Zapuszczanie włosów - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 18:01   #2521
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Ja własnie tez bym chetnie wróciła do mojego blondu .
Stary 2011-08-17, 07:36   #2522
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXCinderellaXx5 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
A ja mam takie pytanie , czy podczas zapuszczania i dbania o włosy farbujecie je czy czekacie na swój naturalny kolor? Bo jaa mam już odrosty na kilka cm (ciemny blond) a farbowane włosy to taki dość ciemny brąz.. Chciałabym powrócić do naturalnego ale nie chce rozjaśniać ani stosowć tego typu zabiegów

To możemy razem wracać do naturalnego ja nie farbuję od 27 maja i mam odrosty niecałe 3cm (wczoraj mierzyłam), ale na czubku głowy mniej przez rozjaśniacz w sprayu, więc ich prawie wogóle nie widać dopiero pod tą wierzchnią warstwą Polecam zajrzeć do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=524830 o dziewczynach wracających do naturalnego koloru włosów
Mnie motywuje najbardziej jak widzę dziewczyny z długimi, naturalnymi włosami też bym chciała mieć już swój kolor

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gimli666 Pokaż wiadomość
Pierwszy żel miałam z Lidla(pierwotnie żel aloesowy do ciała) i działał świetnie. Teraz miałam w planach zamówić na doz(około 11 złotych za 150 ml), ale muszę też kupić sobie magnez, który kosztuje jakoś 24 złote za 60 tabletek. Mam fundusze, ale żal aż tyle wydawać. Później okazuje się, że jestem gdzieś zaproszona, a tu "O kurczę, wydałam ostatnie pieniądze dla dobra włosów i nie mam za co się bawić" .

Zauważyłam, że moje włosy ciężko obciążyć. Nawet lubią gdy po każdym myciu nakładam im bardzo odżywczą maskę, a od kiedy zaczęłam nakładać jeszcze odżywkę bez spłukiwania wykazują duże skłonności do "loczkowania". Ja swego czasu "kurowałam się" ziółkami. Nic tak dobrze nie działa przy dłuższym spożywaniu czy też płukaniu włosów, ale teraz nie mam czasu, więc staram się nadrabiać jakimiś tabletkami(kończę niebawem opakowanie skrzypu z witaminami i mikroelementami)- efekty niby są, ale malutkie w porównaniu z tym co dawały pokrzywa i skrzyp w wersji do picia.

Też zaczęłam bardziej dbać o kondycje. O porost oczywiście walczę, ale wolę by urosły zadbane .
W tamtym roku używałam Jantara. Życzę żeby się u Ciebie sprawdził. Mi nie przeciążał włosów, pojawiły się "baby hair", ale nie przyspieszył porostu.

W takim razie wszystkiego najlepszego ( już dzisiaj, bo jutro pewnie nawet jeśli będę na wizażu zapomnę- skleroza niezdiagnozowana ).
A jaką masz odżywkę b/s jeśli mogę zapytać? bo szukam czegoś dla siebie i kompletnie nie wiem co wziąć :p a loczki byłyby mile widziane, bo mi się ostatnio włosy rozprostowały

misiuuniaa Wszystkiego Najlepszego!!

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 07:45   #2523
adleajda
Raczkowanie

Misiuuniaa! wszystkiegoo naaajlepszego, spalnienia marzen, dlugoch mocnych, zdrowych wloskow i wszystkiego co najlepsze
ps snilo mi sie ze mowilas mi ze nakladam za duzo odzywki myslalam ze padne jak sie obudzilam
bedzie: 75 cm

* dbam o cere i pazurki

* jestem na diecie

adleajda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 07:53   #2524
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Edytowane przez misiuuniaa
Czas edycji: 2011-10-12 o 07:02
misiuuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 08:39   #2525
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
A jaką masz odżywkę b/s jeśli mogę zapytać? bo szukam czegoś dla siebie i kompletnie nie wiem co wziąć :p a loczki byłyby mile widziane, bo mi się ostatnio włosy rozprostowały
Na razie używam odżywek Joanny z serii Naturia . Mam dwie: mięta i wrzos oraz mak i bawełna. Obie bardzo sobie chwalę. Mięta i wrzos powodują, że włosy są bardziej sypkie i pięknie pachną(zapach dość długo się utrzymuje, ale są skrajne opinie), natomiast ta z makiem i bawełną nadaje im gładkości i ujarzmia. W najbliższym czasie mam zamiar kupić i wypróbować inne.

Edytowane przez gimli666
Czas edycji: 2011-08-17 o 08:40
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:47   #2526
mysia m
Zakorzenienie

a u mnie zapuszczanie idzie tak: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=308

8 cm w 4 miesiące. Drugie tyle i odetchnę
Stary 2011-08-17, 09:57   #2527
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
a u mnie zapuszczanie idzie tak: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=308

jak to zrobiłaś? ; O

Misiunia wszystkiego najlepszego Kochana
Cel: 50 cm
odchudzam się!

suwaczek

Edytowane przez TakaJednaDziwnaOsoba
Czas edycji: 2011-08-17 o 09:58
TakaJednaDziwnaOsoba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 10:03   #2528
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Na razie używam odżywek Joanny z serii Naturia . Mam dwie: mięta i wrzos oraz mak i bawełna. Obie bardzo sobie chwalę. Mięta i wrzos powodują, że włosy są bardziej sypkie i pięknie pachną(zapach dość długo się utrzymuje, ale są skrajne opinie), natomiast ta z makiem i bawełną nadaje im gładkości i ujarzmia. W najbliższym czasie mam zamiar kupić i wypróbować inne.
Dziękuję

Stary 2011-08-17, 10:03   #2529
Edeliene
Raczkowanie

Dołączam się do życzeń . Wszystkiego dobrego , spełnienia najskrytszych marzeń , i wszystkiego , czego sobie tylko zażyczysz
Edeliene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:08   #2530
mysia m
Zakorzenienie

hehe

W skrócie: postawiłam na zdrową dietę, masaż skóry głowy przy myciu, szczotkowanie na wieczór i rezygnację z suszarki.

Posuwam się w sumie wolno, bo 2cm na miesiąc, ale to mi w gruncie rzeczy wystarcza, bo to jest stałe tempo. Wszystkie metody, które stosowałam opisałam na blogu w dwóch działach: "aby zapuszcanie nie trwało wieki" i "zapuszczanie podejscie trzecie", trzeba sie przekopać Bo ja juz sama wszystkiego nie pamiętam
Stary 2011-08-17, 10:41   #2531
adleajda
Raczkowanie

Mam nadzieje ze picie pokrzywy sprawi ze zamiast 1,5 miesiecznie beda rosly dwa cm
a slyszalyscie o nakladaniu kremu nivea na koncowki?

* dbam o cere i pazurki

* jestem na diecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 11:25   #2532
tryagain
Raczkowanie

mysia m, wow, 8 cm w 4 miesiące Gratulacje!
adleajda (mam nadzieję, że dobrze napisałam ), co daje nakładanie kremu nivea na końcówki? Zapobiega rozdwajaniu?

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

tryagain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:38   #2533
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
hehe

W skrócie: postawiłam na zdrową dietę, masaż skóry głowy przy myciu, szczotkowanie na wieczór i rezygnację z suszarki.

Posuwam się w sumie wolno, bo 2cm na miesiąc, ale to mi w gruncie rzeczy wystarcza, bo to jest stałe tempo. Wszystkie metody, które stosowałam opisałam na blogu w dwóch działach: "aby zapuszcanie nie trwało wieki" i "zapuszczanie podejscie trzecie", trzeba sie przekopać Bo ja juz sama wszystkiego nie pamiętam
O wróciłaś, a jeszcze nie jest wrzesień

Ehh, ja bym chciała, aby włosy rosły mi 2 cm miesięcznie
Stary 2011-08-17, 12:04   #2534
mango_91
Zakorzenienie

Misiunia, wszystkiego najlepszego

Edytowane przez mango_91
Czas edycji: 2011-08-17 o 12:06
mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:27   #2535
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Edytowane przez misiuuniaa
Czas edycji: 2011-10-12 o 07:02
misiuuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 12:35   #2536
adleajda
Raczkowanie

Kuzynka mi mowila ze smaruje suche koncowki tym kremem i przyma okolo godzinke i myje wlosy i podobno sa nawilzone a z tego co widze ma ladne wlosy okolo 80 cm i sie zastanawiam czy tez nie pokremowac ale mam obawy

* dbam o cere i pazurki

* jestem na diecie

Stary 2011-08-17, 12:36   #2537
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

za to ja mam wrażenie, że stoją w miejscu..
Cel: 50 cm
odchudzam się!

suwaczek
TakaJednaDziwnaOsoba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 16:33   #2538
mango_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiuuniaa Pokaż wiadomość
mango_91: dziękuje bardzo

mi jak narazie w 2 tygodnie urosły 1 cm, wiec pewnie po miesiący będzie te 2 cm więcej
Rany, pełen podziw :brawo: Jak Wy to robicie, że tak rosną? Ja nawet nie wiem, ile mi rosną^.^
Cytat:
Napisane przez adleajda Pokaż wiadomość
Kuzynka mi mowila ze smaruje suche koncowki tym kremem i przyma okolo godzinke i myje wlosy i podobno sa nawilzone a z tego co widze ma ladne wlosy okolo 80 cm i sie zastanawiam czy tez nie pokremowac ale mam obawy
Ja podpatrzyłam na blogu Anwen, że smaruje kremem Nivea, więc sama zaczęłam tak robić. Nie wiem, czy to działa, ale smaruję, co mi tam

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez catttt Pokaż wiadomość
Nooo, czyli mam 60cm. Bo są gdzieś takie jak Twoje
To źle?
Cytat:
Napisane przez catttt Pokaż wiadomość
Indywidualna kwestia
O moich Jantarowych osiągnięciach pisałam wcześniej, jeśli interesuje Cię temat to poszukaj na stronach wcześniej
Nigdzie nie widziałam tej odżywki

mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 16:52   #2539
vouge13
Zadomowienie

Z serii z jantarem stosujecie odżywkę czy coś jeszcze?
Stary 2011-08-17, 20:18   #2540
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
ja mgiełkę

Stary 2011-08-17, 20:46   #2541
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Ja polecam Joanna Naturia miód i cytryna. Moje włosy są po niej ujarzmione i łatwiej jest je rozczesać.

Cytat:

Świetny wynik! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
Z serii Jantar od Farmony używam tylko odżywki. Wcieram ją tylko w skórę głowy, ponieważ mam wrażenie, że psikana na włosy je skleja.
Od tego producenta mogę polecić szampony herbal care i ampułki radical

Jeżeli chodzi o moje włosy to powoli rosną około 1cm miesięcznie. Na razie są za krótkie. Może niedługo wrzucę nową fotkę do albumu. Niedawno kupiłam maskę biovax do włosów ciemnych i jestem zachwycona. Kupiłam również olej arganowy, ale mam co do niego mieszane uczucia. Efekt jest podobny jak po użyciu kokosa z efavitu a cena o wiele wyższa. Więcej go nie kupię.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:22   #2542
tryagain
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Niedawno kupiłam maskę biovax do włosów ciemnych i jestem zachwycona. .
a mogłabyś coś więcej o niej powiedzieć?

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

tryagain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:32   #2543
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
Ja polecam Joanna Naturia miód i cytryna. Moje włosy są po niej ujarzmione i łatwiej jest je rozczesać.
Dziękuję . Czy możesz powiedzieć coś na temat rozjaśnienia przez nią włosów? Skoro miód i cytryna, to i rozjaśniać powinna. Bardzo chciałabym uniknąć takiego efektu.

Chociaż stosując równocześnie olej z orzechów włoskich może udałoby się zrównoważyć ewentualny efekt rozjaśnienia
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:53   #2544
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tryagain Pokaż wiadomość
mysia m, wow, 8 cm w 4 miesiące Gratulacje!
adleajda (mam nadzieję, że dobrze napisałam ), co daje nakładanie kremu nivea na końcówki? Zapobiega rozdwajaniu?
dzięki
krem nivea jets super do włosów, popieram Gdy miałam bardzo suche włosy i skóre głowy, to nakładałam na noc na całe włosy. Natomiast patrząc po skłądzie, to wydaje sie całkiem nieżły do koncówek, bo ma dużo parafiny, a ona ma działanie powłokotwórcze i chroni przed niszczeniem czy rozdwajaniem się. Tylko, że trzeba zmywać szamponem z siarczanem. Sama odzywka moze sobie nie poradzić albo delikatny szampon bez SLSu. Natomiast minus jets inny- nivea jest dosc tłusta, wiec wszelki brud, kurz itp bedzie sie osadzac i włosy szybciej brudzic. Lepsze są do tego oleje lub sera na bazie silikonów.

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Pokaż wiadomość
O wróciłaś, a jeszcze nie jest wrzesień

Ehh, ja bym chciała, aby włosy rosły mi 2 cm miesięcznie
Wrócłam.. niestety od 4 lat maz nie dostał urlopu. Takze ja sobie pojechałam z maluchem ale na krócej. Takie życie.

Widziałam, ze znów zapuszczasz grzywkę? :P może ja tez się pokusze?

I jaki masz w koncu kolor?

Te 2cm, to mnie sama zaskoczyły, bo zawsze było ok 1cm bez dopalaczy. Naprawde masaz robi swoje. Dobrze ukrwione cebulki szybciej pracują.

Cytat:

Świetny wynik! Gratuluję

Z serii Jantar od Farmony używam tylko odżywki. Wcieram ją tylko w skórę głowy, ponieważ mam wrażenie, że psikana na włosy je skleja.
Od tego producenta mogę polecić szampony herbal care i ampułki radical

Jeżeli chodzi o moje włosy to powoli rosną około 1cm miesięcznie. Na razie są za krótkie. Może niedługo wrzucę nową fotkę do albumu. Niedawno kupiłam maskę biovax do włosów ciemnych i jestem zachwycona. Kupiłam również olej arganowy, ale mam co do niego mieszane uczucia. Efekt jest podobny jak po użyciu kokosa z efavitu a cena o wiele wyższa. Więcej go nie kupię.
dziękuje

popieram biovax i radical a Jantar jest baaardzo tłusty.
Stary 2011-08-18, 10:00   #2545
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:

Wrócłam.. niestety od 4 lat maz nie dostał urlopu. Takze ja sobie pojechałam z maluchem ale na krócej. Takie życie.

Widziałam, ze znów zapuszczasz grzywkę? :P może ja tez się pokusze?

I jaki masz w koncu kolor?

Te 2cm, to mnie sama zaskoczyły, bo zawsze było ok 1cm bez dopalaczy. Naprawde masaz robi swoje. Dobrze ukrwione cebulki szybciej pracują.

To mam nadzieję, że urlop był udany

W galerii zapuszczania na drugim zdjęciu widać kolor po hennie Khadi orzechowy brąz. Kolorek ładny, ale nie chwytał mi odrostów, no i tak po pewnym czasie sprał się na rudo. Dlatego ostatnio walnęłam rudą henną, która ładnie pokryła jasny odrost i dała naturalny ciemnorudy kolor, nie marchewa, ani czerwony. Także myślę, że chyba przy tym zostanę skoro i tak wszystko spiera mi się na rudo. A do chemii nie wrócę, mówię poważnie

Mi włosy normalnie bez wspomagania rosną tak 1-1,5cm czyli nie tak wolno, ale mam wrażenie, że co bym nie robiła to tej maxymalnej prędkości nie chcą przekroczyć. Dlatego zazdroszczę, że tak szybko Ci rosną
Stary 2011-08-18, 14:01   #2546
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
To możemy razem wracać do naturalnego ja nie farbuję od 27 maja i mam odrosty niecałe 3cm (wczoraj mierzyłam), ale na czubku głowy mniej przez rozjaśniacz w sprayu, więc ich prawie wogóle nie widać dopiero pod tą wierzchnią warstwą Polecam zajrzeć do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=524830 o dziewczynach wracających do naturalnego koloru włosów
Mnie motywuje najbardziej jak widzę dziewczyny z długimi, naturalnymi włosami też bym chciała mieć już swój kolor

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Okey to wrcamy do naturalnego . Nie chce katować włosów jeszcze farba.. Wystarczy prostownica
A farbowałam ostatni raz chyba na poczatku czerwca
Stary 2011-08-18, 17:37   #2547
NeverGoAlone
Raczkowanie

Cytat:

Okey to wrcamy do naturalnego . Nie chce katować włosów jeszcze farba.. Wystarczy prostownica
A farbowałam ostatni raz chyba na poczatku czerwca
Rzuć w kąt prostownicę Z własnego doświadczenia wiem, że prostownica niszczy strasznie włosy, nie wiem czy nawet nie bardziej niż farbowanie. Gwarantuję Ci, że po jakimś czasie włosy same zaczną sie układać, u mnie już widać różnicę
NeverGoAlone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 17:47   #2548
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Ale jak nie wyprostuje to mam straszna szopę
Stary 2011-08-18, 17:49   #2549
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Ale jak nie wyprostuje to mam straszna szopę
Też tak kiedyś myślałam.

Jak będziesz prostować to bez wyprostowania będzie jeszcze większa. To błędne koło. A jak włoski odpoczną i kondycja się poprawi to będą też wyglądać i układać się lepiej. Dużo zależy jeszcze od cięcia, widzę to po sobie.
Stary 2011-08-18, 17:58   #2550
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

ok , ale to wymaga tez troche czasu . A ja myje praktyczie codziennie włosy , gora co 2 dni . No i jak ja bym miala wyjsc z domu w takich niewyprostowanych :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości