![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cytat:
![]() ![]() u mnie to już 11 dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Przyzwyczajenie ciężko zmienić.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#813 |
Rozeznanie
|
A u mnie jet jak najbardziej pozytywnie ;]
Postanowilam ze wydam pieniadze na inne rzeczy niz na fajki ktore sa a za chwile ich juz nie ma ![]() A tak wgl to to pamieta ze sie przeprowadzalam powiem wam ze mieszkanie po malym remoncie jest swietne i juz nie zamienilabym na inne ![]()
![]() |
#814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak ktos bliski mowi ... nie nie dasz rady ... nie dlatego,ze nie wierzy ... tylko wlasnie dlatego zeby uslyszec : ... a wlasnie ,ze dam ! i dalas ![]() ![]() ![]() aaa jeszcze cos ! ![]() wczoraj bylam w aptece i Pani dala mi blister tabexu ... tylko powiedziala,ze go sie bierze jak sie pali papierosa stad moje pytanie do Was czy ktos moglby napisac jak sie stosuje TABEX ? i ile tabletek trzeba zjesc dziennie z gory dziekuje za pomoc ![]() udanego pachnacego weekendu ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Rozeznanie
|
51 DNI BEZ PAPIEROSA!
![]() ![]() Czuję się super, cera się poprawiła, włosy nabrały blasku, samopoczucie lepsze, głowa nie boli, zaoszczędzone pieniążki i pachnąca ja i moje ubrania ![]() Same plusy! ![]() Pozdrawiam wszystkie rzucające kobietki ![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
Witajcie "rzucaczki"-teraz i ja się do nich zaliczam bo dziś jest 4 dzień bez peta-oczywiście jako wspomagacz biorę Tabex bo z plastrami,gumami nie dawałam rady.Także...trzymajmy za siebie kciuki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Rozeznanie
|
jutro minie tydzien bez papierosa...
![]() juz wiem ze z nerwow nie zapale itp, dzisiajeszy dzien jest jednym z najgorszych w moim zyciu i nie zapalilam.. Do wodki tez nie zapale... Wypilam 0.5 L ![]() Jest dobrze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
Brawo...tak trzymaj!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jesteście rewelacyjne!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem z Was dumna ![]() U mnie 40 dni ![]()
![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
kaarooo... widze ,ze zamieilas smierdziucha na podroze
![]() SUPER! ![]() czy ktos kto stosuje TABEX moglby mi napisac jak to brac ? Pani w aptece powiedziala,ze bierze sie jedna tabletke podczas palenia ... jakos co iles godzin ale ja nie chce palic papierosa zeby brac tabex czy ktos wie jak sie go stosuje ? z gory dziekuje za pomoc ! pozdrawiam wszystkich palacych ale tych rzucajacych i tych juz pachnacych czyli niepalacychc ! ![]() ale sie zrymowalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, ale ogólnie wszelkie paści typu tabletki, czy plasterki zawierają nikotynę i uważam, że nie powinno się rzucać przy pomocy nikotyny bo to uzależnia, ale ogólnie nie wiem, może niquitin? Czy jak to się pisze?
Ja nie wiem, wiem, że dziewczyny biorą tabax i sobie chwalą ![]() Tak, wysyłam pocztówki w różne zakątki świata i sama otrzymuję takie pocztówki. Więc na razie wirtualnie podróżuję, ale mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni ![]() Boże, w sobotę mam już pierwszy zjazd...
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
Tabex jest bez nikotyny i w opakowaniu jest ulotka z dokładnym rozpisaniem jak zażywać.Przez pierwsze 3 dni bierze się jedną tabletkę co 2 godziny ale nie więcej niż 6 na dzień,potem bierze się 5 tabletek dziennie co 2,5 godziny i tak do 12 dnia,potem znów 4 tabletki co 3 godziny...nie mam tej ulotki przy sobie ale można nawet w aptece przeczytać.Najpóżniej 5 dnia brania tabletek trzeba przestać palić bo nici z terapii ale wierzcie mi,że to nie jest takie trudne skoro ja rzuciłam a paliłam po dwie paczki dziennie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
A ile już nie palisz?
![]() |
#825 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() przeglądałam wasze poprzednie posty i postanowiłam się przyłączyć. w kupie w końcu zawsze raźniej ![]() dziś jest mój 4 dzień bez papierosa. jest ciężko, budzę się z myślą o paleniu i generalnie cały dzień to za mną chodzi, ale się nie daję. Paliłam 6 lat - skutkiem przebarwione zęby, szara cera, wypadające włosy i kompletny brak kondycji. Ale... czwarty dzień i już mi się łatwiej rano wstaje, wczoraj przejechałam 20km na rowerze i nie umieram dzisiaj. Rzucam bez wspomagaczy, trochę boję się, że przytyję, ale zaczęłam przy okazji rzucania trochę ćwiczyć... no i czekam na dzień, kiedy się obudzę i pomyślę o czymś innym niż papieros ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Jezuu, a ja dzisiaj umieram. Man wrażenie, że ktoś mi siadł na płucach, nie mogę się ruszać i nie mogę oddychać (tylko urywany lekki oddech) i nie wiem dlaczego...
![]() |
#827 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta.
Postanowiłam szukac pomocy u doświadoczonych wizażanek, które równiez rzucają palenie albo przynajmniej chcą i próbują. Zaczęłam terapie z Tabexem 2 lipca. nie paliłam dwa miesiące. i na jednej imprezie stwierdziłam, że od kilku buszków nic sie nie stanie.. i poszlo. Całe moje starania, dwa miesiące, kasa wpakowana w tabex poszła z dymem ![]() Już naprawdę nie wiem co robić. Czy któraś z Was może mi coś powiedziec o gumach Nicorette, czy to działa w ogóle i czy pomaga? [wiem, że bez jakiegoś "dopalacza", chociazby miał to być tylko efekt placebo, nie dam rady ![]()
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Tzn wiem, że te gumy uzależniają, już kilka osób ode mnie tak się uzależniło i wzmacniają efekt chęci palenia.
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie stare i nowe wizazanki !!!!!!!
NIE PALE 53 DNI !!! ![]() Nie mam teraz czasu na pisanie i czytanie, ale jutro wieczorem poczytam co u Was . U mnie jak narazie na 53 dni niepalenia mialam dwie chwile pomyslenia cieplo o papierosie, ale to bylo krociutko (kilka sekund) i oczywiscie bez zadnych skutkow ![]() A wczoraj dopadlo mnie w nocy wysokie cisnienie wiec jestem przeswiadczona w 100 % o niepaleniu. Jutro sie odezwe - pa!
![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane, pachnące rzucaczki
![]() Mam nadzieję, że z Wami wszystko w porządku ![]()
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
Dziś jest 6 dzień bez papierosa ale też co chwila myślę o peciku...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam - może ważniejsze od wspomagaczy jest nastawienie? Nie i koniec?
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
Mnie samo "nie"nie wystarczyłoby bo nawet plastry mi nie pomagały-paliłam mając go na ramieniu.Jestem zadowolona z Tabexu-on jakoś blokuje w mózgu receptory odpowiedzialne za nałogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
Mhm... mnie jakoś wystarcza
![]()
![]() |
#835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem jeśli ktoś nie ma silnej woli i tak naprawdę sam się w sobie nie zaprze, nie wyjdzie z nałogu. Mówę tutaj nie tylko pod kątem fajek, ale i alkoholu ,czy narkotyków. Ja też długo paliłam i intensywnie, nie wyobrażałam sobie żadnej czynności bez papierosa, z dnia na dzień powiedziałam sobie od dzisiaj nie palę i stało się. Mimo, że dużo walki miałam sama ze sobą i w sumie dalej mam. ![]() ![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#837 |
Rozeznanie
|
Ja tabex jadlam przez niecaly tydzien czasu.. pozniej zapominalam i skonczylam brac.
Ale nadal nie pale... Juz 10 dni.. Nie kaszle mnie, jedyne co to w nocy spac nie moge, nie wiem czemu ![]() Myslalam ze moje zabki troche chociaz bielsze sie zrobia,,,ale sa takie same jak przy paleniu 2 paczek dziennie...
![]() |
![]() |
#838 |
Raczkowanie
|
dzien dobry wszystkim
![]() kaarooo ![]() ![]() jak rano wstaje i widze Twoje posty to naprawde nie chce sie palic ![]() ... wczoraj minal tydzien ... dopiero ale dla mnie to az tydzien ! ![]() ciesze sie niesamowicie i czekam na kolejne dni bez ![]() co do tych wspomagaczy to macie racje ... ja przez pierwsze dwa dni z plasterkiem na narieniu ... jakos specjalnie nie odnotowalam wtedy zmniejszonej checi na papierosa i pewnie gdyby nie moja silna wola to bym zapalila ![]() kolejne kilka dni TABEX - tez bez jakiegos wow ! SILNA WOLA I CHEC RZUCENIA ! ![]() potwierdzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odstraszacz palenia? ^.^ Tydzień to już naprawdę bardzo, bardzo dużo! ![]()
![]() |
![]() |
#840 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pozatym przed nami dłuuuga droga by powrócić do stanu przed paleniem papierosów. Ostatnio oglądałam program w TV. Całkowite usunięcie skutków palenia z organizmu może potrwać nawet 15 lat ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.