Mamusie lipcowe 2018 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-04, 14:40   #3871
Patrycja28100
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Ja bym mogla mieszkac w domu z ogrodem. Uwielbiam zajmowac sie ogrodem. Jak mieszkalismy z tesciami to zawsze robilam duzo w ogrodku z warzywami i owocami. Moglabym miec nawt taki 80m domek
Do mnie ostatnio tez zaczyna dochodzic ze jestem w ciazy z trzecim i jestem szczerze przerazona. Bardzo chce karmic piersia co najmniej pol roku ale z chlopcami mi sie nie udalo.
Ogolnie rodzimy latem. Zawsze codziennie bylam nad jeziorem z dziecmi bo mieszkam niedaleko. A teraz z takim maluszkiem, ewentualnie od 16.
W ogole z takim maluszkiem latem od kiedy na dwor mozna wychodzic? Chlopcow rodzilam marzec i kwiecien i nawet nie pamietam jak to bylo. Ehh... Te hormony

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 14:41   #3872
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja bym mogla mieszkac w domu z ogrodem. Uwielbiam zajmowac sie ogrodem. Jak mieszkalismy z tesciami to zawsze robilam duzo w ogrodku z warzywami i owocami. Moglabym miec nawt taki 80m domek
Do mnie ostatnio tez zaczyna dochodzic ze jestem w ciazy z trzecim i jestem szczerze przerazona. Bardzo chce karmic piersia co najmniej pol roku ale z chlopcami mi sie nie udalo.
Ogolnie rodzimy latem. Zawsze codziennie bylam nad jeziorem z dziecmi bo mieszkam niedaleko. A teraz z takim maluszkiem, ewentualnie od 16.
W ogole z takim maluszkiem latem od kiedy na dwor mozna wychodzic? Chlopcow rodzilam marzec i kwiecien i nawet nie pamietam jak to bylo. Ehh... Te hormony

Ja zamierzam z małą od razu wychodzić na dwór. Piękna pogoda będzie to nie ma co się kisic w domu, w wózku, w cieniu gdzie jest przewiewne
Moj brat był z 2.05 i również od pierwszych dni na dworze

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 14:51   #3873
summer_overture
Zadomowienie

Witam lipcowe Matule,

mam nadzieję, że nie wcinam się tak obcesową w Waszą grupę, ale byłoby mi miło, jakbyście przyjęły mnie pod swoje skrzydła. W lipcu po raz pierwszy zostanę mamą i jestem kompletnie zielona, przerażona i pogubiona. Nie mogę sobie znaleźć miejsca i choć próbuję się jakoś doedukować w pewnych kwestiach, to mam problem z natłokiem informacji.
A tak w ogóle to chyba powinnam zacząć od tego, że nazywam się Karolina, mam 30 lat i mieszkam w Lublinie )

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 15:01   #3874
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

Też jestem z 3 w ciąży głowa do góry! 😙 Ja będę wychodzić od początku na najdłużej jak się da. Wakacje to super czas 😍

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 15:05   #3875
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ja mam ciemny brąz i nie narzekam Czyli jest nadzieja... Bo sama siebie mam dość I pewnie zawsze suszysz? U mnie z kolei suszenie codziennie rano nie wchodzi w grę, bo to niszczy włosy. Mam słabe, cienkie, jest ich mało i robię co mogę byle ich nie dobijać.
Oczywiście codziennie suszone
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Witaj Naeema
Dziewczyny wrocilam juz z UG u jestwm strasznie zawiedziona. Szczęście jest wielkie, bo z Malenstwem wszystko w porządku - z tego co powiedzial lekarz, a mówił tyle co nic. Badanie trwalo moze 10 minut, nie mowil co sprawdza, po prostu cos tam sobie mierzył. Pod koniec powiedział tylko ze wg niego wszystko wyglada dobrze, i teraz na pobranie krwi i wyniki z opisem za dwa tygodnie. Nawet nie dostaliśmy żadnego zdjęcia !!!! A zapłaciliśmy 300 zl i uwaga 5 zl za pobranie krwi. Paranoja, plakac mi sie chce. Nie chce mi sie wierzyc że istnieją tacy lekarze i ogolnie ludzie.... Moj gin jest takim fsntastycznym czlowiekiem, wszystko tlumaczy a tutaj spotkalam sie z takim olewactwem troche i jeszcze za takie pieniadze !!! Wczoraj przynajmniej wiedzialam co jest sprawdzane, mierzone, wszystko mówił, poświęcił Nam dużo czasu, a dzisiaj ? Dobrze ze wiem co to NT bo nawet przy pomiarze nie wyjasnil co to za parametr i o czym świadczy. Porażka dziewczyny

Dobrze, że wszystko ok z dzidzią ale przykro, że człowiek płaci niemało a lekarz taki niewylewny:/

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Witam lipcowe Matule,

mam nadzieję, że nie wcinam się tak obcesową w Waszą grupę, ale byłoby mi miło, jakbyście przyjęły mnie pod swoje skrzydła. W lipcu po raz pierwszy zostanę mamą i jestem kompletnie zielona, przerażona i pogubiona. Nie mogę sobie znaleźć miejsca i choć próbuję się jakoś doedukować w pewnych kwestiach, to mam problem z natłokiem informacji.
A tak w ogóle to chyba powinnam zacząć od tego, że nazywam się Karolina, mam 30 lat i mieszkam w Lublinie )
Hej
Na kiedy masz termin i który tydzień Ci leci ?

Dziewczyny mi dziś pęka głowa wzięłam już apap, a jest coraz gorzej. Nie wiem jak sobie poradzić aż mi niedobrze z bólu. Podchodzi pod migrenowy.

Edytowane przez arya09
Czas edycji: 2018-01-04 o 15:14
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 15:11   #3876
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Oczywiście codziennie suszone

Dobrze, że wszystko ok z dzidzią ale przykro, że człowiek płaci niemało a lekarz taki niewylewny:/

Hej
Na kiedy masz termin i który tydzień Ci leci ?

Dziewczyny mi dziś pęk a głowa wziął już apap, a jest coraz gorzej. Nie wiem jak sobie poradzić aż mi niedobrze z bólu. Podchodzi pod migrenowy.

Mi znajoma w ciąży poleca amol, do smarowania skroni.

Mam straszną ochotę na zupke chińska.. Chyba to silniejsze ode mnie. Ale za to zjadłam 10mandarynek i 2 jabłka... Więc jestem trochę rozgrzeszona? 😊

Stary 2018-01-04, 15:14   #3877
MalaGosia88
Zakorzenienie

Odowska Twojego posta z pozycjami sobie zapiszę, super

Patrycja mam te same obawy, poprzednio nie mogłam przejść kryzysu laktacji w 3 miesiącu i kończyło się butlą. Teraz też bym chciała minimum pół roku i dalej jak się uda . Folinka polecała bloga hafiji też i mam zamiar trochę się uświadomić żeby kolejny raz nie przegrać w tym samym momencie. Moje "najcieplejsze" dziecko rodziło się w maju i na następny dzień po powrocie już spacerowaliśmy. Mam nadzieję, że lato dopisze i też szybko wyjdziemy.

Summer witaj

O rany, był już temat pamiętam, ale nie odnotowałam jak sobie radzić w ciąży z migreną, współczuję

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Blanka nie jestem mistrzem zdrowej diety, ale też mi się zdarzyło zjeść niedawno zupkę ser w ziołach te smaki...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 15:35   #3878
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość

Patrycja mam te same obawy, poprzednio nie mogłam przejść kryzysu laktacji w 3 miesiącu i kończyło się butlą. Teraz też bym chciała minimum pół roku i dalej jak się uda . Folinka polecała bloga hafiji też i mam zamiar trochę się uświadomić żeby kolejny raz nie przegrać w tym samym momencie. Moje "najcieplejsze" dziecko rodziło się w maju i na następny dzień po powrocie już spacerowaliśmy. Mam nadzieję, że lato dopisze i też szybko wyjdziemy.

Summer witaj

O rany, był już temat pamiętam, ale nie odnotowałam jak sobie radzić w ciąży z migreną, współczuję

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Blanka nie jestem mistrzem zdrowej diety, ale też mi się zdarzyło zjeść niedawno zupkę ser w ziołach te smaki...
To ja właśnie wcinam diabolo pomidoro czy jakoś tak jakie to pyszne..

A z ulubionych dań na śniadanie/kolacje to... To chleb z serkiem topiony śmietankowym na to czosnek.. I zapieczone w mikrofalowce..
I do tego kilka kosteczek marynowanego twarogu...

Stary 2018-01-04, 15:36   #3879
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Witam lipcowe Matule,

Witaj
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Też jestem z 3 w ciąży głowa do góry! 😙 Ja będę wychodzić od początku na najdłużej jak się da. Wakacje to super czas 😍

U mnie też trzecia ciąża, a są tu dziewczyny z większą gromadką, także będziemy się wspierać😊 damy radę... mam nadzieję😜 Też mam zamiar wychodzić od razu praktycznie, ja mam dzieciaki ze stycznia i marca, także to dla mnie nowość taki letni maluszek😊 oby lipiec nie był deszczowy, z drugiej strony upały też nie dobre...

Odowska dzięki za te tytuły , całkiem w moim guście także postaram się zapoznać😊

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez cambria04
Czas edycji: 2018-01-04 o 15:59
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 15:38   #3880
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Odowska,ale tytułów podrzuciłaś J przeczytałam tylko Moje dziecko nie chce jeść i muszę ją teraz podrzucić teściowej,która jak tylko ma okazję to terroryzuje i straszy mojego synka i drugą wnuczkę przy jedzeniu.
I powiem Wam,że dla mnie to jest największy problem wychowawczy- przestawienie myślenia u.osób,z którymi nasze dziecko ma częsty kontakt. Czy to właśnie chodzi o wmuszanie jedzenia, czy zakazy których ja nie akceptuję,ogólne uważanie dziecka za osobę bez prawa głosu itp. My mieszkamy z teściami i jak sobie pomyślę,że za jakiś czas mój synek będzie więcej czasu u nich spędzał i będzie cały czas słyszał teksty typu "zjedz wszystko bo Cię zabierze zła pani" to mnie nosi

Oj,to było dla mnie najgorsze, juz mam na pienku ze starsza ciotka męża,dostala ode mnie opieprz za takie teksty w stylu właśnie,ze pan zabierze, albo ze córka jest niegrzeczna dziewczynka. Powiedzialam,ze jej nie bede wpuszczac jak bedzie mówić takie rzeczy. Taka byla obraza majestatu,ze do tej pory się nie lubimy :-/ z jedzeniem jakoś reszta rodziny zaakceptowala moje nowoczesne metody zreszta najgorzej na poczatku było... Patrzyli sie na mnie na wariatke jak pytalam B. czy chce sie napić,no przeciez i tak mi nie odpowie. Ale chcialam ją nauczyć,ze powinna decydować o sobie, a nie sie na wszystko zgadzać. Moznaby o tym poemat napisać

Cytat:

Ja wychodziłam od razu,byla super pogoda,tylko siedzialysmy oczywiście w cieniu w przewiewnym miejscu. Teraz planuje chodzić na plac zabaw, zeby sie starsza nie zanudzila na spacerach 😊

Cytat:
Witam lipcowe Matule,

Hejo,witamy ;-)
Ja w pierwszej ciąży miałam kilka zalaman,jak to będzie,ale potem juz wzięłam wszystko na klatę, u Ciebie też na pewno bedzie wszystko dobrze. Strach moim zdaniem jest dobrym objawem,tzn ze sie podchodzi do tego poważnie no i na pewno potem szok jest mniejszy, jak sobie czlowiek uświadomi,ze to nie przelewki,ze ta zmiana życia to zmiana o 180 stopni. Oczywiscie są różne mamy,jedne sobie radzą lepiej inne gorzej,ale finalnie z dzisiejszym dostepem do informacji i np różnych grup na fejsbuku jestesmy na lepszej pozycji niż nasze mamy czy babcie
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Mi znajoma w ciąży poleca amol, do smarowania skroni.

Mam straszną ochotę na zupke chińska.. Chyba to silniejsze ode mnie. Ale za to zjadłam 10mandarynek i 2 jabłka... Więc jestem trochę rozgrzeszona? 😊

Ja bym jadla z takim podkładem ;-) ogolnie ja sie zdrowo odzywiam,ale w ciąży chce mi sie takich niezdrowych rzeczy,a to skrzydelka z kfc albo pepsi

Odowska,dzięki piękne za Twojego posta,tez sie doedukuje. O niektorych tych ksiazkach słyszałam,np joulu (nie wiem czy dobra pisownia), ja mam rodzicielstwo bliskości,nie do końca mi sie podoba styl pisania,ale przebrne. Nie pamietam czy podalas taka ksiazke: rozwój dziecka od 0 do 10 lat, tam bardziej sa wypisane,wydzielone różne problemy w różnych okresach rozwojowych, np moja ma teraz bunt i spokojnie do tego podchodzę dzieki tej książce,bo wiem czego sie spodziewać,chociaz na pewno jeszcze poczytam jak reagować na niektore zachowania. O karmieniu piersią i blw uczylam sie na bieżąco z wielu źródeł, aczkolwiek te grupy na fejsie sa dla mnie baaaardzo fanatyczne i trzeba do nich podchodzić z dystansem

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 16:04   #3881
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
O to ja mam pytanie, jeśli można. Jestem na urlopie wychowawczym, chcę go skrócić i od razu od pierwszego dnia planowanego powrotu do pracy iść na L4. Może ktoś w Twojej rodzinie ma doświadczenie jak na to patrzy ZUS? Jest to zgodne z prawem, dość często praktykowane, ale jednak trochę się obawiam.

Moja kierowniczka kazała mi przynieść l4 i napisać pismo że rezygnuje z urlopu wychowawczego. Pismo napisałam z dniem 1.12 że od 18.12 wracam do pracy i razem z l4 zanioslam 18 po wizycie. Nie było żadnego problemu

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 16:40   #3882
vesna85
Przyczajenie

Dzień dobry Wszystkim

W ostatnim czasie ujawniło się kilka nowych przyszłych mam więc i mnie zmobilizowało to do przedstawienia się Wam i bardzo liczę na ciepłe przyjęcie

Podczytuję wątek już od jakiegoś czasu, ale do tej pory ciężko było mi się w niego zaangażować - w ciągu dnia praca a po pracy standardowe objawy pierwszotrymestrowe kładły mnie szybko do łóżka
Za to od nowego roku jestem już na L4, senność też już trochę zelżała więc bardzo chętnie bym do Was dołączyła i czerpała z tej Studni Wiedzy

Kilka słów o mnie. Mam 32 lata. Od 26 sierpnia 2017r. jestem szczęśliwą mężatką a pod koniec października na teście ujrzałam dwie kreski To moja pierwsza ciąża a planowany tp 5.07.2018r. (dziś zaczynam 15-ty tydzień ) Jesteśmy już po ug (29.12), z Dzieciem wszystko w porządku choć czekamy jeszcze na wyniki testu pappa, mam nadzieję, że poznamy je na najbliższej wizycie 11.01.

Korzystając z okazji chciałabym Was podpytać, czy chodzicie na jakieś zajęcia typu fitness/basen/joga będąc teraz w ciąży? Od jakichś 2-3 tygodni męczą mnie strasznie bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym i już sama nie wiem jakie pozycje przyjmować i tak sobie myślę, że tego typu zajęcia mogłyby mi trochę pomóc (że już nie wspomnę o dość dużym wysiłku fizycznym, który czeka mnie za jakieś pół roku ). Czy macie w tym jakieś doświadczenie, na co powinno się zwrócić uwagę wybierając takie zajęcia?
vesna85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 16:45   #3883
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Witam lipcowe Matule,

Witaj! Ciągle mamy miejsca

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mi dziś pęka głowa wzięłam już apap, a jest coraz gorzej. Nie wiem jak sobie poradzić aż mi niedobrze z bólu. Podchodzi pod migrenowy.

O biedna! Nie pomogę. Coś mi tylko świta, że łóżko i zaciemnić pokój... Trzymaj się

Cytat:

Moje "najcieplejsze" dziecko rodziło się w maju i na następny dzień po powrocie już spacerowaliśmy. Mam nadzieję, że lato dopisze i też szybko wyjdziemy.

Link do tego postu już jest dodany w pierwszym poście Na pewno wiele z nas będzie do niego wracać.
U mnie też maj Ja teraz myślę, że w każdej porze roku można wychodzić od razu, byle ubrać odpowiednio i kontrolować czy dziecku odpowiada temperatura. W lecie jest super, że będzie łatwo i szybko wyskoczyć na spacer bez ubierania, ale niestety minimum od 11 do 15 unikałabym wychodzenia... I krem na słońce obowiązkowy!
Osz Ty, ser w ziołach, co Ty mi zrobiłaś! Moja ulubiona dawno temu, gdy nie byłam jeszcze takim "eko-świrem" Teraz czeka mnie przejażdżka do pl sklepu

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Oj,to było dla mnie najgorsze, juz mam na pienku ze starsza ciotka męża,dostala ode mnie opieprz za takie teksty w stylu właśnie,ze pan zabierze, albo ze córka jest niegrzeczna dziewczynka. Powiedzialam,ze jej nie bede wpuszczac jak bedzie mówić takie rzeczy. Taka byla obraza majestatu,ze do tej pory się nie lubimy :-/ z jedzeniem jakoś reszta rodziny zaakceptowala moje nowoczesne metody zreszta najgorzej na poczatku było... Patrzyli sie na mnie na wariatke jak pytalam B. czy chce sie napić,no przeciez i tak mi nie odpowie. Ale chcialam ją nauczyć,ze powinna decydować o sobie, a nie sie na wszystko zgadzać. Moznaby o tym poemat napisać

Hejo,witamy ;-)
Ja w pierwszej ciąży miałam kilka zalaman,jak to będzie,ale potem juz wzięłam wszystko na klatę, u Ciebie też na pewno bedzie wszystko dobrze. Strach moim zdaniem jest dobrym objawem,tzn ze sie podchodzi do tego poważnie no i na pewno potem szok jest mniejszy, jak sobie czlowiek uświadomi,ze to nie przelewki,ze ta zmiana życia to zmiana o 180 stopni. Oczywiscie są różne mamy,jedne sobie radzą lepiej inne gorzej,ale finalnie z dzisiejszym dostepem do informacji i np różnych grup na fejsbuku jestesmy na lepszej pozycji niż nasze mamy czy babcie
O wow, stajesz dzielnie w obronie własnych przekonań
Czasem aż człowiek nie wierzy własnym uszom A cóż niby jest dziwnego w pytaniu dziecka, czy chce pić, nawet niemowlęcia? Przecież to tak naturalnie nawet wychodzi... Przecież mówi się do dziecka całymi dniami rzeczy, których nie rozumie, bo jak inaczej miałoby się nauczyć mówić Dla mniej to jakoś tak zupełnie naturalne, dopiero w tej chwili myślę o tym, że faktycznie podaję Lidce butelkę z wodą na wyciągnięcie ręki, a nie do ust i zwykle mówię "Chcesz pić?"
O to to, taki umiarkowany strach, też tak mówię często.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:07   #3884
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja prywatnie do Będzina ale jestem z tego samego miasta co Ty
SosnoCity ? no prosze jaki ten świat jest mały a do Będzina gdzie chodzisz prywatnie ?

moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:08   #3885
Radena
Zadomowienie

Mam te ksiazke o rodzicielstwie bliskości. Tak jak pisalam troche ciezko sie czyta,ale ogolnie temat bardzo mi sie podoba20180104_180644_Film3.jpg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 17:15   #3886
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
SosnoCity ? no prosze jaki ten świat jest mały a do Będzina gdzie chodzisz prywatnie ?

Tak tak ją chodzę do Intermedu bo mam pakiet zdrowotny z pracy i tam akurat przyjmuje moją gin

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-01-04 o 17:16
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:20   #3887
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Moja kierowniczka kazała mi przynieść l4 i napisać pismo że rezygnuje z urlopu wychowawczego. Pismo napisałam z dniem 1.12 że od 18.12 wracam do pracy i razem z l4 zanioslam 18 po wizycie. Nie było żadnego problemu

A nie boisz się kontroli z ZUS? To przecież jest takie oczywiste,że specjalnie przerwalo się wychowawczy

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Vesna, witaj ja na basen niestety nie chodzę więc nie pomogę

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Summer_overture również witaj

Co do wychodzenia na dwór to ja też raczej będę od razu wychodziła. Synek był majowy i wyszliśmy po 3ech dniach bo były akurat upały. Trochę żałuję, że dzidziuś nie urodzi się na wiosnę żeby tego czasu na dworzu było więcej, ale lipiec to też jeszcze nie najgorzej

Stary 2018-01-04, 18:43   #3888
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Summer Vesna witajcie !!!
Asiaczek juyro bede wiedziala jak to jest z tym wychowawczym i l4. Dam Ci znać
Ja tez bym chciala od razu wychodzić na dwór, juz nie mogę się doczekac tych spacerów z Malenstwem 💖 mieszkamy praktycznie ma koncu miasta, jest gdzie chodzić, cisza, spokój.
Moj dzisiejszy dzień sklada się głównie ze spania. Na obiad zjadlam frytki, ale kupne z biedronki, bo o domowych nie moge myśleć ale chodzi za mna pizza peperoni z pizzy hut....jeszcze teraz w ph expres jest promka ze dwie peperoni za 20 zl a w ogole ostatnio bylismy w maku z mężem i korzystalismy w tych stojacych słupów do zamawiania i skanowalismy kupon z aplikacji 2x zestaw powiekszony za 27 zl i jak wybieralismu co chcemy zjeść, to byly wrapy i zaznaczone ze cena obnizona o ponad 7 zl, to dawaj ! I za dwa zestawy powiekszone zaplacilismy uwaga !!!! 11,20 jakis błąd byl ale skorzystali nasi przyjaciele i my

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:47   #3889
pozytywnaj
Zadomowienie

też troszkę żałuję, że dzidziuś nie urodzi się na wiosnę właśnie ze względu na spacerki😍😍 Ale dobra i połowa lata.

Vesna i Summer hello😁

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 18:51   #3890
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
A nie boisz się kontroli z ZUS? To przecież jest takie oczywiste,że specjalnie przerwalo się wychowawczy

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Vesna, witaj ja na basen niestety nie chodzę więc nie pomogę

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Summer_overture również witaj

Co do wychodzenia na dwór to ja też raczej będę od razu wychodziła. Synek był majowy i wyszliśmy po 3ech dniach bo były akurat upały. Trochę żałuję, że dzidziuś nie urodzi się na wiosnę żeby tego czasu na dworzu było więcej, ale lipiec to też jeszcze nie najgorzej

Nie, dziewczyny z mojej pracy już tak wcześniej robiły i żadna z nich nie miała kontroli

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:55   #3891
MalaGosia88
Zakorzenienie

Blanka diabolo pomidoro, zapomniałam jakie to ostre i dobre było chyba ciągnie Cię do ostrych i wyraźnych smaków? Czyli jakby nie patrzeć mit o słodyczach na dziewczynkę u Ciebie się nie odnalazł

Folinka oo super, bałam się, że mimo wszystko ucieknie mi ten post . Oj tak, lato jest super, ale jak każda pora roku... ma swoje plusy i minusy. Plusy to napewno ubieranie (a właściwie nieubieranie) dzieci i wygoda w wychodzeniu na dwór, ale minusy to to o czym piszesz - zbyt wysokie temperatury i trzeba uważać na ochronę malucha. Poza tym podczas upałów upocone dziecko potrafi nieźle dać do wiwatu ...
MalaGosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:56   #3892
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka diabolo pomidoro, zapomniałam jakie to ostre i dobre było chyba ciągnie Cię do ostrych i wyraźnych smaków? Czyli jakby nie patrzeć mit o słodyczach na dziewczynkę u Ciebie się nie odnalazł

Folinka oo super, bałam się, że mimo wszystko ucieknie mi ten post . Oj tak, lato jest super, ale jak każda pora roku... ma swoje plusy i minusy. Plusy to napewno ubieranie (a właściwie nieubieranie) dzieci i wygoda w wychodzeniu na dwór, ale minusy to to o czym piszesz - zbyt wysokie temperatury i trzeba uważać na ochronę malucha. Poza tym podczas upałów upocone dziecko potrafi nieźle dać do wiwatu ...
Oj tak, słone, kwaśne, ostre to moje smaki słodkie to jakoś nie moja bajka ale diabolo nie jest strasznie ostra
No jakoś u mnie nie pasuje, chyba, że Wacek się pokaże 11.01

Stary 2018-01-04, 19:00   #3893
pozytywnaj
Zadomowienie

ja wczoraj wyjątkowo zjadłam chipsy i... zwróciłam 😂 Staram się jak mogę unikać świństw, ale wiadomo czasem coś wpadnie

Stary 2018-01-04, 19:02   #3894
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja stwierdziłam, że wszystko z umiarem i z głową

Stary 2018-01-04, 19:02   #3895
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

no i minus: możemy się męczyć na tych upalach w ciąży....

Stary 2018-01-04, 19:05   #3896
Radena
Zadomowienie

My jakby nie to,ze sie udało to bym juz czekala z ciążą na następne lato,z wielu powodów ;-)

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2018-01-04, 19:05   #3897
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
no i minus: możemy się męczyć na tych upalach w ciąży....

Dokładnie, w szpitalu w którym planuje rodzić jest podobno mega gorąco w lato, bo okna sal są w stronę gdzie słońce się opiera całe popołudnie. Będzie Meksyk 😊

Stary 2018-01-04, 19:08   #3898
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dokładnie, w szpitalu w którym planuje rodzić jest podobno mega gorąco w lato, bo okna sal są w stronę gdzie słońce się opiera całe popołudnie. Będzie Meksyk 😊

ja pierwsze też rodziłam w lato... i właśnie chociażby szpital był dla mnie męczący. Dość, że się człowiek poci z osłabienia, to jeszcze z upałów. Wyjdziesz spod prysznica i za 5 minut się z Ciebie leje

Stary 2018-01-04, 19:08   #3899
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam takie pytanie może głupie ale no zapytam co mi szkodzi..
To, ze swędza mnie sutki to już przywyklam ale od dwóch dni albo łuszczy? Mi się skóra? Na sutkach, albo jest możliwość, że coś mi już z nich wycieka?? Bo normalnie mam taki zasuszony jakby nalot? Nie wiem jak to logicznie wytłumaczyć, no nie znam się na tym..

Stary 2018-01-04, 19:11   #3900
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam takie pytanie może głupie ale no zapytam co mi szkodzi..
To, ze swędza mnie sutki to już przywyklam ale od dwóch dni albo łuszczy? Mi się skóra? Na sutkach, albo jest możliwość, że coś mi już z nich wycieka?? Bo normalnie mam taki zasuszony jakby nalot? Nie wiem jak to logicznie wytłumaczyć, no nie znam się na tym..

też tak mam. tak, jakby coś się zluszczalo, i gruczoły są bardziej widoczne. Ale jak nacisnę, to nic z nich nie leci

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości