|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy
Cytat:
Niby polar ale sama nie wiem To chyba nie to Kurde mi to nogi zawsze marzna wiec ciezko jest mi powiedziec:P Najgorsze ze tamte kozaki są zamszowe i na obecna pogode calkowicie sie nie nadaja!! Ten deszcz mnie wykonczy
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też przegoniłam kilka razy całe miasto. Nie stać mnie na buty ponad 200zł więc obeszłam chyba wszystkie kangury, CCC i Deichmany. I nic mi się nie podobało. Nie było nawet na czym oka zaczepić. Wszedzie koturny, szpice, kowbojki, szpile albo futrzaki. Po kolejnej wizycie w kangurze w leclercu na zana zwróciłam uwagę na kowbojki z okrągłym czubkiem ale kosztowały chyba 169zł i miały w środku ten jakby koc. Tyle to jeszcze bym dała, zwłaszcza, że zaczęły mi się podobać no ale ten koc w środku a ja zmarzluch jestem.
W niedziele tydzien temu pojechałam na giełde i kupiłam podobne ale z misem w środku tylko za 100zł. Ale co z tego że mają misia jak wczoraj na pogrzebie strasznie mi nogi zmarzły
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jakie buty trzeba kupić żeby w nogi było ciepło
w każdych jest mi zimno!! musiałoby być chyba futerko 1+1 gratis BTW byłam na Ukrainie ostatnio i powiem wam że tam jest mnóstwo butów z futerkiem, takim kudłatym, ciepłym, tylko dlaczego ukrainki mają wąskie nogi w kostkach i łydki szerokie tylko że nie pasują ukraińskie buty na nasze nogi (oczywiście nie na wszystkie nogi )
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Lubomlu, jest to niedaleko przejścia granicznego w Dorohusku. Hmm sklepów to ja tam nie widziałam, za to dużo krów
Na przejściu jest sklep bezcłowy (nie byłam jeszcze w nim, zawsze trafiam jak się zmieniają ekspedientki i jest zamknięte), a zaraz za przejściem jest jeden duży sklep ze słodyczami , wódka, i inne rzeczy, oczywiście prawie cały sklep klientów to Polacy w kolejce stoi się ok. pół godz. a nawet dłużej Jadąc ulicą do Lubomla po obu stronach pasą się krowy których pilnuje "pasterz" (nie wiem jak sie nazywa ten człowiek od krów ), są to krowy zebrane od wszyskich ludzi i jeden człowiek ich pilnuje (ciekawe co ile zmiany mają gdzie na targu praktycznie nie można nic (bluzy, koszulki, adidasy...) kupić "zwykłego" tzn. jakiejś firmy "no name" tylko same nike, puma, adidas itp. Jest baaardzo dużo korzuchów i kurtek skórzanych. Butów nie było dużo, ale ładne (szkoda że się nie nadają do chodzenia ). No i ceny w sumie satysfakcjonujące ale np. ceny ubrań "no name" są porównywalne do polskich. Na targu strasznie wódką czuć od ludzi nawet można kupić pokrojego ogóreczka, wędlinke (kawałki jak na wykałaczkę ) aby zagryźć po wszystkim . A najbardziej co mnie dziwi to że wszystkie okna w domach, pomniki na cmentarzu są niebieskie Tak te okna pasują np. do czerownych ścian że nie wiem Ogólnie moje pierwsze spostrzenie będąc na ukrainie: pustka, bieda, nicość. Wszędzie jakieś pola i 10 cpnów koło przejścia, jeden koło drugiego ![]() Jakoś na tyg. znów pojadę, ostatnio wpadł mi w oko golf za 95 hrywny ale się klełam jak go kupiłam ![]() A tak to jeżdżę z wujkiem potowarzyszyć mu, a przy okazji kupuje duuużo słodyczy, bardzo mi się podobają ich ceny ![]() To było tak OT.
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Na przeciwko Galerii Centrum
, po drugiej stronie ulicy (ale nie Krakowskiego, tylko tej jak jest wejście boczne do GC), obok jest Pierre (chyba )-fryzjer , a dalej Flamenco (jak się nie mylę), z butami
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za super wyczerpujaca wiadomosc
![]() Dowiedzialam sie sporo rzeczy,,,ciekawa jestem tylko jak sprawy sie mają np we Lwowie..byłaś tam może czy eetam? |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie - Heavy duty jest naprzeciwko bocznego wejścia do Galerii Centrum
![]() Co do takiego ocieplania butów materiałem to nie wiem, podobno niektóre grzeją lepiej niż kożuszek bo ten sie zbija po noszeniu i jest taki jak polar A co do butów z Allegro to troszke się obawiam. Kupowałam ostatnio adidaski i normalnie nosze rozmiar 39 - dł wkładki wewnętrznej 25.5 cm i zasugerowalam sie tym, że w opisie było: rozmiar 39- dł wkładki wewn. 25 cm, rozmiar 40 - 25,5. Zamówiłam te drugie a okazało sie, że są dużo za duże - długość wkładki 26,5 cm (!!!). A pytałam wczesniej Sprzedającego 2 razy czy na pewno będą dobre.. No i musialam zabulić dodatkowo za wymiane. Dlatego wole kupić w sklepie ![]() W Kangurze widzialam nawet fajne buty za 149 zł ale mają dziwną podeszwę - taką zachodzącą na czuba buta - troche jak gumowce.. Jak nic lepszego nie znajde to zakupie te hehe |
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We Lwowie nie byłam, kolega był, opowiadał jak w jakiejś knajpie dali mu przepiórke na obiad (który zamówił) BTW pojechałabym tam i w ogóle pooglądać jak tam jest. Z tego co kolega opowiadał to strach samochod zostawiać (ale czy nas jeste lepiej niby można powiedzieć, że można nie dać tylko wtedy jest stracony czas ok. 3 h (spisanie wszystkiego co sie posiada w samochodzie, a póżniej rozkręcanie całego i skręcanie...). Polacy nie biorą A Ukrainiec się upomina, bo kwoty są rzędu 5-20 hrywien. Jak się mu daje 5 to ten jeszcze karze się wrócić do samochodu i przynieść 10 Oczywiście nie każdy, bo jedni biorą 5, jedni 10, ale baby 20 :| (zachłanne żmije )Mam koleżanke która pochodzi z Kijowa, więc moze kiedyś ją wezmę za przewodnika (tylko narazie nie mam samochodu na siebie zarejestrowanego, więc swoim pojechać nie mogę i a wujowi to się nigdy powłoczyć nie chce ).
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
A idziecie na targi kosmetyczne?
Bo ja nigdy nie byłam i nie wiem czy iść?
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Zapewne chodzi o TE Targi Kosmetyczne: Wydział Chemii UMCS zaprasza na kolejne już na naszej uczelni Targi Kosmetyczne. Odbywać się one będą w dniach 8 - 9.11.2006 w godzinach 8.00-18.00 w budynku Dużej Chemii (Pl.M.Curie-Skłodowskiej 3) Ramowy program targów: w godzinach od 10.00 do 17.00 odbędą się pokazy: fryzjerskie (pokaz fryzjerski TOP CITY -11.30, pokaz strzyżenia męskiego, fruzura biurowa- nowość, fryzura ślubna), kosmetyczne (makijaż ślubny 12.30, do pracy, - 8 .11.06, 15.00 - 9.11.06, pedicure- pełny zabieg godz. 13.00). Stoisko towarzyszące: JP Biżuteria Srebrna - biżuteria autorska, MJP fotele masujące. Wśród wystawców są m. in. takie firmy jak: Ziaja, Floslek, Oriflame, Uzdrowisko Iwonicz, Afro House -salon fryzjersko - kosmetyczny, Coala - szkolenia kosmetyczne - tipsy, Margarita - dystrybutor kosmetyków, Centrum Usług Szkoleniowych LIDER, Avon, Smooth - producent kosmetyków z zielonej glinki, Jaskinia solna SOLANIA... ZAPRASZAMY! WSTĘP WOLNY! Może być fajnie,a le ja niestety nie mam czasu..jakby któraś z Was się wybrała, to zdajcie relację
|
|
|
|
#1243 |
|
Rozeznanie
|
A wracając do tematu okryć zimowych i butów...to podtrzymuję Wasze opinie - MASAKRA.
Ten wojłok w butach w ogóle nie grzeje, musiałabym kupić buty o 2 numery z a duze, zeby zmieścić w nich jeszcze 3 pary wełnianych skarpet:/ Poza tym nie podobają mi się te grube obcasy...no i na naszą zimę, nieoposypane piachem, oblodzone drogi to się w ogóle nie nadaje..chyba że ktoś lubi co chwila szorować tyłkiem po podłożu:P Któraś z Was pisała, że po płaszczyk czy kurtkę wybrała się do Wawy...ja bym jednak wolała kupić coś tutaj....tylko te ceny...jak coś jest nawet ładne, ciepłe i nie wyglądam w tym jak Horpyna, to kosztuje powyżej 500zł....a jak mniej, to jest kuse, błyszczące, cienkie i w ogóle do kitu:/ |
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie w Lublinie są sklepy dla plastyków. Chodziłoby mi o to gdzie można kupić fimo (takie coś jak modelina). Kiedys pytałam w kulturomaniaku, ale tam nie mieli. Nie wiecie gdzie to dostanę?
|
|
|
|
#1245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). No i możliwe, że takie rzeczy są w ABC na Krakowskim.
|
|
#1246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki milly. Wiem gdzie jest Kołłątaja, a nie wiedziałam, ze tam jest sklep taki
zajrzę tam przy najbliższej okazji. Ślicznie dziękuję
|
|
|
|
#1248 |
|
Rozeznanie
|
Jest chyba jeszcze na Zana, na samym początku (patrząc od Kraśnickiej) sklep, który się nazywa bodajże Grafit
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie milly mi pisała, że tam jest jakis. Wybiorę się też. Dzięki! |
|
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
a wiecie moze w ktorym sklepie w Lublinie znajde jakies fajne futrzane torby ??np cos w tym stylu..
Edytowane przez karoolaaa Czas edycji: 2006-11-13 o 14:59 |
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na narutowicza. Nazywa sie Elefant. I stoisko z art dla plastyków jest jeszcze w leclerku w kulturomaniaku
|
|
#1253 |
|
BAN stały
|
jakaś fajna biała alaska
ponawiam pytanie
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam pytanie, gdzie w Lublimnie mogę obejrzec na żywo takie buty? Przydałyby mi sie takie futrzaki na zimę. Widziałam na allegro za ok 89zł, ale najpierw wolałabym je sprawdzic palpatacyjnie |
|
|
|
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy mozecie mi powiedziec w jakim sklepie zielarskim lub aptece dostane rozslawiony na Wizazu krem pichtowy
?
|
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie mozna kupic spodnie krotkie, takie ok. kolan, tylko nie te waskie, co to je teraz kazdy nosi, a takie z maksymalnie szerokimi nogawkami, ze wygladaja troche jak spodnica?? wiecie o co chodzi
|
|
|
|
#1257 |
|
BAN stały
|
ej a nie wiecie czy to w tą sobotę czy za tydzień otwierają lodowisko?
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja woidziałam fajną futrzana torbe w GC. koszt - 129zł
|
#1259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn wąskie![]() Bo ja niestety nie widziałam ani takich, ani takich ![]() I pytanie drugie.. czy jest coś fajnego w Top Secret w Olimpie?
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

jeszcze jedno 
Niby polar ale sama nie wiem
Ten deszcz mnie wykonczy

(oczywiście nie na wszystkie nogi
, wódka, i inne rzeczy, oczywiście prawie cały sklep klientów to Polacy
). No i ceny w sumie satysfakcjonujące
Tak te okna pasują np. do czerownych ścian że nie wiem 

a wiecie moze w ktorym sklepie w Lublinie znajde jakies fajne futrzane torby ??np cos w tym stylu..