![]() |
#1951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Koty część II
Tak, Tamiska bardzo dba o asortyment sklepu i ma ogromną wiedzę w kwestii żywienia zwierzaków. (znam ją z miau)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chamstwo ![]() ![]() Rybiorek świetną masz tą budowlę ![]() ![]()
![]() |
#1953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że każda z tych karm jest dobra, ale oczywiście w internecie można znaleźć rewelacje, że każda z nich zabije ci kota, bo taki już urok internetu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Zakorzenienie
|
![]() dzisiaj bylismy dokupic pare zabawek na sznurkach zeby podowieszac pod polkami Cytat:
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
Wistra piękne zdjęcia! Współczuję skradzionego telefonu
![]() Rybiorek ale drapaczek ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a biorąc pod uwagę Orjen i Acanę to która z tych dwóch karm bardziej smakowała Waszym kociastym, jeśli kupowałyście te dwa rodzaje. Też wezmę na próbę którąś z nich i chyba będzie to Acana, ale tak zupełnie w ciemno.
#1956 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() A tak wogóle to jakie możecie mi polecić książki o karmieniu kota i chorobach? Są jakieś warte polecenia? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Rozeznanie
|
monika_sonia, RC ma świetne karmy lecznicze/weterynaryjne i to jest fakt.
Jeśli chodzi o suche, to przede wszystkim ważne jest, jaki masz fundusz na to. Podaj mi przedział, coś spróbuję doradzić. Do nas doszło w piątek zamówienie z zoodragona. 30x Animonda Carny (200g) + 20x Bozita Pate w kartonikach. Plus susz dla psicy. Susz dla kotów na razie mam - wymieszany Applaws, Iams i próbki właśnie RC od wetki (cały worek dostałam). Ale jak będzie nam się kończyć, muszę kupić coś z dużymi granulkami. Niestety, bezzbożówki nam już nie wchodzą (Apllaws, Orijen, Acana, Happy Cat Grain Free) Nie próbowałam jeszcze Power of Nature i Feline Porta 21, ale to kwestia czasu ![]() Chcę wymieszać Sanabelle Grande z którąś z dwu wyżej wymienionych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
KOTerator
|
Cytat:
Czasami ugotuję jej serce indycze, wątróbkę albo pierś z kurczaka z ryżem i marchewką, ale tego nie liczę, bo to groszowe sprawy. Średnio więc na miesiąc wydaję na jedzenie dla kotka 100-150. Mogłabym wydać na miesiąc tak do 200-220zł. Wistra, co mi możesz doradzić? Na pewno wezmę to pod uwagę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Rozeznanie
|
Mogę Ci podarować zniżkę 10% do zooplusa na pierwsze zamówienie
![]() Masz duże fundusze, idę pogrzebać po karmach. Zaraz coś Ci wypiszę ![]() Edit: Masz ogromne pole do manewru. Generalnie jestem za: Fish4cats, Acana, Applaws, Orijen, Taste of The Wild (chyba, że Twój kić nie lubi bezzbożówek), podobno hitem dla kotów jest Power of Nature (muszę sprawdzić, skład ma obłędny) poza tym myślę, że Almo Nature jest OK, na pewno BURNS i GRAU, Porta 21. Arden Grange też jest OK, Biomill też. Sanabelle wg mnie jest karmą średnią, ale chyba jednak lepszą niż RC. Jako, że ja jestem z tych, co sprawdzają, co kot ma w misce, powiem tak: Sanabelle jest tłusta, pełna i upchana, RC jest puste, suche. Zupełnie inna konsystencja krokietów. Uwaga, podobno Power of Nature b. mocno pachnie ![]() Edytowane przez wistra Czas edycji: 2011-02-06 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
Czyli Royal który który kupiłam u mojego weterynarza (veterinary young male) jest lepsze od karmy dla kastratów kupionej w zwykłym sklepie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam się jeszcze nad Wildcat Etosha z ekozwierzak.pl bo jest tak napisane, że jest to najlepsza sucha karma dla kotów dostępna na rynku ( ![]() ![]() ![]() Najpierw musimy zużyć nasz niesamowity zapas RC, saszetki mam jeszcze na miesiąc tylko a suchą karmę na ponad rok, ale niedługo na pewno zamówię którąś z tych karm, które mi polecasz Wistra i będę je mieszać z RC aż się ten skończy ![]() Dziękuję Ci bardzo za porady Wistra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 |
Rozeznanie
|
beoneself generalnie karmy dla kastratów to pic na wodę, fotomontaż, ale jak czujesz się lepiej podając tę karmę, to lepiej podawać RC niż coś z zoologa (vide Cat Chow, którego często gęsto bardzo polecają w zoologach, ale tam na 1szym miejscu w składzie zboże...)
monika_sonia, Wildcat też jest fantastycznym wyborem. No i wiedzę o mieszaniu karm masz. Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy! Zmiana zachowania kotki...
Czyli to zachowanie to nie jest rujka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do niebieskiego: moje koty starsze to mniej szaleją i są spokojniejsze niż za młodu (a mają 2 lata i rok). Bo ta kocięca ruchliwość zanika. Stają się bardziej stonowane i mniej "głupawe". Tzn nie mają napadów szaleństwa czy pogoni za wszystkim. No i nocnego szaleństwa już nie ma. Czasem się ścigają po ciemku ale trwa to dość krótko. Co do dziwnego zachowania to poczytaj o kroplach Bacha, może będą przydatne? Możliwe, że kot nie lubi być sam w domu (oj tak, koty też czasem mogą źle znosić samotność). Więc jak wracacie to odsypia a w nocy wypoczęty zaczyna szaleć. Możliwe, że dobrym wyjściem byłby drugi kot. Miałby z kim się bawić, z kim być jak w domu ludzi nie ma. Ja miałam najpierw jednego i sprawiłam mu koleżankę. ![]() Kup wskaźnik laserowy i przed snem wybiegaj i "wyskacz" kota (dobre też są takie wędki). Kup kocimiętkę (najlepsza jest taka naturalna jakby susz) - ja wsypuję do woreczka ten susz i wsadzam tam zabawki by nasiąkły zapachem. Na następny dzień wyciągam. Koty po prostu szaleją za tym. Więc po wybieganiu kota daj mu taką zabawkę z tą kocimiętką. Koty bardzo często są bardziej aktywne w nocy. Ja swoje nauczyłam na szczęście przychodzenia na mizianki przed snem. I mało kiedy rezygnują z miziania na rzecz zabawy. A dzięki tym miziankom koty się wyciszają i robią się senne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spokojnie, ja swojego kota karmiłam już royalem, hilsem, puriną pro plan, britem, nutra nuggets, jakieś platinum coś, acana, biomill i teraz jest orijen, więc każdy potrzebuje trochę czasu, żeby znaleźć karmę, która będzie pasowała i kieszeni właściciela i kotu ![]() wszystkie karmy są wytwarzane zgodnie z normami dla kocich karm, więc wszystkie muszą zawierać niezbędne minimum witamin, aminokwasów etc., tylko różnią się jakością surowców. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, trzymajcie kciuki dzisiaj - za godzinę wieziemy kocuchy do weta...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie I choc wydaje sie smieszne dla mnie nie jest. Mam kota pierwszy raz w zyciu, nigdy tak blisko z tym zwierzakiem nie bylam bo nawet nie mialam znajomych z kotmi. A mianowicie czy to normlane ze kotek ma mniej wloskow na pyszczku, konkretnie nad okiem, taki pas od oka do ucha, Cycek ma strasznie malo siersci w tym miejscu, symetrycznie – nad kazdym okiem az do podstawy ucha, mozna normlanie policzyc recznie ilosc wloskow w tym miejscu, generalnie gubi siersc ale vet powiedzial ze to na wiosne, juz teraz mniej ale to przerzedzenie to juz zauwazylam jakis czas temu. To normlane? Cycek jest zdrowy, energii ma jak 10 kotow razem wzietych, ma apetyt, trawienie ok, kupki ok. Pozwala sie dotykac wszedzie, wrecz domaga sie tego, grzbiecik, brzuszek I szyjka to ulubione miejsca. Tylko tak mi nie pasuje to przerzedzenie, od paru dni dokarmiamy kota ktory zyje na podworku sasiada I Zorro (mysmy go tak nazwali bo jest bialo czarny I akurat ma bialy nosek I czarne plamy na oczach jak maska) ma normalnie osiersciony pyszczek. Czy to moze byc bo Cycek mieszka w domu? Tylko ze raczej nie z przegrzania bo nie grzejemy za bardzo, w irlandii system grzewczy jest inaczej rozwiazany tak ze w domu nigdy nie jest za goraco. Wiem ze jestem przewrazliwiona kocia mama ale same wiecie jak to jest, zwlaszcza z pierwszym kociakiem.
#1968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- a to na zabieg?
![]() |
#1970 |
Zadomowienie
|
Tak, obie na sterylkę...
A na potwierdzenie mych słów o kocich łysinach załączam zdjęcie Sajgonki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
|
to trzymam kciuki
Cytat:
![]() Dziekuje ze odpowiedzialas, ja czasami panikuje ale po tym jak byl chory i my przez 3 dni nie zalapalismy ze to choroba (a powinnismy, ale z drugiej strony nie mialam kompletnie doswiadczenia no ale i tak dobrze ze w koncu zareagowalismy wiozac go od razu do szpitala) to teraz znow przeginam w druga strone ![]()
![]() |
#1972 |
Zadomowienie
|
Hehe osobiście się pytałam wetki czy kot mi nie łysieje :P Ale w tym miejscu koty mają rzadsze futro
![]() Natomiast moja pannica mi zrobiła numer taki, że 2 dni przed planowaną sterylką ma rujkę !!!! Niech to cholera ![]()
#1973 | |
KOTerator
|
Jednak to nie rujka jeszcze
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() Do tej pory była bardzo spokojnym kociakiem, szalała w dzień tylko, od jakiegoś tygodnia miauczy wieczorem i rano, chociaż już chyba coraz mniej ![]() Sama jest w domu tylko kilka godzin dziennie, czasami nawet ciągle z nią ktoś jest, więc na razie nie zdecyduję się na drugiego kota, bo zawsze to też większa odpowiedzialność. Męczę ją wieczorami, długo się bawimy, biegamy za przeróżnymi myszkami, piłeczkami, piórkami. Sonia uwielbia też noszenie - wieczorem nawet godzinkę :P ją noszę jak mam możliwość, a ona obserwuje wszystko z góry, jakby widziała to pierwszy raz ![]() Dziękuję za porady ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Rozeznanie
|
A czy ktoś z Was nie ma ochoty na wysoki drapak do sufitu?
U nas się jednak nie sprawdził ![]() Zaraz sobie zrobię mikroreklamę w podpisie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
u nas sie sprawdzil, Cyc przeszczesliwy, najwieksza radosc to mostek na linach, wielbia na niego wskakiwac i lapac zabawki podwieszone wyzej, jak lezy na boku to lapkami chwyta sznurka i tak jedzie od poczatku mostka do konca, potem zawraca malo nie wypadajac z mostka i od nowa
#1976 |
Rozeznanie
|
W pierwszym poście napisałaś, że kotka zrobiła się agresywna. Napisz coś więcej.
![]() Kota ma porządny drapak? |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Kić ma takie ataki agresji, można to tak nazwać, kiedy biega, miauczy, nie da się wziąć na ręce bo wtedy zaczyna szybko i namiętnie gryźć po rękach i kopać tylnymi łapkami ![]() Jak jej nie biorę na ręce podczas tej gonitwy to agresywna nie jest, więc już jej nie przeszkadzam, co najwyżej zaczynam się z nią bawić, chociaż ona wtedy bardziej od zabawy ze mną woli chodzić po firance :/ Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-02-07 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Rozeznanie
|
aaa to dla mnie agresja nie jest. Ja to identyfikuję jako głupawkę. Narasta głównie wieczorem.
![]() Zagryza go na wiele sposobów. ![]() Albo jak mam wtedy czas to po prostu biorę wskaźnik laserowy do ręki albo wędkę (na końcu ma strusia). I kot zamiast miętosić szczura to biega jak głupi po całym mieszkaniu polując. Bo z kolei mała to jak ma napad głupawki to śmiesznie podskakuje w miejscu i mruczy zawadiacko pod nosem a następnie rzuca się dzikim pędem w bieg. By na koniec pędem wdrapać się pod sam sufit na drapak. |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zadomowienie
|
Koty już w domu... Jeszcze mocno przymulone, to spia, to probuja gdzies isc... Przepraszam za brak polskich znaków ale Sajgonka wczolgala mi sie na kolana i musze ja przytrzymywac jedna reka
![]() Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2011-02-07 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.