|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Damskie zapachy uwielbiane przez mężczyzn...
Na facetach w moim otoczeniu największe wrażenie robi o dziwo Amor Amor - ja się przyznam bez bicia, że polubiłam go chyba głównie dlatego, że jest komplementogenny jak żaden inny
![]() No i TŻ go uwielbia - chociaż jest na etapie że uwielbia wszystko czym pachnę, więc to raczej nie jest obiektywna opinia - zresztą mam zamiar wytoczyć cięższe działa i sprawdzić czy oprócz słodkości,kwiatków i owocków spodobają mu się kadzidła, szypry i oudy
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), jednak na mnie i tak najbardziej działa Anioł w wersji EDP jak i EDT. Chyba jakiś sentyment mi pozostał. No i Kingdom jest niesamowity.A co do oudów, to polecam na testy Opus V, kompozycja jest wprost niesamowita i przypuszczam, że na kobiecie kwiaty (irys i róża) w połączeniu z dość delikatnym drzewem agarowym może działać jak afrodyzjak. Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2012-04-10 o 07:27 |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio wypachniłam się Lolitą Lempicką EDP nabytą na wspólnych zakupach i mój TŻ dosłownie oszalał na punkcie tego zapachu. Przez cały wieczór nie mógł oderwać ode mnie... nosa
Chyba pomyślę o zakupie całego flakonu
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Od lat:
Kenzo D'ete stara wersja Cacharel Amor, Amor Givenchy Hot Couture EDP, EDT Pisalam juz w innych watkach na temat "uwodzenia" mezczyzn tymi zapachami .Naprawde nie wiem co powoduja te pachnidla w mozgach mezczyzn (szczegolnie obcych), ze zaciagaja nosem kiedy obok nich przechodze . Moja temperatura ciala wieje chlodem, wiecznie mi zimno, niby cieplo oddaje cala subtelnosc zapachu u mnie jest na odwrot i z doswiadczenia wiem, ze kiedy kostnieje z zimna wody perfumowane czy toaletowe w/w tworza wokol mnie bardzo przyjemna won , kiedy przebywam w cieplym pomieszczeniu i moj organizm zaczyna sie ogrzewac te same perfumy wytwarzaja zupelnie inny zapach, jak dla mnie drazniacy i zbyt mocny.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Amor Amor święta racja- dla mnie słodki zwyklaczek, ale mężczyźni za nim szaleją.
Versace crystal noir- wieczorowiec uwielbiany przez facetów euphoria- bardzo komplementowana, ale nie przez wszystkich (jako seksowna ,zmysłowa) No i co mnie bardzo dziwi mocno komplementogenny jest versace bright crystal (psikam się nim właśnie ze względu na komplementy, bo ja w nim czuje tylko kwiatki jak w antyperspirancie )
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Znajomy szalał na punkcie Mademoiselle. Uwielbiał ten zapach i z łatwością rozpoznawał go na ulicy.
Sporo komplementów od facetów zebrałam za pralinki Sephory, Un Bois Vanille Lutensa, a prym zdecydowanie wiedzie Mugler z Alienem na czele Mojemu ostatnio przypadł do gustu Idole d'Armani. Mimo to, jestem zdania, że co facet to inny nos
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Mój męzczyzna jak nigdy wczesniej tego nie robił domaga się abym dla niego używała(ubierała się) w Angel Innocent
Ma poprostu świra na punkcie tego zapachu Jak do tej pory wszystkie zapachy były albo takie tam, albo na ładne, albo bleeeee to niewinny jest wspaniały Jak jakiś afrodyzjak normalnie Musze jeszcze dodać że nie tylko on go tak komplementuje ale i inni męzczyżni robia maślane oczy , ale o tym mu oczywiscie nie powiem
|
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Mój najbardziej lubi Feerie,Black XS. Zresztą. Lubi wszystkie z wyjątkiem Euforii (prycha)
|
|
|
#69 |
|
BAN stały
|
Rzeczywiście Innocent ma w sobie coś takiego, że działa jak afrodyzjak
![]() Ja co prawda nigdy nie słyszę bardziej wyszukanego komplementu, niż "pięknie pachniesz", ale jak pachnę Innocentem, to słyszę: "dziś wyjątkowo pięknie pachniesz"
Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2012-04-22 o 15:00 |
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Alien robi dosłownie furrore zwlaszcza wieczorami
!Lady Million wieeele razy komplementowany na mnie. Bright Crystal też się podoba ![]() no i chyba jeszcze Ephoria choć już nie zawsze.
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
Trzy grosze od mężczyzny:
Must de Cartier Joop! Le Bain klasyczna EDT Fendi Salvador Dali: Femme [vintage] Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2012-06-26 o 17:52 |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
na mojego męża najsilniej działa angel edp...
![]()
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Piękny uwielbia na mnie:Hypnotic Poison,Sensuous edp. i Royal Muska
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
mysle , ze facetom podobaja sie kwiatowe/owocowe zapachy
|
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Na urodziny kupiłam siostrze Calypso Piguet'a. Wielu mężczyzn w jej firmie chwaliło zapach
![]() Moje najcześciej chwalone zapachy, to Sauvignonne (niedawno zebrałam kilka komplementów od Panów ), a kiedyś uwagę zwracałam Cat Deluxe...ale to już dawno temu
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;34939939]A mnie się wydaje, że zwyczajnie spamujesz
[/QUOTE]Za Lucho |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Mój facet lubi bardzo Daisy M. Jacobsa i Chloe edp
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;33439615]Koleżanka ma i używa namiętnie Amour Amour, nie powiem fajny (choć przesadza często z aplikacją
), jednak na mnie i tak najbardziej działa Anioł w wersji EDP jak i EDT. Chyba jakiś sentyment mi pozostał. No i Kingdom jest niesamowity.A co do oudów, to polecam na testy Opus V, kompozycja jest wprost niesamowita i przypuszczam, że na kobiecie kwiaty (irys i róża) w połączeniu z dość delikatnym drzewem agarowym może działać jak afrodyzjak.[/QUOTE] Hm... Opus V powiadasz... muszę wypróbować ponownie, stoi w odlewce nieczęsto używany ze względu na charakter i siłę rażenia.
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Już na zawsze takim zapachem będzie dla mnie Lacoste Pour Femme. Idealnie pasuje do brunetki.
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Podpinam się pod opiniami o Hot Couture edt w starszej wersji - męski trup ściele się gęsto, oczywiście padają z zachwytu, a tak na serie serio to komplementów zebralam mnóstwo właśnie za ten zapach, żaden inny nie robił takiego wrażenia na mężczyznach.
Także kobiety często pytały czym tak pięknie pachnę
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
a ze swiezaków co panom sie podoba?
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;36756812]Pany wolą jednak killery
[/QUOTE]ja również myślal że faceci wolą killery ale trafiłam na dziwny okaz chce mu się przypodobać więc szukam odp zapachu ![]() wiem ze nie lubi słodkich nie lubi czekolady nie lubi róży w perfumach nie lubi pudrowych większosc śmierdzi mu babcinymi zapachami ok zapachem dla niego jest PENHALIGON'S Amaranthine ale tylko ok ![]() Sam używa Zanzibaru albo Aqua di gioi. Co ja mam z nim zrobić :P mam wielką kolekcję konkretnych niszowców i stopniowo się jej pozbywam bo dla niego to wszystko smierdzi jak bazarkowe perfumy za 50 zl. Więc drodzy Panowie proszę o podpowiedź jakie świeżaki by mu mogły sposobać się bo ja jestem tylko głupią babą która się zna tylko na bazarkowych niszowcach :P
START 1.05.2013 91....................... .......................91 65....................... .......................60 86....................... .......................90 Edytowane przez KlatkaNaPtaszka Czas edycji: 2012-09-26 o 07:45 |
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Ja swojemu od dobrych kilku lat podsuwam pod nos różne zapachy i zawsze jest odp typu "może być" lub "e tam". i na serio tylko dwa mu sie serio podobają number one Pret a porter i Midnight Poison. To skrajny przypadek znieczulicy zapachowej bo ciężko go sprowokować zapachem a te dwa działają zawsze i przynajmniej przytulanie mam kiedy zechcę.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
mój, który na wszystkie zapachy prycha i kręci nosem powiedział, że ładne na: DKNY Women (wieża), toleruje tez AA Herba Fresca.
Ostatnio mnie zadziwił, psiknęłam nadgarstek Womanity ToF i juz byłam przygotowana na wielkie gromy, (bo to słodziak koszmarny przez pierwsze 3-4 godz, zanim nie staje się jak klasyk), a on wchodząc do domu, co tu tak ładnie pachnie (no ale tego zapachu to z kolei ja nie trawię, przez ten sos chutney)
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
Mój uwielbiał J'ose - Eisenberga, a że jest to unisex, używał sam (wersja męska pachnie identycznie).
Poza tym zapachem, nie toleruje żadnych słodkich (a ja uwielbiam ). Raczej wręcz ostrzejsze zapachy jak Versace - Versus.
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie istotne ![]() Dla mnie najistotniejsze jest to żeby zapach którego używam odpowiadał mi a nie innym i uważam, że samym zapachem nie złowimy sobie ciacha ![]() Jeśli jest to Twój mężczyzna i tak fuja na Twe zapachy, to niech Cię zabierze do perfumerii, potestujcie razem i jak znajdziecie coś co Wam obojgu się bardzo spodoba, niech Ci sprezentuje |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

), jednak na mnie i tak najbardziej działa Anioł w wersji EDP jak i EDT. Chyba jakiś sentyment mi pozostał. No i Kingdom jest niesamowity.
Chyba pomyślę o zakupie całego flakonu
. 

). Raczej wręcz ostrzejsze