|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Ja własnie tez bym chetnie wróciła do mojego blondu
.
|
#2522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To możemy razem wracać do naturalnego ja nie farbuję od 27 maja i mam odrosty niecałe 3cm (wczoraj mierzyłam), ale na czubku głowy mniej przez rozjaśniacz w sprayu, więc ich prawie wogóle nie widać dopiero pod tą wierzchnią warstwą Polecam zajrzeć do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=524830 o dziewczynach wracających do naturalnego koloru włosów Mnie motywuje najbardziej jak widzę dziewczyny z długimi, naturalnymi włosami ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
bo szukam czegoś dla siebie i kompletnie nie wiem co wziąć :p a loczki byłyby mile widziane, bo mi się ostatnio włosy rozprostowały ![]() misiuuniaa Wszystkiego Najlepszego!! ![]() ![]()
|
|
|
#2523 |
|
Raczkowanie
|
Misiuuniaa!
wszystkiegoo naaajlepszego, spalnienia marzen, dlugoch mocnych, zdrowych wloskow i wszystkiego co najlepsze ps snilo mi sie ze mowilas mi ze nakladam za duzo odzywki myslalam ze padne jak sie obudzilam
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 08:02 |
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mam dwie: mięta i wrzos oraz mak i bawełna. Obie bardzo sobie chwalę. Mięta i wrzos powodują, że włosy są bardziej sypkie i pięknie pachną(zapach dość długo się utrzymuje, ale są skrajne opinie), natomiast ta z makiem i bawełną nadaje im gładkości i ujarzmia. W najbliższym czasie mam zamiar kupić i wypróbować inne.
Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-08-17 o 09:40 |
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie zapuszczanie idzie tak: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=308
8 cm w 4 miesiące. Drugie tyle i odetchnę
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Misiunia wszystkiego najlepszego Kochana
zapuszczam włosy 1.08.2011-12cm 1.09.2011-13cm Cel: 50 cm ![]() odchudzam się! suwaczek Edytowane przez TakaJednaDziwnaOsoba Czas edycji: 2011-08-17 o 10:58 |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się do życzeń . Wszystkiego dobrego , spełnienia najskrytszych marzeń , i wszystkiego , czego sobie tylko zażyczysz
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
W skrócie: postawiłam na zdrową dietę, masaż skóry głowy przy myciu, szczotkowanie na wieczór i rezygnację z suszarki. Posuwam się w sumie wolno, bo 2cm na miesiąc, ale to mi w gruncie rzeczy wystarcza, bo to jest stałe tempo. Wszystkie metody, które stosowałam opisałam na blogu w dwóch działach: "aby zapuszcanie nie trwało wieki" i "zapuszczanie podejscie trzecie", trzeba sie przekopać Bo ja juz sama wszystkiego nie pamiętam
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieje ze picie pokrzywy sprawi ze zamiast 1,5 miesiecznie beda rosly dwa cm
a slyszalyscie o nakladaniu kremu nivea na koncowki?
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
mysia m, wow, 8 cm w 4 miesiące
Gratulacje! adleajda (mam nadzieję, że dobrze napisałam ), co daje nakładanie kremu nivea na końcówki? Zapobiega rozdwajaniu?
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ehh, ja bym chciała, aby włosy rosły mi 2 cm miesięcznie
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Misiunia, wszystkiego najlepszego
Edytowane przez mango_91 Czas edycji: 2011-08-17 o 13:06 |
|
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 08:02 |
|
|
|
#2536 |
|
Raczkowanie
|
Kuzynka mi mowila ze smaruje suche koncowki tym kremem i przyma okolo godzinke i myje wlosy i podobno sa nawilzone
a z tego co widze ma ladne wlosy okolo 80 cm
|
#2538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- To źle? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
Z serii z jantarem stosujecie odżywkę czy coś jeszcze?
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2541 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z serii Jantar od Farmony używam tylko odżywki. Wcieram ją tylko w skórę głowy, ponieważ mam wrażenie, że psikana na włosy je skleja. Od tego producenta mogę polecić szampony herbal care i ampułki radical Jeżeli chodzi o moje włosy to powoli rosną około 1cm miesięcznie. Na razie są za krótkie. Może niedługo wrzucę nową fotkę do albumu. Niedawno kupiłam maskę biovax do włosów ciemnych i jestem zachwycona. Kupiłam również olej arganowy, ale mam co do niego mieszane uczucia. Efekt jest podobny jak po użyciu kokosa z efavitu a cena o wiele wyższa. Więcej go nie kupię. |
||
|
|
|
#2542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Czy możesz powiedzieć coś na temat rozjaśnienia przez nią włosów? Skoro miód i cytryna, to i rozjaśniać powinna. Bardzo chciałabym uniknąć takiego efektu.Chociaż stosując równocześnie olej z orzechów włoskich może udałoby się zrównoważyć ewentualny efekt rozjaśnienia
|
|
|
|
|
#2544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krem nivea jets super do włosów, popieram Gdy miałam bardzo suche włosy i skóre głowy, to nakładałam na noc na całe włosy. Natomiast patrząc po skłądzie, to wydaje sie całkiem nieżły do koncówek, bo ma dużo parafiny, a ona ma działanie powłokotwórcze i chroni przed niszczeniem czy rozdwajaniem się. Tylko, że trzeba zmywać szamponem z siarczanem. Sama odzywka moze sobie nie poradzić albo delikatny szampon bez SLSu. Natomiast minus jets inny- nivea jest dosc tłusta, wiec wszelki brud, kurz itp bedzie sie osadzac i włosy szybciej brudzic. Lepsze są do tego oleje lub sera na bazie silikonów.Cytat:
Widziałam, ze znów zapuszczasz grzywkę? :P może ja tez się pokusze? I jaki masz w koncu kolor? ![]() Te 2cm, to mnie sama zaskoczyły, bo zawsze było ok 1cm bez dopalaczy. Naprawde masaz robi swoje. Dobrze ukrwione cebulki szybciej pracują. Cytat:
![]() popieram biovax i radical
|
|
#2545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mam nadzieję, że urlop był udany ![]() W galerii zapuszczania na drugim zdjęciu widać kolor po hennie Khadi orzechowy brąz. Kolorek ładny, ale nie chwytał mi odrostów, no i tak po pewnym czasie sprał się na rudo. Dlatego ostatnio walnęłam rudą henną, która ładnie pokryła jasny odrost i dała naturalny ciemnorudy kolor, nie marchewa, ani czerwony. Także myślę, że chyba przy tym zostanę skoro i tak wszystko spiera mi się na rudo. A do chemii nie wrócę, mówię poważnie ![]() Mi włosy normalnie bez wspomagania rosną tak 1-1,5cm czyli nie tak wolno, ale mam wrażenie, że co bym nie robiła to tej maxymalnej prędkości nie chcą przekroczyć. Dlatego zazdroszczę, że tak szybko Ci rosną
|
|
#2546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okey to wrcamy do naturalnego . Nie chce katować włosów jeszcze farba.. Wystarczy prostownica A farbowałam ostatni raz chyba na poczatku czerwca
|
|
#2547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
Ale jak nie wyprostuje to mam straszna szopę
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
Też tak kiedyś myślałam.
Jak będziesz prostować to bez wyprostowania będzie jeszcze większa. To błędne koło. A jak włoski odpoczną i kondycja się poprawi to będą też wyglądać i układać się lepiej . Dużo zależy jeszcze od cięcia, widzę to po sobie.
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
ok , ale to wymaga tez troche czasu . A ja myje praktyczie codziennie włosy , gora co 2 dni . No i jak ja bym miala wyjsc z domu w takich niewyprostowanych :P
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

.

ja nie farbuję od 27 maja i mam odrosty niecałe 3cm (wczoraj mierzyłam), ale na czubku głowy mniej przez rozjaśniacz w sprayu, więc ich prawie wogóle nie widać
dopiero pod tą wierzchnią warstwą 
.
bo szukam czegoś dla siebie i kompletnie nie wiem co wziąć :p a loczki byłyby mile widziane, bo mi się ostatnio włosy rozprostowały 

Gratulacje!