|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Cześć dziewczyny!
Także mam zamiar kupić prostownice, dość dobrą ale niedrogą, i znalazłam dwie. Mają całkiem niezłe opinie. Tylko mam do was pytanie, czy funkcja jonizacji jest faktycznie tak bardzo potrzebna, czy dzięki niej włosy faktycznie zdecydowanie lepiej wyglądają czy to tylko dodatek bez którego też da rade fajnie wyprostować puszące się włosy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem jonizacja jest istotna, jeśli chodzi o kondycję włosów
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
Jonizacja jest wazna, dzieki temu masz zamknieta luske wlosa
![]() Czyli wazna jest plytka prostownicy - musi byc ceramiczna, pokryta np turmalinem albo nanodiamentem. Wiem, ze to koszt ale jak chcesz miec dobry sprzet, warto na to zwrocic uwage ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() |
#4805 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Można spróbawać: Braun St750 Color pod typ włosa. Nie raz się zdarzało że nie jedna Pani w sklepie jak podłączyła robiła wielkie wow że to tylko 200 stopni i na grubych włosach w prostuje jej grube i kręcone włosy. Druga nazwa to ES3 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Rozeznanie
|
Na początku maja reklamowałam drugi raz prostownicę CHI kupioną w marcu w sklepie fryzomania. Drugi raz przysłali mi nową prostownicę, widocznie to co się w niej psuje nie daje się naprawić. Pani w sklepie fryzomania obiecała, że jeśli farouk wymieni sprzęt na nowy to sklep wymieni mi na prostownicę innej firmy. Dzisiaj rano przyszła pocztą prostownica CHI, znowu nowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Rozeznanie
|
Sprawa już wyjaśniona. Pani która zajmowała się moją sprawą, zapomniała o wymianie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 |
Raczkowanie
|
![]()
Przez 3 lata byłam szczęśliwą posiadaczką FHI heat Platform
![]() ![]() Dlaczego była? No właśnie... prostownica nagrzewając się na pralce została niechcący zahaczona kabelkiem o ogonek mojego psa... i wylądowała na posadzce... ![]() ![]() Na górnej płytce mam 2 otarcia ![]() ![]() Nadszedł czas myślenia o nowym sprzęcie i tak czytając Wasze wpisy dużo jest pozytywów odnośnie DIVY.... Ale czy DIVA jest równie fenomenalna jak FHI.... ![]() Mój dylemat na kolejne dni ![]()
Zapraszam ----> http://www.vinted.pl/members/52008-spoxi88 ![]() ... Cars in the distance, a bicycle bell... Dogs are barking as the kingdom fell... In its place stood a golden town, where people walk without touching the ground ... . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Raczkowanie
|
No to jestes w kropce
![]() Moja Fhi na szczescie dziala i prostuje dalej super. Ale przeciez mozesz zrobic tak: kup sobie Dive, przeciez masz 10 dni na zwrot, wyprobuj i ewentualnie zamien z powrotem na Platform, gdyby sie okazalo, ze Ci nie pasuje. Oprocz fryzomanii( ostatnio widze ze byly tam jakies przeboje z kupowaniem - pisala kolezanka powyzej), obie prostownice ma, jak widze na allegro sklep meblefryzjerskie. Same pozytywy, wiec nie powinnas miec trudnosci z ewentualna wymiana sprzetu, ale dla pewnosci napisz do nich maila, bo to co mi sie wydaje nie musi byc taka oczywistoscia dla innych ![]() Powodzenia i napisz jak poszlo! |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Choć nie powiem, że jestem fanką wszelakich nieznanych nowości, więc znając siebie na pewno na pierwszy nóż pójdzie DIVA ![]() Kto wie - może zdetronizuje Królową Perfekcyjności ![]() ![]()
Zapraszam ----> http://www.vinted.pl/members/52008-spoxi88 ![]() ... Cars in the distance, a bicycle bell... Dogs are barking as the kingdom fell... In its place stood a golden town, where people walk without touching the ground ... . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Rozeznanie
|
Miałam przeboje we Fryzomanii, ale pani w sklepie bardzo mnie przeprosiła i już dzisiaj wysłali mi nową prostownicę Diva, nie ma żadnego problemu z wymianą, to było tylko ludzkie przeoczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, doszła dzisiaj do mnie prostownica diva, ale ma drobną wadę. Na jednej płytce z boku jest delikatnie zdarta. Szczerze mówiąc nie mam już ochoty na kolejne zwroty. Może to mieć wpływ na jej działanie? Dodam zdjęcie, żeby było je widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście że zwracaj! Płytka jest uszkodzona! Moja FHI (pisałam wyżej) ma też 2 małe ubytki na płytce i niestety to już nie jest ten efekt. Moim zdaniem nie powinnaś się nawet zastanawiać. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Rozeznanie
|
No trudno odeślę ją w poniedziałek. Dziwię się, że taki sprzęt został dopuszczony do sprzedaży, powinno się każdy egzemplarz dokładnie sprawdzać przed wysyłką. Z tymi wszystkimi wysyłkami, reklamacjami to prostownica kosztować mnie będzie zaraz 600 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Raczkowanie
|
Oczywiscie, ze zwracaj! Powinni ogladac sprzet przed wysylka!
I pamietaj, ze mozesz od sprzedawcy zadac zwrotu wszystkich kosztow wysylki, to nie Twoja wina, ze wyslali Ci blednie prostownice. KaZdy sprzet ma prawo sie zepsuc, czy tez miec wade, to sie zdarza, ale wtedy powinni Ci to zrekompensowac, np jakis malym prezentem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 |
Raczkowanie
|
"I pamietaj, ze mozesz od sprzedawcy zadac zwrotu wszystkich kosztow wysylki, to nie Twoja wina, ze wyslali Ci blednie prostownice. "
Się zgadzam - zgadzam się. ![]() Albo po prostu ją zwróć, niech oddadzą Ci pieniądze i kup w innym sklepie (polecam meblefryzjerskie.pl). Skoro tyle razy się na nich zawiodłaś tym bardziej nie masz pewności, że znów nie wywiną Ci jakiegoś problemu. ![]() Najwyraźniej nie dbają tam o klientów... ![]()
Zapraszam ----> http://www.vinted.pl/members/52008-spoxi88 ![]() ... Cars in the distance, a bicycle bell... Dogs are barking as the kingdom fell... In its place stood a golden town, where people walk without touching the ground ... . ![]() Edytowane przez SpoXi Czas edycji: 2013-06-07 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Rozeznanie
|
Ja już tylko chcę żeby przysłali mi prostownicę, która nie będzie miała żadnych wad, zdartych płytek itp...Nie pojmuję dlaczego nie została dokładnie obejrzana przed wysyłką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Raczkowanie
|
Masz Prawa Konsumenta - jeśli nie przestrzegają regulaminu tym bardziej masz prawo domagać się zwrotu pieniędzy za odsyłkę.
Mi kiedyś sklep internetowy (nie pamiętam już jaki) przysłał opakowanie, pokrowiec, etui, ale bez prostownicy w środku. ![]() Dodam, że było to GHD. ![]() To były dopiero jaja.
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Rozeznanie
|
Dam im jeszcze jedną szansę, jeśli i tym razem coś sknocą będę żądać zwrotu pieniędzy.
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Pani z fryzomanii zajmująca się moją sprawą odpisała, że nawet nie wiem jak jest jej głupio za tą pomyłkę. A że ja jestem osobą, której ciśnienie szybko opada, jakoś nie umiem się na nią dłużej złościć, zwłaszcza, że to bardzo miła pani. |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, mam mały dylemat, w którym mam nadzieje mi pomożecie
![]() ![]() PROSZĘ O RADĘ! Pozdrawiam Wizażanki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Diva Session - jestem posiadaczką od paru dni i jako Babeczka posiadająca dokładnie te same problemy co Ty, szczerze polecam właśnie ten model. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Rozeznanie
|
Ja na swoją Divę wciąż czekam, ale dzisiaj została do mnie wysłana i mam wielką nadzieję, że w poniedziałek będę mogła się nią w pełni cieszyć i obędzie się bez kolejnych mankamentów
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Zanim odesłałam tą Divę session ze zdartą płytką, nie mogłam się powstrzymać i wyprostowałam nią włosy. I rzeczywiście bajka, prostuje włosy błyskawicznie, sunie po nich tak gładko, że jestem w szoku, mimo tego uszkodzenia w płytce. W moim odczuciu lepsza niż FHI, CHI i GHD. Nie mogę się już jej doczekać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę, chyba kupię ją za najbliższą wypłatę bo tak się na nią napaliłam że nie wytrzymam! A powiedzcie mi dziewczyny, używacie jakiś kosmetyków termicznych itp podczas prostowania? Bo moja ostatnia nieudolna przygoda z prostowaniem skończyła się tak że pokruszyły mi się końce i teraz rok już nie prostuje - włosy żyją własnym życiem i robią co chcą przez co ciągle chodzę w koku czego mam już serdecznie dośc! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Rozeznanie
|
Ja zawsze używam kosmetyków termoochronnych, niezależnie od prostownicy. Nie ma prostownicy która nie niszczy włosów choćby w minimalnym stopniu, dlatego preparaty termoochronne to podstawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Raczkowanie
|
Prsotownica z jonizacją
Witam!
Poszukuję prostownicy z funkcją jonizacji , najlepiej z Remingtona albo Rowenty. Czytałam dużo opini o różnych modelach ale były one zróżnicowane. Przy nie których prostownicach nawet nie znalazlam żadnej opinii w internecie. Jeżeli znacie jakies konretne modele prostownic właśnie z tą funkcją to wielkie dzieki ![]() *przepraszam za błąd w tytule :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4829 | |
Rozeznanie
|
Ja używam różnych preparatów, najczęściej spray z tresemme, albo jedwab CHI. Bardzo fajny jest też balsam termoochronny z Oriflame. Tylko, że ja te preparaty zawsze stosuję na wilgotne włosy, na sucho włosy są za bardzo przylizane.
Mam już swoją upragnioną Divę session, tylko tak zastanawiam się na jakiej temperaturze prostować. Szybciej mi to idzie przy 220 stopniach, ale na 200 też jest dobrze. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Ja lubię te preparaty: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...mperatury.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ing-spray.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-infusion.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...on-lotion.html Wszystkie są bardzo dobre i żaden mi nie skleja włosów. Edytowane przez Natalie24 Czas edycji: 2013-06-17 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Raczkowanie
|
a na taką warto wydać tyle pieniędzy ? http://www.fryzomania.pl/media/produ...?lm=1482230972
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-12-27 o 23:28 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.