XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 16:27   #2101
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

tyszka_ męski cel też jest dobry czasem się zastanawiam, czy to nie bardziej motywuje niż "dla siebie" ahaaa i też tak mi się wydaje, że rok 2012 to należy do mnie, do nas hihi

kochane moje, może któraś z was mogłaby mi polecić sklep, który zaoferuje mi wygodne wysokie szpilki?

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 16:50   #2102
mroowi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
mroowi za dużo nabiału utrudnia chudnięcie
Każdy chudnie indywidualnie. Każdy musi znaleźć sposób na siebie. Z tarczycą wszystko w porządku?A z ruchem? Jesz różnorodnie- 1-1,5g białka na kilogram aktualnej masy ciała? A rzeczy z NNKT?
Z tarczycą nie mam problemów.
Jem różnorodnie, dużo warzyw i wody.
Ćwiczę co 2 dni po około 50 min. rowerek i orbitrek, czasem jakieś zajęcia…
Z NNKT jadam pestki dyni, sezam i oliwe z oliwek lub winogron
Na razie wdrażam się w diety i nie ważę pokarmów ale staram się jeść naprawdę mało kalorii
Dwa lata temu przy podobnej diecie schudłam 10 kg w 4 miesiące ale nie ćwiczyłam wtedy, a teraz ledwo 3 kg w dwa miesiące… we wrześniu ćwiczyłam częściej, nawet 5 X z tygodniu.
mroowi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 16:56   #2103
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
tyszka_ męski cel też jest dobry czasem się zastanawiam, czy to nie bardziej motywuje niż "dla siebie" ahaaa i też tak mi się wydaje, że rok 2012 to należy do mnie, do nas hihi

kochane moje, może któraś z was mogłaby mi polecić sklep, który zaoferuje mi wygodne wysokie szpilki?
http://stylowebutki.pl/ polecam
Stary 2011-10-29, 17:13   #2104
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Bottega pamiętam Cię z jakiegoś mojego daaawneeego wątku... hmmm....

ale ładnie zjechałaś. kurde no! extra!
z tego, Kochana Tylko w tym się spotkałyśmy Tylko mało piszę na ogół Raczej podziwiam efekty dziewczyn, przeglądam co jedzą itd. Nie odzywałam się prawie 2 tyg. zresztą, bo odcięli mi internet
Dziękuję Chciałabym zrzucić jeszcze 7kg do Sylwestra... żeby w Nowy Rok wejść z 6 z przodu, marzenie

f_ola
, skąd ja to znam mój TŻ ma 176cm, więc niedużo, a do tego praktycznie cały czas jest zmęczony pracą, więc ciutkę się garbi siłą rzeczy i wygląda na niższego niż jest. Jak założę szpile, to jesteśmy równi lub prawie równi i dziwnie się z tym czuję. Mój były miał 194cm, więc 26cm więcej ode mnie. Jak nie chodziłam w szpilkach, to opierał łokieć o moją głowę, patrzył się przed siebie i mówił, że mnie tam nie ma, gdzie ja jestem

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:33   #2105
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
będzie będzie udany i lepszy napewno bo będzie nas kilka kilogramów mniej ...mam nadzieję że i mój będzie lepszy ,szczęśliwszy i niezapomniany
Będzie, będzie - cytując Ciebie linijke wyżej

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Eldo wyglądasz bosko

Whisky najlepszego, spełnienia marzeń i niegdy ne kończącej się motywcji

Ja mam dziś humor do nie wiedzieć czemu. Głowa mnie boli, apetytu tez nia mam. Zjadałam rano krome z polędwicą, potem jajecznice z dwóch jaj i mała kromeczka chlebka, ryż z papryką, cebulą i serem.

Moj mąż właśnie smaży racuszki z jabłkami. Pewnie bedzie kusił.

Strippi
Głowa do góry kochana Każdy miewa gorsze dni, ciepłą kąpiel sobie zrób i porelaksuj się. Jutro będzie lepiej!
Mężowi wałkiem do ciasta w łeb za karę
A naucz go robić takie otrębowe to oboje skorzystacie

Powiem wam, że na mnie w domu dziwnie patrzą jak mieszam te otręby czasem i śmieją się pod nosem, aaaaaale ja mam satysfakcje

Mama marudzi, że od stycznia się odchudza.
Siostra powiedziała, że to dziwne, że jestem teraz szczuplejsza. Za jakieś 10-12kg będziemy prawie identyczne A to zawsze ona byłą chudziną w domu. Teraz trochę inny tryb życia ma, gorzej się odżywia i już nie jest chudziną. Tzn. nie, że wygląda źle, ale kiedyś byłą bardzo wychudzona. Dziś przy 171cm ma 72kg. Stwierdziła, że jak się obronie to jej mam dietę ułożyć
No a tata dla odmiany, ostatnio mnie zmierzył z góry do dołu jak w getrach biegalam i zaczął dziwnie się podśmiechiwać, ze ja to mam dopiero samozaparcie. (W jego specyficznym kodzie to oznaczało podziw haha).

Wniosek jest taki, że olać reszte. Niech sie dziwnie patrzą jak jemy otrębowe placki, jak na imprezie wyciągam kanapke z kurczakiem z torebki zamiast wcinać pizze. Nie przejmować się i robić swoje

Cytat:

No, chyba jednak trochę bardziej. W sumie męski cel też jakby jest "dla siebie" haha

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
z tego, Kochana Tylko w tym się spotkałyśmy Tylko mało piszę na ogół Raczej podziwiam efekty dziewczyn, przeglądam co jedzą itd. Nie odzywałam się prawie 2 tyg. zresztą, bo odcięli mi internet
Dziękuję Chciałabym zrzucić jeszcze 7kg do Sylwestra... żeby w Nowy Rok wejść z 6 z przodu, marzenie

f_ola
, skąd ja to znam mój TŻ ma 176cm, więc niedużo, a do tego praktycznie cały czas jest zmęczony pracą, więc ciutkę się garbi siłą rzeczy i wygląda na niższego niż jest. Jak założę szpile, to jesteśmy równi lub prawie równi i dziwnie się z tym czuję. Mój były miał 194cm, więc 26cm więcej ode mnie. Jak nie chodziłam w szpilkach, to opierał łokieć o moją głowę, patrzył się przed siebie i mówił, że mnie tam nie ma, gdzie ja jestem
Na pewno uda Ci się 6 dorobić.
Tylko w trakcie świąt trzeba będzie wysiłek fizyczny chyba o 300% zwiększyć haha
Mi się też marzy 7 na nowy rok
Czyli 2 miesiące i 9 kg. Cel realny. Chyba, że w końcu dopadnie mnie ZASTÓJ o którym zawsze mowa. Jeszcze mnie nie dopadł, więc wszystko przede mną

194cm - idelanie dla mnie
tyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:54   #2106
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

hmmm Bottega skoro tak mówisz, to tak pewnie jest

wysocy faceci.... mmm...

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:59   #2107
mroowi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
Haha, chciałabym, ale aż tak tego nie widać Tzn. wiadomo, ja widzę, szczególnie z brzucha, ale dla osób trzecich jak byłam pulchna - tak jestem, JESZCZE Choć niektórzy coś tam zauważają.
LadyTooFat 10 kg na pewno jest zauważalne!!!
może głupio ludziom cię chwalić...
ja tak miałam 2 lata temu, też nikt niby nie zauważał ale najbliżsi i ja owszem
no chyba że jeden kolega mojej siostry, który mnie z nią pomylił, a ona była mniejsza ode mnie jeszcze o 15 kg...

Edytowane przez mroowi
Czas edycji: 2011-10-29 o 18:05
Stary 2011-10-29, 18:11   #2108
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mroowi Pokaż wiadomość
LadyTooFat 10 kg na pewno jest zauważalne!!!
może głupio ludziom cię chwalić...
ja tak miałam 2 lata temu, też nikt niby nie zauważał ale najbliżsi i ja owszem
no chyba że jeden kolega mojej siostry, który mnie z nią pomylił, a ona była mniejsza ode mnie jeszcze o 15 kg...
No to musiałaś mieć niemałą radość z takiej pomyłki

I 10 kg na pewno widać kochana, prawde Ci tu mówią
W końcu skądś musiałaś się ich pozbyć. No chyba że ubraniami swoje efekty cudne maskujesz
Stary 2011-10-29, 18:14   #2109
gamilla
Raczkowanie

Wredna- 117,6....115....113,6....112,4
gamilla-110....106,5....104,5....101,6....99,2....97,9 ...97...96,1....95,2...94 ,2
Tyszka_-110......97....94,8.....9 3,6....92,3....91,2...... 89,9....89
czwarta_plaga_egipska-108....98....97,7....96,2....95,5....93,8. ....93,1.....92....93.... 90
Gamonek-100,3....99,1
blekitna_nasturcja-100....94....93,2....92,7
Passskud-98.....95....93
Fiolusiek-98
KarolinaAgata-96,5
mysiunia85g-96.....95...93,5
KsiężniczkaNocy-91
rutino-90,5....88,7
lidzia16-90
LadyToofat-89....88....87.....86.... 85,5....83,5....80,5..... 78,5
bottega-88,5....81,4.....80,6....80,2....79,4....78,6. ...76,9
Pandzia_2010-88
blueberrykiss-88
wybOrOowa-86,2.....84,3.....82,4.....81,4....81,3....81.. ..80,7....80,2....79,9
dorcia83-85,5
marzena22-84,5.....82.....82
dexterowaoo-83....85....83,5
Chucheria-83
laponka-83....80,6...78,9....78,2 ...77,6....76,7
Ivy85-82,5.....81,7
andzia1989r- 82....79,9
propedeutyka-81....79,3.....79,1
whisky79-80....66,8....65,9....64, 8...64,1
Marina89-80
szminka2010-79
katiennn-78,2.....72,0.....71,4
la'Mbria-78....76
Natie7-78
Pasasymphonia-76.....71,9.....69,7....69,3
Nicky_1981-73....70,2
MaryAnne-73....72,1....69,9
Eldo_rado-71....65....63,4....63
o strzelec-70
f_ola-65....65....63,9....63,6... 63,2

gamilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:22   #2110
KsiezniczkaNocy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
dziewczyny, co myślicie?
idę dziś na wesele- może być?

http://img821.imageshack.us/img821/7163/dscn0209m.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/2879/dscn0206g.jpg

PS tylko nie sugerujcie mi obcasów- wiem, że były by lepsze, ale z pewnych przyczyn nie mogę
Wyglądasz na prawdę cudownie, nie dość, że masz świetną talię, to jeszcze odziałaś się w cudowną sukienkę Na prawdę, super.
Zostało 18.9kg
KsiezniczkaNocy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:24   #2111
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tyszka_ Pokaż wiadomość
Na pewno uda Ci się 6 dorobić.
Tylko w trakcie świąt trzeba będzie wysiłek fizyczny chyba o 300% zwiększyć haha
Mi się też marzy 7 na nowy rok
Czyli 2 miesiące i 9 kg. Cel realny. Chyba, że w końcu dopadnie mnie ZASTÓJ o którym zawsze mowa. Jeszcze mnie nie dopadł, więc wszystko przede mną

194cm - idelanie dla mnie
Dzięki za wiarę Bardzo bym chciała, myślę, że to pomogłoby mi się dowartościować. Moje najbiższe kumpele nie dość, że są niskie (156cm i 160cm), to jeszcze chudziutkie. Zawsze chciałam być taka drobniutka.
Idziesz jak burza, więc myślę, że Twój cel jest jak najbardziej możliwy do spełnienia U mnie są straszne przestoje... najdziwniejsze jest to, że pojawiają się wtedy, gdy dzień wcześniej bardzo staram się spalić dużo kcal i trzymać dietę. Nie wiem, może zakwasy po ćwiczeniach, albo spuchnięte mięśnie powodują wzrost wagi?

wysocy faceci... hmm sprawiają, że czuję się malutka i słodka, a przy nich bezpieczna Ale mój TŻ choć niewysoki, to też daje mi takie poczucie

Jestem umówiona do poradni dietetycznej na za 2 tyg. O ile na studiach nie zawalą mnie robotą, to pojadę (jest w innym mieście, tam, gdzie mieszkają moi rodzice). Nie mogę się doczekać... potwornie zależy mi na tym by osiągnąć mój wagowy cel i czuć się dobrze w swoim ciele.

Dziś zmierzyłam 2 kostiumy kąpielowe. Pierwszy kupiłam sobie pod koniec sierpnia (planowałam zabrać go ze sobą w połowie września na wyjazd, ale nie pojechaliśmy), jest dwuczęściowy. Kupując go wzięłam nieco za mały (z nadzieję, że zrzucę), cisnął mnie w niektórych miejscach, dziś wyglądałam w nim dużo lepiej, dól pasuje idealnie, ale trochę boczki widać (ze 2cm), brzuch lepszy, bo mniejszy, góra tez wygląda lepiej, ale ten kostium ma to do siebie, że trzeba mieć szczupłe plecy, ponieważ inaczej robią się "motylki" pod pachami. Ogółem wygląda to lepiej, jednak jeszcze sporo do poprawki- szczególnie górne partie. Drugi kostium jest stary, jednoczęściowy, od dawna nienoszony ze względu na to, że wyglądałam w nim jak w ciąży, nie mogłam patrzeć w lustro. Dziś zmiana na +, TŻ był zachwycony, brzuszek nieco wypukły, ale zdecydowanie nie ciążowy. Do poprawki- brzuszek, górna część ud + standardowo ramiona, plecy (ale w tym nie wyglądają tak źle).
Oprócz tego zmierzyłam taką seksowną czerwoną koszulę nocną z satyny i bardzo się ucieszyłam, bo na brzuchu nie jest ciasna, a luźna,ogólnie dużo lepiej, ale postanowiłam, że będę ją nosić dopiero, kiedy dobiję do 70kg. Do tego czasu muszę stracić parę cm w plecach i pod biustem, bo to są miejsca w których wygląda najgorzej i nieco mnie uciska przy większych ruchach.

Jak wyzdrowieję i znajdę czas, to znowu zacznę chodzić na basen 1-2 razy w tyg., w tym jednoczęściowym kostiumie.

Stary 2011-10-29, 18:28   #2112
KsiezniczkaNocy
Raczkowanie

Cytat:
Haha, chciałabym, ale aż tak tego nie widać Tzn. wiadomo, ja widzę, szczególnie z brzucha, ale dla osób trzecich jak byłam pulchna - tak jestem, JESZCZE Choć niektórzy coś tam zauważają.
Jeśli u mnie widać spadek pięciu kilogramów, w sensie ja widzę, rodzina widzi to u Ciebie NA PEWNO widać spadek dziesięciu kilogramów

A tak w ogóle to dzisiaj się zważyłam. Było 89,5kg
Mam nadzieję, że nadal będzie spadać <3

Dzisiaj zjadłam
I: Serek wiejski, 50g wędliny pieczonej, pomidor
II : Jabłko
III : Zupa z kapusty, fasola czerwona i przyprawy
IV : Biały ryż z pieczoną piersią kurczaka na ostro i buraczkami
V : Jogurt bakomy

Łącznie jest to 1250 kalorii.
Białko: 80,5grama
Węglowodany: 221grama
Tłuszcze: 26,95grama

Wynik węglowodanów jest przerażający. Nie wiedziałam, że ten jogurt ma tyle węgli. Głupia, nie spojrzałam na etykietę No ale mam nauczkę.

A poza tym właśnie wróciłam z godzinnego spaceru z psem i planuję jeszcze z godzinkę rowerka, bo po co oglądać serial w bezruchu
Zostało 18.9kg

Edytowane przez KsiezniczkaNocy
Czas edycji: 2011-10-29 o 18:39
Stary 2011-10-29, 19:40   #2113
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Dziękuję bardzo Wygląda na to, że białek chyba jem za mało. Ale to akurat wczoraj, a tak to nie wiem. No nic, będę stawiać na wyczucie jedynie, a waga mi spada, więc chyba jest ok.

Właśnie... Nie mogę w to uwierzyć... Waga od poprzedniego piątku spadła o 2kg!!! Ważę 78,5kg! Doczekałam się siódemki na początku i to po prostu dla mnie niewiarygodne, że już, już teraz...

Ah, plago, te ceny właśnie są najgorsze A tak chętnie kupiłabym czasem ciasteczka owsiane!!
brawo! A co do ciach- upiecz je

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
dziewczyny, co myślicie?
idę dziś na wesele- może być?

http://img821.imageshack.us/img821/7163/dscn0209m.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/2879/dscn0206g.jpg

PS tylko nie sugerujcie mi obcasów- wiem, że były by lepsze, ale z pewnych przyczyn nie mogę
boska jesteś dziewczynooooooooooo!
Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
Najlepsze nogi w sieci.

Wyglądasz oszałamiająco.
Lubi e to!

Cytat:
Napisane przez whisky79 Pokaż wiadomość
Kochane moje,dlaczego nie korzystacie ze stronki http://www.ilewazy.pl/?Tam sa zdjecia porcji(garsc,szklanka,lyz ka-zelezy do wazonego produktu lub potrawy)i dla tej porcji podane zarowno kcal jak i ilosc bialka,tluszczy,wegli,itd .
U mnie dzis na sniadanie wjechal kawalek tortu z kawusiPo torta dzis rano moj TZ sie wymknal do sklepu i wszedl z zapalonymi na nim swieczkami spiewajac(tzn falszujac)Happy Birthday.A ja,ze mam aktualnie PMS az sie ze wzruszenia poplakalam prawie.Na obiad chyba gdzies do restauracji pojdziemy.
A tu dla Was torciki moje zdjecie,pierwsze jako 32-latki
Ekstra! Tryliard lat Kochana!

Cytat:
50g nie jest, jest akurat Chodziło mi bardziej o 30g Wychodzi tego mała garstka tylko, a przynajmniej dla mnie (w porównaniu z tym, ile kiedyś jadłam), to malutko.

Eldo, tak patrzę, że masz170cm, czyli jesteś trochę wyższa ode mnie Kurcze, naprawdę masz super budowę, ta talia boska w ogóle dziękitej budowie wyglądasz na taką malutką, drobniutką, a ja zawsze chciałam tak wyglądać Zazdroszczę
I ja te z zazdroszczeeee
Cytat:
Ja mam dziś humor do nie wiedzieć czemu. Głowa mnie boli, apetytu tez nia mam. Zjadałam rano krome z polędwicą, potem jajecznice z dwóch jaj i mała kromeczka chlebka, ryż z papryką, cebulą i serem.

Moj mąż właśnie smaży racuszki z jabłkami. Pewnie bedzie kusił.

Strippi
Trzymaj si e i jedz ładnie
Cytat:
Facet to najgorsza motywacja z możliwych bo rózne rzeczy się w związkach dzieją a potem po rozstaniu są problemy

Cytat:
Z tarczycą nie mam problemów.
Jem różnorodnie, dużo warzyw i wody.
Ćwiczę co 2 dni po około 50 min. rowerek i orbitrek, czasem jakieś zajęcia…
Z NNKT jadam pestki dyni, sezam i oliwe z oliwek lub winogron
Na razie wdrażam się w diety i nie ważę pokarmów ale staram się jeść naprawdę mało kalorii
Dwa lata temu przy podobnej diecie schudłam 10 kg w 4 miesiące ale nie ćwiczyłam wtedy, a teraz ledwo 3 kg w dwa miesiące… we wrześniu ćwiczyłam częściej, nawet 5 X z tygodniu.
Widocznie coś źle robisz. Postaraj się piliczyć kalorie i raz czy dwa zważyć lub korzystać z tabel w sieci kilka dni by zobaczyć jak z tym jedzeniem jest

Cytat:

f_ola
Ja tam faceta od stycznia nie mam i mi dobrze w tym stanie Pomyliłaś mnie Botteguś( i wywołałaś wilka z lasu huehue)

Cytat:
Napisane przez KsiezniczkaNocy Pokaż wiadomość
Jeśli u mnie widać spadek pięciu kilogramów, w sensie ja widzę, rodzina widzi to u Ciebie NA PEWNO widać spadek dziesięciu kilogramów

Dzisiaj zjadłam
I: Serek wiejski, 50g wędliny pieczonej, pomidor tutaj wrzucić węgle
IV : Biały ryż z pieczoną piersią kurczaka na ostro i buraczkami brązowy ryż
V : Jogurt bakomy jak już chcesz to wiesniak/homo i warzywka

A poza tym właśnie wróciłam z godzinnego spaceru z psem i planuję jeszcze z godzinkę rowerka, bo po co oglądać serial w bezruchu
U mnei kiepsko. Mam rozregulowany tryb Rozpacz :/

S: musli z jogurtem +grejpfrut
IIŚ: kanapka z filetem z indyka, ogórkiem +2 łyżki homo
O: miseczka zupy wielowarzywnej
P: miseczka zupy wielowarzywnej+kawa lek gotowanej piersi
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:52   #2114
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:

Dzisiaj zjadłam
I: Serek wiejski, 50g wędliny pieczonej, pomidor
IV : Biały ryż z pieczoną piersią kurczaka na ostro i buraczkami
V : Jogurt bakomy

Wynik węglowodanów jest przerażający. Nie wiedziałam, że ten jogurt ma tyle węgli. Głupia, nie spojrzałam na etykietę No ale mam nauczkę.

Coś tu źle obliczone hmm.
Białko 80,5g x4 = 322kcal
Węgle 221g x4 = 884kcal
Tłuszcze 26,95g x9 = 242,5kcal
W sumie 1448,5 kcal wychodzi wg tej rozpiski.
Gdzieś tu się czai jakiś błąd chyba.

Jogurtu niestety są bardzo węglowodanowe. Są dosładzane po prostu. Lepiej jest już do naturalnego wrzucić owoce i zmiksować, ale to raczej na śniadanko a nie kolację. Biały ryż warto zamienić na brązowy.

Od momentu gdy znalazłam hulahop też mam takie podejście do seriali
I przez to siniaka na kości biodrowej już ;p

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2011-10-29 o 19:53
Stary 2011-10-29, 20:05   #2115
Bottega
Zakorzenienie

Tyszka, a dlaczego liczysz akurat razy 4? Nigdy nie słyszałam, że jest jakiś przelicznik.

Stary 2011-10-29, 20:16   #2116
mroowi
Raczkowanie

f_ola
policzyłam dzisiejsze kalorie:
1624 kcal
wg moich obliczeń tyle powinnam jeść na redukcji ...

B-87 g
W- 151 g
T- 60 g (dużo ale to wszystko z pestek dyni, oliwy do surówki i smażenia, turka do kanapki)

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Tyszka, a dlaczego liczysz akurat razy 4? Nigdy nie słyszałam, że jest jakiś przelicznik.
tu sobie poczytaj:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...33&postcount=1

ale ja nie tylko tu to czytałam, tzn w kilku źródłach
Stary 2011-10-29, 20:26   #2117
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
f_ola
policzyłam dzisiejsze kalorie:
1624 kcal
wg moich obliczeń tyle powinnam jeść na redukcji ...

B-87 g
W- 151 g
T- 60 g (dużo ale to wszystko z pestek dyni, oliwy do surówki i smażenia, turka do kanapki)
Nawet dobre tłuszcze trzeba ograniczać
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:38   #2118
KsiezniczkaNocy
Raczkowanie

Cytat:
Coś tu źle obliczone hmm.
Białko 80,5g x4 = 322kcal
Węgle 221g x4 = 884kcal
Tłuszcze 26,95g x9 = 242,5kcal
W sumie 1448,5 kcal wychodzi wg tej rozpiski.
Gdzieś tu się czai jakiś błąd chyba.

Jogurtu niestety są bardzo węglowodanowe. Są dosładzane po prostu. Lepiej jest już do naturalnego wrzucić owoce i zmiksować, ale to raczej na śniadanko a nie kolację. Biały ryż warto zamienić na brązowy.

Od momentu gdy znalazłam hulahop też mam takie podejście do seriali
I przez to siniaka na kości biodrowej już ;p
Hmmmm. No sama nie wiem...
Miałam oglądać serial, ale wzięłam książkę do łapek i ją czytałam. I tak przejechałam 35,5km w 85 minut Uwielbiam coś robić jadąc rowerkiem.
Zostało 18.9kg
Stary 2011-10-29, 20:46   #2119
mroowi
Raczkowanie

fajnie, ja tez lubię coś oglądać ćwicząc

policzyłam sobie kilka dni i tak się mieszczę do 1700 kcal

niby moje zapotrzebowanie to 1925 kcal więc 1700 to chyba za dużo co?
Stary 2011-10-29, 20:49   #2120
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Hmmmm. No sama nie wiem...
Miałam oglądać serial, ale wzięłam książkę do łapek i ją czytałam. I tak przejechałam 35,5km w 85 minut Uwielbiam coś robić jadąc rowerkiem.
Przyjemne z pożytecznym
Własnie skończyłam oglądać Greys Anatomy i całe 42 minutki hulałam sobie. W trakcie tego nie czuć, ale teraz jak usiadłam to w udach mi aż mięśnie drgają. Dziwne :| Nawet po 10km biegu tak nie miałam :|
Stary 2011-10-29, 20:52   #2121
mroowi
Raczkowanie

a te tabele kalorii na http://www.tabele-kalorii.pl/ czasem się mylą np liczą 370 kcal za 1 kromkę ryżowego pieczywa a jest 37 kcal, tak samo z oliwkami, a kalkulator liczy całe 100g...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Przyjemne z pożytecznym
Własnie skończyłam oglądać Greys Anatomy i całe 42 minutki hulałam sobie. W trakcie tego nie czuć, ale teraz jak usiadłam to w udach mi aż mięśnie drgają. Dziwne :| Nawet po 10km biegu tak nie miałam :|
inne partie mięśni
ja tez tak mam jak idę na jakieś ćwiczenia na które chodzę rzadko

Stary 2011-10-29, 21:01   #2122
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zjadłam 2 maluśkie mężowskie racuszki Ale jak mogłam odmówić jak się tyle napracował

Jakiś bezsensu dzien mam dzis. Choć bezsłodyczowo od niedzieli się trzymam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 21:02   #2123
gamilla
Raczkowanie

Do obliczania kalorii, węgli, białek i tłuszczu polecam www.ilewazy.pl
Prosty w obsłudze, fajne zdjęcia i mnóstwo produktów
Stary 2011-10-29, 21:06   #2124
KsiezniczkaNocy
Raczkowanie

Cytat:
Przyjemne z pożytecznym
Dokładnie, ja też po rowerku czułam drganie mięśni.
Zostało 18.9kg
Stary 2011-10-29, 21:06   #2125
mroowi
Raczkowanie

a zlicza cały dzień jak na http://www.tabele-kalorii.pl/ ?
Stary 2011-10-29, 21:08   #2126
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
a te tabele kalorii na http://www.tabele-kalorii.pl/ czasem się mylą np liczą 370 kcal za 1 kromkę ryżowego pieczywa a jest 37 kcal, tak samo z oliwkami, a kalkulator liczy całe 100g...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

inne partie mięśni
ja tez tak mam jak idę na jakieś ćwiczenia na które chodzę rzadko

Tak tak wiem, tylko takie dziwne drganie mięśni, którego nie miałam nigdy po ćwiczeniach. Już przeszło : )

Cytat:
Zjadłam 2 maluśkie mężowskie racuszki Ale jak mogłam odmówić jak się tyle napracował

Jakiś bezsensu dzien mam dzis. Choć bezsłodyczowo od niedzieli się trzymam
Zjadlaś to już po fakcie, możemy Ci tylko po tyłku dać
Tłumaczenie "Ale jak mogłam odmówić jak się tyle napracował" mnie nie przekonuje. A jak mogłaś się skusić skoro tyle pracujesz na to, aby waga spadała?

Cytat:
Napisane przez gamilla Pokaż wiadomość
Potwierdzam : )
Stary 2011-10-29, 21:23   #2127
mroowi
Raczkowanie

tyszka_ czasem tak jest jak zjemy za mało i organizm po takim wysiłku nie ma siły, coś mi się takiego o uszy obiło...

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

wg tego drugiego kalkulatora kalorii dzisiejsze posiłki wyniosły o 300kcal mniej...
jak mam to rozumieć?
porażka

Edytowane przez mroowi
Czas edycji: 2011-10-29 o 21:27
Stary 2011-10-29, 21:26   #2128
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wiem wiem. Należy mi się łomot. Ale delicjom Milki się oparłam (to tak na usprawiedliwienie sama przed sobą).

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 21:35   #2129
gamilla
Raczkowanie

Tak zlicza, i nawet zapisuje więc nie musisz pod koniec dnia liczyć, tylko sobie dokładasz to co zjadłaś
Stary 2011-10-29, 21:37   #2130
whisky79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gamilla Pokaż wiadomość
Ja tez bardzo lubie ta stronke-bo sa fajnie podane wartosci dla porcji produkty badz potrawy.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości