|
|
#1261 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
A co do cery... kobieto jeśli masz cerę trądzikową to się nie przejmuj. W porównaniu do facetów my możemy to zatuszować kosmetykami a oni już nie
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec mamy plus ze nas nikt raczej nie wysmieje jak chodzimy pomalowane (oczywiscie nie z pol kilo tapety na twarzy jak niektore osoby) a no z faceta drugi facet moze sie smiac
|
|
#1263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz na lewym policzuku mnie wysypało a prawy jest ok, to makijaż gorzej wygląda tam gdzie są pryszcze, masakra mam nadzieje, że kiedyś mi to przejdzie |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiecie co wam powiem ? ; )
Od ok 2 miesiecy przestalam zapuszczac wlosy i przyznam szczerze ze zauwazylam efekty wieksze niz gdy caly czas je mierzylam nakladalam jakies srodki itd . po prostu ne przejmowalam sie czy rosną czy nie ![]() i nie probuje wam powiedziec zebyscie przestaly zapuszczac, o nieee, tylko po prostu nie zwracajcie na to takiej wielkiej uwagi, mnie pomoglo ; )))
|
|
#1265 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ostatnio natrafiłam przypadkowo na Wasz wątek, przeczytałam prawie cały i z miłą chęcią dołączę się do grona zapuszczalskich, ponieważ też od pewnego czasu pracuję nad tym żeby moje włoski osiągnęły długość do pasa Jeśli o mnie chodzi to z kondycją włosów nie mam żadnych problemów, bo nigdy w życiu ich nie farbowałam (mam naturalnie jasne blond włosy i kocham ten kolor), nie niszczę ich też prostownicą bo mam naturalnie proste włosy, czasem tylko zdarza mi się je zakręcić na lokówce, ale to sporadycznie no i oczywiście suszę je, ale za to zimnym strumieniem powietrza. Zależy mi na tym żeby osiągnąć jak najszybszy wzrost moich włosków póki co rosną mi jakieś 1-1,5 cm na miesiąc a chciałabym tak ze 2-2,5 cm pewnie to nieosiągalne, ale warto popróbować Zmierzyłam je wg Waszych rad od czubka głowy do samego końca i mój wynik póki co to 51 cm Na avatarze widać ich obecną długość ![]() Pozdrawiam wszystkie Zapuszczalskie
Edytowane przez Agnieszka_1991 Czas edycji: 2011-03-11 o 20:37 |
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
maymay6 czytałam na temat tej maseczki z papryki w 2008 r. pozniej znalazlam ta dziewczyne co jej wlosy po tej masce wypadly na onecie ... kolezanko nie bede szukala czegos co przeczytalam 2-3 lata temu . Opisalam cala sytuacje chce przestrzec kolezanki z tego forum , napisalam co wiedzialam nie zapisuje kazdej strony internetowej lub gazety gdzie co przeczytalam,po co dociekac ktore to forum widac watek zamkniety lub usuniety ale ze szczegolami odtworzylam cala sytuacje
![]() Agnieszka12o1 wiesz co tez przestalam myslec o wlosach zaczelam myslec o regenracji i po miesiacu kolezanki do mnie o boze ! ale ci wlosy urosly mowi mi to siostra codzien wiec tym sie moge podbudowac tez tak uwazam ze jak sie juz nie mysli to po miesiacu nagle sie zauwaza kolosalna roznice
Edytowane przez NelluSiIa Czas edycji: 2011-03-11 o 16:18 |
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest lepszy sposob ja zauwazylam ogromną roznice i jestem mega happy
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 |
|
Rozeznanie
|
fajnie,fajnie...tylko jak tu przestac o tym myslec?:Phahaha
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
no tak to nie jest proste, mi sie to udalo z powodu mojego lenistwa
|
|
#1270 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę nie widzę powodu żebyś się denerwowała. I wybacz, ale na pewno nie jesteśmy koleżankami ![]() Cytat:
Edytowane przez maymay6 Czas edycji: 2011-03-11 o 17:57 |
||
|
|
|
#1271 |
|
Raczkowanie
|
Wcale nie musimy być koleżankami, poprostu tak napisałam z tego powodu że panuje na tym wątku miła atmosfera i każdego traktujemy na równi
jeśli Cię jakoś uraziłam w ten sposob że nazwałam Cię koleżanką no to przepraszam bardzo nie będę dalej z tobą dyskutować na temat który odbiega od tytułowego każda niech pisze co uważa za słuszne a wracając do tematu zapuszczania ja za bardzo nie miałam głowy do myślenia o zapuszczaniu uczę się bardzo dużo już za niedługo koniec i wakacje także teraz muszę się pomęczyc dziś chyba znów nałoże olej z oliwek bo jutro jade do chłopaka więc nie dam rady Ewulko pomyśl o tym co Cię interesuje , oczymś nie związanym z włosami mi to pomaga ![]() trzeba trochę stopować z tymi włosami bo chyba zbzikujemy
|
|
|
|
#1272 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą każdego to drażniło w jego wykonaniu. Ale nie ma co offtopować. I masz rację co do atmosfery - za to chyba lubię wizaż ![]() Cytat:
Ja zawsze TŻ'towi mówię, że kokosek wpływa pozytywnie na włosy - nie przeszkadz mu wtedy, że mam naolejowane końcówki Poza tym on lubi zapach kokosa bo twierdzi, że pachnę wtedy jak ciasteczka
|
||
|
|
|
#1273 |
|
Raczkowanie
|
mojemu chlopakowi tez sie podoba zapach kokosa
ale jak miałam włosy w oliwie w oliwek prosil zebym zmyła hah to juz nie to samo nie ten sam zapach mam pytanie stosuje ktos wode brzozowa ? bo ja nie wiem sama czy zaczać czy nie wiec czekam na jakies komentarze na ten temat
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Nelusia a czemu ma sluzyc ta woda brzozowa ? Moj malzonek tez marudzi jak mam olej rycynowy bo to smierdzi
Ale wlosy chyba sa juz lepsze. Dzis sobie chyba zrobie choc juz nafte dawalam i mylam wlosy ale jutro jedziemy do tesciow i nie bedzie jak zrobic.
|
#1275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Renatko woda brzozowa wpływa ponoć bardzo na porost włosów odświerza skalp stosuje się go tak jak Seboradin lotion jest przeciw wypadaniu ma na celu wzmacnianie włosów moja sis używa i uważa że ma pełno baby hair na głowie wiec moze warto kosztuje w granicach 4-6zl flakonik przypomina zmywacz do paznokci x2 wiekszy wklejam foto : http://www.spodlady.com/zasoby/image.../brzozowa2.jpg moja sis go ma także jak by któraś z was miala z nim kiedyś styczn0ść prosze o odpowiedz
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Raczkowanie
|
A byłaś z tym u dermatologa??
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
aaa widzialam to kiedys w sklepie nawet
A jak to cudo sie stosuje ? Po myciu, przed czy nie trzeba splukiwac ?
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
psika sie skore glowy najlepiej przelac to do dozownika bo poprostu wiecej wypackasz niz dasz na glowe ;D stosujesz tak jak seboradin na noc psikasz skore glowy nastepnie masaz glowy kladziesz sie spac
wlosy lepiej umyte po 15 min nie ma ani sladu wchodzi w glab cebulek i je penetruje warto kupic dlatego ze jest tanie a moze pomoc
|
|
|
|
#1279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tam dziewczyny dokładnie opisywały jak stosują i jakie ma działanie.
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Czyi jak mi sie wlosy strasznie przetluszczaja raczej ich bardzo tym nie wysusze ?
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
mojej sis to nie wysusza wlosy seboradin tez ma w skladzie alkohol ale to wcale nie oznacza ze po jego sposowaniu bedziesz miala sahare na glowie
alkohol=przewodnik przewodzi substancje odzywcze do cebulki bez niego nie obejda sie takie wlasnie Lotiony itp lepsze ma dzialanie poprostu niby piwo jak sie wlosy nim splukuje to pozniej sa piekne mocne i blyszczace wiec tez to nie jest do konca regula ze odrobina alkoholu w wodzie brzozowej wysuszy wlosy
|
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś byłam raz pomogło tzn nie miałam trądziku, natomiast za drugim razem juz nie pomogło. Ale i tak mam jenak mniej niż kilka lat temu. Pije herbate z bratka, czasem biore visacsinum. Ale ja i tak (nie wiem dlaczego) mam ciemniejszą skórę twarzy niż np dekoltu co się odznacza.
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
hmmm...no dobra
wczoraj wyprubowalam ten szampon radical i.. i wcale nie poplatal mi heerów,wrecz przeciwnie !nawet lepiej mi sie rozczesywaly..a zapach![]() ))sliczny,taki ozezwiajaco ziolowy
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja kupilam maske do wlosów biovax,no i wiadomo powinno sie ja stosowac co drugie mycie no nie?ale tam jest napisane ze co 3-4 dni a ja normalnie myje włosy co 3dni,wiec musialabym za kazdym razem jej uzywac
moze w innym wypadku nie zadziala tak dobrze?
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
Też mam zamiar zakupić wodę brzozową
![]() Tu jest wątek na temat wody brzozowej i pokrzywowej (zdecydowana większość o brzozowej): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=44973 Liczę na to, że poprawi stan moich włosków i przy okazji może zmniejszy też przetłuszczanie
|
|
|
|
#1287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
a w tym calym zapuszczaniu to drazni mnie najbardziej moja siostra.. ona wlosy prostuje nic nie lyka,myje wlosy zwyklymi szamponami ,a wlosy jej rosna jak szalone..ja nawet za pomoca mojego ekwipunku nigdy jej nie doruwnam chyba...
|
|
|
|
#1289 |
|
Nindżopesz
|
Zrobiłam sobie wczoraj Dzień Włosowy:
- na 15 min nafta na włosy i oliwa z oliwek na włosy i skalp (przez zapach trochę mi się to kojarzyło z jedzeniem jakiejś włoskiej sałatki ale przebolałam), - dwukrotne mycie szamponem Joanna Jedwab, - oliwka Hipp po umyciu od 3/4 długości. Przegięłam i wieczorem miałam strąki jak bezdomny ![]() Ale co tam, w poniedziałek znowu nałożę naftę z oliwą i spróbuję dać dosłownie kilka kropelek Hippa po umyciu bo bez natłuszczenia mam sztywne, suche strąki. Ewulkamała, mnie dobija mój TŻ bo raz do roku podcinam mu włosy tak do brody i zawsze rosną mu za ramiona Nie ma sprawiedliwości. |
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wcieralam go fajnym sposobem tak ze nic sie nie marnuje i mam go jeszcze duzo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

a ja za to wczroaj widziałam chłopaka, który po śćieciu włosów (miał długie

Wiec mamy plus ze nas nikt raczej nie wysmieje jak chodzimy pomalowane (oczywiscie nie z pol kilo tapety na twarzy jak niektore osoby) a no z faceta drugi facet moze sie smiac