![]() |
#1891 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne
Cytat:
Jako bazę stosuję odrobinę podkładu "eko" firmy Sante (do twarzy to się nie nadaje, bo wnika w skórę jak zwykły krem i śladu po sobie nie pozostawia, ale skład ma przyjazny i na okolicę oczu jest idealny). Cytat:
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-16 o 17:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??
Cytat:
Próbuj tak, żeby znaleźć własny, najlepszy sosób i nie przejmuj się tym, że większość robi inaczej. ![]()
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś taka metodą nalozylam Buff'd.. i kropki nie chcialy sie rozetrzec ![]() ![]() Ja tez mam pory widoczne i jak wzielam buff'd palcem przejechalam po policzku (bo jakos mi sie palec umaczał niechcacy :P a musialam w cos wytrzec..) to normalnie tak super przykrylo pory ze to bylo tak jakbym sobie maske nalozyla (ale efekt strasznie naturalny!) Dzis mialam troche taki dziwny problem, bo wkurzalo mnie to ze jak nasypalam podklad do miseczki i zaczelam krecic pedzlem to podklad nie chcial sie trzymac a jak sie juz przyczepil to jakos tak plackowato na tym pędzlu heh ![]() ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-01-16 o 18:04 Powód: masakryczne literówki, ale jestem po zakropieniu oczów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Raczkowanie
|
Z CS zamawiałam płyn do prasowania minerałów i puste pojemniczki na cienie, w ramach gratisu dostałam bordowo-różowy brokat - boski
![]() Co to jest CS?o jaka firme chodzi? Napisz koniecznie co to za plyn i jak ci wyszlo ![]() To bylo do GABS Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-01 o 12:30 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zadomowienie
|
Lumiere akurat mi przyslal najszybciej...
![]()
#1896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli chcesz zacytować czyjąś wypowiedź, to wystarczy kliknąć znaczek CYTUJ znajdujący się w prawym dolnym rogu każdej wiadomości. Chcąc zacytować kilka wypowiedzi na raz klikasz na znaczek obok z symbolem "+ przykażdej z wypowiedzi, która Cię interesuje. No to mam nadzieję, że już z cytowaniem wypowiedzi nie będziesz mieć problemów. ![]()
![]() |
#1897 |
Wtajemniczenie
|
Melduje, ze dzisiaj w dzien testowalam EDM Fairly Light w formule matte i byla lampa od polowy dnia - ale i tak ladnie
![]() ![]() Wyglada na to, ze kolorystyka beige jest trafiona w moim przypadku, musze jeszcze porownac z Buff jak przyleci, no i koniecznie formula Intensive. Dobrze, ze w drodze do mnie jeszcze Buff'd Original ![]() Aha, no i robilam tak jak w fimikach - pacialam, a potem rozcieralam kolkami. Porow nie bylo widac, ale ostatnio trzymam je w ryzach, wiec moze dlatego. Edytowane przez pranie Czas edycji: 2009-01-16 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Organizatorka
|
COASTAL SCENTS, linki w moim podpisie
Anecka jak Ci sięrobi "placek" na pędzlu to postukaj nim w miseczkę bo jesli nie osypiesz to tak jakbys palcem duzo nalozyla w jedno miejsce. Pranie Frantic ma rację- co mineraly i cera to trzeba testowac nakladanie. + Pranie, o już widzę sukces ![]() Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-01-16 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
pastereczko, stukałam ale wtedy puder wylatywał na miseczke znów.. :P
Co powiecie o takim składzie podkładu mineralnego? Ingredients Sericite mica, zinc oxide, organic rose (rosa damascena) essential oil. May contain: +/- iron oxides. Wynalazłam to tu: http://www.whole-food-vitamins.net/o...%20oz%20powder Ps. Jestem pod wrazeniem ich produktów patrzac na sklady.. ![]()
#1900 | |
Organizatorka
|
Cytat:
ja w skladzie nie chce olejkow bo to skraca trwalosc itd a nie widze koniecznosci ich pojawienia się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
Muszę powiedzieć, że jestem pod wielkim wrażeniem jakości cieni Joppa. Przy ostatnich zakupach dostałam od nich próbkę cienia Hadassah, ale dopiero wczoraj zdecydowałam się go użyć. FANTASTYCZNIE aplikuje się go na mokro. Wystarczy odrobinka, by rozprowadzić cień po całej powiece. Jest równo, nic się nie wałkuje i nie zbiera.
Kolor Hadassah na stronie Joppa trochę źle wygląda, bo tak naprawdę nie ma w nim drobinek, tylko wychodzi na powiece matowy, szaro-granatowy kolor. Piękny do granatowego smokey look. ![]() Bardzo bym chciała zamówić jeszcze kilka kolorów. Wolałabym jednak próbki, a nie opakowania po 6,50$. Zastanawiam się tylko, czy próbka cienia za który zapłacę jest tej samej wielkości jak próbka dodawana w gratisie. Bo ta gratisowa jest naprawdę maleńka - pewnie na 3-4 użycia. Przy tej wielkości 0,75$ to znów nie tak mało. ![]() Jeżeli ktoś kupował próbki cieni z Joppa to proszę o odpowiedź, jak to z tymi wielkościami wygląda.
#1902 |
Zakorzenienie
|
Czym na mokro nakladasz cien, pacynka czy pedzelkiem, Frantic?
Bo ja bym chciala na mokro bo beda bardziej intensywne, ale jak mocze troszke pacynke w wodzie to ona sie robi jak z gumy i juz jest do wyrzucenia bo cień się w niego wbije i koniec. Ja dzis o 8 nalozylam sobie podklad FAIR z Buff'd.. na to róż Tricky. No i na podklad jeszcze korektor mint i podklad fair na pryszcze.. No i po 3 godzinach zwarzył mi się podklad na nosie (nalozylam go mniej niz wczoraj) i na brodzie. Na policzkach trzyma się OK. W strefie T juz mam tłuszcz ![]() Moze jak dojdzie mi czysta mika to bedzie sie MAT trzymał ![]() Róż z EDM walkee talkee nalozylam takim chyba pedzelkiem do ust, szpiczasto zakonczonym na oczy, tzn zrobilam sobie kreski na dole - BOSKOOO wyglada na oczach tez roz :P W zewn. kąciku oka dalam cień z EDM taki szarawy ale on jasny jest, a ja lubie jednak ciemne więc zamoczylam troszke w wodzie pedzelek, nalozylam cien ale kiepsko z pedzelka schodzil.
#1903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ważny przy aplikacji na mokro jest odpowiedni pędzel, ale też nie wszystkie cienie dają się fajnie na mokro nakładać. Dlatego tak podkreślam, że cienie Joppa sprawdzają się tu świetnie. Dodatkowo na sucho mój cień też bardzo fajnie wyglądał, ale wiadomo - już nie tak intensywnie. Cytat:
I będę się upierać, że porządne nawilżanie twarzy również zmniejszy świecenie się skóry. ![]()
![]() |
#1904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
frantic, też mialam od joppa próbkę cienia (exodus), nakładałam go na mokro w sylwestra pędzelkiem edm i uważam że jest dla mnie stworzony- zarówno odcień jak i łatwość w alikacji oraz trwałość. Na stronie kolor stanowczo przeklamany, to jest brąz ze złotym połyskiem a nie złoty brokat ![]() Też mnie interesuje jak jest z próbkami, bo mimo że mi starczy tego cienia na więcej niz 2-3 aplikacje to chciałabym mieć większe opakowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie masz rację, cienia wystarczy na więcej niż 3 aplikacje, ale tak czy siak jest go masakrycznie mało. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowisz o primerze, on ma chyba w skladzie kaolin clay no a wlasnie te podklady ktorych uzywam tez maja ten skladnik to jeszcze primer bylby potrzebny? Nie swiecilam sie tak przy MEOW i EDM (przy edm byl lampa ale nie taka mocna jak przy Buff'd ![]() Co do nawilzania to mam nawilzona skore, daje sie to odczuc, dzieki tonikowi ![]() ![]() Zrobilam fotki policzka po nalozeniu dzisiaj podkladu i pare godzin pozniej, zaraz bede zgrywac i porownywac ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-01-17 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zadomowienie
|
FRANTIC ja dostalam grasisowy cien z Joppa i byl chyba takiej samej wielosci co gratisowa probka podkladu ( reszta probek podkladow ktore zamawialam byla w pojemniczkach)albo ciut mniejsza) dokladnie napisze ci Pasterczka bo wyslalam jej roz/rozswietlacz i probke cienia..
#1908 |
Wtajemniczenie
|
Anecko, mi tez sie wydaje, ze do odpowiedniego nawilzenia tonik moze nie wystarczyc. No ale Ty znasz swoja skore najlepiej. Ja dzisiaj wysmarowalam sie filtrem zmieszanym z odrobina HA, na to matte EDM i nie swiece sie w ogole. A poprzednim razem ten sam podklad swiecil sie w polowie dnia, pod spodem mialam krem nawilzajacy. Metoda na wchlanianie kremu pod spod dodatkiem HA chyba sie sprawdza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-01 o 12:31 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne
RHEA nie ma zbyt dobrych recenzji
![]() Jaką masz skórę, tzn. suchą, tłustą, mieszaną? Moim zdaniem minerały lepiej wyglądają na czymś, to jest kremie, bazie, mają wtedy lepszą przyczepność. Kupowanie za granicą nie jest trudne, przeczytaj pierwsze posty w wątkach o EDM https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271653 czy Buff'd https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302820 to powinno Ci dużo wyjaśnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Zadomowienie
|
PRANIE pytanie techniczne- krem mieszasz z zelem Ha i na buzke??
iwona ![]() ![]() wymianka kosmetyczno-azjatycka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=906586 super ksiazki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...06#post6154806 Edytowane przez milena72 Czas edycji: 2009-01-17 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to że używasz podkładu z kaolinem nie znaczy, że Twoja skóra nie potrzebuje większej jego porcji, by się nie świecić i taki primer kaolinowy może Ci podpasować. Cytat:
Cytat:
Zależy mi na porównaniu wielkości próbki darmowej z próbką płatną. Cytat:
![]() A co do zakupów - jeżeli sama nie możesz, nie chcesz, czy nie potrafisz, to na pewno ktoś Ci pomoże. ![]() ![]()
![]() |
#1913 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, dopiero zaczynam bawic sie w mineraly i chyba bede potrzebowac waszej pomocy. Ktore firmy na poczatku warto wyprobowac (wiem, ze EDM i Buff'd). Przejrzelam jeszcze kilka innych firm - Pure Luxe, Cory, Lumiere, Joppa, CS i cos jeszcze, ale nie wszystkie mi sie spodobaly (dyskwalifikuje w moich oczach np. brak naturalnych/bezowych odcieni, itp.). Ktore byscie doradzily poczatkujacej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to jest Inglot? Nazwa sklepu? bo jesli tak to nie slyszalam o tym ![]() Wiem ze sebum sie produkuje jak jest przesusz, ale wlasnie antybiotyk doustny nie powoduje u mnie jakby suszu na twarzy ani differin. Skore mam o kilka "nieb" lepsza niz pol roku temu ![]() Kremow nie uzywam nawilzajacych bo dla mnie to pic na wodę, wiekszosc testowalam i mnie zapychały ![]() Jutro bede testowac EDM ktore przyszły ![]() Moze ktoras z Was na ręku zrobic fotkę zaaplikowanych cieni Rhea? AA jesli chodzi o primer, to ta czysta mika SERECITE z Buff'd się nada?? Czy ją aplikowac juz na podklad?
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-01-17 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Zakorzenienie
|
o ja, ktos na wizazu nie zna inglota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Anecko, Frantic ma rację. Myślę że przyda się po pierwsze primer a po drugie więcej nawilżania. Spróbuj kremów czy emulsji o prostym składzie, ewentualnie zainteresuj się kosmetykami samorobionymi. Na początek polecam stronę http://www.biochemiaurody.com/ Ja od dawna nie kupuję z pielęgnacji twarzy nic w sklepie (oprócz filtrów). Sama cierpiałam na powazne problemy-niespodzianki, podskórne gule, przesusz itp z powodu brania wielu leków hormonalnych. Biochemia mi bardzo pomogła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 |
Organizatorka
|
Kolejny raz przyznaję Frantic rację:
secrete- to nie sama mika ( zreszta sama mika to nie nadaje sie na primer) co więcej to nie primer tylko transparentne wykonczenie dla tlustych cer już po nałożeniu podkladu, lub bez podkladu tylko dla polepszenia wrazenia, mówiąc w skrócie. Anecka poniewaz masz cerę problematyczną rozumiem że nie chcesz dawac na nią kremów, są rózne szkoły- ja nie jestem za antybiotykami na cere, ale nie bede nikogo przekonywac. Nie znaczy to jednak ze nie potrzebujesz nawilzenie i Agabil wskazala Ci najlepsza opcje- biochemieurody, nie jest tam jakos drogo, a napewno przyjaznie i obsluga mailowo Ci pomoze, a i na wizazu watek jest o nich. Co zaś do pędzla to od zwykłego drogeryjnego są lepsze te dla plastyków z miękkiego włosia i nie zrujnują Ci kieszeni. Konkludując musisz zainwestować w nawilzenie- BU i w primer raczej. Rocki- neutralne beże to z edm : buff prawie wszystkie, na watku edm pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Zadomowienie
|
Uprasowalam róż Shortcake i po odczekaniu przepisowej doby nalozylam na powieki. Pierwsze wrazenie - ladnie nabiera sie na pedzelek, moze troche malo, ale w sumie mam kilka "problemowych" cieni, ktore trzeba bardzo uwaznie nakladac. Cien sie nie osypuje, naklada sie rowna warstwa. Co do trwalosci - ocenie jutro, jak wroce z pracy po calodziennym noszeniu
![]() Ale zaraz biore sie do prasowania kolejnych ![]()
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak malowałam oczy to uzywalam pacynki za 30 groszy, ale zła nie była ino nie dalo się uprać ![]() Teraz za sprawą minerałów i pięknych kolorów chciałabym nauczyc się malować oczy. Na makijaż nigdy nie jest za późno ![]() To tak samo jakby ktos napisal ze rece mu sie zalamauje bo nigdy ni mialam tipsów (a niektore 13stki maja) i nie bylam u kosmetyczki jak rowniez ze nie reguluje brwii.. Mi to do szczęscia nie jest potrzebne ![]() TEŻ się usmialam z tych 4 skladnikow ![]() Ok. Dzięki za informacje ![]() Sorki za oftopa, ale chcialam wyjasnic pewnie sprawy, bo troche mi sie smutno zrobilo jak przeczytalam ze jak to mozna nie znac.. to tak jakby się nasmiewać z kogos kto mieszka na wsi. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.