Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-26, 17:59   #4231
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka
Dot.: Odżywka do wypadających włosów

na wypadanie to bym polecila maseczke wax- wzmacnia wlosy, i nawet jest polski specjalnie przeznaczony do wlosow wypadajacych
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 20:17   #4232
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie dlaczego na tym wątku nie padła nazwa szamponu przeciw wypadaniu włosów Subrina Recept Sama miałam go sobie kupic gdy zauważyłam wypadanie, ale nie mogłam dostać w żadnej aptece (kupilam wtedy Radical), w jednej się skonczyly, w drugiej zaś były same odżywki

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16261
Nie pamiętam czy było o szamponie (ale chyba tak) bo na pewno pisałyśmy o Lotionie Subrina recept. Pomogło to szybko, ale na krótko niestety
Stary 2007-09-26, 20:29   #4233
catmandoo
Przyczajenie

Dot.: Odżywka do wypadających włosów

Wydaje mi sie ze Apolinka ma na mysli HENNA TREATMENT WAX. Używam tego od kilku lat i nawet wysylam to dla rodziny za oceanem Efekt zauwazysz po pierwszym zastosowaniu Kosztuje to od 26-30 zl i naprawde dziala
A na przetluszczajace wloski polecam szampon SEBORADIN NIGER ( ok 8-11 zl)
(cyt)SEBORADIN -Doskonale myje włosy, zapobiega ich przetłuszczaniu się, a jednocześnie bardzo korzystnie wpływa na skórę głowy, regulując pracę gruczołów skórnych. Badania dermatologiczne wykazały korzystny wpływ stosowania szamponu Seboradin Niger przy leczeniu łuszczycy skóry głowy. Szampon oprócz delikatnie działających substancji myjących zawiera zestaw ośmiu ziół oraz wyciąg z czarnej rzodkwi bogaty w witaminy i mikroelementy.

Wskazania: polecany dla osób z włosami skłonnymi do przetłuszczania się, łysiejących a także dla osób skarżących się na łupież i świąd skóry głowy. Wspomaga leczenie łuszczycy.

(cyt)WAX ODZYWKA Specjalna receptura oparta na ekstrakcie Henny (Lawsonia) pozwala na głęboką penetrację włosa i cebulki włosowej, dzięki czemu odżywcze składniki docierają do miejsc, gdzie są najlepiej wykorzystane. Włosy odzyskują połysk i sprężystość.
Odżywka jest przeznaczona dla włosów słabych, kruchych bądź zniszczonych przez trwałą i farbowanie, przy wypadaniu włosów, przy łupieżu, podczas i po chemioterapii. Może być stosowana nawet wówczas gdy włosy lub skóra głowy nie tolerują innych odżywek. Nie barwi włosów!
pozdrawiam
catmandoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 21:04   #4234
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Jeśli jesteś szczupła i nie możesz przytyć to może ma to związek z nadczynnością tarczycy .
Badania robiłam i nie, wszystko w porządku...
Dlatego to wszystko jest takie zastanawiające...
Ja wiem, że stres może bardzo namieszać, ale aż tak??

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 10:08   #4235
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Badania robiłam i nie, wszystko w porządku...
Dlatego to wszystko jest takie zastanawiające...
Ja wiem, że stres może bardzo namieszać, ale aż tak??
Kobietki zwracajcie uwage na wyglad swoich wlosow. Jak powiedzial mi lekarz (gdzies tez o tym czytalam) jesli przyczyna jest stres wlosy nie zmieniaja wygladu, sa blyszczace, wygladaja zdrowo i wypadaja z calej dlgosci (czyt. nie lamia sie). Jest to prawda bo pamietam taki czas kiedy lecialy mi wlosy ale byly w znakomitej kondycji i po jakims czasie przestaly wypadac a wowczas nie stosowalam nic, zeby zahamowac wypadanie, poprostu z dnia na dzien przestaly wypadac. W tamtym czasie tez mialam mnostwo stresu. Obecnie jest inaczej i widze roznice w wygladzie wlosow dlatego wiaze wypadanie ze schorzeniem skory glowy a nie ze stresem, choc jest on wciaz obecny wlasnie za przyczyna tych opuszczajacych mnie wloskow.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 10:13   #4236
levante
Zadomowienie

Miałam podać skład alveo - oto on:
http://www.alveo.com.pl/sklad.htm
Co sądzicie?
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 10:36   #4237
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Kobietki zwracajcie uwage na wyglad swoich wlosow. Jak powiedzial mi lekarz (gdzies tez o tym czytalam) jesli przyczyna jest stres wlosy nie zmieniaja wygladu, sa blyszczace, wygladaja zdrowo i wypadaja z calej dlgosci (czyt. nie lamia sie). Jest to prawda bo pamietam taki czas kiedy lecialy mi wlosy ale byly w znakomitej kondycji i po jakims czasie przestaly wypadac a wowczas nie stosowalam nic, zeby zahamowac wypadanie, poprostu z dnia na dzien przestaly wypadac. W tamtym czasie tez mialam mnostwo stresu. Obecnie jest inaczej i widze roznice w wygladzie wlosow dlatego wiaze wypadanie ze schorzeniem skory glowy a nie ze stresem, choc jest on wciaz obecny wlasnie za przyczyna tych opuszczajacych mnie wloskow.
A to u mnie wypadają zarówno na całej długości jak i łamią się
Wygląd (jeśli chodzi o błyszczenie) poprawił się po miesiącu łykania Vitapilu.
Ale wypadanie nadal jest spore (bardzo duże), może odrobinę mniejsze, ale włosów na długości już mi nie za wiele zostało...
One jeszcze jako tako wyglądają jak są po umyciu, takie puszyste, to wtedy wyglądają zdecydowanie lepiej, ale na drugi dzień to już spinam koka, bo wstyd...
A jak je wezmę do ręki to jestem przerażona...Kiedyś wydawało mi się, że miałam rzadkie, a teraz dopiero widzę, że miałam gęste, a teraz...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 10:49   #4238
schism_
Zadomowienie

Dot.: Loxon - pytanie do Gagi

Temat trochę starszawy acz interesuje mnie fakt czy można Loxon stosować przy wpadaniu włosów spowodowanym niedoczynnością tarczycy i kuracją Euthyroxem 50...
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 10:52   #4239
Anuska77
Zadomowienie

virka a jakis lupiez, nadmierne przetluszczanie? Bo z tego co piszesz, juz nastepnego dnia po myciu wlosy nie wygladaja dobrze wiec moze to ma zwiazek z lojotokiem?? Ja mam podobna sutuacje, wloski tez mi sie lamia i nie wygladaja zbyt zdrowo. Po myciu sa super i tak ze dwa dni a potem tez je spinam z tym, ze ja mam cos co chyba jest lupiezem. Dermatolog nie stwierdzila zadnej choroby skory ale ja juz im (czyt. lekarzom) nie wierze bo niemal kazdy mowi cos innego, dlatego probuje walczyc sama i leczyc sie sama. Jesli uda mi sie pozbyc tego lupiezu albo cokolwiek to jest i wlosy nadal beda wypadac to nic tylko sie zalamac...
Stary 2007-09-27, 11:01   #4240
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
virka a jakis lupiez, nadmierne przetluszczanie? Bo z tego co piszesz, juz nastepnego dnia po myciu wlosy nie wygladaja dobrze wiec moze to ma zwiazek z lojotokiem?? Ja mam podobna sutuacje, wloski tez mi sie lamia i nie wygladaja zbyt zdrowo. Po myciu sa super i tak ze dwa dni a potem tez je spinam z tym, ze ja mam cos co chyba jest lupiezem. Dermatolog nie stwierdzila zadnej choroby skory ale ja juz im (czyt. lekarzom) nie wierze bo niemal kazdy mowi cos innego, dlatego probuje walczyc sama i leczyc sie sama. Jesli uda mi sie pozbyc tego lupiezu albo cokolwiek to jest i wlosy nadal beda wypadac to nic tylko sie zalamac...
No tak,ale jak samemu stwierdzić chorobę skóry głowy? U mnie niby ok ale czasem nawet po umyciu mam takie suche łuski,jak podrapię to sie sypią -ale to tylko miejscowo.Czasem wyskakują guzki (ropne?) Ale to wszystko sporadycznie.Ale same włosy w świetnej kondycjii,błyszczą się i nie rozdwajają ani nie łamią
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 11:01   #4241
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Łupieżu nie mam w ogóle.
Natomiast nadmierne przetłuszczanie zdecydowanie tak Tylko pierwszy dzień po umyciu wyglądają dobrze, następny dzień już jest w koku i wieczorem trzeba umyć, bo trzeci dzień, to smalec na głowie.
W ogóle dopiero gdzieś od miesiąca myję co dwa dni, bo wcześniej codziennie, na drugi dzień już się nie nadawały do publicznego pokazania.
Teraz też na drugi dzień nie są super świeże, ale jeszcze ujdą. Zaczęłam myć co dwa dni, bo przy myciu i wypadają hurtowo i dlatego chociaż tym sposobem chciałam ten fakt zmniejszyć.
Nie wiem za bardzo jak zwalczyć to przetłuszczanie...Może i w tym leży trochę problemu...

Stary 2007-09-27, 11:06   #4242
Anuska77
Zadomowienie

virka mimo, ze nie masz lupiezu mozesz miec lojotok a to koniecznie trzeba leczyc, bo nie leczony lojotok moze doprowadzic do wylysienia. Kwestia znalezienia dobrego lekarza, w tym caly problem ze o takiego trudno...
Stary 2007-09-27, 11:10   #4243
virka
Zakorzenienie

Cytat:
virka mimo, ze nie masz lupiezu mozesz miec lojotok a to koniecznie trzeba leczyc, bo nie leczony lojotok moze doprowadzic do wylysienia. Kwestia znalezienia dobrego lekarza, w tym caly problem ze o takiego trudno...
Hmmm, dzięki za radę , czyli muszę się zgłosić do jakiegoś lekarza, może tu leży mój problem...

Stary 2007-09-27, 11:18   #4244
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm, dzięki za radę , czyli muszę się zgłosić do jakiegoś lekarza, może tu leży mój problem...
Nie ma za co. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jak "przetrzymam" dluzej nie myte wlosy to w czasie i po myciu wypadaja ich makabyczne ilosci, co tez nie zmienia faktu, ze jak myje je regularnie rowniez wypadaja, choc nieco mniej. Szukam wciaz u siebie przyczyny ale sklaniam sie wlasnie w kierunku nadmiernego przetluszczania i lupiezu. Moze w Twoim przypadku jest podobnie.
Stary 2007-09-27, 11:27   #4245
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Łupieżu nie mam w ogóle.
Natomiast nadmierne przetłuszczanie zdecydowanie tak Tylko pierwszy dzień po umyciu wyglądają dobrze, następny dzień już jest w koku i wieczorem trzeba umyć, bo trzeci dzień, to smalec na głowie.
W ogóle dopiero gdzieś od miesiąca myję co dwa dni, bo wcześniej codziennie, na drugi dzień już się nie nadawały do publicznego pokazania.
Teraz też na drugi dzień nie są super świeże, ale jeszcze ujdą. Zaczęłam myć co dwa dni, bo przy myciu i wypadają hurtowo i dlatego chociaż tym sposobem chciałam ten fakt zmniejszyć.
Nie wiem za bardzo jak zwalczyć to przetłuszczanie...Może i w tym leży trochę problemu...
Ja ma podobnie,ale nigdy nie przyszlo mi do głowy,ze to łojotok??? Wydaje mi sie ,ze łojotok jest wtedy gdy pare godzin po umyciu włosy są przetłuszczone.Ale na drugi dzien na wieczór to chyba nie jest tak źle?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 11:56   #4246
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Miałam podać skład alveo - oto on:
http://www.alveo.com.pl/sklad.htm
Co sądzicie?
Jestem po dwóch butelkach alveo Trudno mi ocenić działanie samego płynu, bo oprócz tego, że kazdego ranka pół godziny przed sniadaniem piłam alveo, to brałam jeszcze różne zestawy witamin. Wydaje mi się, że na pewno włosy mniej wypadały, ale nie wiem czy to była jego zasługa

Ja jestem taką osobą co się wszystkim stresuje Jak od tego stresu tak wlosy lecą to niedługo łysa będę
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:54   #4247
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Ja ma podobnie,ale nigdy nie przyszlo mi do głowy,ze to łojotok??? Wydaje mi sie ,ze łojotok jest wtedy gdy pare godzin po umyciu włosy są przetłuszczone.Ale na drugi dzien na wieczór to chyba nie jest tak źle?
Też tak myślałam, ale zbadać się nie zaszkodzi, może drogą eliminacji dojdę do setna sprawy i ujarzmię te włosy (a raczej ich pozostałość)

Stary 2007-09-27, 14:11   #4248
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak myślałam, ale zbadać się nie zaszkodzi, może drogą eliminacji dojdę do setna sprawy i ujarzmię te włosy (a raczej ich pozostałość)
A byłaś u dermatologa? Co stwierdził?
Stary 2007-09-27, 14:14   #4249
virka
Zakorzenienie

Cytat:
A byłaś u dermatologa? Co stwierdził?
Jeszcze nie, bo dopiero dzisiaj wizażanka nakierowała mnie na problem tego łojotoku.
Ale zaraz jak coś będę wiedziała, to się podzielę informacją.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 14:21   #4250
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze nie, bo dopiero dzisiaj wizażanka nakierowała mnie na problem tego łojotoku.
Ale zaraz jak coś będę wiedziała, to się podzielę informacją.
Wiesz,ja tez wlasnie czytam w necie na ten temat.Zaintrygowalo mnie to...W zasadzie mogę powiedziec ,ze moze i mnie to dotyczy.
Stary 2007-09-27, 14:22   #4251
Anuska77
Zadomowienie

Mimo ze sama ewidentnie widze, ze mam jakis problem ze skora glowy zaden dermatolog (a bylam juz u kilku) nic nie stwierdzil. Raz tylko jedna kobieta powiedziala o lekkim zapaleniu skory glowy ale poza tym sie nie przejela, stad moj totalny brak zaufania do lekarzy i na slowa:"przyczyn moze byc wiele" czlowiek dostaje bialej goraczki bo to akurat kazdy laik moze stwierdzic nie majac wyksztacenia medycznego, zatem pozostaje leczenie na wlasna reka metoda prob i bledow.
Stary 2007-09-27, 14:30   #4252
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Mimo ze sama ewidentnie widze, ze mam jakis problem ze skora glowy zaden dermatolog (a bylam juz u kilku) nic nie stwierdzil. Raz tylko jedna kobieta powiedziala o lekkim zapaleniu skory glowy ale poza tym sie nie przejela, stad moj totalny brak zaufania do lekarzy i na slowa:"przyczyn moze byc wiele" czlowiek dostaje bialej goraczki bo to akurat kazdy laik moze stwierdzic nie majac wyksztacenia medycznego, zatem pozostaje leczenie na wlasna reka metoda prob i bledow.
Tragedia z tymi dermatologami
Stary 2007-09-27, 17:38   #4253
elianka
Zakorzenienie

dziewczyny przedobrzyłam starałam się, starałam... włoski przestały wypadać, było tak super... i tu nagle zaczęły się okropnie łamać.. janie wiem co z nimi nie tak
Stary 2007-09-27, 17:48   #4254
Marysia C.
Raczkowanie

czesc elianko PPD - a z czym przedobrzylas ??
Marysia C. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 21:08   #4255
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz,ja tez wlasnie czytam w necie na ten temat.Zaintrygowalo mnie to...W zasadzie mogę powiedziec ,ze moze i mnie to dotyczy.
Cytat:
Spróbuję, może mnie się coś uda załatwić...

Stary 2007-09-27, 21:15   #4256
zrozpaczona77
Przyczajenie

Mam pytanie czy ktoś używał szamponu Pregaine-wyczytałam od nim dużo pochlebnych komentarzy czy ktoś może używał?????

Może zadziała też na ten łojotok skóry głowy?

Może się skuszę na niego http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...roducts_id/145

Wcześniej na łojotok używałam Ducray Sabal
http://www.savima.pl/?details=48
Nawet niezły wydajny i włosy są po nim mięciutkie-napewno lepszy od dermeny ktoś z wizażanek go stosował??

Zastanawiam się nad zmianą szamponu i nie wiem, który wybrać.
hm............ doradźcie coś?

I jeszcze coś znalazłam ciekawego

http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...roducts_id/459

szczególnie zainteresowało mnie to:"Cortex Betulae wzmacnia cebulki włosów. Powoduje odrost włosów w przypadku łysienia plackowatego, u kobiet przy łysieniu po porodach, łysieniu łojotokowym, po chemioterapii, itp. i "reguluje gospodarkę hormonalną w organizmu"

hm ciekawe czy to tylko reklama.

Ja ostatnio cierpię na chroniczny brak gotówki.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-10-04 o 07:50 Powód: post pod postem
zrozpaczona77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 21:43   #4257
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zrozpaczona77 Pokaż wiadomość

szczególnie zainteresowało mnie to:"Cortex Betulae wzmacnia cebulki włosów. Powoduje odrost włosów w przypadku łysienia plackowatego, u kobiet przy łysieniu po porodach, łysieniu łojotokowym, po chemioterapii, itp. i "reguluje gospodarkę hormonalną w organizmu"

Hmmm, brzmi ciekawie, trochę kosztuje, ale sama już nie wiem w dzisiejszych czasach, co jest prawdziwe, a co nie. Najlepiej jakby ktoś stosował i mógł coś na ten temat powiedzieć...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 22:20   #4258
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zrozpaczona77 Pokaż wiadomość

Czyli zwykła brzoza.Wolę moj płyn brzozowy do wcierania- za 4 zł.
Stary 2007-09-28, 05:39   #4259
elianka
Zakorzenienie

szampon Pregaine swojego czasu namietnie kupowała moja mama.. spytam jej

a przedobrzyłam chyba z naftą... albo ziółkami- moje wloseczki są lśniące jak lustro, sliczne, mniej wypadają- ale łamią sie jak światłowody
Stary 2007-09-28, 06:34   #4260
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Czyli zwykła brzoza.Wolę moj płyn brzozowy do wcierania- za 4 zł.
A co ten płyn brzozowy dokładnie daje Wcierasz go w skórę glowy i zostawiasz czy spukujesz?
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości