Zapuszczanie włosów - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 13:34   #1261
Nastja89
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez MadzSch Pokaż wiadomość
Ja widziałam w autobusie jak jechałam do pracy przepiękną dziewczynę. Miała śliczną cerę i gruuubaśne, piękne włosy ech/.....

a ja za to wczroaj widziałam chłopaka, który po śćieciu włosów (miał długie) wygląda po prostu super :P a, że stał blisko to zobaczyłam, ze ma idealną cere, zazroszcze wszystkim, którzy nie mają trądziku i wogóle mają idealne cery, ja tez tak cche!!

a tak wogóle równiez życze wam dziewczynki wszystkiego naj
Też widuję piękne dziewczyny z jeszcze piękniejszymi włosami i długi eh... marzenie.
A co do cery... kobieto jeśli masz cerę trądzikową to się nie przejmuj. W porównaniu do facetów my możemy to zatuszować kosmetykami a oni już nie chociaż znam paru co używają podkładu :P

Bóg jest człowiekiem, a człowiek myśli, że jest Bogiem...
Nastja89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:02   #1262
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez Nastja89 Pokaż wiadomość
Też widuję piękne dziewczyny z jeszcze piękniejszymi włosami i długi eh... marzenie.
A co do cery... kobieto jeśli masz cerę trądzikową to się nie przejmuj. W porównaniu do facetów my możemy to zatuszować kosmetykami a oni już nie chociaż znam paru co używają podkładu :P
Dokładnie Wiec mamy plus ze nas nikt raczej nie wysmieje jak chodzimy pomalowane (oczywiscie nie z pol kilo tapety na twarzy jak niektore osoby) a no z faceta drugi facet moze sie smiac
Stary 2011-03-11, 15:48   #1263
MadzSch
Raczkowanie

Cytat:
No tak ale ja mam dziwną cere, ciemnieje mi w ciągu dnia przez tłuszczenie, nawet sam puder na niej dziwnie wygląda,
teraz na lewym policzuku mnie wysypało a prawy jest ok, to makijaż gorzej wygląda tam gdzie są pryszcze, masakra mam nadzieje, że kiedyś mi to przejdzie
MadzSch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:57   #1264
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiecie co wam powiem ? ; )
Od ok 2 miesiecy przestalam zapuszczac wlosy i przyznam szczerze ze zauwazylam efekty wieksze niz gdy caly czas je mierzylam nakladalam jakies srodki itd . po prostu ne przejmowalam sie czy rosną czy nie
i nie probuje wam powiedziec zebyscie przestaly zapuszczac, o nieee, tylko po prostu nie zwracajcie na to takiej wielkiej uwagi, mnie pomoglo ; )))
Stary 2011-03-11, 16:04   #1265
Agnieszka_1991
Przyczajenie

Smile Dot.: Zapuszczanie włosów

Witam

Ostatnio natrafiłam przypadkowo na Wasz wątek, przeczytałam prawie cały i z miłą chęcią dołączę się do grona zapuszczalskich, ponieważ też od pewnego czasu pracuję nad tym żeby moje włoski osiągnęły długość do pasa Jeśli o mnie chodzi to z kondycją włosów nie mam żadnych problemów, bo nigdy w życiu ich nie farbowałam (mam naturalnie jasne blond włosy i kocham ten kolor), nie niszczę ich też prostownicą bo mam naturalnie proste włosy, czasem tylko zdarza mi się je zakręcić na lokówce, ale to sporadycznie no i oczywiście suszę je, ale za to zimnym strumieniem powietrza. Zależy mi na tym żeby osiągnąć jak najszybszy wzrost moich włosków póki co rosną mi jakieś 1-1,5 cm na miesiąc a chciałabym tak ze 2-2,5 cm pewnie to nieosiągalne, ale warto popróbować Zmierzyłam je wg Waszych rad od czubka głowy do samego końca i mój wynik póki co to 51 cm Na avatarze widać ich obecną długość

Pozdrawiam wszystkie Zapuszczalskie

Edytowane przez Agnieszka_1991
Czas edycji: 2011-03-11 o 20:37
Agnieszka_1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 16:15   #1266
NelluSiIa
Raczkowanie

maymay6 czytałam na temat tej maseczki z papryki w 2008 r. pozniej znalazlam ta dziewczyne co jej wlosy po tej masce wypadly na onecie ... kolezanko nie bede szukala czegos co przeczytalam 2-3 lata temu . Opisalam cala sytuacje chce przestrzec kolezanki z tego forum , napisalam co wiedzialam nie zapisuje kazdej strony internetowej lub gazety gdzie co przeczytalam,po co dociekac ktore to forum widac watek zamkniety lub usuniety ale ze szczegolami odtworzylam cala sytuacje

Agnieszka12o1 wiesz co tez przestalam myslec o wlosach zaczelam myslec o regenracji i po miesiacu kolezanki do mnie o boze ! ale ci wlosy urosly mowi mi to siostra codzien wiec tym sie moge podbudowac tez tak uwazam ze jak sie juz nie mysli to po miesiacu nagle sie zauwaza kolosalna roznice

Edytowane przez NelluSiIa
Czas edycji: 2011-03-11 o 16:18
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:07   #1267
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
maymay6 czytałam na temat tej maseczki z papryki w 2008 r. pozniej znalazlam ta dziewczyne co jej wlosy po tej masce wypadly na onecie ... kolezanko nie bede szukala czegos co przeczytalam 2-3 lata temu . Opisalam cala sytuacje chce przestrzec kolezanki z tego forum , napisalam co wiedzialam nie zapisuje kazdej strony internetowej lub gazety gdzie co przeczytalam,po co dociekac ktore to forum widac watek zamkniety lub usuniety ale ze szczegolami odtworzylam cala sytuacje

Agnieszka12o1 wiesz co tez przestalam myslec o wlosach zaczelam myslec o regenracji i po miesiacu kolezanki do mnie o boze ! ale ci wlosy urosly mowi mi to siostra codzien wiec tym sie moge podbudowac tez tak uwazam ze jak sie juz nie mysli to po miesiacu nagle sie zauwaza kolosalna roznice
tak ja tez tak mysle to jest lepszy sposob ja zauwazylam ogromną roznice i jestem mega happy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 17:10   #1268
ewulkamala16
Rozeznanie

fajnie,fajnie...tylko jak tu przestac o tym myslec?:Phahaha
ewulkamala16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:20   #1269
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkamala16 Pokaż wiadomość
fajnie,fajnie...tylko jak tu przestac o tym myslec?:Phahaha
no tak to nie jest proste, mi sie to udalo z powodu mojego lenistwa
Stary 2011-03-11, 17:47   #1270
maymay6
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma powodu się unosić. Po prostu jak coś uważam za mało prawdopodobne to pytam. Ot taka już moja natura. Naprawdę nie widzę powodu żebyś się denerwowała.
I wybacz, ale na pewno nie jesteśmy koleżankami

Cytat:
Napisane przez Agnieszka12o1 Pokaż wiadomość
no tak to nie jest proste, mi sie to udalo z powodu mojego lenistwa
Hehe, to prawie jak u mnie. Jak mnie opanuje lenistwo to nawet to jak szybko rosną mam daleko w nosie

Edytowane przez maymay6
Czas edycji: 2011-03-11 o 17:57
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:26   #1271
NelluSiIa
Raczkowanie

Wcale nie musimy być koleżankami, poprostu tak napisałam z tego powodu że panuje na tym wątku miła atmosfera i każdego traktujemy na równi jeśli Cię jakoś uraziłam w ten sposob że nazwałam Cię koleżanką no to przepraszam bardzo nie będę dalej z tobą dyskutować na temat który odbiega od tytułowego każda niech pisze co uważa za słuszne

a wracając do tematu zapuszczania ja za bardzo nie miałam głowy do myślenia o zapuszczaniu uczę się bardzo dużo już za niedługo koniec i wakacje także teraz muszę się pomęczyc dziś chyba znów nałoże olej z oliwek bo jutro jade do chłopaka więc nie dam rady
Ewulko pomyśl o tym co Cię interesuje , oczymś nie związanym z włosami mi to pomaga trzeba trochę stopować z tymi włosami bo chyba zbzikujemy
Stary 2011-03-11, 18:34   #1272
maymay6
Rozeznanie

Cytat:
Wcale nie musimy być koleżankami, poprostu tak napisałam z tego powodu że panuje na tym wątku miła atmosfera i każdego traktujemy na równi jeśli Cię jakoś uraziłam w ten sposob że nazwałam Cię koleżanką no to przepraszam bardzo nie będę dalej z tobą dyskutować na temat który odbiega od tytułowego każda niech pisze co uważa za słuszne
Nie uraziłaś mnie. Ja po prostu mam jakiś uraz do takich zwrotów: kolego/koleżanko. Głównie dlatego, że kiedyś miałam kolegę który miał zwyczaj się tak zwracać do każdego a był przy tym wyjatkowo irytujący Zresztą każdego to drażniło w jego wykonaniu. Ale nie ma co offtopować. I masz rację co do atmosfery - za to chyba lubię wizaż

Cytat:
a wracając do tematu zapuszczania ja za bardzo nie miałam głowy do myślenia o zapuszczaniu uczę się bardzo dużo już za niedługo koniec i wakacje także teraz muszę się pomęczyc dziś chyba znów nałoże olej z oliwek bo jutro jade do chłopaka więc nie dam rady
Ewulko pomyśl o tym co Cię interesuje , oczymś nie związanym z włosami mi to pomaga trzeba trochę stopować z tymi włosami bo chyba zbzikujemy
To prawda, że jak człowiek się czymś zajmie to naprawde nie myśli o włosach. Ja zauwazyłam, że im więcej mam pracy tym częściej spinam je s kucyki, warkocze, koki i po mięsiącu dziwię sie jak to szybko diablestwo mi urosło. A jak mierzę co tydzień to mnie coś trafia bo mam wrażenie, że wcale nie rosną

Ja zawsze TŻ'towi mówię, że kokosek wpływa pozytywnie na włosy - nie przeszkadz mu wtedy, że mam naolejowane końcówki Poza tym on lubi zapach kokosa bo twierdzi, że pachnę wtedy jak ciasteczka
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:11   #1273
NelluSiIa
Raczkowanie

mojemu chlopakowi tez sie podoba zapach kokosa ale jak miałam włosy w oliwie w oliwek prosil zebym zmyła hah to juz nie to samo nie ten sam zapach mam pytanie stosuje ktos wode brzozowa ? bo ja nie wiem sama czy zaczać czy nie wiec czekam na jakies komentarze na ten temat
Stary 2011-03-11, 19:33   #1274
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Nelusia a czemu ma sluzyc ta woda brzozowa ? Moj malzonek tez marudzi jak mam olej rycynowy bo to smierdzi Ale wlosy chyba sa juz lepsze. Dzis sobie chyba zrobie choc juz nafte dawalam i mylam wlosy ale jutro jedziemy do tesciow i nie bedzie jak zrobic.
Stary 2011-03-11, 19:41   #1275
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Nelusia a czemu ma sluzyc ta woda brzozowa ? Moj malzonek tez marudzi jak mam olej rycynowy bo to smierdzi Ale wlosy chyba sa juz lepsze. Dzis sobie chyba zrobie choc juz nafte dawalam i mylam wlosy ale jutro jedziemy do tesciow i nie bedzie jak zrobic.

Renatko woda brzozowa wpływa ponoć bardzo na porost włosów odświerza skalp stosuje się go tak jak Seboradin lotion jest przeciw wypadaniu ma na celu wzmacnianie włosów moja sis używa i uważa że ma pełno baby hair na głowie wiec moze warto kosztuje w granicach 4-6zl flakonik przypomina zmywacz do paznokci x2 wiekszy wklejam foto : http://www.spodlady.com/zasoby/image.../brzozowa2.jpg moja sis go ma także jak by któraś z was miala z nim kiedyś styczn0ść prosze o odpowiedz
Stary 2011-03-11, 19:48   #1276
Nastja89
Raczkowanie

Cytat:
No tak ale ja mam dziwną cere, ciemnieje mi w ciągu dnia przez tłuszczenie, nawet sam puder na niej dziwnie wygląda,
teraz na lewym policzuku mnie wysypało a prawy jest ok, to makijaż gorzej wygląda tam gdzie są pryszcze, masakra mam nadzieje, że kiedyś mi to przejdzie
A byłaś z tym u dermatologa??

Stary 2011-03-11, 19:51   #1277
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

aaa widzialam to kiedys w sklepie nawet A jak to cudo sie stosuje ? Po myciu, przed czy nie trzeba splukiwac ?
Stary 2011-03-11, 19:56   #1278
NelluSiIa
Raczkowanie

psika sie skore glowy najlepiej przelac to do dozownika bo poprostu wiecej wypackasz niz dasz na glowe ;D stosujesz tak jak seboradin na noc psikasz skore glowy nastepnie masaz glowy kladziesz sie spac wlosy lepiej umyte po 15 min nie ma ani sladu wchodzi w glab cebulek i je penetruje warto kupic dlatego ze jest tanie a moze pomoc
Stary 2011-03-11, 19:58   #1279
Nastja89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
aaa widzialam to kiedys w sklepie nawet A jak to cudo sie stosuje ? Po myciu, przed czy nie trzeba splukiwac ?
Czytałam na którymś wątku, że wciera się ją w skórę głowy, nie na włosy bo zawiera alkohol i je wysusza. Podobno ma właściwości lecznicze. Nie pamiętam co to za wątek był.
Tam dziewczyny dokładnie opisywały jak stosują i jakie ma działanie.

Stary 2011-03-11, 20:07   #1280
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Czyi jak mi sie wlosy strasznie przetluszczaja raczej ich bardzo tym nie wysusze ?
Stary 2011-03-11, 20:13   #1281
NelluSiIa
Raczkowanie

mojej sis to nie wysusza wlosy seboradin tez ma w skladzie alkohol ale to wcale nie oznacza ze po jego sposowaniu bedziesz miala sahare na glowie alkohol=przewodnik przewodzi substancje odzywcze do cebulki bez niego nie obejda sie takie wlasnie Lotiony itp lepsze ma dzialanie poprostu niby piwo jak sie wlosy nim splukuje to pozniej sa piekne mocne i blyszczace wiec tez to nie jest do konca regula ze odrobina alkoholu w wodzie brzozowej wysuszy wlosy
Stary 2011-03-11, 20:18   #1282
MadzSch
Raczkowanie

Cytat:
A byłaś z tym u dermatologa??
Kiedyś byłam raz pomogło tzn nie miałam trądziku, natomiast za drugim razem juz nie pomogło. Ale i tak mam jenak mniej niż kilka lat temu. Pije herbate z bratka, czasem biore visacsinum. Ale ja i tak (nie wiem dlaczego) mam ciemniejszą skórę twarzy niż np dekoltu co się odznacza.
MadzSch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:44   #1283
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
mojej sis to nie wysusza wlosy seboradin tez ma w skladzie alkohol ale to wcale nie oznacza ze po jego sposowaniu bedziesz miala sahare na glowie alkohol=przewodnik przewodzi substancje odzywcze do cebulki bez niego nie obejda sie takie wlasnie Lotiony itp lepsze ma dzialanie poprostu niby piwo jak sie wlosy nim splukuje to pozniej sa piekne mocne i blyszczace wiec tez to nie jest do konca regula ze odrobina alkoholu w wodzie brzozowej wysuszy wlosy
To napewno wyprubuje jak spotkam
Stary 2011-03-12, 08:08   #1284
ewulkamala16
Rozeznanie

hmmm...no dobrawczoraj wyprubowalam ten szampon radical i.. i wcale nie poplatal mi heerów,wrecz przeciwnie !nawet lepiej mi sie rozczesywaly..a zapach))sliczny,taki ozezwiajaco ziolowy
Stary 2011-03-12, 09:11   #1285
Śnieżka
Zakorzenienie

dziewczyny a ja kupilam maske do wlosów biovax,no i wiadomo powinno sie ja stosowac co drugie mycie no nie?ale tam jest napisane ze co 3-4 dni a ja normalnie myje włosy co 3dni,wiec musialabym za kazdym razem jej uzywac moze w innym wypadku nie zadziala tak dobrze?
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:38   #1286
aam
Zadomowienie

Też mam zamiar zakupić wodę brzozową
Tu jest wątek na temat wody brzozowej i pokrzywowej (zdecydowana większość o brzozowej):
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=44973
Liczę na to, że poprawi stan moich włosków i przy okazji może zmniejszy też przetłuszczanie
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:43   #1287
Nastja89
Raczkowanie

Cytat:
Kiedyś byłam raz pomogło tzn nie miałam trądziku, natomiast za drugim razem juz nie pomogło. Ale i tak mam jenak mniej niż kilka lat temu. Pije herbate z bratka, czasem biore visacsinum. Ale ja i tak (nie wiem dlaczego) mam ciemniejszą skórę twarzy niż np dekoltu co się odznacza.
Ja z kolei jestem cała blada jak ściana. Też mam trądzik. Pomaga mi wyciskanie i zaraz nakładam pastę cynkową na to. Oczywiście przed snem żeby nikt mnie nie widział napuchniętej:P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 12:33   #1288
ewulkamala16
Rozeznanie

a w tym calym zapuszczaniu to drazni mnie najbardziej moja siostra.. ona wlosy prostuje nic nie lyka,myje wlosy zwyklymi szamponami ,a wlosy jej rosna jak szalone..ja nawet za pomoca mojego ekwipunku nigdy jej nie doruwnam chyba...
Stary 2011-03-12, 13:26   #1289
Redhaired Witch
Nindżopesz

Zrobiłam sobie wczoraj Dzień Włosowy:
- na 15 min nafta na włosy i oliwa z oliwek na włosy i skalp (przez zapach trochę mi się to kojarzyło z jedzeniem jakiejś włoskiej sałatki ale przebolałam),
- dwukrotne mycie szamponem Joanna Jedwab,
- oliwka Hipp po umyciu od 3/4 długości.
Przegięłam i wieczorem miałam strąki jak bezdomny

Ale co tam, w poniedziałek znowu nałożę naftę z oliwą i spróbuję dać dosłownie kilka kropelek Hippa po umyciu bo bez natłuszczenia mam sztywne, suche strąki.

Ewulkamała
, mnie dobija mój TŻ bo raz do roku podcinam mu włosy tak do brody i zawsze rosną mu za ramiona Na dodatek mięciutkie, ciemne, proste i błyszczące. A oczywiście nic z nimi nie robi, myje co 3 dni, nie używa odżywek i szarpie szczotką.
Nie ma sprawiedliwości.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:09   #1290
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Renatko woda brzozowa wpływa ponoć bardzo na porost włosów odświerza skalp stosuje się go tak jak Seboradin lotion jest przeciw wypadaniu ma na celu wzmacnianie włosów moja sis używa i uważa że ma pełno baby hair na głowie wiec moze warto kosztuje w granicach 4-6zl flakonik przypomina zmywacz do paznokci x2 wiekszy wklejam foto : http://www.spodlady.com/zasoby/image.../brzozowa2.jpg moja sis go ma także jak by któraś z was miala z nim kiedyś styczn0ść prosze o odpowiedz
tez pewnego czasu uzywalam i jestem zadowolona
ja wcieralam go fajnym sposobem tak ze nic sie nie marnuje i mam go jeszcze duzo

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości