|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
![]()
moge polecić ale to troche trzeba postosować 1) codziennie pij sok pomaranczowy z łyzeczką siemia lnianego mozesz zmiksowac jak lubisz naturalny sok z marchewki przy okzaii poprawisz wygląd skóry ja miałam tragiczne włosy że nawet farba nie działa na włosy poprostu słoma zafundowałam sobie maseczki profisionalne np echosline bambusowe albo R+ nie jest tanio ale warto tym bardziej jak mowisz że masz jasne włosy najlepeij mieć 2 żeby zmieniać na koncówki kup serum z joanny np nie drogi ale efekt super albo z jakiejś innej firmy ale najlepiej profesionalne jeszcze bardzo dobry wręć polecam szampon wogoę zestaw sil terapi z fauowork wiesz teraz włosy mam błyszczace moge się nimi chwalić a to co sprzedaja w aptekach na włosy to bujda wywaliłam tyle kasy na to a efekt zerowy. pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
Cytat:
![]()
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Widzę, że ostatnio więcej dziewczyn sie tu pojawiło
![]() U mnie niestety żadnej poprawy. Niby wiem, że jeszcze za wcześnie na efekty, ale jestem niecierpliwa i trochę już tym podłamana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, najwazniejsze by nie katowac chemia, a jak zetniesz tyle ile zamierzasz w zupelnosci starczy- odzyja koncowki, troche nabiora "lekkosci"
![]() |
#3547 |
Rozeznanie
|
Ja już nie mogę... włosy lecą mi od września. Początkowo myslałam, że jest to związane ze stresem, nowa szkoła itd.. potem stwierdziłam, że to od prostowania ( 2 lata kilka razy w tyg. jednak prostownica jedna z lepszych, ceramiczna, przy tym cały czas stosowanie kosmetyków ochraniających przed wys. temp i regularne podcinanie końcówek...), tylko dziwiło mnie, że wypadają z cebulkami, a nie łamią się prawie wogóle... no niestety jest coraz gorzej
![]() Od początku wypadania próbowałam je wzmacniać wewnętrznie jak i zewnętrznie... była juz: silica, dromin 2x, humavit 2x teraz biorę inneov (kończę pierwsze opakowanie) jeśli chodzi o pielęgnację z zewnątrz to przeróżne odżywki, zarówno te drogeryjne jak i z apteki. Był także wax 2x, teraz eksperymentuję z naftą.... efektów BRAK!!!! włosów coraz mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
wczoraj kupiłam Subrinę.. ale dopiero w domu się zorientowałam, że pomimo że kupiłam szampon na wypadanie włosów to nie pisze na niej SUBRINA RECEPT tylko SUBRINA PROFESIONAL.. zorientowałam się że jest to wersja dla gabinetów fryzjerskich.. czy wiecie coś na ten temat czy oba szampony mają ten sam skład??? niby na stronie www pisze, że oba są z wyciagiem z chmielu i zawierają Pantenol... no ale ciekawa jestem czy może któryś jest mocniejszy czy coś...
#3549 |
Wtajemniczenie
|
a co zrobić, gdy włosy wypadają po tabletkach anty?? tzn. tabletki odstawiłam w marcu, ale potem miałam ogromne problemy z okresem, po jakimś czasie z cerą no i własnie... z włosami. bardzo dbam o nie, stosuję wax, odżywki, olejek rycynowy i wcześniej nie wypadały mi prawie wcale
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Przyczajenie
|
Siemka! , jestem nowy na forum
![]() Mam 17 lat i ostatnio robiąc sobie zdjęcie fryzury "od góry" stwierdziłem , że w jednym miejscu mam przerzedzone włosy. Nie jest to jakiś wielki dla mnie problem, tym bardziej zeby to zauważyć trzeba się dobrze przypatrzyć , ale trochę się zmartwiłem :/ , nigdy nie wiadomo co przyniesie jutro , więc postanowiłem działać. Zawsze denerwowało mnie to , że musze co 2 - 3 tygodnie chodzić do fryzjera bowiem moje włosy rosną bardzo , ale to bardzo szybko. Wydaję mi się , że są silne i zdrowe , używam szamponu przeciwłupieżowego ELSEVE ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Problem wyeliminowany pojawia się niestety drugi ![]() ![]() Żele , Gumy , Pianki etc. stosuję "raz na ruski rok" ![]() Dodam , że Czerwiec - Lipiec antybiotyk przeciwtrądzikowy Co radzicie ? Wizyta u Dermatologa ![]() ![]() ehh.. straciłem szacunek dla tego zawodu , chociaż jest kilka dermatologów , która ratuje tą Hołotę ![]() Badanie ? Jakie? Na co ? Własna Terapia w domu? Szampony , odżywki , witaminy ? Proszę o jak najszybszą odpowiedź Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Raczkowanie
|
![]()
Mnie tez strasznie wypadaja wlosy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Rozeznanie
|
Moja walka o wzmocnienie czuprynki wciąż trwa... Zachęcona promocyjną ceną skusiłam sie dziś na tabletki REVALID (33 zł 90sztuk). Wciąż używam szamponu i odżywki Joanna z apteczki babuni, jestem coraz bardziej zadowolona.
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...&produkt=19973 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19975 Tak wiele za tak niewiele ![]() POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Rozeznanie
|
![]()
GARNIER NERIL czy RADICAL z Farmony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Po chwilowej nieobecności, przejrzałam zaległe wpisy i widzę, że moje pytanie gdzieś uciekło w natłoku postów
![]() Ponawiam je: co ile stosujecie to wcieranie soku z pokrzywy? Ja na razie zrobiłam to trzy razy (w przeciągu 2 tygodni), czy mogę częściej? Czy też macie takie uczucie "chłodu" po wtarciu tego soku? Bardzo proszę o odpowiedź.
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
_________________________ ________________ Teraz coś o moich nieszczęsnych włosach ![]() 3 dni temu kupiłam Head&Shoulders bo mam straszny łupież. Użyłam go 2 razy, łupież całkowicie zniknął, ale pojawił się kolejny problem. Po tych dwóch użyciach szamponu, włosy ciągną mi się jak guma, (jak wyrwe i naciągnę to są dłuższe o jakieś 4 cm !!), zaczęły masowo wypadać. Dziś rano umyłam włosy, i jak popatrzyłam ile mam ich na ręce to o mało sie niepopłakałam. Mam też jeszcze jeden problem : Po jakim kolwiek szamponie, kiedy już mam suche włosy i nimi 'potrzepie' leci z nich tak jakgdyby jakiś kurz czy cholera wie co .. wiem, że to nie łupież bo niedawno wcale go niemiałam. Boje się, że włosy mi się kruszą. W dodatku bardzo wolno rosną !! Co do mojej diety to niejem dużo warzyw, ale za to dużo owoców. Niejem żadnych tabletek wspomagających ale chyba zaczne. Włosów to zawsze niemiałam dużo. Ograniczyłam już suszenie suszarką bo podobno od niej też wlosy wypadają (niesuszylam już 2 miesiące) tak samo bardzo długo nieprostowałam. Zero stylizacji na gorąco, zero pianek, lakierów, żelu. Dosłownie nic. Ale one wypadają coraz więcej i więcej ! Za niedługo lece po skrzypowite albo Belisse i olejek rycynowy .. mam nadzieje, że pomoże ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam jeszcze jedno pytanie, czy możecie mnie uświadomić co to jest ta kamiwaza? ![]()
![]() |
#3564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://sklep.grabieniec.pl/index.php?d=produkt&id=572 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3566 |
Rozeznanie
|
![]()
GARNIER NERIL czy RADICAL
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
lipiec na maksa!!! :)
|
![]() |
#3570 |
Rozeznanie
|
Moja droga,kiepsko szczerze mówiąc.Odchudzam się bardzo drastycznie,jem mało ale zdrowo,dużo piję.I wszyscy mówią mi że to przez to i chyba mają rację.Ale ja tak bardzo chcę być szczupla.Mam wcierki od Dermatolog i biorę witaminy mam nadzieję że to wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.