TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 17:00   #3211
izabelka_007
Zadomowienie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Witam Kochane!
Cytat:
Napisane przez sagitarius Pokaż wiadomość
Zaczelam drugi tydzien ale zupelnie zmienilam plan- z TF biore tylko hiity po prostu obecnie je uwielbiam (zwlaszcz 20 mi sie podoba) i wszystko inne oprocz fire'ow bo ich nienawidze (jak dla mnie sa nudne) a w ich miejsce wlaczam Slim in 6 bo i tak sie cwiczy codziennie to samo a mi sie ten trening podoba jak to przejde to polacze TF z CE ale tez zmodyfikuje zeby nie bylo fire'ow
Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
Robisz to na własną odpowiedzialność.. nie koniecznie będziesz mieć wyniki po takich samych Hitach.. Zresztą taki trening po coś jest w takie a nie inny sposób skonstruowany.. Uważaj i nie nabaw się kontuzji.. A i nie każda z nas uwielbia wszystkie treningi Szalinki ale robimy tak a nie inaczej bo taki jest plan
Chciałam dokładnie to samo powiedzieć. Każdy program ćwiczeniowy, nie tylko TF jest ułożony tak aby osiągać optymalne efekty.
Ja też nie wszystkie ćwiczenia lubię obić, ale zaciska sie zęby i do dzieła

izabelka_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:41   #3212
_Katriina_
Raczkowanie

Dzisiaj HIIT 25 + Stretch 10 za mną. Lało się ze mnie dzisiaj nieziemsko jak skończyła. No i zakwasy mam coraz mniejsze więc jest coraz lepiej.
_Katriina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:43   #3213
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izabelka_007 Pokaż wiadomość
Chciałam dokładnie to samo powiedzieć. Każdy program ćwiczeniowy, nie tylko TF jest ułożony tak aby osiągać optymalne efekty.
Ja też nie wszystkie ćwiczenia lubię obić, ale zaciska sie zęby i do dzieła
Dzięki za poparcie Noi przegoniłaś mnie w ćwiczeniach Planujesz cos po zakończeniu TF.. Tzn. chodzi mi o ćwiczenia
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:49   #3214
izabelka_007
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za poparcie Noi przegoniłaś mnie w ćwiczeniach Planujesz cos po zakończeniu TF.. Tzn. chodzi mi o ćwiczenia
Nie mam pojęcia . Zobaczymy jeszcze jak sprawy się wyklarują, ale myślę nad hybrydą TF i CE.

Stary 2011-07-05, 18:22   #3215
anka1892
Zadomowienie

jak Wy się uczycie tych kroków? włączacie odpowiedni filmik i próbujecie się nauczyć układu? Chalene to robi tak szybko, zanim ja zdążę załapać krok to ona już go kończy długo się uczyłyście, bo ja nie daję rady
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:38   #3216
izabelka_007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1892 Pokaż wiadomość
jak Wy się uczycie tych kroków? włączacie odpowiedni filmik i próbujecie się nauczyć układu? Chalene to robi tak szybko, zanim ja zdążę załapać krok to ona już go kończy długo się uczyłyście, bo ja nie daję rady
Spokojnie, ćwicz równo z filmikiem, zobaczysz, opanowanie układów przyjdzie szybciej niż się spodziewasz
Ja nigdy nie uczyłam sie układów, tylko jak miałam jakieś nowe ćwiczenia to sobie otwierałam filmik i oglądałam

Stary 2011-07-05, 19:10   #3217
anka1892
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, ćwicz równo z filmikiem, zobaczysz, opanowanie układów przyjdzie szybciej niż się spodziewasz
Ja nigdy nie uczyłam sie układów, tylko jak miałam jakieś nowe ćwiczenia to sobie otwierałam filmik i oglądałam
ja nie umiem się nigdy skupić na tym co ona mówi, a to chyba klucz do sukcesu, z tym, że trzeba znać nazwy ćwiczeń no i to jest bardzo intensywne, ale może kiedyś się nauczę turbo jam poszło mi nieźle, bo na początku Chalene pokazywała te 11 kroków.
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:14   #3218
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Agusiek to ja myślałam, że zrobisz tego zaawansowanego TF i porównamy wrażenia, a tu nici.
Cały czas ćwiczę, no nie gadaj że nie czujesz, bo ja padam po ćwiczeniach
Nom niestety... Nie dam rady teraz codziennie ćwiczyć. Od czasu do czasu brykam przy TF ale nie regularnie.
Czuję czuję, bolą mnie nogi codziennie... od pracy
Stary 2011-07-05, 19:34   #3219
sagitarius
Raczkowanie

Tylko fire'y mnie denerwuja wszysko inne jest ok jeszcze 30 da sie przezyc ale 45 czy 55 - po prostu nie moge to sie tak ciagnie
Teraz jestem na wyjezdzie to zrobie taki kombinowany ze slim in 6 a potem przejde grzecznie na hybryde TF&CE

Edytowane przez sagitarius
Czas edycji: 2011-07-05 o 19:38
sagitarius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:20   #3220
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Mam dokładnie to samo. Próbuję z tym turbo jam i jakoś kiepsko. Chodziłam kiedyś na różne zajęcia taneczne i nie miałam problemów z opanowaniem układów. Tu chyba jest to trochę źle skonstruowane.

Pod tym względem bardziej podoba mi się insanity. Proste ćwiczenia, nie trzeba myśleć nad układami tylko ciśnie się ile sił i pot na prawdę się leje. Szkoda tylko że nie mam na tyle kondycji i wytrzymałości mięśni żeby pociągnąć dłużej.
abercrombie&fitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:38   #3221
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek: Nom niestety... Nie dam rady teraz codziennie ćwiczyć. Od czasu do czasu brykam przy TF ale nie regularnie.
Czuję czuję, bolą mnie nogi codziennie... od pracy
Pokombinuj tak żebyś przynajmniej w miarę regularnie ćwiczyla, bo szkoda byłoby zmarnować to na co pracowałaś wcześniej To gdzie Ty pracujesz, że cie tak bolą ?

Cytat:
Abercrombie&fitch: Mam dokładnie to samo. Próbuję z tym turbo jam i jakoś kiepsko. Chodziłam kiedyś na różne zajęcia taneczne i nie miałam problemów z opanowaniem układów. Tu chyba jest to trochę źle skonstruowane.
Na początku większość osób ma problemy z układami (trzeba po prostu ćwiczyć).

Moim zdaniem to, że większość osób ma na początku trudności, to nie oznacza, że jest to źle skonstruowane. Zwróć uwagę, że to nie są układy taneczne i nie są też typowo aerobikowe, opierają się one w dużej mierze na krokach ze sztuk walki, a nie typowych krokach tanecznych. A Chalena to nie jest przypadkowa osoba z ulicy, która ułożyła sobie program, tylko jest to instruktorka fitnessu, która ma naprawdę spore doświadczenie i wiedzę. Ja nie miałam żadnego doświadczenia w układach tanecznych, bo wcześniej trenowałam siatkówkę bardzo długo i jakoś dałam radę i z Turbo Jam i Turbo Fire. Więc jak się człowiek uprze to ze wszystkim sobie poradzi
A TF z Insanity bym tak bardzo nie porównywała bo to dwa odmienne programy. Na TF składają się treningi aerobowe o średniej intensynwości, hiit-y i siłowe, a w Insanity masz przede wszystkim treningi interwałowe o dużej intensywności. I raczej (bo to zależy też od tego kto na jakim etapie pracy nad sobą zaczyna te programy) TF jest na zrzucanie, a Insanity na wytrzymałość i lekkie rzeźbienie.

Ogólnie podsumowując: ĆWICZYĆ, ĆWICZYĆ I JESZCZE RAZ ĆWICZYĆ, i nie przejmować się na początku nieznajomością układów, i nie możnością załapania o co tej Szalince chodzi

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:05   #3222
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:

Na początku większość osób ma problemy z układami (trzeba po prostu ćwiczyć).

Moim zdaniem to, że większość osób ma na początku trudności, to nie oznacza, że jest to źle skonstruowane. Zwróć uwagę, że to nie są układy taneczne i nie są też typowo aerobikowe, opierają się one w dużej mierze na krokach ze sztuk walki, a nie typowych krokach tanecznych. A Chalena to nie jest przypadkowa osoba z ulicy, która ułożyła sobie program, tylko jest to instruktorka fitnessu, która ma naprawdę spore doświadczenie i wiedzę. Ja nie miałam żadnego doświadczenia w układach tanecznych, bo wcześniej trenowałam siatkówkę bardzo długo i jakoś dałam radę i z Turbo Jam i Turbo Fire. Więc jak się człowiek uprze to ze wszystkim sobie poradzi
A TF z Insanity bym tak bardzo nie porównywała bo to dwa odmienne programy. Na TF składają się treningi aerobowe o średniej intensynwości, hiit-y i siłowe, a w Insanity masz przede wszystkim treningi interwałowe o dużej intensywności. I raczej (bo to zależy też od tego kto na jakim etapie pracy nad sobą zaczyna te programy) TF jest na zrzucanie, a Insanity na wytrzymałość i lekkie rzeźbienie.

Ogólnie podsumowując: ĆWICZYĆ, ĆWICZYĆ I JESZCZE RAZ ĆWICZYĆ, i nie przejmować się na początku nieznajomością układów, i nie możnością załapania o co tej Szalince chodzi
Wiem, wiem ale to jest irytujące kiedy chce się zmęczyć i poczuć tzw powera a tu klops bo nie nie wiem co mam robić Moim zdaniem można było jednak jakoś bardziej zsynchronizować ćwiczenia żeby te przejścia z jednego do drugiego były bardziej oczywiste (nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam ). Chociażby początkowe filmy żeby nie zniechęcać.

A insanity porównuję jedynie pod względem wykonywanych ruchów Są prostsze. Wiem że z założenia treningi są inne i chciałabym przebrnąć przez TF żeby zrzucić trochę cm a potem wziąć się za insanity że dopracować kondycję i rzeźbę.

Będę próbować jeszcze i zobaczę co mi z tego wyjdzie
Stary 2011-07-06, 16:57   #3223
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam pojęcia . Zobaczymy jeszcze jak sprawy się wyklarują, ale myślę nad hybrydą TF i CE.
niby tego wszystkiego dużo ale jednak trudno znaleść złoty środek co będzie lepsze "dalej" żeby nie stracić efektów ale je polepszyć
Cytat:
Większość z nas miała te same pytania co Ty.. załapiesz zobaczysz.. nikt nie zna układów od razu..
Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Pokaż wiadomość
Chodziłam kiedyś na różne zajęcia taneczne i nie miałam problemów z opanowaniem układów. Tu chyba jest to trochę źle skonstruowane.
To tylko kwestia załapania podstaw.. potem leci.. nic nie jest źle skonstruowane
Cytat:
Moim zdaniem to, że większość osób ma na początku trudności, to nie oznacza, że jest to źle skonstruowane. Zwróć uwagę, że to nie są układy taneczne i nie są też typowo aerobikowe, opierają się one w dużej mierze na krokach ze sztuk walki, a nie typowych krokach tanecznych. A Chalena to nie jest przypadkowa osoba z ulicy, która ułożyła sobie program, tylko jest to instruktorka fitnessu, która ma naprawdę spore doświadczenie i wiedzę.
Noi cholera znowu masz racje
Cytat:
TF jest na zrzucanie, a Insanity na wytrzymałość i lekkie rzeźbienie.
Teraz jak tam napisałaś to się zastanawiam czy chce robić to Insanity..
Nie chce być wytrzymała tylko szczupła i wyrzeźbiona.. a najlepiej żeby moje uda takie były..
Tygrysek poradź co robić po TF.. nasz mnie trochę.. moje bolączki.. BBL na pewno mam w planach ale to tylko 4 tygodnie a dalej i dalej.. Co mi doradzisz? Bo ja się już gubie
Cytat:
Moim zdaniem można było jednak jakoś bardziej zsynchronizować ćwiczenia żeby te przejścia z jednego do drugiego były bardziej oczywiste (nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam ). Chociażby początkowe filmy żeby nie zniechęcać.
Każdy jest inny jak widać ja np. jak zobaczyłam pierwszy filmik byłam lekko wystraszona ale ogromnie mi sie to podobało i jak juz zaczęłam i mi nie szło to do głowy mi nie przyszło żeby rezygnować bo układu jeszcze nie umię..
W Szalinie najlepsze jest to że się własnie cholernie duzo dzieje, nie ma nudy, tu się robi to, tam tamto, a tu jeszcze trzeba wskoczyć w coś innego, podskok, uderzenie, kopnięcie podskok, wykop, do tyłu do przodu ach KOCHAM SZALINKE
Stary 2011-07-06, 17:15   #3224
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
To tylko kwestia załapania podstaw.. potem leci.. nic nie jest źle skonstruowane
Teraz wiem co jest źle skonstruowane. Źle jest zmontowane nagranie. Zwróćcie uwagę że że strasznie skaczą obrazy. Raz pokazują Chalene całą, raz od połowy w górę, raz wszystkich, z boku itp. Nawet przy przejściach ruchów i to strasznie myli bo np skupiam się na tym co pokazuje Szalina mówi coś o zmianie ćwiczenia a oni nagle pokazują wszystkich od tyłu, wzrokiem trzeba szukać Szaliny i jeszcze taka mała jest wtedy że ledwie widzę co wyczynia. W turbo jam jest to trochę lepiej rozwiązane bo jest mniej osób i wszyscy są obróceni w jedną stronę.

Cytat:
Każdy jest inny jak widać ja np. jak zobaczyłam pierwszy filmik byłam lekko wystraszona ale ogromnie mi sie to podobało i jak juz zaczęłam i mi nie szło to do głowy mi nie przyszło żeby rezygnować bo układu jeszcze nie umię..
W Szalinie najlepsze jest to że się własnie cholernie duzo dzieje, nie ma nudy, tu się robi to, tam tamto, a tu jeszcze trzeba wskoczyć w coś innego, podskok, uderzenie, kopnięcie podskok, wykop, do tyłu do przodu ach KOCHAM SZALINKE
Ja zrobiłam kolejne podejście do TF i odpuściłam po 15 min. Fizycznie mnie nie męczy zbytnio natomiast doprowadza mnie do szału ten układ. I właśnie to co tobie się podoba- czyli dużo jakiś udziwnień mnie denerwuje. Chyba jednak nie dla mnie ten program.
Stary 2011-07-06, 17:28   #3225
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Teraz wiem co jest źle skonstruowane. Źle jest zmontowane nagranie. Zwróćcie uwagę że że strasznie skaczą obrazy. Raz pokazują Chalene całą, raz od połowy w górę, raz wszystkich, z boku itp. Nawet przy przejściach ruchów i to strasznie myli bo np skupiam się na tym co pokazuje Szalina mówi coś o zmianie ćwiczenia a oni nagle pokazują wszystkich od tyłu, wzrokiem trzeba szukać Szaliny i jeszcze taka mała jest wtedy że ledwie widzę co wyczynia. W turbo jam jest to trochę lepiej rozwiązane bo jest mniej osób i wszyscy są obróceni w jedną stronę.
Wiesz co ja gdzieś tam coś tam juz ze sobą wcześniej robiłam dlatego nie robiłam TJ tylko zaczęłam od TF i nie widze tej różnicy o której mówisz.. mi się ją ćwiczy dobrze i cały czas ją widze i nie miałam problemu z tymi układami (po załapaniu na początku..) Nie przeszkadza mi jak ja pokazują.. jak zmienia się układ to pokazują ją całą (jeśli już nie to na tyle rzadko że ja tego nie pamiętam).. A zresztą ja mam u siebie w mieszkaniu 42 cale więc ona rzadko jest mała

Cytat:
Ja zrobiłam kolejne podejście do TF i odpuściłam po 15 min. Fizycznie mnie nie męczy zbytnio natomiast doprowadza mnie do szału ten układ. I właśnie to co tobie się podoba- czyli dużo jakiś udziwnień mnie denerwuje. Chyba jednak nie dla mnie ten program.
Wiesz co na początku te udziwnienia tez mnie irytowały ale przyzwyczaiłam się do nich i teraz bez nich chyba nie byłoby to samo.. Spróbuj robić je tydzień i wtedy zrezygnuj bo po 15 minutach to tych ich wcale nie znasz
Stary 2011-07-06, 17:49   #3226
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co ja gdzieś tam coś tam juz ze sobą wcześniej robiłam dlatego nie robiłam TJ tylko zaczęłam od TF i nie widze tej różnicy o której mówisz.. mi się ją ćwiczy dobrze i cały czas ją widze i nie miałam problemu z tymi układami (po załapaniu na początku..) Nie przeszkadza mi jak ja pokazują.. jak zmienia się układ to pokazują ją całą (jeśli już nie to na tyle rzadko że ja tego nie pamiętam).. A zresztą ja mam u siebie w mieszkaniu 42 cale więc ona rzadko jest mała
Ja mam ćwiczenia na laptopie i mnie to przeszkadza niestety.

Cytat:
Wiesz co na początku te udziwnienia tez mnie irytowały ale przyzwyczaiłam się do nich i teraz bez nich chyba nie byłoby to samo.. Spróbuj robić je tydzień i wtedy zrezygnuj bo po 15 minutach to tych ich wcale nie znasz
Chciałabym, ale dla mnie to bardziej od robienia wychodzi stanie i patrzenie co ona robi. Na dzisiaj i tak koniec bo kolano mnie coś rozbolało. Chyba słabo rozgrzane.

Edytowane przez abercrombie&fitch
Czas edycji: 2011-07-06 o 17:51
Stary 2011-07-06, 17:52   #3227
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ćwiczenia na laptopie niestety i mnie to przeszkadza niestety.
nie wiem już jak mam Cię zachęcić.. moge jedynie powiedzieć że warto i nie pożałujesz jak jednak na początku pomęczysz się na tym laptopie

Cytat:
Chciałabym, ale dla mnie to bardziej od robienia wychodzi stanie i patrzenie co ona robi. Na dzisiaj i tak koniec bo kolano mnie coś rozbolało. Chyba słabo rozgrzane.
znam ten ból ja miałam problem 2 tygodnie ze stopą ale ćwiczyłam.. w sumie czasem ją jeszcze czuje ale już nie boli
Stary 2011-07-06, 18:05   #3228
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrenka: Teraz jak tam napisałaś to się zastanawiam czy chce robić to Insanity..
Nie chce być wytrzymała tylko szczupła i wyrzeźbiona.. a najlepiej żeby moje uda takie były..
Tygrysek poradź co robić po TF.. nasz mnie trochę.. moje bolączki.. BBL na pewno mam w planach ale to tylko 4 tygodnie a dalej i dalej.. Co mi doradzisz? Bo ja się ju
ż gubie

To co Ty wybierzesz jest kwestią tylko i wyłącznie Twojej decyzji. Ja nie wybiorę za Ciebie. To co ja piszę o innych programach jest efektem moich spostrzeżeń i tego co wyczytałam u innych trenujących osób. Przeglądam wątek o Insanity (jeszcze trochę mi zostało do przeczytania) i widzę, że poprawia się kondycja, wytrzymałość, ciało robi się takie bardziej zbite, jędrniejsze, pan C. się zmniejsza, mięśnie sie wyrabiają, ale na razie nikt nie zaliczył jakiś diametralnych różnic wagowo, pomiarów za dużo nie widziałam, a te które widziałam to spadki są. Ale to nie zmienia faktu, że każdy jest inny i na każdego może zadziałać to inaczej.
Ja na pewno nie powiem Tobie co masz robić, musisz sama zdecydować, to jest Twoja walka o siebie i te Twoje udka, nie moja.

Cytat:
Ambercrombie&fitch: Ja mam ćwiczenia na laptopie i mnie to przeszkadza niestety.
Też ćwiczyłam z laptopkiem i dałam radę.
Zamierzasz się tak poddać, no co Ty ? Jeszcze nie weszłaś na dobre w program treningowy i już koniec ? Ej, no nie wierzę

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni

Edytowane przez tygryskowym_okiem
Czas edycji: 2011-07-06 o 18:07
Stary 2011-07-06, 18:25   #3229
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:

To co Ty wybierzesz jest kwestią tylko i wyłącznie Twojej decyzji. Ja nie wybiorę za Ciebie. To co ja piszę o innych programach jest efektem moich spostrzeżeń i tego co wyczytałam u innych trenujących osób. Przeglądam wątek o Insanity (jeszcze trochę mi zostało do przeczytania) i widzę, że poprawia się kondycja, wytrzymałość, ciało robi się takie bardziej zbite, jędrniejsze, pan C. się zmniejsza, mięśnie sie wyrabiają, ale na razie nikt nie zaliczył jakiś diametralnych różnic wagowo, pomiarów za dużo nie widziałam, a te które widziałam to spadki są. Ale to nie zmienia faktu, że każdy jest inny i na każdego może zadziałać to inaczej.
Ja na pewno nie powiem Tobie co masz robić, musisz sama zdecydować, to jest Twoja walka o siebie i te Twoje udka, nie moja.

Też ćwiczyłam z laptopkiem i dałam radę.
Zamierzasz się tak poddać, no co Ty ? Jeszcze nie weszłaś na dobre w program treningowy i już koniec ? Ej, no nie wierzę
Nie wiem jeszcze co zamierzam. Zastanawiam się właśnie. Kusi mnie insanity bo jest bardziej wymagające. Może dlatego że ja ogólnie jestem dosyć wytrzymała. Lata trenowałam pływanie, ostatnie 2 lata dużo biegałam i mogę bez problemu biegać przez 50-60 min i wcale nie czuję się wykończona. Biegałam również robiąc interwały i to trochę bardziej dawało w kość. Dlatego też obwiam się że TF będzie trochę zbyt lekki pod tym względem bo wcale tych interwałów nie jest dużo. Natomiast insanity jest dla mnie wyzwaniem bo np w niektórych ćwiczeniach wysiadają mi nogi albo pompek nie daje rady zrobić tyle.

Ważne też że najbardziej zależy mi na redukcji i się zastanawiam który program na prawdę na mnie podziała pod tym względem
Stary 2011-07-06, 19:56   #3230
megi533
Rozeznanie

Wiesz co ja po pierwszych zajeciach czyli po FIRE30 też nie byłam tak zmęczona (jak chociazby teraz jestem)jak to kazdy mowił ze to takie ciezki i w ogole a u mnie było tak sobie troche sie spociłam i tyle. To było za pierwszym razem, gdzie większość kroków mi się myliła o ciosach to już w ogóle mowy nie było machałam tylko bezwładnie jak popadnie i też mi sie to nei podobało bo nie ogarnaiłam co gdzie i kiedy, ale z każdym następnym dniem łapałam coraz więcej coraz bardzie się przykładałam i w drugim tyg ten sam układ co niby w ogole mnie nie zmęczył za pierwszym razem przy kolejnym podejsciu rozpłaszczył moje złudzenia o super kondycji po dał mi bardzo w kość że dyszałam jak mały pociąg a wiesz dlaczego bo załapałam jak to robic , zwróc uwage ze praktycznie kazde cwiczenia sa przeplatane tymi samymi elementami przeciez musiały ci sie osłuchac nawet nazwy danych cwiczeń i ja jak teraz mam jeszcze cos nowego (a cwicze niecały miesiac)i tylko usłysze nazwe to juz sam pamietam co to było i lece z pamieci latego dziwie sie tobie ze ty tgo nie łapiesz jak praktycznie non stop wałkowane jest to samo tylko w innym zestawieniu. Jak załapiesz o co chodzi to zapewniam ze cwiczenia poczujesz wiesz o ile jest ciężej jak napniesz ramiona i w cios włożysz nieco wiecej siły ? gwarantuje ze to poczujesz i poczujesz róznice!!Tyle ode mnie. a jesli mimo wszystko nie podołasz to moze to nei program dla ciebie w koncu te cwiczneia maja sprawiac ci przyjemnosc a nei irytowac i w..ac bo z takim nastawieniem daleko nie zajedziesz tak mi sie zdaje zastanów sie moze czy faktycznie insanity nie ebdzie lepszym wyborem?

Tygrysku a ja mam pytanko własnie co do Insanity czy dajesz rade z tymi pompkami machac je tyle ile oni tam machaja??

Ja dzisiaj po HIIT20+TONE30 tone 30 wrzuciłam zamiast sculpt30 bo ostatnio mi sie pokickało i zrobiłam S a nie T fajne cwiczonka czuje ramiona wciąż od kilku godzin - te ekspandery czy jak to sie nazywa sa o niebo lepsze od hantli - a cwiczenie na nogi z guma na stopach na siedzaco wow udo drżało jak szalone (mam najcięzsza gume i chyba za ciasno ja związałam ). Fajnei sie cwiczyło jutro FIRE55EZ i 3dni przerwy wiec nie skończe w tym tyg miesiaca ale i tak bym sie nei mierzyła bo jestem przed @ i juz czuje sie jak balon..
megi533 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:25   #3231
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Abercrombie&fitch: Nie wiem jeszcze co zamierzam. Zastanawiam się właśnie. Kusi mnie insanity bo jest bardziej wymagające. Może dlatego że ja ogólnie jestem dosyć wytrzymała. Lata trenowałam pływanie, ostatnie 2 lata dużo biegałam i mogę bez problemu biegać przez 50-60 min i wcale nie czuję się wykończona. Biegałam również robiąc interwały i to trochę bardziej dawało w kość. Dlatego też obwiam się że TF będzie trochę zbyt lekki pod tym względem bo wcale tych interwałów nie jest dużo. Natomiast insanity jest dla mnie wyzwaniem bo np w niektórych ćwiczeniach wysiadają mi nogi albo pompek nie daje rady zrobić tyle.
Ważne też że najbardziej zależy mi na redukcji i się zastanawiam który program na prawdę na mnie podziała pod tym względem
Ja zrobiłam TF i wcale nie uważam żeby było lekkie. Jest specyficzne, ale to na pewno nie jest ot taka łatwizna, myślę że świadczy o tym chociażby fakt, że sporo osób jednak nie kończy programu.
Dla mnie każdy z tych programów jest wyzwaniem. O Insanity też myślałam jakiś czas temu, że to nie dla mnie, że takie monotonne, że takie "bez polotu", brakowało mi tego smaczku, który dawało mi właśnie TF. A jednak podjęłam wyzwanie i teraz robię Insanity, i potwornie mnie kręci że przekraczam swoje granice, chociaż dalej brak mi tego "polotu". Kiedyś myślałam, że TF jest nie do zrobienia, a jednak wytrwałam 5 miesięcy. Ostatnio pisałam, że nie podoba mi się CE bo za dużo siłowych, i na chwilę obecną mi to nie odpowiada bo muszę się wyszaleć. Ale nie skreślam tego programu, odstawiam na boczną półkę i wrócę do niego kiedyś.
Tak trochę sobie myślę, że jeszcze na dobre nie spróbowałaś TF i Szalinki, a już stwierdziłaś, że ci się nie chce, nie podoba, że jest do bani i teraz szukasz niejako usprawiedliwienia przed samą sobą i niejako przed nami, tłumacząc swoją niechęć, a to złymi ujęciami, a to tym, że oglądasz na kompie ... Nie tłumacz się i nie usprawiedliwiaj, tylko podejmij wyzwanie. Nie przekonasz się jakie jest TF jeżeli nie zrobisz go w większym wymiarze. Jeżeli nie powiesz sobie że dasz radę. Czasem trzeba zacisnąć pięści i po prostu walczyć. Nawet nie wiesz ile razy ja rzucałam mięsem podczas ćwiczenia bo mój stary laptop się zacinał, bo wywalało mi kodeki, bo w końcu padł mi dysk twardy i nie mogłam ćwiczyć w ogóle ... Moim zdaniem za szybko odpuszczasz.

Co do redukcji, to nie wiem, który program akurat na Ciebie podziała bardziej. Mi akurat dużo zredukowało TF, przy Insanity po już prawie 4 tygodniach widzę zmiany wizualne, w sensie wygląd ciała, mięśni, waga bez zmian, nie wiem jak obwody.
To się rozpisałam Jakby co nie miałam nic złego na myśli czy coś, to powyższe to takie moje luźne, niepoukładane myśli.

Cytat:
Megi: Tygrysku a ja mam pytanko własnie co do Insanity czy dajesz rade z tymi pompkami machac je tyle ile oni tam machaja??
Czasem daję radę, a czasem nie daję

Stary 2011-07-06, 21:13   #3232
patusia1992
Raczkowanie

dziewczyny bardzo mi się to spodobało oglądałam filmiki na yt
czy może ktoś mi na PW dać linka żeby ściagnąć to ? z góry dziękuję
patusia1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:16   #3233
abercrombie&fitch
Zadomowienie

tygryskowym_okiem, megi533
Dzięki za wypowiedź Faktycznie trochę za wcześnie się poddałam a nie mam tego w zwyczaju. To jest tak, że zanim zacznę ćwiczyć to jest bardzo zmotywowana a jak już ćwiczę to mnie zaczyna irytować ten brak koordynacji i się zniechęcam. Popróbuję trochę jeszcze żeby móc tak konkretnie powiedzieć czy mi odpowiada ten program czy nie bo faktycznie za szybko go oceniłam.
Tylko teraz mam ok 10 dni wolnego a potem wyjeżdżam więc dopiero po powrocie chciałabym tak na prawdę zacząć konkretnie a teraz chciałam się rozruszać i rozeznać. Może to jest właśnie dobry moment żeby przetestować ten program bez ciśnienia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 09:46   #3234
Sanea
Raczkowanie

GG do Sanea

Rany, Dziewczyny, ale żeście się rozpisały
Przeczytane, uff. Niezła przegryzka do śniadania.
Fakt faktem, na początku ćwiczenia wyglądają na totalnie skomplikowane, a przejścia między nimi nie za bardzo logiczne (mi tam się w niektórych momentach nogi dalej plączą ), ale jest teraz o niebo lepiej niż było. Zanim zaczęłam ćwiczyć obejrzałam sobie dany kawałek przed rozpoczęciem treningu i trochę pomogło. I też korzystam z laptopa, ale jakoś przejścia kamery nie bardzo mi przeszkadzały - chyba kwestia przystosowania się albo wymagań - ja podeszłam do tego jak do zabawy, nie mając wcześniej za bardzo doczynienia z innymi programami, więc może dlatego wydawało mi się, że Szalinka w TF jest dla mnie stworzona
Ale, nie marudzę, wracam do pracy, bo terminy gonią
Stary 2011-07-07, 16:21   #3235
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
ja tylko poprosiłam o radę jesteś po prostu bardziej doświadczona i więcej wiesz.. i nie gniewaj się ale czuję się po Twojej wypowiedzi tak jakbym miała Cię przeprosić że żyję..
Stary 2011-07-07, 19:01   #3236
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tylko poprosiłam o radę jesteś po prostu bardziej doświadczona i więcej wiesz..
A ja rady dawałam wystarczająco dużo razy, o znanych mi programach napisałam wystarczająco dużo, czytałaś wszystko, więc powinnaś być w stanie sama coś dla siebie wybrać ... nie widzę sensu pisania jeszcze raz tego wszystkiego, jeszcze raz wałkowania tych samych tematów. Zresztą to co ja piszę jest efektem moich własnych doświadczeń i przeważnie reakcji mojego organizmu, więc jasnowidzem nie jestem i nie wiem jak Ty będziesz reagować na określone treningi. Poza tym często gęsto i tak robisz po swojemu, więc ja nie mam ochoty się w to wcinać. Sądzę, że po TF i wcześniejszych stycznościach z innymi ćwiczeniami powinnaś wiedzieć co na Ciebie działa a co nie. Więc albo robisz coś co masz sprawdzonego albo ryzykujesz i sprawdzasz coś innego. Tyle w tym temacie.

Stary 2011-07-08, 07:59   #3237
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Tyle w tym temacie.
Masz rację może już wystarczy..

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2011-07-08 o 08:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 12:18   #3238
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
A ja rady dawałam wystarczająco dużo razy, o znanych mi programach napisałam wystarczająco dużo, czytałaś wszystko, więc powinnaś być w stanie sama coś dla siebie wybrać ... nie widzę sensu pisania jeszcze raz tego wszystkiego, jeszcze raz wałkowania tych samych tematów. Zresztą to co ja piszę jest efektem moich własnych doświadczeń i przeważnie reakcji mojego organizmu, więc jasnowidzem nie jestem i nie wiem jak Ty będziesz reagować na określone treningi. Poza tym często gęsto i tak robisz po swojemu, więc ja nie mam ochoty się w to wcinać. Sądzę, że po TF i wcześniejszych stycznościach z innymi ćwiczeniami powinnaś wiedzieć co na Ciebie działa a co nie. Więc albo robisz coś co masz sprawdzonego albo ryzykujesz i sprawdzasz coś innego. Tyle w tym temacie.
moglabys powiekszyc czcionke? zle sie czyta takie male literki

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:45   #3239
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
moglabys powiekszyc czcionke?
Ta większa czcionka mnie denerwuje bo jak piszę dłuższy post to strasznie dużo tego wychodzi, poza tym męczy mnie przewijanie tekstu w okienku edycji przy tej dużej czcionce i dlatego zwykle zmniejszam czcionkę

Stary 2011-07-08, 17:14   #3240
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Ta większa czcionka mnie denerwuje bo jak piszę dłuższy post to strasznie dużo tego wychodzi, poza tym męczy mnie przewijanie tekstu w okienku edycji przy tej dużej czcionce i dlatego zwykle zmniejszam czcionkę
ok, tylko poprosilam, zeby nie bylo ze celowo omijam czyjes posty...ale jezeli lepiej ci z takimi malenstwami to oczywiscie zmusic do zmiany nie moge

Postanowilam, ze sprobuje z Turbo Fire, ale zaczne po powrocie z wakacje, bo teraz i tak nie ma sensu cwiczyc przez tydzien a pozniej przez trzy nie. Naczytalam/naszukalam sie duzo, i znalazlam info, ze insanity (co cwiczylam oststanio caly czas) nie jest dobre na redukcje tkanki tluszczowe a na poprawe kondycji (to chyba prawda, bo w ciagu 2miesiecy 4x w tyg insanity nie stracilam nawet pol cm gdziekolwiek), a wlasnie Turbo Fire jest najlepsze. Co prawda, teraz TF wydaje mi sie bardzo lajtowe (po insanity) i wole jak sie ze mnie leje bo wtedy czuje, ze cos robie, ale widac nie o to w tym chodzi. Tak wiec dam temu szanse, teraz w wakacje kupie gumy i expander, i postaram sie zrobic to w 100% i tak juz wszystkiego probowalam wiec co mi szkoda poswiecic 4miesiace, jak to nie pomoze to po tym nic tylko silownia z ciezarami

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości