|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
ja też uważam że to na zdjęciu na pudełku ma się nijak do koloru po ufarbowaniu Jeśli chodzi o odżywkę to też jestem wierna jednej - L'oreal Elseve Color Vive ... czyli ta czerwona ![]() Cytat:
np. takiego wyciągu z pokrzywy grrr
|
|
#3152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od radioterapii też włosy lecą ??? |
|
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia czy od radioterapii wypadają.. Niech tymczasem wzmacnia włosy wcierając te preparaty o których Ci pisałam.
|
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
Ja po moich obserwacjach 4miesięcznych mogę stwierdzić OGROMNĄ POPRAWĘ
Nadal będę używała kosmetyków do włosów "wypadających"żeby było jeszcze lepiej.I nie chcę nic zapeszać ale mam nadzieję że teraz będzie tylko lepiej.Teraz od 2dni stosuję Kamiwazę na rezultaty jeszcze za wcześnie........
|
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też już widzę dużą poprawę ale mimo wszystko ciągle wypada mi jeszcze za dużo włosów ... Kamiwaza bardzo je wzmocniła, ciekawe jak pokrzywa podziała.... na wyniki jeszcze za wcześnie ale czekam cierpliwie Pamiętaj jeszcze o zdrowym odżywianiu - czyli dużo warzyw i owoców
|
|
#3157 |
|
BAN stały
|
a mi dzisiaj przy myciu wypadło jakieś 40 włosów
tyle co nic ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Hurra !!
|
#3159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety od radioterapii tez lecą włoski...moja ciocia miala najpierw chemię i jej wypadły a kiedy juz ma malą szczecinke musi isc na naświetlania i sie juz dowiedziala ze tej jej wypadną ehhh
|
|
#3160 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
hehe jeśli chodzi o biochemię to mój niedoszły kierunek studiów (konkretnie byłaby to biochemia genetyczna ) więc jeśli chodzi o budowę olejów to bym jeszcze pokumała, nie wiem tylko jak dany by wpływał na włosy dlatego tak Was tu teraz molestuję pytaniami (no i nie ściemniajmy - za dużo tej chemii to już teraz nie pamiętam )toteż: ciąg dalszy przesłuchania ![]() oglądałam tę stronkę z Amlą i Vatiką ) są lepsze od zwykłego oleju kokosowego (takiego spożywczego) ![]() bardzo mnie to interesuje, bo właśnie szykuję się do zakupu, tylko jeszcze nie wiem czego ps. ja też bardzo lubię Twojego nicka ![]() Cytat:
w każdym razie wątpię, żeby to było ŁZS - mam przyjaciółkę z tą przypadłością, to naprawdę przewlekła i praktycznie nieuleczalna choroba - wydaje mi się że szybki byś się zorientowała gdyby to było to )Cytat:
![]() zresztą ja mam aktualnie taki arsenał odżywek, że to pewnie nastąpi najwcześniej za pół roku ![]() hehe, myślę, że użycie czasu przeszłego w moim przypadku jest jeszcze zbyt pochopne ![]() wypadają gdzieś od maja - na skutek sporego stresu, który dopadł mnie parę miesięcy wcześniej i ciągnął się tak gdzieś do czerwca (ogólnie rzecz ujmując: nie dość, że dobiła mnie uczelnia to jeszcze dodatkowa praca, organizacja ogólnopolskich przedsięwzięć + kłopoty ze zdrowiem - za dużo sobie wpakowałam na głowę chyba )w ogóle to bardzo bym chciała, żeby tak było już zawsze, ale mam wrażenie, że to wynik ogromnej ilości rycyny jaką wmasowałam we włosy przy poprzednim myciu (chcę zużyć przed nadejściem ery oleju kokosowego )przy tym wcieraniu oleju wypadła mi kupa włosów, potem jak to zmywałam też - myślałam, że siądę i się poryczę a teraz jak myłam po prostu szok zobaczymy jak będzie następnym razem ![]() aha biorę też teraz jakiś antybiotyk na zatoki, myślałam, że kudły posypią się jak szalone a tu taka niespodzianka
|
|||
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3162 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3163 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ja to miałam raczej przez kilka dni a ty non stop ... aż wolę nie myśleć jak by to na mnie podziałałoCytat:
, ja miałam to samo... tylko że byłam u fryzjerki... podczas modelowania wypadło mi tyle włosów co podczas dwóch myć a przy następnym już domowym - też miałam bardzo mało zbiegów , ale niestety później wszystko wróciło do normalnych ilości ![]() Cytat:
, ja jak byłam chora to rękami i nogami się przed nim broniłam, no i udało sie wyleczyć witaminą C
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ważne, że u Ciebie widać poprawę . Zobaczymy...
|
|
|
|
|
#3165 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
co prawda miałam sporo na głowie ale przy okazji dużo energii i radości z tego co robię (nowe wyzwania takie tam ) niestety mój organizm miał swoje zdanie na ten temat za to teraz się odstresowuję na całego ![]() Cytat:
w moim przypadku to była "czkawka" po poprzednich, niedoleczonych chorobach a też się zawsze broniłam przed antybiotykiem ![]() Cytat:
![]() ja na olej będę pewnie polować jutro albo w weekend ![]() i jakaś farba mi się marzy ale się boję
|
|||
|
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Łysieje!!!! Pomocy!!! błagam
dziewczyny nie uzywam teraz prostownicy od poczatku wakacji jedynie prostuje tylko grzywke ale to konieczność. takze mam nadzieje ze wszytko bedzie dobrze i kuracja się powiedzie juz zauwazyłam efekty. a dlaczego podczas prostownia cięzko będzie zapuscic włoski?? nie wiedziałam o tym że jak się prostuje to pomalej rosną. może jak sie dobrze zregenerują to postram sie jak najmniej prostować zeby mieć super włoski. i zapuszcze jeszcze grzywke zeby nie musiec jej prostowac;/;/.. Mam nadzieje zę będzie tylko lepiej! Moje wsłoki po myciu są strasznie suche i brzydkie ale nastepnego dnia wygladaja juz ok takze drugiego dnia mogą być!!! staram się tez żadziej myć je niż zwykle zeby ich nie przesuszac az tak bardzo no i stosuję Waxa i jem skrzypowitę chociaż ostatnio nie chce tak jej używać bo wydaje mi się że mam apetyt wiekszy i kilogramy lecą...;/ moze mi sie tylko wydaje...
|
|
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie czytałam całego wątku - dopiero wróciłam z wakacji i od razu mam pytanie.
Przez 2 tygodnie nie robiłam z włosami kompletnie nic. Nie prostowałam, nie czesałam, schły same, używałam szamponu do włosów suchych i zniszczonych. I nagle zauważyłam,że włosy wypadają mi garściami, DOSŁOWNIE! ![]() Jestem przerażona i zrozpaczona, bo były już naprawdę w świetnym stanie, aż tu nagle takie cuś. ![]() Czy moze mieć na to wpływ fakt, że na jakiś tydzień przerwałam branie Skrzypovity? Proszę o odpowiedź. |
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
naprwde nie ma co rozszezac tego watku, kiedy sa inne na ten temat i podobne tematy
i o prostowaniu, i o jego zapzrestaniu i o wypadaniu i ratowaniu tego wiec prosze poczytaj, naprawde warto
|
#3171 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Po pierwsze Dabur Amla w ogóle nie zawiera oleju kokosowego, więc automatycznie odpada z naszych rozważań . Po drugie pozostaje kwestia "i co oni tam jeszcze dodają" . W przypadku Vatiki są to przeciwutleniacz i sztuczna substancja zapachowa.Takie rzeczy teoretycznie mogą uczulać i w sumie nie wiadomo jak działają na cebulki włosowe. Po trzecie Vatika zawiera hennę - z jednej strony to dobrze, bo dzięki temu działa jeszcze lepiej na kondycję włosów niż czysty olej kokosowy, a z drugiej nie wiadomo jak włosy traktowane regularnie tym olejkiem będą łapać chemiczne farby . Poza tym henna również może uczulać (nasz swojski rumianek i poczciwa truskawka zresztą też nawiasem mówiąc ).Aaaa tam, kup Vatikę . W końcu zawiera sporo dobrot.Chociaż powiem Ci, że na bazie zwykłego oleju kokosowego też można robić różne kombinacje (chociażby dodać kilka kropli olejków eterycznych czy pogotować w nim jakieś rodzime ziółka). No ale nie każdy lubi się tak bawić. Ja tak .Cytat:
. Ale tu dochodzi jeszcze kwestia dostępności konkretnego środka na danym obszarze geograficznym .
|
|
|
#3174 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
olej rycynowy to tyle... w moim przypadku prawdopodobnie największy wpływ na zmniejszenie wypadania ma fakt, że mam teraz wakacje i duuuużo mniej stresu Cytat:
więc ta kwestia jakoś mnie (na szczęście) nie trapi...za to ta henna i owszem na razie nie planuję żadnego farbowania, ale kto wie co mi strzeli do głowy za niedługo, a henna tak szybko się nie zmyje no chyba, że farbnę się też henną ![]() a co do mieszanek: jakie rodzime ziółka masz na myśli? pokrzywa by się nadawała??
|
||
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,powiedzcie mi taką rzecz. Podczas mycia wypadają mi tylko te nowe włosy- odrośnięte (mają około 4,5 cm, ) a włosy mam za ramiona.Czy to moze oznaczać zaburzenia wzrostu włosa?
|
|
|
|
#3176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- czy przypadkiem na jakiś miesiąc przed wyjazdem nie zaczęłaś się odchudzać (co jest standardowe bo budzimy sie nagle że jest np. cellulit a tu niedługo wyjazd )- czy na miesiąc przed wyjazdem nie rozchorowałaś się poważnie - czy nie miałaś jakichś stresujących sytuacji również na miesiąc przed wyjazdem (tutaj część z nas po prostu zeżarł stres i to spowodowało łysienie )dodatkowo zrób sobie morfologię, poziom żelaza, hormony tarczycy, może jeszcze dziewczynki coś podpowiedzą
|
|
#3177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3179 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj policzyłam włosy - wypadło jakieś 80 przy myciu czyli fajnie (ale ja drugie tyle tracę poza łazienką, więc już mniej fajnie )no i obejrzałam te kudły - gdzieś 50% to są te króciutkie takie prawie że bezbarwne, ledwo co odrośnięte ![]() no i teraz nie wiem czy się cieszę czy nie bo z jednej strony wypada ich coraz mniej, ale jednak wypadają no i sporo wypada odrostów, ale do tej pory martwiłam się trochę, że w ogóle nie odrastają ![]() tylko co z tego, że odrastają jak i tak nie trzymają się głowy nowiuśkie włosy!! i niestety moja wyliniałość jest coraz lepiej widoczna gołym okiem
|
||
|
|
|
#3180 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

ci producenci to chyba jaja sobie z nas robią
może wrócę do rudego, taki śliczny kolor 

dopiero teraz przeczytalam co napisalas do mnie!! dziekuje Ci naprawde mnie pocieszylas!!
np. takiego wyciągu z pokrzywy grrr

... Kamiwaza bardzo je wzmocniła, ciekawe jak pokrzywa podziała.... na wyniki jeszcze za wcześnie ale czekam cierpliwie

.
)