![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zdrada po alkoholu
Cytat:
![]() ![]() Obracając się w środowisku młodych ludzi, czy będąc w barze czy klubie młodzi piją na umór, ledwo chodzą a chlają i szukają zaczepki, są bezczelni, sypią głupimi komentarzami wręcz obleśnymi... a po trzeźwemu, co? głowa w dół i juz nie cwaniakuje ![]() trochę odbiegłam od tematu ale po prostu ludzie różnie reagują na alko. Mój chłopak jak po imprezie jest "pyknięty"to idzie spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Zdrada to zdrada nie ważne czy po alkoholu czy też nie... dla mnie to bez różnicy.
Alkohol nie powinien być usprawiedliwieniem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i rowniez w swiecie zwierzat, to psy lataja za sukami i je atakuja! Owszem, inicjatywa moze wyjsc z kazdej strony ale blagam mi , nie mow,ze facet ktory ma ochote na seks nie probuje do tego przekonac wybranki. tak faceci tlumacza zdrade:jakby mi ta laska na imprezie nie dala to bym cie nie zdradzil kochanie. Wina glupiej laski!! i tez uwazam, ze alkohol nie usprawiedliwia zdrady ale fakt faktem niektorym po alkoholu zupelnie odbija. Ale jesli ktos ma zakodowane ze zdradzic nie chce, to nie zdradzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przyczyna? Nie sadze, zeby alko bylo przyczyna... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do sytuacji ktora opisujesz - alko nie jest zadnym usprawiedliwieniem, ona jest tak samo winna jak on. Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli komuś po alkoholu odbija, to po prostu niech nie pije. Zdrada jest zawsze jakimś tam aktem woli. Ten, kto nie chce, nie zdradzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
fakt jest taki, że zdrada pozostaje zdradą bez względu czy popełnia się ją po alkoholu, czy na trzeźwo.
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
1.Skoro facet, czy kobieta nie panuje nad sobą i swoimi emocjami po alkoholu to po prostu nie powinny pić...
2. NIC nie usprawiedliwia zdrady 3. Jak już powiedziały moje przedmówczynie- alkohol jest TYLKO I WYŁĄCZNIE formą wyjaśnienia, tłumaczenia, usprawiedliwiania się w oczach swoich i osoby zdradzonej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
Zdrada po alkohlu,nie jest dla mnie żadnym usprawiedliwieniem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
a niby z jakiej racji?? to tylko taka dobra wymówka, na którą wiele osób się łapie. człowiek po alkoholu wie co robi. powinien myśleć. a co do facetów to jeśli jest pod tak duży wpływem alkoholu, że nad soba nie panuje to ma spore problemy z odbyciem stosunku. czyli żadne wytłumaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Nie usprawiedliwia w żadnym wypadku!
Jeśli się kogoś kocha, to nawet po pijaku ma się w świadomości, że zdrada to coś niedopuszczalnego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Gdyby mój facet zaczął się tłumaczyć, że zdradził mnie po alkoholu i to miałoby go usprawiedliwiać to jestem pewna, że bym z nim zerwała. Właśnie za takie głupie gadanie i tchórzostwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
astro-loszka
|
Przypomniało mi się jeszcze, że moi koledzy z poprzedniej pracy głosili tezę, że zdrada po pijaku i na wyjeździe się nie liczy
![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Nie nie nie nie! Nic nie usprawiedliwia zdrady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Czyż to nie jest bajeczne wytłumaczenie? - Kochanie byłem/byłam pijany/pijana, nic z tego nie pamiętam!
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy alkohol niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu związkowi i prowadzi do zdrady ![]() Zdrada to zdrada.
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Zdrada to zdrada, owszem.
Ale jednak alkohol to dla mnie jakieś tam okoliczności łagodzące[nie myśli się racjonalnie etc.] więc myślę, że bylambym w stanie taką zdradę wybaczyć ![]()
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
Przeczysz sobie - skoro zdrada to zdrada, to po co drugie zdanie? Już zawczasu przygotowujesz się do wybaczania, czy jak? I właśnie wobec takich kobiet to żałosne tłumaczenie będzie żyło i miało się dobrze. Okoliczności łagodzące? Acha. Więc jak się będąc pod wpływem alkoholu kogoś zgwałci, czy zabije, to również są okoliczności łagodzące? Po alkoholu albo nie staje, albo robi się to, na co się i tak miało ochotę. Widziałam to dziesiątki razy - znam facetów, którzy potrafili chętną, ale nie ich dziewczynę zepchnąć z kanapy, chociaż byli mega pijani, a znam i takich, którzy już na lekkim rauszu mówili "e tam, czego oczy nie widzą...". Osoby, którym się urwał film robią to, co robili by będąc na rauszu - jedyna różnica, że są bardziej szczerzy, spontaniczni, mają nieskoordynowane ruchy.... a potem niewiele pamiętają. Ale nie zdradziliby, gdyby nie mieli tego we krwi / w myślach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Ale ja nie uważam tego za tlumaczenie
![]() Zdrada pod wplywem alkoholu poprostu nie jest aż tak świadoma jak na trzeźwo, nie myślimy wtedy racjonalnie. Dla mnie to są okoliczności łagodzące ![]() No i jeśli byłby to taki jednorazowy 'numerek' czy to po pijenemu czy na trzeźwo wybaczyłabym.
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
Przeczysz sobie i tyle. Piszesz, że zdrada to zdrada, a zaraz nazywasz to "jednorazowym numerkiem" jakby to było wypicie kawy, czy podrapanie się w plecy. Więcej szacunku do siebie.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-06-24 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem zdradę alkoholem tłumaczą głównie ludzie, którzy i tak nie potarafią być wierni w związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie uważam poprostu, że 'jednorazowy numerek' od razu powinien przekreślać mój związek. Co innego gdyby był to długi romans w który wchodzą uczucia i tak dalej ![]() Takie mam zdanie ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I w przeciwieństwie do której osoby powyżej- alkohol nie jest żadnym wytłumaczeniem dla mnie. Strasznie to głupie... Jak ktoś nie umie się kontrolować po pijanemu, to niech nie pije ;/ Taki to problem jak kogoś się kocha i nie chce go zranić??
DBaM o Się ![]() *zapuszczam włosy *wybielam kły ![]() *szukam motywacji coby popracować nad ciałem ![]() Edytowane przez niewyspana91 Czas edycji: 2010-06-24 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo gadki z chwilą zapomnienia, ja jako chwilę zapomnienia rozumiem spotkanie w parku i nagły seks na ławce w tym samym miejscu, ale poznanie się na imprezie a następnie pójście do czyjegoś mieszkania już jest działaniem z premedytacją a nie chwilą zapomnienia. no ale osoba zdradzająca zawsze znajdzie usprawiedliwienie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja bym chyba wybaczyła jednorazowy skok w bok. Nie powiem że by mnie to nie zabolało, nie mniej jednak nie skreślałabym od razu naszego związku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A kiedy to jest "numerek" - jak trwa 5 minut, czy godzinę? A gdyby się partner kochał z inną / innym przez 8 godzin - przez całą noc - nadal jest to jednorazowa zdrada? Czemu niektórzy tak chętnie wierzą, że z "jednorazowym" to się nie łączą silne uczucia? Podejrzewam, że często silniejsze, niż związane z nieudanym lub "takim sobie" seksem w związku. Taki "jednorazowy numerek" to można potem latami wspominać, rozpamiętywać, chociaż się zostało z partnerką. A jak facet by zdradził z innym facetem, to wtedy również "jednorazowy numerek" jest wybaczalny? A jak z naszą matką, czy siostrą? Etc. Mówienie z góry, że by się taki wybaczyło, bo to "jednorazowe" było, to dla mnie brak szacunku do siebie, jakieś dziwne przekonanie, że jak jest związek to pewnie będzie i z jedna zdrada, duża niepewność związku i zostawianie facetowi furteczki (a może bardziej sobie furteczki na tego typu "błędy"). Mój TŻ wie, że byłby kop w dupę - nie dlatego jest mi wierny (jest wierny, bo chce, a nie jak niektórzy ze strachu), ale jednak ma tą świadomość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.