![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Witam się w 15tc oficjalnie
![]() ![]() Znów obudził mnie straszny katar, chyba mamy za sucho w sypialni.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale robicie smaka na winko. Mnie też jakiś czas temu dopadła zachcianka i przeszukiwałam stronki. Znalazłam m.in. taką, z recenzjami sommeliera http://ms-sommelier.pl/panele-degust...ajlepsze-panel Jest tam też Wasze winko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Rozeznanie
|
Witam sie i ja
![]() Ja wizyte mam we wtorek i bedzie sprawdzac kosc nosowa i przeziernosc karkowa. Tez sie strasznie boje ![]() Wiadomo wazne by bylo zdrowe, ale boje sie ze bede miec trzeciego syna a tak pragne córki. Choc wszystkie objawy na dziewczynke. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
Co do zwierząt to my mamy labradora i beagla.
Beagle jest nasz i mieszka z nami, labrador piętro niżej u rodziców.. Ciekawe jak na małą zareaguja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję skończonych tygodni dziewczyny
![]() ![]()
#3939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |
Aleksandra Pawłowska
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Wtajemniczenie
|
Cześć moje Dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj o 15:30 mam wizytę, ale pewnie się przesunie w czasie, bo sporo kobiet przychodzi pomiędzy po receptę, zapisać się, itd. Poproszę o mocne kciukasy! ![]() ![]() Witam nowe Mamusie (piszę mamusie, bo wszak mamy już nasze dzidzie w brzuszku ![]() ![]() Folinko i Odowska - należą Wam się gromkie brawa za te książki, tytuły ![]() ![]() ![]() Tak Wam zazdroszczę psiaków i kociaków w domach, u mnie ze względu na metraż, to niemożliwe.. ![]()
#3942 |
Zakorzenienie
|
Norka musi być dobrze, nie denerwuj się
![]() ![]()
#3943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3944 |
Raczkowanie
|
Norka powodzenia! Dziewczyny ale mam dziś pecha, mój dziadek leży w szpitalu miał zawał. Pojechałem go odwiedzić, szpital 40 km ode mnie i wracając auto odmówiło współpracy całe szczęście że 100m pod blokiem od babci i że mąż jeszcze nie zdążył pojechać w trasę. Z tego wszystkiego rozbolal mnie brzuch, a miałam taki ambitny plan na dziś. Chciałam korzystając z pogody iść z synkiem na spacer do parku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3945 |
Raczkowanie
|
Ale żeście duzo napisały! Czytam i czytam od rana! Wczoraj miałam wizytę, dziecko ma 7,6 cm, czyli w dwa tygodnie urosło 2 cm! Szok. Lekarz mnie zmartwil bo w badaniu krwi wyszło mi sporo parametrów obniżonych w tym płytki krwi 96 tyś a norma jest od 140 tyś. Kazał mi iść z tym do hematologia: -/
#3946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z ciekawosci sprawdziłam i mam 298 tys Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Raczkowanie
|
To nie wróży nic dobrego, przerazilam się jak o tym poczytałam, mam nadzieję nadzieje ze hematolog coś zaradzi
#3948 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wcześniej wszystkie wyniki były ok? Nadrobilam Was w porze lunchu w pracy ![]() ![]() ![]() Tak w ogóle to zamierzam powiedzieć w pracy dopiero 30-ego stycznia (póki ci wiedzą tylko 2 osoby i na szczęście są dyskretne). Ja pewnie popracuje jakoś do marca tylko nie wiem czy włącznie czy nie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się boję, że mi spadną za bardzo bo biorę heparynę a ona podobno powoduje obniżenie płytek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |||||
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Dzięki za wszystkie miłe słowa o moim poście o książkach. Czasem mam tendencję do "wymądrzania" się, więc w razie czego proszę mnie na ziemię sprowadzić ![]() Dziś Żelek skończył równe 12 tygodni. Mdłości mnie przygniatają już. To przegięcie, że tak długo trwają. Jeszcze a pro po zdrowej diety - już tak jestem zmęczona tymi mdłościami, że nawet kombinowałam z jedzeniem rzeczy, których nie jadłam wieki całe. Np w Święta zjadłam wieprzowinę, którą ostatnio miałam w ustach dokładnie w maju 2015. Nie stawiałam sobie żadnych ograniczeń czy to z ciastami czy to np. z majonezem, keczupem, przetworzonymi słodyczami, ale na mdłości to i tak nie pomogło, a w zamian miałam kilka dni zgagi, zaparć, gazów, wróciła mi sucha skóra na piętach i inne tego typu atrakcje. Także Święta Święta i po Świętach, a ja wracam do tej diety, którą wypracowałam przez ostatnie dwa/trzy lata. Przebieram nogami przez ug, mam mieć 11 stycznia. Jeszcze 6 dni. Chciałabym już to mieć za sobą i usłyszeć, że wszystko jest ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tylko jeszcze w kontekście fanatyzmu, o którym pisała Radena - na tej grupie nie uznaje się smoczka i butelki, jako rozwiązania problemu laktacyjnego i dlatego jest zakaz ich polecania. Dla jednych może to być objaw fanatyzmu, ale jak się poczyta historie, po których widać, że takie rzeczy potrafią zaburzyć ssanie, to staje się ten zakaz zrozumiały. No i żeby było jasne, nie widziałam na tej grupie jeszcze takiej sytuacji, żeby ktokolwiek był potępiany za podanie mm. Raczej podkreśla się wolę walki o kp itp. Cytat:
![]() W ogóle zdanie "zjedz wszystko bo Cię zabierze zła pani" aż wywołuje u mnie ciarki ![]() Jak tam dziś u Ciebie z mdłościami? Ja też już jestem nimi wyczerpana. Niby nie wymiotuję, ale i tak się czuję tragicznie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | |||||
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Uff, przyszły mi jednak już dziś wyniki. Lekko drżącymi rękami otwierałam list, ale na szczęście wszystko dobrze ![]() ![]() Ja też już nieraz myślałam o tym lecie i ciepełku, tylko właśnie dla mnie to będzie przyjemne, bo temp pewnie maks 25 st. Szanse na upał przed początkiem lipca, kiedy to mam tp, w uk są bliskie zeru. Natomiast Wam nie zazdroszczę, w Pl przecież nierzadko czerwiec jest już upalny. Te upały to chyba największa bolączka ciążowa letnich mam... Ale na plus z kolei jest to, że końcówka ciąży będzie w okresie, gdy nie trzeba wielu warstw ubrań na siebie zakładać. Pewnie prawie żadna z nas nie będzie kurtki ciążowej kupować, itd. Najgorsza dla mnie pod tym względem była ciąża z marcowym synem - późna jesień i caaała długa tamtego roku zima z wielkim brzusiem, uff, ciężko było. Choć akurat pod względem pierwszych miesięcy z dzieckiem był to fantastyczny termin i z drugim synem też tak próbowałam się wstrzelić ![]() ![]() A siara... Chcecie się pośmiać? ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, które są pierwszy raz w ciąży, może ciężko być Wam coś wycisnąć, bo to trzeba takim dość charakterystycznym ruchem zrobić. Nikogo nie namawiam do tarmoszenia piersi ani hartowania, ani nic takiego, ale od jednego sprawdzenia nic nie powinno się stać, to Wam napiszę, że trzeba palce położyć poza brodawką i ścisnąć lekko brodawkę dociskając też lekko do klatki piersiowej Cytat:
![]() Zapraszamy i piszcie dużo, żebyśmy Was nie myliły ![]() Myślę, że na wszelakie zajęcia typu fitness dobrze by było mieć aprobatę lekarza i żeby to były faktycznie zajęcia dla kobiet w ciąży. Myślę, że przy prawidłowej ciąży nie powinno być z tym problemu, choć jak tak wspomnę różnych moich lekarzy, to nie wiem, czy by to tak chętnie aprobowali, nie wiedząc jakie dokładnie ćwiczenia są robione, bo skąd mieliby niby wiedzieć. Natomiast basen, ooo, hulaj dusza, piekła nie ma! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że mogłam pomóc w obydwóch kwestiach. Jak coś to wal jak w dym ![]() U mnie ten Eisenberg jest tylko w największym Tesco, natomiast o Asdzie, to pisałam, że tam jest Fre, które ma 0,5% - czasem przed ciążą, a karmiąc piersią zdarzało mi się trochę wypić, gdy miałam pewność, że przez kilka godzin nie będę karmić. Musisz przeszukać dobrze, bo pracownicy często nawet nie wiedzą, że takie coś jest. Oczywiście, że możesz odmówić szczepienia. Zresztą to i tak musisz osobno w swojej przychodni na szczepienie się umówić, gdybyś chciała, przynajmniej u mnie. Położne u mnie są w tzw. Children's Centre albo Sure Start Centre. A Ty gdzie masz położną? Ja za każdym razem, gdy był podjęty temat w poprzedniej ciąży czy teraz, byłam zdecydowana na nie i mówię, że nie, zdecydowanie nie chcę, to nikt nie naciskał, kulturalnie dawali ulotkę, informacje, że gdybym zmieniła zdanie, to mogę później, itp i koniec tematu. Cytat:
Ale żartujesz! Jak to w pracy nikt nie wie, jak Ty masz takiego ładnego brzusia? ![]() U mnie w sumie też nikt nie wie, ale wiesz u mnie w ogromnym magazynie teraz zimno, to się grubo ubiera, a ja nie miałam ochoty chwalić się współpracownikom, bo zaraz setka ludzi jest ciekawa, a co, a jak, kiedy, dlaczego... Ale teraz po urlopie to już będzie widać jak na dłoni ![]() Cytat:
O tym określaniu innych ryzyk jak przedwczesny poród, to pierwszy raz słyszę. Co kilka lat przy każdej ciąży jakieś nowości widzę, świat idzie do przodu ![]() Cytat:
Nie martw się na zapas, szkoda nerwów! Zwłaszcza, jak nie masz ku temu powodów ![]()
![]() |
#3952 |
Raczkowanie
|
Odowska:
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Ale tu jest więcej ciemnych chmurek niż słoneczek 😞 aż tak źle się dzieciaki zachowują? 😂 Edytowane przez zgrusia Czas edycji: 2018-01-05 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | ||||
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkich nowych tygodni! Ależ ich dużo dziś, jeszcze chwila i wszystkie będziemy bezpiecznie w II trym
![]() norka ![]() ![]() ![]() ![]() Ależ nas dużo się uzbierało na wizytę tego 11ego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Witaj siostro w cierpieniu. Jestem weteranką niskich płytek w ciąży! Najniższe 69 chyba. Nic się nie martw na razie. Poza gadaniem lekarzy i może trochę większą ilością badań, nie miałam jakichś większych problemów. Po dwóch z trzech porodów trochę mocniej krwawiłam, szybko podawali mi jakieś leki, ale naprawdę nie było to nic groźnego. Gdy miałam to 69 rozważali, czy cc nie będzie bezpieczniejsze (bo w razie czego łatwiej opanować krwotok), ale hematolog pozwolił naturalnie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3954 |
Zadomowienie
|
Pisałam o tym fanatyzmie na grupach kp,bo raz jeden wspomniałam o kapturkach i z tego co kojarze to wylecialam. Uważam,ze lepiej sie złapać wszystkiego i jednak karmić niż stwierdzić,ze cos jest złe i nie karmić wcale. Ja karmilam przez kapturki 1.5 roku i zawsze będę powtarzać- jeżeli ktoś moze karmic bez kapturkow niech ich lepiej nie używa,ale jesli to ostatnia deska ratunku to niech próbuje
Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tez sobie zapisze tytuły książek o ktorych piszecie, ale zamawiać bede trochę później
![]() Folinka ekstra, ze wyniki sa pozytywne !!!! Ja dzisiaj bylam w ciucholandzie, juz sie nie powstrzymalam i kupilam kilka bodziakow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Wtajemniczenie
|
Folinko, gratuluję wyników!
![]() Siedzę już w poczekalni. Mam na 15:30, a kobieta, która jest na 15, jeszcze nie weszła. Oprócz tego, siedzą jeszcze dwie inne - jedna w ciąży, druga z mężem. Tak więc.. Poczekamy sobie ![]()
![]() |
#3958 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehe, to pięknie! Widzę, że optymizm zwycięża! Nie dalej niż kilka dni temu pisałam, że u nas też niedługo się zakupy zaczną ![]() ![]() Ja wczoraj też z tż rozmawiałam, że trzeba już pomyśleć, jak rozplanować zakupy. Niewiele u nas, ale jednak - szafa/komoda, łóżeczko albo kołyska, albo jedno i drugie... Ale to raczej używane będziemy szukać, bo ofert jest dużo. I tak samo wózek, musimy przejechać się jeszcze raz czy dwa do sklepu, poskładać, rozkładać i pooglądać podwójne (choć mam już kilka typów) i potem będziemy szukać też używanych w okolicy, bo nie stać nas wydawać fortuny na nowy porządny podwójny wózek, a te tańsze to kiepskie są ![]() Czy któraś z mam małych dzieciaczków myśli o podwójnym wózku czy chcecie z dostawką wytrwać ten początkowy czas? U nas będzie 18 mies różnicy, więc raczej bez podwójnego wózka sobie tego nie wyobrażam. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3959 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaa, przypomniałyście mi, że mam kupionych kilka ubranek dla dzidzi! Może ze dwa są typowo na konkretną płeć
![]() Pacjentki są zapisywane co pół godziny. Jeszcze nie weszła dziewczyna na 14:30. ![]() ![]() Ja tu padnę z głodu! Albo nerwów.
#3960 |
Wtajemniczenie
|
O matko, Norka trzymaj sie tam
![]() Folinka poki co kupilam biale z jakimis znaczkami, jedne w paski i jedne niebieskie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.