|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odżywka do wypadających włosów
na wypadanie to bym polecila maseczke wax- wzmacnia wlosy, i nawet jest polski specjalnie przeznaczony do wlosow wypadajacych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odżywka do wypadających włosów
Wydaje mi sie ze Apolinka ma na mysli HENNA TREATMENT WAX. Używam tego od kilku lat i nawet wysylam to dla rodziny za oceanem
![]() ![]() ![]() A na przetluszczajace wloski polecam szampon SEBORADIN NIGER ( ok 8-11 zl) (cyt)SEBORADIN -Doskonale myje włosy, zapobiega ich przetłuszczaniu się, a jednocześnie bardzo korzystnie wpływa na skórę głowy, regulując pracę gruczołów skórnych. Badania dermatologiczne wykazały korzystny wpływ stosowania szamponu Seboradin Niger przy leczeniu łuszczycy skóry głowy. Szampon oprócz delikatnie działających substancji myjących zawiera zestaw ośmiu ziół oraz wyciąg z czarnej rzodkwi bogaty w witaminy i mikroelementy. Wskazania: polecany dla osób z włosami skłonnymi do przetłuszczania się, łysiejących a także dla osób skarżących się na łupież i świąd skóry głowy. Wspomaga leczenie łuszczycy. (cyt)WAX ODZYWKA Specjalna receptura oparta na ekstrakcie Henny (Lawsonia) pozwala na głęboką penetrację włosa i cebulki włosowej, dzięki czemu odżywcze składniki docierają do miejsc, gdzie są najlepiej wykorzystane. Włosy odzyskują połysk i sprężystość. Odżywka jest przeznaczona dla włosów słabych, kruchych bądź zniszczonych przez trwałą i farbowanie, przy wypadaniu włosów, przy łupieżu, podczas i po chemioterapii. Może być stosowana nawet wówczas gdy włosy lub skóra głowy nie tolerują innych odżywek. Nie barwi włosów! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego to wszystko jest takie zastanawiające... Ja wiem, że stres może bardzo namieszać, ale aż tak??
![]() |
#4235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zadomowienie
|
Miałam podać skład alveo - oto on:
http://www.alveo.com.pl/sklad.htm Co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygląd (jeśli chodzi o błyszczenie) poprawił się po miesiącu łykania Vitapilu. Ale wypadanie nadal jest spore (bardzo duże), może odrobinę mniejsze, ale włosów na długości już mi nie za wiele zostało... One jeszcze jako tako wyglądają jak są po umyciu, takie puszyste, to wtedy wyglądają zdecydowanie lepiej, ale na drugi dzień to już spinam koka, bo wstyd... A jak je wezmę do ręki to jestem przerażona...Kiedyś wydawało mi się, że miałam rzadkie, a teraz dopiero widzę, że miałam gęste, a teraz... ![]()
![]() |
#4238 |
Zadomowienie
|
Dot.: Loxon - pytanie do Gagi
Temat trochę starszawy acz interesuje mnie fakt czy można Loxon stosować przy wpadaniu włosów spowodowanym niedoczynnością tarczycy i kuracją Euthyroxem 50...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zadomowienie
|
virka a jakis lupiez, nadmierne przetluszczanie? Bo z tego co piszesz, juz nastepnego dnia po myciu wlosy nie wygladaja dobrze wiec moze to ma zwiazek z lojotokiem?? Ja mam podobna sutuacje, wloski tez mi sie lamia i nie wygladaja zbyt zdrowo. Po myciu sa super i tak ze dwa dni a potem tez je spinam z tym, ze ja mam cos co chyba jest lupiezem. Dermatolog nie stwierdzila zadnej choroby skory ale ja juz im (czyt. lekarzom) nie wierze bo niemal kazdy mowi cos innego, dlatego probuje walczyc sama i leczyc sie sama. Jesli uda mi sie pozbyc tego lupiezu albo cokolwiek to jest i wlosy nadal beda wypadac to nic tylko sie zalamac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast nadmierne przetłuszczanie zdecydowanie tak ![]() W ogóle dopiero gdzieś od miesiąca myję co dwa dni, bo wcześniej codziennie, na drugi dzień już się nie nadawały do publicznego pokazania. Teraz też na drugi dzień nie są super świeże, ale jeszcze ujdą. Zaczęłam myć co dwa dni, bo przy myciu i wypadają hurtowo i dlatego chociaż tym sposobem chciałam ten fakt zmniejszyć. Nie wiem za bardzo jak zwalczyć to przetłuszczanie...Może i w tym leży trochę problemu...
![]() |
#4242 |
Zadomowienie
|
virka mimo, ze nie masz lupiezu mozesz miec lojotok a to koniecznie trzeba leczyc, bo nie leczony lojotok moze doprowadzic do wylysienia. Kwestia znalezienia dobrego lekarza, w tym caly problem ze o takiego trudno...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jestem taką osobą co się wszystkim stresuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4248 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, bo dopiero dzisiaj wizażanka nakierowała mnie na problem tego łojotoku.
Ale zaraz jak coś będę wiedziała, to się podzielę informacją.
#4250 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz,ja tez wlasnie czytam w necie na ten temat.Zaintrygowalo mnie to...W zasadzie mogę powiedziec ,ze moze i mnie to dotyczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zadomowienie
|
Mimo ze sama ewidentnie widze, ze mam jakis problem ze skora glowy zaden dermatolog (a bylam juz u kilku) nic nie stwierdzil. Raz tylko jedna kobieta powiedziala o lekkim zapaleniu skory glowy ale poza tym sie nie przejela, stad moj totalny brak zaufania do lekarzy i na slowa:"przyczyn moze byc wiele" czlowiek dostaje bialej goraczki bo to akurat kazdy laik moze stwierdzic nie majac wyksztacenia medycznego, zatem pozostaje leczenie na wlasna reka metoda prob i bledow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny przedobrzyłam
![]() ![]()
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
|
czesc elianko PPD
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4256 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie czy ktoś używał szamponu Pregaine-wyczytałam od nim dużo pochlebnych komentarzy czy ktoś może używał?????
Może zadziała też na ten łojotok skóry głowy ![]() Może się skuszę na niego ![]() Wcześniej na łojotok używałam Ducray Sabal http://www.savima.pl/?details=48 Nawet niezły wydajny i włosy są po nim mięciutkie-napewno lepszy od dermeny ![]() Zastanawiam się nad zmianą szamponu i nie wiem, który wybrać. ![]() hm............ doradźcie coś? I jeszcze coś znalazłam ciekawego http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...roducts_id/459 szczególnie zainteresowało mnie to:"Cortex Betulae wzmacnia cebulki włosów. Powoduje odrost włosów w przypadku łysienia plackowatego, u kobiet przy łysieniu po porodach, łysieniu łojotokowym, po chemioterapii, itp. i "reguluje gospodarkę hormonalną w organizmu" hm ciekawe ![]() Ja ostatnio cierpię na chroniczny brak gotówki. ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-04 o 07:50 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
szampon Pregaine swojego czasu namietnie kupowała moja mama.. spytam jej
a przedobrzyłam chyba z naftą... albo ziółkami- moje wloseczki są lśniące jak lustro, sliczne, mniej wypadają- ale łamią sie jak światłowody ![]()
#4260 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.