Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy. - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów?
tytanowa 0 0%
ceramiczna 15 100,00%
ceramiczno-grafitowa 0 0%
wszystkie tak samo niszczą wlosy 0 0%
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-26, 14:24   #4801
maarita
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.

Cześć dziewczyny!
Także mam zamiar kupić prostownice, dość dobrą ale niedrogą, i znalazłam dwie. Mają całkiem niezłe opinie. Tylko mam do was pytanie, czy funkcja jonizacji jest faktycznie tak bardzo potrzebna, czy dzięki niej włosy faktycznie zdecydowanie lepiej wyglądają czy to tylko dodatek bez którego też da rade fajnie wyprostować puszące się włosy?
maarita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 17:13   #4802
SceneQueene
Zakorzenienie

moim zdaniem jonizacja jest istotna, jeśli chodzi o kondycję włosów

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 23:35   #4803
mokkatoffie
Raczkowanie

Jonizacja jest wazna, dzieki temu masz zamknieta luske wlosa
Czyli wazna jest plytka prostownicy - musi byc ceramiczna, pokryta np turmalinem albo nanodiamentem.
Wiem, ze to koszt ale jak chcesz miec dobry sprzet, warto na to zwrocic uwage
mokkatoffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 11:08   #4804
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalie24 Pokaż wiadomość
Absolutnie nie polecam Ci prostownicy Wahla. Teraz wypuścili nową wersję i jest beznadziejna. Miałam poprzednią wersję z pomarańczowymi płytkami i wtedy była to bardzo przyzwoita prostownica w niskiej cenie. Po tym jak się zepsuła kupiłam tą nową. Teraz jest cała czarna, płytki też są czarne i to już zupełnie inna prostownica. Akurat teraz używam jej zastępczo bo moja nieszczęsna CHI jest w reklamacji. Jest słabiutka, ciężko nią wyprostować niesforne, gęste włosy. Ja muszę używać najwyższej temperatury 230 stopni, bo niższa nic z moimi włosami nie robi. Włosy się po niej puszą i elektryzują, a proste są przez 2 maksymalnie 3 godziny, potem się kręcą.
Dziękuję Ci za odpowiedz. Ja miałam też starszą wersję, natomiast z białymi płytkami, nie pomarańczowymi. Widziałam tę nową czarną z czarnymi i chciałam ją kupić. Dzięki! Nie kupię, bo ja mimo że nie mam gęstych włosów to mam proble mz prostowaniem, moja Remington PEARL jest do D. a niby nagrzewa sie do 235 (G.prawda!)

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez maarita Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Także mam zamiar kupić prostownice, dość dobrą ale niedrogą, i znalazłam dwie. Mają całkiem niezłe opinie. Tylko mam do was pytanie, czy funkcja jonizacji jest faktycznie tak bardzo potrzebna, czy dzięki niej włosy faktycznie zdecydowanie lepiej wyglądają czy to tylko dodatek bez którego też da rade fajnie wyprostować puszące się włosy?
O jakich prostownicach mówisz?
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:07   #4805
beattet
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci za odpowiedz. Ja miałam też starszą wersję, natomiast z białymi płytkami, nie pomarańczowymi. Widziałam tę nową czarną z czarnymi i chciałam ją kupić. Dzięki! Nie kupię, bo ja mimo że nie mam gęstych włosów to mam proble mz prostowaniem, moja Remington PEARL jest do D. a niby nagrzewa sie do 235 (G.prawda!)

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

O jakich prostownicach mówisz?

Można spróbawać:
Braun St750 Color pod typ włosa. Nie raz się zdarzało że nie jedna Pani w sklepie jak podłączyła robiła wielkie wow że to tylko 200 stopni i na grubych włosach w prostuje jej grube i kręcone włosy. Druga nazwa to ES3
beattet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 15:29   #4806
Natalie24
Rozeznanie

Na początku maja reklamowałam drugi raz prostownicę CHI kupioną w marcu w sklepie fryzomania. Drugi raz przysłali mi nową prostownicę, widocznie to co się w niej psuje nie daje się naprawić. Pani w sklepie fryzomania obiecała, że jeśli farouk wymieni sprzęt na nowy to sklep wymieni mi na prostownicę innej firmy. Dzisiaj rano przyszła pocztą prostownica CHI, znowu nowa Mało tego nie przysłali mi z powrotem karty gwarancyjnej z paragonem! I co ja mam teraz robić? Sklep jeszcze mi nie odpisał i na tą chwilę czuję się potwornie oszukana!!!!
Natalie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 10:37   #4807
Natalie24
Rozeznanie

Sprawa już wyjaśniona. Pani która zajmowała się moją sprawą, zapomniała o wymianie Mam odesłać CHI i wymienią mi na inną. Zdecydowałam się na Diva Session
Stary 2013-06-05, 15:57   #4808
SpoXi
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.

Przez 3 lata byłam szczęśliwą posiadaczką FHI heat Platform W swoim 25-cio letnim życiu zmieniałam prostownice 4 razy (GAMA, Wahl, CHI, GHD) i właśnie FHI (choć droga) była najlepszą prostownicą z jaką się kiedykolwiek spotkałam
Dlaczego była? No właśnie... prostownica nagrzewając się na pralce została niechcący zahaczona kabelkiem o ogonek mojego psa... i wylądowała na posadzce...
Na górnej płytce mam 2 otarcia Działa, ale chyba nie tak cudnie jak przed tym niefortunnym wypadkiem, bo teraz moje włosy po wyprostowaniu są tak jakby bardziej wysuszone... mniej wygładzone
Nadszedł czas myślenia o nowym sprzęcie i tak czytając Wasze wpisy dużo jest pozytywów odnośnie DIVY.... Ale czy DIVA jest równie fenomenalna jak FHI....
Mój dylemat na kolejne dni

Zapraszam ---->
http://www.vinted.pl/members/52008-spoxi88

... Cars in the distance,
a bicycle bell...
Dogs are barking as the kingdom fell...
In its place stood a golden town,
where people walk without touching
the ground ... .

SpoXi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:00   #4809
mokkatoffie
Raczkowanie

No to jestes w kropce
Moja Fhi na szczescie dziala i prostuje dalej super.
Ale przeciez mozesz zrobic tak: kup sobie Dive, przeciez masz 10 dni na zwrot, wyprobuj i ewentualnie zamien z powrotem na Platform, gdyby sie okazalo, ze Ci nie pasuje. Oprocz fryzomanii( ostatnio widze ze byly tam jakies przeboje z kupowaniem - pisala kolezanka powyzej), obie prostownice ma, jak widze na allegro sklep meblefryzjerskie. Same pozytywy, wiec nie powinnas miec trudnosci z ewentualna wymiana sprzetu, ale dla pewnosci napisz do nich maila, bo to co mi sie wydaje nie musi byc taka oczywistoscia dla innych
Powodzenia i napisz jak poszlo!
Stary 2013-06-06, 11:51   #4810
SpoXi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mokkatoffie Pokaż wiadomość
No to jestes w kropce
Moja Fhi na szczescie dziala i prostuje dalej super.
Ale przeciez mozesz zrobic tak: kup sobie Dive, przeciez masz 10 dni na zwrot, wyprobuj i ewentualnie zamien z powrotem na Platform, gdyby sie okazalo, ze Ci nie pasuje. Oprocz fryzomanii( ostatnio widze ze byly tam jakies przeboje z kupowaniem - pisala kolezanka powyzej), obie prostownice ma, jak widze na allegro sklep meblefryzjerskie. Same pozytywy, wiec nie powinnas miec trudnosci z ewentualna wymiana sprzetu, ale dla pewnosci napisz do nich maila, bo to co mi sie wydaje nie musi byc taka oczywistoscia dla innych
Powodzenia i napisz jak poszlo!
Też właśnie tak myślę, tym bardziej, że FHI kupiłam w meblefryzjerskie i transakcja przebiegała bardzo pozytywnie.
Choć nie powiem, że jestem fanką wszelakich nieznanych nowości, więc znając siebie na pewno na pierwszy nóż pójdzie DIVA
Kto wie - może zdetronizuje Królową Perfekcyjności

Zapraszam ---->

a bicycle bell...
the ground ... .

Stary 2013-06-06, 12:38   #4811
Natalie24
Rozeznanie

Miałam przeboje we Fryzomanii, ale pani w sklepie bardzo mnie przeprosiła i już dzisiaj wysłali mi nową prostownicę Diva, nie ma żadnego problemu z wymianą, to było tylko ludzkie przeoczenie Wahałam się pomiędzy FHI a DIVĄ i w sumie do końca nie wiem czy dobrze wybrałam. Poradziłam się również pani we fryzomanii i on stwierdziła, że do moich bardzo gęstych, grubych i kręconych włosów lepsza będzie raczej Diva, podobno szybciej wyprostuje niesforne włosy. Ale co tam myślę, że jakość obu prostownic jest podobna i którą bym nie wybrała obie będą się spisywać na medal.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 11:05   #4812
Natalie24
Rozeznanie

Dziewczyny, doszła dzisiaj do mnie prostownica diva, ale ma drobną wadę. Na jednej płytce z boku jest delikatnie zdarta. Szczerze mówiąc nie mam już ochoty na kolejne zwroty. Może to mieć wpływ na jej działanie? Dodam zdjęcie, żeby było je widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03439.jpg (50,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03428.jpg (44,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03441.jpg (52,4 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-06-07, 11:56   #4813
SpoXi
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, doszła dzisiaj do mnie prostownica diva, ale ma drobną wadę. Na jednej płytce z boku jest delikatnie zdarta. Szczerze mówiąc nie mam już ochoty na kolejne zwroty. Może to mieć wpływ na jej działanie? Dodam zdjęcie, żeby było je widać.

Oczywiście że zwracaj! Płytka jest uszkodzona! Moja FHI (pisałam wyżej) ma też 2 małe ubytki na płytce i niestety to już nie jest ten efekt.
Moim zdaniem nie powinnaś się nawet zastanawiać.

Zapraszam ---->

a bicycle bell...
the ground ... .

Stary 2013-06-07, 12:19   #4814
Natalie24
Rozeznanie

No trudno odeślę ją w poniedziałek. Dziwię się, że taki sprzęt został dopuszczony do sprzedaży, powinno się każdy egzemplarz dokładnie sprawdzać przed wysyłką. Z tymi wszystkimi wysyłkami, reklamacjami to prostownica kosztować mnie będzie zaraz 600 zł Coś mam wyjątkowego pecha.
Stary 2013-06-07, 12:57   #4815
mokkatoffie
Raczkowanie

Oczywiscie, ze zwracaj! Powinni ogladac sprzet przed wysylka!
I pamietaj, ze mozesz od sprzedawcy zadac zwrotu wszystkich kosztow wysylki, to nie Twoja wina, ze wyslali Ci blednie prostownice.
KaZdy sprzet ma prawo sie zepsuc, czy tez miec wade, to sie zdarza, ale wtedy powinni Ci to zrekompensowac, np jakis malym prezentem jesli ktos z fryzomanii to czyta, hehehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 13:21   #4816
SpoXi
Raczkowanie

"I pamietaj, ze mozesz od sprzedawcy zadac zwrotu wszystkich kosztow wysylki, to nie Twoja wina, ze wyslali Ci blednie prostownice. "

Się zgadzam - zgadzam się.
Albo po prostu ją zwróć, niech oddadzą Ci pieniądze i kup w innym sklepie (polecam meblefryzjerskie.pl).
Skoro tyle razy się na nich zawiodłaś tym bardziej nie masz pewności, że znów nie wywiną Ci jakiegoś problemu.
Najwyraźniej nie dbają tam o klientów...

Zapraszam ---->

a bicycle bell...
the ground ... .

Edytowane przez SpoXi
Czas edycji: 2013-06-07 o 13:24
Stary 2013-06-07, 13:22   #4817
Natalie24
Rozeznanie

Ja już tylko chcę żeby przysłali mi prostownicę, która nie będzie miała żadnych wad, zdartych płytek itp...Nie pojmuję dlaczego nie została dokładnie obejrzana przed wysyłką Na stronie sklep pisze, że każdy towar zostaje sprawdzony, czy nie posiada żadnych wad ukrytych. Widocznie nie zawsze się tego trzymają.
Stary 2013-06-07, 13:28   #4818
SpoXi
Raczkowanie

Masz Prawa Konsumenta - jeśli nie przestrzegają regulaminu tym bardziej masz prawo domagać się zwrotu pieniędzy za odsyłkę.
Mi kiedyś sklep internetowy (nie pamiętam już jaki) przysłał opakowanie, pokrowiec, etui, ale bez prostownicy w środku.
Dodam, że było to GHD.
To były dopiero jaja.

Zapraszam ---->

a bicycle bell...
the ground ... .

Stary 2013-06-07, 14:17   #4819
Natalie24
Rozeznanie

Dam im jeszcze jedną szansę, jeśli i tym razem coś sknocą będę żądać zwrotu pieniędzy.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Pani z fryzomanii zajmująca się moją sprawą odpisała, że nawet nie wiem jak jest jej głupio za tą pomyłkę. A że ja jestem osobą, której ciśnienie szybko opada, jakoś nie umiem się na nią dłużej złościć, zwłaszcza, że to bardzo miła pani.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 11:57   #4820
mlumixy
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, mam mały dylemat, w którym mam nadzieje mi pomożecie Chciałabym zakupić prostownice marki DIVA, poniewaz widzę jest mega wychwalana ale który model jest najlepszy?? dodam że jestem posiadaczką włosów z tendencją do puszenia i mega reagują na wilgoć. Miałam prostownice z Bosha 4lata ale to zwyklak mało tego już zajechany, który po czasie zaczął palić mi włosy.

PROSZĘ O RADĘ!
Pozdrawiam Wizażanki
mlumixy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:38   #4821
SpoXi
Raczkowanie

Smile Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez mlumixy Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam mały dylemat, w którym mam nadzieje mi pomożecie Chciałabym zakupić prostownice marki DIVA, poniewaz widzę jest mega wychwalana ale który model jest najlepszy?? dodam że jestem posiadaczką włosów z tendencją do puszenia i mega reagują na wilgoć. Miałam prostownice z Bosha 4lata ale to zwyklak mało tego już zajechany, który po czasie zaczął palić mi włosy.

PROSZĘ O RADĘ!
Pozdrawiam Wizażanki

Diva Session - jestem posiadaczką od paru dni i jako Babeczka posiadająca dokładnie te same problemy co Ty, szczerze polecam właśnie ten model.

Zapraszam ---->

a bicycle bell...
the ground ... .

Stary 2013-06-14, 14:52   #4822
Natalie24
Rozeznanie

Ja na swoją Divę wciąż czekam, ale dzisiaj została do mnie wysłana i mam wielką nadzieję, że w poniedziałek będę mogła się nią w pełni cieszyć i obędzie się bez kolejnych mankamentów

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez SpoXi Pokaż wiadomość
Diva Session - jestem posiadaczką od paru dni i jako Babeczka posiadająca dokładnie te same problemy co Ty, szczerze polecam właśnie ten model.
Zanim odesłałam tą Divę session ze zdartą płytką, nie mogłam się powstrzymać i wyprostowałam nią włosy. I rzeczywiście bajka, prostuje włosy błyskawicznie, sunie po nich tak gładko, że jestem w szoku, mimo tego uszkodzenia w płytce. W moim odczuciu lepsza niż FHI, CHI i GHD. Nie mogę się już jej doczekać.
Stary 2013-06-14, 16:02   #4823
mlumixy
Raczkowanie

Cytat:
Super, dzięki za odpowiedzi!!!
Kurczę, chyba kupię ją za najbliższą wypłatę bo tak się na nią napaliłam że nie wytrzymam! A powiedzcie mi dziewczyny, używacie jakiś kosmetyków termicznych itp podczas prostowania? Bo moja ostatnia nieudolna przygoda z prostowaniem skończyła się tak że pokruszyły mi się końce i teraz rok już nie prostuje - włosy żyją własnym życiem i robią co chcą przez co ciągle chodzę w koku czego mam już serdecznie dośc!
mlumixy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 12:25   #4824
Natalie24
Rozeznanie

Ja zawsze używam kosmetyków termoochronnych, niezależnie od prostownicy. Nie ma prostownicy która nie niszczy włosów choćby w minimalnym stopniu, dlatego preparaty termoochronne to podstawa.
Stary 2013-06-16, 10:36   #4825
teaLady
Raczkowanie

Prsotownica z jonizacją

Witam!

Poszukuję prostownicy z funkcją jonizacji , najlepiej z Remingtona albo Rowenty. Czytałam dużo opini o różnych modelach ale były one zróżnicowane. Przy nie których prostownicach nawet nie znalazlam żadnej opinii w internecie. Jeżeli znacie jakies konretne modele prostownic właśnie z tą funkcją to wielkie dzieki

*przepraszam za błąd w tytule :P
teaLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:03   #4826
mlumixy
Raczkowanie

Cytat:
Ja zawsze używam kosmetyków termoochronnych, niezależnie od prostownicy. Nie ma prostownicy która nie niszczy włosów choćby w minimalnym stopniu, dlatego preparaty termoochronne to podstawa.
a jaki konkretny produkt polecasz? Myslalam o termoochronie z kerastase chociaz widzialam ostatnio wiele neagtywnych opinii na tematach tej marki- nie wiem czy cena jest adekwatna do jakosci
Stary 2013-06-17, 09:21   #4827
SpoXi
Raczkowanie

Cytat:
Super, dzięki za odpowiedzi!!!
Kurczę, chyba kupię ją za najbliższą wypłatę bo tak się na nią napaliłam że nie wytrzymam! A powiedzcie mi dziewczyny, używacie jakiś kosmetyków termicznych itp podczas prostowania? Bo moja ostatnia nieudolna przygoda z prostowaniem skończyła się tak że pokruszyły mi się końce i teraz rok już nie prostuje - włosy żyją własnym życiem i robią co chcą przez co ciągle chodzę w koku czego mam już serdecznie dośc!
Może to zabrzmi koszmarnie, ale właśnie na środkach termoochronnych najbardziej niszczyły mi się włosy... były bez życia, sztywne, matowe, wysuszone a po umyciu potwornie szorstkie.... dlatego zrezygnowałam z tego na cześć między innymi Jedwabiu w płynie Green Pharmacy czy Bioetiki Gocce di seta. Moja fryzjerka nie zauważyła na moich włosach większych szkód po odstawieniu produktów termo. a ja jestem naprawdę zadowolona.

Zapraszam ---->

a bicycle bell...
the ground ... .

Stary 2013-06-17, 10:53   #4828
mlumixy
Raczkowanie

Cytat:
Może to zabrzmi koszmarnie, ale właśnie na środkach termoochronnych najbardziej niszczyły mi się włosy... były bez życia, sztywne, matowe, wysuszone a po umyciu potwornie szorstkie.... dlatego zrezygnowałam z tego na cześć między innymi Jedwabiu w płynie Green Pharmacy czy Bioetiki Gocce di seta. Moja fryzjerka nie zauważyła na moich włosach większych szkód po odstawieniu produktów termo. a ja jestem naprawdę zadowolona.
a ten jedwab ma w składzie sporo alkoholu? Ja też miałam nieciekawe przygody z tego typu kosmetykami ... używałam :
http://allegro.pl/loreal-iron-finish-mleczko-ochrona-p-prostownica-i3304797257.html - strasznie sklejał włosy i były one sztywne
http://allegro.pl/loreal-olejek-liss...313818708.html - ta sama historia
Stary 2013-06-17, 14:52   #4829
Natalie24
Rozeznanie

Ja używam różnych preparatów, najczęściej spray z tresemme, albo jedwab CHI. Bardzo fajny jest też balsam termoochronny z Oriflame. Tylko, że ja te preparaty zawsze stosuję na wilgotne włosy, na sucho włosy są za bardzo przylizane.
Mam już swoją upragnioną Divę session, tylko tak zastanawiam się na jakiej temperaturze prostować. Szybciej mi to idzie przy 220 stopniach, ale na 200 też jest dobrze.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
a jaki konkretny produkt polecasz? Myslalam o termoochronie z kerastase chociaz widzialam ostatnio wiele neagtywnych opinii na tematach tej marki- nie wiem czy cena jest adekwatna do jakosci
Wcale nie musisz używać jakichś drogich produktów. Chodzi tu głównie o zabezpieczenie końcówek. Moje końce mają skłonność do rozdwajania i po każdej prostownicy mi się niszczyły. Nawet FHI używana przez miesiąc bez żadnego serum troszkę mi końce poniszczyła.
Ja lubię te preparaty:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...mperatury.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ing-spray.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-infusion.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...on-lotion.html

Wszystkie są bardzo dobre i żaden mi nie skleja włosów.

Edytowane przez Natalie24
Czas edycji: 2013-06-17 o 14:44
Stary 2013-06-17, 20:53   #4830
sylvana0
Raczkowanie

a na taką warto wydać tyle pieniędzy ? http://www.fryzomania.pl/media/produ...?lm=1482230972

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-12-27 o 23:28 Powód: Link.
sylvana0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości