![]() |
#211 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Okropieństwa w wyglądzie i stroju
Cytat:
![]() Po za tym mam kilka bogatych kolezanek, ktore kupuja w najdrozszych sklepach a wcale przepieknie nie wygladaja - sa przykladem ze pieniadz to nie znaczy styl. Cytat:
![]() ![]() ![]() Chodzi mi o to, ze nie zawsze tak jest i nie mozemy po ubiorze dokladnie ocenic osoby, bo roznie ludzie zyja i nie wszyscy moga sobie pozwolic na zmiane garderoby co sezon ![]() Mimo wszystko, mysle ze moda nie powinna byc mylona z czystoscia i schludnoscia, bo wlasnie tak jak ty napisalas gdy ktos przyjdzie z tlustymi wlosami itp to wzbudza same negatywne uczucia. ![]() Gdybym to akurat ja miala zadecydowac o przyjeciu jakiegos pracownika to kierowalabym sie wyksztalceniem ale takze prezentacja ogolna tej osoby. Wiadomo, ze osoba ktora stara sie o prace w biurze musi byc ubrana w pewien sposob, a osoba ktora ma sprzedawac na kasie moze sobie pozwolic na inny ubior no i ktos kto ma pracowac jako rolink i tym podobne wcale nie musi miec makijazu i pomalowanych paznokci ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z większością wymienionych rzeczy typu wystające ze spodni gacie czy ogólny niechlujny wygląd. poza tym nie lubię kiedy dorosły facet, taki powiedzmy 25 plus nosi szerokie 'skejtowe' spodnie i obszerne bluzy, wydaje mi się to dziecinne i nie pasujące do wieku.
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
Mówiąc szczerze, mam trochę dość tej jakiejś nowej ideologii "Uwierz w siebie", "Jesteś piękna taka, jaka jesteś". To prawda, każdy ma święte prawo ubierać się, jak się mu żywnie podoba, ale też inni mają prawo pomyśleć sobie, co chcą i czasem nawet skomentować w miejscu takim jak to.
Nie mówię tu oczywiście o noszeniu długich spodni latem z powodu krzywych nóg. Mówię np. o odsłanianiu obrośniętego tłuszczykiem brzucha, serdelkach w mini czy wielkim zadku w obcisłych spodniach. Oczywiście, że jak ktoś chce, to może. To prawda. Prawdą też jest, że wygląda to okropnie. Ja tam wolę zrezygnować z mini na rzecz spódnicy do kolan i pokazywać szczupłe łydki, zamiast grubych ud. I nie wciskajcie mi, że niektórych nie stać - nikt nie jest tak biedny, żeby zamiast dłuższej spódnicy nosić miniówę...
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o to co napisalam to tyczylo sie to kilku postow z poprzedniej strony, ktore wlasne podkreslaly fakt, ze osoby z krzywymi nogami nie moga nosic rurek, grube osoby legginsow itp... Ogolnie wiadome, ze kazdy ma swoje zdanie i koniec kropka - dlatego uwazam dyskusje o modzie jako malo sensowna bo tobie sie nie podobaja kolorowe rajstopy u kobiet a ja mam takich pelno w szafie (tak na przyklad choc to nieprawda bo w spodnicach nie chodze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#215 |
BAN stały
|
Mnie do szału doprowadza nieumiejętność doboru ubrania do okazji. I tak w kościele pełno jest dziewczynek w miniówkach, albo latem bluzkach na ramiączkach. Do teatru tez niektórym nie chce się wysilić na elegancki strój, dotyczy to zwłaszcza kobiet, które ubierają się jak do cioci na imieniny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Hmmm, no to tak
![]() - solarium, 'tapeta', 'oczy pandy', źle zrobiony makijaż, - tłuste włosy, odrosty, nierozczesane włosy, farbowane włosy na dziwne kolory, - zbyt cienkie brwi bądź zbyt krzaczaste brwi, - grube włosy wystające z nosa albo z uszu, - wygląd panienki z pod latarni, zbyt krótkie spódniczki, wysokie kozaczki, nie wspominając o białych, - poobgryzane paznokcie, starty lakier na nich, - wystająca bielizna zza ubrań, - wylewający się tłuszcz przy zbyt obcisłych bluzkach/spodniach/topach etc., - włosy na nogach, pod pachami, w innych miejscach - wystawione na widok publiczny, - nieumiejętność połączenia ubrań, złe dobieranie ich zależnie od okazji... ![]()
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden z warszawskich teatrów. Przed spektaklem i w trakcie antraktu rzucila mi się w oczy pani w adidaskach, polarze i plecaczku na plecach. Reszta była ubrana mniej lub bardziej elegancko, ale nie sportowo. Po sztuce ubieramy się. Jak zawsze przy szatni male zamieszanie. Pani od polarku(akurat kolo niej stalismy) komentuje głosno: - bo trzeba wiedziec, jak się ubrac do teatru Przyznam, ze nie zalapalam o co jej chodzi. Zwłaszcza patrząc na jej strój. Znajomi mi wyjasnili, ze miala na mysli, z nie musi stac teraz w kolejce ![]() tez wolę odpowiedni strój do sytuacji i miejsca.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
krzywe nogi to w dużej mierze niedopilnowanie rodziców - zła dieta, brak witamin, niedbanie o dobre obuwie dla malucha i zero reakcji na krzywe nóżki u małych dzieciaczków a istnieją lekarze i odpowiednie działania które pomagają likwidować takie dysfunkcje.
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dziewczyn z krzywymi nogami polecam wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...53750&page=116 Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-03-23 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przecież legginsy to bardzo obcisłe 'coś' (nie określę tego spodniami, ale rajstopami też w sumie nie, bo są od nich bardziej kryjące ![]() ![]() Cytat:
Ale oczywiste (jak dla mnie) jest również to, że każdy z nas ma prawo wyrazić swoją opinię na dowolny temat (wyrazić opinię - NIE zmieszać z błotem). To tak jakby ktoś mi zarzucił, dlaczego skrytykowałam przykładowo sztukę na której ostatnio byłam w teatrze, przecież równie dobrze mogłam nie iść w ogóle ![]() Tak samo mogę napisać, że przykładowo niektóre elementy obecnej mody mi się nie podobają i widząc je na jakiejś osobie również nie będę zachwalać. To takie trudne - mieć własne zdanie ? Czy zawsze musimy jak stado owieczek podążać ślepo za resztą? ![]() Gdyby ktoś skrytykował balerinki które lubię, stwierdził że ta bluzka nie nadaje się dla mnie bo mam rozmiar B biustu czy cokolwiek innego - nie obrażę się przecież. Trochę luzu, ludzie ![]() ![]() Cytat:
Wystarczy mieć kilka uniwersalnych rzeczy w szafie, dzięki którym można stworzyć wiele zestawów oraz odrobinę dobrego smaku ![]() w mojej najbliższej rodzinie mam osoby, dla których wycieczki w różne zakątki świata czy samochody z salonów nie stanowią problemów, a ubierają się w ... supermarketach ![]() Za to moja kumpela pochodzi ze średnio zamożnej rodziny, a ubiera się świetnie ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-03-23 o 14:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się z tobą, znam oaoby ktore się ubierają w drogich sklepach a wcale ładnie nie wyglądają tylko niektore z tych osob myslą ze wyglądają naprawde super bo mają takie drogie rzeczy lub myślą że są lepsze ..
![]() |
![]() |
#226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
heh no i potem chodzi z nosem do góry ![]()
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
Dopóki człowiek ubiera się stosownie do okazji, nie mam [raczej
![]() Jednak to, co pisała Ponura, Dosiak - zbliżające sie lato to gratka dla pań: jako wyśmienita kreacja do kościoła - sukienki a'la przezroczysta halka, bluzki z dekoltem do pępka, odkryte ramiona [za granicą do nie do pomyślenia - zakrywasz kolana i ramiona albo nie wchodzisz, przynajmniej ja się z czymś takim spotykałam]. Byłam ostatnio w kościele, akuart były chrzciny... Boże kochany, szkoda, że nie widzieliście tatusia. Glany w domyśle czarne były szare, rozciągnięta flanelowa koszula w kratkę, włosy jakieś tłuste, spodnie worki. A przecież nie musiał "wyrzekać się" swojego stylu - glany zapastować, przywdziać czarne spodnie, ładną koszulę, a włosy po prostu umyć, uczesać i związać gumką. W teatrze widywałam ludzi w jeansach, ubranych tak, jakby przyszli z przekąski w McDonald's. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
no latem w kościele, szczególnie nad morzem to jest normalnie śmiech na sali!
kobiety prosto z plaży, ubrane w stroje kąppielowe na to sukienka stopy brudne od piastu z plaży. Dzieci, nawet nastolatki ubrane jak na miasto, po domu - krotkie spodenki i bluzki. ZERO elegancji... zero szyku. Na szczęście w wielu kościołach nad morzem wprowadzono informacje o stosownym ubiorze!!! bo to przechodzi ludzkie pojęcie. Mimo takiej uwagi niektórzy ludzie nadal to ignorują - moim zdaniem do kościoła nalezy ubrać się elegancko i czysto aby oddać cześć temu miejscu.
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no u nas nie ma jeszcze tak że, za granicą masz napewno na mysli Rzym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
mama ich tak wychowała. no trudno ; )
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko odniosłam się wyglądu osoby posiadającej grube nogi w połączeniu z legginsami. Wg mnie nigdy to nie wygląda dobrze. Ale chodzić możesz w czym chcesz, przecież ja tylko wyrażam swoje zdanie. Nie każdy lubi się ubierać stosownie do sylwetki. Codziennie to widzę na ulicy i nie utrudnia mi to przecież życia ![]() Cytat:
![]() evak1988 - co racja to racja, obcokrajowcy nie zwracają zbytnio uwagi na strój dostosowany do okreslonych okoliczności ... ![]() przykładem może być pewna Holenderka, która na wesele przyszła w takich klapkach jakby z pianki, no wiecie ... na grubszej podeszwie ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-03-23 o 20:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
-bycie modnym na sile, niewazne, ze w czyms sie wyglada tragicznie, wazne, ze modne
![]() Nie wiem jak wy, ale na najpierw zauwazam najpierw, ze takie a takie spodnie pogrubiaja kogos o 10 kg, skracaja optycznie a dopiero potem, ze to ostatni krzyk mody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
Tunika/długi sweter w połączeniu z rajstopami (nie legginsami) i kozakami, przy czym "góra" tak krótka, że widać klin na tyłku...
![]() Widziałam takie "aparatki" na wydziale ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Dodaję od siebie widziane ostatnio z odległości pół metra czerwone dłuuugie tipsy z obdrapanym lakierem z każdego paznokcia.
![]()
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
Jak już wcześniej było wspomniane- niedostosowanie ubioru do okazji/ miejsca. W kościele bywam rzadko, ale to wystarczy by zaobserwować goliznę, zwłaszcza latem. Byłam kiedyś w jakiejś górskiej miejscowości ( nie pamiętam dokładnie gdzie) i tam przed wejściem do kościoła stał pan, który rozdawał koszulki głównie paniom w zbyt skąpych bluzkach. Panie mogły wejść tylko wtedy kiedy te koszulki założyły, a dotyczyło to zarówno wejścia do kościoła na mszę jak i zwykłego zwiedzania, bo kościół był zabytkowy.
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Co do niestosownosci ubioru- przyjscie do notariusza w spodniach przed kolano (przez mezczyzne)
![]() ![]() Edytowane przez lotta6 Czas edycji: 2010-03-24 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
BAN stały
|
Mnie tylko odrzuca smród i brud. I nic więcej. Generalnie mam głęboko w...jak kto w czym wygląda. Byle nie śmierdział i nie roznosił zarazków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
Dla mnie okropieństwem jest/są:
-nie mycie się -brudne/przepocone/nieuprane ubrania -żałoba pod paznokciami -tłuste włosy -długie, połamane paznokcie u rąk lub u stóp -nieogolenie różnych części ciała i pokazywanie ich publicznie (nogi, pachy itd) -zarost na twarzy kobiety -brudne uszy, zęby Niektórzy nie mają czasu/ochoty/nie potrafią/nie mają pieniędzy na najmodniejsze ciuchy, super kosmetyki, wizyty u kosmetyczki itd. Natomiast zachowywanie higieny to podstawa.Do tego wystarczy mydło, proszek do prania, nożyczki, pilnik do paznokci,szampon i golarka, ew. wosk . W sumie, zdarza mi się, że pomyślę, o nieodpowiednio dobranym ubraniu do figury lub sytuacji przez inne osoby, ale tak naprawdę to chyba i kwestia kultury osobistej i poczucia estetyki danej osoby.
![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
M
Edytowane przez patbar Czas edycji: 2011-08-20 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.