|
|
#571 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
Cytat:
Ani się obejrzysz a zacznieć wysyłać paczki co tydzień,które zawsze powtarzamy bardzo się nie opłacają,ale tego nikt nie słyszy A co do drugiej części pytania ,to tak tak tak pojedziesz ,marzenia się spełniają. Zaproszenie masz zagwarantowane,tylko zbieraj pieniądze na bilet. ![]() Animator ![]() |
||
|
|
|
#572 |
|
Rozeznanie
|
Animator
![]() Jolu Jak chcesz te papiery sobie wyrobić to teraz 0d 30 VI do 05.VII w Niepokalanowie jest kurs Animatorów misyjnych. Może się jeszcze załapiesz. Reszta zależy tylko od proboszcza. Nawet jak się ma angaż biskupa do tej funkcji. Jak animować to trochę może pomóc mój blog, trochę pytania do mnie na priv, no i takie dokumenty:na początek:"Ad Gentes" i "Redemptoris Missio". Są to cieńkie książeczki. Można też sobie zaprenumerować "Światło Narodów" i "Misje Dzisiaj" w Papieskich Dziełach Misyjnych 022 838 29 44. Teraz wstawiam nareszcie te zdjęcia z Kongresu Misyjnego Dzieci w Łagiewnikach z fotosika http://grychnik.fotosik.pl/albumy/450789.html Próbowałem już wczoraj ale serwer nie przyjmował. Na jednym ze zdjęć są te dzieciaczki z Zambii między naszymi.A propos animatora misyjnego - mogę na blogu albo na forum zrobić taki kurs korespndencyjny. Agusiek Jestem przerażony twoją niemiłą przygodą. Agnieszko Wyrazy współczucia. Też wyrywałem ostatno ząb leczony kanałowo, ale się udało- wyrwany cały. Ahamar Bardzo sympatyczna propozycja z tym grilem. Pomódl sie w intencji mojego skarbu, by Jej nie było przykro jak Jej zaproponuję wyjazd, bo ona na pewno nie będzie skłonna pojechac z powodu swojej choroby. Markos to spotkanie z Małgosią tez jest b.dobrym pomysłem, tylko w tym największy jest ambaras, ze dwoje proponuje na raz (w jednym teminie) Do wszystkich a szczególnie do filatelistów Dostałem od jednego z misjonarzy 5 dużych albumów polskich znaczków stemplowanych, żeby je spieniężyć i w ten sposób wesprzeć misje. Dzwoniłem do sklepów a tam mi powiedziano, że mają komplety i polskich nie przyjmują. Podpowiedzcie mi co z tym fantem zrobić. Z tym, że ten misjonarz to werbista i chciał w ten sposób wesprzeć swoje (to zrozumiałe) zgromadzenie. Myślę jednak, że misje to wspólna sprawa.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-06-14 o 23:14 |
|
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
nie znam się na znaczkach zupełnie...ale napiszę informacyjnie, że na allegro klaser idzie za 100 pln. Nie wiem jakie są stawki tak normalnie, więc nie wiem, czy 100 zł to dużo czy mało...
|
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
witam z przedpołudniową bryzą,
Filatelistyka? Wycena? Proszę: http://www.filatelistyka.org/index_catalog.jsp natomiast w poszukiwaniu nabywców można przeczesac tą stronę, może dac ogłoszenie... http://www.filatelistyka.org/pages/Links.html Pozdrawiam
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-06-14 o 11:37 Powód: dopisek |
|
|
|
#575 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Jestem tu nowa, nie dawno przyznano mi synka Nazywa się Edward Mailoni i urodził się 12 września 2002r Jest śliczny! Mam tutaj spore zaległości ale postaram się je szybko nadrobić Pozdrawiam !
|
|
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Załączam zdjęcie naszej 3-letniej Elizabeth Njelenje ![]() Załącznik 1540204 |
|
|
|
#577 |
|
Raczkowanie
|
Serdecznie witamy na pokładzie i w naszej rodzince, mam nadzieję, że będziesz nas często odwiedzała na forum i czatcie.
Zapraszamy na stronę www.adopcja-serca.1oo.pl -> znajdziesz tam kilka pytań i odpowiedzi
|
|
|
|
#578 |
|
Raczkowanie
|
witamy wszystkie nowe buzie na naszym forum
![]() piękne macie dzieci!
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet gdyby ci ie nie chcialo czytac to z ciekawosci to zrobisz i zamiast sprzatac tak jak ja teraz bedziesz siedziec przed kompem ![]() ![]() ![]() Animator - glebokie uklony dla Twojej animacji - Ty musisz zyc ze 200 lat zeby te swoje pomysly wcielac w zycie co do dzieciaczkow z City of Hope to BasiaG tam pracowala przez jakis czas co do spotkania, to prosze o podniesienie reki osoby, ktore rzeczywiscie bylyby w stanie przyjechac w oba miejsca gdyby terminy byly rozne edit: i e-mail od sostrzyczki niestety na lapie wklejanie nie dziala, poprosze seone to wam wklei ja tu nie umiem :/
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam email od Siostry, który otzrymała MAMA. Potwierdzam, mam listę Dzieci do adopcji i będę przydzielać
"Pani Agnieszko,wysylam na razie liste dzieci do Pani Ewy i zdjecia.juz wkrotce zapelnia sie nam pozostale numerki.Mubanga bedzie juz od poniedzialku pisac pierwsze listy do rodzicow /od nr.300-500./.Nastepna koperta w drodze. Przyjmuje do pomocy; ksiegowego,jest to spora liczba dzieci i przyznaje ze na koniec roku nie dalabym rady a jednak kazdy mile zobaczy czy pieniazki wplynely czy nie .Zakupy robimy dla wszystkich:mundurki,buty, przybory szkolne.jutro wprowadzam go,omowimy tez sposob rozliczania sie.pozdrawiam, serdecznie s.Jozefa" Witam wszystkie nowe Mamy!!! |
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
seona jest szybsza od wiatru
![]() jak ja bm sobie bez Ciebie poradzila wielkie dzieki i czekam z niecierpliwoscia na nowych rodzicow, pochwalcie sie, bo ja tym razem nic nie wiem Seona dzisiaj odbiera porody ![]() wszystkich ktorzy napisali e-maile prosze o cierpliwosc, w koncu to nadrobie
|
#582 | |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe twarze
![]() ![]() Cytat:
Ile ten bilet kosztuje i co trzeba zrobić? A, i jeszcze mam pytanie, jak lepiej zrobić? czy wysyłać paczkę, która będzie szła nie wiadomo ile, czy lepiej w kopercie bąbelkowej wysłać synkowi listy, zdjęcia i jakieś drobiazgi, a na konto sióstr wpłacić jakąś kwotę dla Obistera? Z góry dzięki za rady
|
|
|
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Kate354 ja chyba teraz wybrałabym 2 opcję, czyli list do 2kg + zakupy w sklepiku. Chyba, że paczka na urodziny bądź zrzutka na paczkę wspólną.
W tej 2 kg na prawdę sporo się mieści. Ja kupuję bombelkową największą. Ostatnio załadowałam tam koszulkę dla Bena, sukienkę i bluzkę dla Margaret, komplecik dla Krzyśka, tshirt dla taty, bluzkę dla mamy, weszły jeszcze landryny i żelki, 6 lizaków, 5 mydełek, podpaski i patyczki do uszu i dla upchania wagi opakowania chusteczek. Sporo jak na niewinny list
Edytowane przez KateMwale Czas edycji: 2008-06-14 o 17:47 |
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
Że aż tyle się zmieści to nie wiedziałam. Rzeczywiście sporo jak na niewinny list
![]() ![]() Ok, to działam w ten sposób![]() ![]() wielkie dzięki
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Położna Seona
odebrała 15 Dzieci i wszystkie już oddane Rodzicom![]() Przydzieliłam do numer 479. Już zostało tylko 20 oczekujących Osób
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Przeglądnęłam sobie właśnie wcześniejsze strony z tego wątku (o spironolu) i już wyjaśniam: Mam na imię Kaśka i jestem dziennikarką w "Super Nowościach" w Rzeszowie. Z pomocą Seony udało nam się stworzyć kilka artykułów o adopcji serca
![]() i jestem wdzięczna losowi, że nas ze sobą spotkał. Bo dzięki temu jestem MAMĄ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że one pomogły w jakiś sposób i więcej osób zainteresowało się adopcją serca i misjami ![]() ![]() ![]() Piszę też do polonijnego dwutygodnika White Eagle, która ukazuje się w 5 stanach w USA. Może i tam napiszę o pomocy dla misji w Zambii? Pewnie warto Kilka tygodni temu napisałam w White Eagle o zjawisku "adopcji serca" i podałam linki do różnych stron związanych z misjami i adopcją serca (bo u nas wstrzymana była). Może teraz podam namiary na szpital i misje i poproszę o wysyłkę potrzebnych rzeczy. dlatego poproszę o listę najbardziej potrzebnych rzeczy ![]() ![]()
|
|
|
|
#587 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#588 |
|
Raczkowanie
|
Witam bardzo serdecznie nowe Mamy,Kate354 i Karolinkebrd.
Kate354-koperta bombelkowa to bardzo dobry pomysł,mieści się sporo,popieram KateMwale i szybko idzie-priorytet. ![]() ![]() :Agu-siek-ale przygoda,dobrze że nic Ci się nie stało. |
|
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co prawda wysyłam tylko do 350 gram, bo mi szkoda kasy na te opłaty Przelewam za to więcej na konto. Ale do tcyh małych kopert do 350 gram też zawsze pakuję coś dla całej rodzinki, witaminy dla rodziców i jakieś drobiazgi dla dziewczynek. Cytat:
A co potrzebne, to co zawsze. Witaminy (te co Ci wymieniałam kiedyś), B complex, wapno, multiwitaminy, w szczególności ten Spironol cały czas jest potrzebny!! , przybory szkolne, zabawki, ubranka z naturalnych tkanin, dla dzieci i dla rodziców. U nas adocpja nadal wstrzymana. Dzieci , które przydzielam to nadal echo artykułów ![]() Edit. Sprawdziłam meila, mam jeszcze zdjęcia dla rodziców, tych którym dzisiaj przyznałam. Prześlę wieczorem. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz też mam już kilka rzeczy do wysłania, ale muszę zaczekać na pensję. |
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś sorawdziłam saldo konta i ... szok
565 zł z pitów takiej kwoty sie nie spodziewałam myślałam, że tak jak w zeszłym roku dostane zwrotu koło 60 zł ![]() a tu szok i oczywiście pierwsze co pomyślałam .... jutro zakypy dla Sibi i Langsona ( no ok .. dla siebie tez ) i pewnie przelewy w poniedziałek zrobię które zaplanowałam z końcem miesiąca ( wypłata ) hmmm chociaz jeden fajny dzień ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
#592 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=_MAMA_;7880723 Animator - glebokie uklony dla Twojej animacji - Ty musisz zyc ze 200 lat zeby te swoje pomysly wcielac w zycie co do spotkania, to prosze o podniesienie reki osoby, ktore rzeczywiscie bylyby w stanie przyjechac w oba miejsca gdyby terminy byly rozne edit:[/QUOTE] Mama To była podpowiedź do Nortona i jest to część pomysłów, zresztą każdy robi co może. Jeżeli chodzi o Jastrzębie - chętnie bym przyjechał tak samo jak na spotkanie z Małgosią S z Radomia. Cytat:
Bilet kosztuje ok 840 zielonych,(chyba w jedna stronę) dolicz jeszcze szczepienia w kraju. Ale gdyby Ci się udało miałabyś wiele materiałów do artykułów w swojej gazecie. Zaproponuj Twojej firmie by Ci dała delegację na ten wyjazd. Powodzenia. Norton Przypomniało mi sie jeszcze co maja na festynach, a więc: wata cukrowa, zjeżdżalnia dla dzieci, konie do jazdy wierzchem. Na razie.
|
|
#593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to jest rowniotkie 15 lat mlodszy ode mnie ![]() Witamy na forum
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do medialno/kulturalnych operacji to rozmawiałem dziś z panem Larrym OK Ugwu z Jednego Światu i zarazem Nadbałtyckiego Centrum Kultury - mamy sojusznika - tyle mogę na razie powiedziec... Pozdrawiam...
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
shreck, nie pogadasz a kawka z prezydentem kiedy ?
![]() dokladnie tydzien temu ogladalam rano program na dwojce dziennikarka odwiedza w domu aktorke (zapomnialam nazwiska) gra w Zlotopolskich Elzunie - sklepowa, wiecie kto ? i ona ma dziecko z adopcji serca od pallotynow o ile pamietam, opowiedziala w kilku zdaniach na czym polega, pokazywala zdjecia i teraz rozumiem skad tyle e-maili w mojej skrzynce ![]() ale na temat: mysle ze ja mozna poprosic o zdjecie z autografem, tylko jak namierzyc adres ? w necie pewnie nie podaja ![]() oczywiscie nie podano naszej strony ani zadnej, ale wystarczy wpisac w wyszukiwarke adopcja serca i wiadmomo ze spokojnie mozna nas namierzyc
|
#597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%8...C5%BCniatowska |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Witam z porannym słonkiem,
MAMO - na razie czeka mnie rozmowa z jedną z wysoko postawionych osób z PZKM - tak zostałem pokierowany i poinstruowany przez Jego Ekscelencję Ambasadora Zakonu Maltańskiego - tyle na razie powiem. A jeśli chodzi o Jeden Świat i NCK to największe podziękowania należą się Danielowi - zresztą sam Ci powie co i jak. Tutaj są linki do Jednego Światu i zespołu prowadzonego w ramach tego stowarzyszenia: http://www.ugwu.artportal.pl/ http://www.ikengadrummers.pl/ Ok - na mnie już czas - muszę udac się do pewnego futrzastego głodomora - mam nadzieję, że noc upłynęła mu spokojnie. Miłej niedzieli wszystkim i pozdrawiam...
|
|
#599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę w tym pomóc radą. Są dwa rozwiązania (ja w ten sposób załatwiam wywiady z aktorami czy piosenkarzamiOtóż serial produkuje firma MT Art Prod.., więc trzeba uderzyć z zapytaniem do producenta (to producent wykonawczy) a tu wyszukałam jego adres: ul. Solec 20a m. 31, 00-410 Warszawa tel./fax: (0-22) 628 92 71, 625 54 94 i przedstawić mu sprawę, że chcemy się skontaktować z aktorką i w jakiej sprawie. Oni z reguły są mili, bo zawsze to jakby nie było jest reklama serialu powinni dać komórkę do niej albo przynajmniej meila. Tylko z meilami jest tak że nie wszyscy na bierząco go przeglądają (ja niestety nie wiem, co to za aktorka, bo nie oglądam tego serialu). Jak podacie nazwisko, to może jeszxcze można się z nią w jakiś inny sposób skontaktować.Druga opcja to taka, że dzwonimy do TVP2 do biura prasowego i przedstawiamy historię - choć obawiam się, że nas przekierują do producenta serialu. tu jest namiar Rzecznik Prasowy TVP S.A. Aneta Wrona tel.(22) 547 65 50 fax: (22) 547 77 19 e-mail: aneta.wrona@waw.tvp.pl e-mail: rzecznik.tvp@tvp.pl Trzecia opcja jest taka, że po prostu szukamy przez biuro numerów TP, pod warunkiem że znamy adres aktorki i aktorka ma telefon w TP i nie jest on zastrzeżony. A co do biletu to już zaciskam pasa Animator, a potem piszę serię artykułów gdzie tylko się da
|
|
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
Oj sorry za tego błęda. Niby nauczycielka polskiego, a tu taka wpadka "bierząco". Powinno być "bieżąco". Zagalopowałam się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

No i Gosia, z którą planowane jest spotkanie, była już u Siostry i wraca ponownie.

Przelewam za to więcej na konto.
i oczywiście pierwsze co pomyślałam .... jutro zakypy dla Sibi i Langsona