|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o odżywkę to też jestem wierna jednej - L'oreal Elseve Color Vive ... czyli ta czerwona ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od radioterapii też włosy lecą ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia czy od radioterapii wypadają.. Niech tymczasem wzmacnia włosy wcierając te preparaty o których Ci pisałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja po moich obserwacjach 4miesięcznych mogę stwierdzić OGROMNĄ POPRAWĘ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pamiętaj jeszcze o zdrowym odżywianiu - czyli dużo warzyw i owoców ![]()
![]() |
#3157 |
BAN stały
|
a mi dzisiaj przy myciu wypadło jakieś 40 włosów
![]() ![]() ![]() tyle co nic ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Raczkowanie
|
Hurra !!
![]()
#3159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety od radioterapii tez lecą włoski...moja ciocia miala najpierw chemię i jej wypadły a kiedy juz ma malą szczecinke musi isc na naświetlania i sie juz dowiedziala ze tej jej wypadną ![]() ![]()
![]() |
#3160 | |||
BAN stały
|
Cytat:
hehe jeśli chodzi o biochemię to mój niedoszły kierunek studiów (konkretnie byłaby to biochemia genetyczna ![]() ![]() ![]() ![]() toteż: ciąg dalszy przesłuchania ![]() oglądałam tę stronkę z Amlą i Vatiką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bardzo mnie to interesuje, bo właśnie szykuję się do zakupu, tylko jeszcze nie wiem czego ![]() ps. ja też bardzo lubię Twojego nicka ![]() Cytat:
![]() w każdym razie wątpię, żeby to było ŁZS - mam przyjaciółkę z tą przypadłością, to naprawdę przewlekła i praktycznie nieuleczalna choroba - wydaje mi się że szybki byś się zorientowała gdyby to było to ![]() ![]() Cytat:
![]() zresztą ja mam aktualnie taki arsenał odżywek, że to pewnie nastąpi najwcześniej za pół roku ![]() hehe, myślę, że użycie czasu przeszłego w moim przypadku jest jeszcze zbyt pochopne ![]() wypadają gdzieś od maja - na skutek sporego stresu, który dopadł mnie parę miesięcy wcześniej i ciągnął się tak gdzieś do czerwca (ogólnie rzecz ujmując: nie dość, że dobiła mnie uczelnia to jeszcze dodatkowa praca, organizacja ogólnopolskich przedsięwzięć + kłopoty ze zdrowiem - za dużo sobie wpakowałam na głowę chyba ![]() w ogóle to bardzo bym chciała, żeby tak było już zawsze, ale mam wrażenie, że to wynik ogromnej ilości rycyny jaką wmasowałam we włosy przy poprzednim myciu ![]() ![]() przy tym wcieraniu oleju wypadła mi kupa włosów, potem jak to zmywałam też - myślałam, że siądę i się poryczę ![]() ![]() zobaczymy jak będzie następnym razem ![]() aha biorę też teraz jakiś antybiotyk na zatoki, myślałam, że kudły posypią się jak szalone a tu taka niespodzianka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ważne, że u Ciebie widać poprawę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() za to teraz się odstresowuję na całego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja na olej będę pewnie polować jutro albo w weekend ![]() i jakaś farba mi się marzy ale się boję ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Raczkowanie
|
Dot.: Łysieje!!!! Pomocy!!! błagam
dziewczyny nie uzywam teraz prostownicy od poczatku wakacji jedynie prostuje tylko grzywke ale to konieczność. takze mam nadzieje ze wszytko bedzie dobrze i kuracja się powiedzie juz zauwazyłam efekty. a dlaczego podczas prostownia cięzko będzie zapuscic włoski?? nie wiedziałam o tym że jak się prostuje to pomalej rosną. może jak sie dobrze zregenerują to postram sie jak najmniej prostować zeby mieć super włoski. i zapuszcze jeszcze grzywke zeby nie musiec jej prostowac;/;/.. Mam nadzieje zę będzie tylko lepiej! Moje wsłoki po myciu są strasznie suche i brzydkie ale nastepnego dnia wygladaja juz ok takze drugiego dnia mogą być!!! staram się tez żadziej myć je niż zwykle zeby ich nie przesuszac az tak bardzo no i stosuję Waxa i jem skrzypowitę chociaż ostatnio nie chce tak jej używać bo wydaje mi się że mam apetyt wiekszy i kilogramy lecą...;/ moze mi sie tylko wydaje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie czytałam całego wątku - dopiero wróciłam z wakacji i od razu mam pytanie.
Przez 2 tygodnie nie robiłam z włosami kompletnie nic. Nie prostowałam, nie czesałam, schły same, używałam szamponu do włosów suchych i zniszczonych. I nagle zauważyłam,że włosy wypadają mi garściami, DOSŁOWNIE! ![]() Jestem przerażona i zrozpaczona, bo były już naprawdę w świetnym stanie, aż tu nagle takie cuś. ![]() Czy moze mieć na to wpływ fakt, że na jakiś tydzień przerwałam branie Skrzypovity? Proszę o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
naprwde nie ma co rozszezac tego watku, kiedy sa inne na ten temat i podobne tematy
i o prostowaniu, i o jego zapzrestaniu i o wypadaniu i ratowaniu tego wiec prosze poczytaj, naprawde warto
#3171 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3173 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze Dabur Amla w ogóle nie zawiera oleju kokosowego, więc automatycznie odpada z naszych rozważań ![]() Po drugie pozostaje kwestia "i co oni tam jeszcze dodają" ![]() W przypadku Vatiki są to przeciwutleniacz i sztuczna substancja zapachowa.Takie rzeczy teoretycznie mogą uczulać i w sumie nie wiadomo jak działają na cebulki włosowe. Po trzecie Vatika zawiera hennę - z jednej strony to dobrze, bo dzięki temu działa jeszcze lepiej na kondycję włosów niż czysty olej kokosowy, a z drugiej nie wiadomo jak włosy traktowane regularnie tym olejkiem będą łapać chemiczne farby ![]() ![]() Aaaa tam, kup Vatikę ![]() ![]() Chociaż powiem Ci, że na bazie zwykłego oleju kokosowego też można robić różne kombinacje (chociażby dodać kilka kropli olejków eterycznych czy pogotować w nim jakieś rodzime ziółka). No ale nie każdy lubi się tak bawić. Ja tak ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3174 | ||
BAN stały
|
Cytat:
olej rycynowy to tyle... w moim przypadku prawdopodobnie największy wpływ na zmniejszenie wypadania ma fakt, że mam teraz wakacje ![]() ![]() Cytat:
![]() za to ta henna i owszem ![]() ![]() ![]() a co do mieszanek: jakie rodzime ziółka masz na myśli? pokrzywa by się nadawała?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,powiedzcie mi taką rzecz. Podczas mycia wypadają mi tylko te nowe włosy- odrośnięte (mają około 4,5 cm, ) a włosy mam za ramiona.Czy to moze oznaczać zaburzenia wzrostu włosa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() - czy przypadkiem na jakiś miesiąc przed wyjazdem nie zaczęłaś się odchudzać (co jest standardowe bo budzimy sie nagle że jest np. cellulit a tu niedługo wyjazd ![]() - czy na miesiąc przed wyjazdem nie rozchorowałaś się poważnie - czy nie miałaś jakichś stresujących sytuacji również na miesiąc przed wyjazdem (tutaj część z nas po prostu zeżarł stres i to spowodowało łysienie ![]() dodatkowo zrób sobie morfologię, poziom żelaza, hormony tarczycy, może jeszcze dziewczynki coś podpowiedzą ![]()
![]() |
#3177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3178 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj policzyłam włosy - wypadło jakieś 80 przy myciu ![]() ![]() no i obejrzałam te kudły - gdzieś 50% to są te króciutkie ![]() ![]() no i teraz nie wiem czy się cieszę czy nie ![]() ![]() no i sporo wypada odrostów, ale do tej pory martwiłam się trochę, że w ogóle nie odrastają ![]() tylko co z tego, że odrastają jak i tak nie trzymają się głowy ![]() nowiuśkie włosy!! ![]() i niestety moja wyliniałość jest coraz lepiej widoczna gołym okiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.