Palenie - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: ...?
Palę 199 36,45%
Rzuciłam 126 23,08%
Popalam 150 27,47%
W trakcie rzucania 71 13,00%
Głosujący: 546. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 15:35   #271
Callitus
Zakorzenienie

Dot.: Palenie

Cytat:
Napisane przez balletoevs Pokaż wiadomość
To mijałoby się z celem. Po wypaleniu wracają do pomieszczenia bez dymu papierosowego gdzie przebywa reszta osób, natomiast niepalący wyjdą na taras i co potem? Wrócą gdzieś gdzie jest go pełno.

Nie rób z każdej osoby niepalącej a idącej do puby od razu kogoś pijanego
Rapifen, to czemu w takim bądź razie niepalący mają iść na mróź, bo inni chcą sobie zajarać? Kara za to, że oni nie odważyli się zapalić?
A co to, niepalących można traktować jak psy, wyrzucać przed pub w 20-stopniowym mrozie? Pff, dobre żarty...
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 15:38   #272
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Rapifen, to czemu w takim bądź razie niepalący mają iść na mróź, bo inni chcą sobie zajarać? Kara za to, że oni nie odważyli się zapalić?
A co to, niepalących można traktować jak psy, wyrzucać przed pub w 20-stopniowym mrozie? Pff, dobre żarty...
To jakos palaczy moznaby a niepalac to co? Lepsi? Czy stanie na mrozie ma byc kara za to ze jestes w szponach nalogu?
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 15:44   #273
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieluchomajtek Pokaż wiadomość
To jakos palaczy moznaby a niepalac to co? Lepsi? Czy stanie na mrozie ma byc kara za to ze jestes w szponach nalogu?
Kurczę,a kto zaczął z tym, żeby wywalic niepalących na mróz, hę? :/
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Stary 2010-01-27, 16:19   #274
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Mam dosyć ludzi którzy chcą mi narzucać gdzie mam palić jak mam palić i co jeszcze mam pić.
Won. Papierosy są legalne. Proszę sobie potworzyć więcej pubów dla niepalących.

Palę, bo chcę.
Jestem pełnoletnia, jak wyżej wspominano papierosy są legalne.
Zrobią zakaz palenia z barach? Poprostu nie będę do takich miejsc chodzić. Wychodzić na papierosa przed lokal też nie zamierzam.
Nie palę w wiatach przystankowych, na placach zabaw, gdy chcę zapalić w obecnosci osoby niepalącej to odchodzę na bok, nie dmucham nikomu dymem w twarz. Szanujmy niepalących, ale i szanujmy palaczy.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 16:54   #275
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Ja juz pisalem w stosownym temacie - ze nie rajcuje mnie takie uszczesliwianie na sile, zawsze mozna isc do/wspierac lokale, gdzie sie nie pali. Jestem zupelnie przeciwny takim zakazom i ograniczaniu wolnosci obywateli.
Pod warunkiem, że takie miejsca istnieją i nie trzeba jechać do innego miasta.

Cytat:
Napisane przez pieluchomajtek Pokaż wiadomość
A ja jestem za rozwiazaniem zeby niepalacy wychodzili na zaplecze/ogrzewany taras/przed pub skoro nie chca czuc smrodow. Czemu to niepalacy maja siedziec w ciepelku a palacze marznac przy 20 stopniowym mrozie?
Bo jak idziesz zapalić to na chwile, nikt Ci nie każe siedzieć całą impreze na takim tarasie czy w jakimś osobnym pomieszczeniu dla palaczy. Chyba logiczne jaki jest cel takich miejsc.

Też jestem za wprowadzeniem tego zakazu. Wcześniej mi nie przeszkadzało palenie w klubach, ale teraz zaczyna się to robić denerwujące jak myślisz ile niepotrzebnie dymu wdychasz siedząc te pare godzin na imprezie. Jak ktoś się chce truć to niech robi to w swoim domu. A porównanie papierosów do alkoholu to jak dla mnie nieadekwatny przykład, bo pijąc alkohol szkodze tylko sobie, swojemu zdrowiu i wątrobie, a nie osobom które przebywają ze mną w tym samym pomieszczeniu.
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 17:04   #276
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Kurczę,a kto zaczął z tym, żeby wywalic niepalących na mróz, hę? :/
Ty zaczelas z tym, twierdzac, ze to rozwiazanie - dupsko nie rozwiazanie, Tobie pasuje, ale innych dyskryminuje. Pozniej zdziwienie, ze palaczy nie interesuje los niepalacych. Ja sie im zupelnie nie dziwie.

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
Pod warunkiem, że takie miejsca istnieją i nie trzeba jechać do innego miasta.
Jak pisalem w stosownym temacie - dlatego dopuscilbym takie czy inne bodzce wspierajace powstawanie takich knajp.

Cytat:
Też jestem za wprowadzeniem tego zakazu. Wcześniej mi nie przeszkadzało palenie w klubach, ale teraz zaczyna się to robić denerwujące jak myślisz ile niepotrzebnie dymu wdychasz siedząc te pare godzin na imprezie. Jak ktoś się chce truć to niech robi to w swoim domu. A porównanie papierosów do alkoholu to jak dla mnie nieadekwatny przykład, bo pijąc alkohol szkodze tylko sobie, swojemu zdrowiu i wątrobie, a nie osobom które przebywają ze mną w tym samym pomieszczeniu.
A ja nie, bo to ograniczenie praw wlascicieli knajp w sprawie decydowania o tym czy chca miec knajpe dla palacych czy nie.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 17:23   #277
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Ty zaczelas z tym, twierdzac, ze to rozwiazanie - dupsko nie rozwiazanie, Tobie pasuje, ale innych dyskryminuje. Pozniej zdziwienie, ze palaczy nie interesuje los niepalacych. Ja sie im zupelnie nie dziwie.

Jak pisalem w stosownym temacie - dlatego dopuscilbym takie czy inne bodzce wspierajace powstawanie takich knajp.

A ja nie, bo to ograniczenie praw wlascicieli knajp w sprawie decydowania o tym czy chca miec knajpe dla palacych czy nie.

Wyraku, donosiłam się do wypowiedzi pieluchomajtek...
Jakie miałyby być to bodźce?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 17:44   #278
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyraku, donosiłam się do wypowiedzi pieluchomajtek...
Jakie miałyby być to bodźce?
No a ona sie tez do czyichs wypowiedzi odnosila i tak w kolko

Cokolwiek, chocby ulgi podatkowe.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 18:34   #279
kala289
Raczkowanie

Osobiście jestem przeciwko zakazom, myślę że rozwiązanie typu: sala dla palących, sala dla niepalących, lub wydzielona palarnia w zupełności wystarczy. a jeśli chodzi o to że jest za mało knajpek z zakazem palenia to jestem pewna, że to by się samo rozwiązało. coraz mniej osób pali i takie miejsca pojawiałyby się niejako z konieczności.
kala289 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 19:25   #280
Hortencja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Skarbie, do pubu chodzisz żeby poczuć się zdrowszą? Jak tak, to idź do klubu fitness a nie do jakiegoś klubu taboo gdzie się pije (niezdrowe bardziej niż papierosy) napoje.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Z resztą nie chcę mi się kłócić z ludźmi, temat wałkowany sto milionów razy.
Jak ktoś uważa że alkohol kompletnie nie wpływa na zdrowie, to gratuluję.

Skarbie,
jeśli ja piję alkohol w pubie to nie wlewam go do gardeł ludziom siedzącym dookoła mnie. Ty paląc sprawiasz, że wszyscy muszą go wdychać. I tu już nie chodzi o zdrowie, to po prostu ŚMIERDZI.
Do klubu fitness chodzę, a i owszem

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 20:01   #281
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kala289 Pokaż wiadomość
Osobiście jestem przeciwko zakazom, myślę że rozwiązanie typu: sala dla palących, sala dla niepalących, lub wydzielona palarnia w zupełności wystarczy. a jeśli chodzi o to że jest za mało knajpek z zakazem palenia to jestem pewna, że to by się samo rozwiązało. coraz mniej osób pali i takie miejsca pojawiałyby się niejako z konieczności.
No fakt, może w takim wypadku ten zakaz nie byłby konieczny, pod warunkiem, że takie kanjpy, osobne palarnie itd by powstawały i zasada dot. nie palenia w pomieszczeniach dla niepalących byłaby rzeczywiście przestrzegana.
Stary 2010-01-27, 20:24   #282
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
No fakt, może w takim wypadku ten zakaz nie byłby konieczny, pod warunkiem, że takie kanjpy, osobne palarnie itd by powstawały i zasada dot. nie palenia w pomieszczeniach dla niepalących byłaby rzeczywiście przestrzegana.
Wystarczy stworzyć odpowiednie przepisy i zadbać o ich przestrzeganie. Po prostu rządzący nie zadają sobie zbyt wiele trudu przy wymyślaniu nowych przepisów, ważne, że się "coś" robi, nie ważne już jak i co... a reszta ludzi to łyka, jakby to miała być "ostateczna ostateczność".
Stary 2010-01-27, 21:13   #283
lotta6
Zakorzenienie

Tyle, ze w pubach mam wrazenie wiecej osob pali niz nie pali. Albo w zle miejsca chodze Istnieje jednak bardzo liczna grupa osob, ktora sobie lubi ten raz czy dwa w tygodniu wypalic 2-3 papierosy do drinka czy czego tam
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 23:05   #284
malvin
Raczkowanie

sonda nie zakłąda że ktoś mógłby nie mieć nigdy papierosa w ustach - czy to jakieś niespotykane zjawisko?
malvin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 07:47   #285
kala289
Raczkowanie

Cytat:
w okolicy mojego chłopaka jest tylko jeden lokal gdzie jest zakaz palenia, więc chodzimy tylko tam i z tego co widzę mają dużo klientów - więcej niż w innych knajpkach i zanosi się na to że w kilku innych lokalach też będą takie zakazy. w tym przypadku sprawdza się to że to klienci dyktują co ma być sprzedawane.
kala289 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 08:04   #286
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malvin Pokaż wiadomość
sonda nie zakłąda że ktoś mógłby nie mieć nigdy papierosa w ustach - czy to jakieś niespotykane zjawisko?
Autorka pisała, że się pomyliła i zapomniała wstawić taką możliwości

Cytat:
Napisane przez kala289 Pokaż wiadomość
w okolicy mojego chłopaka jest tylko jeden lokal gdzie jest zakaz palenia, więc chodzimy tylko tam i z tego co widzę mają dużo klientów - więcej niż w innych knajpkach i zanosi się na to że w kilku innych lokalach też będą takie zakazy. w tym przypadku sprawdza się to że to klienci dyktują co ma być sprzedawane.
A ja szczerze powiedziawszy nie wiem czy u mnie gdziekolwiek taki jest. Jak dotąd nie spotkałam.
Stary 2010-01-28, 09:17   #287
zielona87
Zadomowienie

Palę od 6 lat... nigdy nie próbowałam rzucać... za bardzo to lubię...
Nie piję, nie ćpam, nie jem słodyczy itp... sporo się ruszam... no jakas niezdrowa atrakcja mi się należy
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 22:10   #288
malvin
Raczkowanie

Cytat:
Autorka pisała, że się pomyliła i zapomniała wstawić taką możliwości
a to nie przejrzałam całego watku
malvin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 22:43   #289
angel'ka
Raczkowanie

nie paliłam, nie palę i palić na pewno nie będę

Walczę o siebie

49-50-51-52
angel'ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 13:23   #290
Agnjeska
Zadomowienie

Po 4-ch miesiącach nie palenia wróciłam do nałogu.
I wiecie co?
Wyjątkowo mi z tym dobrze.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-31, 13:25   #291
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Po 4-ch miesiącach nie palenia wróciłam do nałogu.
I wiecie co?
Wyjątkowo mi z tym dobrze.
miałam to samo po 2 miesiącach niepalenia...a jak już się zaciągnęłam... boże, prawie się popłakałam z radości... jak ja kocham uzależnienia...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-31, 15:37   #292
ameliax
Zadomowienie

Palę i mi z tym dobrze. Moje ciało, moje płuca, mój wybór.
Jeżeli palę na przystanku to z boku, nie dmucham ludziom w twarz. Zakaz palenia jest po prostu śmieszny. Jak problem mieć dwie sale: dla palących i nie?

kosmetyki
ameliax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-31, 16:38   #293
porannarosa89
Zadomowienie

ja rzuciłam w czerwcu 2008, częściowo po tym jak "wynalazłam" guzek na szyi, częściowo po tym jak poprosiła mnie o to ciężko chora mama * / okazało się iż: guzek nie miał z tym wiele wspólnego (), a mama nie była ciężko chora, acz to, że p o p r o s i ł a było chyba głównym motorem do zmian /

tak czy inaczej uwielbiaaałam palic . sam akt palenia (ah bogart i dietrich i hayworth!). rzucałam wiele razy, chociaż moje uzależnienie było czysto psychologiczne i gówniarskie. póki co odczuwam same profity decyzji o rzuceniu, ale podobnie jak gwyneth paltrow zamierzam wrócic do nałogu po siedemdziesiątce .

once a day, every day, give yourself a present
-- special agent dale cooper .
porannarosa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 18:52   #294
201607040946
Konto usunięte

tak, ja chętnie bym nie paliła, bo żadna to przyjemność smaku ani nic, ale...otóż to, sam proces...nawyk...jak rzucam, to nie czuję żadnych skutków ubocznych, nie ciągnie mnie do nikotyny, ani nic z tych rzeczy...ja po prostu kocham sam akt palenia... ale może to przez to, że ciągle musze mieć coś w buzi hahah jak to zabrzmiało
Stary 2010-02-01, 05:27   #295
Agnjeska
Zadomowienie

kaguya miło że ktoś mnie rozumie bo ludzie zazwyczaj oczekują załamania/depresji 'bo się nie udało'
Ja fizycznie też nic nie czułam. Po prostu w pewnych sytuacjach czegoś mi brakowało, lubię to. Nie powiem żeby papierosy mi smakowały bo tak nie jest [tu zgodzę się z panem Carrem] ale po prostu lubię palenie.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 06:34   #296
xuxuxu
Raczkowanie

jeśli idzie o palenie to nie wiecie czy papierosy nie obniżaja działania lekarstw np.Asamaxu?
xuxuxu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 15:09   #297
rapifen
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia

Ja nie miałam papierosa w ustach od oj długo baaaardzo - jest tak zimno że mi ręce odpadną zanim go przypale.
Nie ciągnie mnie, aktualnie żadna przyjemność palić na mrozie, a do pubu nie pójdę bo zakopię się w śniegu po drodze.

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 21:30   #298
xMalenKaaa
Zakorzenienie

pół roku temu rzuciłam .

Moje szczęście tylko z Tobą jest możliwe!
xMalenKaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 18:22   #299
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oleczka Pokaż wiadomość
Nie pale i nie zamierzam. Obrzydlistwo. Jak slysze kolezanke z kolega w moim wieku, ktorzy mowia "chodzmy do parku dokarmic raka" to az mnie trzesie.

przyjaciel mojego tz-ta czesto powtarzal teskty w stylu ide dokarmic raka
teraz ma 24 lata i od roku zmaga sie z nowotworem, juz tak nie mowi...

nie paliliam, nie pale i nigdy nie bede!
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 10:17   #300
201607040946
Konto usunięte

postanowiłam, że od dzisiaj będę wypalać "tylko" 1 papierosa dziennie, no chyba że będzie jakas impreza...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości