|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro
Cytat:
To ja im piszę, że nie ma takiej pojemności, są 75 ml. Poza tym flakonik wygląda jak od EDT (ten z Parfum jest niższy i szerszy), no i był trochę koślawy, a obok oczywiście testerowy kartonik z napisem jak wał "Terre d'Hermes Parfum 100 ml". No to stwierdzili, że aby to mogli usunąć to musi się do nich pofatygować producent albo dystrybutor ![]() Rynce opadywujo ![]() Dodam, że za to chętnie allegro usuwa aukcje używek oryginałów i tępi odlewki. Gdzie tu sens, gdzie logika?:/
![]() |
![]() |
#1922 |
Konto usunięte
|
Czy sprzedawcy na all odpowiadają wam na pytania o kod produktu? (nie wiem, czy zawsze jest na kartoniku, ale jeśli wiecie, że na pewno jest). Nie wiem, czy źle trafiłam, czy po prostu to standard, bo to wymaga większej fatygi niż tekst "sprzedajemy oryginały"...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53329655]Czy sprzedawcy na all odpowiadają wam na pytania o kod produktu? (nie wiem, czy zawsze jest na kartoniku, ale jeśli wiecie, że na pewno jest). Nie wiem, czy źle trafiłam, czy po prostu to standard, bo to wymaga większej fatygi niż tekst "sprzedajemy oryginały"... ![]() Nie. Ale jeśli poprosi się o kod z pudełka, to można datę produkcji sprawdzić samemu. A jeśli na pudełku nie ma kodu, to od razu można sobie taką aukcję darować.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1924 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1925 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53330877]No własnie napisałam, że chodzi mi o kod, bo chciałam po nim spr datę
![]() ![]() Jak jest na liście, to bym się raczej nie bała. Jeśli mają kilkanaście flakonów tego samego zapachu, to mogą się obawiać, że podadzą kod z jednego pudełka a wyślą inne i będzie się miało do nich pretensję? ![]() Natomiast jeśli wystawia jedną flaszkę, to ja bym takiego sprzedawcę tak długo nękała mailami, aż by się wkurzył i odpisał ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1926 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53331112]Gdyby chociaż odpisali, że tak jest jak mówisz...ale oni to zlali całkiem. Olewka, jakby maili nie było. Kupowałam już od nich zapach i był sprzed prawie 4 lat, dlatego chciałam teraz nowszy, bo nie wiem, kiedy go zużyję... Nawet wyjaśniłam, o co chodzi, ale zero odpowiedzi. Chyba prosić się już nie będę, nie zależy im na kliencie, to nie. Widocznie wiedzą, że nie ten to inny(kupi)... A więc krzyż na drogę
![]() Że sprzed 4 lat, to czasami bardzo dobrze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 |
Zadomowienie
|
Na allegro zwykle zlewka totalna, na 10 pytan zwykle dostawalam 2 odpowiedzi ( w tym czasem "prosze sie nie martwic na pewno sa swieze" bez podania kodu) W perfumeriach internetowych dostalam odpowiedz od aleperfumeria. Podali mi kod bo cala partie mieli z jednym.
![]() |
#1929 |
Zadomowienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53331112]Gdyby chociaż odpisali, że tak jest jak mówisz...ale oni to zlali całkiem. Olewka, jakby maili nie było. Kupowałam już od nich zapach i był sprzed prawie 4 lat, dlatego chciałam teraz nowszy, bo nie wiem, kiedy go zużyję... Nawet wyjaśniłam, o co chodzi, ale zero odpowiedzi. Chyba prosić się już nie będę, nie zależy im na kliencie, to nie. Widocznie wiedzą, że nie ten to inny(kupi)... A więc krzyż na drogę
![]() Jak kupowałam smoki też zależało mi na tym, aby flakony nie były jakoś wyjątkowo stare. Perfumeria_24h jest na naszej liście i miała smoki w fajnej cenie , ale na pytanie o zdjęcia i kody olali mnie totalnie, a pisałam 2 razy. Perfumymegami nie jest na liście, a babka odpisała i wzięłam u niej, chociaż miała te smoki 40 zł drożej. Także to, że sprzedający jest na naszej liście nie gwarantuje normalnej obsługi. Zaczynam wątpić, czy w ogóle ktoś te listy weryfikuje z upływem czasu. Przecież to nie tylko chodzi o to, czy podróba czy oryginał, ale również o sposób całościowej obsługi klienta. Przecież przy transakcji internetowej ja nie widzę flakonu, za który płacę, więc ostatecznie sprzedający nie nadweręży się, jeśli odpisze. Widać uważają, że nie muszą, więc ja nie muszę u nich kupować. Cóż z tego, że kupię oryginał, jeśli np. stary, zepsuty (bo źle przechowywany), albo z jakąś wadą (np. atomizer nie psika - to się zdarza, rzadko, ale się zdarza) i potem z takim sprzedającym nie będzie kontaktu. Teoretycznie mam prawo do zwrotu, tylko jak to prawo wyegzekwować, jak taki sprzedający zlewa wszystko i wszystkich? Dlatego najbezpieczniej jest nie ładować się w transakcje, gdy sprzedający olewa. Wprawdzie dziewczyny pisały, że kupiły u niego i było ok, ale ja nie chciałam ryzykować zakupu za parę ładnych stówek u gościa, któremu się nawet nie chce napisać, że nie zrobi zdjęć, bo coś tam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1930 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Rozumiem 2 strony, ciebie i perfumerie. Ale jesli perfumeria ma kupe roboty to moze faktycznie nie ma czasu (checi?) odpisac. Co jesli (jak juz ktos napisac),podadza ci kod, a przy pakowaniu dostaniesz inny egzemplarz. Czy ma sie w 100% pewnosc, ze dostaniesz ta sama flaszke, o ktora pytasz? Inna opcja - dzwonic, nie pisac ![]() Odpukac, ja nigdy nie pytalam o kod odkad kupuje,nie wazne czy online czy stacjonarnie i jeszcze nie mialam problemu z zepsutymi perfumami itp. Uff ![]()
![]() |
![]() |
#1931 |
Zadomowienie
|
W przypadku większych firm często jest tak, że mail odbiera osoba, która tylko kontroluje zlecenia i nie ma styczności z flakonami, bo są w sklepie czy tam magazynie. Oczywiście w takiej sytuacji powinna podać namiar do kogoś, kto udzieli właściwych informacji (bo żeby te informacje uzyskała i przekazała kupującemu, to jeszcze mi się nie zdarzyło). Zostawianie pytań bez odzewu, to tak jak pisałyście, nie kupuje się i tyle.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
Raczkowanie
|
Perfumeriatys i Pawcio1234 - żadnych zarzutów z mojej strony wobec tych sprzedawców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1933 |
Przyczajenie
|
UWAGA UWAGA na sprzedawcę lider-perfumy
UWAGA na sprzedawcę z Allegro lider-perfumy sprzedaje podrobione perfumy np. Bleu de Chanel masakra całkiem inny flakon zapach nawet nie przypomina orginału ... dane firmy
Maja Szary Firma Handlowa LIDER Maja Szary ul.Żurawia 6 12-200 Pisz REGON: 280097620 NIP: 849-150-08-96 po wystawieniu komentarza dzwonią i zastraszają klienta .... z czystym sumieniem nie polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1934 | |
Matka buldoga
|
Dot.: UWAGA UWAGA na sprzedawcę lider-perfumy
Cytat:
Zadzialales cos w tej sprawie i dostales zwrot pieniedzy za podrobe czy zostawiles to bez echa?
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2015-11-11 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1935 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1936 |
Matka buldoga
|
Zobaczymy
![]() Jednopostowe konto, ale takie nietypowe, bo kolega pisze prawde i nie oczernia niewinnego (np polecana perfumerie), tylko akurat w tym przypadku kogos, kto faktycznie sprzedaje podroby. Skoro zastraszaja klientow to juz wiem dlaczego maja same pozytywne komentarze, ![]() Kurna, ja bym nie odpuscila i takiego negatywa wysmarowala, ze az by sie dymilo ![]()
![]() |
#1937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Negatywne komentarze wystawia się w specyficzny sposób. Ludzie zwykle są w nerwach i wypisują, że oszuści, złodzieje, itp, itd i faktycznie - użycie takich form wypowiedzi można potraktować jako oczernianie i pomówienie. Przy takich komentarzach należy skupić się na faktach, bez koloryzowania, straszenia i innych złośliwości. Za podanie suchych faktów, bez elementów ekspresyjnych nikt nikomu nic nie może zrobić. A to bardzo wątpliwe, czy sprzedawca nieoficjalnych kopii (czyt. podróbek) pójdzie do sądu.
Edit: kiedyś, kiedyś sama chciałam u tego kogoś kupić księżyc Ghosta (kierowałam się opiniami allegro), ale wrzuciłam aukcję do weryfikacyjnego i dziewczyny mnie naprostowały. Teraz jak mam coś kupić, to robię biały wywiad w internecie, a opinie z allegro uwzględniam, jeżeli zawierają coś więcej, niż tylko "Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam". Edytowane przez scorpionetka Czas edycji: 2015-11-12 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak, spojrzy człowiek, nie zagłębi się w szczegóły i widzi same pozytywy. Nic dziwnego, że ludzie się nabierają. :/ Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2015-11-12 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1939 | ||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Ja tez bardziej skupiam sie na tych nieszablonowych komentarzach niz w tych wklejkach ![]() Cytat:
Czyzby pod szantazem anulowania negatywa zwraca kase? ![]()
![]() |
![]() |
#1940 |
Zadomowienie
|
Raczej wymieniając paragrafy szantażuje, że jeśli się opinii nie anuluje, to zgłosi do organów ścigania za pomówienie, czy coś tam. Nie wiem, nigdy nie miałam takiej sytuacji.
Jeśli jednak trafiłoby mi się, to zgłoszę się do dystrybutora marki, podając wszelkie dane takiego szkodnika i swojej transakcji. Ciekawa jestem, czy poszkodowana marka będzie zainteresowana i co zrobi w kwestii ścigania handlu podróbkami swoich produktów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1941 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Jakby sie ludziom chcialo, a wiemy ze nie, to owy dowod, podrobke wyslaloby sie do weryfikacji, tak jak piszesz. Ciekawe co wtedy by sprzedawca zrobil. Nie wiem jak was, ale mnie strasznie wkurzaja tacy ludzie, ktorym uchodzi to na sucho.
![]() |
![]() |
#1942 |
Raczkowanie
|
Co myślicie o sprzedawcy: nuty-zapachowe ?
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=20404219 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1943 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1944 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o sprzedającym: outletperfumy? Szukałam w wyszukiwarce, ale nie znalazłam informacji czy sprzedaje oryginały. Trochę martwi mnie brak realnych zdjęć w ofertach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
Bright side of life
|
Wrzucam to opinie o -dziuba ,kupilam tester i okazal sie jak najbardziej w porzadku ,nie mam zastrzezen.
Zastanawialam sie czy kupic u niego i w watku byl post z 2010 roku, wiec potwierdzam ze 5 lat pozniej nadal sa u niego oryginaly. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła w ostatnim czasie zakupy u JAREKMIKI? Wiem, że jest na liście zweryfikowanych sprzedawców, ceny ma bardzo kuszące, ale martwią mnie dość liczne komentarze o utrudnionym kontakcie i niewysyłaniu przedmiotów. Być może coś się zmieniło od czasu weryfikacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2015-12-12 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Trochę mnie jeszcze zastanawia fakt, że flakon, który kupiłaś ma taki sam kod jak ten, który mi wpadł w oko u tego samego sprzedawcy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.