![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zdrada po alkoholu
Cytat:
![]() ![]() Obracając się w środowisku młodych ludzi, czy będąc w barze czy klubie młodzi piją na umór, ledwo chodzą a chlają i szukają zaczepki, są bezczelni, sypią głupimi komentarzami wręcz obleśnymi... a po trzeźwemu, co? głowa w dół i juz nie cwaniakuje ![]() trochę odbiegłam od tematu ale po prostu ludzie różnie reagują na alko. Mój chłopak jak po imprezie jest "pyknięty"to idzie spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Zdrada to zdrada nie ważne czy po alkoholu czy też nie... dla mnie to bez różnicy.
Alkohol nie powinien być usprawiedliwieniem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i rowniez w swiecie zwierzat, to psy lataja za sukami i je atakuja! Owszem, inicjatywa moze wyjsc z kazdej strony ale blagam mi , nie mow,ze facet ktory ma ochote na seks nie probuje do tego przekonac wybranki. tak faceci tlumacza zdrade:jakby mi ta laska na imprezie nie dala to bym cie nie zdradzil kochanie. Wina glupiej laski!! i tez uwazam, ze alkohol nie usprawiedliwia zdrady ale fakt faktem niektorym po alkoholu zupelnie odbija. Ale jesli ktos ma zakodowane ze zdradzic nie chce, to nie zdradzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przyczyna? Nie sadze, zeby alko bylo przyczyna... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do sytuacji ktora opisujesz - alko nie jest zadnym usprawiedliwieniem, ona jest tak samo winna jak on. Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli komuś po alkoholu odbija, to po prostu niech nie pije. Zdrada jest zawsze jakimś tam aktem woli. Ten, kto nie chce, nie zdradzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
fakt jest taki, że zdrada pozostaje zdradą bez względu czy popełnia się ją po alkoholu, czy na trzeźwo.
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
1.Skoro facet, czy kobieta nie panuje nad sobą i swoimi emocjami po alkoholu to po prostu nie powinny pić...
2. NIC nie usprawiedliwia zdrady 3. Jak już powiedziały moje przedmówczynie- alkohol jest TYLKO I WYŁĄCZNIE formą wyjaśnienia, tłumaczenia, usprawiedliwiania się w oczach swoich i osoby zdradzonej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
Zdrada po alkohlu,nie jest dla mnie żadnym usprawiedliwieniem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
a niby z jakiej racji?? to tylko taka dobra wymówka, na którą wiele osób się łapie. człowiek po alkoholu wie co robi. powinien myśleć. a co do facetów to jeśli jest pod tak duży wpływem alkoholu, że nad soba nie panuje to ma spore problemy z odbyciem stosunku. czyli żadne wytłumaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Nie usprawiedliwia w żadnym wypadku!
Jeśli się kogoś kocha, to nawet po pijaku ma się w świadomości, że zdrada to coś niedopuszczalnego.
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Gdyby mój facet zaczął się tłumaczyć, że zdradził mnie po alkoholu i to miałoby go usprawiedliwiać to jestem pewna, że bym z nim zerwała. Właśnie za takie głupie gadanie i tchórzostwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
astro-loszka
|
Przypomniało mi się jeszcze, że moi koledzy z poprzedniej pracy głosili tezę, że zdrada po pijaku i na wyjeździe się nie liczy
![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Nie nie nie nie! Nic nie usprawiedliwia zdrady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Czyż to nie jest bajeczne wytłumaczenie? - Kochanie byłem/byłam pijany/pijana, nic z tego nie pamiętam!
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy alkohol niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu związkowi i prowadzi do zdrady ![]() Zdrada to zdrada.
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Zdrada to zdrada, owszem.
Ale jednak alkohol to dla mnie jakieś tam okoliczności łagodzące[nie myśli się racjonalnie etc.] więc myślę, że bylambym w stanie taką zdradę wybaczyć ![]()
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Ale ja nie uważam tego za tlumaczenie
![]() Zdrada pod wplywem alkoholu poprostu nie jest aż tak świadoma jak na trzeźwo, nie myślimy wtedy racjonalnie. Dla mnie to są okoliczności łagodzące ![]() No i jeśli byłby to taki jednorazowy 'numerek' czy to po pijenemu czy na trzeźwo wybaczyłabym.
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
Przeczysz sobie i tyle. Piszesz, że zdrada to zdrada, a zaraz nazywasz to "jednorazowym numerkiem" jakby to było wypicie kawy, czy podrapanie się w plecy. Więcej szacunku do siebie.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-06-24 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem zdradę alkoholem tłumaczą głównie ludzie, którzy i tak nie potarafią być wierni w związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie uważam poprostu, że 'jednorazowy numerek' od razu powinien przekreślać mój związek. Co innego gdyby był to długi romans w który wchodzą uczucia i tak dalej ![]() Takie mam zdanie ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I w przeciwieństwie do której osoby powyżej- alkohol nie jest żadnym wytłumaczeniem dla mnie. Strasznie to głupie... Jak ktoś nie umie się kontrolować po pijanemu, to niech nie pije ;/ Taki to problem jak kogoś się kocha i nie chce go zranić??
DBaM o Się ![]() *zapuszczam włosy *wybielam kły ![]() *szukam motywacji coby popracować nad ciałem ![]() Edytowane przez niewyspana91 Czas edycji: 2010-06-24 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo gadki z chwilą zapomnienia, ja jako chwilę zapomnienia rozumiem spotkanie w parku i nagły seks na ławce w tym samym miejscu, ale poznanie się na imprezie a następnie pójście do czyjegoś mieszkania już jest działaniem z premedytacją a nie chwilą zapomnienia. no ale osoba zdradzająca zawsze znajdzie usprawiedliwienie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja bym chyba wybaczyła jednorazowy skok w bok. Nie powiem że by mnie to nie zabolało, nie mniej jednak nie skreślałabym od razu naszego związku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A kiedy to jest "numerek" - jak trwa 5 minut, czy godzinę? A gdyby się partner kochał z inną / innym przez 8 godzin - przez całą noc - nadal jest to jednorazowa zdrada? Czemu niektórzy tak chętnie wierzą, że z "jednorazowym" to się nie łączą silne uczucia? Podejrzewam, że często silniejsze, niż związane z nieudanym lub "takim sobie" seksem w związku. Taki "jednorazowy numerek" to można potem latami wspominać, rozpamiętywać, chociaż się zostało z partnerką. A jak facet by zdradził z innym facetem, to wtedy również "jednorazowy numerek" jest wybaczalny? A jak z naszą matką, czy siostrą? Etc. Mówienie z góry, że by się taki wybaczyło, bo to "jednorazowe" było, to dla mnie brak szacunku do siebie, jakieś dziwne przekonanie, że jak jest związek to pewnie będzie i z jedna zdrada, duża niepewność związku i zostawianie facetowi furteczki (a może bardziej sobie furteczki na tego typu "błędy"). Mój TŻ wie, że byłby kop w dupę - nie dlatego jest mi wierny (jest wierny, bo chce, a nie jak niektórzy ze strachu), ale jednak ma tą świadomość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.