|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
Agamann serdecznie gratulujemy i życzymy Wam dużo zdrowia |
|
|
|
|
#3572 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam właśnie troszkę budyniów i kisielki (jak myślicie? mogą być? bo akurat do wody są dobre było na nich napisane że są z witaminą C... tylko pisaliście że budynie wysyłać, ale może kisiel też będzie dobry? nie wiem
jutro jeszcze poszperam po pokoju to może znajdę jakieś naklejki lub kolorowanki a w poniedziałek wysyłam paczkę lub porozdzielam to wszystko na listy kilka wyśle ekonomicznym a kilka priorytetem. No i mam nadzieje że dojdzie
|
|
|
|
#3573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cenniki są w wizażu lub na str PPolskiej o ile dobrze pamiętam to strefa B tak jak USA. I przy zakupach zwracaj uwagę na termin przydatności, musi być długi! Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-02 o 20:50 |
|
|
|
|
#3575 |
|
Przyczajenie
|
OK już kupiłam, i data ważności jest w miarę długa (niektóre do września a niektóre do października 2009r.) Ceny już znalazłam i postanowiłam te lżejsze rzeczy wysłać priorytetem a te cięższe ekonomiczną
a wszystko wyśle w poniedziałek chyba że znajdę jutro jakąś czynną pocztę.
|
|
|
|
#3576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę Ci mącić, tylko te priorytety wyjdą Ci dużo drożej, a jak pisali wcześniej często to nie ma znaczenia. A czasem ekonomiczne są szybciej niż priorytetowe. Markos - przyślij mi adres na który odesłać listy do stowarzyszenia, bo na tej paczce nie znalazłem. |
|
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
Gosiu, właśnie wysłuchałam wywiadu z Tobą
![]() Naprawdę świetnie sobie poradziłaś
|
#3578 |
|
Przyczajenie
|
Ahamar czyli lepiej wysłać ekonomiczne? Ok. tak też zrobię, jeszcze nie zdążyłam wysłać bo poczta jest nieczynna ale na pewno w poniedziałek wyśle. Dziękuję wszystkim za pomoc
|
|
|
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
Tak dla przypomnienia, bo dawno nie było wiadomości o Mateuszu, a możecie zapomnieć:
http://mamamatiego.pl.tl/ |
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
coś wiadomo na temat wysyłania zdjęć i formularzy?
|
|
|
|
#3581 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich w Nowym Roku ,najlepsze życzenia spełnienia marzeń i sukcesów w życiu prywatnym oraz wszystkich projektach zawodowych.
Gosiu, właśnie wysłuchałam wywiadu z Tobą ![]() Naprawdę świetnie sobie poradziłaś Pozdrawiam
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
Witamy w Nowym Roku
![]() Dostaliśmy już kolejny wywiad tym razem z Markosem - link wysłaliśmy na priva. Trzeba będzie poczekać, aż zostanie wrzucony na stronę, tak jak wywiad z Gosią.
|
#3583 |
|
Przyczajenie
|
ahmar czy nadal potrzebujecie krew? czy oddać można wszędzie czy trzeba przyjechać do Warszawy?
mam A Rh- jeśli mogłaby się kiedykolwiek przydać, daj znać... nie wiem jak inaczej mogłabym jeszcze pomóc? bardzo bym chciała, jakby co myślami z Wami muriel |
|
|
|
#3584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie to "ja tu tylko sprzątam" - a mamamatiego to nasza adopcyjna mama, która zaadoptowała Lamecka. Po trzecie - z tego co pisze na swojej stronie - to krew dowolnej grupy można oddać wszędzie tylko trzeba podać następujące dane: SAMODZIELNY PUBLICZNY DZIECIĘCY SZPITAL KLINICZNY IM.MICHAŁOWICZA, UL.MARSZAŁKOWSKA 24 WARSZAWA ODDZIAŁ HEMATOLOGII I ONKOLOGII - MATEUSZ DĄBKOWSKI URODZONY 28.06.2004 I jeszcze jeden cytat z jej strony: Jeżeli ktoś nie może pomóc w żaden z tych sposobów, niech roześle adres Naszej stronki do wszystkich znajomych. W ten sposób o Mateuszku dowie się wielu ludzi. To tyle.
filmy ze spotkania z siostrą Józefą, Tychy, Chorzów, ogniska i inne Zambie ; artykuł w DZ Kelvin Mwanza, początki misji Edytowane przez ahamar Czas edycji: 2009-01-05 o 22:53 |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-06 o 06:39 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim,
Trochę wieści. Właśnie rozmawiałam telefonicznie z siostrą, czyje się dobrze ale ponieważ to sezon deszczowy to bardzo rzadko mają energie z solarów. Zachmurzone niebo nie sprzyja. Od 21 siedzą więc głównie przy świeczkach ![]() Jeśli chodzi o burzę to ponoć było strasznie. Pioruny trzaskały tak, że nie wiadomo było gdzie uciekać i gdzie się chować. Niestety burza zabrała ze sobą jedna osobę - nie żyje zambijska siostra położna, którą piorun uraził gdy siedziała w swoim pokoju. To dla niech prawdziwa tragedia - w zeszłym tygodniu był pogrzeb.[*] - czyi tzw. światełko dla pielęgniarki. Jeśli chodzi o sprzęt to miałam rację - zgodnie ze starym zwyczajem siostry wyłączają rzeczy z prądu w burzę więc laptopy i inne sprzęty przetrwały. Tylko wieża jest uszkodzona, a ponieważ lekarza, który załatwiał internet nie ma akurat na miejscu siostry muszą czekać. Jak wróci będa wzywać kogoś do reperacji. Termin nieznany niestety. Ale po raz kolejny ktoś nam daje znak z góry - adopcja serca na odległość uczy cierpliwości!! Jesteśmy zbyt niecierpliwi o czym świadczy wiele maili od "Rodziców" przysyłanych do adopcji. Za bardzo przyzwyczailiśmy się do szybkości i tzw. "łatwizny" ![]() Jeśli chodzi o weryfikacje czegokolwiek to informuję, że koszt połączenia jest zbyt wysoki na drobiazgi. Szczególnie takie, które kilka tygodni moga poczekać ![]() Cierpliwie ;p
|
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie masz za co przepraszać - przeczytanie takiej ilości postów to nie lada wyzwanie Cieszymy się że tu jesteś Cytat:
Ahamar - prześlę Ci na PW adresy mój i Gosi - wyślesz gdzie Ci będzie wygodniej (oczywiście pod warunkiem, że ta lista ma do Warszawy już wracać) Jeszcze kilka słów do odwiedzających nas gości: Mogą także wspomagać naszą misję Ci, którzy nie adoptowali dzieci. Wpłacać można na dowolne cele, np.
Jest to konto Sióstr Boromeuszek i wszystkie wpływające na nie wpłaty są przeznaczone na misję w Zambii. Jeśli ktoś chce zaadoptować konkretne dziecko, zapraszam do listy adresów zamieszczonych na pierwszej stronie tego wątku. Ja ze swojej strony polecam fundację WATOTO ( http://www.dzieciafryki.org ) - w tej chwili na pomoc czeka dwóch kandydatów na studia, oraz Ks. Ryszard Kusy z placówki misyjnej w Nyakinamie (Rwanda) prosi o pomoc dla uczniów, którzy w listopadzie 2008 roku skończyli szkołę podstawową i pragną rozpocząć w 2009 roku naukę w szkole średniej - szczegóły znajdziecie w zakładce "czekają na pomoc". Ks. Ryszarda Kusego poznałem osobiście - wspaniały człowiek. No i jeszcze tak nieśmiało link do wywiadu: http://rapid share.com/files/179925800/RMF_MAXXX_KRAKOW_20090102 .mp3Usuńcie spację między rapid share, a potem, po wejściu na stronkę, kliknijcie "Free user" i wywiad się ściągnie na kompa. |
||
|
|
|
#3589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie poszło 15 min. na antenie - jest się czym pochwalić
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy AVA zbiera nadal zakupy i wpłaty.
Dzisiaj przelałam 40$ na zakup materaca dla Jessinali Tembo nr. kart 570, tylko nie wiem jaki rozmiar prześcieradła kupić? 90 na 200, czy 120 na 200?? ![]() Gosi wysłuchałam , teraz zmykam słuchać następnej audycji.Pozdrawiam |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Markos - czy Twoja zona wie co ty robisz po nocach ???
po drugie, kurcze nie mam w domu głośników podłączonych albo są popsute ale naprawie albo jakos w pracy posłucham - w co wątpie :/no i oczywiście [*] dla siostry położnej ![]() o matko nie wyobrażam sobie jaka to musiałabyć burza skoro na śmierć tę siostrę poraził piorun, a co musiały przeżywać dzieci ![]() s.Józefo i inni błagam uważajcie na siebie!!! zapytajcie o jakiś system odgramiania czy coś, nie moze sie to powtórzyć nigdy więcej! Markos - my mamy 6 podpisów na razie + ahamar nie wiem ile zbierze , ale lista ma iść do Warszawy, dacie rade do 15 dobić? i ukłony w Waszym kierunku - jak to wszystko profesjonalnie przygotowane! domyślam się tylko iel godzin Was to kosztowało i ile wspaniałych osób - poświęcenie godne uznania!
|
#3592 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w Poznaniu są 3-4 osoby więc jesli macie braki to może jeszze ewentualnie do mnie jesli brakuje? zanim do Warszawy wróci? hmm..może jest jakiś sposób na uziemianie - zapytam i skonsultuje z siostrą to niegłupi pomysł
|
|
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
Będzie 10-12 podpisów. Trochę się to przedłuży z powodu chorób. Ale najpóźniej we wtorek wyślę. Tylko gdzie? Mam adresy warszawskie, jak gdzie indziej to mi napiszcie.
|
|
|
|
#3594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś obchodzimy Misyjny Dzień Dziecka - pamiętajmy o dzieciach w Afryce. TAKIE MAŁE PRZYPOMNIENIE "MISYJNY SMS"Czy wiecie o nowej akcji Komisji Episkopatu Polski ds. Misji? Pragnę poinformować Was o nowej formie wspierania misjonarzy (od 1 stycznia do 31 października 2009 r.). Jest nią specjalny numer telefonii komórkowej 72032 (koszt 2,44 z VAT), na który można posłać sms-a o treści Misje i bezpośrednio wspomóc dzieło misyjne (wszyscy operatorzy zrezygnowali z własnych dochodów związanych z tą akcją). Proszę o przekazanie tej informacji Waszym znajomym i wysyłanie sms-ów. Edytowane przez Norton Czas edycji: 2009-01-06 o 23:27 |
|
|
|
|
#3595 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Mamamatiego mogłaby się odezwać do nas ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[*] Ciekawe jak tam nasze Dzieci w wioskach, bo ja aż drżę ze strachu jak te ich domki - lepianki przetwały burzę????? Jestem przerażona. Cytat:
W domu odsłucham. Nic nie wiadomo i nie wiadomo jak długo trzeba czekać Jak wyżej Ava napisała, nie mamy żadnego kontaktu z Siostra poza telefonem. Burza zerwała neta. Wysłane ![]() Czy ktoś organizuje bądź ma zamiar organizować dużą 20 kg paczkę do Zambii? Bo mam do wysłania nowiutką nieużywaną maszynkę do strzyżenia włosów Remington http://www.elektrik.pl/remington/cer...63c-p-858.htmlW kopercie bąbelkowej boję się, rzucą to gdzieś i po maszynce. A jest w dość ciężkim solidnym futerale i ma dużo ostrzy i za kopertę bym musiała sporo zapłacić. Nietrafiony prezent Mąż już jedną ma a drugiej nie potrzebuje. Sprawdziłam, działa. (Nie na sobie sprawdziłam oczywiście )
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-01-07 o 08:41 |
|||||
|
|
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czesc! Ślij do Warszawy Ja mam w przyszłym tygodniu wolne, to może uda się w końcu złożyć papierzyska do urzędów ![]() Pozdrawiam i miłe go dnia życzę ![]() (Kurczę...czkawkę mam )
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wszystkie zdjęcia i formularze, które Ava przywiozła dotyczyły wcześniej przyznanych Dzieci. A od Jej powrottu nic więcej Siostra nie dosłała a teraz jeszcze ten brak kontaktu
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeżeli uzbierałoby się więcej, to może jeszcze piorunochron?? To tylko niesmiała propozycja ( 600x3$ daje 1800$, a 3$ to dziewięć zł i grosiki). Przecież jak Arka rozkręci się na dobre to i tak staniemy przed takim wyzwaniem. Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-07 o 21:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

jutro jeszcze poszperam po pokoju to może znajdę jakieś naklejki lub kolorowanki a w poniedziałek wysyłam paczkę lub porozdzielam to wszystko na listy kilka wyśle ekonomicznym a kilka priorytetem. No i mam nadzieje że dojdzie 
a wszystko wyśle w poniedziałek chyba że znajdę jutro jakąś czynną pocztę.