Zapuszczanie włosów - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 18:26   #1411
NelluSiIa
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
znalazlam kokosowy na allegro 150ml a wydajny jest?
nie lepiej litr winogronowego w biedronce kupic?:
tak sie zastanawiam

olej kokosowy zakup przynajmniej pol kilo koszt.39 zl około nierafinowany zeby byl 150ml to wystarczy ale chyba na 2 razy heh nie wiem ja zawsze mam poł kilo wiesz co powiem to tak olej kokosowy jest najlepszym olejem na wlosy zaden olej nie da Ci tak niesamowitego efektu jak po oleju kokosowym super nawilzenie dla twoim wlosow bo mowilas ze sie lamia jest to jedyny sposob na uzyskanie jakiego kolweik kompromisu z twoimi wlosami dziewczynyu ktore maja piekne wlosy na wizazu to wlasnie te ktore stawiaja na 1 miejscu olej kokosowy a co do winogronowego tez jest dobry i sa po nim super włosy i jest tani takze mozna go polaczyc z olejem kokosowym lub stosowac osobno na zmiane
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:31   #1412
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
olej kokosowy zakup przynajmniej pol kilo koszt.39 zl około nierafinowany zeby byl 150ml to wystarczy ale chyba na 2 razy heh nie wiem ja zawsze mam poł kilo wiesz co powiem to tak olej kokosowy jest najlepszym olejem na wlosy zaden olej nie da Ci tak niesamowitego efektu jak po oleju kokosowym super nawilzenie dla twoim wlosow bo mowilas ze sie lamia jest to jedyny sposob na uzyskanie jakiego kolweik kompromisu z twoimi wlosami dziewczynyu ktore maja piekne wlosy na wizazu to wlasnie te ktore stawiaja na 1 miejscu olej kokosowy a co do winogronowego tez jest dobry i sa po nim super włosy i jest tani takze mozna go polaczyc z olejem kokosowym lub stosowac osobno na zmiane
a który lepszy na porost prócz rycynowego?
kejtti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:33   #1413
Redhaired Witch
Nindżopesz

A ten olej kokosowy (i w ogóle oleje) zawsze spłukujecie? Słyszałam żeby wcierać w suche końcowki włosów ale po całości to by pewnie tragicznie wyglądało?
Jeszcze się zastanawiam jak często olejować bardzo suche włosy, czy starczy 2 razy w tyg przed myciem bo w sumie takie codzienne mycie pewnie też im nie służy.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:40   #1414
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejtti91 Pokaż wiadomość
a który lepszy na porost prócz rycynowego?
zaden olej nie jest na porost to jest bardziej na zasadzie glebokiej regeneracji woda nie wchodzi do glab wlosa tylko wlasnie oleje moga wejsc slyszalam cos na ten temat ze olej rycynowy i nafta kosmetyczna przyspiesza porost ale sama nie zauwazylam moze dlatego ze nafte stosowalam tylko 4 razy zobaczymy

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
A ten olej kokosowy (i w ogóle oleje) zawsze spłukujecie? Słyszałam żeby wcierać w suche końcowki włosów ale po całości to by pewnie tragicznie wyglądało?
Jeszcze się zastanawiam jak często olejować bardzo suche włosy, czy starczy 2 razy w tyg przed myciem bo w sumie takie codzienne mycie pewnie też im nie służy.

ja olej kokosowy trzymam na cała noc i rano slukuje dlatego ze duzo go nakladam i mam mega po nim tluste wlosy rano wiec musze a reszte olei trzymam godzine ale bede robila koki i zobaczymy jak tobedzie wygladalo mysle ze 2 razy w tyg to wlasnie ta odpowiednia granica olejowania ja robie 3 razy w tyg bo myje mohery co 2 dni dlatego ze przez oleje szybciej mi sie przetluszczaja a tez staram sie je malo czesac wiec na 3 dzien bym juz nie mogla je rozczesywac nie chce ryrzykowac ze narusze ich strukture znowu
Stary 2011-03-24, 18:43   #1415
sylvia_doll
CORELIPS

uhlalala.... idę zmywać już tą domową maseczkę! Oby mi nie wypadło pół "zawartości głowy" sszzz... nakładać odżywkę ziaje plantice sprobuje rowniez, i mimo, ze jest b/s wole ja delikatnie splukac.
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:47   #1416
brzydkie
Rozeznanie

to nie ma sensu wcierac oleju kokosowego i innych w skore?
150 ml -na 2 razy starcza pol kg na ile? gesty jest ten olej kokosowy?
szukam czegos wydajnego , bo zawiodlam sie na wielu specyfikach i nie chce znow pieniedzy w błoto wyrzucic.
a uwazam ,ze w przypadku stosowania wielu odzywek ,masek i olejow grunt to regularnosc

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....

Edytowane przez brzydkie
Czas edycji: 2011-03-24 o 18:48
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:54   #1417
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
apropo olejowania to jakie sa ? ja uzywalam tylko rycynowego.Gdzie mozna kupic kokosowy ? oliwa z oliwek -jaka konkretnie na wlosy? ile kosztuje?winogronowy?
ktoey najlepszy an suche i łamiace sie wlosyale dzis duzo pytan zadaje
rycynowy jest ciezki bardzo ...i musilabym polowe butelki naraz .Mam wlosy do ramion.
ale chyba nie tej dużej 100ml? Jak się go podgrzeje, to się robi rzadszy i łatwiej nałożyć.
Ja mam gęste włosy do pasa prawie i na jedną maskę zużywam 25-30 mk rycynowego (plus żółtko i oliwa). Tzn. zużywałam, bo ostatnio mi się nie chce z tym paprać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 18:54   #1418
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
to nie ma sensu wcierac oleju kokosowego i innych w skore?
150 ml -na 2 arzy starcza pol kg na ile? gesty jest ten olej?
szukam czegos wydajnego , bo zawiodlam sie na wielu specyfikach i nie chce znow pieniedzy w błoto wyrzucic.
a uwazam ,ze w przypadku stosowania wielu odzywek ,masek i olejow grunt to regularnosc
olej kokosowy ... hmm ... jak masz pol kilo to bierzesz z niego doslownie lyzke stolowa roztapiasz w mikrofali i masz pol filizanki oleju i to ci w zupelnosci wystarczy to zalezy od typu czlowieka i typu jego wlosa na ile wystarczy moze wystarczyc na 3 miesiace a rownie dobrze na miesiac mysle ze nawet jesli by mial ci wystarczac na miesiac uwazam ze to jest swietna propozycja jak by byla cala moja kolekcja co to ja nie uzywalam na wlosy to by mozna bylo calego tira zapewlnic sama wiem ile wydawalam po 500zl miesiecznie takze nie tylko ty w bloto pieniadze wydawlas a olej kokosowy jest faworytem i nie ma co gdybac lepiej go kup i sprawdz sama

regularnośc? w masakach odzywkach ? ... wiesz dam ci rade i porade
jesli stosujesz odzywke masz piekne blyszczace wydawac by sie moglo zadbane i zdrowe wlosy ( dzieki sylikonom ktore wcale korzystnie nie wplywaja na twoje wlosy ) po odstawieniu wlosy wracaja do stanu z przed stosowania tych odzywek a nawet jesli odzywka jest bardzo naszpikowana sylikonami to pozniej sa wlosy w jeszcze gorszym stanie regularnosc ... w odzywach jest nic nie warta bo odzywki nawet wlosow nie penetruja jedynie moga je zniszczyc sylikonami tylko oleje wnikaja w glab wlosa
Stary 2011-03-24, 19:05   #1419
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

NelluSiIa - istnieją odżywki bez silikonów.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:08   #1420
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Ja mam gęste włosy do pasa prawie i na jedną maskę zużywam 25-30 mk rycynowego (plus żółtko i oliwa). Tzn. zużywałam, bo ostatnio mi się nie chce z tym paprać
Lepiej zapodaj nowe motywujące fotki swoich włosów

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:08   #1421
NelluSiIa
Raczkowanie

a oddaja tym samym nawilzenie ? bo nie spotkalam sie z taka odzywka ktora by naprawde nawilzala wlosy, gdzie pieniadze nie poszly by w bloto ? ze po dluzszym czasie stosowania zauzwazyla bym ze efekt nawilzenia utrzymuje sie na wlosach ...i oczywiście pomijam tutaj linie kreastase bo to jest calkiem inny sklad

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 19:49   #1422
sylvia_doll
CORELIPS

Maju, jeszcze Twoich nie widziałam

ps. po zmyciu, skusilam sie na kropli kilka jedwabiu BioSilk. <wiem, silixone>
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:56   #1423
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Maju, jeszcze Twoich nie widziałam

ps. po zmyciu, skusilam sie na kropli kilka jedwabiu BioSilk. <wiem, silixone>
wrzucałam tu kiedyś... nie wiem, czy znajdę

edit: o mam
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1296301021
nowych fot nie ma co urosło, to ostatnio ciapnęłam z pół centymetra rozdwojonych

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-03-24 o 19:58
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:07   #1424
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
a oddaja tym samym nawilzenie ? bo nie spotkalam sie z taka odzywka ktora by naprawde nawilzala wlosy, gdzie pieniadze nie poszly by w bloto ? ze po dluzszym czasie stosowania zauzwazyla bym ze efekt nawilzenia utrzymuje sie na wlosach ...i oczywiście pomijam tutaj linie kreastase bo to jest calkiem inny sklad
Tak, są nawilżające odżywki, ale nie muszą działać na wszystkich.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 06:13   #1425
NelluSiIa
Raczkowanie

mam pytanie gdzie mozna kupic olej amla ? mieszkam w krakowie i za bardzo nie wiem gdzie tego szukać
Stary 2011-03-25, 06:32   #1426
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Dziewczyny a ja tak zapytam dlaczego lepiej nie uzywac masek, odzywek z siliconem ? I ktore to sa powie mi ktos mniej wiecej ?
Stary 2011-03-25, 06:49   #1427
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja tak zapytam dlaczego lepiej nie uzywac masek, odzywek z siliconem ? I ktore to sa powie mi ktos mniej wiecej ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=427217 tu masz o sylikonach mozesz sobie poczytac sklady swoich odzywek bedziesz wiedziala ktore sie nadaja na twoje wlosy a ktore lepiej odstawic sylikony zamykaja szczelnie luski wlosa co uniemozliwia wnikanie skladnikow i witamin im wskazanych oczywiscie nie kazdy sylikon jest zly
Stary 2011-03-25, 07:05   #1428
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=427217 tu masz o sylikonach mozesz sobie poczytac sklady swoich odzywek bedziesz wiedziala ktore sie nadaja na twoje wlosy a ktore lepiej odstawic sylikony zamykaja szczelnie luski wlosa co uniemozliwia wnikanie skladnikow i witamin im wskazanych oczywiscie nie kazdy sylikon jest zly
Dziekuje Ci bardzo . To ktore silikony moge uwazac za dobre ?
Stary 2011-03-25, 07:10   #1429
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje Ci bardzo . To ktore silikony moge uwazac za dobre ?
akurat na tym watku jest napisane (+)- dobre (-)-niedobre ale nie zagrazajace (!)- do odstawienia! jak cos to podaj sklad odzywki i napisze Ci wiele roboty w tym nie jest

Edytowane przez NelluSiIa
Czas edycji: 2011-03-25 o 07:18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 07:23   #1430
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
akurat na tym watku jest napisane (+)- dobre (-)-niedobre ale nie zadrazajace (!)- do dostawienia! jak cos to podaj sklad odzywki i napisze Ci wiele roboty w tym nie jest
Ok sekundka jest tego dosc sporo, to maska do wlosów kupiona w salonie fryzjerskim

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------
Maska Antiage
Dzieki polaczeniu unikalnej kompozycji skladnikow aktywnych VECOREXIN PROTECTIVE z ekstraktami roslinnymi skutecznie wnika do wnetrza wloa.
Zwalcza wolne rodniki i zapobiega ich niszczacemu dzialaniu. Chroni wlos przed negatywnym wplywem promieniowania UV i degradacją jednostek budulcowych wlosa. Dostracza skladniki kondycjonujace o dzialaniu zwiekszajacym blask i sile wlosa zachowujac jego piekno i mlodosc.
Aqua
Cetearyl Alcohol
Cetrimonium Chloride
Behentrimonium Chloride
Isonopropyl Myristate
Dimethicone Copolyol
Butylene Glykol
Lecithin
Ethylhexyl Methoxycinnamate
Hydrolyzed Soy Protein
Hydrolyzed Wheat Protein
Tocopheryl Acetate
Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phoshate
Propylene Glycol
Calendula Officinails Flower Extract
Sunflower (Helianthus Annus) Seed Oil
Glycerin
Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract
Walnut (Junglans Regia) Shell Extract
Tocopherol
Tripeptide-1
Actylates/C10-30 Alkyl Acrylante Crosspolymer
Carrageebab (Chondrus Crispus)
Xanthan Gum
Triethanolamine
Dimethylmethoxy Chromanol
Glycolipidis
Caprylyl Glycol
Phenoxyethanol
Parfum
Isonopropyl Alcohol
Citric Acid
2-Bromo-Nitropropane-1,3 Diol

Ufff... cholerka dużo tego :/

Edytowane przez Renatka_2108
Czas edycji: 2011-03-25 o 07:25
Renatka_2108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 08:14   #1431
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Ok sekundka jest tego dosc sporo, to maska do wlosów kupiona w salonie fryzjerskim

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------
Maska Antiage
Dzieki polaczeniu unikalnej kompozycji skladnikow aktywnych VECOREXIN PROTECTIVE z ekstraktami roslinnymi skutecznie wnika do wnetrza wloa.
Zwalcza wolne rodniki i zapobiega ich niszczacemu dzialaniu. Chroni wlos przed negatywnym wplywem promieniowania UV i degradacją jednostek budulcowych wlosa. Dostracza skladniki kondycjonujace o dzialaniu zwiekszajacym blask i sile wlosa zachowujac jego piekno i mlodosc.
Aqua
Cetearyl Alcohol
Cetrimonium Chloride
Behentrimonium Chloride
Isonopropyl Myristate
Dimethicone Copolyol
Butylene Glykol
Lecithin
Ethylhexyl Methoxycinnamate
Hydrolyzed Soy Protein
Hydrolyzed Wheat Protein
Tocopheryl Acetate
Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phoshate
Propylene Glycol
Calendula Officinails Flower Extract
Sunflower (Helianthus Annus) Seed Oil
Glycerin
Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract
Walnut (Junglans Regia) Shell Extract
Tocopherol
Tripeptide-1
Actylates/C10-30 Alkyl Acrylante Crosspolymer
Xanthan Gum
Triethanolamine
Glycolipidis
Caprylyl Glycol
Phenoxyethanol
Parfum
Isonopropyl Alcohol
Citric Acid
2-Bromo-Nitropropane-1,3 Diol

Ufff... cholerka dużo tego :/

+Aqua- woda
+ Cetearyl Alcohol - stabilizacja emulsji
- Cetrimonium Chloride - antybakteryjny, konserwant
+ Behentrimonium Chloride- oczyszczanie skóry i włosów, gładkość
+ Isopropyl Myristate - emolient, zapach
+Dimethicone Copolyol-humektanty-nawilzanie
+ Butylene Glycol - zapach, wilgotność
+ Glicerin - wilgotność, zapach
+Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract -rumianek pospolity
+Walnut (Junglans Regia) Shell Extract-ekstrakt z orzecha włoskiego
+Tocopherol-witamina E
+Tripeptide-1-chroni przed wolnymi rodnikami
-Actylates/C10-30 Alkyl Acrylante Crosspolymer-polmer akrylowy
+Xanthan Gum-cos zwiazanego z nafta ale nie jestem pewna
Triethanolamine
Glycolipidis
+Caprylyl Glycol-Środek nawilżający, zmiękczający, zwilżający, modyfikator lepkości. Biologiczny stabilizator. Wykazuje działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze. Z tego powodu może znaleźć zastosowanie jako konserwant.
- Phenoxyethanol - konserwant
-Parfum- środek zapachowy
- Isopropyl Alcohol - przeciwpieniący, zapach
+Citric Acid-kwas cytrynowy
+2-Bromo-Nitropropane-1,3 Diol-lek, środek konserwujący

to nie wszystko ale nie moglam juz reszty znalesc
Stary 2011-03-25, 08:27   #1432
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Dziekuje Ci bardzo. To chyba nie jest taka zła ta maska ? Jak myslisz ?
Stary 2011-03-25, 08:44   #1433
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
zaden olej nie jest na porost to jest bardziej na zasadzie glebokiej regeneracji woda nie wchodzi do glab wlosa tylko wlasnie oleje moga wejsc slyszalam cos na ten temat ze olej rycynowy i nafta kosmetyczna przyspiesza porost ale sama nie zauwazylam moze dlatego ze nafte stosowalam tylko 4 razy zobaczymy

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

ja olej kokosowy trzymam na cała noc i rano slukuje dlatego ze duzo go nakladam i mam mega po nim tluste wlosy rano wiec musze a reszte olei trzymam godzine ale bede robila koki i zobaczymy jak tobedzie wygladalo mysle ze 2 razy w tyg to wlasnie ta odpowiednia granica olejowania ja robie 3 razy w tyg bo myje mohery co 2 dni dlatego ze przez oleje szybciej mi sie przetluszczaja a tez staram sie je malo czesac wiec na 3 dzien bym juz nie mogla je rozczesywac nie chce ryrzykowac ze narusze ich strukture znowu
Na porost włosów dobra jest nafta kosmetyczna, wax, olejek rycynowy. Ja rok temu miałam mocno wycieniowane włosy do szyi, a dziś mam już równej długości do ramion, systematycznie je wyrównywałam i używałam tych wszystkich specyfików. To działa.
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:03   #1434
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez Gosia19011983 Pokaż wiadomość
Na porost włosów dobra jest nafta kosmetyczna, wax, olejek rycynowy. .
A jak używasz w tym miksie olejku rycynowego?
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:09   #1435
NelluSiIa
Raczkowanie

no tak nafta i olej rycynowy ja nie zauwazylam ale napisalam z tego wzgledu ze wiele dziewczyn pochwalilo w sród tych kosmetykow porost włosow ja ubolewam poniewaz skonczyl mi sie olej rycynowy oliwa z oliwek ...;/ a jedyne co mam na stanie teraz to olej z pestek winogron i nafte eh ... musze kupic olej kokosowy ale nie mam nigdy jak sie wybrac xD tez uwazam ze wlosy super sa po olejach i widze miedzy innymi roznice dzieki temu ze wlosy mi sie juz nie krusza

Renatko, sama nie wiem nie znam sie na tym raczej ani nie ma szału ani nic co by mogło bardzo zaszkodzic poczekamy na opinie innych dziewczyn co mysla na temat tego skladu Tak wiec czekamy znawczynie sylikonow o wypowiedzenie sie na temat sylikonow w tej odzywce czy odzywka sie nadaje na uzywanie czy lepiej odstawic bo ma za duzo tych srodkow chemicznych niepotrzebnych wlosom
Stary 2011-03-25, 12:31   #1436
NelluSiIa
Raczkowanie

mam pytanie do osob ktore przetestowaly olej z orzecha wloskiego wlasnie go zakupilam i chce znac wasza opinie na temat tego oleju
Stary 2011-03-25, 16:06   #1437
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
A jak używasz w tym miksie olejku rycynowego?
Olejek rycynowy stosuję razem z naftą kosmetyczną i żółtkiem, czasem dodaję miód. Jest to moja najlepsza i maseczka.
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:17   #1438
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosia19011983 Pokaż wiadomość
Olejek rycynowy stosuję razem z naftą kosmetyczną i żółtkiem, czasem dodaję miód. Jest to moja najlepsza i maseczka.
własnie też dzisiaj sobie zrobiłam ta maseczke
Stary 2011-03-25, 16:33   #1439
NelluSiIa
Raczkowanie

ja także stosowałam ta maske ale dodawałam takze do rycynowego olej z pestek winogron i oliwe z oliwek czasem cytryne teraz zrezygnowałam z jajka ale wszystko inne wiąże ze sobą jak dotychczas a zrezygnowałam z tego względu że mam włosy kręcone, gęste i takie sa po tym jajku no jak by powiedziec hmmm... poloczenie sztywnosci z twardościa ... nie podoba mi się ten stan pomimo tego że stosuje odzywke zmiękczającą po tym ale od kiedy używam bez jajka włosy są tak samo wzmocnione jak by to jajko było w niej teraz kupiłam jeszcze olej z orzecha włoskiego wiem tyle że przyciemnia włosy nie wiem co jeszcze jest w stanie zrobić ale postosuje i przestosuje na sobie samej ;D w ogole w sklepie bylo pełno olei ... znalazlam także olej omega 6 i omega 5 stosowałyście to kiedyś ?
Stary 2011-03-25, 17:12   #1440
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
ja także stosowałam ta maske ale dodawałam takze do rycynowego olej z pestek winogron i oliwe z oliwek czasem cytryne teraz zrezygnowałam z jajka ale wszystko inne wiąże ze sobą jak dotychczas a zrezygnowałam z tego względu że mam włosy kręcone, gęste i takie sa po tym jajku no jak by powiedziec hmmm... poloczenie sztywnosci z twardościa ... nie podoba mi się ten stan pomimo tego że stosuje odzywke zmiękczającą po tym ale od kiedy używam bez jajka włosy są tak samo wzmocnione jak by to jajko było w niej teraz kupiłam jeszcze olej z orzecha włoskiego wiem tyle że przyciemnia włosy nie wiem co jeszcze jest w stanie zrobić ale postosuje i przestosuje na sobie samej ;D w ogole w sklepie bylo pełno olei ... znalazlam także olej omega 6 i omega 5 stosowałyście to kiedyś ?
tak chyba do sałatki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości