Misja w Zambii - część III - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-13, 21:24   #571
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Mukashana, Mzyngu i Norton byli w Zambii Schreck jest w trakcie załatwiania podróży, niech się pochwali. Sam ambasador do Niego dzwonił No i Gosia, z którą planowane jest spotkanie, była już u Siostry i wraca ponownie.
Zapomniałaś o naszym gosiakk-u

Cytat:
Napisane przez kate354 Pokaż wiadomość
okazuje się, że nie ma ani jednego dnia, że nie myślę o nim, jego rodzinie i całej misji Niesamowite

A co do tych, co byli w Zambii i się tam wybierają to strasznie wam gratuluje. To moje marzenie, od kiedy jestem mamą jak myślicie, uda się
Ja zawsze powtarzam że ta pomoc to jest choroba bardzo zakaźna na którą nie ma lekarstwa,ale my go nie chcemy mieć!!!
Ani się obejrzysz a zacznieć wysyłać paczki co tydzień,które zawsze powtarzamy bardzo się nie opłacają,ale tego nikt nie słyszyi nie chce słyszeć
A co do drugiej części pytania ,to tak tak tak pojedziesz ,marzenia się spełniają.
Zaproszenie masz zagwarantowane,tylko zbieraj pieniądze na bilet.

Animator ale to mogło być piękne,szkoda,ze trzeba miec papiery na bycie animatorem misyjnym

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 22:07   #572
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Animator ale to mogło być piękne,szkoda,ze trzeba miec papiery na bycie animatorem misyjnym [/QUOTE]
Jolu
Jak chcesz te papiery sobie wyrobić to teraz 0d 30 VI do 05.VII w Niepokalanowie jest kurs Animatorów misyjnych. Może się jeszcze załapiesz. Reszta zależy tylko od proboszcza. Nawet jak się ma angaż biskupa do tej funkcji. Jak animować to trochę może pomóc mój blog, trochę pytania do mnie na priv, no i takie dokumenty:na początek:"Ad Gentes" i "Redemptoris Missio". Są to cieńkie książeczki. Można też sobie zaprenumerować "Światło Narodów" i "Misje Dzisiaj" w Papieskich Dziełach Misyjnych 022 838 29 44.
Teraz wstawiam nareszcie te zdjęcia z Kongresu Misyjnego Dzieci w Łagiewnikach z fotosika http://grychnik.fotosik.pl/albumy/450789.html
Próbowałem już wczoraj ale serwer nie przyjmował. Na jednym ze zdjęć są te dzieciaczki z Zambii między naszymi.A propos animatora misyjnego - mogę na blogu albo na forum zrobić taki kurs korespndencyjny.

Agusiek Jestem przerażony twoją niemiłą przygodą.
Agnieszko Wyrazy współczucia. Też wyrywałem ostatno ząb leczony kanałowo, ale się udało- wyrwany cały.
Ahamar Bardzo sympatyczna propozycja z tym grilem. Pomódl sie w intencji mojego skarbu, by Jej nie było przykro jak Jej zaproponuję wyjazd, bo ona na pewno nie będzie skłonna pojechac z powodu swojej choroby.
Markos to spotkanie z Małgosią tez jest b.dobrym pomysłem, tylko w tym największy jest ambaras, ze dwoje proponuje na raz (w jednym teminie)

Do wszystkich a szczególnie do filatelistów Dostałem od jednego z misjonarzy 5 dużych albumów polskich znaczków stemplowanych, żeby je spieniężyć i w ten sposób wesprzeć misje. Dzwoniłem do sklepów a tam mi powiedziano, że mają komplety i polskich nie przyjmują. Podpowiedzcie mi co z tym fantem zrobić. Z tym, że ten misjonarz to werbista i chciał w ten sposób wesprzeć swoje (to zrozumiałe) zgromadzenie. Myślę jednak, że misje to wspólna sprawa.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2008-06-14 o 23:14
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 09:43   #573
gosiakk7
Rozeznanie

nie znam się na znaczkach zupełnie...ale napiszę informacyjnie, że na allegro klaser idzie za 100 pln. Nie wiem jakie są stawki tak normalnie, więc nie wiem, czy 100 zł to dużo czy mało...
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 09:57   #574
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

witam z przedpołudniową bryzą,

Filatelistyka? Wycena? Proszę:

http://www.filatelistyka.org/index_catalog.jsp

natomiast w poszukiwaniu nabywców można przeczesac tą stronę, może dac ogłoszenie...

http://www.filatelistyka.org/pages/Links.html

Pozdrawiam
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE

Edytowane przez Schreck
Czas edycji: 2008-06-14 o 11:37 Powód: dopisek
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 13:30   #575
karolinkabrd
Przyczajenie

Witam
Jestem tu nowa, nie dawno przyznano mi synka Nazywa się Edward Mailoni i urodził się 12 września 2002r Jest śliczny! Mam tutaj spore zaległości ale postaram się je szybko nadrobić Pozdrawiam !
karolinkabrd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 13:38   #576
PatrycjaMal
Raczkowanie

GG do PatrycjaMal

Witam!
Załączam zdjęcie naszej 3-letniej Elizabeth Njelenje
Załącznik 1540204
PatrycjaMal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 13:40   #577
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Serdecznie witamy na pokładzie i w naszej rodzince, mam nadzieję, że będziesz nas często odwiedzała na forum i czatcie.
Zapraszamy na stronę www.adopcja-serca.1oo.pl -> znajdziesz tam kilka pytań i odpowiedzi

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 13:41   #578
beautyb
Raczkowanie

witamy wszystkie nowe buzie na naszym forum
piękne macie dzieci!
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 13:43   #579
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez karolinkabrd Pokaż wiadomość
Witam
Jestem tu nowa, nie dawno przyznano mi synka Nazywa się Edward Mailoni i urodził się 12 września 2002r Jest śliczny! Mam tutaj spore zaległości ale postaram się je szybko nadrobić Pozdrawiam !
witaj

nawet gdyby ci ie nie chcialo czytac to z ciekawosci to zrobisz i zamiast sprzatac tak jak ja teraz bedziesz siedziec przed kompem

Animator - glebokie uklony dla Twojej animacji - Ty musisz zyc ze 200 lat zeby te swoje pomysly wcielac w zycie

co do dzieciaczkow z City of Hope to BasiaG tam pracowala przez jakis czas

co do spotkania, to prosze o podniesienie reki osoby, ktore rzeczywiscie bylyby w stanie przyjechac w oba miejsca gdyby terminy byly rozne

edit:

i e-mail od sostrzyczki
niestety na lapie wklejanie nie dziala, poprosze seone to wam wklei ja tu nie umiem :/
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 14:06   #580
Seona
Zakorzenienie

Wklejam email od Siostry, który otzrymała MAMA. Potwierdzam, mam listę Dzieci do adopcji i będę przydzielać
"Pani Agnieszko,wysylam na razie liste dzieci do Pani Ewy i zdjecia.juz
wkrotce zapelnia sie nam pozostale numerki.Mubanga bedzie juz od
poniedzialku pisac pierwsze listy do rodzicow /od nr.300-500./.Nastepna
koperta w drodze.
Przyjmuje do pomocy; ksiegowego,jest to spora liczba dzieci i
przyznaje ze na koniec roku nie dalabym rady a jednak kazdy mile zobaczy czy
pieniazki wplynely czy nie .Zakupy robimy dla
wszystkich:mundurki,buty, przybory szkolne.jutro wprowadzam go,omowimy tez
sposob rozliczania sie.pozdrawiam, serdecznie
s.Jozefa"

Witam wszystkie nowe Mamy!!!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 14:31   #581
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

seona jest szybsza od wiatru

jak ja bm sobie bez Ciebie poradzila

wielkie dzieki

i czekam z niecierpliwoscia na nowych rodzicow, pochwalcie sie, bo ja tym razem nic nie wiem

Seona dzisiaj odbiera porody

wszystkich ktorzy napisali e-maile prosze o cierpliwosc, w koncu to nadrobie
Stary 2008-06-14, 16:09   #582
kate354
Raczkowanie

Witam nowe twarze

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Zapomniałaś o naszym gosiakk-u

Ja zawsze powtarzam że ta pomoc to jest choroba bardzo zakaźna na którą nie ma lekarstwa,ale my go nie chcemy mieć!!!
Ani się obejrzysz a zacznieć wysyłać paczki co tydzień,które zawsze powtarzamy bardzo się nie opłacają,ale tego nikt nie słyszyi nie chce słyszeć
A co do drugiej części pytania ,to tak tak tak pojedziesz ,marzenia się spełniają.
Zaproszenie masz zagwarantowane,tylko zbieraj pieniądze na bilet.

Animator ale to mogło być piękne,szkoda,ze trzeba miec papiery na bycie animatorem misyjnym

Ile ten bilet kosztuje i co trzeba zrobić? wcześniej czy później tam się wybiorę na pewno jak tylko dadzą mi urlop w pracy

A, i jeszcze mam pytanie, jak lepiej zrobić? czy wysyłać paczkę, która będzie szła nie wiadomo ile, czy lepiej w kopercie bąbelkowej wysłać synkowi listy, zdjęcia i jakieś drobiazgi, a na konto sióstr wpłacić jakąś kwotę dla Obistera?
Z góry dzięki za rady
kate354 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 16:24   #583
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Kate354 ja chyba teraz wybrałabym 2 opcję, czyli list do 2kg + zakupy w sklepiku. Chyba, że paczka na urodziny bądź zrzutka na paczkę wspólną.

W tej 2 kg na prawdę sporo się mieści. Ja kupuję bombelkową największą. Ostatnio załadowałam tam koszulkę dla Bena, sukienkę i bluzkę dla Margaret, komplecik dla Krzyśka, tshirt dla taty, bluzkę dla mamy, weszły jeszcze landryny i żelki, 6 lizaków, 5 mydełek, podpaski i patyczki do uszu i dla upchania wagi opakowania chusteczek. Sporo jak na niewinny list

Edytowane przez KateMwale
Czas edycji: 2008-06-14 o 17:47
Stary 2008-06-14, 17:21   #584
kate354
Raczkowanie

Że aż tyle się zmieści to nie wiedziałam. Rzeczywiście sporo jak na niewinny list Ok, to działam w ten sposób wielkie dzięki
Stary 2008-06-14, 18:04   #585
Seona
Zakorzenienie

Położna Seona odebrała 15 Dzieci i wszystkie już oddane Rodzicom

Przydzieliłam do numer 479. Już zostało tylko 20 oczekujących Osób

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-14, 18:15   #586
kate354
Raczkowanie

Przeglądnęłam sobie właśnie wcześniejsze strony z tego wątku (o spironolu) i już wyjaśniam: Mam na imię Kaśka i jestem dziennikarką w "Super Nowościach" w Rzeszowie. Z pomocą Seony udało nam się stworzyć kilka artykułów o adopcji serca i jestem wdzięczna losowi, że nas ze sobą spotkał. Bo dzięki temu jestem MAMĄ
Mam nadzieję, że one pomogły w jakiś sposób i więcej osób zainteresowało się adopcją serca i misjami

Piszę też do polonijnego dwutygodnika White Eagle, która ukazuje się w 5 stanach w USA. Może i tam napiszę o pomocy dla misji w Zambii? Pewnie warto Kilka tygodni temu napisałam w White Eagle o zjawisku "adopcji serca" i podałam linki do różnych stron związanych z misjami i adopcją serca (bo u nas wstrzymana była). Może teraz podam namiary na szpital i misje i poproszę o wysyłkę potrzebnych rzeczy.

dlatego poproszę o listę najbardziej potrzebnych rzeczy
Stary 2008-06-14, 18:16   #587
kate354
Raczkowanie

Cytat:
Położna Seona odebrała 15 Dzieci i wszystkie już oddane Rodzicom

Przydzieliłam do numer 479. Już zostało tylko 20 oczekujących Osób
Seonaszacunek dobrze ci idzie z tymi porodami
Stary 2008-06-14, 18:21   #588
mamapity
Raczkowanie

Witam bardzo serdecznie nowe Mamy,Kate354 i Karolinkebrd.

Kate354-koperta bombelkowa to bardzo dobry pomysł,mieści się sporo,popieram KateMwale i szybko idzie-priorytet.:

Agu-siek-ale przygoda,dobrze że nic Ci się nie stało.
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 18:36   #589
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
W tej 2 kg na prawdę sporo się mieści. Ja kupuję bombelkową największą. Ostatnio załadowałam tam koszulkę dla Bena, sukienkę i bluzkę dla Margaret, komplecik dla Krzyśka, tshirt dla taty, bluzkę dla mamy, weszły jeszcze landryny i żelki, 6 lizaków, 5 mydełek, podpaski i patyczki do uszu i dla upchania wagi opakowania chusteczek. Sporo jak na niewinny list
KateMwale ale całą rodzinę obdarowałaśJa co prawda wysyłam tylko do 350 gram, bo mi szkoda kasy na te opłaty Przelewam za to więcej na konto.

Ale do tcyh małych kopert do 350 gram też zawsze pakuję coś dla całej rodzinki, witaminy dla rodziców i jakieś drobiazgi dla dziewczynek.

Cytat:
Piszę też do polonijnego dwutygodnika White Eagle, która ukazuje się w 5 stanach w USA. Może teraz podam namiary na szpital i misje i poproszę o wysyłkę potrzebnych rzeczy.

dlatego poproszę o listę najbardziej potrzebnych rzeczy
Kate354 pomysła superKiedyś Erietka mówiła, że paczki z USA wychodzą taniej niż w Polsce i szybciej przychodzą.
A co potrzebne, to co zawsze. Witaminy (te co Ci wymieniałam kiedyś), B complex, wapno, multiwitaminy, w szczególności ten Spironol cały czas jest potrzebny!! , przybory szkolne, zabawki, ubranka z naturalnych tkanin, dla dzieci i dla rodziców.

U nas adocpja nadal wstrzymana. Dzieci , które przydzielam to nadal echo artykułów

Edit. Sprawdziłam meila, mam jeszcze zdjęcia dla rodziców, tych którym dzisiaj przyznałam. Prześlę wieczorem.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-06-14, 18:58   #590
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
KateMwale ale całą rodzinę obdarowałaśJa co prawda wysyłam tylko do 350 gram, bo mi szkoda kasy na te opłaty Przelewam za to więcej na konto.
Spośród prezentów sama kupiłam jedynie tshirt i podpaski, reszta to moje przyjaciółki, a kolega z pracy sfinansował wysyłkę.

Teraz też mam już kilka rzeczy do wysłania, ale muszę zaczekać na pensję.

Stary 2008-06-14, 23:04   #591
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

A ja dziś sorawdziłam saldo konta i ... szok 565 zł z pitów takiej kwoty sie nie spodziewałam myślałam, że tak jak w zeszłym roku dostane zwrotu koło 60 zł a tu szok i oczywiście pierwsze co pomyślałam .... jutro zakypy dla Sibi i Langsona ( no ok .. dla siebie tez ) i pewnie przelewy w poniedziałek zrobię które zaplanowałam z końcem miesiąca ( wypłata ) hmmm chociaz jeden fajny dzień
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”
agu_siek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 23:08   #592
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Napisane przez Schreck Pokaż wiadomość
witam z przedpołudniową bryzą,

Filatelistyka? Wycena? Proszę:

http://www.filatelistyka.org/index_catalog.jsp

natomiast w poszukiwaniu nabywców można przeczesac tą stronę, może dac ogłoszenie...

http://www.filatelistyka.org/pages/Links.html

Pozdrawiam
Schreck Serdecznie dziękuję, na pewno skorzystam. Przy okazji może się wybierzesz razem z Kaśką ta redaktorką, to zrobi od razu wywiad z placu budowy. Pozdrawiam

[QUOTE=_MAMA_;7880723

Animator - glebokie uklony dla Twojej animacji - Ty musisz zyc ze 200 lat zeby te swoje pomysly wcielac w zycie

co do spotkania, to prosze o podniesienie reki osoby, ktore rzeczywiscie bylyby w stanie przyjechac w oba miejsca gdyby terminy byly rozne
edit:[/QUOTE]
Mama To była podpowiedź do Nortona i jest to część pomysłów, zresztą każdy robi co może. Jeżeli chodzi o Jastrzębie - chętnie bym przyjechał tak samo jak na spotkanie z Małgosią S z Radomia.
Cytat:
Witam nowe twarze:
Ile ten bilet kosztuje i co trzeba zrobić? wcześniej czy później tam się wybiorę na pewno jak tylko dadzą mi urlop w pracy

A, i jeszcze mam pytanie, jak lepiej zrobić? czy wysyłać paczkę, która będzie szła nie wiadomo ile, czy lepiej w kopercie bąbelkowej wysłać synkowi listy, zdjęcia i jakieś drobiazgi, a na konto sióstr wpłacić jakąś kwotę dla Obistera?
Z góry dzięki za rady
Kasiu
Bilet kosztuje ok 840 zielonych,(chyba w jedna stronę) dolicz jeszcze szczepienia w kraju. Ale gdyby Ci się udało miałabyś wiele materiałów do artykułów w swojej gazecie. Zaproponuj Twojej firmie by Ci dała delegację na ten wyjazd. Powodzenia.
Norton Przypomniało mi sie jeszcze co maja na festynach, a więc: wata cukrowa, zjeżdżalnia dla dzieci, konie do jazdy wierzchem. Na razie.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 23:53   #593
Norton
Raczkowanie

GG do Norton
Smile Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
Witaj Norton Ponieważ z z festynu misyjnego u mnie na razie nic nie wyszło to podaje Ci co chciałem zrobić:
1)Zaprosić misjonarzy z kilku zgromadzeń by przedstawili swoją pracę.(Najlepiej z różnych kontynentów)
2)Przywitać gości i przedstawić cel tego festynu (zapoznanie obecnych, że każdy Chrześcijanin jest na mocy Chrztu zobligowany do pomocy misjom)
3) Na placu festynu wywiesić kilkanaście zdań z dokumentów misyjnych
4)Ogłosić konkurs rysunkowy dla dzieci jak sobie wyobrażają misjonarza
5) W innym miejscu ogłosić np:zawody w przeciąganiu liny, mecz siatkówki czy tp. między np: służbą liturgiczną z parafii a Mariankami, czy między młodzieżą a duchownymi.
6)Wcześniej poprośić znajomych z różnych grup parafialnych o upieczenie ciast i na festynie pod namiotem sprzedawać np:po 2 zł za kawałek.
7) Zamówic w P.D.M pamiątki misyjne i zrobić z nich licytację, potem wysłać do PDM tyle ile zażądają za nie a resztę przeznaczyć na inne cele misyjne.
8) Zrobic konkurs dla dorosłych z tematu misje. Pytania np: co to sa misje?, Co to jest PDRW,PDMD,PUM?, Na czym polega żywy różaniec?,kto go założył? Kto w Kościele jest pierwszym misjonarzem? itp. Poprosić okoliczne firmy o udział w sponsoringu nagród np:komórka, mp3, rower czy tp.
9) Nieszpory misyjne w których zaproszeni misjonarze wezmą udział w modlitwie wiernych
10) Zaprezentować filmy misyjne
11) wszystkim rozdać obrazki z modlitwą za misje i karteczki z propozycjami współpracy:a)modlitwa, ofiarowanie cierpienia za misje, stała ofiara materialna, udział w żywym różańcu, zbiórka surowców wtórnych na cele misyjne
12) Zorganizowac inscenizację misyjną o sytuacji dzieci w świecie.
13) Dobrze by było by był zespół muzyczny no i nagłosnienie. Potrzebne by też było parę namiotów ogrodowych, gril, kawa, kontakt z mediami by to ogłosić, ogłoszenie w oklicznych parafiach i szkołach.
No to by było na razie tyle.
P O W O D Z E N I A.
Cytat:
Norton Przypomniało mi sie jeszcze co maja na festynach, a więc: wata cukrowa, zjeżdżalnia dla dzieci, konie do jazdy wierzchem. Na razie.
Wielkie dzięki Animatorze. Muszę przygotować projekt takiego "Dnia misyjnego - "Festynu", który odbędzie się u nas (nie przy parafii) w październiku z okazji Niedzieli Misyjnej.
Stary 2008-06-15, 02:46   #594
GrzesiekW
Przyczajenie

GG do GrzesiekW Send a message via Skype™ to GrzesiekW

Cytat:
Napisane przez karolinkabrd Pokaż wiadomość
Witam
haha no prosze... to jest rowniotkie 15 lat mlodszy ode mnie
Witamy na forum
GrzesiekW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 02:48   #595
Schreck
Raczkowanie

Cytat:
Schreck Serdecznie dziękuję, na pewno skorzystam. Przy okazji może się wybierzesz razem z Kaśką ta redaktorką, to zrobi od razu wywiad z placu budowy. Pozdrawiam
Proszę bardzo - to były dwa kliknięcia...

Co do medialno/kulturalnych operacji to rozmawiałem dziś z panem Larrym OK Ugwu z Jednego Światu i zarazem Nadbałtyckiego Centrum Kultury - mamy sojusznika - tyle mogę na razie powiedziec...

Pozdrawiam...
Stary 2008-06-15, 09:57   #596
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

shreck, nie pogadasz a kawka z prezydentem kiedy ?

dokladnie tydzien temu ogladalam rano program na dwojce
dziennikarka odwiedza w domu aktorke (zapomnialam nazwiska) gra w Zlotopolskich Elzunie - sklepowa, wiecie kto ? i ona ma dziecko z adopcji serca od pallotynow o ile pamietam, opowiedziala w kilku zdaniach na czym polega, pokazywala zdjecia i teraz rozumiem skad tyle e-maili w mojej skrzynce
ale na temat:
mysle ze ja mozna poprosic o zdjecie z autografem, tylko jak namierzyc adres ? w necie pewnie nie podaja

oczywiscie nie podano naszej strony ani zadnej, ale wystarczy wpisac w wyszukiwarke adopcja serca i wiadmomo ze spokojnie mozna nas namierzyc
Stary 2008-06-15, 10:26   #597
tereska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
dziennikarka odwiedza w domu aktorke (zapomnialam nazwiska) gra w Zlotopolskich Elzunie - sklepowa, wiecie kto ? i ona ma dziecko z adopcji serca od pallotynow o ile pamietam, opowiedziala w kilku zdaniach na czym polega, pokazywala zdjecia i teraz rozumiem skad tyle e-maili w mojej skrzynce
ale na temat:
mysle ze ja mozna poprosic o zdjecie z autografem, tylko jak namierzyc adres ? w necie pewnie nie podaja

o
Też oglądałam ten program i tak samo sobie pomyślałam. Teraz prośba do wszystkich bystrzaków coby jakoś tego meila namierzyli...... A może do serialu napisać i poprosić o przekazanie Pani Małgorzacie????? Szukajcie jakiegoś sposobu...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%8...C5%BCniatowska

tereska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 10:28   #598
Schreck
Raczkowanie

Witam z porannym słonkiem,

MAMO - na razie czeka mnie rozmowa z jedną z wysoko postawionych osób z PZKM - tak zostałem pokierowany i poinstruowany przez Jego Ekscelencję Ambasadora Zakonu Maltańskiego - tyle na razie powiem. A jeśli chodzi o Jeden Świat i NCK to największe podziękowania należą się Danielowi - zresztą sam Ci powie co i jak. Tutaj są linki do Jednego Światu i zespołu prowadzonego w ramach tego stowarzyszenia:

http://www.ugwu.artportal.pl/

http://www.ikengadrummers.pl/

Ok - na mnie już czas - muszę udac się do pewnego futrzastego głodomora - mam nadzieję, że noc upłynęła mu spokojnie.

Miłej niedzieli wszystkim i pozdrawiam...
Stary 2008-06-15, 11:15   #599
kate354
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
shreck, nie pogadasz a kawka z prezydentem kiedy ?

ale na temat:

oczywiscie nie podano naszej strony ani zadnej, ale wystarczy wpisac w wyszukiwarke adopcja serca i wiadmomo ze spokojnie mozna nas namierzyc
Mama, sprawa z tym zdjęciem aktorki z autografem jest nawet prosta Mogę w tym pomóc radą. Są dwa rozwiązania (ja w ten sposób załatwiam wywiady z aktorami czy piosenkarzami
Otóż serial produkuje firma MT Art Prod.., więc trzeba uderzyć z zapytaniem do producenta (to producent wykonawczy) a tu wyszukałam jego adres:
ul. Solec 20a m. 31, 00-410 Warszawa
tel./fax: (0-22) 628 92 71, 625 54 94
i przedstawić mu sprawę, że chcemy się skontaktować z aktorką i w jakiej sprawie. Oni z reguły są mili, bo zawsze to jakby nie było jest reklama serialu powinni dać komórkę do niej albo przynajmniej meila. Tylko z meilami jest tak że nie wszyscy na bierząco go przeglądają (ja niestety nie wiem, co to za aktorka, bo nie oglądam tego serialu). Jak podacie nazwisko, to może jeszxcze można się z nią w jakiś inny sposób skontaktować.

Druga opcja to taka, że dzwonimy do TVP2 do biura prasowego i przedstawiamy historię - choć obawiam się, że nas przekierują do producenta serialu. tu jest namiar
Rzecznik Prasowy TVP S.A.
Aneta Wrona

tel.(22) 547 65 50
fax: (22) 547 77 19
e-mail: aneta.wrona@waw.tvp.pl
e-mail: rzecznik.tvp@tvp.pl

Trzecia opcja jest taka, że po prostu szukamy przez biuro numerów TP, pod warunkiem że znamy adres aktorki i aktorka ma telefon w TP i nie jest on zastrzeżony.
i to chyba tyle

A co do biletu to już zaciskam pasa, bo takiej delegacji to nikt mi nie da niestety. Zamiast się byczyć gdzieś w basenie na urlopie jadę do syna. Sprawa jest prosta

Animator, a potem piszę serię artykułów gdzie tylko się da
Stary 2008-06-15, 11:17   #600
kate354
Raczkowanie

Oj sorry za tego błęda. Niby nauczycielka polskiego, a tu taka wpadka "bierząco". Powinno być "bieżąco". Zagalopowałam się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości