|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:54 |
|
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
Jestem, jestem, chyba?
Wiecie co? Mam dosc, wkurzaja mnie te króciaki juz, mam przez nie niska samoocene, chociaz to tylko wlosy, ale dla kazdej kobiety wlosy sa wazne.. Musze chodzic caly czas w koku, nie zeby mi jakos obrzydliwie bylo, ale jednak bardziej kobieco czulam sie w dlugich, rozpuszczonych
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak będzie zawsze ? Też sobie mówię, że jak będę miała dłuższe to będę lepiej wyglądać
|
|
#2944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2945 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:54 |
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
mi też się takie marzą, ale u mnie nie ma mowy o 3 cm na miesiąc ;// wyliczyłam, że moje wymarzone będę mieć w maju gdzieś hehe, akurat na wesele kuzynki
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
Też tak mam! Wmawiam sobie, że jak będę mieć 70 cm to od razu samoocena będzie wyższa. Mój tok myślenia jest mniej-więcej taki: urodą matka natura mnie zbyt hojnie nie obdarzyła, to chociaż moimi włosami ludzie będą się zachwycać (nawet jeśli nie będą)
![]() Czaję się na olejek Bhringraj (czy jakoś tak), ale jak wydam na niego prawie 50 zł, a okaże się, że nie działa, to się wkuuurzę |
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem piekielnie ciekawa mierzenia! Ale jeszcze 13 dni. Mierzyłam parę dni temu i [niech to nie będzie błąd pomiaru, proszę!] wynika z tego, że w 12 dni urosło mi 1,5 cm
Czyli do grudnia powinnam mieć już znośną długość.
|
|
#2950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z reszta ciekawa jestem, jak bede wygladac z wlosami ponad 40 cm nigdy tak dlugich nie mialam mam nadzieje, ze uda mi sie zapuscic, bo jak juz dojde do ok 35 cm to scinam i bach---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- a tak w ogóle to u Was panuje jakis wirus? bo mnie zlapal, mam bole glowy, gardla, katar, no zwykle "przeziebienie", ale doszly mi do tego wymioty i niesamowite mdlosci, ze az strach sie bac z domu wyjsc, zeby gdzies nie zwymiotowac;/ |
|
|
|
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
A ja zakupiłam szampon Revitax, podobno przyspiesza porost
. Narazie umyłam nim jeden raz włosy i były okrpone: suche, szorstke,matowe . W ramach nawilżenia chce stosować miód- jak myślicie można go nakładać tak jak oleje parę godzin przed myciem na suche włosy?
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam tego wirusa to wirus zatokowy. Te mdłosci to od zatok, bo ma sie zawroty głowy, wiec błednik nawala, do tego okrooopny bol głowy, jakby rozsadzało czaszkę. 2 tygodnie myslałam, ze umrę. Przyniósł moj mąz, a przechorowałam i ja i nasz synek. Masakra.Cytat:
Miód jest silnie proteinowy, nałozony sam, moze sprzyjac łamaniu sie włosków.---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- a ja miezryłam odrost w róznych miejscach
|
|
#2953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze ciekawsza niż moje nierosnące włosy!O matko, ile ja bym oddała za takie włosy, jak te pierwsze (i po prawej i po lewej)
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też, bo dłuugaśne
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
Długaaaaśne i ten kolor, i ten skręt!!
|
|
|
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cudne! takiego koloru bym nie chciała, ale za to skręt...
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie dzis zrobilam i wstawilam fotki do albumu -pierwszy raz od ostatniego oskalpowania mnie pzrez fryzjrke w lipcu i dopiero w takich momentach zauwazam ze wlosy jednak rosna
ale bez ekscytacji - bo u mnie to bywa roznie ![]() i beda dlugie - wtedy juz tak |
|
|
|
#2960 |
|
Raczkowanie
|
laudik jak sie wchodzi do tego albumu?
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- ja tez wolalabym zostac przy naturalnych jednak jak bede miala dlugie to sie naucze robic taki skret |
|
|
|
#2961 | |
|
Raczkowanie
|
Figura też c u d o w n a! To niesprawiedliwe!
![]() Mnie się taki kolor podoba, ale mam problemy z utrzymaniem ciemnego brązu, a z rudym/czerwienią, to już w ogóle bym sobie nie poradziła ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj ten dzień, kiedy się miewa chwilowe, głupie pomysły. Korci mnie na pofarbowanie włosów, jak tak dziś na nie patrzyłam, wydały mi się wyblakłe
i przemknęła mi przez głowę myśl, żeby coś z tym zrobić....ALe wiem, że będę głupia, jak je pofarbuje, bo bardzo długo wracałam do naturalnego koloru, a z odrostami też mi się nie chce męczyć. Ach, te włosy
|
|
|
|
#2963 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i moim celem już od jakiegoś czasu jest właśnie zapuszczenie długich włosków. Niestety bardzo mi wypadają
Mam naturalnie kręcone i wtedy mierzą ok 40cm a wyprostowane 45cm. Marzę o długości 55-60cm Rozstałam się z suszarką jakiś miesiąc temu i prostownicą(w marcu). od marca używam maski wax treatment, obecnie szamponu seboradin do wypadających włosów który właśnie mi się kończy (chciałabym wypróbować inny, jaki polecacie??), odżywki pharmaceris też do wypadających, ampułek radical i tabletek revalid. Czasem zaserwuję sobie również maseczke z żółtka+o. rycynowy.Powodzenia i cierpliwości dziewczyny!
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to sie trzeba miec w znajomych
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Raczkowanie
|
jup jup wróciłam
![]() mam nadzieje że ktoś mnie tu pamięta jeszcze ![]() chciałam sie pochwalić że moje włoski urosły 3.5cm w półtora miesiąca obecnie krucho z kasą ale jak tylko spłynie to zakupuje jantara i waxa ![]() ps. wszędzie się chwale to i tu sie pochwalę - zdałam na 2 rok studiów!
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
przyłączam się, marzę o długich włosach
mam jeszcze pytanie, jak wy mierzycie swoje włosy?
|
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
wybierz sobie jakieś pasmo i mierz, włala, nie ma w tym większej filozofii ^^
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam że mierzycie od czubka głowy do końca np czy coś takiego, ja mam wrażenie że różne pasma są różnej długości
![]() moje włosy mają tylko 20cm?! długa droga przedemną
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Ale jakie to ma znaczenie ile mają długości?
Jak chcesz sprawdzić ile rosną to tak sprawdzisz/ Możesz od czubka, możesz tak, wot i wsio.
|
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

Wiecie co? Mam dosc, wkurzaja mnie te króciaki juz, mam przez nie niska samoocene, chociaz to tylko wlosy, ale dla kazdej kobiety wlosy sa wazne.. Musze chodzic caly czas w koku, nie zeby mi jakos obrzydliwie bylo, ale jednak bardziej kobieco czulam sie w dlugich, rozpuszczonych

)
ale potem mam zamiar zapuszczać dalej
67,7 67 66 65 64 63 62 61 60
z reszta ciekawa jestem, jak bede wygladac z wlosami ponad 40 cm
Miód jest silnie proteinowy, nałozony sam, moze sprzyjac łamaniu sie włosków.