|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: kręcenie włosów od nasady
Zarówno wałek, jak i lokówka mają swoją określoną średnicę - potrzeba miejsca, by zakręcić włos. Da się go co najwyżej podnieść, chyba że zastosujesz wałek o bardzo małej średnicy albo nakręcisz na palce i przypniesz klamerką.
Poza tym to niebezpieczne w przypadku wysokiej temperatury. Obawiam się, że zakręcając włos od nasady możesz przypalić sobie lokówką skalp.
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lubię bawić się moimi włosami, już kiedyś wstawiałam tutaj zdjęcia po domowym sposobie kręcenia loków, a mianowicie nawijaniu na folię aluminiową Kocham takie małe loczki Takie małe loczki zawsze po jednym dniu mi "siadają", ale i tak utrzymują się długo, głównie miałam 4 dni, bo potem musiałam umyć włosy i bardzo było mi szkoda, bo ciągle były mocno skręcone.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
przecieez autorka postu napisala ze opisywala te metode wczesniej w tym watku. wystarczy przeszukać juz nawet nie caly watek, a tylko jej posty. czy to takie skomplikowane?
|
|
|
|
|
#636 |
|
Wtajemniczenie
|
Robię ruloniki z gazety albo z folii aluminiowej, wydzielam małe pasmo włosów, zaczynam nakręcać od końcówek i idę w górę... Ot cała filozofia, hehe.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2010-12-14 o 23:04 |
|
|
|
|
#637 |
|
Raczkowanie
|
takie wlosy mozna zrobic równiez nakręcająć włosy na grubą wsówkę do włosów i "przygniatając" prostownicą
![]() a ja mam do was pytanie tzn chciałabym się poradzić was. mam włosy do ramion, raczej rzadkie. myślałam o zakręceniu je na grube wałki, ale boję się co z tego wyjdzie :/ jak myślicie warto spróbować ? :P
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
loczki robione opisanym przez Ciebie sposobem wygladaja bardziej jak karbowane niz krecone, co nie znaczy ze nie sa ladne wlasnie mam ochote zrobic sobie takie na sylwestra
|
|
|
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#640 |
|
Przyczajenie
|
Co lepsze do kręcenia?
Hej
![]() Ostatniom zaczęłam kręcić włosy. Na papilotach, tych gąbczastych z drucikiem w środku. Zauważyłam, że włosy trochę się niszczą od tych zabiegów. Ostatnio w sklepie widziałam takie 'kwiatki' do kręcenia, one wygladają tak http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...&tx=110&ty=102 Czy takie nie byłyby lepsze? I czym można kręcić włosy tak, żeby ich zbytnio nie zniszczyć? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#642 |
|
|
Dot.: Co lepsze do kręcenia?
Ale co dokładnie się niszczy? Drucik ciągnie za włosy czy o coś innego chodzi?
"Kwiatki" będą fajne, ale nie wiem, czy nie wymagają dodatkowo klamerki do podpięcia. Zwróć tez uwagę jakim środkiem utrwalasz/zakręcasz włosy - on też może przyczyniać się do niszczenia włosów.
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na robienie loków i fal - DOMOWE - zbiorczy
Cuud
! Nareszcie moje modły zostały wysłuchane i mam takei włoski o jakich zawsze marzyłam Mam długie włosy, baardzo grube, grzywkę na bok , zawsze je uwielbiałam , ale miałam je proste i niepodatne na układanie , a teraz normalnie je kocham .
|
|
|
|
|
#645 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
strasznie podobają mi się fale, które ma mężczyzna na zdjęciach - czy któraś z was mogłaby coś podpowiedzieć w kwestii ich zrobienia? ja jestem niestety zielona, nigdy sobie włosów nie kręciłam, ale po zobaczeniu tej fryzury nie mogę się powstrzymać (a przypuszczam że byłoby to proste do zrobienia więc tym bardziej proszę o pomoc )dzięki z góry! |
|
|
|
|
#646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#647 |
|
Przyczajenie
|
Ten pomysł z pończochami, przypomina mi sposób mojej babci. Tylko jest prostszy.
Pamiętam jak babcia robiła mi loczki namaczając delikatnie włosy piwem (każde pasmo osobno), a potem nawijała na małe szmatki, roboty dużo, ale za to jaki efekt, włosy trzymają się jak trwała nawet do tygodnia. Aż szkoda myć włosów. |
|
|
|
|
#648 |
|
Przyczajenie
|
Fale.
Rok temu miałam długie włosy i pięknie same się kręciły, aż każdy się dziwił, że są to naturalne włosy, a teraz niestety ścięłam i kręcić się nie chcą, chociaż już trochę zaczynają. Dlatego postanowiłam korzystać z lokówki (z małym walcem), ale efekt jest beznadziejny gdyż robią się "baranki", a nie o to mi chodzi. Znalazłam filmik w necie jak zrobić zwykłą lokówką naturalne fale, ale i tak zrobiły się loki, strasznie mnie to denerwuje. Chcę delikatnie kręcić włosy, bo niestety teraz wywijają mi się same końcówki i okropnie to wygląda (przynajmniej dla mnie). Jeśli macie jakieś sposoby (naturalne lub jakieś inne) na fale, to proszę podać, będę wdzięczna!
|
|
|
|
|
#649 | |||
|
|
Dot.: Fale.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super efekt |
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już zależne od Ciebie, im cieńsze tym mniejsze loczki Dziękuję Czekam aż mi trochę włosy odrosną, sprawdzam pogodę (słoneczne dni, bo jak jest deszczowo, to wszystko mi "siada") i znowu będę kręcić
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
|
#652 |
|
Przyczajenie
|
Mam proste włosy, ale uwielbiam fale - dodatkowo w falach jest mi bardziej 'twarzowo'
Próbowałam wielu sposobów - oczywiście najpierw warkocz - ale włosy po tym są trochę za mocno pofalowane i wyglądają sztucznie. Potem pytałam kilku osób, jak oni robią takie fale - koleżanka mi powiedziała, że po prostu robi kok na noc - zrobiłam, a jak. Ale rano wyglądałam jak owca, bo moje włosy są chyba aż za bardzo na to podatne XD trochę też wyglądały jak pogniecione i ogólnie nie było to fajne. Robienie fal prostownicą wygląda ładnie, ale jak dla mnie znów trochę 'za bardzo'. Zawsze podobały mi się takie niedbałe, plażowe fale Przedwczoraj pomyślałam, żeby może zamiast zwykłego warkocza zrobić dwa kłosy - wyszło super! Wyglądało o wiele bardziej naturalnie, niż ze zwykłego warkocza, fale były właśnie niedbałe Tylko trochę lepiej by było, żeby tak zrobić dwa "francuskie kłosy" (żeby włosy na górze też były pofalowane), ale to już jak dla mnie za dużo roboty, pozostaję przy dwóch kłosach
Edytowane przez kotomarii Czas edycji: 2011-05-23 o 11:56 |
|
|
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
Crunchy hair
Witam
Słyszałyście może o sprayu, czy jakimś żelu służącym do kreowania fal na prostych włosach? Mam włosy idealnie proste, a chciałabym uzyskać efekt w stylu crunchy, messy hair czyli takich lekko pofalowanych włosów w nieładzie wyglądających jak po wyjściu z morza. Więc myślałam że gdyby wygnieść te fale na jakimś porządnym produkcie a potem może wysuszyć dyfuzorem, to coś z tego wyjdzie...jak myślicie?Znalazłam coś takiego, ale nie wiem czy można to gdzieś dostać w polsce: http://www.drugstore.com/herbal-esse...-gel/qxp159841 Widziałam u dziewczyny na youtube i sprawdzało się dobrze: http://www.youtube.com/watch?v=GLHcV...eature=related Mnie zadowoliłby nawet efekt o połowę mniejszy
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Crunchy hair
Próbowałam, nie działa - efekt zdecydowanie nie taki jaki chcę osiągnąć, wyglądałam jakbym wybierała się na potańcówkę w remizie
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
Jest taki balsam z nivei, może by coś pomógł, ale ja używam go przy każdym myciu (myję włosy co dwa dni) przez jakieś pół roku już chyba i mam jeszcze 1/3 opakowania
Tak więc jak raz czy dwa byś użyła to się nie opłaca, a efekt niegwarantowany.To chyba musisz poczekać na opinię innych dziewczyn, całkiem prostych włosów nigdy nie miałam, więc ciężko mi poradzić
|
|
|
|
|
#657 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Nie sądzę, żeby balsam Nivei zrobił fale na całkiem prostych włosach.
|
|
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje że z balsamem Nivei się nie uda
Ale coraz bardziej jestem przekonana do tego: http://www.drugstore.com/herbal-esse...-gel/qxp159841 Można to gdzieś dostać w Polsce? Albo może znacie jakąś stronkę, z której można zamawiać kosmetyki z zagranicy w rozsądnej cenie? Bo na tej, którą wkleiłam, liczą sobie za przesyłkę do nas 100zł
|
|
#659 |
|
Konto usunięte
|
Retro fale
Witam serdecznie!
Mam kręcone, czarne włosy lekko za ramiona. Od dłuższego czasu staram się uzyskać efekt 'retro loków', niestety, moje włosy zaraz po zdjęciu wałków puszą się, co psuje cały efekt 'dopracowanych' fal czy loków. Próbowałam nakładać na nie piankę do włosów kręconych, niestety, były albo przeciążone, albo loki nie wyglądały naturalnie (dawało to raczej efekt spiralek a nie o to mi chodzi). Próbowałam zastosowac lżejsza piankę (bodajże Timotei), ale tym razem nie uzyskiwałam totalnie żadnego efektu. Stąd moje pytanie- jak nie niszcząc i zbytnio nie obciążając włosów uzyskać tego typu fryzurę 'domowym sposobem'? Oczywiście, nie spodziewam się aż tak spektakularnych efektów jak na zdjęciach
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Retro fale
te ostatnie - to ja dla mnie poprostu gruba lokówka ; D
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.

Lubię bawić się moimi włosami, już kiedyś wstawiałam tutaj zdjęcia po domowym sposobie kręcenia loków, a mianowicie nawijaniu na folię aluminiową
Kocham takie małe loczki 
tzn chciałabym się poradzić was. mam włosy do ramion, raczej rzadkie. myślałam o zakręceniu je na grube wałki, ale boję się co z tego wyjdzie :/ jak myślicie warto spróbować ? :P

Ale coraz bardziej jestem przekonana do tego: