|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
CORELIPS
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Hamsko się tutaj z Wami kobiety robi, będę może podczytywać. Ale już jedynie zasięgnięcia informacji. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
sylvia_doll
Zasad trzeba przestrzegać. Nie po to dziewczyny "się pociły" pisząc informacje o olejkach, by potem caly czas się pytac o jedno i to samo w kóło macieju. Trzeba czytać regulamin i początkowe strony w wątku. Jesli coś jest nie jasne to zawsze można zapytać. Nikomu tego nie zabraniamy, ale trzeba być w porządku !
|
|
|
|
#393 |
|
CORELIPS
|
.
olejki trzymamy na skalpie i włosach długo długo, minimum pół godziny (ja już godzinkę mam na głowie) i pojawia się pytanie co zrobić gdy połączymy to z naftą (którą jak pisze, powinniśmy trzymać do 20 minut)
|
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
sylvia_doll
Dokładnie tak. Dłuzej gdybyś trzymała zaszkodziłaby. No ja lubię nakładać na noc olejki. Jakie masz ?
|
|
|
|
#395 |
|
CORELIPS
|
nie pocieszyłaś mnie... właśnie mija godzina jak trzymam naftę z olejkiem! pędzę to zmyć! niech ktoś mi powie, że nie zrobiłam głupoty tyle czasu z naft romansując.
trzymam olejek rycynowy, raz dałam sobie olej z oliwek, ale zamówię sobie porządny kokosowy z Vatiki
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#397 |
|
CORELIPS
|
przesuszyłam skórę głowy?
coś poza tym? (
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
Nigdy nie uzywalam zadnych olejków ale przyszla pora,zeby dac wloskom to co najlepsze Dzis pierwszy raz kupilam sobie olejki z Vatik jest to: kokosowy z dodatkiem rozmarynu i witamina E oraz migdalowy z dodatkiem olejku kokosowego i sezamu...Juz nie moge sie doczekac experymentu Póki co musze jeszcze troche poczytac o olejkach,bo za duzo nie wiem...
|
|
|
|
#400 | |
|
Konto usunięte
|
Brr.. takie zamieszanie na wątku, że nawet nikt mnie nie przywitał. Nieładnie
Cytat:
|
|
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2445724 2]Brr.. takie zamieszanie na wątku, że nawet nikt mnie nie przywitał. Nieładnie
Niektórzy mają takie notoryczne nawyki. Eh, irytujące z leksza [/QUOTE]witaj w olejowym watku tatty kojarze cie z innych wlosowych
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze przed myciem daję oleje, ale tym razem nie miałam jak
![]() kolejne olejowanko w czwartek ![]() sama nie wiem czy kupowac olej avokado czy nie mała butelaczek aż 20 zł
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
tatty
Daj spokoj. To się już chore robi...I nie wiem co jest tu nie zrozumiale. Porządek musi byc na forum. Nikt tutaj nikomu naźle nie chce. ![]() karmazynka W jakim miejscu w takiej cenie jest olejek ? U siebie zaplacilam 10-11 zł.
|
|
|
|
#404 | |
|
Konto usunięte
|
A dzięki, witam
![]() I Ciebie także pamiętam, wraz z lokami.. Szczerze zawsze podziwiałam urodę kręconych włosów Cytat:
Osobiście bym raczej odpuściła, już i tak sporo wydaję na olej kokosowy i rycynowy
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2445787 9]A dzięki, witam ![]() I Ciebie także pamiętam, wraz z lokami.. Szczerze zawsze podziwiałam urodę kręconych włosów A ma on jakieś szczególne wartości? Osobiście bym raczej odpuściła, już i tak sporo wydaję na olej kokosowy i rycynowy [/QUOTE]dziekuje w imieniu wszystkich zakreconych
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
tatty witam
ja też Cię kojarzę z innych wątków ![]() karmazynka ja mam olej awokado i bardzo go lubię chociaż faktycznie do najtańszych nie należy, dlatego wolę go dodawać do masek po myciu bo mi szkoda.... jeśli masz inne oleje to narazie bym się wstrzymała aż znajdziesz jakąś okazje żeby taniej kupićbernadka, ja go kupiłam na DOZ za 17zł za 100ml, czy Twój tez jest tej wielkości i gdzie go kupiłaś
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
bernadko20 w sklepie zielarskim
![]() tatty - niestety nie wiem jakie ma własciwości, ale nie moglam przejśc obojętnie widząc jakis olej ![]() anko.d - skoro ci słuzył, to moze tez sobie go kiedys wypróbuję, ale chyba żeczywiście poczekam na jakąs promocje lub spróbuje kupić gdzies taniej tak jak mówisz SoBitterSoSweet
|
#408 |
|
Konto usunięte
|
Ach, w zielarskim.. Mnie to już nawet w pobliskim zaczęli poznawać i zniżkami zachęcać
![]() U mnie mają takie podstawowe oleje, na ciekawsze muszę polować. |
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2445787 9]A dzięki, witam
![]() I Ciebie także pamiętam, wraz z lokami.. Szczerze zawsze podziwiałam urodę kręconych włosów A ma on jakieś szczególne wartości? Osobiście bym raczej odpuściła, już i tak sporo wydaję na olej kokosowy i rycynowy [/QUOTE]tatty, gdzie kupujesz olej kokosowy? W Białymstoku czy przez internet? |
|
|
|
#411 |
|
Konto usunięte
|
W Białymstoku kupowałam dopóki miałam zniżkę..
Obecnie, że tak powiem, moja zniżka zerwała ze mną kontakty. Najkorzystniej teraz będzie dla mnie zamawiać ze strony producenta i opłacać koszty przesyłki
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z was używała olejek sesa? Mi się powoli konczy bhringraj, jestem z niego zadowolona ale chciałabym spróbować jakiegoś innego i myślę nad sesą. Chyba Indios Bravos go kupowała. Jestem ciekawa opinii.
Dzisiaj zaaplikowałam sobie Bhringraj dolałam do niego resztkę kokosowego z mazideł i trochę aloesowego. |
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2445890 0]W Białymstoku kupowałam dopóki miałam zniżkę..
Obecnie, że tak powiem, moja zniżka zerwała ze mną kontakty. Najkorzystniej teraz będzie dla mnie zamawiać ze strony producenta i opłacać koszty przesyłki [/QUOTE]Hm słyszałam, że w sklepie zielarskim na Grochowej można dostać 200g za 10zł |
|
|
|
#414 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2446322 7]Na Grochowej nie ma zielarskiego, jest sklep ze zdrową żywnością.
Ale sprawdzę info. Może to Efavit? Możliwe :p BTW, wiesz gdzie dokładnie się znajduje? |
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy próbowałyście oleju z pestek winogron? bezpiecznie jest go klasc na cala noc? i jak działał na wasze włosy? szukałam informacji o nim ale niewiele mogłam znalezc.
|
|
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=cherra;24464353]Dziewczyny, czy próbowałyście oleju z pestek winogron? bezpiecznie jest go klasc na cala noc? i jak działał na wasze włosy? szukałam informacji o nim ale niewiele mogłam znalezc.[/QUOT
Spokojnie możesz kłaść. Mnie jakoś nie zachwycił, ale nie był najgorszy. Wolę kokoska ze względu na zapach. Ktoś ostatnio jakiś inny olej ze spożywczych bardzo zachwalał, ale nie mogę już skojarzyć jaki.
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja b. lubię ten olej, chociaż teraz zastąpiłam go olejem rzepakowym, który jest dużo tańszy, a działa podobnie Olej winogronowy jest lekki, dosyć łato się zmywa, nie zmienia odcienia włosów u blondynek. Polecam. A na całą noc powinien być ok, chociaż nie wiem, jak wrażliwą masz skórę. Najpierw bym jednak nałożyła na dzień, żeby zobaczyć, jak skóra na niego zareaguje.
|
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie. Kiedyś odpowiadałyście mi jak nakładać oleje na suche włosy...
a jak nałożę na mokre (olej kokosowy), ale odrobinę na same końcówki, albo na całe to już chyba nie muszę tego zmywać co nie? |
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, bo powinien się szybko wchłonąć
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

(

Póki co musze jeszcze troche poczytac o olejkach,bo za duzo nie wiem...