Panny Młode 2008 cz.IV - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-29, 15:33   #1801
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV

Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość
Dzieki - Aguś ... chbya się tym dnerwuje bardziej niż mi się wydaje, bo aż się poryczałam. Miętka jakaś jestem

Musze się doprowadzić do porzadku zanim wezmę tel.
Dam znać jak wrócę do domku.

Edit: zadzownilam i niestety dzis nie da rady ... przełozyła na poniedziałek !!!
Jak ja tam pójde w poniedziałek to jej tam niezła awanturę chbya zrobię.
słonko, Ty jej się nie daj bo obudzisz się nieubrana. OK, to jest znajoma, ale bez przesady! Czas ucieka! postaw jej sprawę jasno bo to już się robi naprawdę nieprzyjemne

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 15:35   #1802
niuniuniau
Zadomowienie

Madziczek trzymam kciukasy ja nie wiem jak Ty wyrabiasz ja już bym umierała z nerwów

Dziewczyny ślubujące jutro ja również dzisiaj składam życzonka bo mam najazd teściów i ewnie nie siądę przez weekend do komputerka. Więc uśmiechu na buzi i w sercu, pięknej pogody, zero stresu, abyście zapamiętały każdy szczegół tego pięknego dnia i aby każdy koljeny dzień z TYM człowiekiem był piękniejszy od poprzedniego.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 16:03   #1803
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
buuuu

nie mam coś szczęscia do wizażu ... tyle mojego co sobie popisałam i mnie w miedzy czasie wylogowało i wszystko co chcialam wysłac zginęlo

Zaraz dzwonie do krawcowje ... jest mi niedobrze, ręce mi się trzęsą i brzuch mnie boli.

Trzymajcie kciukaski - proszę ...
glowa do gory... jutro bedzie lepszy dzien bo dzisiaj ta pogoda chyba wszystkich dobija

i bez nerwow bo szkoda zdrowia... wiem ze mi latwiej powiedziec bo jestem juz po ale nie warto tyle sie denerwowoac i tak wszystko wyjdzie super...

u nas wyszla jedna wpadka... mielsmy z TŻ "specjalna wodke" tzn wode we flaszeczce weselnej... i kelner sie pomylil i zanosl ja do stolika gosci... i goscie wypili wode... skapli sie ale mysleli ze to kelner taki cfaniak... kiszka wyszla ale goscie o nic sie nie obrazili...

aha i dziwczyny polecam kursik na pierwszy taniec... dostalismy mega brawa a goscie byli zachwceni no i my tez ze nam wyszlo... fakt faktem ze tym tancem stresowalismy sie bardziej niz slubem ale warto...

oczywiscie tez trzymam kciuki
a slubujacym jutro zycze duuuzo usmiechu i malo nerwow
i najlepsiejszego na nowej drodze zycia
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 16:52   #1804
agulla.@
Raczkowanie

Agunia82 - paznokcie bardzo ładne, ozdobny kwiatuszek tez sliczny, tylko ja dałabym krótsza ta białą część, a wiecej cześci rózowej

Monai - Twoje zdjecie z tapirowanymi włosami jest poprostu przecudaczne

Madziczek - sprawa z Twoja sukienka naprawde wygląda nieciekawie. Ja bym juz miała ze 3 zawały w Twojej sytuacji. Koniecznie wyjaśnij ta sprawe. Trzymam kciuki
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 16:55   #1805
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość
Agunia82 - paznokcie bardzo ładne, ozdobny kwiatuszek tez sliczny, tylko ja dałabym krótsza ta białą część, a wiecej cześci rózowej
Dzięki
też bym tak dała, tylko akurat mi się paznokieć jeden ułamał aż po płytkę, i tak to musiała przykleić żeby się trzymało

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 18:45   #1806
jeszczepanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
hej ja jestem z warszawy. Jak bede w pracy w poniedzialek, to przejrze ogloszenia na forum. pracuje w duzej firmie i kazdy zostawia tam swoje ogloszenia badz znajomych. Mieszkanie do jakiej kwoty Cie interesuje?
A czyżbys pracowała w erze? tam pracuje moja siostra i ogłoszenia stamtad juz mam - dzieki nim juz sie umówiłam na poniedziałek na ogladanie. Jesli cos bedziesz miala daj znac, kwota max1400 ze wszytskimi opłatami. ale im taniej tym lepiej.

[quote=monai;8803951]Cześć Kobietki

jeszczepanna bardzo dobrze Cię pamiętam fajnie że znowu jesteś na forum czekam na fotki z przymiarki a co do mieszkania to na razie nie mam żadnych na oku, ale może pamiętasz przed ślubem sama się tutaj żaliłam przy poszukiwaniach znaleźliśmy w końcu na Bielanach za 1000 kawalerkę 36 metrów - przez gazetę wyborczą. Jak się dzwoni z ogłoszeń z GW zaraz tego samego dnia to jest szansa na znalezienie czegoś. Na Gumtree też szukaliśmy ale tam się straszny kocioł dział w sierpniu we wrześniu może być wcale nie lepiej jeśli nie gorzej... no ale w sumie oglądałam też z tych ogłoszeń 2 mieszkania więc na pewno warto szukać przetrząsać ogłoszenia i się nie zniechęcać bo będzie ciężko na pewno chyba że po znajomości się uda - najlepsza opcja

Monai dziekuje miło mi bardzo. To z tym mieszkaniem to sie wam udało. My wolelibysmy 2 pokoje ale jak bedzie duza kawalerka to tez ok.

Teraz zdjecia.
co wy na to? może być? welon z lamówka- wiem nie podoba sie Kejti a mnie tak bo ładnie wyciąga go do dołu.
jedno zdjecie bez ramiaczek by było bardziej sexi
Bukiet bedą candateskie czy jak to sie tam pisze w kolorze amarantu
wiec doradzcie jaki makijaż. teraz zmykam jade do rodziców, zajrze tu dopiero w niedz wieczor wiec nie pisac mi za duzo, ee tzn o mnie to mozecie pisac
ale jestem okropna, buziaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF6962.jpg (73,5 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF6940.jpg (74,6 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF6949.jpg (68,8 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF6944.jpg (96,2 KB, 52 załadowań)
jeszczepanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 19:00   #1807
sanetka
Zakorzenienie

przymiarka super co prawda na pcozatku bylam przerazona jak zobaczylam co mam zakladac. to byl material troche zszyty a troche upiety szpilkami.
ale wyszlo ok. to byla spodnia warstwa, jakby baza sukni. krawcowa ja skrocila do butow, zaznaczyla gdzie zwezyc, jako ze bedzie lekko marszczona to te marszczenia tez na mnie robila.

za ok 2 tygodnie calosc bedzie gotowa i wtedy bede mierzyc jeszcze raz. mama twierdzi ze suknai mnie wyszczupla i dodaje wzrostu.

ktos pisal o ciastach. mysle ze lepiej miec wiecej w rodzajach a mniej w ilosci (1-2 blachy). wtedy kazdy znajdzie cos dal siebie. menu jest ustalane na 100osob

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 19:21   #1808
kotekk81
Zakorzenienie

Hej kobietki

robie kolejne podejscie bo niestety moj internet szwankuje i nic nie moge wysylac i nawet z czytaniem mam problem...ale moze zaczne od poczatku:

w czwartek przed slubem mielismy wieczory kawalerski i panienski.zrobilam grila dostalam mnostwo prezentow m.in. dmuchanego faceta Simona, wibrator, poduszke z pluszowym penisem, czekoladki peniski nadziewane, 2 komplety bielizny i jeszcze kilka innych fajnych gadzetow.okolo godziny 22 dziewczyny stwierdzily ze pora zmienic lokal wiec ubralysmy Simona w boxerki mojego brata i wyruszylysmy do baru.niestety przed barem zostalysmy zatrzymane poniewasz w srodku odbywal sie jakis wieczor kawalerski, ale uzylysmy swych wdziekow i "ochrona" nas wpuscila....jakiez bylo nasze zaskoczenie jak sie okazalo ze to wieczor kawalerski.............mo jego Tz-ta!!!wiec imprezy sie polaczyly i do 4 nad ranem bawilismy sie razem.W piatek u nas tradycyjnie robilismy korone a ze byla straszna burza poszlo nam to naprawde szybko i takim oto sposobem poszlam spac naprawde o przyzwoitej porze (niestety z walkami na glowie przez co wogole nie moglam spac) W dzien slubu wstalam juz o 6 bo strasznie stresowalam sie........pogoda!!nic mnie tak nie stresowalo jak paskudna pogoda.o 11 przyszla moja kolezanka-fryzjerka a dwie godzinki pozniej bylam juz malowana przez moja przyjaciolke.fryzura i makijaz wyszly nadzwyczaj swietnie mimo ze trzesly im sie raczki jak mnie czesaly i malowaly.ja caly czas paradowalam na luzaku w "domowych"ciuszkach az tu nagle mama przybiega do mnie i krzyczy ze kamerzysta i fotograf wlasnie przyjechali a ja jeszcze nie gotowa.szybko sie ubralam, byla mala sesja z przygotowan i od tej pory wszystko przybralo zastraszajace tempo,nagle zaczeli zjezdzac sie goscie a po chwili przyjechal moj Tz.Swiadek wyprowadzil mnie do drzwi i widzialam ze Tz zaniemowil na chwilke.Pozniej blogoslawienstwo,oczywisc ie w oczach mam byly lzy ale my tzrymalismy sie dzielnie (a ja nie wiem czemu ciagle "suszylam" zeby)Po blogoslawienstwie pojechalismy do kosciola.Najpierw weszli druzbowie, pozniej dzieciaczki z obraczkami.Potem Tz prowadzony przez mame, a na koncu ja prowadzona przez mojego brata.Msza byla swietna,prowadzona na wesolo, wrecz z naszym czynnym udzialem(musielismy odpowiadac na rozne pytania) ale to nas odstresowalo.Moment przysiegi byl naprawde wzruszajacy,caly czas patrzelismy sobie w oczy (tylko podobno strasznie cicho mowilam)oczywiscie nie obylo sie bez wpadek, najpierw moj maz chcial mi nakladac swoja obraczke, a pozniej kiedy ksiadz powiedzial ze mozemy sie pocalowac moj malzonek pocalowal mnie jak ciotke w oba policzki (do tej pory mamy z tego niezla polewke).pozniej to juz wesele i zero stresu, pierwszy taniec podobno wyszedl nam swietnie,podziekowania dla mam wzruszajaco, a podziekowania dla swiadkow zabawnie i zaskakujaco.bawilismy sie do 6 rano i do domku wrocilam bez bucikow, podeptana za to przeszczesliwa.w niedziele odbyly sie poprawinki u mnie na ogrodku a w poniedzialek wyjechalismy w "podroz posubna" na 5 dni do Zakopanego.niestety wszystko co dobre szybko sie konczy i znowu jestesmy w Anglii ale juz jako szczeslwe mlode malzenstwo. niestety caly czas staram sie dodac zdjecia ale mi sie to niestety nie udaje, bede probowac dalej

przepraszam ze ten epos

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 19:31   #1809
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

[quote=jeszczepanna;881128 5]A czyżbys pracowała w erze? tam pracuje moja siostra i ogłoszenia stamtad juz mam - dzieki nim juz sie umówiłam na poniedziałek na ogladanie. Jesli cos bedziesz miala daj znac, kwota max1400 ze wszytskimi opłatami. ale im taniej tym lepiej.

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki

jeszczepanna bardzo dobrze Cię pamiętam fajnie że znowu jesteś na forum czekam na fotki z przymiarki a co do mieszkania to na razie nie mam żadnych na oku, ale może pamiętasz przed ślubem sama się tutaj żaliłam przy poszukiwaniach znaleźliśmy w końcu na Bielanach za 1000 kawalerkę 36 metrów - przez gazetę wyborczą. Jak się dzwoni z ogłoszeń z GW zaraz tego samego dnia to jest szansa na znalezienie czegoś. Na Gumtree też szukaliśmy ale tam się straszny kocioł dział w sierpniu we wrześniu może być wcale nie lepiej jeśli nie gorzej... no ale w sumie oglądałam też z tych ogłoszeń 2 mieszkania więc na pewno warto szukać przetrząsać ogłoszenia i się nie zniechęcać bo będzie ciężko na pewno chyba że po znajomości się uda - najlepsza opcja

Monai dziekuje miło mi bardzo. To z tym mieszkaniem to sie wam udało. My wolelibysmy 2 pokoje ale jak bedzie duza kawalerka to tez ok.

Teraz zdjecia.
co wy na to? może być? welon z lamówka- wiem nie podoba sie Kejti a mnie tak bo ładnie wyciąga go do dołu.
wiec doradzcie jaki makijaż. teraz zmykam jade do rodziców, zajrze tu dopiero w niedz wieczor wiec nie pisac mi za duzo, ee tzn o mnie to mozecie pisac
Nie hehe ja pracuję w Plusie

Ślicznie Ci w tej sukience, ale jeśli chodzi o welon tak samo jak Kejti jestem na NIE. Gryzie mi się z sukienka.
Pozdrawiam

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 21:09   #1810
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
uff, to mi ulżyło, bo już myślałam że taka fajna dziewczyna ma kompleksy! A tak to trochę niejednoznacznie zabrzmiało
Kompleksow to ja pare mam , niestety.

Cytat:
No to już po pazurkach, wklejam zdjęcia i proszę o ocenę.

A co z nimi robiłam? Miałam mieć sam żel i na to zdobienia wszelkie, ale że mi się paznokcie połamały, mam tipsika końcóweczkę frenchową, wypełnienie akrylem i delikatne kawiatki tylko na serdecznym i kciuku. A dziewczyna siedziała nad tym 3 godziny
I zastanawiam się czy na reszcie pazurków jeszcze coś delikatnego dawać ,czy zostawić jak jest. Co radzicie?
Ładne pazurki

Cytat:
Napisane przez jeszczepanna Pokaż wiadomość
Teraz zdjecia.
Ładna sukienka

Ślubującym dziewczynom z 30 sierpnia zycze wszystkiego dobrego, i dziewczyny korzystajcie z tego dnia na maxa, gdyz ten cudowny dzien mija jak za dotknieciem magicznej różdzki.

Ja mogłabym oglądać zdjęcia przez cały dzień ze ślubu gdyż tak bylam w tym dniu szczesliwa i chciałabym go przezyć raz jeszcze To cudowny dzien, który warto jest przezyć
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 21:50   #1811
kasienka1985
Zakorzenienie

Hej!
Ja tak na 3 sekundy!
Cytat:
No to już po pazurkach, wklejam zdjęcia i proszę o ocenę.
Misiu nie podobają mi się wcale a wcale!!!
Wybacz, ale mam być szczera!
O kształcie nie wspominam, bo jest zupeeeełnie nie w moim guście <ale jeśli Tobie się podoba to ok>
Poza tym są nierówno wypiłowane i jakieś krzywawe z lekka
Wg mnie wyglądają ZA ślubnie!!! Tak rażąco ślubnie
A już proporcje między różową płytką paznokcia a frenchem mnie zabiły!!!
Wygląda to bardzo nieestetycznie i nienaturalnie
Sam wzorek ok, chociaż reszta pazurków troszkę "łysa".
Przepraszam i mam nadzieję, że się nie pogniewasz , ale zrobiłabym pazurki gdzie indziej...
Cytat:
buuuu
Madziczku bierz się za tą wstretną babę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma szyć szybciorem!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Cytat:
Dzięki
też bym tak dała, tylko akurat mi się paznokieć jeden ułamał aż po płytkę, i tak to musiała przykleić żeby się trzymało
Misiu dało się zrobić to dobrze, daję głowę <trafiłaś na amatorkę kwaśnych jabłek>
Cytat:
Ślicznie wyglądasz w tej sukience!!
Coś z welonem też mi nie gra!
Ale ogólnie wyglądasz cudacznie!
Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Hej kobietki
przepraszam ze ten epos
Epos wspaniały!!!
Uchichrałam się sążnie!
Szczególnie z tej ciotki
Wszystkiego dobrego słonko

Moje kochane ślubujące jutro nie rozpisuję się czego Wam życzę, krótko:
1.Pięknej pogody
2.Zero stresu
3.Radości i uśmiechu
4.Seksaśnego i olśniewającego wyglądu
I wspaniałej zabawy do rana.
Buźki

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 21:53   #1812
dzasta110
Wtajemniczenie

hej robaczki

jeszczepanna ja również jestem na nie z lamówką ale najważniejsze, żeby Tobie się podobało

agunia paznokietki bardzo ładne, delikatne jednak ja gustuje troszkę w innym kształcie... przecież jeszcze swoich nie wkleiłam może jutro...

widzę, że ostatnio jakiś spokój tutaj

dziś wydaliśmy troszkę kaski weselnej na zmywarkę i na pralkę oby tylko dobrze się sprawowały

a teraz życzenia dla jutrzejszych PM: daget, LilStar, ava80, izka1985, kasiuleks

Z Bożej woli połączeni
węzłem, co dwoje serc tych splata,
żyjcie szczęśliwie tu na ziemi,
niech Wam w miłości płyną lata,
niech miłość, dobroć oraz ufność,
która dziś w sercach Waszych gości,
wraz z Bożą łaską i pomocą
da Wam moc szczęścia i radości.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 21:59   #1813
monai
Rozeznanie

GG do monai

mam już zdjęcia od fotografów, jestem szczęśliwa i wzruszona po raz enty jest też prezentacja pod muzykę jaką wybraliśmy prawie się popłakałam jak ją oglądałam ach... wszystkie emocje z przygotowań i ze ślubu wróciły ze zdwojoną siłą mam dla Was próbkę paru zdjęć ze 180 wybrałam

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post8814672
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 22:12   #1814
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Bry wieczór
Dawno mnie tu nie było 9caly tyyydzien :P)
ale to już jutro
masakra

czy wszystko przygotowane nie wiem
nastrój taki sobie
od wt wszystko sie sypało
zespól dostaniepiosenkędla rodziców dopiero jutroo na płycie, kamerzysta nawalil i zamist dwóch będzie jeden, bo zapomniałzajrzeć w umowę, fotograf zapomniał że dzis ma slub wyjadowy i ze nasz jest tak wcześnie więc być oze dopiero w kościele będzie a nie na ubieraniu i błogosławienstwie.
I jeszcze 4 gości dzis napisało rzeczy w stylu:
"nie bede zadzwonie później - i do teraz cisza"
a druga " nie bedziemy boli mnie gardło, mam nadzieję żemiejsce się nie zarnuje i znajdziesz kogoś"

??????
że niby kogo dzień przed?

Krawcowa nie zrobiła szala jak miala - z koronką tylko bez i nie wygląda cikawie:/

Chata PRAWIE posprzątana - jeszcze dziś mi ziemie do ogrodu przywiezi i musieliśmy do 21ej rozrzucać WRR

z dobrych rzeczy?
Mam fajne paznokcie i kolor włosów,
czaderskie kwiatki 9w załączniku)
sliczną sukienusię dla córci,
niedopracowany 1 taniec więc będzie wesoło,
fajną spowiedz dziś za soboą - polecam księdza ;D
bonsai dla rodzicóe i dziadków
księge gości z jajem własnoręcznie zrobioną
troche miłych rzeczy jest

noi byliśmy salę stroić - zimno i paskudnie.
Ciekawe jak pogoda jutro....

uf..
Ide do wanny, zmyć peducure czerwone i zrobic french, później spakować przybornik, druknąć dyplomy dla świadków i wsadzić w ramki..
Pewnie jeszcze to looknę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracja auta_super.jpg (50,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg flower bag.jpg (49,2 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-08-29, 22:30   #1815
monai
Rozeznanie

GG do monai

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
u nas wyszla jedna wpadka... mielsmy z TŻ "specjalna wodke" tzn wode we flaszeczce weselnej... i kelner sie pomylil i zanosl ja do stolika gosci... i goscie wypili wode... skapli sie ale mysleli ze to kelner taki cfaniak... kiszka wyszla ale goscie o nic sie nie obrazili...
a u mnie wpadka była na całego z tortem ;p bo był dowożony 60km w czwartek wieczorem, z mojej rodzinnej miejscowości, no tak wyszło jakoś "cukierniczka" dawała gwarant, że tort przetrzyma w najlepszym stanie w chłodni 7 dni a sanepid badał ich torty i podobno 9 dni trzymają no ale nasz pan restaurator się speniał i wziął go zamroził a kelnerzy dali d... i za późno wyjęli reszty możecie się domyślać no wyszło że tort był lodowy

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość
Monai - Twoje zdjecie z tapirowanymi włosami jest poprostu przecudaczne
dzięki

Cytat:
Teraz zdjecia.
suknia boska świetnie do Ciebie pasuje, zwłaszcza w opcji bez ramiączek moim zdaniem. Jeżeli chodzi o welon to ta lamówka jest strasznie przytłaczająca i wogóle mi się nie podoba do Twojej sukni może na żywo lepiej wygląda... chociąż nie no do Twojej sukni po prostunie pasuje lamówka prędzej jakaś mereżka lub wąska koroneczka.

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
przymiarka super co prawda na pcozatku bylam przerazona jak zobaczylam co mam zakladac. to byl material troche zszyty a troche upiety szpilkami.
ale wyszlo ok. to byla spodnia warstwa, jakby baza sukni. krawcowa ja skrocila do butow, zaznaczyla gdzie zwezyc, jako ze bedzie lekko marszczona to te marszczenia tez na mnie robila.

za ok 2 tygodnie calosc bedzie gotowa i wtedy bede mierzyc jeszcze raz. mama twierdzi ze suknai mnie wyszczupla i dodaje wzrostu.

ktos pisal o ciastach. mysle ze lepiej miec wiecej w rodzajach a mniej w ilosci (1-2 blachy). wtedy kazdy znajdzie cos dal siebie. menu jest ustalane na 100osob
no to super że przymiarka do przodu w końcu jakieś pozytywne komentarze o przymiarce a ja na 32 osoby miałam 5 kilowy tort i zostało 1/3...

kotekk81 poprostu super relacja )) gratuluję i pozdrawiam ))

ava80
uf no dobrze, że są i pozytywy )) trzymaj się pozytywów, co byś nie zrobiła, co by nie wypaliło będzie pięnie, zobaczysz a od jutra zapowiadają pięną pogodę... na wszelki wypadek jeszcze

Wszystkim ślubującym już jutro ślę serdeczne życzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 22:57   #1816
izka19855
Zadomowienie

Smile Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV

daget, LilStar, ava80, ryjek, zytasia, madzikk85, 123myszka, Aaanniiiaa, Fuego, kasiuleks
i pozostałym które ślubują juto...
z całego serduszka
wszystkiego
najpieknieszego, najsłodszego, najwygodniejszego, wymarzonego, i cudownego...
trzymam kciuki i za sibie też...
buziaczki
ide spać.
izka19855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 00:03   #1817
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie... czy mnie jeszcze pamietacie..?

Jakzeby mialabym zapomniec imienniczko-yyy wiesz o co chodzi
Slicznie wygladalas na przymiarce

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
Kakusiu napisalam wczoraj dlugiego posta i cos lub ktos go zjadl postaram sie teraz:
Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
Jak sobie tak spokojnie pomalu czytam Twoje wypowiedzi o Twoim zwiazku z TZ...to przykro sie robi....Pada zbyt duzo przykrych slow,ktore rania bardziej niz czyny,pada duzo pretensji.Ja sama nie wiem co mam Ci napisac kochana poniewaz to wcale nie wyglada tak dobrze.Przykro mi sie zrobilo kiedy przeczytalam ze TZ powiedzial Ci zebys sie nie ludzila,ze po slubie bedzie lepiej.....
Ale od poczatku.....Ja kilka tygodni temu przeszlam batalie z moim Tomkiem w sprawie jednej z jego sasiadek (chodzilo o zaproszenie jej z os,tow.).W kazdym badz razie sytacja byla koszmarna,bo On w zaden sposob nie probowal zalagodzic sytuacji,caly czas upierajac sie przy swojej decyzji.Mowil mi wiele przykrych rzeczy.Nie wazne..Teraz jest niby dobrze,ale od tamtej pory nie powiedzialam mu ze kocham,nie podhcodze sama pierwsza zeby sie przytulic,pierwsza nie pocaluje.POzostal mi w sercu ogromny zal po tym jak mnie potraktowal i po tym co mowil....
I zapewne podobnie jest z Toba...Chcesz zeby bylo dobrze,ale caly czas byc moze masz w glowei te przykre slowa,ktore padaja z jego ust...I to Cie blokuje przed zblizeniem sie do Niego....
Ja ogromnie 3mam kciuki zeby sie ulozylo,polepszylo UWIERZCIE W WASZA MILOSC BO CHYBA NIE BEZ POWODU PODJELISCIE DECYZJE O SLUBIE...
Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
kakusia nie będę już wielocytować, ale dołączę się do dziewczyn. Strasznie Ci współczuję tej całej sytuacji. Wiem, że Ci ciężko i za żadne skarby nie chciałabym być na Twoim miejscu. Nie chciałabym też Cię tutaj poganiać, ale czas do ślubu ucieka a Wy nie jesteście pewni czy tego chcecie... moze lepiej to przesunąć? Z tego co piszesz nie możecie się z TŻ-em dogadać w wielu sprawach jak będzie po ślubie? Piszesz, że nie masz ochoty na przytulanie a co z "obowiązkami" po ślubie? Potrafisz się do "tego" zmuszać, bo tak trzeba? bo trzeba w to brnąć? To dopiero będzie trudne.
Wybacz kakusiu ale to nie ma sensu. Mówisz, że się kochaliście ale to minęło. Moim zdaniem lepiej poczekać na powrót uczucia w "związku narzeczeńskim" niż jako małżeństwo. Oczywiście zyczę Ci, żeby wszystko sie ułożyło jak najlepiej, może to brutalnie zabrzmi, ale ...bądź szczęśliwa, nieważne z kim, bądź szczęśliwa.
Przemyśl to wszystko i nie odkładaj podejmowania ważnych decyzji. Trzymam mocno kciuki
Cytat:
Kakusia macie jeszcze trochę czasu na zastanowienie sie - w razie czego nie bój się podjac tej decyzji o rezygnacji ze śłubu. dziewczyny bardzo mądrze Ci pisały-radziły, decyzję jednak musisz podjąc Ty.
Cytat:
Pisałaś, ze jestes osoba wierząca dlatego proponuję Ci rozmowę z księdzem, on miał do czynienie z róznymi sprawami, przypadkami, wątpliwościami i małżeństwami które nie dały rady po ślubie. Jest osoba obiektywną wiec myśle że powinien pomóc Ci w podjęciu decyzji.
Jesteś młoda, wiec jeszcze masz czas na małzeństwo ale mam znajomych którzy brali ślub w wieku 18-19 lat i do tej pory są szczęsliwi. Jedni podejmowali decyzje świadomie inni "musieli", ale wspólnie dali rade.

Trochę chyba namąciłam, ale mam nadzieje, że zrozumiesz co chciałam powiedzieć ... ostatnio na tym spotkaniu w poradni doszłam do wniosku, ze nie umiem wyrażac dokładnie tego co mam do przekaznia. Moje słowa często są nie tak odbierane jak ja bym chciała ... tu mam nadzieje, nie będzie tego problemu.

Trzymam kciuki, żebyście w końcu doszli do porozumienia i albo odnaleźli siebie nawzajem albo wspólnie pojdęli decyzję o rozstaniu.
Musiszbyć w zgodzie z samą sobą żeby innym przy Tobie było dobrze, jeżeli tak nie będzie będziesz cierpiała i Ty i Twoi najbliźsi.
Dziekuje Wam niezmiernie za te slowa Zaczne od tego ze mialam wlasnie jutro isc do ksiedza na taka szczera rozmowe ale nie wiem czy pojde.... bo zaraz sie dowiecie.
Mialam tu dlugasnie odpowiedziec na to co napisalyscie bo madre rzeczy popisalyscie Ale "troszke" sie dzialo, wiec moze powiem co jest na bierzaco.
Otoz spotkalam sie z TZtem i dosc dawno nie doprowadzil mnie do lez (o dziwo wbrew tej calej sytuacji bardzo sie na pozor wzmocnilam psychicznie i nie dawalam sie doprowadzac do placzu) ale dzis juz tego nie wytrzymalam... Wkoncu wyciagnelam od TZta dlaczego On w ogole chce tego slubu? Jaki ma w tym interes? Jaki cel? Uslyszalam... "Bo czuje ze tak ma byc" Zglupialam w tym momencie... Mowie Mu ze juz nie przeszkadza Mu ze slub biore z Nim z litosci i przyzwyczajenia? Mimo wszystko chcesz tego slubu? Dlaczego? "czuje ze tak ma byc..." Pytam sie czy majac w swiadomosci ze w 90% jestesmy skazani na niepowodzenie, a 10% to iskierka nadziei, ze po slubie bedzie lepiej - wiedzac to chcesz sie ze mna ozenic?? Uslyszalam ze jak chce to mam zerwac. Ja psychicznie nie wytrzymalam i wyszlam.... Rozplakalam sie i to solidnie.... Poczulam taka toksycznosc... Oboje sie meczymy w tym, ale brniemy dalej, ale zadne tego nie zakonczy...
Zly jest na mnie jak Mu powiedzialam rzecz normalna moim zdaniem - ze czuje strach przed podjeciem tak waznej decyzji - zarowno strach przed odwolaniem wszystkiego, jak i strach przed nieszczera przysiega...
Proponowalam wyjazd (2tyg przed slubem jade na weekend w gory i zaproponowalam Mu zebysmy jechali. Albo w przyszla sobote.) Uslyszalam ze to nie jest czas na wyjazdy, ze teraz jest duzo zalatwien.
Wracajac do tematu... wrocilam do domu i nie wytrzymalam juz psychicznie - powiedzialam wszystko rodzicom. I od 22.45 az do teraz trwala rozmowa... jestem juz nia wykonczona! Po skrocie: tata jest strasznie zalamany, przezywa to strasznie i chwilami ogarnia go wscieklosc i pretensje do mnie. Ale na samym poczatku rozmowy stwierdzil ze dobrze ze mowie mu to teraz a nie 2 tyg PO slubie i ze on nie pozwoli zeby ktos mnie skrzywdzil, ze wszystko mozna odwolac i on juz jutro moze zaczac obdzwaniac. Mama zas mam wrazenie ze probuje ratowac. Oboje szukali przyczyne - wyszukali, ze jestem teraz wycienczona psychicznie, ze jestem klebkiem nerwow, ze przechodze kryzys i to przez to nie umiem sie dogadac z TZtem. (cos w tym jest bo szybko wybucham czyli to co drazni TZta). Powiedzieli ze mam zaczac zazywac cos na uspokojenie, mam sie uspokoic, zaczac wysypiac sie, jesc normalnie, odpoczac psychicznie i dopiero wtedy podejmowac jakiekolwiek decyzje. Taaaa... a tu miesiac do slubu...
Powiedzieli ze decyzji za mnie nie podejma, nie beda nic doradzac, ale jakakolwiek decyzje podejme sa ze mna i beda mnie wspierac i kochac. Ze nawet ja zdecyduje sie na slub i po roku okazalo sie ze nie mamy szans sie dogadac to nie widza przeszkod w rozwodzie, mam wracac do domu i nie beda miec pretensji.
Rodzice chca porozmawiac sobie z TZtem. Ja zas z Jego rodzicami. TZ napisal mi eska na dobranoc, ze Jego rodzice tez juz maja pretensje, ze chca wiedziec co dalej i ze jutro musimy juz podjac ostateczna decyzje od ktorej nie bedzie juz odwrotu. Ten dzien byl dlugi, ciezki i meczacy
Przepraszam ze truje tu, ale zgodnie z tym co powiedzialyscie - jak mi tylko bedzie zle zebym pisala
Moze uznacie ze zle zrobilam rozmawiajac z rodzicami (wkoncu biorac slub jestesmy ludzmi doroslymi wiec nie ma co do rodzicow uciekac) ale czulam ze musze sie z nimi tym wszystkim podzielic, bo sama juz psychicznie nie daje rady...
Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Ad.1.- ja się martwię skarbie! I cały czas myślę o Tobie

Cytat:
Ad.2.- Urocze????
Matko najkochańsza- to jest chore!!!!!!!!
Ludziom się w dup*ch przewraca - jak ja nie cierpię takiego snobizmu!!!! Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja akurat jestem Psią mamą i jak widze slodkie mordeczki to sie rozplywam

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 09:13   #1818
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Dla wszystki PM wielkie , a gdzie Liloszek i Sofferka? I Marta tez sie nie odzywa
Cytat:
Marta coś kojarzę że na urlopie... Liloszek w przygotowaniach pewnie jak Ty no a Sofferka nie wiem a madziaczek?

Jestem cały czas.

Korzystając z okazji - PMki cudownego ślubu, wesela i życia Na pewno wszystko się uda, trzymamy
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 09:30   #1819
dzasta110
Wtajemniczenie

witam Was

Kakusia masz wspaniałych rodziców, na których możesz polegać pewnie wszyscy razem dojdziecie do odpowiednich decyzji

edit:
a o to moje pazurki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SS851964.JPG (76,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SS851966.JPG (77,9 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2008-08-30 o 10:55 Powód: cisza jak zwykle przy sobocie
Stary 2008-08-30, 10:29   #1820
monai
Rozeznanie

GG do monai

dzasta110 pazurki ładne, delikatne pasują do PM

Kakusia wczoraj napisałam posta mniej więcej tej samej treści co dzasta i mi go zeżarło ale skoro Justynka już napisała sedno to nie będę się powtarzać super że porozmawiałaś z rodzicami, mam nadzieję, że mając tą świadomość i ich słowa w pamięci łatwiej będzie Ci podjąć decyzję o przyszłości Waszego związku
Stary 2008-08-30, 13:35   #1821
Milibili
Zadomowienie

Liluś, daget, izka, ava80, kasiuleks
i wszystkie inne PM które ślubują dzisiaj

Wszystkiego Najlepszego dla Was i Waszych mężów w Tym cudownym dniu który rozpoczyna nowy etap w Waszy wspólnym życiu. Życzę Wam aby każdy dzień był dla Was przygodą, byście na nowo każdego dnia odkrywali swoją miłość!

PCOS? Insulinooporność? Moja droga do odzyskania zdrowia i zgrabnej sylwetki.
http://cialo-w-remoncie.blogspot.com/

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Milibili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 14:03   #1822
katey
Rozeznanie

GG do katey

tovrek wspominalas cos o torcie i tesciowej to pozwol ze opowiem moja historyjke w tym temacie:
ciasta i tor na wesele miala robic nam chrzestna TZ (w zeszlym roku na wesele brata TZ tez robila) i jak wczesniej w domu rozmawialismy na ten temat to spytalam jakie smaki tortow robia:
a tesciowka na to: "jak to jaki, wybieramy z brzoskwiniami, oczywiscie!" (smietanowy z brzoskwiniami)
to ja jej na to: ale taki juz byl u Mariusza i pomyslalam ze moze zrobic jakis inny bo przeciez polowa gosci juz taki sam jadla..

tu poparl mnie na szczescie tata TZ i powiedzial ze to nasze wesele i mamy sami decydowac a ona sie nie wtraca w kazdym razie pozniej na spotkaniu z ciocia i ustalaniu jakie rodzaje ciasta i ile tego powiedzialam ze wolalabym jakis inny tort niz z brzoskiwniami...wymyslila m sobie z borowka amerykanska
i krecili tam nosami jak nie wiem o,ale ciocia zobaczyla moja mine jak mowili znowu o tym brzoskwiniowym i jako niespodzianke dla nas chciala zrobic z borowkami (juz ja bym nie pozwalala na zadne niespodzianki!wczesniej zazdzwonili i pwoiedzili nam ze jednak zrobia tak jak wymyslilam)
w kazdym razie po weselu wszyscy goscie mowili ze swietny byl tort, ze borowka swietnie przelamywala smak smietany i tort nie byl slodki ( a borowka nie brudzi smietany tak jak jagoda i tort nadal byl bialy a jak si przekroilo borowke to wygladala jak winogron)
a na drugi dzien to i tesciowa przyznala ze z borowkami swietnie smakowal i nawel lepiej niz z brzoskiwniami
tak wiec slonko trzymaj sie swojego zdania i walcz o to...Wasz dzien, Wasze wesele i Wasze wybory! a co do TZ to moj nie mial zdania kompletnie w sprawie tortu! ciaglemi mowil ze jemu to wsio ryba tylko zeby nie bylo czekolady bo on nie przepada za gorzka/deserowa (druga moja opcja to byl tort smietanowy z kawalkami czekolady -straciatella)

KOCHANE SLUBUJACE DZISIEJSZEGO DNIA ZYCZE DUZO SLONCA I MILOSCI! ZEBYSCIE CHWYTALY KAZDA PIEKNA CHWILE BO TEN DZIEN MAMY TYLKO RAZ W ZYCIU A UPLYWA ON BAARDZO SZYBKO! WSZYSTKO BEDZIE PIEKNE A JAKIES MALE NIEDOCIAGNIECIA NIE POPSUJA TEGO DNIA BO WSZYSTKO ALE TO WSZYSTKO TEGO DNIA JEST CUDNE I PRZEPELNIONE MILOSCIA! WASZA MILOSCIA!

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 14:19   #1823
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam niezmiernie za te slowa Zaczne od tego ze mialam wlasnie jutro isc do ksiedza na taka szczera rozmowe ale nie wiem czy pojde.... bo zaraz sie dowiecie.

Moze uznacie ze zle zrobilam rozmawiajac z rodzicami (wkoncu biorac slub jestesmy ludzmi doroslymi wiec nie ma co do rodzicow uciekac) ale czulam ze musze sie z nimi tym wszystkim podzielic, bo sama juz psychicznie nie daje rady...
Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
witam Was

Kakusia masz wspaniałych rodziców, na których możesz polegać pewnie wszyscy razem dojdziecie do odpowiednich decyzji

edit:
a o to moje pazurki
Zgadzam się z Dżastinką!!!!!!
Masz cudacznych rodziców! Ciesz się , że masz w nich oparcie, razem jakoś rozwiążecie tę sytuację!
Trzymam kciuki
I mimo wszystko polecam rozmowę z księdzem... pomoże w podjęciu decyzji.

Dżasti- skórasy jakieś krzywe , ale pazurki śliczne

Wracam do sprzątania

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 15:33   #1824
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Dżasti- skórasy jakieś krzywe , ale pazurki śliczne

Wracam do sprzątania
moje skórasy są tragiczne i dostałam "opieprz" od kosmetyczki, że nie przyszłam do niej z tydzień wcześniej na... "coś tam" (nie pamiętam) więc moja wina

tydzień temu o tej godzinie byliśmy w kościele

my mieliśmy tort z bitej śmietany o smaku śmietanowym, przekładany brzoskwiniami i był całkiem smaczny, z tego co czytam to takie są tradycyjne

Stary 2008-08-30, 15:37   #1825
monai
Rozeznanie

GG do monai

a ja mam 2-tygodniową rocznicę - bez męża u dzisiejszych PM musi być teraz gorąco a tutaj spokój...
Stary 2008-08-30, 16:13   #1826
Milibili
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
moje skórasy są tragiczne i dostałam "opieprz" od kosmetyczki, że nie przyszłam do niej z tydzień wcześniej na... "coś tam" (nie pamiętam) więc moja wina

tydzień temu o tej godzinie byliśmy w kościele

my mieliśmy tort z bitej śmietany o smaku śmietanowym, przekładany brzoskwiniami i był całkiem smaczny, z tego co czytam to takie są tradycyjne
Cytat:
a ja mam 2-tygodniową rocznicę - bez męża u dzisiejszych PM musi być teraz gorąco a tutaj spokój...
Rzeczywiście cisza dzisiaj... Ale trzeba przyznać, że Wy ( i jeszcze parę innych ) jako mężatki zachowujecie się wzorowo mimo małżeńskich obowiązków znajdujecie dla nas czas mam nadzieję, że ja również nie zawiode....

U mnie za tydzień ( ) goście będą się już rozchodzić a ja udam się z mężem do hotelu.... Cały czas nie mogę ustalić czy któraś z nas bieże ślub w przyszły weekend Niemożlwe żebym tylko ja ślubowała

Odebrałam dziś sukienkę... nie jestem do konca zadowolona ale jest i tak lepiej niz bylo po poprzedniej przymiarce... Najgorsze, że miałam dzis (ewentualnie jutro) dostać okres i nic a zauwazylam ,że jak nie mam w terminie to sie tydzien spoznia i wypadnie na ślub Oby nie....

Wczoraj zamówiliśmy tort. Dwupoziomowy (jedna czesc smietankowa druga adwokatowa). Do tego dwie blachy ciasta miodownik i jabłecznik (podejzewam, że zostanie 3/4 ) Kupie w makro jakies pojemniki na ciasta i rozdam gosciom do domu

PCOS? Insulinooporność? Moja droga do odzyskania zdrowia i zgrabnej sylwetki.
http://cialo-w-remoncie.blogspot.com/

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Milibili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 16:29   #1827
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, kobitki!

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
e tam asiuk takie sa tradycje,mozes humorzasta bo ten czas w miesiacu i poprostu wszytsko cie drazni????podejdz do tego na luzie bo inaczej zawariujesz.Ja wlasnie tak zamerzam zrobic...wujo juz zapowiedzial ze beda mi jakies "bramy" z choinek robili???hihihihihih powiedzalam na pocztaku ze ja sobie nie zycze...a on mi na to ze ja sobie moge nie zyczyc...a oni i tak zrobia co zechca.Dodam tylko ze z rodzicami nie mieszkam juz 10 latale "wychodze"z ich domu a z mojego domu rodzinnego wiec..... o jezu
Ja generalnie jestem humorzasta i cholernie buntuję przeciwko wszystkim, którzy próbują mi coś narzucić Ową "tradycję" znam od wielu lat i zawsze miałam o niej to samo zdanie. Wiem, że jeśli przyjdą do mnie, to i tak nic nie zrobię. Wkurza mnie tylko to, że nikt nie liczy sie z moim zdaniem. Wychodzi na to, że najważniejsi są inni i ich osobiste przekonanie o słuszności różnych obrzędów, niż mój komfort w tym czasie
A tak w ogóle to chyba tak zostałam wychowana, bo zarówno moi rodzice jak i siostra uważają tłuczenie szkła za żenujące.
Już nie wspominając, że sąsiedzi pod nami mają malutkie dziecko

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
mlodych do czytania??? ja bym umarla... u nas czytal kolega naszale on jest wprawiony bo co niedziele czyta wiec dla niego to chleb powszedni... ale przeczytal bosko

a co do tluczenia talerzy to ja bym chyba tak pogonila
No ja też bym umarła, więc mam zamiar uprzedzić proboszcza, żeby nie robił takich numerów. Najlepsze jest to, że on podobno tak robi w celu "rozluźnienia atmosfery"

Też bym chętnie pogoniła, ale wyjdę na wariata Znaląc życie, będą łazić do mnie do nocy

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Asiuk już to kiedyś pisałam, współczuję Ci tej tradycji, u mnie na szczeście tak nie ma. Może podejdź do tego na spokojnie i tak nic na to nie poradzisz bo i tak do Ciebie przyjdą, więc może zostaje tylko sie z tym pogodzić. Głowa do góry.
Chyba właśnie tak zrobię, tylko jak teściowa zaczyna temat, jeszcze razem z babcią, to mnie strasznie nakręcają. No i po prostu nie umiem się tym nie wkurzać. Straszny nerwus ze mnie

Cytat:
asiuk no to super już zaprotokołowani się nie wymigacie a ta tradycja o której piszesz dla mnie kompletny kosmos u mnie tylko z bramami wydziwiają - jak moja sąsiadka wychodziła za mąż to na każdym piętrze jej zrobili (na 4 mieszkała), mnie ominęły wszystkie te tradycyjne zabawy zgodziliśmy się tylk na powitanie chlebem i solą przez rodziców w restauracji (bez wódki - tak wyszło, a miała być jakoś szczególnie mi nie brakowało ) no i w domciu mąż przeniósł mnie przez próg ;p nie miałam ani pieniążka ani nic pożyczonego a ta niespodzianka księdza z czytaniem...
Wiesz, zawsze jeszcze można się wycofać
U mnie z bramami też są śmiechy, ale to mi akurat nie przeszkadza za bardzo. Powitanie chclebem i solą na pewno będzie, do tego będzie "coś przezroczystego", ale wódki sobie nie życzę Ja bym jeszcze ją przełknęła, ale TŻ nie bardzo. Nie chcę po prostu narażać ani siebie, ani jego na nieprzewidziane reakcje na alkohol (na pusty żołądek, po niezłej dawce stresu)
Ja akurat będę miała coś niebieskiego, starego i pożyczonego w jednym - podwiązkę Żadnych monet nie będę wciskać do buta

Cytat:
Teraz zdjecia.
Ślicznie wyglądasz Welon mi nie pasuje, bo generalnie nie uznaję lamówek i pseudorękawiczek bez palców

Ostatnie zaproszenie daliśmy wczoraj Zobaczymy, ile osób ostatecznie będzie. Na razie z góry odmówiła jedna ciocia z wujkiem. Ciocia jest schorowana, ledwo widzi, więc to było do przewidzenia.

Zniechęcona jestem nadal. Nakładają się różne problemy, związane z pieniędzmi, pracą, dyplomem i innymi rzeczami. Cóż, nasz ślub nie trafi nam się w najlepszym okresie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-30, 16:47   #1828
katia0117
Zadomowienie

Wszystkim ślubującym dzisiaj życzę wszystkiego co najlepsze...
By ten dzień zapisał się w waszej pamięci jako jeden z najpiękniejszych.
Buziaki dla WAS
Stary 2008-08-30, 17:07   #1829
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka!

madziczek
z tą suknią to się pośpiesz chociaż dla własnego i naszego komfortu psychicznego

monai
jak Ciebie zobaczyłam z tą natapirowaną fryzurą to normalnie

Agunia82
pazurki mi się podobają

kotekk81
relacja spoko ale dalej czekamy na fotki

jeszczepanna
sukienka bardzo mi się podoba a najbardziej podoba mi się wersja z tymi ramiączkami Jeżeli chodzi o welon to rzeczywiście ten z lamówką jest trochę przytłaczający, wydaje mi się, że taki bez lamówki byłby lepszy. Pamiętam, że mi dziewczyny też doradzały, żeby mieć welon bez lamówki i to był strzał w dziesiątkę

Kakusia
i bardzo dobrze, że porozmawiałaś z rodzicami. W końcu oni też chcą dla Was jak najlepiej Ale rozmowa z księdzem też jest dobrym pomysłem. Trzymam kciuki za Ciebie

Niech słońce roztacza swój blask nad Wami
w tym niezwykłym dniu
i przez wszystkie dni Waszego życia.

Niech weselne dzwony biją donośnie
i radosnym echem brzmią
w Waszych sercach na zawsze
.

malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 17:47   #1830
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilkę bo nadal jestem w okupacji teściów. Powiem szczerze, że jestem już zmęczona tą wizytą ale trzeba przetrzymać. Za to dziś z mężem udało nam się wyrwać na chwilkę żeby uczcić naszą miesięcznicę (matko jak to szybko minęło) i oczywiście było miziankowo i dostałam prześliczny komplet bielizny z Konrada.

Kakusia dobrze, że masz wsparcie rodziców to bardzo ważne, wiadomo że oni również się denerwują i przejmują tą sytuacją więc ich reakcje mogą być różne ale ważne że Cię wspierają. Przemyślałaś pewnie tą sytuację setki razy ale przemyśl i sto pierwszy i podekmij decyzję którą TY uznasz za właściwą. Rozwód po jakimś czasie nie jest dobrym wyjściem i podejmowanie decyzjui o ślubie bo kiedyś tam można się rozejść jest błędne. Trzymam za Ciebie kciuki i cały czas myślę o Tobie. Trzymaj się ciepło
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości