![]() |
#2551 | |
Zadomowienie
|
Dot.: HIT czy KIT wyprawki
Cytat:
![]() ![]() inne hity u nas to - rożek z usztywnieniem, - karuzela, - mata edukacyjna, - sudocrem, - bepanten na pogryzione sutki, - tetra do wanienki - oilatum - smoczki Avent - butelki Dr Brown's kity: - pajace i śpiochy nie rozpinane w kroku - leżaczek (u nas się ni sprawdził, po 30 sekundach był ryk i żadne wibracje nie pomagały ![]() - huggiesy (przeciekały) - gąbeczka do kąpieli - butelki Avent - smoczki profilowane - termometr w smoczku - chusteczki pampers sleep&play - uczuliły |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edycja: A jednak nie trzeba mieć fotelika w taksówce...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-02-23 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Konto usunięte
|
Klarisso to niestety fakt - prawo nie nakazuje przewozu dziecka w foteliku w taksówce. Chore to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
o rany, już pisałam nie chcecie wierzyć to nie, bo żadnej z was się nie zdarzyło że położne nie mogły patrzeć na foteliki to już kłamstwo ;/ no ludzie.. może faktycznie położne były jakieś nie teges, wyraziłam swoje zdanie związane z tematem HIT czy KIT a wszystkie na mnie najechały.
Ja nie miałam potrzeby używać fotelika do 3 czy 4 miesiąca i tyle w tym temacie. Nie każdy ma możliwość pożyczyć fotelik lub kupić porządny... ja kupiłam z zestawem z wózkiem itp. i dużo to wszystko mnie nie kosztowało. Co do patyczków specjalnych- też je mam ale szczerze mówiąc nie nadają się.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
a dla mnie patyczki z ograniczkiem sa super do nosa - wszytskie glutki wybieraja, te ktore sie zbieraja przy brzegach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie trzeba napewno ![]() ![]() Ja mialam 3 takie sytuacje kiedy to musialam jechac czy wracac taksowka a mialam dziecko z wozkiem i wiadomo brak fotelika ze soba, albo maz byl w pracy autem w ktorym wozimy fotelik a ja musialam nagle pojechac z dzieckiem taksowka....a taksowkarze nie chceli zabierac w takich sytuacjach klientow bo sie bali mandatu wiec zrobili przepis ze w taksi mozna przewozic dziecko bez fotelika Do wyciagania kozalkow z nosa uzywam fridy albo metody mojej mamy i babci ![]() ![]() ![]() patyczki nie zawsze dosiegna do glutka ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-23 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
co do patyczków jeszcze- ja patyczkami chyba bardziej wpychałam te glutki głębiej niż je wyciągałam :O Mam gruszkę do noska ale w sumie też nie fajna :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No włąsnie, dlatego ja teraz wybrałam chustę. ![]() A teraz szukamy jakiejs spacerówy - byle lekkiej, nie typu parasolka, bo wiem, ze szybko zakończy swój żywot. I jak na razie - nic nie jest w stanie zadowolic moich wymagan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do patyczków - rzeczywiscie, te z ogranicznikiem to lipa, choć moze i dupy by weszły.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze do hitu dodam nianię elektroniczną BabyOno. Szczególnie przydała mi się gdy mała miała kilka miesięcy, miała ponad 3 godzinne drzemki. Kuchnie mam na dole, więc jak zbiegałam na dół mogłam spokojnie ziemniaki odcedzić czy zrobić herbatę
![]() Sprawdziłam, niania działała nawet w piwnicy, a mamy stary dom i grube ściany, więc zasięg ma świetny i reaguje na naprawdę każde mini-stęknięcie.
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o monitorach oddechu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie nieocenione - na pocztku mieszkalismy w 2pokojowym mieszkaniu i dla mnie bylo to zbawienne, ze moglam zamknac drzwi kotlety tluc a mloda i tak slyszalam moze sie klocic ze placz dziecka sie uslyszy wszedzie. owszem ale jak mi mloda wymiotowala dziko i radosnie, ale jednakze nie na tyle glosno zebym slyszala bez radyjka to dziekowalam panu za rozum a monitory oddechu... bede sie wymadrzac, uwaga - wiesz co zrobic jak dziecko straci oddech? bo monitor ci go nie przywroci tylko zabibczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do monitorów oddechu-nie używaliśmy. Katakumba, nie wiem dużo o bezdechu ale są różne podłoża. Masz rację, że tylko 'zabibczy', ale tym samym zawoła. Czasem zdarza się, że po prostu jest sygnałem by udać się z dzieckiem do lekarza i zrobić badania. Bywa, że wystarczy podnieść dziecko i go wybudzić, robi się sztuczne oddychanie, polewa zimną wodą po okolicach przepony, dmucha w buzię. Znam na przykład dziecko, gdzie bezdech (omdlenia nocne) był spowodowany bardzo niskim poziomem żelaza we krwi u dziecka a rodzice podczas omdleń właśnie polewali zimną wodą brzuch.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-02-27 o 23:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zadomowienie
|
HIT:
body/pajacyki rożek leżaczek bujaczek fishera frida krem elo-baza smoczek ![]() komoda z przewijakiem nożyczki dla dzieci wanna profilowana KIT: butelki Aventu ubranka zapinane z tyłu pieluchy flanelowe , nawet nie wiem do czego sie ich uzywa posciel do łóżeczka karuzela |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() chciałabym się dowiedzieć jakie kubki niekapki polecacie?? chodzi o to, żeby nie kapał, jak sama nazwa wskazuje... żeby z ustnika nic nie wypadało (np w kubkach lovi wypada taki silikonowy "zaworek")... ustnik miękki czy twardy?? może dodam, że to będzie pierwszy kubek dla ok półrocznego dziecka ![]()
![]() |
#2571 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie fotelik =HIT; poza tym służy jako kołyska i bujaczek Cytat:
Cytat:
no to podsumuję to trochę: HIT -wózek głęboki JEDO BARTATINA ![]() ![]() -fotelik samochodowy (j.w.) -bodziaki przez główkę (te wiązane to jakaś porazka, rozłazi się to to) -pajacyki -bombowa sprawa, szybko się zakłada i wygodne dla dziecka -śpiochy, półśpiochy (generalnie ze stópkami, coby skarpetek nie zakładać) -teraz zaczynamy przygodę z rajstopkami -kaftaniki na zatrzaski -rożek, ale ja z kołderki robiłam, nie miałam gotowego -katarek ![]() -smoczki rossmannowe (dwupaki latexowe i silikonowe) -karuzelka z wyłączaną muzyczką -mata edukacyjna (ale to od niedawna, bo dla noworodka raczej bez sensu), podobnie jak grzechotki, jakieś gryzaki i przytulanki -zwykła wanienka 100 cm -octenisept, oilatum -to na początek, teraz jakikolwiek płyn "tip to toe" (babydream, corinne de farme, teraz z lidla cien kupiłam)-zastępuje i żel/ płyn do kąpieli i szampon -tormentiol niezastapiony na poważne odparzenia -bepanthen na bolące brodawki -u nas wielkim hitem jest mała szumiąca farelka-nasz odpowiednik suszarki przy kolkach i jakichś wyjątkowych wrzaskach ![]() -nawilżacz hyundai (przy suchym zimowym powietrzu nie sprawdzały się żadne mokre ręczniki itp) -tetra się przydaje, czasem flanelka (np. wyłożyć wagę u lekarza, do wycierania buziaka, przy przewijaniu) -staniki do karmienia (dla mnie rewelka), na poczatek wkładki babydream -oryginalne pampki, potem rossmanowe jednorazówki (choc jedynki rossmanowe odparzyły na maxa) -bezzapachowe mokre chusteczki (ja akurat znam pampers, bobini, lidlowe tojours; zapachowych nienawidzę) -plastikowy składany kolorowy podkład do przewijania-przewijamy na łóżku oraz dmuchany przewijak ikea, kt. kładę na blacie w łazience -laktator ręczny +pojemniki na mleko avent (laktator dostałam przypadkiem, okazał się byc b. przydatny) KIT: -ubranka zapinane z tyłu -leżaczek bujaczek, ale to jakiś starszy typ z FP taka hustawka (prezent) -łapki niedrapki (lepiej załozyć skarpetki na rączki) -oliwka i chusteczki bambino (bleeee) -termometr kąpielowy canpol (a moze juz po prostu mam wprawe na łokcia ![]() -rozpinane koszule do karmienia (porażka) -silikonowe nakładki na sutki -sudokrem ojj, sporo tego wszystkiego jest ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Lovi 360. U nas sprawdził się jako jedyny.
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja polecam wszytkie Tommie Tippee i e słomkami i z gumowymi ustnikami i taki z dzióbkiem.
Lovi 360 tez mieliśmy ale po pierwsze dziecko nim jedynie o sciane rzucalo, a po drugie przeciekał.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Przyczajenie
|
To może i ja dodam swoje 5 groszy
![]() Wózek - my mamy bartatinę firmy Jedo, opcję Classic. Bardzo duża gondola, duże koła. Owszem jest ciężka ale przyznam się że nie wyobrażam sobie maleństwa w innym wózku szczególnie zimą. Dzięki tym dużym kołom nie opuściliśmy ani jednego dnia na spacer. Śniegi nie były bowiem żadną przeszkodą. Moje znajome z małymi dziećmi siedziały w domu ![]() Co do butelek mieliśmy w domu chyba wszystkie. Przez pierwsze 4 miesiące karmiłam piersią i gdy chcieliśmy przejśc na butelkę zaczął się koszmar. Aventy, canpole, Nuki, Dr Brown (baaardzo droga) ... mały niczego nie chciał. Tommy Tipi przeszło ![]() ![]() Pieluszki najpierw były Pampersy (młody był ciągle ulany gdzieś) potem Happy i te używaliśmy do 6 kg. Potem próbowaliśmy Huggiesów -strasznie sztywne, robiły czerwone odpażenia i zatrzymaliśmy się na Rosmanowych, najpierw żółtych, teraz czerwonych, pieluchomajtki tez są OK. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- aaa i jeszcze dodam, ze na bardzo krótki spacer, na szybki zakup mam chustę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2577 |
Przyczajenie
|
Chodziło mi o wózki wśród znajomych gdzie są małe dzieci (jakoś tak się złożyło, że wszyscy - a jest nas 8 par przyjaciół) mamy dzieci w podobnym wieku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Córa też załapała jakiś czas temu i musze jej kupić rewelacyjne są te kubki a przecieka tylko jak się nim bardzo mocno potrząśnie , ale w ten sposób to każdy niekapek przecieka cudów nie ma
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze zasysam lovi zanim dam małemu i nic nie przecieka.
![]() |
#2580 |
Wtajemniczenie
|
ja też mam butelke lovi ok niekapek kapiący
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.