Okropieństwa w wyglądzie i stroju - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 20:33   #211
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa
Dot.: Okropieństwa w wyglądzie i stroju

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
No właśnie
Poza tym nie każdy ma możliwości finansowe , aby chodzić nie wiadomo jak ubranym i chodzi w tym co ma. To też jest ważna sprawa, a o tym ludzie także często zapominają.
Zgadzam sie
Po za tym mam kilka bogatych kolezanek, ktore kupuja w najdrozszych sklepach a wcale przepieknie nie wygladaja - sa przykladem ze pieniadz to nie znaczy styl.
Cytat:
Napisane przez TmargoT;18043946[COLOR=Silver
[/COLOR]
tu bym się nie zgodziła.
gdyby osoba starająca się o prace przyszła w wygniecionych ciuszkach i z tłustymi włosami to nie przyjęłabym jej.uważam,że wyglada dużo mówi o tym,kim jesteśmy.
Owszem, zgadzam sie z tym co napisalas. W mojej wypowiedzi chodzilo mi bardziej o takie etykiety - glany tzn, ze ktos bierze narkotyki, nie myje sie itp biale kozaczki - pusta tleniona lala , ZBYT orginalne rzeczy - przechwalajaca sie bogaczka, ktora nic nie potrafi a szpanuje za pieniazki tatusia... oj takie tam przyklady mi wpadly do glowy
Chodzi mi o to, ze nie zawsze tak jest i nie mozemy po ubiorze dokladnie ocenic osoby, bo roznie ludzie zyja i nie wszyscy moga sobie pozwolic na zmiane garderoby co sezon
Mimo wszystko, mysle ze moda nie powinna byc mylona z czystoscia i schludnoscia, bo wlasnie tak jak ty napisalas gdy ktos przyjdzie z tlustymi wlosami itp to wzbudza same negatywne uczucia.
Gdybym to akurat ja miala zadecydowac o przyjeciu jakiegos pracownika to kierowalabym sie wyksztalceniem ale takze prezentacja ogolna tej osoby. Wiadomo, ze osoba ktora stara sie o prace w biurze musi byc ubrana w pewien sposob, a osoba ktora ma sprzedawac na kasie moze sobie pozwolic na inny ubior no i ktos kto ma pracowac jako rolink i tym podobne wcale nie musi miec makijazu i pomalowanych paznokci

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
No i się przyczepię. Sorki, ale mam krzywe nogi. I co mam z tym zrobić latem? Mam się smażyć w długich spodniach, bo kogoś to obrzydza/oburza/zniesmacza??? Na plażę w kostiumie też nie? Chyba nie należy popadać w paranoję...
Absolutnie nie musisz sie smazyc i ich kryc! Wazne, ze sie akceptujesz i umiesz podkreslic twoje atuty - ktorych napewno masz wiele - tuszujac niejakie 'niedoskonalosci'
Pozdrawiam!

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 20:36   #212
laylaaa
Zakorzenienie

zgadzam się z większością wymienionych rzeczy typu wystające ze spodni gacie czy ogólny niechlujny wygląd. poza tym nie lubię kiedy dorosły facet, taki powiedzmy 25 plus nosi szerokie 'skejtowe' spodnie i obszerne bluzy, wydaje mi się to dziecinne i nie pasujące do wieku.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 22:24   #213
Ponura
Wtajemniczenie

Mówiąc szczerze, mam trochę dość tej jakiejś nowej ideologii "Uwierz w siebie", "Jesteś piękna taka, jaka jesteś". To prawda, każdy ma święte prawo ubierać się, jak się mu żywnie podoba, ale też inni mają prawo pomyśleć sobie, co chcą i czasem nawet skomentować w miejscu takim jak to.

Nie mówię tu oczywiście o noszeniu długich spodni latem z powodu krzywych nóg. Mówię np. o odsłanianiu obrośniętego tłuszczykiem brzucha, serdelkach w mini czy wielkim zadku w obcisłych spodniach. Oczywiście, że jak ktoś chce, to może. To prawda. Prawdą też jest, że wygląda to okropnie. Ja tam wolę zrezygnować z mini na rzecz spódnicy do kolan i pokazywać szczupłe łydki, zamiast grubych ud.

I nie wciskajcie mi, że niektórych nie stać - nikt nie jest tak biedny, żeby zamiast dłuższej spódnicy nosić miniówę...

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 22:37   #214
NoLQa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Mówiąc szczerze, mam trochę dość tej jakiejś nowej ideologii "Uwierz w siebie", "Jesteś piękna taka, jaka jesteś". To prawda, każdy ma święte prawo ubierać się, jak się mu żywnie podoba, ale też inni mają prawo pomyśleć sobie, co chcą i czasem nawet skomentować w miejscu takim jak to.

Nie mówię tu oczywiście o noszeniu długich spodni latem z powodu krzywych nóg. Mówię np. o odsłanianiu obrośniętego tłuszczykiem brzucha, serdelkach w mini czy wielkim zadku w obcisłych spodniach. Oczywiście, że jak ktoś chce, to może. To prawda. Prawdą też jest, że wygląda to okropnie. Ja tam wolę zrezygnować z mini na rzecz spódnicy do kolan i pokazywać szczupłe łydki, zamiast grubych ud.

I nie wciskajcie mi, że niektórych nie stać - nikt nie jest tak biedny, żeby zamiast dłuższej spódnicy nosić miniówę...
Bo wg mnie mowimy o dwoch innych rzeczach. Tzn wiadome, ze wole ubrac np legginsy i dluzszy sweterek przed same kolana na przyklad niz krotka mini skoro nie lubie moich ud bo wiem, ze sa tluste
Jesli chodzi o to co napisalam to tyczylo sie to kilku postow z poprzedniej strony, ktore wlasne podkreslaly fakt, ze osoby z krzywymi nogami nie moga nosic rurek, grube osoby legginsow itp...
Ogolnie wiadome, ze kazdy ma swoje zdanie i koniec kropka - dlatego uwazam dyskusje o modzie jako malo sensowna bo tobie sie nie podobaja kolorowe rajstopy u kobiet a ja mam takich pelno w szafie (tak na przyklad choc to nieprawda bo w spodnicach nie chodze ) i kto wtedy ma racje? Nikt.

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2010-03-22, 04:44   #215
Dosiak
BAN stały

Mnie do szału doprowadza nieumiejętność doboru ubrania do okazji. I tak w kościele pełno jest dziewczynek w miniówkach, albo latem bluzkach na ramiączkach. Do teatru tez niektórym nie chce się wysilić na elegancki strój, dotyczy to zwłaszcza kobiet, które ubierają się jak do cioci na imieniny.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 08:02   #216
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
No i się przyczepię. Sorki, ale mam krzywe nogi. I co mam z tym zrobić latem? Mam się smażyć w długich spodniach, bo kogoś to obrzydza/oburza/zniesmacza??? Na plażę w kostiumie też nie? Chyba nie należy popadać w paranoję...
no ja właśnie też i się zastanawiam co komu przeszkadzaże ktoś ma krzywe nogi a nie proste. Zwłaszcza że to jest już wrodzona wada a nie ktoś sobie tak wybiera bo mu się podoba
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 10:30   #217
CaramelMacchiato
Raczkowanie

Hmmm, no to tak :
- solarium, 'tapeta', 'oczy pandy', źle zrobiony makijaż,
- tłuste włosy, odrosty, nierozczesane włosy, farbowane włosy na dziwne kolory,
- zbyt cienkie brwi bądź zbyt krzaczaste brwi,
- grube włosy wystające z nosa albo z uszu,
- wygląd panienki z pod latarni, zbyt krótkie spódniczki, wysokie kozaczki, nie wspominając o białych,
- poobgryzane paznokcie, starty lakier na nich,
- wystająca bielizna zza ubrań,
- wylewający się tłuszcz przy zbyt obcisłych bluzkach/spodniach/topach etc.,
- włosy na nogach, pod pachami, w innych miejscach - wystawione na widok publiczny,
- nieumiejętność połączenia ubrań, złe dobieranie ich zależnie od okazji...

CaramelMacchiato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 13:42   #218
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Pelna zgoda

Cytat:
Napisane przez Dosiak Pokaż wiadomość
Mnie do szału doprowadza nieumiejętność doboru ubrania do okazji. I tak w kościele pełno jest dziewczynek w miniówkach, albo latem bluzkach na ramiączkach. Do teatru tez niektórym nie chce się wysilić na elegancki strój, dotyczy to zwłaszcza kobiet, które ubierają się jak do cioci na imieniny.
Znowuz zgoda Dla niektorych wyjscie do szkoly, pracy, kosciola, kolezanki, czy na plaze = ten sam niemal stroj

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 15:21   #219
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Znowuz zgoda Dla niektorych wyjscie do szkoly, pracy, kosciola, kolezanki, czy na plaze = ten sam niemal stroj
Teraz to chyba jest jakiś lans na to, żeby do teatrów/oper wybierać się ubranym tak, jak na co dzień. Że niby ktoś jest tak obeznany z teatrem czy takim stałym bywalcem opery, że nie musi się wysilać...

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 16:05   #220
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to chyba jest jakiś lans na to, żeby do teatrów/oper wybierać się ubranym tak, jak na co dzień. Że niby ktoś jest tak obeznany z teatrem czy takim stałym bywalcem opery, że nie musi się wysilać...
przypomniala mi się sytuacja, której byłam swiadkiem

jeden z warszawskich teatrów. Przed spektaklem i w trakcie antraktu rzucila mi się w oczy pani w adidaskach, polarze i plecaczku na plecach. Reszta była ubrana mniej lub bardziej elegancko, ale nie sportowo.
Po sztuce ubieramy się. Jak zawsze przy szatni male zamieszanie. Pani od polarku(akurat kolo niej stalismy) komentuje głosno: - bo trzeba wiedziec, jak się ubrac do teatru
Przyznam, ze nie zalapalam o co jej chodzi. Zwłaszcza patrząc na jej strój. Znajomi mi wyjasnili, ze miala na mysli, z nie musi stac teraz w kolejce

tez wolę odpowiedni strój do sytuacji i miejsca.

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 08:40   #221
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
no ja właśnie też i się zastanawiam co komu przeszkadzaże ktoś ma krzywe nogi a nie proste. Zwłaszcza że to jest już wrodzona wada a nie ktoś sobie tak wybiera bo mu się podoba
Z tym sie nie zgodzę - krzywe nogi to nie wada wrodzona (no chyba, że ktoś jest upośledzony fizycznie) tylko zaniedbanie ze strony rodziców. Ostatnio widze mnóstwo małych dziewczynek przeslicznie poubieranych w kolorowe spódniczki itp. niestety nozki maja tak krzywe, że az dziw, że rodzice tego nie widzą i nic z tym nie robią. Chrzesnica mojego taty tez miała ten problem ale jej rodzice walczyli z tym - ortopeda wszystko naprawił i dzisiaj Monika może smigac w krótkich mini.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napiszę tak - jakbyś miała naprawdę krzywe nogi to sama byś ich na widok publiczny nie wystawiała

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 12:02   #222
BJean
Wtajemniczenie

krzywe nogi to w dużej mierze niedopilnowanie rodziców - zła dieta, brak witamin, niedbanie o dobre obuwie dla malucha i zero reakcji na krzywe nóżki u małych dzieciaczków a istnieją lekarze i odpowiednie działania które pomagają likwidować takie dysfunkcje.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 13:26   #223
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
Z tym sie nie zgodzę - krzywe nogi to nie wada wrodzona (no chyba, że ktoś jest upośledzony fizycznie) tylko zaniedbanie ze strony rodziców. Ostatnio widze mnóstwo małych dziewczynek przeslicznie poubieranych w kolorowe spódniczki itp. niestety nozki maja tak krzywe, że az dziw, że rodzice tego nie widzą i nic z tym nie robią. Chrzesnica mojego taty tez miała ten problem ale jej rodzice walczyli z tym - ortopeda wszystko naprawił i dzisiaj Monika może smigac w krótkich mini.

---
http://www.info-med.pl/katalog/probl...osc_kolan.html

dla dziewczyn z krzywymi nogami polecam wątek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...53750&page=116

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2010-03-23 o 13:31
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 14:08   #224
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
A co myślicie o odsłanianiu krzywych nóg? Konkretniej tych X-owatych. Dla was jest to okropieństwem jak ktoś pokazuje krzywe nogi?
Gdybym miała krzywe nogi, to bym ich nie pokazywała.

Cytat:
Napisane przez NoLQa Pokaż wiadomość
Wiesz to wszystko zalezy od punktu widzenia - osoba ktora mowi, ze legginsy nie powinny byc ubierane przez grubsze osoby wg mnie nie ma racji (i biore to za przyklad), poniewaz wystarczy odpowiedni rozmiar
a co ma rozmiar legginsów do tego ?
przecież legginsy to bardzo obcisłe 'coś' (nie określę tego spodniami, ale rajstopami też w sumie nie, bo są od nich bardziej kryjące ). Czy osoba grubsza weźmie mniejszy rozmiar czy większy - efekt będzie taki sam - legignsy będą maksymalnie przylegać do ciała i ukazywać niedoskonałości. No chyba że ten 'dłuższy sweter' w zestawie miałby zakrywać również łydki ... bezsensu.

Cytat:

Dokladnie - ubior stanowi wazna ceche nas. Stad tez przyslowie - "Jak cie widza tak Cie pisza". Mysle jednak, ze kazdy ma swoj styl a nam nic do tego. Takie krytykowanie jest bez sensu bo przeciez co nas to obchodzi jak sie ktos ubiera?

ależ po co takie filozoficzne (fizjologiczne ;-) Kiepscy.) wywody ? To oczywiste, że każdy ma własny styl (lub jego brak ;-)), i ubiera się w to, co akurat w szafie posiada.
Ale oczywiste (jak dla mnie) jest również to, że każdy z nas ma prawo wyrazić swoją opinię na dowolny temat (wyrazić opinię - NIE zmieszać z błotem). To tak jakby ktoś mi zarzucił, dlaczego skrytykowałam przykładowo sztukę na której ostatnio byłam w teatrze, przecież równie dobrze mogłam nie iść w ogóle albo film w kinie. Cokolwiek w tym stylu.
Tak samo mogę napisać, że przykładowo niektóre elementy obecnej mody mi się nie podobają i widząc je na jakiejś osobie również nie będę zachwalać.
To takie trudne - mieć własne zdanie ? Czy zawsze musimy jak stado owieczek podążać ślepo za resztą?
Gdyby ktoś skrytykował balerinki które lubię, stwierdził że ta bluzka nie nadaje się dla mnie bo mam rozmiar B biustu czy cokolwiek innego - nie obrażę się przecież. Trochę luzu, ludzie Korona Wam z głowy nie spadnie

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
No właśnie
Poza tym nie każdy ma możliwości finansowe , aby chodzić nie wiadomo jak ubranym i chodzi w tym co ma. To też jest ważna sprawa, a o tym ludzie także często zapominają.
akurat kasa nie ma z tym nic wspólnego.
Wystarczy mieć kilka uniwersalnych rzeczy w szafie, dzięki którym można stworzyć wiele zestawów oraz odrobinę dobrego smaku
w mojej najbliższej rodzinie mam osoby, dla których wycieczki w różne zakątki świata czy samochody z salonów nie stanowią problemów, a ubierają się w ... supermarketach Nieadekwatnie do zarobków.

Za to moja kumpela pochodzi ze średnio zamożnej rodziny, a ubiera się świetnie A rzadko wybiera się na zakupy do galerii & drogich sklepów.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-03-23 o 14:17
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 15:49   #225
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Cytat:
Zgadzam sie
Po za tym mam kilka bogatych kolezanek, ktore kupuja w najdrozszych sklepach a wcale przepieknie nie wygladaja - sa przykladem ze pieniadz to nie znaczy styl.

zgadzam się z tobą, znam oaoby ktore się ubierają w drogich sklepach a wcale ładnie nie wyglądają tylko niektore z tych osob myslą ze wyglądają naprawde super bo mają takie drogie rzeczy lub myślą że są lepsze ..
Stary 2010-03-23, 17:53   #226
NoLQa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry;18082932
a co ma rozmiar legginsów do tego ?
przecież legginsy to bardzo obcisłe 'coś' (nie określę tego spodniami, ale rajstopami też w sumie nie, bo są od nich bardziej kryjące :
). Czy osoba grubsza weźmie mniejszy rozmiar czy większy - efekt będzie taki sam - legignsy będą maksymalnie przylegać do ciała i ukazywać niedoskonałości. No chyba że ten 'dłuższy sweter' w zestawie miałby zakrywać również łydki ... bezsensu.
Czyly z twojego wnioskowania, jako zaliczajaca sie do grubych osob nie moge juz nawet w rajstopach chodzi bo przez nie przeswituja moje doskonalosci? Pf.. A potem mowicie, ze ludzie sie ubieraja niestosownie do miejsca i okolicznosci I biorac pod uwage ten 'dluzszy sweter' co mam rozumiec przez to, ze mialby zakrywac rowniez lydki? Ze mam ubierac sie tylko w ciuchy ktore zakrywaja cale moje niedoskonale cialo?

ależ po co takie filozoficzne (fizjologiczne ;-) Kiepscy.) wywody ? To oczywiste, że każdy ma własny styl (lub jego brak ;-)), i ubiera się w to, co akurat w szafie posiada. A wiec o czym tu dyskusja?
Ale oczywiste (jak dla mnie) jest również to, że każdy z nas ma prawo wyrazić swoją opinię na dowolny temat (wyrazić opinię - NIE zmieszać z błotem). To tak jakby ktoś mi zarzucił, dlaczego skrytykowałam przykładowo sztukę na której ostatnio byłam w teatrze, przecież równie dobrze mogłam nie iść w ogóle albo film w kinie. Cokolwiek w tym stylu.
Tak samo mogę napisać, że przykładowo niektóre elementy obecnej mody mi się nie podobają i widząc je na jakiejś osobie również nie będę zachwalać.
To takie trudne - mieć własne zdanie ? Czy zawsze musimy jak stado owieczek podążać ślepo za resztą? Tu nie chodzi o wlasne zdanie, bo to oczywiste ze kazdy je powinien miec ale po co dyskutowac o tym na forum skoro wiadome, ze kazdy bedzie mial rozne opinie?
Gdyby ktoś skrytykował balerinki które lubię, stwierdził że ta bluzka nie nadaje się dla mnie bo mam rozmiar B biustu czy cokolwiek innego - nie obrażę się przecież. Trochę luzu, ludzie Korona Wam z głowy nie spadnie Ja tez sie nie obrazam jesli krytykujecie jakiekolwiek rzeczy tutaj, ale posty przed moim pierwszym udzieleniem sie na tym watku wydawaly mi sie troche przesadzone dlatego postanowilam napisac co ja o tym mysle i to wszystko. Naprawde nie mam zamiaru przekonywac kogos na sile do wlasnych pogladow I korony nie mam wiec z glowy mi nie spadnie

akurat kasa nie ma z tym nic wspólnego.
Wystarczy mieć kilka uniwersalnych rzeczy w szafie, dzięki którym można stworzyć wiele zestawów oraz odrobinę dobrego smaku
w mojej najbliższej rodzinie mam osoby, dla których wycieczki w różne zakątki świata czy samochody z salonów nie stanowią problemów, a ubierają się w ... supermarketach Nieadekwatnie do zarobków. W tym wypadku zgadzam sie - jak wyzej napisalam - kasa nei oznacza ze ktos ma gust i jest fajnie ubrany

Za to moja kumpela pochodzi ze średnio zamożnej rodziny, a ubiera się świetnie A rzadko wybiera się na zakupy do galerii & drogich sklepów.
Jak wyzej

Cytat:
Napisane przez evak1988 Pokaż wiadomość
zgadzam się z tobą, znam oaoby ktore się ubierają w drogich sklepach a wcale ładnie nie wyglądają tylko niektore z tych osob myslą ze wyglądają naprawde super bo mają takie drogie rzeczy lub myślą że są lepsze ..
Czesto tak jest, ze ktos mysli ze skoro duzo za cos zaplacil to musi to byc superswietne

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2010-03-23, 19:06   #227
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Cytat:
Jak wyzej

Czesto tak jest, ze ktos mysli ze skoro duzo za cos zaplacil to musi to byc superswietne

heh no i potem chodzi z nosem do góry
Stary 2010-03-23, 19:24   #228
larva
Wtajemniczenie

Dopóki człowiek ubiera się stosownie do okazji, nie mam [raczej ] większych "ale".
Jednak to, co pisała Ponura, Dosiak - zbliżające sie lato to gratka dla pań: jako wyśmienita kreacja do kościoła - sukienki a'la przezroczysta halka, bluzki z dekoltem do pępka, odkryte ramiona [za granicą do nie do pomyślenia - zakrywasz kolana i ramiona albo nie wchodzisz, przynajmniej ja się z czymś takim spotykałam].

Byłam ostatnio w kościele, akuart były chrzciny... Boże kochany, szkoda, że nie widzieliście tatusia. Glany w domyśle czarne były szare, rozciągnięta flanelowa koszula w kratkę, włosy jakieś tłuste, spodnie worki.

A przecież nie musiał "wyrzekać się" swojego stylu - glany zapastować, przywdziać czarne spodnie, ładną koszulę, a włosy po prostu umyć, uczesać i związać gumką.

W teatrze widywałam ludzi w jeansach, ubranych tak, jakby przyszli z przekąski w McDonald's.
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 19:37   #229
BJean
Wtajemniczenie

no latem w kościele, szczególnie nad morzem to jest normalnie śmiech na sali!
kobiety prosto z plaży, ubrane w stroje kąppielowe na to sukienka stopy brudne od piastu z plaży.

Dzieci, nawet nastolatki ubrane jak na miasto, po domu - krotkie spodenki i bluzki.
ZERO elegancji... zero szyku.

Na szczęście w wielu kościołach nad morzem wprowadzono informacje o stosownym ubiorze!!! bo to przechodzi ludzkie pojęcie.
Mimo takiej uwagi niektórzy ludzie nadal to ignorują - moim zdaniem do kościoła nalezy ubrać się elegancko i czysto aby oddać cześć temu miejscu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 19:40   #230
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
Dopóki człowiek ubiera się stosownie do okazji, nie mam [raczej ] większych "ale".
Jednak to, co pisała Ponura, Dosiak - zbliżające sie lato to gratka dla pań: jako wyśmienita kreacja do kościoła - sukienki a'la przezroczysta halka, bluzki z dekoltem do pępka, odkryte ramiona [za granicą do nie do pomyślenia - zakrywasz kolana i ramiona albo nie wchodzisz, przynajmniej ja się z czymś takim spotykałam].

Byłam ostatnio w kościele, akuart były chrzciny... Boże kochany, szkoda, że nie widzieliście tatusia. Glany w domyśle czarne były szare, rozciągnięta flanelowa koszula w kratkę, włosy jakieś tłuste, spodnie worki.

A przecież nie musiał "wyrzekać się" swojego stylu - glany zapastować, przywdziać czarne spodnie, ładną koszulę, a włosy po prostu umyć, uczesać i związać gumką.

W teatrze widywałam ludzi w jeansach, ubranych tak, jakby przyszli z przekąski w McDonald's.

no u nas nie ma jeszcze tak że, za granicą masz napewno na mysli Rzym ale np moi znajomi z holandii i niemiec byli zdziwieni że dlaczego w polsce ludzie tak się "stroją" do kościoła, że dlaczego są tak elegancko ubrani.. a jak byli na weselu to byli ubrani normalnie jak na codzień i w kosciele też, nawet jeden w krotkich gadkach był
Stary 2010-03-23, 20:04   #231
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evak1988 Pokaż wiadomość
moi znajomi z holandii i niemiec byli zdziwieni że dlaczego w polsce ludzie tak się "stroją" do kościoła, że dlaczego są tak elegancko ubrani.. a jak byli na weselu to byli ubrani normalnie jak na codzień i w kosciele też, nawet jeden w krotkich gadkach był
mama ich tak wychowała. no trudno ; )

Stary 2010-03-23, 20:06   #232
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Czyly z twojego wnioskowania, jako zaliczajaca sie do grubych osob nie moge juz nawet w rajstopach chodzi bo przez nie przeswituja moje doskonalosci? Pf.. A potem mowicie, ze ludzie sie ubieraja niestosownie do miejsca i okolicznosci I biorac pod uwage ten 'dluzszy sweter' co mam rozumiec przez to, ze mialby zakrywac rowniez lydki? Ze mam ubierac sie tylko w ciuchy ktore zakrywaja cale moje niedoskonale cialo?
nie zrozumiałaś porównania do rajstop.
ja tylko odniosłam się wyglądu osoby posiadającej grube nogi w połączeniu z legginsami. Wg mnie nigdy to nie wygląda dobrze.
Ale chodzić możesz w czym chcesz, przecież ja tylko wyrażam swoje zdanie. Nie każdy lubi się ubierać stosownie do sylwetki. Codziennie to widzę na ulicy i nie utrudnia mi to przecież życia

Cytat:
Tu nie chodzi o wlasne zdanie, bo to oczywiste ze kazdy je powinien miec ale po co dyskutowac o tym na forum skoro wiadome, ze kazdy bedzie mial rozne opinie?
z reguły na tym polega dyskusja? ...

evak1988 - co racja to racja, obcokrajowcy nie zwracają zbytnio uwagi na strój dostosowany do okreslonych okoliczności ...
przykładem może być pewna Holenderka, która na wesele przyszła w takich klapkach jakby z pianki, no wiecie ... na grubszej podeszwie i zwykłej, letniej sukience do kostek. Widziałam na żywo

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-03-23 o 20:09
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 23:23   #233
lotta6
Zakorzenienie

-bycie modnym na sile, niewazne, ze w czyms sie wyglada tragicznie, wazne, ze modne

Nie wiem jak wy, ale na najpierw zauwazam najpierw, ze takie a takie spodnie pogrubiaja kogos o 10 kg, skracaja optycznie a dopiero potem, ze to ostatni krzyk mody.
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 23:59   #234
Kira87
Wtajemniczenie

Tunika/długi sweter w połączeniu z rajstopami (nie legginsami) i kozakami, przy czym "góra" tak krótka, że widać klin na tyłku...
Widziałam takie "aparatki" na wydziale
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 09:29   #235
maupiatqa
Raczkowanie

Dodaję od siebie widziane ostatnio z odległości pół metra czerwone dłuuugie tipsy z obdrapanym lakierem z każdego paznokcia.
Stary 2010-03-24, 09:50   #236
nebya
Wtajemniczenie

Jak już wcześniej było wspomniane- niedostosowanie ubioru do okazji/ miejsca. W kościele bywam rzadko, ale to wystarczy by zaobserwować goliznę, zwłaszcza latem. Byłam kiedyś w jakiejś górskiej miejscowości ( nie pamiętam dokładnie gdzie) i tam przed wejściem do kościoła stał pan, który rozdawał koszulki głównie paniom w zbyt skąpych bluzkach. Panie mogły wejść tylko wtedy kiedy te koszulki założyły, a dotyczyło to zarówno wejścia do kościoła na mszę jak i zwykłego zwiedzania, bo kościół był zabytkowy.

nebya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 10:09   #237
lotta6
Zakorzenienie

Co do niestosownosci ubioru- przyjscie do notariusza w spodniach przed kolano (przez mezczyzne) Nie traktuje dress code jak swietej ksiegi, ale pewne granice chyba jednak sa

Edytowane przez lotta6
Czas edycji: 2010-03-24 o 10:11
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 10:18   #238
sine.ira
BAN stały

Mnie tylko odrzuca smród i brud. I nic więcej. Generalnie mam głęboko w...jak kto w czym wygląda. Byle nie śmierdział i nie roznosił zarazków.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 11:57   #239
kasia_1402
Rozeznanie

Dla mnie okropieństwem jest/są:
-nie mycie się
-brudne/przepocone/nieuprane ubrania
-żałoba pod paznokciami
-tłuste włosy
-długie, połamane paznokcie u rąk lub u stóp
-nieogolenie różnych części ciała i pokazywanie ich publicznie (nogi, pachy itd)
-zarost na twarzy kobiety
-brudne uszy, zęby

Niektórzy nie mają czasu/ochoty/nie potrafią/nie mają pieniędzy na najmodniejsze ciuchy, super kosmetyki, wizyty u kosmetyczki itd.
Natomiast zachowywanie higieny to podstawa.Do tego wystarczy mydło, proszek do prania, nożyczki, pilnik do paznokci,szampon i golarka, ew. wosk .

W sumie, zdarza mi się, że pomyślę, o nieodpowiednio dobranym ubraniu do figury lub sytuacji przez inne osoby, ale tak naprawdę to chyba i kwestia kultury osobistej i poczucia estetyki danej osoby.
Stary 2010-03-24, 14:05   #240
patbar
Zadomowienie

M

Edytowane przez patbar
Czas edycji: 2011-08-20 o 23:32
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości