|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!
Witam Kochane!
Cytat:
Cytat:
Ja też nie wszystkie ćwiczenia lubię obić, ale zaciska sie zęby i do dzieła
|
|
#3212 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj HIIT 25 + Stretch 10 za mną.
Lało się ze mnie dzisiaj nieziemsko jak skończyła. No i zakwasy mam coraz mniejsze więc jest coraz lepiej.
|
|
|
|
#3213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noi przegoniłaś mnie w ćwiczeniach Planujesz cos po zakończeniu TF.. Tzn. chodzi mi o ćwiczenia
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zobaczymy jeszcze jak sprawy się wyklarują, ale myślę nad hybrydą TF i CE.
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
jak Wy się uczycie tych kroków? włączacie odpowiedni filmik i próbujecie się nauczyć układu? Chalene to robi tak szybko, zanim ja zdążę załapać krok to ona już go kończy
długo się uczyłyście, bo ja nie daję rady
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie uczyłam sie układów, tylko jak miałam jakieś nowe ćwiczenia to sobie otwierałam filmik i oglądałam
|
|
#3217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i to jest bardzo intensywne, ale może kiedyś się nauczę turbo jam poszło mi nieźle, bo na początku Chalene pokazywała te 11 kroków.
|
|
#3218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czuję czuję, bolą mnie nogi codziennie... od pracy
|
|
|
#3219 |
|
Raczkowanie
|
Tylko fire'y mnie denerwuja wszysko inne jest ok jeszcze 30 da sie przezyc ale 45 czy 55 - po prostu nie moge to sie tak ciagnie
Teraz jestem na wyjezdzie to zrobie taki kombinowany ze slim in 6 a potem przejde grzecznie na hybryde TF&CE Edytowane przez sagitarius Czas edycji: 2011-07-05 o 19:38 |
|
|
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod tym względem bardziej podoba mi się insanity. Proste ćwiczenia, nie trzeba myśleć nad układami tylko ciśnie się ile sił i pot na prawdę się leje. Szkoda tylko że nie mam na tyle kondycji i wytrzymałości mięśni żeby pociągnąć dłużej. |
|
|
|
|
#3221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To gdzie Ty pracujesz, że cie tak bolą ? Cytat:
Moim zdaniem to, że większość osób ma na początku trudności, to nie oznacza, że jest to źle skonstruowane. Zwróć uwagę, że to nie są układy taneczne i nie są też typowo aerobikowe, opierają się one w dużej mierze na krokach ze sztuk walki, a nie typowych krokach tanecznych. A Chalena to nie jest przypadkowa osoba z ulicy, która ułożyła sobie program, tylko jest to instruktorka fitnessu, która ma naprawdę spore doświadczenie i wiedzę. Ja nie miałam żadnego doświadczenia w układach tanecznych, bo wcześniej trenowałam siatkówkę bardzo długo i jakoś dałam radę i z Turbo Jam i Turbo Fire. Więc jak się człowiek uprze to ze wszystkim sobie poradzi ![]() A TF z Insanity bym tak bardzo nie porównywała bo to dwa odmienne programy. Na TF składają się treningi aerobowe o średniej intensynwości, hiit-y i siłowe, a w Insanity masz przede wszystkim treningi interwałowe o dużej intensywności. I raczej (bo to zależy też od tego kto na jakim etapie pracy nad sobą zaczyna te programy) TF jest na zrzucanie, a Insanity na wytrzymałość i lekkie rzeźbienie. Ogólnie podsumowując: ĆWICZYĆ, ĆWICZYĆ I JESZCZE RAZ ĆWICZYĆ, i nie przejmować się na początku nieznajomością układów, i nie możnością załapania o co tej Szalince chodzi ![]()
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem można było jednak jakoś bardziej zsynchronizować ćwiczenia żeby te przejścia z jednego do drugiego były bardziej oczywiste (nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam ). Chociażby początkowe filmy żeby nie zniechęcać.A insanity porównuję jedynie pod względem wykonywanych ruchów Są prostsze. Wiem że z założenia treningi są inne i chciałabym przebrnąć przez TF żeby zrzucić trochę cm a potem wziąć się za insanity że dopracować kondycję i rzeźbę.Będę próbować jeszcze i zobaczę co mi z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#3223 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie chce być wytrzymała tylko szczupła i wyrzeźbiona.. a najlepiej żeby moje uda takie były.. Tygrysek poradź co robić po TF.. nasz mnie trochę.. moje bolączki.. BBL na pewno mam w planach ale to tylko 4 tygodnie a dalej i dalej.. Co mi doradzisz? Bo ja się już gubie ![]() Cytat:
ja np. jak zobaczyłam pierwszy filmik byłam lekko wystraszona ale ogromnie mi sie to podobało i jak juz zaczęłam i mi nie szło to do głowy mi nie przyszło żeby rezygnować bo układu jeszcze nie umię.. W Szalinie najlepsze jest to że się własnie cholernie duzo dzieje, nie ma nudy, tu się robi to, tam tamto, a tu jeszcze trzeba wskoczyć w coś innego, podskok, uderzenie, kopnięcie podskok, wykop, do tyłu do przodu ach KOCHAM SZALINKE |
||||||
|
|
|
#3224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym, ale dla mnie to bardziej od robienia wychodzi stanie i patrzenie co ona robi. Na dzisiaj i tak koniec bo kolano mnie coś rozbolało. Chyba słabo rozgrzane. Edytowane przez abercrombie&fitch Czas edycji: 2011-07-06 o 17:51 |
|
|
|
|
#3227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co Ty wybierzesz jest kwestią tylko i wyłącznie Twojej decyzji. Ja nie wybiorę za Ciebie. To co ja piszę o innych programach jest efektem moich spostrzeżeń i tego co wyczytałam u innych trenujących osób. Przeglądam wątek o Insanity (jeszcze trochę mi zostało do przeczytania) i widzę, że poprawia się kondycja, wytrzymałość, ciało robi się takie bardziej zbite, jędrniejsze, pan C. się zmniejsza, mięśnie sie wyrabiają, ale na razie nikt nie zaliczył jakiś diametralnych różnic wagowo, pomiarów za dużo nie widziałam, a te które widziałam to spadki są. Ale to nie zmienia faktu, że każdy jest inny i na każdego może zadziałać to inaczej. Ja na pewno nie powiem Tobie co masz robić, musisz sama zdecydować, to jest Twoja walka o siebie i te Twoje udka, nie moja. Cytat:
Zamierzasz się tak poddać, no co Ty ? Jeszcze nie weszłaś na dobre w program treningowy i już koniec ? Ej, no nie wierzę
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2011-07-06 o 18:07 |
||
|
|
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne też że najbardziej zależy mi na redukcji i się zastanawiam który program na prawdę na mnie podziała pod tym względem
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co ja po pierwszych zajeciach czyli po FIRE30 też nie byłam tak zmęczona (jak chociazby teraz jestem)jak to kazdy mowił ze to takie ciezki i w ogole a u mnie było tak sobie troche sie spociłam i tyle. To było za pierwszym razem, gdzie większość kroków mi się myliła o ciosach to już w ogóle mowy nie było machałam tylko bezwładnie jak popadnie i też mi sie to nei podobało bo nie ogarnaiłam co gdzie i kiedy, ale z każdym następnym dniem łapałam coraz więcej coraz bardzie się przykładałam i w drugim tyg ten sam układ co niby w ogole mnie nie zmęczył za pierwszym razem przy kolejnym podejsciu rozpłaszczył moje złudzenia o super kondycji po dał mi bardzo w kość że dyszałam jak mały pociąg a wiesz dlaczego bo załapałam jak to robic , zwróc uwage ze praktycznie kazde cwiczenia sa przeplatane tymi samymi elementami przeciez musiały ci sie osłuchac nawet nazwy danych cwiczeń i ja jak teraz mam jeszcze cos nowego (a cwicze niecały miesiac)i tylko usłysze nazwe to juz sam pamietam co to było i lece z pamieci latego dziwie sie tobie ze ty tgo nie łapiesz jak praktycznie non stop wałkowane jest to samo tylko w innym zestawieniu. Jak załapiesz o co chodzi to zapewniam ze cwiczenia poczujesz wiesz o ile jest ciężej jak napniesz ramiona i w cios włożysz nieco wiecej siły ? gwarantuje ze to poczujesz i poczujesz róznice!!Tyle ode mnie. a jesli mimo wszystko nie podołasz to moze to nei program dla ciebie w koncu te cwiczneia maja sprawiac ci przyjemnosc a nei irytowac i w..ac bo z takim nastawieniem daleko nie zajedziesz tak mi sie zdaje zastanów sie moze czy faktycznie insanity nie ebdzie lepszym wyborem?
Tygrysku a ja mam pytanko własnie co do Insanity czy dajesz rade z tymi pompkami machac je tyle ile oni tam machaja?? ![]() Ja dzisiaj po HIIT20+TONE30 tone 30 wrzuciłam zamiast sculpt30 bo ostatnio mi sie pokickało i zrobiłam S a nie T fajne cwiczonka czuje ramiona wciąż od kilku godzin - te ekspandery czy jak to sie nazywa sa o niebo lepsze od hantli - a cwiczenie na nogi z guma na stopach na siedzaco wow udo drżało jak szalone (mam najcięzsza gume i chyba za ciasno ja związałam |
|
|
|
#3231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie każdy z tych programów jest wyzwaniem. O Insanity też myślałam jakiś czas temu, że to nie dla mnie, że takie monotonne, że takie "bez polotu", brakowało mi tego smaczku, który dawało mi właśnie TF. A jednak podjęłam wyzwanie i teraz robię Insanity, i potwornie mnie kręci że przekraczam swoje granice, chociaż dalej brak mi tego "polotu". Kiedyś myślałam, że TF jest nie do zrobienia, a jednak wytrwałam 5 miesięcy. Ostatnio pisałam, że nie podoba mi się CE bo za dużo siłowych, i na chwilę obecną mi to nie odpowiada bo muszę się wyszaleć. Ale nie skreślam tego programu, odstawiam na boczną półkę i wrócę do niego kiedyś. Tak trochę sobie myślę, że jeszcze na dobre nie spróbowałaś TF i Szalinki, a już stwierdziłaś, że ci się nie chce, nie podoba, że jest do bani i teraz szukasz niejako usprawiedliwienia przed samą sobą i niejako przed nami, tłumacząc swoją niechęć, a to złymi ujęciami, a to tym, że oglądasz na kompie ... Nie tłumacz się i nie usprawiedliwiaj, tylko podejmij wyzwanie. Nie przekonasz się jakie jest TF jeżeli nie zrobisz go w większym wymiarze. Jeżeli nie powiesz sobie że dasz radę. Czasem trzeba zacisnąć pięści i po prostu walczyć. Nawet nie wiesz ile razy ja rzucałam mięsem podczas ćwiczenia bo mój stary laptop się zacinał, bo wywalało mi kodeki, bo w końcu padł mi dysk twardy i nie mogłam ćwiczyć w ogóle ... Moim zdaniem za szybko odpuszczasz. Co do redukcji, to nie wiem, który program akurat na Ciebie podziała bardziej. Mi akurat dużo zredukowało TF, przy Insanity po już prawie 4 tygodniach widzę zmiany wizualne, w sensie wygląd ciała, mięśni, waga bez zmian, nie wiem jak obwody. To się rozpisałam Cytat:
|
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny bardzo mi się to spodobało
oglądałam filmiki na yt ![]() czy może ktoś mi na PW dać linka żeby ściagnąć to ? z góry dziękuję
|
|
|
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
tygryskowym_okiem, megi533
Dzięki za wypowiedź Tylko teraz mam ok 10 dni wolnego a potem wyjeżdżam więc dopiero po powrocie chciałabym tak na prawdę zacząć konkretnie a teraz chciałam się rozruszać i rozeznać. Może to jest właśnie dobry moment żeby przetestować ten program bez ciśnienia. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
Rany, Dziewczyny, ale żeście się rozpisały
Przeczytane, uff. Niezła przegryzka do śniadania. Fakt faktem, na początku ćwiczenia wyglądają na totalnie skomplikowane, a przejścia między nimi nie za bardzo logiczne (mi tam się w niektórych momentach nogi dalej plączą ), ale jest teraz o niebo lepiej niż było. Zanim zaczęłam ćwiczyć obejrzałam sobie dany kawałek przed rozpoczęciem treningu i trochę pomogło. I też korzystam z laptopa, ale jakoś przejścia kamery nie bardzo mi przeszkadzały - chyba kwestia przystosowania się albo wymagań - ja podeszłam do tego jak do zabawy, nie mając wcześniej za bardzo doczynienia z innymi programami, więc może dlatego wydawało mi się, że Szalinka w TF jest dla mnie stworzona ![]() Ale, nie marudzę, wracam do pracy, bo terminy gonią
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko poprosiłam o radę jesteś po prostu bardziej doświadczona i więcej wiesz.. i nie gniewaj się ale czuję się po Twojej wypowiedzi tak jakbym miała Cię przeprosić że żyję..
|
|
|
|
#3236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez Dobrenka Czas edycji: 2011-07-08 o 08:00 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postanowilam, ze sprobuje z Turbo Fire, ale zaczne po powrocie z wakacje, bo teraz i tak nie ma sensu cwiczyc przez tydzien a pozniej przez trzy nie. Naczytalam/naszukalam sie duzo, i znalazlam info, ze insanity (co cwiczylam oststanio caly czas) nie jest dobre na redukcje tkanki tluszczowe a na poprawe kondycji (to chyba prawda, bo w ciagu 2miesiecy 4x w tyg insanity nie stracilam nawet pol cm gdziekolwiek), a wlasnie Turbo Fire jest najlepsze. Co prawda, teraz TF wydaje mi sie bardzo lajtowe (po insanity) i wole jak sie ze mnie leje bo wtedy czuje, ze cos robie, ale widac nie o to w tym chodzi. Tak wiec dam temu szanse, teraz w wakacje kupie gumy i expander, i postaram sie zrobic to w 100% i tak juz wszystkiego probowalam wiec co mi szkoda poswiecic 4miesiace, jak to nie pomoze to po tym nic tylko silownia z ciezarami
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Lało się ze mnie dzisiaj nieziemsko jak skończyła.
. Zobaczymy jeszcze jak sprawy się wyklarują, ale myślę nad hybrydą TF i CE.