Sposoby na robienie loków i fal - DOMOWE - zbiorczy - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 08:08   #631
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: kręcenie włosów od nasady

Zarówno wałek, jak i lokówka mają swoją określoną średnicę - potrzeba miejsca, by zakręcić włos. Da się go co najwyżej podnieść, chyba że zastosujesz wałek o bardzo małej średnicy albo nakręcisz na palce i przypniesz klamerką.
Poza tym to niebezpieczne w przypadku wysokiej temperatury. Obawiam się, że zakręcając włos od nasady możesz przypalić sobie lokówką skalp.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 19:02   #632
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adrian_kC Pokaż wiadomość
Witam Wizażanki!
Mam problem odnośnie kręcenia włosów lokówką.Kiedy kręcę włosy lokówką nigdy, ale to przenidy nie mogę dokręcić ich u nasady. Czy znacie może jakiś trik na takie kręcenie od nasady? Czy może lokówka kompletnie nie nadaje się do takiego czegoś? Próbowałam z wałkami i też kiepskie efekty, nawet gorzej niż po lokówce, wydaje mi się. ;]
Jak dla mnie to fajnie wyglądają właśnie niedokręcone do końca Lubię bawić się moimi włosami, już kiedyś wstawiałam tutaj zdjęcia po domowym sposobie kręcenia loków, a mianowicie nawijaniu na folię aluminiową Kocham takie małe loczki 2 pierwsze zdjęcia właśnie na folii, a trzecie lokówką Takie małe loczki zawsze po jednym dniu mi "siadają", ale i tak utrzymują się długo, głównie miałam 4 dni, bo potem musiałam umyć włosy i bardzo było mi szkoda, bo ciągle były mocno skręcone.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ch.jpg (57,4 KB, 346 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ch2.jpg (45,7 KB, 247 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mlf.jpg (95,1 KB, 213 załadowań)

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 22:34   #633
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to fajnie wyglądają właśnie niedokręcone do końca Lubię bawić się moimi włosami, już kiedyś wstawiałam tutaj zdjęcia po domowym sposobie kręcenia loków, a mianowicie nawijaniu na folię aluminiową Kocham takie małe loczki 2 pierwsze zdjęcia właśnie na folii, a trzecie lokówką Takie małe loczki zawsze po jednym dniu mi "siadają", ale i tak utrzymują się długo, głównie miałam 4 dni, bo potem musiałam umyć włosy i bardzo było mi szkoda, bo ciągle były mocno skręcone.
Jak się to dokładnie robi? CUDOWNE!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 13:19   #634
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
ja tez chce wiedziec!!!!
oluska227887 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 15:07   #635
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
ja tez chce wiedziec!!!!
przecieez autorka postu napisala ze opisywala te metode wczesniej w tym watku. wystarczy przeszukać juz nawet nie caly watek, a tylko jej posty. czy to takie skomplikowane?
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-14, 23:02   #636
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Cytat:
ja tez chce wiedziec!!!!

Robię ruloniki z gazety albo z folii aluminiowej, wydzielam małe pasmo włosów, zaczynam nakręcać od końcówek i idę w górę... Ot cała filozofia, hehe.

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".

Edytowane przez ojp
Czas edycji: 2010-12-14 o 23:04
Stary 2010-12-19, 16:24   #637
OtworzMiOczy
Raczkowanie

takie wlosy mozna zrobic równiez nakręcająć włosy na grubą wsówkę do włosów i "przygniatając" prostownicą
a ja mam do was pytanie tzn chciałabym się poradzić was. mam włosy do ramion, raczej rzadkie. myślałam o zakręceniu je na grube wałki, ale boję się co z tego wyjdzie :/ jak myślicie warto spróbować ? :P
OtworzMiOczy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 12:56   #638
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez OtworzMiOczy Pokaż wiadomość
takie wlosy mozna zrobic równiez nakręcająć włosy na grubą wsówkę do włosów i "przygniatając" prostownicą
i tu sie nie zgodze loczki robione opisanym przez Ciebie sposobem wygladaja bardziej jak karbowane niz krecone, co nie znaczy ze nie sa ladne wlasnie mam ochote zrobic sobie takie na sylwestra
Stary 2010-12-28, 17:56   #639
OtworzMiOczy
Raczkowanie

Cytat:
i tu sie nie zgodze loczki robione opisanym przez Ciebie sposobem wygladaja bardziej jak karbowane niz krecone, co nie znaczy ze nie sa ladne wlasnie mam ochote zrobic sobie takie na sylwestra
a to przepraszam po prostu widziałam coś takiego w JOYu bodajże :P
OtworzMiOczy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 11:57   #640
Wredotka007
Przyczajenie

Co lepsze do kręcenia?

Hej
Ostatniom zaczęłam kręcić włosy. Na papilotach, tych gąbczastych z drucikiem w środku. Zauważyłam, że włosy trochę się niszczą od tych zabiegów. Ostatnio w sklepie widziałam takie 'kwiatki' do kręcenia, one wygladają tak http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...&tx=110&ty=102

Czy takie nie byłyby lepsze? I czym można kręcić włosy tak, żeby ich zbytnio nie zniszczyć?

Pozdrawiam
Wredotka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 13:53   #641
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Co lepsze do kręcenia?

Poczytaj tutaj
Na forum są już wątki o kręceniu włosów.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 14:52   #642
Eloe77

Dot.: Co lepsze do kręcenia?

Cytat:
Napisane przez Wredotka007 Pokaż wiadomość
Hej
Zauważyłam, że włosy trochę się niszczą od tych zabiegów.
Ale co dokładnie się niszczy? Drucik ciągnie za włosy czy o coś innego chodzi?
"Kwiatki" będą fajne, ale nie wiem, czy nie wymagają dodatkowo klamerki do podpięcia.

Zwróć tez uwagę jakim środkiem utrwalasz/zakręcasz włosy - on też może przyczyniać się do niszczenia włosów.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-12-30, 19:32   #643
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez OtworzMiOczy Pokaż wiadomość
a to przepraszam po prostu widziałam coś takiego w JOYu bodajże :P
dokladnie :P tez to tam wypatrzylam :P
Stary 2010-12-31, 12:34   #644
megie
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na robienie loków i fal - DOMOWE - zbiorczy

Cuud !
Nareszcie moje modły zostały wysłuchane i mam takei włoski o jakich zawsze marzyłam . Czyli, trochę pianki + suszarka z dyfuzorem = loki , płyn do prostowania + ew.prostownica = piękne proste włoski.
Mam długie włosy, baardzo grube, grzywkę na bok , zawsze je uwielbiałam , ale miałam je proste i niepodatne na układanie , a teraz normalnie je kocham .
megie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 21:49   #645
grzebien
Przyczajenie

cześć dziewczyny

strasznie podobają mi się fale, które ma mężczyzna na zdjęciach - czy któraś z was mogłaby coś podpowiedzieć w kwestii ich zrobienia? ja jestem niestety zielona, nigdy sobie włosów nie kręciłam, ale po zobaczeniu tej fryzury nie mogę się powstrzymać (a przypuszczam że byłoby to proste do zrobienia więc tym bardziej proszę o pomoc )

dzięki z góry!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 79662875.jpg (37,9 KB, 175 załadowań)
grzebien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 17:56   #646
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grzebien Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

strasznie podobają mi się fale, które ma mężczyzna na zdjęciach - czy któraś z was mogłaby coś podpowiedzieć w kwestii ich zrobienia? ja jestem niestety zielona, nigdy sobie włosów nie kręciłam, ale po zobaczeniu tej fryzury nie mogę się powstrzymać (a przypuszczam że byłoby to proste do zrobienia więc tym bardziej proszę o pomoc )

dzięki z góry!
ja tu fal nie widze. wyglada jak wlosy odgniecione od gumki hmm
Stary 2011-01-28, 20:01   #647
badgirls1823
Przyczajenie

Ten pomysł z pończochami, przypomina mi sposób mojej babci. Tylko jest prostszy.
Pamiętam jak babcia robiła mi loczki namaczając delikatnie włosy piwem (każde pasmo osobno), a potem nawijała na małe szmatki, roboty dużo, ale za to jaki efekt, włosy trzymają się jak trwała nawet do tygodnia. Aż szkoda myć włosów.
badgirls1823 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 00:46   #648
mychaxoxo
Przyczajenie

Fale.

Rok temu miałam długie włosy i pięknie same się kręciły, aż każdy się dziwił, że są to naturalne włosy, a teraz niestety ścięłam i kręcić się nie chcą, chociaż już trochę zaczynają. Dlatego postanowiłam korzystać z lokówki (z małym walcem), ale efekt jest beznadziejny gdyż robią się "baranki", a nie o to mi chodzi. Znalazłam filmik w necie jak zrobić zwykłą lokówką naturalne fale, ale i tak zrobiły się loki, strasznie mnie to denerwuje. Chcę delikatnie kręcić włosy, bo niestety teraz wywijają mi się same końcówki i okropnie to wygląda (przynajmniej dla mnie). Jeśli macie jakieś sposoby (naturalne lub jakieś inne) na fale, to proszę podać, będę wdzięczna!
mychaxoxo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 08:51   #649
Eloe77

Dot.: Fale.

Cytat:
Napisane przez mychaxoxo Pokaż wiadomość
Rok temu miałam długie włosy i pięknie same się kręciły, aż każdy się dziwił, że są to naturalne włosy, a teraz niestety ścięłam i kręcić się nie chcą, chociaż już trochę zaczynają
Przy falach długość jest niezwykle istotna, ponieważ charakterystyczne S potrzebuje miejsca. Zapuść, dobrze pielęgnuj, a fale wrócą.
Cytat:
Dlatego postanowiłam korzystać z lokówki (z małym walcem)
Pamiętaj, ze wysoka temperatura niszczy włosy.
Cytat:
Chcę delikatnie kręcić włosy, bo niestety teraz wywijają mi się same końcówki i okropnie to wygląda (przynajmniej dla mnie). Jeśli macie jakieś sposoby (naturalne lub jakieś inne) na fale, to proszę podać, będę wdzięczna!
Przejrzyj ten wątek, może coś Ci się przyda. Możesz tez spróbować sposobu z filmików umieszczonych w tym poście.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-13, 12:17   #650
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Robię ruloniki z gazety albo z folii aluminiowej, wydzielam małe pasmo włosów, zaczynam nakręcać od końcówek i idę w górę... Ot cała filozofia, hehe.
a ilość tych ruloników? Tak jak pisałaś wcześniej, 25-30?
Super efekt

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 07:54   #651
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
a ilość tych ruloników? Tak jak pisałaś wcześniej, 25-30?
Super efekt

To już zależne od Ciebie, im cieńsze tym mniejsze loczki Dziękuję Czekam aż mi trochę włosy odrosną, sprawdzam pogodę (słoneczne dni, bo jak jest deszczowo, to wszystko mi "siada") i znowu będę kręcić

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2011-05-23, 11:51   #652
kotomarii
Przyczajenie

Mam proste włosy, ale uwielbiam fale - dodatkowo w falach jest mi bardziej 'twarzowo' Próbowałam wielu sposobów - oczywiście najpierw warkocz - ale włosy po tym są trochę za mocno pofalowane i wyglądają sztucznie. Potem pytałam kilku osób, jak oni robią takie fale - koleżanka mi powiedziała, że po prostu robi kok na noc - zrobiłam, a jak. Ale rano wyglądałam jak owca, bo moje włosy są chyba aż za bardzo na to podatne XD trochę też wyglądały jak pogniecione i ogólnie nie było to fajne. Robienie fal prostownicą wygląda ładnie, ale jak dla mnie znów trochę 'za bardzo'. Zawsze podobały mi się takie niedbałe, plażowe fale Przedwczoraj pomyślałam, żeby może zamiast zwykłego warkocza zrobić dwa kłosy - wyszło super! Wyglądało o wiele bardziej naturalnie, niż ze zwykłego warkocza, fale były właśnie niedbałe Tylko trochę lepiej by było, żeby tak zrobić dwa "francuskie kłosy" (żeby włosy na górze też były pofalowane), ale to już jak dla mnie za dużo roboty, pozostaję przy dwóch kłosach

Edytowane przez kotomarii
Czas edycji: 2011-05-23 o 11:56
kotomarii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 17:13   #653
Dominiczkaaaa93
Raczkowanie

Crunchy hair

Witam Słyszałyście może o sprayu, czy jakimś żelu służącym do kreowania fal na prostych włosach? Mam włosy idealnie proste, a chciałabym uzyskać efekt w stylu crunchy, messy hair czyli takich lekko pofalowanych włosów w nieładzie wyglądających jak po wyjściu z morza. Więc myślałam że gdyby wygnieść te fale na jakimś porządnym produkcie a potem może wysuszyć dyfuzorem, to coś z tego wyjdzie...jak myślicie?
Znalazłam coś takiego, ale nie wiem czy można to gdzieś dostać w polsce: http://www.drugstore.com/herbal-esse...-gel/qxp159841 Widziałam u dziewczyny na youtube i sprawdzało się dobrze: http://www.youtube.com/watch?v=GLHcV...eature=related Mnie zadowoliłby nawet efekt o połowę mniejszy

Dominiczkaaaa93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 17:27   #654
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Dot.: Crunchy hair

A próbowałaś wymyć na noc włosów, wklepać piankę i zrobić w miarę luźnego warkocza? Tylko tak, żeby włosy Ci wyschły. Rano tylko palcami przeczesz.
Stary 2011-07-21, 17:42   #655
Dominiczkaaaa93
Raczkowanie

Próbowałam, nie działa - efekt zdecydowanie nie taki jaki chcę osiągnąć, wyglądałam jakbym wybierała się na potańcówkę w remizie

Stary 2011-07-21, 19:01   #656
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Jest taki balsam z nivei, może by coś pomógł, ale ja używam go przy każdym myciu (myję włosy co dwa dni) przez jakieś pół roku już chyba i mam jeszcze 1/3 opakowania Tak więc jak raz czy dwa byś użyła to się nie opłaca, a efekt niegwarantowany.
To chyba musisz poczekać na opinię innych dziewczyn, całkiem prostych włosów nigdy nie miałam, więc ciężko mi poradzić
Stary 2011-07-21, 19:35   #657
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Nie sądzę, żeby balsam Nivei zrobił fale na całkiem prostych włosach.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 13:48   #658
Dominiczkaaaa93
Raczkowanie

Też mi się wydaje że z balsamem Nivei się nie uda Ale coraz bardziej jestem przekonana do tego: http://www.drugstore.com/herbal-esse...-gel/qxp159841 Można to gdzieś dostać w Polsce? Albo może znacie jakąś stronkę, z której można zamawiać kosmetyki z zagranicy w rozsądnej cenie? Bo na tej, którą wkleiłam, liczą sobie za przesyłkę do nas 100zł

Stary 2011-07-29, 19:21   #659
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Retro fale

Witam serdecznie!
Mam kręcone, czarne włosy lekko za ramiona. Od dłuższego czasu staram się uzyskać efekt 'retro loków', niestety, moje włosy zaraz po zdjęciu wałków puszą się, co psuje cały efekt 'dopracowanych' fal czy loków. Próbowałam nakładać na nie piankę do włosów kręconych, niestety, były albo przeciążone, albo loki nie wyglądały naturalnie (dawało to raczej efekt spiralek a nie o to mi chodzi). Próbowałam zastosowac lżejsza piankę (bodajże Timotei), ale tym razem nie uzyskiwałam totalnie żadnego efektu. Stąd moje pytanie- jak nie niszcząc i zbytnio nie obciążając włosów uzyskać tego typu fryzurę 'domowym sposobem'? Oczywiście, nie spodziewam się aż tak spektakularnych efektów jak na zdjęciach
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 19:36   #660
vespertine_
Zadomowienie

Dot.: Retro fale

te ostatnie - to ja dla mnie poprostu gruba lokówka ; D

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości