|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Nie obcinam. Dzisiaj mam dzień z serii "szkoda mi nawet podcinać końcówki"
ehhh, kobiety...
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:52 |
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysia m: lubię i proste i kręcone Ale nie potrafię jeszcze wydobyć ze swoich włosów ładnego skrętu
Edytowane przez mango_91 Czas edycji: 2011-10-05 o 20:54 |
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
mango, fale dobrze podkreśla dyfuzor i nałożony wczesniej odpowiedni stylizator, który podtrzyma skręt. Jesli fale sa leciuchne, jak np u mnie, to bez stylizatora moge miec całkiem proste włoski. Przy małej tendencji do skrętu jest trochę roboty, żeby ten skręt podkreślic. Mnie to osobiscie wnerwia i po kilkunastu próbach powrotu do fal, odpuszczam sobie i zostawiam tak jak jest, czyli lekko wygniecione, a na okazję uzywam suszarki i szczotki. Przyznaje szczerze, ze nieraz mi sie nie chce, tym bardziej, że raz chcą współpracowac i raz nie i wteyd, gdy nie chca, włosy pozostaje wyłacznie związac lub upiąć. a juz w sezonie zimowym, pod czapką, robią co chcą. Czasem wolę byc uczesana
![]() U mnie wczoraj było załamanie zapuszczeniowe i gdyby nie brak kasy, pewnie znów ucięłabym.. ale jakos przezyłam i dzis jakos nie chce mi się ścinac Szkoda trochę by było. Ale podciąc bede musiała, bo schodze z cieniowania wrrr...!
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlosy wyrownalam (co prawda mialam nie, ale jednak nie wytrzymalam w postanowieniu
no i teraz do oporu zapuszczam w dlugosc (lacznie z grzywa) we wrzesniu byly takie mocno scieniowane, z dlugim ogonem, teraz sa na rowno
|
|
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:52 |
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam takie nijakie fale. Raz są ładne a innym razem nie i ledwo je widać. Zależy od tego, jaki moje włosy mają akurat kaprys^^Wczoraj były ładne (ale miałam warkocza), dziś już niekoniecznie ![]() Też mam takie załamania. Czasami mnie wkurzają moje fryzury i mam ochotę sciąc na prosto wszystko, ale potem mówię: nieee, zapuszczamy, poczekamy aż urosną
|
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dzieli jakies 4 cm od równego tyłu. Chce zrównac do wierzchniej warstwy, ale stwierdziłam, ze jednak jest ona troche za krótka by teraz ciąc i zetnę na poczatku grudnia. Akurat 4cm będzie wiecej. Nie wiem co mnie podkusiło na to cieniowanie tyłu.. bob bobem, no odechciał mi się w swoim czasie i juz. Ale na diabła cieniowałam tył na bombkę. Zamiast bombki wyszła srąbka z baaardzo krótką wierzchnia warstwą i niezbyt równymi podcieniowaniami ponizej i wychodze z tego od kwietnia.. pół roku. Buuu. Cytat:
ja tez chodze w stylu boho chic, wszędzie lata, wszedzie nierówno :P i udaje, ze to zamierzone
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam podobnie. Włosy zawsze miałam długie ale malowałam chemicznie i ta czesc malowana jest w złym stanie. Próbuję zapuszczać i jednoczesnie podcinać końce w związku z czym ciągle mam tę samą długosc i ciągle widoczne poprzednie zniszczenia.
Na dodatek odhodowuję też grzywkę, a boki miałam cieniowane i obecnie wyglądam jak topielica z grzywką zakręcającą się tak jak jej sie chce i sięgającą za oczy. Myślę znowu o podcięciu, ale wiem,że i tak dopoki nie odhoduję grzywki nic to nie da. Nigdy chyba nie będę wyglądać jak zadbana kobieta.
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
No to i ja wrzucę zdjęcia swoich kudłów :p
Nie jestem zadowolona z ich kondycji, przez rozjaśnianie trochę się łamią, ale chyba nie jest źle patrząc na zdjęcia ![]() Zdjęcie 1- włosy po umyciu, jeszcze odrobinę wilgotne (tło czarne, bo było niewyjściowe )Zdjęcie 2- włosy po całonocnym zawinięciu w gumkę metodą "na skarpetkę". Na początku ładnie się skręcają, po kilku godzinach są już proste ![]()
|
|
#3102 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
jak wygląda metoda na skarpetkę....bo ja ciemna
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tu jest link do tematu o tym : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=552146&page=43 na stronie 45. jest wrzucony jeszcze filmik nie umiem tego opisać
|
|
|
#3104 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
![]() Pisałam kilka miesięcy temu...o tym, jak to czekam na porost....że się niecierpliwię.... Odpuściłam czekanie urosły nieostrzeżenie same. Pielęgnacja oczywiscie w tym. I słyszę teraz: jaakie ty masz już długie włosy ![]() Także tego....nie spinać się dziewczyny, czekać, czekać... |
|
|
|
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
hej mogę się dołączyć?? ja zapuszczam od grudnia od króciutkich włosów takich naprawde króciutkich z wygolonym bokiem coś jak zielińska. teraz mam włosy gdzieś do brody i kompletnie nie wiem co z nimi zrobić i jak je ułożyć wydaje mi się że we wszystkim mi brzydko już nawet chciałam znów na krótko je ściąć.
|
#3106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to byłaby satysfakcjonujaca długośc, dla siebie to nawet chcę trochę krótsze A próbowałas robić tą skarpetkę na wilgotne włosy, w które wgnieciony jest jakis stylizator np 'pantene loki i fale odż bez spłukiwania', moze trzymałyby się dłużej Bardzo fajny efekt ![]() Cytat:
ja tak osobiscie stoję and swoimi włosami, mierze je wzrokiem codziennie i zdaje się jakby stały w miejscu. W sumie dobrze jest włosy po prostu wiecej związywac, mniej uwagi im poswiecac i potem jak sie rozpusci to.. o jejku ![]() Cytat:
![]() jak nosisz wciaz zwiazane, to moze ponos rozpuszczone? bedziesz miała jakąs zmianę. Jak nosisz proste, to pokręc. Moze tak Ci sie uda oszukac ochotę na ścięcie.
|
|
#3107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przyszedł dzisiaj do mnie olej Sesa, nie mogę się doczekać wieczora, żeby już go nałożyć na włosy! |
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za miłe słowa!
Próbowałam je robić na piankę Nivea, lekko wilgotne, ale i tak się rozprostowały. Hmm widać taka ich natura Kiedyś miałam proste jak druty włosy, później bardzo się kręciły, a teraz znowu proste Ja jak mam taką szeroką gumkę na końcówce włosów to zawijam końcówki w stronę głowy i zawijam je z gumką aż się zrobi kok na głowie, o taki :
|
|
#3109 |
|
Przyczajenie
|
To i ja pokażę swoje włoski
Zapuszczam je od około 3 lat, obcinając końcówki (ok 4cm) co jakiś czas czy też cieniując je. 2 lata temu zrobiłam najgłupszą rzecz w swoim włosowym życiu, gdyż rozjaśniłam czarne włosy blond pasmami, po czym zafarbowałam je na karmelowy brąz. potem farbowałam już tylko brązami, choć po 2 tygodniach pasma były niestety znów blond. Aktualnie farbuję włosy średnimi brązami, gdyż z takimi jest najmniej roboty przy naturalnym, mysim brązie. Włosy myję co 2 dni wieczorem, po czym kładę się spać w mokrych, rozczesanych włosach (przez ostatnie kilka lat rano dzien w dzien myłam je i suszylam). Brałam mnóstwo tabletek, używałam cudactw na zniszczone włosy, a najbardziej kondycję moich włosów poprawiło rozstanie się z suszarką na 3 miesiące. Aktualnie biorę tylko vitapil, który prawdę mówiąc mało daje ![]() https://picasaweb.google.com/1018156...28527534682642 https://picasaweb.google.com/1018156...28552466251026
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja mam dzisiaj mierzenie i kuracje WAX-em, bo sobie ostatnio odpuscilam z powodu braku czasu
|
|
|
|
#3112 | |
|
Przyczajenie
|
hahaha kochana, już Cię uwielbiam! dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
te centymetry tylko denerwują.. bo nie rośnie i nie rośnie. a jak nie będziesz mierzyć, to któregoś dnia staniesz przed lustrem i powiesz: WOW! JA MAM NAPRAWDĘ DŁUGIE WŁOSY!
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Panie
Dołączam się do Was, również zapuszczam Zastanawiam się tylko nad jednym...Moje włosy nie są aż takie Super gęste jak niektórych dziewczyn i trapi mnie czy jest sens mieć je długie...Tj one właściwie są gęste ale niestety cienkie- od zawsze Nie ma tragedii, nie suszę, nie prostuję, właściwie żyją własnym życiem tylko czasami podcinane Chyba nie mają ze mną tak źle![]() Ostatnio zafarbowałam po praz pierwszy Jak myślicie, zapuszczać takie jakie są czy jednak nie? Lubie swoje długie włosy.. I wiem, że nie są złe ale przy długich włosach bardziej widać każde niedociągnięcie![]() Normalnie bardziej błyszczą tylko nie w tym świetle I przez ten warkocz <warunki domowe więc muszą być spięte z racji wygody xD> trochę się "pofalowały"![]() Fluorescensyjna Zgadzam się z tobą ![]() Też by mnie to tylko denerwowało
|
|
|
|
#3114 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
poza tym coraz modniejsze są upięcia plecione tj. warkocze, francuzy itd., więc koleżanko! Zapuszczamy! )
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Już jakiś czas temu pozbyłam się 10cm włosów i to było straszne
Ale były zniszczone...Fluorescencyjna skoro tak mówisz to będę zapuszczać A francuzy taak ładnie wyglądają!D
|
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis ide kupic sobie kupic opaskę , gumke do włosów i wsuwki i bedę jakoś spinac włosy
i odstawiam prostownice
|
#3117 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam ochote cos zmienic.. mysle o obcieciu wlosow do polowy szyi ale wiem ze potem bede zalowac
|
|
|
|
#3118 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
ja coraz częściej myślę o ścięciu tym bardziej że moja koleżanka fryzjerka ścieła a zapuszczałyśmy razem. w ogóle moje włosy mają teraz jakąś faze że ani w jedną ani w drugą i zostaje tylko koczek
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

ehhh, kobiety...

Ale nie potrafię jeszcze wydobyć ze swoich włosów ładnego skrętu

ja tez zakupilam