|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: ...? | |||
Palę |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 36,45% |
Rzuciłam |
126 | 23,08% |
Popalam |
150 | 27,47% |
W trakcie rzucania |
71 | 13,00% |
Głosujący: 546. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Palenie
Cytat:
A co to, niepalących można traktować jak psy, wyrzucać przed pub w 20-stopniowym mrozie? Pff, dobre żarty...
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
To jakos palaczy moznaby a niepalac to co? Lepsi? Czy stanie na mrozie ma byc kara za to ze jestes w szponach nalogu?
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Kurczę,a kto zaczął z tym, żeby wywalic niepalących na mróz, hę? :/
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Palę, bo chcę. Jestem pełnoletnia, jak wyżej wspominano papierosy są legalne. Zrobią zakaz palenia z barach? Poprostu nie będę do takich miejsc chodzić. Wychodzić na papierosa przed lokal też nie zamierzam. Nie palę w wiatach przystankowych, na placach zabaw, gdy chcę zapalić w obecnosci osoby niepalącej to odchodzę na bok, nie dmucham nikomu dymem w twarz. Szanujmy niepalących, ale i szanujmy palaczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też jestem za wprowadzeniem tego zakazu. Wcześniej mi nie przeszkadzało palenie w klubach, ale teraz zaczyna się to robić denerwujące jak myślisz ile niepotrzebnie dymu wdychasz siedząc te pare godzin na imprezie. Jak ktoś się chce truć to niech robi to w swoim domu. A porównanie papierosów do alkoholu to jak dla mnie nieadekwatny przykład, bo pijąc alkohol szkodze tylko sobie, swojemu zdrowiu i wątrobie, a nie osobom które przebywają ze mną w tym samym pomieszczeniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyraku, donosiłam się do wypowiedzi pieluchomajtek... Jakie miałyby być to bodźce?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cokolwiek, chocby ulgi podatkowe.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Osobiście jestem przeciwko zakazom, myślę że rozwiązanie typu: sala dla palących, sala dla niepalących, lub wydzielona palarnia w zupełności wystarczy. a jeśli chodzi o to że jest za mało knajpek z zakazem palenia to jestem pewna, że to by się samo rozwiązało. coraz mniej osób pali i takie miejsca pojawiałyby się niejako z konieczności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skarbie, jeśli ja piję alkohol w pubie to nie wlewam go do gardeł ludziom siedzącym dookoła mnie. Ty paląc sprawiasz, że wszyscy muszą go wdychać. I tu już nie chodzi o zdrowie, to po prostu ŚMIERDZI. Do klubu fitness chodzę, a i owszem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy stworzyć odpowiednie przepisy i zadbać o ich przestrzeganie. Po prostu rządzący nie zadają sobie zbyt wiele trudu przy wymyślaniu nowych przepisów, ważne, że się "coś" robi, nie ważne już jak i co... a reszta ludzi to łyka, jakby to miała być "ostateczna ostateczność".
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Tyle, ze w pubach mam wrazenie wiecej osob pali niz nie pali. Albo w zle miejsca chodze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
sonda nie zakłąda że ktoś mógłby nie mieć nigdy papierosa w ustach - czy to jakieś niespotykane zjawisko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
w okolicy mojego chłopaka jest tylko jeden lokal gdzie jest zakaz palenia, więc chodzimy tylko tam i z tego co widzę mają dużo klientów - więcej niż w innych knajpkach i zanosi się na to że w kilku innych lokalach też będą takie zakazy. w tym przypadku sprawdza się to że to klienci dyktują co ma być sprzedawane.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Palę od 6 lat... nigdy nie próbowałam rzucać... za bardzo to lubię...
Nie piję, nie ćpam, nie jem słodyczy itp... sporo się ruszam... no jakas niezdrowa atrakcja mi się należy ![]()
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
nie paliłam, nie palę i palić na pewno nie będę
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Po 4-ch miesiącach nie palenia wróciłam do nałogu.
I wiecie co? Wyjątkowo mi z tym dobrze.
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Palę i mi z tym dobrze. Moje ciało, moje płuca, mój wybór.
Jeżeli palę na przystanku to z boku, nie dmucham ludziom w twarz. Zakaz palenia jest po prostu śmieszny. Jak problem mieć dwie sale: dla palących i nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
ja rzuciłam w czerwcu 2008, częściowo po tym jak "wynalazłam" guzek na szyi, częściowo po tym jak poprosiła mnie o to ciężko chora mama * / okazało się iż: guzek nie miał z tym wiele wspólnego (
![]() ![]() tak czy inaczej uwielbiaaałam palic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Konto usunięte
|
tak, ja chętnie bym nie paliła, bo żadna to przyjemność smaku ani nic, ale...otóż to, sam proces...nawyk...jak rzucam, to nie czuję żadnych skutków ubocznych, nie ciągnie mnie do nikotyny, ani nic z tych rzeczy...ja po prostu kocham sam akt palenia... ale może to przez to, że ciągle musze mieć coś w buzi hahah jak to zabrzmiało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
kaguya miło że ktoś mnie rozumie bo ludzie zazwyczaj oczekują załamania/depresji 'bo się nie udało'
Ja fizycznie też nic nie czułam. Po prostu w pewnych sytuacjach czegoś mi brakowało, lubię to. Nie powiem żeby papierosy mi smakowały bo tak nie jest [tu zgodzę się z panem Carrem] ale po prostu lubię palenie.
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
jeśli idzie o palenie to nie wiecie czy papierosy nie obniżaja działania lekarstw np.Asamaxu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia
![]() Ja nie miałam papierosa w ustach od oj długo baaaardzo - jest tak zimno że mi ręce odpadną zanim go przypale. Nie ciągnie mnie, aktualnie żadna przyjemność palić na mrozie, a do pubu nie pójdę bo zakopię się w śniegu po drodze.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
pół roku temu rzuciłam .
![]()
![]() |
![]() |
#299 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
przyjaciel mojego tz-ta czesto powtarzal teskty w stylu ide dokarmic raka teraz ma 24 lata i od roku zmaga sie z nowotworem, juz tak nie mowi... nie paliliam, nie pale i nigdy nie bede! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Konto usunięte
|
postanowiłam, że od dzisiaj będę wypalać "tylko" 1 papierosa dziennie, no chyba że będzie jakas impreza...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.