![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki mineralne Buff'dZapraszam do dyskusji na temat produktów kanadyjskiej firmy Buff'd Cosmetics, dostępnych w sklepie internetowym: Firma oferuje duży wybór kosmetyków w bogatej kolorystyce oraz pędzle do makijażu. Wszystkie produkty sypkie można przetestować, zamawiając niedrogie próbki (w woreczkach foliowych; wysyłka gratis). Strona sklepu jest niezwykle przyjazna i przejrzysta. Obsługa klienta - doskonała. Za wszystko płaci się dolarami kanadyjskimi, tańszymi niż amerykańskie. INSTRUKCJE KROK PO KROKU• Zakładanie konta • Wkładanie produktów do koszyka • Składanie zamówienia • Płatność kartą • Sprawdzanie statusu zamówienia • Przewodnik iustitii ze słowniczkiem (dla nie znających angielskiego) OFERTA• Gramatury i ceny kosmetyków: zestawienie UWAGA! Próbki podkładów (pół łyżeczki) ważą ok. 1 gram! Wagi podane na nalepkach próbek odnoszą się do opakowań pełnowymiarowych, proszę się nimi nie sugerować! • Formuły podkładów: LIGHT - formuła przeznaczona dla osób, które preferują lżejsze podkłady; umożliwia efektywne tuszowanie niedoskonałości poprzez nakładanie kolejnych warstw. ![]() ORIGINAL - formuła mocno kryjąca. Wymaga minimalistycznej aplikacji (pędzel kabuki będzie lepszy niż flat top). Mało rozświetlająca - zawiera mniej miki niż standardowe podkłady mineralne, pozwala uzyskać bardziej "matowe" wykończenie. CONCEALING - formuła najsilniej kryjąca, z powodzeniem może zastąpić korektor, zwłaszcza w przypadku trądziku, cery tłustej i mieszanej. Zawiera glinkę kaolinową odpowiedzialną za absorpcję sebum. • Formuły pudrów: SETTING POWDER - lekki, transparentny puder matujący przeznaczony do cery tłustej i mieszanej. Zawiera glinkę kaolinową absorbującą sebum. Może być używany do wykończenia makijażu. Dostępny jest puder bezbarwny Sericite (na końcu listy). FINISHING POWDER - transparentny, stworzony z myślą o posiadaczkach cery suchej i normalnej, bazujący również na leciutkiej mice, delikatnie regulujący przetłuszczanie skóry, nie wysuszający. Nie zawiera kaolinu. Formuła daje efekt lekkiego rozświetlenia. • Podkłady Custom Mix Buff'd proponuje dogodne rozwiązanie dla osób, które mają problem z dopasowaniem odcienia podkładu do swojej karnacji. Mogą one zamówić określoną mieszankę odcieni (maksymalnie trzech) i formuł. W tym celu należy włożyć do koszyka "Custom Mix" (znajduje się on na końcu listy podkładów), a w komentarzu do zamówienia wpisać procentowe stężenia poszczególnych kolorów i formuł, np.: 50% Cream Original, 25% Warm Light, 25% Chamois Original lubIndywidualne miksy można zamawiać nie tylko jako pełnowymiarowe produkty, ale także w postaci Refill Kit oraz próbek. • Refill Kits – uzupełnienia Foundation Refill Kit - uzupełnienia podkładów; Blush Refill Kit - róże, bronzery, Illuminating Dust Setting Powder Refill Kit - pudry Setting lub Finishing, korektory kolorowe; Eye Color Refill - cienie, pigmenty, pudry do brwi (Eyebrow Matte Shade). Kolory wybranych kosmetyków wpisujemy w komentarzu do zamówienia. Kupując uzupełnienia oszczędzamy dolara i dodatkowo możemy liczyć na darmową dostawę, pod warunkiem, że zamawiamy tylko produkty w woreczkach, czyli np. Refill Kits i próbki. • Gratisowe próbki Są zawsze dorzucane do zamówień (najczęściej dwie). Jeśli interesują nas konkretne kosmetyki i odcienie możemy poprosić o ich dodanie do przesyłki (maks. 2 sztuki). --------------------------------------------------------------------------------------------- ZDJĘCIA I OPISYAlbum photobucket (hasło: mineraly) Podkłady: • Nanomi - Biscuit, Cornsilk, Bisque, Sungrass, Wool - porównanie z EDM • vril - Porcelain, Biscuit, Cornsilk, Sungrass, Sand, Wool, Lace • agabil1 - Porcelain, Bisque, Cornsilk, Wool, Almond • Lorri - Fawn, Biscuit, Bisque, Sungrass, Fair + opis • Anecka - Bisque, Fair, Apricot (1. w torebkach; 2. na ręce) • Mariola13 - Lace, Magnolia, Cream, Apricot, Buff • margaretka02 - Porcelain, Fawn, Biscuit, Bisque, Fair, Lace, Magnolia • Concealing: Bisque, Sungrass, Lace, Wool, Sand, Cream (1. na ręce; 2. w torebkach) • Biscuit, Bisque, Lace, Fair, Magnolia, Cream, Warm Pudry: • agabil1 - SP Serecite, SP Mais, FP Putty, FP Hollow • margaretka02 - SP Neutral (u dołu, 1 od prawej) Róże: • Tricky, Malted, Muted, Autumns Glow; • Brick • adusiadu - Whisper, Sugar Coated, Petal, Chick Pea, Daylight + opis • Annaluka - Petal, Bouquet, Sugar Coated, Dusty Rose (1. w torebkach; 2. na ręce) • Anecka - Tricky (1. w torebce; 2. na ręce) • vril - Petal, Flush • Lorri - Chilled, Bouquet Cienie i pigmenty: • Prism, Glow, Cappuccino, Linen, Fluff, Drama, Sultry, Electric, Steel, Thunder Cloud, Indigo, Madness, Forest, Gun Metal, Espresso, Fairy Tale, Divine, Dijon, Butternut, Bronzed, Aquamarine, Teal, Fuchsia, Blueberry • Anecka - Lemon, Electric, Masquerade, Fairy Tale, Coal, Fuchsia, Copper Penny (1. w torebkach; 2. na ręce) + opis • cathy - Mud Puddle; Teal, Fuchsia, Cream Soda, Daffodil, Creamsicle (1. na sucho; 2. na mokro; 3. sprasowne) • vril - Stody, Thunder Cloud, Army, Cozy, Delight --------------------------------------------------------------------------------------------- PŁATNOŚĆ I WYSYŁKA• Waluta płatności: dolar kanadyjski (CAD) • Minimalny koszt zamówienia: 4.50 CAD • Metoda płatności: PayPal Transakcje są obsługiwane i zabezpieczone przez system PayPal. Nie trzeba jednak posiadać konta PP, można zapłacić kartą w trybie bezpośrednim (VISA, MasterCard). Po wpisaniu danych karty system wyświetli kurs przeliczenia waluty. • Darmowa wysyłka ![]() Przysługuje osobom, które zamówią tylko próbki dowolnych produktów lub/i wypełnienia podkładów bądź różów (Refill Kit), bez względu na ilość. Wiążą się z tym oczywiste korzyści. Duża oszczędność: wypełnienia ważą tyle samo, co produkty pełnowymiarowe, wystarczy tylko mieć puste opakowania. Zamawiając mniejsze ilości kosmetyków, mamy większe szanse na uniknięcie opłat celnych ![]() • Koszt wysyłki produktów w wersji Full Size zależy od ich wagi i gabarytów; średnio wynosi ok. 9.00 CAD. • Termin dostawy: 7-14 dni (poczta lotnicza, Canada Post). Przesyłki są nadawane we wszystkie dni tygodnia poza niedzielą, w ciągu 24-48 godzin od zatwierdzenia wpłaty. -------------------------------------------------------------------------------------------- INFORMACJE DODATKOWE• Jakimi kartami można płacić w sieci? (zestawienie pod artykułem) • Karty wirtualne • PayPal - pomoc • PayPal - pytania • PayPal bez karty • Opłaty celne - by pastereczka -------------------------------------------------------------------------------------------- Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-04-27 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Organizatorka
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Buff'd
Profesjonalnie to zrobiłaś. Brawo!
Zamówiłam próbki, na drugi dzień zostały wysłane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z pastereczką.
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Też zamówiłam pierwsze próbki, głównie cienie do oczu - nie przetestowałam jeszcze wszystkich próbek z EDM, także z podkładami się wstrzymam na troszkę. Oczywiście wysłano je następnego dnia po zamówieniu i opłaceniu. Teraz czekam na przesyłkę i cieszę się, ze będę mogła znowu coś potestować
![]() Dzięki wielkie Lorri za profesjonalnie przygotowany post, brawa i szacunek ![]()
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Lorri, bardzo przejrzysty i zachęcający 1. post, super że wrzuciłaś swoje zdjęcia do albumu. Czy planujesz dołączać tam kolejne przychodzące zamówienia wizażowe?
U mnie też status przesyłki został zmieniony na shipped po 1 dniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja sie podłączam, bo zaraziłyście mnie minerałami i zaczynam mieć delikatne odchyły dotyczące tego co mam na twarzy
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Cos czuje ze chyba dobrze trafilam z odcieniem Bisque. Pod koniec tygodnia albo w nastepnym powinnam miec przesylke
![]() Jak mi przypasi to bede happy ![]() ![]() Niedlugo zamowie chyba cienie, kusi mnie czerń. Ciekawe jak dlugo bedzie darmowa wysylka ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Lorri, szacunek - pelen profesjonalizm! sliczne zdjecia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko mineralne, co do mnie przyfrunie zostanie bezwzględnie obfocone i umieszczone w galerii. Zgadzam się z pastereczką, która już pisała o tym, że to mało prawdopodobne, żeby zlikwidowali prędko tę darmową wysyłkę. Z maila, który otrzymała vril, też wynika jednoznacznie, że bardzo im zależy na mineralnej ekspansji i że po to właśnie jest ten gratis (Thank you for giving us a try. We hope you love us!). Zresztą, nie wydaje mi się, żeby to był dla nich wielki wydatek. Odsypki są niewielkie, a przecież płacimy za nie. Znaczek na mojej kopercie ma nominał 1.60, czyli ledwie przekracza koszt jednej próbki podkładu. Podejrzewam, że przesyłka do 100 g (10 Refill Kitów!) jest niewiele droższa. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-10 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To faktycznie taniutka przesylka! no i dosc szybka jest.
No nic czas bedzie zamawiac cienie do oczu a jak cos podpasi to pelnowymiarowe rzeczy (co prawda juz bez darmowej wysylki). ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anecka, jak podpasi możesz się skusić na woreczek uzupełniający ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Lorri swietne kompendium w pierwszym poscie, a odsylacze do pp - bezcenne
![]() Jak tylko dostane pake wkleje zdjecia porownawcze Buff'd i EDM na skorze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości zajrzałam do cennika Canada Post.
Wysyłka kilku próbek w kopercie kwalifikuje się jako Letter-post: 0 g - 30 g = 1.60 $ 30 g - 50 g = 2.30 $ Dopiero przesyłki o niestandardowych wymiarach (grubsze niż 5 mm) są droższe: do 100 g = 3.75 $ 100 g - 200 g = 6.40 $ 200 g - 500 g = 12.80 $ Na pewno nie tracą na tych gratisowych wysyłkach ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-10 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Organizatorka
|
Ja jako jedyna będę mieć średnie beże Szanowne Bladolice. Prawie czuje się wśrd Was jak Wy w klasycznej perfumerii przy podkładach
![]() Heh jak nie założą podfrum to zrobimy conajmniej 92 wątki o kazdej z firm mineralnych, kilka ze swatchami, porównania, robienie samdzielne itd... i nie będą mieli wyjścia ![]() Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-01-10 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Do mnie też lecą próbki buff'd
![]() Och ja głupia, że nie wziełam próbki cienia do brwi tylko znalazłam jakiś brąz do powiek, bo myslałam, że do brwi nie ma... Edytowane przez adusiadu Czas edycji: 2009-01-10 o 19:02 Powód: + |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Masz Ci los.. ostatnie 18zł z konta przelalam wlasnie na Paypala
![]() ![]() Zamowie sobie cienie i jakis puder wykanczajacy ![]() edit: Jesli chodzi o finishing powder, to jak to jest bo np. ten pierwszy najjasniejszy i tak jest ciemny.. dziwne ze nie ma jasniejszych bo tak to bedzie sie chyba odznaczal od cery? Czy po nalozeniu blednie? :/
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-01-10 o 19:24 Powód: ++ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dodałam opisy formuł pudrów.
Też się nad tym zastanawiałam. Trzeba by zasięgnąć informacji u źródła. Być może są to pudry mocno transparentne i np. Putty wypada tak jak Soft Bronze EDM. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-10 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
O nie! Kolejna pokusa
![]() Jak tylko minie mi poczucie winy (związane z zakupami przez internet) to się rozjerzę na tej stronie. Lorri, świetne opracowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jakie kolory masz w miksach? Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-10 o 22:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja używam Soft Bronzer tylko do modelowania rysów twarzy. Pewnie mogłabym nałożyć go delikatnie na całą twarz, ale wyglądałabym wtedy na opaloną, a na codzień takiego efektu nie chcę.
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1) 50% fair light 20% sungrass light 30% biscuit original 2) 70% buff consealing 10% cream consealing 20% apricot original 3) 50% lace original 50% biscuit light i się zastanawiam cały czas czy dla tej mojej suchej facjaty to będzie dobre .. poza nr 2, bo to solaryjnym koleżankom na próbę ![]() myślę, że z którymś trafiłam, albo z 1 albo z 3 już tyle czasu myślałam, że mam nadzieję, iż wymyśliłam dobrze, bo ja już chcę pełny wymiar ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja też już bym chciała mieć coś konkretnego. Żeby mi tylko szybko przyszły pędzle z EDM. To będzie chyba pierwsze i ostatnie moje zamówinie u nich, bo Buff'd zdecydowanie bardziej odpowiada mojej cerze. Myślałam o pudrach ryżowych EDM, ale doszłam do wniosku, że spróbuję sama coś ukręcić.
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-19 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Lorri genialna robota
![]() ![]() Frantic jak nakładam soft bronzer edm to czuję się jakbym używała prawie transparentnego pudru ![]() ![]() Ja też zamówiłam (za Pastereczką ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czekam więc na moje próbki "minerałowe" z umiarkowaną cierpliwością ![]() jeśli mam wydawać 30 zł na "nibyminerały" Rimmela, to wolę wydać ok 35 na woreczek ziplockowy z podkładem naprawdę mineralnym ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Organizatorka
|
no i po co ja tu wlazłam
![]() Lorri- świetnie opracowany pierwszy post, z tym, że ja bym dodała w nim jeszcze link http://www.makeupfix.net/search/labe...7d%20Cosmetics Gdzie są swatche nie tylko cieni ale i podkładów, a także kilka fajnych informacji. Co prawda osoby o jaśniejszej karnacji mogą tam poza cieniami niewiele znaleźć, ale może się komuś przyda ... Ja się na razie opieram, ale zobaczymy jak długo, zwłaszcza, że ceny kuszą... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
kuszą Cathy kuuuszą
![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Organizatorka
|
hi hi a ja, gdzie bym nie weszła, to wszędzie spotykam te same osoby
![]() ![]() AgattkaM- właśnie widzę, że i Ty się nie oparłaś ![]() Dziewczyny, czekam w takim razie na Wasze opinie o zamówionych kosmetykach i ewentualne swatche, bo z tymi kolorami to różnie bywa, a mimo iż jakoś specjalnie blada nie jestem, to kilka ciemnych wpadek mi się w życiu zdarzyło.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.