![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okropieństwa w wyglądzie i stroju
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
A ja nie mogę patrzeć na kobiety z rozjaśnionymi zniszczonymi włosami i do tego ze spalonymi ciałami od solarium
![]()
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja oczywiście ja niczego nie bronię, bo ani nie jestem fanką takichże butów ani tym bardziej w nich nie chodzę. Piszę tylko swoje spostrzeżenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kochane ja to wogóle nie ubiorę białych butów - wyjatkowo mogą to byc trampki lub jakies sportowe - nawet do ślubu białych nie miałam
![]()
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to kwestia gustu ,czy trendu? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- edit-ups.znalazłam białe kozaczki na pokazie mody Załącznik 2965885 oo i doda tez ma Załącznik 2965900 na koniec.kto lubi być trendy nie poczyta ![]() Załącznik 2965911 http://www.moda.pl/p253628,zmyslowe-...-kozaczki.html hmmm. Po tym, jak kreatury mody obraziły miłośniczki białych kozaczków, w całym kraju rozgorzała dyskusja. Już nie tylko tysiące Polek stają w obronie białych kozaczków! Do chóru fanów tych butów, które od lat zimową porą królują na naszych ulicach, dołączyli czołowi polscy projektanci mody: Mariusz Brzozowski (31 l.) i Bernard Hanaoka (59 l.). http://www.se.pl/archiwum/caa-polska...kow_80152.html Załącznik 2965926 "No właśnie... Wszyscy się podśmiewają ze stylu mojej ulubienicy Dody Elektrody, a w szczególności z jej białych kozaków, a tu Chanel w najnowszej kolekcji jesień-zima wyjechało z BIAŁYMI KOZAKAMI!!! Chanel pret a porter jesień-zima 2006-2007" http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CB4Q9QEwBQ fakt moda się zmienia,ale białe kozaczki nie spadły z nieba ![]() Białe kozaczki już od dawna nie cieszą się dobrą sławą, balansując na granicy kiczu i dobrego smaku . Nie ma w tym zresztą nic dziwnego, skoro kojarzą się z zalewającym polskie ulice trendem na nieprzyzwoicie długie tipsy, piekielnie krótkie spódniczki i nienaturalnie spieczoną skórę. A niestety, istnieje duże prawdopodobieństwo, że w tym sezonie grozi nam prawdziwy, biało-kozaczkowy kataklizm! W sklepach aż roi się od kozaków, kowbojek i botinek w śnieżnobiałej wersji light, w sam raz na wiosenne, marcowo-kwietniowe chłody Podczas jesienno-zimowych pokazów projektanci udowodnili, że białe kozaczki można nosić z klasą, ale tylko w połączeniu z elegancją kostiumu Celine albo wytwornością futra Fendi. Niestety, mamy złą wiadomość: w każdym innym wydaniu, a szczególnie w kompozycji z przypadkową, żeby nie powiedzieć tandetną górą, białe kozaczki stają się zbrodnią przeciwko modzie, wystawiającą swoją właścicielkę na prawdziwą kompromitację. http://www.papilot.pl/article/3288/B...k-czy-nie.html ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-03-20 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o białe kozaczki to ja widziałam ostatnio dosłownie kilka razy i to na nieźle ubranych osobach jeśli mogę tak to nazwać.( Niczym się nie wyróżniających) Jedyne co sobie pomyślałam to może to, że ta osoba nie dotarła jeszcze do tego, że takie butki teraz są tak a nie inaczej kojarzone( miała prawo ), może jej się takie buty podobają albo nie ma innych(różne są sytuacje). Ja nikogo nie oceniam, niech każdy się nosi tak jak chce aczkolwiek ja uważam, że media mają duży wpływ na ocenę ludzi co jest modne, a co nie, trendy i na odwrót. ![]() A i jeszcze dodam, że białe kozaczki w sezonie zimowym dość często widywałam w w sklepach( znane marki) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Dla mnie okropne są kozaki na koturnie i glany, kojarzy mi się to z kopytem konia
![]() Okropne jeszcze dla mnie są: -jeansy najczesciej jasniejsze z takimi sztucznymi białymi "przetarciami" -balerinki na wielgachnej nodze, wyglądają jak nogi od kaczki -bardzo szerokie spodnie u facetów, takie skate czy jak to sie tam nazywa ![]() -sukienki, tuniki bombki, trzeba mieć figurę bo inaczej wygląda się jak w szerokim worku -duży odrost i jeszcze niekiedy do tego ktos ma takie tłuste włosy... masakra -jak ktoś ma fajne włosy a goli głowę na łyso.. -kolorowe tipsy, we wzorki, z brokatem, cekinami itp -jak ktos ma bardzo blade nogi i zakłada mini
![]() |
#190 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
gruba dupa/niezgrabna/niekształtna/płaska/wisząca + legginsy = porażka
zwały tłuszczu wystające spod rurek "duże" kobiety w rurkach = masymalne wizualne poszerzenie bioder trampko-szpilki ohyda! Oo czarne włosy+czarne ciuchy =25 lat więcej. porażka... jak widzę taką dziewczynę to krew mnie zalewa jak ona się krzywdzi. CAŁA twarz w PEŁNYM makijarzu latem(!) - współczucie moje nie zna granic puder widoczny i grubo nałożony, do tego "włoski" na twarzy podkreślone przez ten puder... tragedia ^^ tlenione włosy, szopa na głowie, siano które woła o pomstę do nieba białe kozaki, styl "barbie" mnóstwo różu, niezrozumiałe są dla mnie style "metalów" i szalonych hipisek które wyglądają na niedomyte, zaniedbane, w brudnych ciuchach. spalone na solarium kobiety i ich zmarszczone twarze w wieku 20-25 lat !!! SZOK! ogólnie widok brązowej 13stki w grudniu/styczniu/lutym czyli generalnie opalenizna zimą.... 10 cm tipsy tipsy w kształcie "kocich" pazurów
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
wracając do sprawy butów.
te są genialneZałącznik 2965949 ![]() ups , i znowu białe kozaczki przewijaja sie w nowościachZałącznik 2965954 Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-03-20 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o odsłanianiu krzywych nóg? Konkretniej tych X-owatych. Dla was jest to okropieństwem jak ktoś pokazuje krzywe nogi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
x-owate czy te prostowane na beczce powinny pozostać w spodniach...
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą!
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
legginsy + krótka bluzka i odsłonięta pupa;O
rozjaśniane włosy + ciemna karnacja (i jajecznica na włosach ![]() ciemna karnacja i jaśniutkie, perłowe błyszczyki strój Gracjana Rostockiego (to kazał mi napisać mój młodszy brat ![]() ![]() wielkie pazury z furą brokatu przykrótkie spodnie u facetów (w sumie u dziewczyn też) cienkie topy bez stanika (dla mnie to nieestetyczne) kontrastowy balejaż
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co... w sumie to czytajac te wszystkie wypowiedzi zastanawia mnie czy wszystkie jestescie takie idealne
![]() Bo z waszych wypowiedzi idzie wywnioskowac, ze osoby grube powinny sie ubierac tylko w worki na smieci i ogolnie nie wychodzic z domu... A to juz brak tolerancji poniewaz otylosc moze byc rowniez przejawem roznych chorob itp. Ogolnie zgadzam sie z osobami, ktore krytykuja nie stroj a czystosc ![]() A w sprawach mody, mysle ze mozna krytykowac trendy i to co sie nosi ale niech kazdy sie ubiera w to co chce, nie? ![]() Pozdrawiam
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rażące jest złe dobieranie stroju niepasujące do budowy.tak szczupłe bezkształtne nogi nie powinny widziec rurek,tak i wystające boczki nie powinny się wylewac z biodrówek. nikt nie powiedział,że otyłe mają ubierać worki na kartofle,tylko odpowiedni krój dobrany do budowy ciała. czy wysoka osoba ładnie wygląda w za krótkich spodniach? czy szczupła osoba ładnie wyglada w ubraniach o trzy rozmiary za dużych? nie i o to chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o za male biodrowki, krotka spodnice i inne to zgadzam sie z toba :yes: Po za tym warto dodac, ze czesto sklepy oferuja nam tylko kilka kategori ciuchow i np trudno jest kupic zwykle spodnie bo wszystkie rurki lub normalna bluzke kiedy akurat tuniki sa na topie.... Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisząc,że leginsy źle wyglądają na grubszych nogach miał na myśli leginsy z odkrytym tyłkiem i wydzierające się przez materiał wałki celulitu (śliskie leginsy).ubrany do tego dłuyższy sweterek ładnie wyglada. ja również nie jestem osobą szczupłą i wiem co mogę ubrać,a co nie,więc nie obrażam się na niektore wpisy. mam świadomość tego co mi wolno,a czego już nie ![]() fakt,ze fasonów spodni jest mało i przeważają z niskim stanem,. wiem,ze można poszukac takich wyższych,tylko trzeba sie trochę nachodzić.nie dość,że mam kobiece kształty to jeszcze jestem wysoka.przy moim wzroście ciężko coś znaleść, niska osoba ma te same spodnie półbiodrówki,a mnie nie zakrywa rowka w pupie ![]() edit-nie przeszkadzają mi białe kozaczki ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-03-21 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też razi mnie ten atak na otyłe osoby i nie tylko , że źle się ubierają a mianowicie nastawienie niektórych , że inni ludzie istnieją tylko po to, aby zaspokajać ich potrzeby estetyczne a jak nie to niech lepiej się przebiorą lub nie wychodzą z domu. Ja wychodzę z założenia, że jak komuś nie podoba się czyjś strój to niech się po prostu nie patrzy. ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Może akurat ktoś lubi takie ubrania, naprawdę nie unieszczęśliwiajmy siebie nawzajem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jesli chodzi o styl to naprawde mozemy atakowac sie nawzajem bo kazdemu moze sie podobac cos innego. Ja np nie zalozylabym pewnych ciuchow bo mi sie nie podobaja chociaz moga byc to ciuchy jak najbardziej trendy. Ogolne 'polskie' myslenie ze roz = barbie mnie wkurza. Nazywam to myslenie 'polskim' bo mieszkajac zagranica jeszcze sie z nim nie spotkalam a sama ogolnie lubie ten kolor bo jest wesoly. Lecz rozowe dodatki moge ubrac do szkoly, na miasto czy inny wypad a nie do pracy w biurze. ![]() Mam rozjasnione wlosy na solarium bylam kilka razy w moim zyciu i nie uwazam, ze jestem pusta lala czy barbie. To, ze wiele 'pustych panienek' ubiera sie na rozowo by podkreslic swoja glupote nie jest moim problemem! ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() Cytat:
Inna sprawa jest dla mnie schludnosc, czystosc bo bez tego to ani rusz. Mile widziana u ludzi jest tez odrobina samokrytyki. Nie wrzucajmi jednak wszystkich ludzi do jednego wora - kazdy ma prawo do ubierana sie jak chce. Pamietajmy tez, ze ocenianie ludzi po ubranie to nie jest zbyt fajna sprawa. ![]()
![]() |
![]() |
#205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie każdy ma możliwości finansowe , aby chodzić nie wiadomo jak ubranym i chodzi w tym co ma. To też jest ważna sprawa, a o tym ludzie także często zapominają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-40, 50-latki robiące się na 18 latki, widziałam kilka w swoim życiu, niestety zawsze wyglądały wulgarnie i tandetnie, świecidełka, po 2 pierścionki na każdym palcu, ubrania, które kupują 15 latki( pracuję w sklepie odzieżowym to wiem), długie, rażące różem tipsy w połączeniu z brakami w uzębieniu. Okropność. -Chłopcy, faceci robiący się na 50centa, czy innego "nygusa", jakich można zobaczyć w teledyskach. Nie mam nic przeciwko szerokim spodniom ale we wszystkim trzeba znać umiar. -odrosty do pół głowy i sama nie wiem co gorsze. blond na ciemnych włosach czy prześwity naturalnego blondu pod wypłowiałym już czarnym. -brud za paznokciami, spotykam najczęściej u facetów:/ Styl, ubrania niech każdy nosi jak lubi i jak mu się podoba. Najważniejsze żeby dobrze się czuć. ślepo za modą też nie można podążać, z resztą nie każdego na to stać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
-rybaczki + skarpety
![]() -sandały + skarpety, -odrosty na pół metra, -tlenione, sianowate włosy, -za ciemny podkład na twarzy, -podróby butów Nike, -balejaż, -ciemnobrązowa opalenizna, -za krótkie spodnie, -za długie spódnice ![]() Edytowane przez Nolley Czas edycji: 2010-03-21 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
watek jest o rażących "zbrodniach" w ubiorze,a nie o gustach innych. byłby problem,gdybyśmy wklejali tu zdjęcia takich osób i naśmiewali się z ich gustów,jednak piszemy tu ogólnie. niektóre uwagi mogłabym przypisać swoim "zbrodniom" i obrazić się,ale po co. jak to mówią pies szczeka,a karawana jedzie dalej .to mój gust i nikomu do tego. to forum,gdzie można wymieniac uwagi,a ten watek również jest dobrowolny. troszkę luzu wiosną ![]() uważam,że odrobina samokrytycyzmu nikomu nie zaszkodziła. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
gdyby osoba starająca się o prace przyszła w wygniecionych ciuszkach i z tłustymi włosami to nie przyjęłabym jej.uważam,że wyglada dużo mówi o tym,kim jesteśmy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Mnie denerwuje gdy ktoś schylając się ma, za przeproszeniem, pół rowa na wierchu lub (nie wiem co gorsze) stringi do połowy pleców... to samo ze zbyt krótkimi bluzkami. Reszte przypadków (ze zbyt krótkimi/długimi/małymi/dużymi spodniami itd.) jestem w stanie zrozumieć, ale te 3 przypadki są dla mnie czymś nie do pomyślenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
No i się przyczepię. Sorki, ale mam krzywe nogi. I co mam z tym zrobić latem? Mam się smażyć w długich spodniach, bo kogoś to obrzydza/oburza/zniesmacza??? Na plażę w kostiumie też nie? Chyba nie należy popadać w paranoję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.