Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-21, 08:25   #3541
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1
Post Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

moge polecić ale to troche trzeba postosować 1) codziennie pij sok pomaranczowy z łyzeczką siemia lnianego mozesz zmiksowac jak lubisz naturalny sok z marchewki przy okzaii poprawisz wygląd skóry ja miałam tragiczne włosy że nawet farba nie działa na włosy poprostu słoma zafundowałam sobie maseczki profisionalne np echosline bambusowe albo R+ nie jest tanio ale warto tym bardziej jak mowisz że masz jasne włosy najlepeij mieć 2 żeby zmieniać na koncówki kup serum z joanny np nie drogi ale efekt super albo z jakiejś innej firmy ale najlepiej profesionalne jeszcze bardzo dobry wręć polecam szampon wogoę zestaw sil terapi z fauowork wiesz teraz włosy mam błyszczace moge się nimi chwalić a to co sprzedaja w aptekach na włosy to bujda wywaliłam tyle kasy na to a efekt zerowy. pozdrawiam
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 09:02   #3542
bea-tka
Zakorzenienie

Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
moge polecić ale to troche trzeba postosować 1) codziennie pij sok pomaranczowy z łyzeczką siemia lnianego mozesz zmiksowac jak lubisz naturalny sok z marchewki przy okzaii poprawisz wygląd skóry ja miałam tragiczne włosy że nawet farba nie działa na włosy poprostu słoma zafundowałam sobie maseczki profisionalne np echosline bambusowe albo R+ nie jest tanio ale warto tym bardziej jak mowisz że masz jasne włosy najlepeij mieć 2 żeby zmieniać na koncówki kup serum z joanny np nie drogi ale efekt super albo z jakiejś innej firmy ale najlepiej profesionalne jeszcze bardzo dobry wręć polecam szampon wogoę zestaw sil terapi z fauowork wiesz teraz włosy mam błyszczace moge się nimi chwalić a to co sprzedaja w aptekach na włosy to bujda wywaliłam tyle kasy na to a efekt zerowy. pozdrawiam
wzmocnienie paznokci brzmi kuszaco,ale to chyba smaczne nie jest brrrryyyy (wole same marchewki )

moje wypocinki

17.10.08 r. zdałam egzamin na prawko przy pierwszym podejsciu

bea-tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 14:49   #3543
Alien :*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitneoczy Pokaż wiadomość
Alien mam do ciebie pytanie na jak krotko scinasz wlosy, sama rozwazam ta mozliwosc.
Mam teraz do łopatek,może ciut krótsze,a zamierzam obciąć tak,żeby sięgały trochę przed ramiona.Mogłabym nawet obciąć więcej,ale to chyba nie jest tak,że im więcej tym lepiej.
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 18:25   #3544
xyoko
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Widzę, że ostatnio więcej dziewczyn sie tu pojawiło

U mnie niestety żadnej poprawy. Niby wiem, że jeszcze za wcześnie na efekty, ale jestem niecierpliwa i trochę już tym podłamana
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 08:15   #3545
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Widzę, że w kilku postach pojawił się znów problem schorzeń tarczycy (głównie niedoczynności), a temat był już wałkowany. Dziewczyny, naprawdę bardzo łatwo jest wykluczyć chorobę tarczycy, wystarczy zrobić badanie poziomu TSH (norma 0.4 - 4.0 z tym, że w młodym wieku granica powinna być raczej dolna niż górna, bo górna albo lekkie przekroczenie normy może świadczyć również o zapaleniu tarczycy a to nie to samo co niedoczynność!!!), na które to badanie może Wam dać skierowanie lekarz rodzinny (nie może i nie powinien robić problemów), pozdrawiam
Tylko jak lekarzowi rodzinnemu zasugerować, żeby dał skierowanie na to badanie. Nie wiem czemu, ale od kilka lat prześladuje mnie myśl, że mam coś nie tak z tarczycą. U mnie lekarz nawet nie bardzo się kwapi, żeby na morfologię skierować (twierdzi, że sama nie była ze 20 lat na takim badaniu) witki normalnie opadają....
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 09:03   #3546
bea-tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien :* Pokaż wiadomość
Mam teraz do łopatek,może ciut krótsze,a zamierzam obciąć tak,żeby sięgały trochę przed ramiona.Mogłabym nawet obciąć więcej,ale to chyba nie jest tak,że im więcej tym lepiej.

nie, najwazniejsze by nie katowac chemia, a jak zetniesz tyle ile zamierzasz w zupelnosci starczy- odzyja koncowki, troche nabiora "lekkosci"

moje wypocinki

17.10.08 r. zdałam egzamin na prawko przy pierwszym podejsciu

bea-tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 09:05   #3547
poziomkakj
Rozeznanie

Ja już nie mogę... włosy lecą mi od września. Początkowo myslałam, że jest to związane ze stresem, nowa szkoła itd.. potem stwierdziłam, że to od prostowania ( 2 lata kilka razy w tyg. jednak prostownica jedna z lepszych, ceramiczna, przy tym cały czas stosowanie kosmetyków ochraniających przed wys. temp i regularne podcinanie końcówek...), tylko dziwiło mnie, że wypadają z cebulkami, a nie łamią się prawie wogóle... no niestety jest coraz gorzej włosy przerzadziły mi sie o jakieś 70%
Od początku wypadania próbowałam je wzmacniać wewnętrznie jak i zewnętrznie... była juz: silica, dromin 2x, humavit 2x teraz biorę inneov (kończę pierwsze opakowanie) jeśli chodzi o pielęgnację z zewnątrz to przeróżne odżywki, zarówno te drogeryjne jak i z apteki. Był także wax 2x, teraz eksperymentuję z naftą.... efektów BRAK!!!! włosów coraz mniej jak tak dalej pójdzie cąłkiem wyłysieję... włosy mam niesamowicie puszące się, falujące czyli po prostu porażka... prostownica oczywiście odstawiłam z cięzkim bólem serca jakieś 2 mieisące temu, szuszę szuszarką z zimnym nawiewem głową w dół, wtedy wydaję się ich dużo więcej... gdy pozostawię je same do wyschnięcia to lepiej się światu nie pokazywać :/ codziennie wylatują garściami... a już nie mówiąc ile ich tracę przy myciu, rozczesywaniu zaraz po... już nie wiem co robic... nie wiem za co sie brać....nie wiem co z tym inneov, wiem że na efekty trzeba czekać, ale czy warto kupowac drugie opakowanie, skoro są tak drogie, a ja wogole nie widze różnicy... wręcz przeciwnie, włosów ostatnio leci jakby coraz więcej...ma ktos jakiś pomysł??? prosze o pomoc...
poziomkakj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-22, 09:42   #3548
patinka_
Zakorzenienie

wczoraj kupiłam Subrinę.. ale dopiero w domu się zorientowałam, że pomimo że kupiłam szampon na wypadanie włosów to nie pisze na niej SUBRINA RECEPT tylko SUBRINA PROFESIONAL.. zorientowałam się że jest to wersja dla gabinetów fryzjerskich.. czy wiecie coś na ten temat czy oba szampony mają ten sam skład??? niby na stronie www pisze, że oba są z wyciagiem z chmielu i zawierają Pantenol... no ale ciekawa jestem czy może któryś jest mocniejszy czy coś...
Stary 2007-08-22, 10:14   #3549
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

a co zrobić, gdy włosy wypadają po tabletkach anty?? tzn. tabletki odstawiłam w marcu, ale potem miałam ogromne problemy z okresem, po jakimś czasie z cerą no i własnie... z włosami. bardzo dbam o nie, stosuję wax, odżywki, olejek rycynowy i wcześniej nie wypadały mi prawie wcale do tego niedawno znowu zaczęłam sobie farbować włosy i suszyć je suszarką ... po myciu głowy wypadają mi jej ogromne ilości ;( czekam tylko, aż mi się ustabilizuje organizm i mam nadzieję, że to przejdzie, bo już naprawdę nie wiem co robić.
izuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 11:13   #3550
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Tylko jak lekarzowi rodzinnemu zasugerować, żeby dał skierowanie na to badanie. Nie wiem czemu, ale od kilka lat prześladuje mnie myśl, że mam coś nie tak z tarczycą. U mnie lekarz nawet nie bardzo się kwapi, żeby na morfologię skierować (twierdzi, że sama nie była ze 20 lat na takim badaniu) witki normalnie opadają....
Nic nie sugeruj tylko poproś wprost, bo ze skierowaniem na TSH lekarz rodzinny nie może Ci robić żadnych problemów. Jeśli wynik TSH będzie zły wtedy weź skierowanie do endokrynologa a ten z kolei zleci dodatkowe badania hormonalne tarczycowe FT3, FT4 i USG tarczycy. Ja miałam nieprawidłowy wynik TSH, natomiast hormony jak najbardziej w normie i endokrynolag zdiagnozował zapalenie tarczycy (które niekoniecznie musi być leczone), jednak w moim przypadku od początku był pewny, że włosy nie wypadają mi przez tarczycę i po 8 miesiącach kuracji stwierdzam, że miał rację. Myślę też, że powinnaś zmienić lekarza rodzinnego, bo z tego co piszesz, jej podejście do pacjenta jest co najmniej nieodpowiedzialne.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 12:08   #3551
Szerszen
Przyczajenie

Siemka! , jestem nowy na forum

Mam 17 lat i ostatnio robiąc sobie zdjęcie fryzury "od góry" stwierdziłem , że w jednym miejscu mam przerzedzone włosy.
Nie jest to jakiś wielki dla mnie problem, tym bardziej zeby to zauważyć trzeba się dobrze przypatrzyć , ale trochę się zmartwiłem :/
, nigdy nie wiadomo co przyniesie jutro , więc postanowiłem działać.

Zawsze denerwowało mnie to , że musze co 2 - 3 tygodnie chodzić do fryzjera bowiem moje włosy rosną bardzo , ale to bardzo szybko.
Wydaję mi się , że są silne i zdrowe , używam szamponu przeciwłupieżowego ELSEVE i mogę z czystym sumieniem go polecić 0 łupieżu!! i włosy nie są takie tłuste

1 Problem wyeliminowany pojawia się niestety drugi
Żele , Gumy , Pianki etc. stosuję "raz na ruski rok"

Dodam , że Czerwiec - Lipiec antybiotyk przeciwtrądzikowy

Co radzicie ?

Wizyta u Dermatologa
ehh.. straciłem szacunek dla tego zawodu , chociaż jest kilka dermatologów , która ratuje tą Hołotę

Badanie ? Jakie? Na co ?

Własna Terapia w domu?

Szampony , odżywki , witaminy ?

Proszę o jak najszybszą odpowiedź

Pozdrawiam
Szerszen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-22, 12:19   #3552
wow17I
Przyczajenie

wow17I jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 12:26   #3553
Nadija
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Mnie tez strasznie wypadaja wlosy uzywam szapmonu Radical i jakos wlosy non stop mi wypadaja. niedosc ze przy myciu wypadaja, to jeszcze przy czesaniu,suszeniu i tak po kolejnym czesaniu.. masakra... a jak je wyrzucam do ubikacji to az brak mi slow!! a w dodatku sa cienkie.łamliwe, suche i sie rozdwajaja. co mam robic tzn co zastosowac by poprawic to wszystko
Nadija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 12:29   #3554
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadija Pokaż wiadomość
Mnie tez strasznie wypadaja wlosy uzywam szapmonu Radical i jakos wlosy non stop mi wypadaja. niedosc ze przy myciu wypadaja, to jeszcze przy czesaniu,suszeniu i tak po kolejnym czesaniu.. masakra... a jak je wyrzucam do ubikacji to az brak mi slow!! a w dodatku sa cienkie.łamliwe, suche i sie rozdwajaja. co mam robic tzn co zastosowac by poprawic to wszystko
Przeczytac ten wątek od " deski do deski".
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 19:54   #3555
Wiolka525
Rozeznanie

Moja walka o wzmocnienie czuprynki wciąż trwa... Zachęcona promocyjną ceną skusiłam sie dziś na tabletki REVALID (33 zł 90sztuk). Wciąż używam szamponu i odżywki Joanna z apteczki babuni, jestem coraz bardziej zadowolona.

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...&produkt=19973
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19975
Tak wiele za tak niewiele
POZDRAWIAM
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 20:46   #3556
nusia2605
Rozeznanie

Question Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

GARNIER NERIL czy RADICAL z Farmony powiedzcie który lepszy i skuteczniejszy?????????
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 07:41   #3557
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
GARNIER NERIL czy RADICAL z Farmony powiedzcie który lepszy i skuteczniejszy?????????
Mi radical nie pomógł, ale może u Ciebie będą po nim efekty
Stary 2007-08-23, 08:58   #3558
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
mi radical rowniez nie pomogl...
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 10:03   #3559
virka
Zakorzenienie

Po chwilowej nieobecności, przejrzałam zaległe wpisy i widzę, że moje pytanie gdzieś uciekło w natłoku postów
Ponawiam je: co ile stosujecie to wcieranie soku z pokrzywy? Ja na razie zrobiłam to trzy razy (w przeciągu 2 tygodni), czy mogę częściej? Czy też macie takie uczucie "chłodu" po wtarciu tego soku?
Bardzo proszę o odpowiedź.

virka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-23, 10:52   #3560
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Po chwilowej nieobecności, przejrzałam zaległe wpisy i widzę, że moje pytanie gdzieś uciekło w natłoku postów
Ponawiam je: co ile stosujecie to wcieranie soku z pokrzywy? Ja na razie zrobiłam to trzy razy (w przeciągu 2 tygodni), czy mogę częściej? Czy też macie takie uczucie "chłodu" po wtarciu tego soku?
Bardzo proszę o odpowiedź.
ja wcieram gotowy sok z pokrzywy zphyto pharmu po kazdym myciu nie czuje chlodu, ale za to wlosy o wiele mniej wypadaja. mam tez sok z kory brzozy i zastanawiam sie mozna uzywac tego razem? czy zamiennie lepiej?
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 12:00   #3561
kosteczka19
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BeataWi Pokaż wiadomość
Ok 3 lata temu mialam ten sam problem co i ty. Przeszlam wszystkie badania. Ginekolog sprawdzil poziom hormonow i przepisal mi Diane, ktora po pol roku odstawilam je, poniewaz wlosy dalej wychodzily garsciami. Nastepny byl dermatolog, ktory wyrwal mi kepke wlosow i wyslal do badania, po otrzymaniu wyniku badan przepisal mi jakis plyn (podobno z hormonami), ktory musial byc przygotowany w aptece. Wcieralam to przez okolo 3 miesiace ale dalej nie pomagalo, wlosy dalej wypadaly i mialam ich juz na glowie tyle "co kot naplakal". Myslalam,ze calkiem wylysieje, lykalam kilami tabletki, skrzypy, z drozdzami, Merz itp. az do momentu, kiedy kolezanka polecila mi ampulki Dercos z firmy Vichy. Przez pierwsze 2 tygodnie wcieralam je codziennie w skore glowy a pozniej co 2-3 dni. W sumie kuracja trwala ok 3 miesiecy i moje wlosy od tamtego czasu juz nie wypadaja. Wyrosly nowe i w chwili obecnej znow sa tak geste jak kiedys, czasem nawet narzekam, ze jest ich za duzo (moje fryzjerki rowniez). Naprawde polecam.
A w jakiej cenie są te ampułki i ile ich jest ? Gdzie je można kupić ?

_________________________ ________________

Teraz coś o moich nieszczęsnych włosach

3 dni temu kupiłam Head&Shoulders bo mam straszny łupież. Użyłam go 2 razy, łupież całkowicie zniknął, ale pojawił się kolejny problem. Po tych dwóch użyciach szamponu, włosy ciągną mi się jak guma, (jak wyrwe i naciągnę to są dłuższe o jakieś 4 cm !!), zaczęły masowo wypadać. Dziś rano umyłam włosy, i jak popatrzyłam ile mam ich na ręce to o mało sie niepopłakałam. Mam też jeszcze jeden problem : Po jakim kolwiek szamponie, kiedy już mam suche włosy i nimi 'potrzepie' leci z nich tak jakgdyby jakiś kurz czy cholera wie co .. wiem, że to nie łupież bo niedawno wcale go niemiałam. Boje się, że włosy mi się kruszą. W dodatku bardzo wolno rosną !! Co do mojej diety to niejem dużo warzyw, ale za to dużo owoców. Niejem żadnych tabletek wspomagających ale chyba zaczne. Włosów to zawsze niemiałam dużo. Ograniczyłam już suszenie suszarką bo podobno od niej też wlosy wypadają (niesuszylam już 2 miesiące) tak samo bardzo długo nieprostowałam. Zero stylizacji na gorąco, zero pianek, lakierów, żelu. Dosłownie nic. Ale one wypadają coraz więcej i więcej !

Za niedługo lece po skrzypowite albo Belisse i olejek rycynowy .. mam nadzieje, że pomoże (
kosteczka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 12:12   #3562
talus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ja wcieram gotowy sok z pokrzywy zphyto pharmu po kazdym myciu nie czuje chlodu, ale za to wlosy o wiele mniej wypadaja. mam tez sok z kory brzozy i zastanawiam sie mozna uzywac tego razem? czy zamiennie lepiej?
ja mam ten sok z pokrzywy, ale go piję. Koleżanka mi poleciła dziś sobie też zakupiłam wodę brzozową i ją bede wcierać

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 12:25   #3563
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja myję włosy codziennie, więc nie wiem czy mogę wcierać go codziennie. Zakupię jeszcze ten sok z kory brzozy i będę wcierać na zmianę, tylko co ile dni mogę to wcierać?

A mam jeszcze jedno pytanie, czy możecie mnie uświadomić co to jest ta kamiwaza?

Stary 2007-08-23, 12:45   #3564
Wiolka525
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ale ja myję włosy codziennie, więc nie wiem czy mogę wcierać go codziennie. Zakupię jeszcze ten sok z kory brzozy i będę wcierać na zmianę, tylko co ile dni mogę to wcierać?

A mam jeszcze jedno pytanie, czy możecie mnie uświadomić co to jest ta kamiwaza?
Tutaj możesz sobie poczytac na temat produktu kamiwaza

http://sklep.grabieniec.pl/index.php?d=produkt&id=572
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 12:50   #3565
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Tutaj możesz sobie poczytac na temat produktu kamiwaza

http://sklep.grabieniec.pl/index.php?d=produkt&id=572
Dziękuję pięknie

Stary 2007-08-23, 13:15   #3566
nusia2605
Rozeznanie

Question Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

GARNIER NERIL czy RADICAL Który lepszy? Ponawiam pytanie i prośbę o pomoc jednocześnie.
Stary 2007-08-23, 13:17   #3567
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
mi radical rowniez nie pomogl...
A jaki szampon Ci pomógł?
Stary 2007-08-23, 13:18   #3568
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Jaki szampon pomógł Tobie?
Stary 2007-08-23, 13:21   #3569
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Jaki szampon pomógł Tobie?
nusiu, Neril a jak Twoje odżywianie?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 13:40   #3570
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
nusiu, Neril a jak Twoje odżywianie?
Moja droga,kiepsko szczerze mówiąc.Odchudzam się bardzo drastycznie,jem mało ale zdrowo,dużo piję.I wszyscy mówią mi że to przez to i chyba mają rację.Ale ja tak bardzo chcę być szczupla.Mam wcierki od Dermatolog i biorę witaminy mam nadzieję że to wystarczy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości