|
|
#1411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
olej kokosowy zakup przynajmniej pol kilo koszt.39 zl około nierafinowany zeby byl 150ml to wystarczy ale chyba na 2 razy heh nie wiem ja zawsze mam poł kilo wiesz co powiem to tak olej kokosowy jest najlepszym olejem na wlosy zaden olej nie da Ci tak niesamowitego efektu jak po oleju kokosowym super nawilzenie dla twoim wlosow bo mowilas ze sie lamia jest to jedyny sposob na uzyskanie jakiego kolweik kompromisu z twoimi wlosami dziewczynyu ktore maja piekne wlosy na wizazu to wlasnie te ktore stawiaja na 1 miejscu olej kokosowy a co do winogronowego tez jest dobry i sa po nim super włosy i jest tani takze mozna go polaczyc z olejem kokosowym lub stosowac osobno na zmiane
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Nindżopesz
|
A ten olej kokosowy (i w ogóle oleje) zawsze spłukujecie? Słyszałam żeby wcierać w suche końcowki włosów ale po całości to by pewnie tragicznie wyglądało?
Jeszcze się zastanawiam jak często olejować bardzo suche włosy, czy starczy 2 razy w tyg przed myciem bo w sumie takie codzienne mycie pewnie też im nie służy. |
|
|
|
#1414 | |
|
Raczkowanie
|
zaden olej nie jest na porost
to jest bardziej na zasadzie glebokiej regeneracji woda nie wchodzi do glab wlosa tylko wlasnie oleje moga wejsc slyszalam cos na ten temat ze olej rycynowy i nafta kosmetyczna przyspiesza porost ale sama nie zauwazylam moze dlatego ze nafte stosowalam tylko 4 razy zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
ja olej kokosowy trzymam na cała noc i rano slukuje dlatego ze duzo go nakladam i mam mega po nim tluste wlosy rano wiec musze a reszte olei trzymam godzine ale bede robila koki i zobaczymy jak tobedzie wygladalo mysle ze 2 razy w tyg to wlasnie ta odpowiednia granica olejowania ja robie 3 razy w tyg bo myje mohery co 2 dni dlatego ze przez oleje szybciej mi sie przetluszczaja a tez staram sie je malo czesac wiec na 3 dzien bym juz nie mogla je rozczesywac nie chce ryrzykowac ze narusze ich strukture znowu
|
|
|
|
|
#1415 |
|
CORELIPS
|
uhlalala.... idę zmywać już tą domową maseczkę! Oby mi nie wypadło pół "zawartości głowy"
|
|
|
|
#1416 |
|
Rozeznanie
|
to nie ma sensu wcierac oleju kokosowego i innych w skore?
150 ml -na 2 razy starcza pol kg na ile? gesty jest ten olej kokosowy? szukam czegos wydajnego , bo zawiodlam sie na wielu specyfikach i nie chce znow pieniedzy w błoto wyrzucic. ![]() a uwazam ,ze w przypadku stosowania wielu odzywek ,masek i olejow grunt to regularnosc
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2011-03-24 o 19:48 |
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się go podgrzeje, to się robi rzadszy i łatwiej nałożyć.Ja mam gęste włosy do pasa prawie i na jedną maskę zużywam 25-30 mk rycynowego (plus żółtko i oliwa). Tzn. zużywałam, bo ostatnio mi się nie chce z tym paprać
|
|
#1418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to zalezy od typu czlowieka i typu jego wlosa na ile wystarczy moze wystarczyc na 3 miesiace a rownie dobrze na miesiac mysle ze nawet jesli by mial ci wystarczac na miesiac uwazam ze to jest swietna propozycja jak by byla cala moja kolekcja co to ja nie uzywalam na wlosy to by mozna bylo calego tira zapewlnic sama wiem ile wydawalam po 500zl miesiecznie takze nie tylko ty w bloto pieniadze wydawlas a olej kokosowy jest faworytem i nie ma co gdybac lepiej go kup i sprawdz sama regularnośc? w masakach odzywkach ? ... wiesz dam ci rade i porade ![]() jesli stosujesz odzywke masz piekne blyszczace wydawac by sie moglo zadbane i zdrowe wlosy ( dzieki sylikonom ktore wcale korzystnie nie wplywaja na twoje wlosy ) po odstawieniu wlosy wracaja do stanu z przed stosowania tych odzywek a nawet jesli odzywka jest bardzo naszpikowana sylikonami to pozniej sa wlosy w jeszcze gorszym stanie regularnosc ... w odzywach jest nic nie warta bo odzywki nawet wlosow nie penetruja jedynie moga je zniszczyc sylikonami tylko oleje wnikaja w glab wlosa
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Konto usunięte
|
NelluSiIa - istnieją odżywki bez silikonów.
|
|
|
|
#1420 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
a oddaja tym samym nawilzenie ? bo nie spotkalam sie z taka odzywka ktora by naprawde nawilzala wlosy, gdzie pieniadze nie poszly by w bloto ? ze po dluzszym czasie stosowania zauzwazyla bym ze efekt nawilzenia utrzymuje sie na wlosach ...i oczywiście pomijam tutaj linie kreastase bo to jest calkiem inny sklad
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1422 |
|
CORELIPS
|
Maju, jeszcze Twoich nie widziałam
ps. po zmyciu, skusilam sie na kropli kilka jedwabiu BioSilk. <wiem, silixone> |
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: o mam https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1296301021 nowych fot nie ma
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-03-24 o 20:58 |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie
gdzie mozna kupic olej amla ? mieszkam w krakowie i za bardzo nie wiem gdzie tego szukać
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja tak zapytam dlaczego lepiej nie uzywac masek, odzywek z siliconem ? I ktore to sa powie mi ktos mniej wiecej ?
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sylikony zamykaja szczelnie luski wlosa co uniemozliwia wnikanie skladnikow i witamin im wskazanych oczywiscie nie kazdy sylikon jest zly
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
akurat na tym watku jest napisane (+)- dobre (-)-niedobre ale nie zagrazajace (!)- do odstawienia!
jak cos to podaj sklad odzywki i napisze Ci wiele roboty w tym nie jest
Edytowane przez NelluSiIa Czas edycji: 2011-03-25 o 08:18 |
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Maska Antiage Dzieki polaczeniu unikalnej kompozycji skladnikow aktywnych VECOREXIN PROTECTIVE z ekstraktami roslinnymi skutecznie wnika do wnetrza wloa. Zwalcza wolne rodniki i zapobiega ich niszczacemu dzialaniu. Chroni wlos przed negatywnym wplywem promieniowania UV i degradacją jednostek budulcowych wlosa. Dostracza skladniki kondycjonujace o dzialaniu zwiekszajacym blask i sile wlosa zachowujac jego piekno i mlodosc. Aqua Cetearyl Alcohol Cetrimonium Chloride Behentrimonium Chloride Isonopropyl Myristate Dimethicone Copolyol Butylene Glykol Lecithin Ethylhexyl Methoxycinnamate Hydrolyzed Soy Protein Hydrolyzed Wheat Protein Tocopheryl Acetate Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phoshate Propylene Glycol Calendula Officinails Flower Extract Sunflower (Helianthus Annus) Seed Oil Glycerin Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract Walnut (Junglans Regia) Shell Extract Tocopherol Tripeptide-1 Actylates/C10-30 Alkyl Acrylante Crosspolymer Carrageebab (Chondrus Crispus) Xanthan Gum Triethanolamine Dimethylmethoxy Chromanol Glycolipidis Caprylyl Glycol Phenoxyethanol Parfum Isonopropyl Alcohol Citric Acid 2-Bromo-Nitropropane-1,3 Diol Ufff... cholerka dużo tego :/
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2011-03-25 o 08:25 |
|
|
|
|
#1431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
+Aqua- woda + Cetearyl Alcohol - stabilizacja emulsji - Cetrimonium Chloride - antybakteryjny, konserwant + Behentrimonium Chloride- oczyszczanie skóry i włosów, gładkość + Isopropyl Myristate - emolient, zapach +Dimethicone Copolyol-humektanty-nawilzanie + Butylene Glycol - zapach, wilgotność + Glicerin - wilgotność, zapach +Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract -rumianek pospolity +Walnut (Junglans Regia) Shell Extract-ekstrakt z orzecha włoskiego +Tocopherol-witamina E +Tripeptide-1-chroni przed wolnymi rodnikami -Actylates/C10-30 Alkyl Acrylante Crosspolymer-polmer akrylowy Carrageebab (Chondrus Crispus) +Xanthan Gum-cos zwiazanego z nafta ale nie jestem pewna Triethanolamine Dimethylmethoxy Chromanol Glycolipidis +Caprylyl Glycol-Środek nawilżający, zmiękczający, zwilżający, modyfikator lepkości. Biologiczny stabilizator. Wykazuje działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze. Z tego powodu może znaleźć zastosowanie jako konserwant. - Phenoxyethanol - konserwant -Parfum- środek zapachowy - Isopropyl Alcohol - przeciwpieniący, zapach +Citric Acid-kwas cytrynowy +2-Bromo-Nitropropane-1,3 Diol-lek, środek konserwujący to nie wszystko ale nie moglam juz reszty znalesc
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Ci bardzo. To chyba nie jest taka zła ta maska ? Jak myslisz ?
|
#1433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
#1434 |
|
Dolce vita
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
no tak nafta i olej rycynowy
ja nie zauwazylam ale napisalam z tego wzgledu ze wiele dziewczyn pochwalilo w sród tych kosmetykow porost włosow ja ubolewam poniewaz skonczyl mi sie olej rycynowy oliwa z oliwek ...;/ a jedyne co mam na stanie teraz to olej z pestek winogron i nafte eh ... musze kupic olej kokosowy ale nie mam nigdy jak sie wybrac xD tez uwazam ze wlosy super sa po olejach i widze miedzy innymi roznice dzieki temu ze wlosy mi sie juz nie krusza Renatko, sama nie wiem nie znam sie na tym raczej ani nie ma szału ani nic co by mogło bardzo zaszkodzic poczekamy na opinie innych dziewczyn co mysla na temat tego skladu Tak wiec czekamy znawczynie sylikonow o wypowiedzenie sie na temat sylikonow w tej odzywce czy odzywka sie nadaje na uzywanie czy lepiej odstawic bo ma za duzo tych srodkow chemicznych niepotrzebnych wlosom
|
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do osob ktore przetestowaly olej z orzecha wloskiego
wlasnie go zakupilam i chce znac wasza opinie na temat tego oleju
|
|
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Olejek rycynowy stosuję razem z naftą kosmetyczną i żółtkiem, czasem dodaję miód. Jest to moja najlepsza i maseczka.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
ja także stosowałam ta maske ale dodawałam takze do rycynowego olej z pestek winogron i oliwe z oliwek czasem cytryne
teraz zrezygnowałam z jajka ale wszystko inne wiąże ze sobą jak dotychczas a zrezygnowałam z tego względu że mam włosy kręcone, gęste i takie sa po tym jajku no jak by powiedziec hmmm... poloczenie sztywnosci z twardościa ... nie podoba mi się ten stan pomimo tego że stosuje odzywke zmiękczającą po tym ale od kiedy używam bez jajka włosy są tak samo wzmocnione jak by to jajko było w niej teraz kupiłam jeszcze olej z orzecha włoskiego wiem tyle że przyciemnia włosy nie wiem co jeszcze jest w stanie zrobić ale postosuje i przestosuje na sobie samej ;D w ogole w sklepie bylo pełno olei ... znalazlam także olej omega 6 i omega 5 stosowałyście to kiedyś ?
|
|
|
|
#1440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

a co do winogronowego tez jest dobry i sa po nim super włosy i jest tani 

Jak się go podgrzeje, to się robi rzadszy i łatwiej nałożyć.