Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-06, 21:07   #1231
czeremchowa
Zadomowienie

Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez tootsie Pokaż wiadomość
aha jeszcze jedno
zauważyłam że mnóstwo butów, któe są teraz w sklepach są ocieplane w środku takim materiałem (kocem obuwniczym jak to ładnie nazwała sprzedawczyni )
to to są buty zimowe czy jesienne? nigdy nie miałam butów z takim ocieplaczem i nie wiem czy to się nadaje na zime?
gorsze jest od tradycyjnego furterka?
już zgłupiałam
Ja w tamtym roku miałam buty własnie z czymś takim Niby polar ale sama nie wiem To chyba nie to Kurde mi to nogi zawsze marzna wiec ciezko jest mi powiedziec:P Najgorsze ze tamte kozaki są zamszowe i na obecna pogode calkowicie sie nie nadaja!! Ten deszcz mnie wykonczy
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 07:19   #1232
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Ja też przegoniłam kilka razy całe miasto. Nie stać mnie na buty ponad 200zł więc obeszłam chyba wszystkie kangury, CCC i Deichmany. I nic mi się nie podobało. Nie było nawet na czym oka zaczepić. Wszedzie koturny, szpice, kowbojki, szpile albo futrzaki. Po kolejnej wizycie w kangurze w leclercu na zana zwróciłam uwagę na kowbojki z okrągłym czubkiem ale kosztowały chyba 169zł i miały w środku ten jakby koc. Tyle to jeszcze bym dała, zwłaszcza, że zaczęły mi się podobać no ale ten koc w środku a ja zmarzluch jestem.
W niedziele tydzien temu pojechałam na giełde i kupiłam podobne ale z misem w środku tylko za 100zł. Ale co z tego że mają misia jak wczoraj na pogrzebie strasznie mi nogi zmarzły
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 10:28   #1233
wskazówka
Zakorzenienie

Ja nie wiem jakie buty trzeba kupić żeby w nogi było ciepło w każdych jest mi zimno!! musiałoby być chyba futerko 1+1 gratis
BTW byłam na Ukrainie ostatnio i powiem wam że tam jest mnóstwo butów z futerkiem, takim kudłatym, ciepłym, tylko dlaczego ukrainki mają wąskie nogi w kostkach i łydki szerokie Nie dobrałam żadnych butów na siebie, ale były b. ładne, ale też wszystki ze szpicami, a o obcasach nie wspomę (od samego przymierzania już mnie nogi bolały), ale za tyle ile one kosztowały to kupiłabym je ot tak żeby pare razy się przeparadować na wiekszą okazję tylko że nie pasują ukraińskie buty na nasze nogi (oczywiście nie na wszystkie nogi )
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 10:34   #1234
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jakie buty trzeba kupić żeby w nogi było ciepło w każdych jest mi zimno!! musiałoby być chyba futerko 1+1 gratis
BTW byłam na Ukrainie ostatnio i powiem wam że tam jest mnóstwo butów z futerkiem, takim kudłatym, ciepłym, tylko dlaczego ukrainki mają wąskie nogi w kostkach i łydki szerokie Nie dobrałam żadnych butów na siebie, ale były b. ładne, ale też wszystki ze szpicami, a o obcasach nie wspomę (od samego przymierzania już mnie nogi bolały), ale za tyle ile one kosztowały to kupiłabym je ot tak żeby pare razy się przeparadować na wiekszą okazję tylko że nie pasują ukraińskie buty na nasze nogi (oczywiście nie na wszystkie nogi )
a gdzie bylas na Ukrainie? jakie tam w ogole są sklepy?
praline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 11:07   #1235
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
a gdzie bylas na Ukrainie? jakie tam w ogole są sklepy?
Byłam w Lubomlu, jest to niedaleko przejścia granicznego w Dorohusku. Hmm sklepów to ja tam nie widziałam, za to dużo krów Na przejściu jest sklep bezcłowy (nie byłam jeszcze w nim, zawsze trafiam jak się zmieniają ekspedientki i jest zamknięte), a zaraz za przejściem jest jeden duży sklep ze słodyczami , wódka, i inne rzeczy, oczywiście prawie cały sklep klientów to Polacy w kolejce stoi się ok. pół godz. a nawet dłużej Jadąc ulicą do Lubomla po obu stronach pasą się krowy których pilnuje "pasterz" (nie wiem jak sie nazywa ten człowiek od krów ), są to krowy zebrane od wszyskich ludzi i jeden człowiek ich pilnuje (ciekawe co ile zmiany mają ) Jak dojechaliśmy do Lubomla widziałam tam sklepy tylko spożywcze (nie zachodziłam do nich), udałam się na targ gdzie na targu praktycznie nie można nic (bluzy, koszulki, adidasy...) kupić "zwykłego" tzn. jakiejś firmy "no name" tylko same nike, puma, adidas itp. Jest baaardzo dużo korzuchów i kurtek skórzanych. Butów nie było dużo, ale ładne (szkoda że się nie nadają do chodzenia). No i ceny w sumie satysfakcjonujące ale np. ceny ubrań "no name" są porównywalne do polskich. Na targu strasznie wódką czuć od ludzi nawet można kupić pokrojego ogóreczka, wędlinke (kawałki jak na wykałaczkę ) aby zagryźć po wszystkim . A najbardziej co mnie dziwi to że wszystkie okna w domach, pomniki na cmentarzu są niebieskie Tak te okna pasują np. do czerownych ścian że nie wiem Ogólnie moje pierwsze spostrzenie będąc na ukrainie: pustka, bieda, nicość. Wszędzie jakieś pola i 10 cpnów koło przejścia, jeden koło drugiego
Jakoś na tyg. znów pojadę, ostatnio wpadł mi w oko golf za 95 hrywny ale się klełam jak go kupiłam
A tak to jeżdżę z wujkiem potowarzyszyć mu, a przy okazji kupuje duuużo słodyczy, bardzo mi się podobają ich ceny
To było tak OT.
Stary 2006-11-07, 11:19   #1236
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
Heavy Duty - gdzie to jest?
Na przeciwko Galerii Centrum , po drugiej stronie ulicy (ale nie Krakowskiego, tylko tej jak jest wejście boczne do GC), obok jest Pierre (chyba )-fryzjer , a dalej Flamenco (jak się nie mylę), z butami

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 12:03   #1237
praline
Zakorzenienie

dzieki za super wyczerpujaca wiadomosc
Dowiedzialam sie sporo rzeczy,,,ciekawa jestem tylko jak sprawy sie mają np we Lwowie..byłaś tam może czy eetam?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-07, 14:58   #1238
cziki
Zakorzenienie

No własnie - Heavy duty jest naprzeciwko bocznego wejścia do Galerii Centrum
Co do takiego ocieplania butów materiałem to nie wiem, podobno niektóre grzeją lepiej niż kożuszek bo ten sie zbija po noszeniu i jest taki jak polar

A co do butów z Allegro to troszke się obawiam. Kupowałam ostatnio adidaski i normalnie nosze rozmiar 39 - dł wkładki wewnętrznej 25.5 cm i zasugerowalam sie tym, że w opisie było: rozmiar 39- dł wkładki wewn. 25 cm, rozmiar 40 - 25,5. Zamówiłam te drugie a okazało sie, że są dużo za duże - długość wkładki 26,5 cm (!!!). A pytałam wczesniej Sprzedającego 2 razy czy na pewno będą dobre.. No i musialam zabulić dodatkowo za wymiane. Dlatego wole kupić w sklepie

W Kangurze widzialam nawet fajne buty za 149 zł ale mają dziwną podeszwę - taką zachodzącą na czuba buta - troche jak gumowce.. Jak nic lepszego nie znajde to zakupie te hehe
cziki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 15:33   #1239
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za super wyczerpujaca wiadomosc
Dowiedzialam sie sporo rzeczy,,,ciekawa jestem tylko jak sprawy sie mają np we Lwowie..byłaś tam może czy eetam?
A nie ma za co We Lwowie nie byłam, kolega był, opowiadał jak w jakiejś knajpie dali mu przepiórke na obiad (który zamówił)
BTW pojechałabym tam i w ogóle pooglądać jak tam jest. Z tego co kolega opowiadał to strach samochod zostawiać (ale czy nas jeste lepiej ). Pomijam już fakt że na granicy "każdemu" celnikowi trzeba dać w łapę. Jak nie, to zaraz wyszukują jakieś problemy, no i kierują na kanał na przegląd niby można powiedzieć, że można nie dać tylko wtedy jest stracony czas ok. 3 h (spisanie wszystkiego co sie posiada w samochodzie, a póżniej rozkręcanie całego i skręcanie...). Polacy nie biorą A Ukrainiec się upomina, bo kwoty są rzędu 5-20 hrywien. Jak się mu daje 5 to ten jeszcze karze się wrócić do samochodu i przynieść 10 Oczywiście nie każdy, bo jedni biorą 5, jedni 10, ale baby 20 :| (zachłanne żmije )
Mam koleżanke która pochodzi z Kijowa, więc moze kiedyś ją wezmę za przewodnika (tylko narazie nie mam samochodu na siebie zarejestrowanego, więc swoim pojechać nie mogę i a wujowi to się nigdy powłoczyć nie chce ).
Stary 2006-11-07, 22:03   #1240
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

A idziecie na targi kosmetyczne?

Bo ja nigdy nie byłam i nie wiem czy iść?
Stary 2006-11-07, 22:08   #1241
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniess Pokaż wiadomość
A idziecie na targi kosmetyczne?

Bo ja nigdy nie byłam i nie wiem czy iść?
Ale targi już były 21-23 październik. A może to w listopadzie miało być? A może jakieś inne mają być?
Stary 2006-11-08, 01:03   #1242
kamkam
Rozeznanie

Hej
Zapewne chodzi o TE Targi Kosmetyczne:

Wydział Chemii UMCS zaprasza na kolejne już na naszej uczelni Targi Kosmetyczne.

Odbywać się one będą w dniach 8 - 9.11.2006 w godzinach 8.00-18.00 w budynku Dużej Chemii (Pl.M.Curie-Skłodowskiej 3)

Ramowy program targów:

w godzinach od 10.00 do 17.00 odbędą się pokazy: fryzjerskie (pokaz fryzjerski TOP CITY -11.30, pokaz strzyżenia męskiego, fruzura biurowa- nowość, fryzura ślubna), kosmetyczne (makijaż ślubny 12.30, do pracy, - 8 .11.06, 15.00 - 9.11.06, pedicure- pełny zabieg godz. 13.00).

Stoisko towarzyszące: JP Biżuteria Srebrna - biżuteria autorska, MJP fotele masujące.

Wśród wystawców są m. in. takie firmy jak: Ziaja, Floslek, Oriflame, Uzdrowisko Iwonicz, Afro House -salon fryzjersko - kosmetyczny, Coala - szkolenia kosmetyczne - tipsy, Margarita - dystrybutor kosmetyków, Centrum Usług Szkoleniowych LIDER, Avon, Smooth - producent kosmetyków z zielonej glinki, Jaskinia solna SOLANIA...

ZAPRASZAMY!

WSTĘP WOLNY!

Może być fajnie,a le ja niestety nie mam czasu..jakby któraś z Was się wybrała, to zdajcie relację
kamkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 01:07   #1243
kamkam
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy

A wracając do tematu okryć zimowych i butów...to podtrzymuję Wasze opinie - MASAKRA.
Ten wojłok w butach w ogóle nie grzeje, musiałabym kupić buty o 2 numery z a duze, zeby zmieścić w nich jeszcze 3 pary wełnianych skarpet:/
Poza tym nie podobają mi się te grube obcasy...no i na naszą zimę, nieoposypane piachem, oblodzone drogi to się w ogóle nie nadaje..chyba że ktoś lubi co chwila szorować tyłkiem po podłożu:P
Któraś z Was pisała, że po płaszczyk czy kurtkę wybrała się do Wawy...ja bym jednak wolała kupić coś tutaj....tylko te ceny...jak coś jest nawet ładne, ciepłe i nie wyglądam w tym jak Horpyna, to kosztuje powyżej 500zł....a jak mniej, to jest kuse, błyszczące, cienkie i w ogóle do kitu:/
Stary 2006-11-09, 16:04   #1244
Wojtusia
Zakorzenienie

A gdzie w Lublinie są sklepy dla plastyków. Chodziłoby mi o to gdzie można kupić fimo (takie coś jak modelina). Kiedys pytałam w kulturomaniaku, ale tam nie mieli. Nie wiecie gdzie to dostanę?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 16:55   #1245
Bruja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A gdzie w Lublinie są sklepy dla plastyków. Chodziłoby mi o to gdzie można kupić fimo (takie coś jak modelina). Kiedys pytałam w kulturomaniaku, ale tam nie mieli. Nie wiecie gdzie to dostanę?
Kiedyś był dość dobrze zaopatrzony sklep tego typu na Staszica (w bramie po lewej str. ulicy idąc w dół), ale nie jestem pewna, czy nadal tam jest, dawno nie zaglądałam. Jest też bas w kinie Bajka (o ile jest, tam też już jakiś czas nie byłam ). No i możliwe, że takie rzeczy są w ABC na Krakowskim.
Stary 2006-11-09, 16:59   #1246
milly
Raczkowanie

Cytat:
Jest taki sklep w bramie na ul.Kołłątaja w Śródmieściu. Jeśli chcesz moge Ci dokładnie wytłumaczyć gdzie to jest.
pozdrawiam
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 18:42   #1247
Wojtusia
Zakorzenienie

Dzięki milly. Wiem gdzie jest Kołłątaja, a nie wiedziałam, ze tam jest sklep taki zajrzę tam przy najbliższej okazji. Ślicznie dziękuję
Stary 2006-11-09, 20:10   #1248
kamkam
Rozeznanie

Jest chyba jeszcze na Zana, na samym początku (patrząc od Kraśnickiej) sklep, który się nazywa bodajże Grafit
Stary 2006-11-09, 20:24   #1249
praline
Zakorzenienie

Cytat:

a nie ma już w bramie na Kołątaja?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-10, 08:38   #1250
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamkam Pokaż wiadomość
Jest chyba jeszcze na Zana, na samym początku (patrząc od Kraśnickiej) sklep, który się nazywa bodajże Grafit
Ok też sprawdzę

Cytat:
a nie ma już w bramie na Kołątaja?
Wlasnie milly mi pisała, że tam jest jakis. Wybiorę się też. Dzięki!
Stary 2006-11-10, 08:39   #1251
karoolaaa
Zakorzenienie

Hej a wiecie moze w ktorym sklepie w Lublinie znajde jakies fajne futrzane torby ??np cos w tym stylu..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (20,3 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez karoolaaa
Czas edycji: 2006-11-13 o 13:59
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 09:06   #1252
misia_bella
Zakorzenienie

Cytat:

na narutowicza. Nazywa sie Elefant. I stoisko z art dla plastyków jest jeszcze w leclerku w kulturomaniaku
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 12:49   #1253
kaaSkaa
BAN stały

jakaś fajna biała alaska
ponawiam pytanie
kaaSkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 14:45   #1254
chamelieu
Zadomowienie

GG do chamelieu

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Hej a wiecie moze w ktorym sklepie w Lublinie znajde jakies fajne futrzane torby ??
Może w Bramie na Krakowskim? Byłam tydzien temu i chyba takie widziałam, ale nie na 100%

A ja mam pytanie, gdzie w Lublimnie mogę obejrzec na żywo takie buty? Przydałyby mi sie takie futrzaki na zimę. Widziałam na allegro za ok 89zł, ale najpierw wolałabym je sprawdzic palpatacyjnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 140916196.jpg (10,6 KB, 16 załadowań)
chamelieu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 10:26   #1255
joker
Raczkowanie

GG do joker

Dziewczyny a czy mozecie mi powiedziec w jakim sklepie zielarskim lub aptece dostane rozslawiony na Wizazu krem pichtowy ?
joker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 10:28   #1256
Moii
Raczkowanie

GG do Moii

A gdzie mozna kupic spodnie krotkie, takie ok. kolan, tylko nie te waskie, co to je teraz kazdy nosi, a takie z maksymalnie szerokimi nogawkami, ze wygladaja troche jak spodnica?? wiecie o co chodzi
Moii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 10:53   #1257
kaaSkaa
BAN stały

ej a nie wiecie czy to w tą sobotę czy za tydzień otwierają lodowisko?
kaaSkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 11:12   #1258
misia_bella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Hej a wiecie moze w ktorym sklepie w Lublinie znajde jakies fajne futrzane torby ??
Ja woidziałam fajną futrzana torbe w GC. koszt - 129zł
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 11:31   #1259
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moii Pokaż wiadomość
A gdzie mozna kupic spodnie krotkie, takie ok. kolan, tylko nie te waskie, co to je teraz kazdy nosi, a takie z maksymalnie szerokimi nogawkami, ze wygladaja troche jak spodnica?? wiecie o co chodzi
A może widziałaś gdzieś takie spodnie jakich nie chcesz tzn wąskie
Bo ja niestety nie widziałam ani takich, ani takich
I pytanie drugie.. czy jest coś fajnego w Top Secret w Olimpie?
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 11:58   #1260
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
I pytanie drugie.. czy jest coś fajnego w Top Secret w Olimpie?
Nie ma
Oczywiście kwesta gustu, ale ja jak oglądałam to byly same, że tak powiem "szmaty"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości