![]() |
#2011 |
Rozeznanie
|
Dot.: Koty część II
Dziękuje za szybkie odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2012 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Dawno nie pisałam(sesja ![]() ![]() Poza tym mam coraz większe wątpliwości co do jego wychodzenia...coraz więcej obcych kotów kręci się u nas po ogrodzie(w większości kocury-oczywiście niekastrowane-bo znaczą teren ![]() ![]() Edytowane przez kasiakrecik Czas edycji: 2011-02-10 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Przyczajenie
|
Witam Kocie Mamy,
Poczytuję Was już od jakiegoś czasu i korzystam z Waszej mądrości. A to wszystko dlatego, że dzsiaj zagości u nas w domu 3,5 miesięczna kotka. Zdecydowaliśmy się na kota ze schroniska, mała jest szaro-bura pręgowana i wydaje się być bardzo komunikatywna. Wszystko już na nią czeka, kuweta, drapak, posłanie, jedzonko, zabawki, miseczki, chyba wszystko co potrzebuje mały kotek. Jestem bardzo podekscytowana, jednak mam wieeelkieee obawy. Transporter wygląda na bardzo mało przyjazne miesjce, gdzie kotka znajdzie się w pierwszej kolejności, jak już przejdzie w nasze ręcę. Boję się, że jak czasem piszecie, zaszyje się gdzieś w domu i będzie wyglądała na bardzo nieszczęśliwą... Wiem, że nic na siłę, kotek ma się bezstresowo sam zaadoptować w nowym mieszkaniu. Odwołaliśmy wszytskich gości przez najbliższy czas i TŻ ma zabronione oglądać głośno TV, słuchać muzyki, głośnych gier i wszystkiego, co mogłoby ją zdenerwować. Wyczyściłam mieszkanie z potencjalnie niebezpiecznych przedmiotów, nawet jeden kwiatek powędrował na śmietnik, bo nie mam zaufania do jego neutralności :/ Kotka nie ma imienia, będziemy ją nazywać jak się już u nas znajdzie. 3majcie kciuki! Pozdrawiam Was i Wasze Kocie Pupile |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuje tak: kotek jest wnoszony do domu w transporterku, transporter postaw w pokoju z którym kotek będzie się najpierw oswajał, otwórz go i zostaw, jak kotek tam będzie siedział i nie wychodził to ok niech tak będzie. Jak chcesz go zachęcić do jakiejś zabawy to weź wędkę z piórkami i machaj po podłodze to go rozluźni zapomnina chwilę o całej sytuacji. Ważne jest żeby jednak kotka parę razy wziąć na ręce ale nie do przytulania tylko kilka razy wziąć go zpokojnie i zanieśc do kuwewty nawet jak od razu wyskoczy to ok. za jakieś 10-15 min zanieść znowu pozna drogą nie narobi na dywan. Tak kilka razy zanieść i nie powinien mieć problemu z kuwetką. No i pełna miska to powoduje, że kot jest spokojny bo widzi że jest jedzenie więc nie jest aż tak źle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2015 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z telewizorem itp też nie ma co przesadzać, bo potem się będzie bała, my nie ściszaliśmy specjalnie tv czy kompa specjalnie ze względu na koty (no ale też fakt że jakoś mega głośno ich nie włączamy ![]() Trzeba kotu dać na początku dużo spokoju w sensie - nie biegać za nim, nie przytulać na siłę. I nie przejmować się, jak wlezie za szafę i nie wyjdzie przez dwa dni. Nawet jak "będzie wyglądała" na bardzo nieszczęśliwą, to to minie ![]() ![]() Trzymam kciuki i gratuluję, że dałaś domek kociakowi ze schroniska (my mamy dwie znajdy uliczne, też wzięte do domu w wieku ok. 3 m-cy i obie są prze-wdzięcznymi kotami) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam bardzo,
Wszystkie Wasze rady rejestruję i będę stosować. Mam nadzieję, że mała okaże się jednak "z tych bezstresowych" ![]() W pracy już nie mogę usiedzieć, ciężko mi się zabrać za cokolwiek. Pytanie mam jeszcze z natury technicznej, nasz transporter jest plasikowy, trzeba go chyba czymś wyłożyć, żeby kocię miało wygodniej? Pytam dlatego, że gdzieś wyczytałam, że lepiej jest kupować plastikowe niż np wiklinowe, bo jak kotek "nabroi" to jest mniej problemu. Ale chyba nie mam jej wsadzać na ten goły plastik?? Jak mała będzie już w domu to zrobię fotkę wrzucę tu i napiszę jak się klimatyzuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Rozeznanie
|
Jakiś mały ręczniczek najlepiej (lub malusi kocyk). Jak nie bedziecie mieć nic w tym stylu to chociaż jakąś starą koszulkę. Cokolwiek by było z materiału i zakrywało całą powierzchnię dna by kociak się nie ślizgał na platiku i by było mu w miarę cieplej i wygodniej.
![]() Wcale się nie dziwię, że nie możesz się doczekać. ![]() Pierwsze dni moich kotów: 1. Kotka. Od razu chodziła po całym mieszkaniu. Niestety już jej nie ma z nami. ![]() 2. Kochany sierściuch samiec. Od razu chodził po całym mieszkaniu bez strachu. 3. Kotka. Od razu zaszyła się pod kaloryferem. Była przywieziona jako drugi kot. W hodowli miała kontakt z wieloma kotami ale na naszego warczała, prychała i wszystko co najgorsze. A nasz kocurek? Siadał nieopodal i obserwował tego małego warczącego szczurka... ![]() Reakcja moich dwóch kotów na bardzo głośny domofon: kotka ucieka czym prędzej. A kocur biegnie pod drzwi siada na przeciw nich i czeka by powitać gości. ![]() Edytowane przez Brookit Czas edycji: 2011-02-11 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam pytanie do dziewczyn "po sterylce" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Zakorzenienie
|
Keisha86 kiedy Cycus z nami zamieszkal maz specjalnie zrobil sobie powtorke '4 Pancernych i Pies' bo zawsze oglada dvd glosno (wiecie ten dzwiek na kolumnach i buforze
![]() ![]()
#2020 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy! Zmiana zachowania kotki...
monika_sonia wypuściłam mojego kocurka dwa dni temu samego strasznie się bałam , ale ku mojemu zdziwieniu biegał tylko po osiedlu i po paru godzinach wyszłam po niego i nawet ode mnie nie uciekał tylko grzecznie wrócił , wczoraj też go wypuściłam i nie uciekł ! Jestem taka szczęśliwa , a tak się bałam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obejrzałam filmik o tej zabawce. Zwykle wskaźniki laserowe mają małe kropeczki a ten ma dość wielkie. Ja mam małą kropeczkę (jak duża mucha). I oba koty szaleją - nawet ten mniej ruchliwy (on uznaje swoją jedną piłeczkę i właśnie laser). Edytowane przez Brookit Czas edycji: 2011-02-11 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
nie uwierzycie
http://www.youtube.com/watch?v=-HrK1Imgffk to mój kot ![]()
#2024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
no sam. Zawsze jak ma nową zabawkę to aportuje, ale tylko nowe.
Nie wiem czy dobrze widać, ale on mi PLUJE tą zabawką w dłoń. BTW teraz tez mu rzucam, jak pisze ![]()
#2026 |
Zadomowienie
|
Nie widać, że pluje, ale rozbroiło mnie jak na samym początku oddał Ci tą zabawkę i zaraz zrobił taki ruch łapą jakby chciał z powrotem zabrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja kicia też aportuje, tylko rzuca mi pod nogi, a nie do ręki. Jej jedyną zabawką, którą się tak bawi jest piankowy stoperek do uszu. Ukradziony mi, oczywiście ![]() Elianko, może rudzielce tak mają..? ![]()
![]() |
#2028 |
Wtajemniczenie
|
Piekna kicia szuka domku!
http://www.facebook.com/#!/event.php...89525511079525 |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
wbrew pozorom aportowanie to dość częsta umiejętność u kotów
![]() ![]() Gwedhan, mój kot też uwielbia się bawić stoperkiem do uszu, mam takie przemysłowe, połączone kabelkiem- to dopiero jest zabawa, do szaleństwa ![]() a skoro już jesteśmy przy filmikach z YT, to mój kot ( a w zasadzie niewidzialny kot) http://www.youtube.com/watch?v=U3EFLbluSMc |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Przyczajenie
|
Po pierwszym dniu i pierwszej nocy jesteśmy totalnie zakochani w naszej Kotce. Ma na imię Maga.
Zaczęło się dosyć dramatycznie, bo odstawiła nam arię operową w samochodzie. Później już było tylko lepiej. Zastosowałam się do Waszych rad i kot po pół godzinie zwiedzania domu już skakał po kanapie i parapetach. Załatwia się od samego początku tylko w kuwecie (tutaj też dzięki za radę, nosiliśmy ja do kuwety aż w końcu kapnęła się o co chodzi). Noc mamy nieprzespaną, chodziła nam po łóżku, albo do mnie albo do mojegoTŻa i lizała nas chcąc dać do zrozumienia, że czas wstać ![]() ![]() Wrzucam jej fotkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do włażenia na stół to z mojego doświadczenia dość łatwo kota tego oduczyć tylko trzeba być naprawdę konsekwentnym. W ogóle ostatnio zauważyłam, że W KOŃCU koty przestały się interesować naszym jedzeniem, do niedawna Kosina zawsze asystowała nam podczas posiłków siadając gdzieś w pobliżu i uporczywie przyglądając się czy coś jej nie skapnie ze stołu a Sajgonka ciągle próbowała władować się któremuś z nas do talerza... Teraz ewentualnie przyjdą zobaczyć co jemy i idą się zająć dalej swoimi sprawami. Na swoje żarcie mają dalej apetyt, inaczej chyba pomyślałabym że coś z nimi nie tak ![]() Też się pochwalę moimi kotami, a co ![]() Kosina i Sajgonka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurcze ![]() Mój Garfield chodzi ze mną na spacery do lasu i idzie przy nodze jak pies, biegnie za patykiem ale go nie przynosi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Napisz co tam u Was słychać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Nie martw sie, Cycek tez nie aportuje, ja rzucam on leci jak na zlamanie karku, podlatuje, zakrywa lapka przysmak (pisalam ze on sie bawi przysmakami whiskasa ktore moja kolezanka mu dala, jakos nie przejawia checi zjadania ich ale do rzucania sa swietne) i czeka az ja podejde i znow rzuce, zastanawiam sie czy nie poczekac az zalapie ze ma go przyniesc do mnie
![]()
#2038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.