![]() |
#1411 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
olej kokosowy zakup przynajmniej pol kilo koszt.39 zl około ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Nindżopesz
|
A ten olej kokosowy (i w ogóle oleje) zawsze spłukujecie? Słyszałam żeby wcierać w suche końcowki włosów ale po całości to by pewnie tragicznie wyglądało?
Jeszcze się zastanawiam jak często olejować bardzo suche włosy, czy starczy 2 razy w tyg przed myciem bo w sumie takie codzienne mycie pewnie też im nie służy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Raczkowanie
|
zaden olej nie jest na porost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
ja olej kokosowy trzymam na cała noc i rano slukuje dlatego ze duzo go nakladam i mam mega po nim tluste wlosy rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
CORELIPS
|
uhlalala.... idę zmywać już tą domową maseczkę! Oby mi nie wypadło pół "zawartości głowy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Rozeznanie
|
to nie ma sensu wcierac oleju kokosowego i innych w skore?
150 ml -na 2 razy starcza pol kg na ile? gesty jest ten olej kokosowy? szukam czegos wydajnego , bo zawiodlam sie na wielu specyfikach i nie chce znow pieniedzy w błoto wyrzucic. ![]() a uwazam ,ze w przypadku stosowania wielu odzywek ,masek i olejow grunt to regularnosc ![]()
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2011-03-24 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam gęste włosy do pasa prawie i na jedną maskę zużywam 25-30 mk rycynowego (plus żółtko i oliwa). Tzn. zużywałam, bo ostatnio mi się nie chce z tym paprać ![]()
![]() |
#1418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() regularnośc? w masakach odzywkach ? ... wiesz dam ci rade i porade ![]() jesli stosujesz odzywke masz piekne blyszczace wydawac by sie moglo zadbane i zdrowe wlosy ( dzieki sylikonom ktore wcale korzystnie nie wplywaja na twoje wlosy ) po odstawieniu wlosy wracaja do stanu z przed stosowania tych odzywek a nawet jesli odzywka jest bardzo naszpikowana sylikonami to pozniej sa wlosy w jeszcze gorszym stanie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Konto usunięte
|
NelluSiIa - istnieją odżywki bez silikonów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
a oddaja tym samym nawilzenie ? bo nie spotkalam sie z taka odzywka ktora by naprawde nawilzala wlosy, gdzie pieniadze nie poszly by w bloto ? ze po dluzszym czasie stosowania zauzwazyla bym ze efekt nawilzenia utrzymuje sie na wlosach ...i oczywiście pomijam tutaj linie kreastase bo to jest calkiem inny sklad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
CORELIPS
|
Maju, jeszcze Twoich nie widziałam
![]() ps. po zmyciu, skusilam sie na kropli kilka jedwabiu BioSilk. <wiem, silixone> |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: o mam https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1296301021 nowych fot nie ma ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-03-24 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
mam pytanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja tak zapytam dlaczego lepiej nie uzywac masek, odzywek z siliconem ? I ktore to sa powie mi ktos mniej wiecej ?
![]()
#1427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
akurat na tym watku jest napisane (+)- dobre (-)-niedobre ale nie zagrazajace (!)- do odstawienia!
![]() ![]() Edytowane przez NelluSiIa Czas edycji: 2011-03-25 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Maska Antiage Dzieki polaczeniu unikalnej kompozycji skladnikow aktywnych VECOREXIN PROTECTIVE z ekstraktami roslinnymi skutecznie wnika do wnetrza wloa. Zwalcza wolne rodniki i zapobiega ich niszczacemu dzialaniu. Chroni wlos przed negatywnym wplywem promieniowania UV i degradacją jednostek budulcowych wlosa. Dostracza skladniki kondycjonujace o dzialaniu zwiekszajacym blask i sile wlosa zachowujac jego piekno i mlodosc. Aqua Cetearyl Alcohol Cetrimonium Chloride Behentrimonium Chloride Isonopropyl Myristate Dimethicone Copolyol Butylene Glykol Lecithin Ethylhexyl Methoxycinnamate Hydrolyzed Soy Protein Hydrolyzed Wheat Protein Tocopheryl Acetate Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phoshate Propylene Glycol Calendula Officinails Flower Extract Sunflower (Helianthus Annus) Seed Oil Glycerin Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract Walnut (Junglans Regia) Shell Extract Tocopherol Tripeptide-1 Actylates/C10-30 Alkyl Acrylante Crosspolymer Carrageebab (Chondrus Crispus) Xanthan Gum Triethanolamine Dimethylmethoxy Chromanol Glycolipidis Caprylyl Glycol Phenoxyethanol Parfum Isonopropyl Alcohol Citric Acid 2-Bromo-Nitropropane-1,3 Diol Ufff... cholerka dużo tego :/
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2011-03-25 o 07:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
+Aqua- woda + Cetearyl Alcohol - stabilizacja emulsji - Cetrimonium Chloride - antybakteryjny, konserwant + Behentrimonium Chloride- oczyszczanie skóry i włosów, gładkość + Isopropyl Myristate - emolient, zapach +Dimethicone Copolyol-humektanty-nawilzanie + Butylene Glycol - zapach, wilgotność + Glicerin - wilgotność, zapach +Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract -rumianek pospolity +Walnut (Junglans Regia) Shell Extract-ekstrakt z orzecha włoskiego +Tocopherol-witamina E +Tripeptide-1-chroni przed wolnymi rodnikami -Actylates/C10-30 Alkyl Acrylante Crosspolymer-polmer akrylowy Carrageebab (Chondrus Crispus) +Xanthan Gum-cos zwiazanego z nafta ale nie jestem pewna Triethanolamine Dimethylmethoxy Chromanol Glycolipidis +Caprylyl Glycol-Środek nawilżający, zmiękczający, zwilżający, modyfikator lepkości. Biologiczny stabilizator. Wykazuje działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze. Z tego powodu może znaleźć zastosowanie jako konserwant. - Phenoxyethanol - konserwant -Parfum- środek zapachowy - Isopropyl Alcohol - przeciwpieniący, zapach +Citric Acid-kwas cytrynowy +2-Bromo-Nitropropane-1,3 Diol-lek, środek konserwujący to nie wszystko ale nie moglam juz reszty znalesc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Ci bardzo. To chyba nie jest taka zła ta maska ? Jak myslisz ?
#1433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Raczkowanie
|
no tak nafta i olej rycynowy
![]() ![]() ![]() Renatko, sama nie wiem nie znam sie na tym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
mam pytanie do osob ktore przetestowaly olej z orzecha wloskiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Rozeznanie
|
Olejek rycynowy stosuję razem z naftą kosmetyczną i żółtkiem, czasem dodaję miód. Jest to moja najlepsza i maseczka.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
ja także stosowałam ta maske ale dodawałam takze do rycynowego olej z pestek winogron i oliwe z oliwek czasem cytryne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.