Misja w Zambii - część III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-02, 17:31   #3571
MartaiMaciej
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez Saito Pokaż wiadomość
Dziękuje, poczekam może po jakimś czasie będzie znów możliwość adopcji.
Przesłuchałam cały wywiad, jest świetny, gratuluje Gosiu.
Napisz zgłoszenie do Seony (adres na stronie www.adopcjaserca.pl), Ona ustawi Cię w kolejce i wpadaj na wizaż. My praktycznie nie mieliśmy już szans, jak pojawiły się dzieciaczki 7.12 i tak Seonka przydzieliła nam naszą małą córeczkę w której zakochaliśmy się od pierwszej sekundy gdy otworzyliśmy maila ze zdjęciami. Życzę powodzenia i pozdrawiam.

Agamann serdecznie gratulujemy i życzymy Wam dużo zdrowia
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 19:05   #3572
Saito
Przyczajenie

Kupiłam właśnie troszkę budyniów i kisielki (jak myślicie? mogą być? bo akurat do wody są dobre było na nich napisane że są z witaminą C... tylko pisaliście że budynie wysyłać, ale może kisiel też będzie dobry? nie wiem jutro jeszcze poszperam po pokoju to może znajdę jakieś naklejki lub kolorowanki a w poniedziałek wysyłam paczkę lub porozdzielam to wszystko na listy kilka wyśle ekonomicznym a kilka priorytetem. No i mam nadzieje że dojdzie
Saito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 19:18   #3573
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Kupiłam właśnie troszkę budyniów i kisielki (jak myślicie? mogą być? bo akurat do wody są dobre było na nich napisane że są z witaminą C... tylko pisaliście że budynie wysyłać, ale może kisiel też będzie dobry?
kisiel też na pewno będzie dzieciom smakował
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:43   #3574
MartaiMaciej
Raczkowanie

Cytat:
Kupiłam właśnie troszkę budyniów i kisielki (jak myślicie? mogą być? bo akurat do wody są dobre było na nich napisane że są z witaminą C... tylko pisaliście że budynie wysyłać, ale może kisiel też będzie dobry? nie wiem jutro jeszcze poszperam po pokoju to może znajdę jakieś naklejki lub kolorowanki a w poniedziałek wysyłam paczkę lub porozdzielam to wszystko na listy kilka wyśle ekonomicznym a kilka priorytetem. No i mam nadzieje że dojdzie
Sprawdz cenniki PP, poważ koperty (dodawaj rzeczy do dopuszczalnej pewnej, wybranej wagi i policz, później weź pudełko z papierem i sznurkiem i sprawdź, bo może Ci wyjść, że paczka priorytetowa kosztuje mniej o kilkadziesiąt zł niż koperty priorytetowe.( Nam tak wyszło)
Cenniki są w wizażu lub na str PPolskiej o ile dobrze pamiętam to strefa B tak jak USA.

I przy zakupach zwracaj uwagę na termin przydatności, musi być długi!

Edytowane przez MartaiMaciej
Czas edycji: 2009-01-02 o 20:50
Stary 2009-01-02, 22:16   #3575
Saito
Przyczajenie

OK już kupiłam, i data ważności jest w miarę długa (niektóre do września a niektóre do października 2009r.) Ceny już znalazłam i postanowiłam te lżejsze rzeczy wysłać priorytetem a te cięższe ekonomiczną a wszystko wyśle w poniedziałek chyba że znajdę jutro jakąś czynną pocztę.
Stary 2009-01-02, 23:37   #3576
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Ceny już znalazłam i postanowiłam te lżejsze rzeczy wysłać priorytetem a te cięższe ekonomiczną
Witaj na forum.
Nie chcę Ci mącić, tylko te priorytety wyjdą Ci dużo drożej, a jak pisali wcześniej często to nie ma znaczenia. A czasem ekonomiczne są szybciej niż priorytetowe.

Markos - przyślij mi adres na który odesłać listy do stowarzyszenia, bo na tej paczce nie znalazłem.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 10:21   #3577
beautyb
Raczkowanie

Gosiu, właśnie wysłuchałam wywiadu z Tobą
Naprawdę świetnie sobie poradziłaś
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 11:06   #3578
Saito
Przyczajenie

Ahamar czyli lepiej wysłać ekonomiczne? Ok. tak też zrobię, jeszcze nie zdążyłam wysłać bo poczta jest nieczynna ale na pewno w poniedziałek wyśle. Dziękuję wszystkim za pomoc
Stary 2009-01-05, 00:57   #3579
ahamar
Raczkowanie

Tak dla przypomnienia, bo dawno nie było wiadomości o Mateuszu, a możecie zapomnieć:

http://mamamatiego.pl.tl/
Stary 2009-01-05, 01:02   #3580
lukrecja222
Zakorzenienie

coś wiadomo na temat wysyłania zdjęć i formularzy?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 10:41   #3581
ewko18
Przyczajenie

Witam wszystkich w Nowym Roku ,najlepsze życzenia spełnienia marzeń i sukcesów w życiu prywatnym oraz wszystkich projektach zawodowych.

Gosiu, właśnie wysłuchałam wywiadu z Tobą
Naprawdę świetnie sobie poradziłaś

Pozdrawiam
Stary 2009-01-05, 13:22   #3582
moromek
Raczkowanie

Witamy w Nowym Roku

Dostaliśmy już kolejny wywiad tym razem z Markosem - link wysłaliśmy na priva. Trzeba będzie poczekać, aż zostanie wrzucony na stronę, tak jak wywiad z Gosią.
Stary 2009-01-05, 18:18   #3583
muriellife
Przyczajenie

ahmar czy nadal potrzebujecie krew? czy oddać można wszędzie czy trzeba przyjechać do Warszawy?
mam A Rh- jeśli mogłaby się kiedykolwiek przydać, daj znać...
nie wiem jak inaczej mogłabym jeszcze pomóc? bardzo bym chciała, jakby co
myślami z Wami
muriel
muriellife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 19:16   #3584
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muriellife Pokaż wiadomość
ahamar czy nadal potrzebujecie krew? czy oddać można wszędzie czy trzeba przyjechać do Warszawy?
Po pierwsze - witaj i dzięki za chęci.

Po drugie to "ja tu tylko sprzątam" - a mamamatiego to nasza adopcyjna mama, która zaadoptowała Lamecka.

Po trzecie - z tego co pisze na swojej stronie - to krew dowolnej grupy można oddać wszędzie tylko trzeba podać następujące dane:

SAMODZIELNY PUBLICZNY DZIECIĘCY SZPITAL KLINICZNY IM.MICHAŁOWICZA, UL.MARSZAŁKOWSKA 24 WARSZAWA ODDZIAŁ HEMATOLOGII I ONKOLOGII - MATEUSZ DĄBKOWSKI URODZONY 28.06.2004

I jeszcze jeden cytat z jej strony:

Jeżeli ktoś nie może pomóc w żaden z tych sposobów, niech roześle adres Naszej stronki do wszystkich znajomych. W ten sposób o Mateuszku dowie się wielu ludzi.

To tyle.

Edytowane przez ahamar
Czas edycji: 2009-01-05 o 22:53
Stary 2009-01-05, 20:54   #3585
MartaiMaciej
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez ahamar Pokaż wiadomość
Po pierwsze - witaj i dzięki za chęci.

Po drugie to "ja tu tylko sprzątam" - a mamamatiego to nasza adopcyjna mama, która zaadoptowała Lamecka.

Po trzecie - z tego co pisze na swojej stronie - to krew można oddać wszędzie tylko trzeba podać następujące dane:

SAMODZIELNY PUBLICZNY DZIECIĘCY SZPITAL KLINICZNY IM.MICHAŁOWICZA, UL.MARSZAŁKOWSKA 24 WARSZAWA ODDZIAŁ HEMATOLOGII I ONKOLOGII - MATEUSZ DĄBKOWSKI URODZONY 28.06.2004

I jeszcze jeden cytat z jej strony:

Jeżeli ktoś nie może pomóc w żaden z tych sposobów, niech roześle adres Naszej stronki do wszystkich znajomych. W ten sposób o Mateuszku dowie się wielu ludzi.

To tyle.
Szkoda,że jestem skażona z pracy, mam nadkrwistość i chętnie oddałabym krew lub szpik. Niestety!!!! Newet nie wolno mi pomarzyć!!!!!!! Tak mówili do tej pory!!!

Czas edycji: 2009-01-06 o 06:39
Stary 2009-01-05, 21:36   #3586
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Hej wszystkim,
Trochę wieści.
Właśnie rozmawiałam telefonicznie z siostrą, czyje się dobrze ale ponieważ to sezon deszczowy to bardzo rzadko mają energie z solarów. Zachmurzone niebo nie sprzyja. Od 21 siedzą więc głównie przy świeczkach
Jeśli chodzi o burzę to ponoć było strasznie. Pioruny trzaskały tak, że nie wiadomo było gdzie uciekać i gdzie się chować. Niestety burza zabrała ze sobą jedna osobę - nie żyje zambijska siostra położna, którą piorun uraził gdy siedziała w swoim pokoju. To dla niech prawdziwa tragedia - w zeszłym tygodniu był pogrzeb.[*] - czyi tzw. światełko dla pielęgniarki.

Jeśli chodzi o sprzęt to miałam rację - zgodnie ze starym zwyczajem siostry wyłączają rzeczy z prądu w burzę więc laptopy i inne sprzęty przetrwały. Tylko wieża jest uszkodzona, a ponieważ lekarza, który załatwiał internet nie ma akurat na miejscu siostry muszą czekać. Jak wróci będa wzywać kogoś do reperacji. Termin nieznany niestety.
Ale po raz kolejny ktoś nam daje znak z góry - adopcja serca na odległość uczy cierpliwości!! Jesteśmy zbyt niecierpliwi o czym świadczy wiele maili od "Rodziców" przysyłanych do adopcji.
Za bardzo przyzwyczailiśmy się do szybkości i tzw. "łatwizny"

Jeśli chodzi o weryfikacje czegokolwiek to informuję, że koszt połączenia jest zbyt wysoki na drobiazgi. Szczególnie takie, które kilka tygodni moga poczekać

Cierpliwie ;p
Stary 2009-01-05, 21:58   #3587
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o burzę to ponoć było strasznie. Pioruny trzaskały tak, że nie wiadomo było gdzie uciekać i gdzie się chować. Niestety burza zabrała ze sobą jedna osobę - nie żyje zambijska siostra położna, którą piorun uraził gdy siedziała w swoim pokoju. To dla niech prawdziwa tragedia - w zeszłym tygodniu był pogrzeb.[*] - czyi tzw. światełko dla pielęgniarki.
Jeśli mogę coś zaproponować - może by dać tę informację na stronę? Co prawda Siostra ta nie była pewnie zaangażowana w naszą akcję, ale pracowała z tamtymi ludźmi....z Siostrą...takie nasz pożegnanie...
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 02:09   #3588
Markos
Raczkowanie

Cytat:
Witam
Przepraszam z góry że nie przeczytałam wszystkich stron z tych tematów (3 części) ale jest ich powyżej 13000 jakoś tz. trochę przeczytałam ale nie za dużo. Też dołączam się do akcji z paczką, wyśle po nowym roku (2 albo 3 stycznia bo poczta jest zamknięta)
No i życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku
Witaj
Nie masz za co przepraszać - przeczytanie takiej ilości postów to nie lada wyzwanie Cieszymy się że tu jesteś
Cytat:
(...)
Markos - przyślij mi adres na który odesłać listy do stowarzyszenia, bo na tej paczce nie znalazłem.
To ile już mamy podpisów??? W końcu nie wiem, czy ta lista ma jechać gdzieś jeszcze, czy wracać do Warszawy - Gosiu podejmij decyzję

Ahamar - prześlę Ci na PW adresy mój i Gosi - wyślesz gdzie Ci będzie wygodniej (oczywiście pod warunkiem, że ta lista ma do Warszawy już wracać)

Jeszcze kilka słów do odwiedzających nas gości:

Mogą także wspomagać naszą misję Ci, którzy nie adoptowali dzieci. Wpłacać można na dowolne cele, np.

• budowa "Arki Noego",
  • dożywianie dzieci,
  • na mleko dla niemowląt,
  • fundusz studencki,,
  • edukacja dzieci,
  • na narzędzia rolnicze,
  • na edukację Sióstr,
  • na produkty ze sklepiku znajdującego się na naszej stronie,
  • na moskitiery,
  • szpital,
  • hospicjum,
  • lub na potrzeby misji - wtedy s.Józefa przeznaczy te środki na najpilniejsze potrzeby, które sama za takie uzna.
Numer konta podany jest na naszej stronie http://www.adopcjaserca.pl
Jest to konto Sióstr Boromeuszek i wszystkie wpływające na nie wpłaty są przeznaczone na misję w Zambii.

Jeśli ktoś chce zaadoptować konkretne dziecko, zapraszam do listy adresów zamieszczonych na pierwszej stronie tego wątku.
Ja ze swojej strony polecam fundację WATOTO ( http://www.dzieciafryki.org
) - w tej chwili na pomoc czeka dwóch kandydatów na studia, oraz Ks. Ryszard Kusy z placówki misyjnej w Nyakinamie (Rwanda) prosi o pomoc dla uczniów, którzy w listopadzie 2008 roku skończyli szkołę podstawową i pragną rozpocząć w 2009 roku naukę w szkole średniej - szczegóły znajdziecie w zakładce "czekają na pomoc".
Ks. Ryszarda Kusego poznałem osobiście - wspaniały człowiek.

No i jeszcze tak nieśmiało link do wywiadu:
http://rapid share.com/files/179925800/RMF_MAXXX_KRAKOW_20090102 .mp3
Usuńcie spację między rapid share, a potem, po wejściu na stronkę, kliknijcie "Free user" i wywiad się ściągnie na kompa.
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 13:38   #3589
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość

No i jeszcze tak nieśmiało link do wywiadu:
http://rapid share.com/files/179925800/RMF_MAXXX_KRAKOW_20090102 .mp3
Usuńcie spację między rapid share, a potem, po wejściu na stronkę, kliknijcie "Free user" i wywiad się ściągnie na kompa.
Markos no jakie "nieśmiało"!
Fajnie poszło 15 min. na antenie - jest się czym pochwalić

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 15:17   #3590
MartaiMaciej
Raczkowanie

Question Dot.: Misja w Zambii - część III

Nie wiem, czy AVA zbiera nadal zakupy i wpłaty.
Dzisiaj przelałam 40$ na zakup materaca dla Jessinali Tembo nr. kart 570, tylko nie wiem jaki rozmiar prześcieradła kupić? 90 na 200, czy 120 na 200??

Gosi wysłuchałam, teraz zmykam słuchać następnej audycji.
Pozdrawiam
Stary 2009-01-06, 21:56   #3591
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Markos - czy Twoja zona wie co ty robisz po nocach ???

po drugie, kurcze nie mam w domu głośników podłączonych albo są popsute ale naprawie albo jakos w pracy posłucham - w co wątpie :/

no i oczywiście [*] dla siostry położnej

o matko nie wyobrażam sobie jaka to musiałabyć burza skoro na śmierć tę siostrę poraził piorun, a co musiały przeżywać dzieci

s.Józefo i inni błagam uważajcie na siebie!!! zapytajcie o jakiś system odgramiania czy coś, nie moze sie to powtórzyć nigdy więcej!

Markos - my mamy 6 podpisów na razie + ahamar nie wiem ile zbierze , ale lista ma iść do Warszawy, dacie rade do 15 dobić?
i ukłony w Waszym kierunku - jak to wszystko profesjonalnie przygotowane! domyślam się tylko iel godzin Was to kosztowało i ile wspaniałych osób - poświęcenie godne uznania!
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 22:52   #3592
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
Napisane przez MartaiMaciej Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy AVA zbiera nadal zakupy i wpłaty.
Dzisiaj przelałam 40$ na zakup materaca dla Jessinali Tembo nr. kart 570, tylko nie wiem jaki rozmiar prześcieradła kupić? 90 na 200, czy 120 na 200??

Gosi wysłuchałam, teraz zmykam słuchać następnej audycji.
Pozdrawiam
ava nadal zbiera -i zbierać będzie każde zakupy proszę zgłaszać to będzie jasnośc w papierach

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Markos - czy Twoja zona wie co ty robisz po nocach ???

s.Józefo i inni błagam uważajcie na siebie!!! zapytajcie o jakiś system odgramiania czy coś, nie moze sie to powtórzyć nigdy więcej!

Markos - my mamy 6 podpisów na razie + ahamar nie wiem ile zbierze , ale lista ma iść do Warszawy, dacie rade do 15 dobić?
i ukłony w Waszym kierunku - jak to wszystko profesjonalnie przygotowane! domyślam się tylko iel godzin Was to kosztowało i ile wspaniałych osób - poświęcenie godne uznania!
żona Markosa wie - kibucuje mu pewnie siedząc obok...czasem :P

w Poznaniu są 3-4 osoby więc jesli macie braki to może jeszze ewentualnie do mnie jesli brakuje? zanim do Warszawy wróci?

hmm..może jest jakiś sposób na uziemianie - zapytam i skonsultuje z siostrą to niegłupi pomysł
Stary 2009-01-06, 23:19   #3593
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Będzie 10-12 podpisów. Trochę się to przedłuży z powodu chorób. Ale najpóźniej we wtorek wyślę. Tylko gdzie? Mam adresy warszawskie, jak gdzie indziej to mi napiszcie.
Stary 2009-01-06, 23:22   #3594
Norton
Raczkowanie

GG do Norton
Exclamation Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
No i jeszcze tak nieśmiało link do wywiadu: http://rapid share.com/files/179925800/RMF_MAXXX_KRAKOW_20090102 .mp3
Markos - Gratulacje i wyrazy uznania za Twój wkład w nasze Dzieło Misyjne.

Dziś obchodzimy Misyjny Dzień Dziecka - pamiętajmy o dzieciach w Afryce.

TAKIE MAŁE PRZYPOMNIENIE "MISYJNY SMS"

Czy wiecie o nowej akcji Komisji Episkopatu Polski ds. Misji?

Pragnę poinformować Was o nowej formie wspierania misjonarzy (od 1 stycznia do 31 października 2009 r.). Jest nią specjalny numer telefonii komórkowej 72032 (koszt 2,44 z VAT), na który można posłać sms-a o treści Misje i bezpośrednio wspomóc dzieło misyjne (wszyscy operatorzy zrezygnowali z własnych dochodów związanych z tą akcją).

Proszę o przekazanie tej informacji Waszym znajomym i wysyłanie sms-ów.

Edytowane przez Norton
Czas edycji: 2009-01-06 o 23:27
Norton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 08:38   #3595
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dla przypomnienia, bo dawno nie było wiadomości o Mateuszu, a możecie zapomnieć:

http://mamamatiego.pl.tl/
Ja odwiedzam stronę regularnie Mateuszek ma już nową stronę od dość dawna: http://www.pomozmateuszowi.pl/

Ale Mamamatiego mogłaby się odezwać do nas

Cytat:
Ja wysyłałam kisiele i baaaaaardzo smakowały Dostałam później podziękowanie w liście, że Dzieciom strasznie smakowały.

Cytat:
Witaj na forum.
Nie chcę Ci mącić, tylko te priorytety wyjdą Ci dużo drożej, a jak pisali wcześniej często to nie ma znaczenia. A czasem ekonomiczne są szybciej niż priorytetowe.
.
Tak tak wysłaj ekonomicznym. Taniej, a nie zawsze dochodzą szybciej. Szkoda kasy na priortety.

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o burzę to ponoć było strasznie. Pioruny trzaskały tak, że nie wiadomo było gdzie uciekać i gdzie się chować. Niestety burza zabrała ze sobą jedna osobę - nie żyje zambijska siostra położna, którą piorun uraził gdy siedziała w swoim pokoju. To dla niech prawdziwa tragedia - w zeszłym tygodniu był pogrzeb
O rety Nie dość że brak personelu, to jeszcze Siostra położna nie żyje [*]

Ciekawe jak tam nasze Dzieci w wioskach, bo ja aż drżę ze strachu jak te ich domki - lepianki przetwały burzę????? Jestem przerażona.

Cytat:
No i jeszcze tak nieśmiało link do wywiadu: http://rapid share.com/files/179925800/RMF_MAXXX_KRAKOW_20090102 .mp3
Qrcze nie idzie mi to w pracy W domu odsłucham.

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
coś wiadomo na temat wysyłania zdjęć i formularzy?
Nic nie wiadomo i nie wiadomo jak długo trzeba czekać Jak wyżej Ava napisała, nie mamy żadnego kontaktu z Siostra poza telefonem. Burza zerwała neta.

Cytat:
Napisane przez Norton Pokaż wiadomość
TAKIE MAŁE PRZYPOMNIENIE "MISYJNY SMS"
.
Wysłane

Czy ktoś organizuje bądź ma zamiar organizować dużą 20 kg paczkę do Zambii? Bo mam do wysłania nowiutką nieużywaną maszynkę do strzyżenia włosów Remington http://www.elektrik.pl/remington/cer...63c-p-858.html
W kopercie bąbelkowej boję się, rzucą to gdzieś i po maszynce. A jest w dość ciężkim solidnym futerale i ma dużo ostrzy i za kopertę bym musiała sporo zapłacić.

Nietrafiony prezent Mąż już jedną ma a drugiej nie potrzebuje. Sprawdziłam, działa. (Nie na sobie sprawdziłam oczywiście)

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-01-07 o 08:41
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 09:52   #3596
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Będzie 10-12 podpisów. Trochę się to przedłuży z powodu chorób. Ale najpóźniej we wtorek wyślę. Tylko gdzie? Mam adresy warszawskie, jak gdzie indziej to mi napiszcie.

Czesc!
Ślij do Warszawy Ja mam w przyszłym tygodniu wolne, to może uda się w końcu złożyć papierzyska do urzędów

Pozdrawiam i miłe go dnia życzę

(Kurczę...czkawkę mam )
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 10:15   #3597
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Kochani!
Kalendarze faktycznie miały kosztować 30pln (nie sądzę, żeby więcej...ale zostawmy ten zapas kilku złotych )
Piszcie kto chce kalendarz.
Gosiu, ja też piszę się na jeden kalendarz

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 10:36   #3598
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Nic nie wiadomo i nie wiadomo jak długo trzeba czekać Jak wyżej Ava napisała, nie mamy żadnego kontaktu z Siostra poza telefonem. Burza zerwała neta.
tak, ja wiem, tylko z tego co czytałam na stronie to ktoś inny miał wysyłać te formularze i zdjęcia...
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:11   #3599
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
tak, ja wiem, tylko z tego co czytałam na stronie to ktoś inny miał wysyłać te formularze i zdjęcia...
Ale zdjęcia i formularza Twojego Dziecka raczej tam nie będzie Bo wszystkie zdjęcia i formularze, które Ava przywiozła dotyczyły wcześniej przyznanych Dzieci. A od Jej powrottu nic więcej Siostra nie dosłała a teraz jeszcze ten brak kontaktu

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 18:51   #3600
MartaiMaciej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ale zdjęcia i formularza Twojego Dziecka raczej tam nie będzie Bo wszystkie zdjęcia i formularze, które Ava przywiozła dotyczyły wcześniej przyznanych Dzieci. A od Jej powrottu nic więcej Siostra nie dosłała a teraz jeszcze ten brak kontaktu
Nia mam pojęcia jak wygląda tam przekaźnik internetowy, ani prawde powiedziawszy nie znam się na tym, ale może tam zadziałałby jakiś nadajnik radiowy?? Może ktoś wie w przybliżeniu jaki to koszt. Jest nas conajmniej 600 (pewnie wszyscy nie daliby rady), więc może to wyniosłoby po kilka $, a mielibyśmy kontakt (którego bardzo brakuje napewno Wszystkim), a Siostra miałaby "Swój".
A jeżeli uzbierałoby się więcej, to może jeszcze piorunochron??
To tylko niesmiała propozycja ( 600x3$ daje 1800$, a 3$ to dziewięć zł i grosiki).
Przecież jak Arka rozkręci się na dobre to i tak staniemy przed takim wyzwaniem.

Czas edycji: 2009-01-07 o 21:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości