|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: HIT czy KIT wyprawki
Cytat:
![]() inne hity u nas to - rożek z usztywnieniem, - karuzela, - mata edukacyjna, - sudocrem, - bepanten na pogryzione sutki, - tetra do wanienki - oilatum - smoczki Avent - butelki Dr Brown's kity: - pajace i śpiochy nie rozpinane w kroku - leżaczek (u nas się ni sprawdził, po 30 sekundach był ryk i żadne wibracje nie pomagały )- huggiesy (przeciekały) - gąbeczka do kąpieli - butelki Avent - smoczki profilowane - termometr w smoczku - chusteczki pampers sleep&play - uczuliły |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edycja: A jednak nie trzeba mieć fotelika w taksówce...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-02-23 o 19:51 |
|
|
|
|
#2553 |
|
Konto usunięte
|
Klarisso to niestety fakt - prawo nie nakazuje przewozu dziecka w foteliku w taksówce. Chore to.
|
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
o rany, już pisałam nie chcecie wierzyć to nie, bo żadnej z was się nie zdarzyło że położne nie mogły patrzeć na foteliki to już kłamstwo ;/ no ludzie.. może faktycznie położne były jakieś nie teges, wyraziłam swoje zdanie związane z tematem HIT czy KIT a wszystkie na mnie najechały.
Ja nie miałam potrzeby używać fotelika do 3 czy 4 miesiąca i tyle w tym temacie. Nie każdy ma możliwość pożyczyć fotelik lub kupić porządny... ja kupiłam z zestawem z wózkiem itp. i dużo to wszystko mnie nie kosztowało. Co do patyczków specjalnych- też je mam ale szczerze mówiąc nie nadają się.. |
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
czy na lot samolotem bo się super składa , ew na ładną kostkę na równym chodniku . do czego innego się nie nadaje
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
a dla mnie patyczki z ograniczkiem sa super do nosa - wszytskie glutki wybieraja, te ktore sie zbieraja przy brzegach
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie trzeba napewno ja bylam przekonana ze trzeba ale kiedys slyszalam w radiu albo tv (nie pamietam) ze do taksowek nie trzeba miec fotelikow dla dzieci....bo wsumie to troche bezsens by byl (oczywiscie z fotelikiem bezpieczniej) ale czasem sie zdaza ze gdzies musimy jechac taksowka czy wrocic taksowka a nie mamy przy sobie fotelika bo przeciez nikt fotelika wszedzie ze soba nie zabiera a moze sie zdazyc ze musi wrocic taksowka lub nia jechac nagle...no i potem by trzeba bylo nosic ten fotelik ze sobaJa mialam 3 takie sytuacje kiedy to musialam jechac czy wracac taksowka a mialam dziecko z wozkiem i wiadomo brak fotelika ze soba, albo maz byl w pracy autem w ktorym wozimy fotelik a ja musialam nagle pojechac z dzieckiem taksowka....a taksowkarze nie chceli zabierac w takich sytuacjach klientow bo sie bali mandatu wiec zrobili przepis ze w taksi mozna przewozic dziecko bez fotelika Do wyciagania kozalkow z nosa uzywam fridy albo metody mojej mamy i babci skrecic rog pieluchy tetrowej, wlozyc do nosa i krecic glutki same sie wkrecaja w pieluche i wychodza patyczki nie zawsze dosiegna do glutka
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-23 o 22:37 |
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
co do patyczków jeszcze- ja patyczkami chyba bardziej wpychałam te glutki głębiej niż je wyciągałam :O Mam gruszkę do noska ale w sumie też nie fajna :P
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No włąsnie, dlatego ja teraz wybrałam chustę. ![]() A teraz szukamy jakiejs spacerówy - byle lekkiej, nie typu parasolka, bo wiem, ze szybko zakończy swój żywot. I jak na razie - nic nie jest w stanie zadowolic moich wymagan. |
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do patyczków - rzeczywiscie, te z ogranicznikiem to lipa, choć moze i dupy by weszły....
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze do hitu dodam nianię elektroniczną BabyOno. Szczególnie przydała mi się gdy mała miała kilka miesięcy, miała ponad 3 godzinne drzemki. Kuchnie mam na dole, więc jak zbiegałam na dół mogłam spokojnie ziemniaki odcedzić czy zrobić herbatę
![]() Sprawdziłam, niania działała nawet w piwnicy, a mamy stary dom i grube ściany, więc zasięg ma świetny i reaguje na naprawdę każde mini-stęknięcie.
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o monitorach oddechu?
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)dla mnie nieocenione - na pocztku mieszkalismy w 2pokojowym mieszkaniu i dla mnie bylo to zbawienne, ze moglam zamknac drzwi kotlety tluc a mloda i tak slyszalam moze sie klocic ze placz dziecka sie uslyszy wszedzie. owszem ale jak mi mloda wymiotowala dziko i radosnie, ale jednakze nie na tyle glosno zebym slyszala bez radyjka to dziekowalam panu za rozum a monitory oddechu... bede sie wymadrzac, uwaga - wiesz co zrobic jak dziecko straci oddech? bo monitor ci go nie przywroci tylko zabibczy |
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do monitorów oddechu-nie używaliśmy. Katakumba, nie wiem dużo o bezdechu ale są różne podłoża. Masz rację, że tylko 'zabibczy', ale tym samym zawoła. Czasem zdarza się, że po prostu jest sygnałem by udać się z dzieckiem do lekarza i zrobić badania. Bywa, że wystarczy podnieść dziecko i go wybudzić, robi się sztuczne oddychanie, polewa zimną wodą po okolicach przepony, dmucha w buzię. Znam na przykład dziecko, gdzie bezdech (omdlenia nocne) był spowodowany bardzo niskim poziomem żelaza we krwi u dziecka a rodzice podczas omdleń właśnie polewali zimną wodą brzuch.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-02-28 o 00:25 |
|
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
HIT:
body/pajacyki rożek leżaczek bujaczek fishera frida krem elo-baza smoczek ![]() komoda z przewijakiem nożyczki dla dzieci wanna profilowana KIT: butelki Aventu ubranka zapinane z tyłu pieluchy flanelowe , nawet nie wiem do czego sie ich uzywa posciel do łóżeczka karuzela |
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() chciałabym się dowiedzieć jakie kubki niekapki polecacie?? chodzi o to, żeby nie kapał, jak sama nazwa wskazuje... żeby z ustnika nic nie wypadało (np w kubkach lovi wypada taki silikonowy "zaworek")... ustnik miękki czy twardy?? może dodam, że to będzie pierwszy kubek dla ok półrocznego dziecka
|
|
#2571 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie fotelik =HIT; poza tym służy jako kołyska i bujaczek Cytat:
Cytat:
no to podsumuję to trochę: HIT -wózek głęboki JEDO BARTATINA -do spacerów i spania ![]() -fotelik samochodowy (j.w.) -bodziaki przez główkę (te wiązane to jakaś porazka, rozłazi się to to) -pajacyki -bombowa sprawa, szybko się zakłada i wygodne dla dziecka -śpiochy, półśpiochy (generalnie ze stópkami, coby skarpetek nie zakładać) -teraz zaczynamy przygodę z rajstopkami -kaftaniki na zatrzaski -rożek, ale ja z kołderki robiłam, nie miałam gotowego -katarek -smoczki rossmannowe (dwupaki latexowe i silikonowe) -karuzelka z wyłączaną muzyczką -mata edukacyjna (ale to od niedawna, bo dla noworodka raczej bez sensu), podobnie jak grzechotki, jakieś gryzaki i przytulanki -zwykła wanienka 100 cm -octenisept, oilatum -to na początek, teraz jakikolwiek płyn "tip to toe" (babydream, corinne de farme, teraz z lidla cien kupiłam)-zastępuje i żel/ płyn do kąpieli i szampon -tormentiol niezastapiony na poważne odparzenia -bepanthen na bolące brodawki -u nas wielkim hitem jest mała szumiąca farelka-nasz odpowiednik suszarki przy kolkach i jakichś wyjątkowych wrzaskach ![]() -nawilżacz hyundai (przy suchym zimowym powietrzu nie sprawdzały się żadne mokre ręczniki itp) -tetra się przydaje, czasem flanelka (np. wyłożyć wagę u lekarza, do wycierania buziaka, przy przewijaniu) -staniki do karmienia (dla mnie rewelka), na poczatek wkładki babydream -oryginalne pampki, potem rossmanowe jednorazówki (choc jedynki rossmanowe odparzyły na maxa) -bezzapachowe mokre chusteczki (ja akurat znam pampers, bobini, lidlowe tojours; zapachowych nienawidzę) -plastikowy składany kolorowy podkład do przewijania-przewijamy na łóżku oraz dmuchany przewijak ikea, kt. kładę na blacie w łazience -laktator ręczny +pojemniki na mleko avent (laktator dostałam przypadkiem, okazał się byc b. przydatny) KIT: -ubranka zapinane z tyłu -leżaczek bujaczek, ale to jakiś starszy typ z FP taka hustawka (prezent) -łapki niedrapki (lepiej załozyć skarpetki na rączki) -oliwka i chusteczki bambino (bleeee) -termometr kąpielowy canpol (a moze juz po prostu mam wprawe na łokcia ![]() -rozpinane koszule do karmienia (porażka) -silikonowe nakładki na sutki -sudokrem ojj, sporo tego wszystkiego jest
|
|||
|
|
|
#2572 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam Lovi 360. U nas sprawdził się jako jedyny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja polecam wszytkie Tommie Tippee i e słomkami i z gumowymi ustnikami i taki z dzióbkiem.
Lovi 360 tez mieliśmy ale po pierwsze dziecko nim jedynie o sciane rzucalo, a po drugie przeciekał.. |
|
|
|
#2575 |
|
Przyczajenie
|
To może i ja dodam swoje 5 groszy
![]() Wózek - my mamy bartatinę firmy Jedo, opcję Classic. Bardzo duża gondola, duże koła. Owszem jest ciężka ale przyznam się że nie wyobrażam sobie maleństwa w innym wózku szczególnie zimą. Dzięki tym dużym kołom nie opuściliśmy ani jednego dnia na spacer. Śniegi nie były bowiem żadną przeszkodą. Moje znajome z małymi dziećmi siedziały w domu Co do butelek mieliśmy w domu chyba wszystkie. Przez pierwsze 4 miesiące karmiłam piersią i gdy chcieliśmy przejśc na butelkę zaczął się koszmar. Aventy, canpole, Nuki, Dr Brown (baaardzo droga) ... mały niczego nie chciał. Tommy Tipi przeszło Przestrzegam tez przed kubkami niekapkami. Najlepiej jest taki pożyczyć od kogoś i sprawdzić. My kupilśmy najpierw Tommy.. i okazałao się że ten sztywny smoczek jest fajny do gryzienia ale żeby ciągnąć mleko?? !! Pieluszki najpierw były Pampersy (młody był ciągle ulany gdzieś) potem Happy i te używaliśmy do 6 kg. Potem próbowaliśmy Huggiesów -strasznie sztywne, robiły czerwone odpażenia i zatrzymaliśmy się na Rosmanowych, najpierw żółtych, teraz czerwonych, pieluchomajtki tez są OK. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- aaa i jeszcze dodam, ze na bardzo krótki spacer, na szybki zakup mam chustę to polecam, choć nie wiem jak mamy robią wszystko w domu z dzieckiem w chuście. ja mam obawy że młodego poparzę abo że go czymś uderzę. Jak byłam w ciąży poparzyłam brzuszek czajnikiem i nie raz też się na niego nadziałam... |
|
|
|
#2576 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
|
|
#2577 |
|
Przyczajenie
|
Chodziło mi o wózki wśród znajomych gdzie są małe dzieci (jakoś tak się złożyło, że wszyscy - a jest nas 8 par przyjaciół) mamy dzieci w podobnym wieku.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córa też załapała jakiś czas temu i musze jej kupić rewelacyjne są te kubki a przecieka tylko jak się nim bardzo mocno potrząśnie , ale w ten sposób to każdy niekapek przecieka cudów nie ma
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze zasysam lovi zanim dam małemu i nic nie przecieka.
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też mam butelke lovi ok niekapek kapiący
ale za dobrze że mój opis o firmie nie świadczy a dalej używam
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

czy na lot samolotem bo się super składa , ew na ładną kostkę na równym chodniku . do czego innego się nie nadaje

zębole
Przestrzegam tez przed kubkami niekapkami. Najlepiej jest taki pożyczyć od kogoś i sprawdzić. My kupilśmy najpierw Tommy.. i okazałao się że ten sztywny smoczek jest fajny do gryzienia ale żeby ciągnąć mleko?? !!