![]() |
#3871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Ja bym mogla mieszkac w domu z ogrodem. Uwielbiam zajmowac sie ogrodem. Jak mieszkalismy z tesciami to zawsze robilam duzo w ogrodku z warzywami i owocami. Moglabym miec nawt taki 80m domek
![]() Do mnie ostatnio tez zaczyna dochodzic ze jestem w ciazy z trzecim i jestem szczerze przerazona. Bardzo chce karmic piersia co najmniej pol roku ale z chlopcami mi sie nie udalo. ![]() Ogolnie rodzimy latem. Zawsze codziennie bylam nad jeziorem z dziecmi bo mieszkam niedaleko. A teraz z takim maluszkiem, ewentualnie od 16. W ogole z takim maluszkiem latem od kiedy na dwor mozna wychodzic? Chlopcow rodzilam marzec i kwiecien i nawet nie pamietam jak to bylo. Ehh... Te hormony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj brat był z 2.05 i również od pierwszych dni na dworze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zadomowienie
|
Witam lipcowe Matule,
mam nadzieję, że nie wcinam się tak obcesową w Waszą grupę, ale byłoby mi miło, jakbyście przyjęły mnie pod swoje skrzydła. W lipcu po raz pierwszy zostanę mamą i jestem kompletnie zielona, przerażona i pogubiona. Nie mogę sobie znaleźć miejsca i choć próbuję się jakoś doedukować w pewnych kwestiach, to mam problem z natłokiem informacji. A tak w ogóle to chyba powinnam zacząć od tego, że nazywam się Karolina, mam 30 lat i mieszkam w Lublinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na kiedy masz termin i który tydzień Ci leci ? ![]() Dziewczyny mi dziś pęka głowa wzięłam już apap, a jest coraz gorzej. Nie wiem jak sobie poradzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2018-01-04 o 15:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam straszną ochotę na zupke chińska.. Chyba to silniejsze ode mnie. Ale za to zjadłam 10mandarynek i 2 jabłka... Więc jestem trochę rozgrzeszona? 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Odowska Twojego posta z pozycjami sobie zapiszę, super
![]() Patrycja mam te same obawy, poprzednio nie mogłam przejść kryzysu laktacji w 3 miesiącu i kończyło się butlą. Teraz też bym chciała minimum pół roku i dalej jak się uda ![]() ![]() Summer witaj ![]() O rany, był już temat pamiętam, ale nie odnotowałam jak sobie radzić w ciąży z migreną, współczuję ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Blanka nie jestem mistrzem zdrowej diety, ale też mi się zdarzyło zjeść niedawno zupkę ser w ziołach ![]()
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z ulubionych dań na śniadanie/kolacje to... To chleb z serkiem topiony śmietankowym na to czosnek.. I zapieczone w mikrofalowce.. I do tego kilka kosteczek marynowanego twarogu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odowska dzięki za te tytuły ![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2018-01-04 o 15:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży miałam kilka zalaman,jak to będzie,ale potem juz wzięłam wszystko na klatę, u Ciebie też na pewno bedzie wszystko dobrze. Strach moim zdaniem jest dobrym objawem,tzn ze sie podchodzi do tego poważnie no i na pewno potem szok jest mniejszy, jak sobie czlowiek uświadomi,ze to nie przelewki,ze ta zmiana życia to zmiana o 180 stopni. Oczywiscie są różne mamy,jedne sobie radzą lepiej inne gorzej,ale finalnie z dzisiejszym dostepem do informacji i np różnych grup na fejsbuku jestesmy na lepszej pozycji niż nasze mamy czy babcie Cytat:
![]() Odowska,dzięki piękne za Twojego posta,tez sie doedukuje. O niektorych tych ksiazkach słyszałam,np joulu (nie wiem czy dobra pisownia), ja mam rodzicielstwo bliskości,nie do końca mi sie podoba styl pisania,ale przebrne. Nie pamietam czy podalas taka ksiazke: rozwój dziecka od 0 do 10 lat, tam bardziej sa wypisane,wydzielone różne problemy w różnych okresach rozwojowych, np moja ma teraz bunt i spokojnie do tego podchodzę dzieki tej książce,bo wiem czego sie spodziewać,chociaz na pewno jeszcze poczytam jak reagować na niektore zachowania. O karmieniu piersią i blw uczylam sie na bieżąco z wielu źródeł, aczkolwiek te grupy na fejsie sa dla mnie baaaardzo fanatyczne i trzeba do nich podchodzić z dystansem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry Wszystkim
![]() W ostatnim czasie ujawniło się kilka nowych przyszłych mam więc i mnie zmobilizowało to do przedstawienia się Wam i bardzo liczę na ciepłe przyjęcie ![]() Podczytuję wątek już od jakiegoś czasu, ale do tej pory ciężko było mi się w niego zaangażować - w ciągu dnia praca a po pracy standardowe objawy pierwszotrymestrowe kładły mnie szybko do łóżka ![]() Za to od nowego roku jestem już na L4, senność też już trochę zelżała więc bardzo chętnie bym do Was dołączyła i czerpała z tej Studni Wiedzy ![]() Kilka słów o mnie. Mam 32 lata. Od 26 sierpnia 2017r. jestem szczęśliwą mężatką a pod koniec października na teście ujrzałam dwie kreski ![]() ![]() Korzystając z okazji chciałabym Was podpytać, czy chodzicie na jakieś zajęcia typu fitness/basen/joga będąc teraz w ciąży? Od jakichś 2-3 tygodni męczą mnie strasznie bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym i już sama nie wiem jakie pozycje przyjmować i tak sobie myślę, że tego typu zajęcia mogłyby mi trochę pomóc (że już nie wspomnę o dość dużym wysiłku fizycznym, który czeka mnie za jakieś pół roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też maj ![]() Osz Ty, ser w ziołach, co Ty mi zrobiłaś! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czasem aż człowiek nie wierzy własnym uszom ![]() ![]() O to to, taki umiarkowany strach, też tak mówię często.
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
SosnoCity ?
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3885 |
Zadomowienie
|
Mam te ksiazke o rodzicielstwie bliskości. Tak jak pisalam troche ciezko sie czyta,ale ogolnie temat bardzo mi sie podoba20180104_180644_Film3.jpg
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak tak ![]() ![]() Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-01-04 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Vesna, witaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Summer_overture również witaj ![]() Co do wychodzenia na dwór to ja też raczej będę od razu wychodziła. Synek był majowy i wyszliśmy po 3ech dniach bo były akurat upały. Trochę żałuję, że dzidziuś nie urodzi się na wiosnę żeby tego czasu na dworzu było więcej, ale lipiec to też jeszcze nie najgorzej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3888 |
Wtajemniczenie
|
Summer Vesna witajcie !!!
Asiaczek juyro bede wiedziala jak to jest z tym wychowawczym i l4. Dam Ci znać ![]() Ja tez bym chciala od razu wychodzić na dwór, juz nie mogę się doczekac tych spacerów z Malenstwem 💖 mieszkamy praktycznie ma koncu miasta, jest gdzie chodzić, cisza, spokój. Moj dzisiejszy dzień sklada się głównie ze spania. Na obiad zjadlam frytki, ale kupne z biedronki, bo o domowych nie moge myśleć ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zadomowienie
|
też troszkę żałuję, że dzidziuś nie urodzi się na wiosnę właśnie ze względu na spacerki😍😍 Ale dobra i połowa lata.
Vesna i Summer hello😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Blanka diabolo pomidoro, zapomniałam jakie to ostre i dobre było
![]() ![]() Folinka oo super, bałam się, że mimo wszystko ucieknie mi ten post ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No jakoś u mnie nie pasuje, chyba, że Wacek się pokaże 11.01 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zadomowienie
|
ja wczoraj wyjątkowo zjadłam chipsy i... zwróciłam 😂 Staram się jak mogę unikać świństw, ale wiadomo czasem coś wpadnie
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
Ja stwierdziłam, że wszystko z umiarem i z głową
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zadomowienie
|
My jakby nie to,ze sie udało to bym juz czekala z ciążą na następne lato,z wielu powodów ;-)
Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie może głupie ale no zapytam co mi szkodzi..
To, ze swędza mnie sutki to już przywyklam ale od dwóch dni albo łuszczy? Mi się skóra? Na sutkach, albo jest możliwość, że coś mi już z nich wycieka?? Bo normalnie mam taki zasuszony jakby nalot? Nie wiem jak to logicznie wytłumaczyć, no nie znam się na tym.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.