Zapuszczanie włosów - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 19:50   #2941
misiuuniaa
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

d

Edytowane przez misiuuniaa
Czas edycji: 2011-10-12 o 06:54
misiuuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 20:29   #2942
vacancy
Raczkowanie

Jestem, jestem, chyba? Wiecie co? Mam dosc, wkurzaja mnie te króciaki juz, mam przez nie niska samoocene, chociaz to tylko wlosy, ale dla kazdej kobiety wlosy sa wazne.. Musze chodzic caly czas w koku, nie zeby mi jakos obrzydliwie bylo, ale jednak bardziej kobieco czulam sie w dlugich, rozpuszczonych
vacancy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 21:40   #2943
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacancy Pokaż wiadomość
Jestem, jestem, chyba? Wiecie co? Mam dosc, wkurzaja mnie te króciaki juz, mam przez nie niska samoocene, chociaz to tylko wlosy, ale dla kazdej kobiety wlosy sa wazne.. Musze chodzic caly czas w koku, nie zeby mi jakos obrzydliwie bylo, ale jednak bardziej kobieco czulam sie w dlugich, rozpuszczonych
Ja mając dłuższe włosy, uważam tak jak Ty i ciągle nie jestem zadowolona ze swojej długości
Tak będzie zawsze ?
Też sobie mówię, że jak będę miała dłuższe to będę lepiej wyglądać
Stary 2011-09-18, 22:11   #2944
aganela8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Ja mając dłuższe włosy, uważam tak jak Ty i ciągle nie jestem zadowolona ze swojej długości
Tak będzie zawsze ?
Też sobie mówię, że jak będę miała dłuższe to będę lepiej wyglądać
Ja mam dokładnie tak samotylko czekam aż bedą długaśne..ale to jeszcze ze 2lata..
Stary 2011-09-19, 01:24   #2945
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aganela8 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie tak samotylko czekam aż bedą długaśne..ale to jeszcze ze 2lata..
Ja bym chciala, zeby chociaz mialy tak z 30 centymetrów z moich obliczen wyglada na to, ze dlugosc, z której bede calkowicie zadowolona to za 3 lata i 2 miesiace powinnam miec
Stary 2011-09-19, 06:56   #2946
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Edytowane przez misiuuniaa
Czas edycji: 2011-10-12 o 06:54
misiuuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:16   #2947
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiuuniaa Pokaż wiadomość
no mi jeśli będą rosnąć jak w tym miesiący 3 cm to osiągne 50 cm za jakieś 5 miesięcy, moze troche dłużej ale potem mam zamiar zapuszczać dalej marzą mi sie takie troche więcej jak do połowy pleców
mi też się takie marzą, ale u mnie nie ma mowy o 3 cm na miesiąc ;// wyliczyłam, że moje wymarzone będę mieć w maju gdzieś hehe, akurat na wesele kuzynki

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 12:42   #2948
tryagain
Raczkowanie

Też tak mam! Wmawiam sobie, że jak będę mieć 70 cm to od razu samoocena będzie wyższa. Mój tok myślenia jest mniej-więcej taki: urodą matka natura mnie zbyt hojnie nie obdarzyła, to chociaż moimi włosami ludzie będą się zachwycać (nawet jeśli nie będą)

Czaję się na olejek Bhringraj (czy jakoś tak), ale jak wydam na niego prawie 50 zł, a okaże się, że nie działa, to się wkuuurzę Miałyście z nim jakieś doświadczenia?

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

tryagain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:48   #2949
vouge13
Zadomowienie

Ja jestem piekielnie ciekawa mierzenia! Ale jeszcze 13 dni. Mierzyłam parę dni temu i [niech to nie będzie błąd pomiaru, proszę!] wynika z tego, że w 12 dni urosło mi 1,5 cm Czyli do grudnia powinnam mieć już znośną długość.
Stary 2011-09-19, 15:04   #2950
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tryagain Pokaż wiadomość
Też tak mam! Wmawiam sobie, że jak będę mieć 70 cm to od razu samoocena będzie wyższa. Mój tok myślenia jest mniej-więcej taki: urodą matka natura mnie zbyt hojnie nie obdarzyła, to chociaż moimi włosami ludzie będą się zachwycać (nawet jeśli nie będą)

Czaję się na olejek Bhringraj (czy jakoś tak), ale jak wydam na niego prawie 50 zł, a okaże się, że nie działa, to się wkuuurzę Miałyście z nim jakieś doświadczenia?
Ja tez tak mam, nie jestem jakas urodziwa, uwazam sie za osobe atrakcyjna, ale tylko z dlugimi wlosami (czytaj: od 30 cm), a przy 14 cm króciokach to plakac sie chce z reszta ciekawa jestem, jak bede wygladac z wlosami ponad 40 cm nigdy tak dlugich nie mialam mam nadzieje, ze uda mi sie zapuscic, bo jak juz dojde do ok 35 cm to scinam i bach

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

a tak w ogóle to u Was panuje jakis wirus? bo mnie zlapal, mam bole glowy, gardla, katar, no zwykle "przeziebienie", ale doszly mi do tego wymioty i niesamowite mdlosci, ze az strach sie bac z domu wyjsc, zeby gdzies nie zwymiotowac;/
Stary 2011-09-19, 17:39   #2951
fibbie
Raczkowanie

A ja zakupiłam szampon Revitax, podobno przyspiesza porost. Narazie umyłam nim jeden raz włosy i były okrpone: suche, szorstke,matowe. Jak robiłam nim masaż skalpu to czułam takie ostre mrowienie, wiec mam nadzieje, że zadziała . W ramach nawilżenia chce stosować miód- jak myślicie można go nakładać tak jak oleje parę godzin przed myciem na suche włosy?
pływam-11825 m (i przerwa do 02.09)
fibbie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:03   #2952
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez tak mam, nie jestem jakas urodziwa, uwazam sie za osobe atrakcyjna, ale tylko z dlugimi wlosami (czytaj: od 30 cm), a przy 14 cm króciokach to plakac sie chce z reszta ciekawa jestem, jak bede wygladac z wlosami ponad 40 cm nigdy tak dlugich nie mialam mam nadzieje, ze uda mi sie zapuscic, bo jak juz dojde do ok 35 cm to scinam i bach

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

a tak w ogóle to u Was panuje jakis wirus? bo mnie zlapal, mam bole glowy, gardla, katar, no zwykle "przeziebienie", ale doszly mi do tego wymioty i niesamowite mdlosci, ze az strach sie bac z domu wyjsc, zeby gdzies nie zwymiotowac;/
masz rację z tą urodą, bardzo czesto tak jest, ze niezbyt ładne dziewcyzny maja długie, zadbane włosy i nie zauwaza się ich urody, tylko te piękne włosy. Widziała m ostatnio na youtubie dziewcyzne z rudymi lokami do pasa- naturalnymi! Poszła sprzedawac tą kitę w wyzszych celach, bo dla dzieci na peruki, tzn oddac. Ale jak weszła, to az mnie zatkało, zwiazali je, obcięli krótko.. i ukazała sie brzydka dziewczyna. Te włosy to byłą cała jej ozdoba.. az mi się przykro zrobiło, mimo ze odrosną.

mialam tego wirusa to wirus zatokowy. Te mdłosci to od zatok, bo ma sie zawroty głowy, wiec błednik nawala, do tego okrooopny bol głowy, jakby rozsadzało czaszkę. 2 tygodnie myslałam, ze umrę. Przyniósł moj mąz, a przechorowałam i ja i nasz synek. Masakra.
Cytat:
Napisane przez fibbie Pokaż wiadomość
A ja zakupiłam szampon Revitax, podobno przyspiesza porost. Narazie umyłam nim jeden raz włosy i były okrpone: suche, szorstke,matowe. Jak robiłam nim masaż skalpu to czułam takie ostre mrowienie, wiec mam nadzieje, że zadziała . W ramach nawilżenia chce stosować miód- jak myślicie można go nakładać tak jak oleje parę godzin przed myciem na suche włosy?
sam miod odradzam najlepiej domieszaj łyzke miodu do bezsilikonowej odzywki, np glorii. Warto dodac tez żółtko, chyba ze nie przepadasz za zapaszkiem Miód jest silnie proteinowy, nałozony sam, moze sprzyjac łamaniu sie włosków.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

a ja miezryłam odrost w róznych miejscach i tak... do pełnego miesiaca mam jeszcze 6 dni, na grzywce 2cm, na czubku i środku jakies 1,3cm a po bokach 1,7. To dopiero zabawa.
Stary 2011-09-20, 13:41   #2953
tryagain
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość

a ja miezryłam odrost w róznych miejscach i tak... do pełnego miesiaca mam jeszcze 6 dni, na grzywce 2cm, na czubku i środku jakies 1,3cm a po bokach 1,7. To dopiero zabawa.
A to ciekawa sprawa Jeszcze ciekawsza niż moje nierosnące włosy!

O matko, ile ja bym oddała za takie włosy, jak te pierwsze (i po prawej i po lewej)

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

Stary 2011-09-20, 13:44   #2954
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:

O matko, ile ja bym oddała za takie włosy, jak te pierwsze (i po prawej i po lewej)

Ja też, bo dłuugaśne
Stary 2011-09-20, 13:52   #2955
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Ja też, bo dłuugaśne
Stary 2011-09-20, 14:01   #2956
tryagain
Raczkowanie

Długaaaaśne i ten kolor, i ten skręt!!

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

Stary 2011-09-20, 14:16   #2957
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Długaaaaśne i ten kolor, i ten skręt!!
az mam dola
Stary 2011-09-20, 14:23   #2958
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
i figurę!

cudne! takiego koloru bym nie chciała, ale za to skręt...
Stary 2011-09-20, 14:31   #2959
laudik
Zakorzenienie

a ja wlasnie dzis zrobilam i wstawilam fotki do albumu -pierwszy raz od ostatniego oskalpowania mnie pzrez fryzjrke w lipcu i dopiero w takich momentach zauwazam ze wlosy jednak rosna . nadrobilam te obchlastane centymetry szybciej niz przypuszczalam.
ale bez ekscytacji - bo u mnie to bywa roznie - musze wytrwac do przyszlego roku - wtedy beda miala nieslychana mase wlosow
i beda dlugie - wtedy juz tak

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:24   #2960
vacancy
Raczkowanie

laudik jak sie wchodzi do tego albumu?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
i figurę!

ja tez wolalabym zostac przy naturalnych jednak jak bede miala dlugie to sie naucze robic taki skret
Stary 2011-09-20, 15:58   #2961
tryagain
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
i figurę!

Figura też c u d o w n a! To niesprawiedliwe!

Mnie się taki kolor podoba, ale mam problemy z utrzymaniem ciemnego brązu, a z rudym/czerwienią, to już w ogóle bym sobie nie poradziła

Cytat:

ja tez wolalabym zostac przy naturalnych jednak jak bede miala dlugie to sie naucze robic taki skret
Też miałam takie postanowienie, ale coś mi nie wychodzi z tym skrętem

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

Stary 2011-09-20, 16:51   #2962
mango_91
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj ten dzień, kiedy się miewa chwilowe, głupie pomysły. Korci mnie na pofarbowanie włosów, jak tak dziś na nie patrzyłam, wydały mi się wyblakłe i nijakie i przemknęła mi przez głowę myśl, żeby coś z tym zrobić....
ALe wiem, że będę głupia, jak je pofarbuje, bo bardzo długo wracałam do naturalnego koloru, a z odrostami też mi się nie chce męczyć. Ach, te włosy

mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:55   #2963
welvishia
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i moim celem już od jakiegoś czasu jest właśnie zapuszczenie długich włosków. Niestety bardzo mi wypadają Mam naturalnie kręcone i wtedy mierzą ok 40cm a wyprostowane 45cm. Marzę o długości 55-60cm Rozstałam się z suszarką jakiś miesiąc temu i prostownicą(w marcu). od marca używam maski wax treatment, obecnie szamponu seboradin do wypadających włosów który właśnie mi się kończy (chciałabym wypróbować inny, jaki polecacie??), odżywki pharmaceris też do wypadających, ampułek radical i tabletek revalid. Czasem zaserwuję sobie również maseczke z żółtka+o. rycynowy.Powodzenia i cierpliwości dziewczyny!
welvishia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:41   #2964
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
laudik jak sie wchodzi do tego albumu?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

a to sie trzeba miec w znajomych

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:40   #2965
sahana
Raczkowanie

jup jup wróciłam
mam nadzieje że ktoś mnie tu pamięta jeszcze
chciałam sie pochwalić że moje włoski urosły 3.5cm w półtora miesiąca
obecnie krucho z kasą ale jak tylko spłynie to zakupuje jantara i waxa

ps. wszędzie się chwale to i tu sie pochwalę - zdałam na 2 rok studiów!

sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:11   #2966
simcha
Zakorzenienie

przyłączam się, marzę o długich włosach niestety nie wiem dlaczego moje w ogóle nie chcą rosnąć, nie obcinałam ich 8 miesięcy a one urosły może z 2-3cm mam jeszcze pytanie, jak wy mierzycie swoje włosy?

zapuszczam włosy

Pomóż Bronkowi Lopez zostać w Polsce z mamą!
podpisz PETYCJĘ
simcha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:29   #2967
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simcha Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie, jak wy mierzycie swoje włosy?
wybierz sobie jakieś pasmo i mierz, włala, nie ma w tym większej filozofii ^^

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 21:37   #2968
simcha
Zakorzenienie

myślałam że mierzycie od czubka głowy do końca np czy coś takiego, ja mam wrażenie że różne pasma są różnej długości
moje włosy mają tylko 20cm?! są za ramiona, myślałam że mają trochę więcej długa droga przedemną

zapuszczam włosy

Pomóż Bronkowi Lopez zostać w Polsce z mamą!
podpisz PETYCJĘ
simcha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:49   #2969
vouge13
Zadomowienie

Ale jakie to ma znaczenie ile mają długości?
Jak chcesz sprawdzić ile rosną to tak sprawdzisz/ Możesz od czubka, możesz tak, wot i wsio.
Stary 2011-09-20, 22:22   #2970
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simcha Pokaż wiadomość
myślałam że mierzycie od czubka głowy do końca np czy coś takiego, ja mam wrażenie że różne pasma są różnej długości
moje włosy mają tylko 20cm?! są za ramiona, myślałam że mają trochę więcej długa droga przedemną
no bo nie wszystkie wlosy masz w jednym miejscu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości