|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
Cytat:
![]() ten cudny 11 ![]() Cytat:
|
|
#3842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie przyszły
Mam nadzieję, że w poniedziałek przyjdą, bo zaczynam się martwić... Ale fajnie, że się zdecydowałaś na opiki Cytat:
To ja w poniedziałek robię zapasy Może dwie tubki w lodówce wytrzymają rok, co? Skąd to wiesz? No nie mogę, dla mnie to najlepsze kwasyA mi smutno, bo nie widziałam się ze swoim draniem od środy i jutro znowu nie, a już się cieszyłam ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
|
#3843 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Iza na Biochemii jest wątek o jakichś nowych kwasach od SVR Lysalpha, który ma zastąpić Lysanel. No i w niektórych aptekach, np. w Eskulapie Lysanela już nie ma
Kupiłam swoją tubkę w lipcu i mam datę ważności do lipca 2011, więc spokojnie rok wytrzyma.
|
|
#3844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Ale bzdury z tymi endorfinami, chyba trzeba byłoby to jeść zeby miało jakikolwiek wpływ na mózg ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- ha, miałam rację, oto cytat z Łuskiewnika ![]() Cytat:
|
|
#3845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A OPI-ków szkoda nie wziąć w tak niskiej cenie, chcę Hoodoo Voodoo i Rose Pastels, i ten malutki jasnoróżowy.![]() Cytat:
|
|
#3846 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale fakt faktem, luskap, jeśli ten InstaDri nie jest Ci niezbędny do życia, to i nowy lakier i cień też ![]() A w ogóle to przez Ciebie wlazłam na All i też mnie lakiery Burżujka kuszą, ale SoLaque, a już najbardziej Cerise Noir, którym mnie rzyrafka kusiła kiedyś na swoich pazurkach. Cytat:
Ale może w końcu jutro przejrze kuferek i moje pudełka i może coś z nich wyfrunie. A wtedy trzeba będzie się już zebrać w sobie, porobić foty i opisy. Nienawidzę tego ![]() Cytat:
A takie kropelki same się rozpływają, przy okazji delikatnie natłuszczają skórki. Miałam kiedyś taki wynalazek z Inglota, niezły był dopóki mu coś w składzie nie namieszali chyba, bo potem matowił lakiery i plamy robił Teraz właśnie prócz Quickena, który jest gęstym i śmierdzącym jak klej lakierem, mam kropelki z NT 10Speed. W duecie spisują się idealnie, wzajemnie się uzupełniając.Też to zauważyłam. Nawet już mi posłużył za podparcie w rozmowie z TŻ. Bo on naprawdę przesadza chwilami i po byle sprzeczce już koniec związku węszy... Cytat:
A Kappusy też kojarzę, chyba w GC są. Cytat:
Ale ja maluję na gładko, bez wzorków. Kiedyś mi się podobały wzorki, teraz już nie.
|
||||||
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł Właśnie wstałam po weselu, jednak poszłam i nie żałuję, bo było fantastycznie ![]() Ślub oczywiście piękny, nawet się wzruszyłam trochę Po ceremonii zdecydowałam, że idę na wesele. Dosiadłam się do młodych i obcych mi ludzi, znajomych pana młodego(którego nota-bene poznałam na ślubie dopiero), ale ekipa mi się trafiła super. Tyle alkoholu to ja jeszcze w życiu przez mój organizm nie przepuściłam ![]() Potańczyłam też trochę a jak mną sąsiad panny młodej zakręcił to potem jeszcze przez godzinę mi się w głowie kręciło Wróciłam do domu koło 2.30 i muszę przyznać, że bawiłam się super.
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Liz, Kochanie czyli widzimy się we wtorek wiadomo gdzie?
Ja wezmę kryjący jasny róż i nie wiem czy coś jeszcze. Czerwienie mam, fiolety też... no chyba, że na miejscu mnie coś skusi ![]() Ja też się czaję na ten liner 11, chyba w końcu ulegnę?! Widziałam, że jest na allegro... wrrrr muszę być silna!
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2009-09-13 o 09:48 |
|
|
|
#3849 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zacytuję bossy, bo idealnie to pasuje do mojej bytności na Wizażu ostatnio Cytat:
![]() W końcu wynegocjowałam, że jak sprzedam róż Chanel to będę mogła sobie kupić na jego miejsce MACa Poza szamponem Fitomed (Izka ![]() Szukam jeszcze tej pomarańczowej serii Ziaji i pomału rozglądam się za jakąś odżywką do włosów, choć właściwie mam jeszcze z pół tuby tej M.Anth., więc to kwestia kilku m-cy, ale ja lubię planować z wyprzedzeniem ![]() Żeli obecnie mam 3 plus końcówka 1, balsam 1 (!) i też powoli się kończy,1 peeling, 2 sera antycellulit (na dzień i na noc) Lirene i pojedyńcze krem do rąk, stóp, peeling do stóp. Do twarzy używam miniaturek z zestawów Galenica, jak się skończą na pewno kupię pełnowymiarowe Tak więc oprócz żeli nie mam żadnych zapasów i mogłabym spokojnie poszaleć prawda? ![]() Cytat:
Właśnie ją kupiłam, choć wolę tę zieloną mango I oczywiście 3mam za rozmowę.Dziewczyny może i ja bym wzięła jeden Opi? Czy tam są wszystkie serie?I o co chodzi z małymi?Wiem,że mówiłyście, ale ja jakaś zakręcona jestem![]() A ta zniżka to tylko na Opi czy też na Orly?Czy jeśli wypisałabym którejś z Was kolory jakie mi się podobają i jeśli któryś by był to mogłabym prosić o zakup? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
już ja bym jej dała jakby się miźnęła moim ![]() Cytat:
Super, że się tak fajnie bawiłaś no i przede wszystkim, że się przełamałaś ![]() A ja w czwartek jadę na Mazury ![]() Należy mi się trochę odpoczynku po b.ciężkim poprzednim tygodniu, zwłaszcza, że ten nie będzie lepszy
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała jakiś lakierek OPI. Tak na poprawę humoru.
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Karo zaraz napiszę Ci Pw o OPI
|
|
#3852 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Więc jak tu nie kusić?![]() Cytat:
Spływa z nóg, podrażnia, nie ułatwia golenia. Miałam kiedyś i wyrzuciłam ekspresowo. I ten zapach konwaliowy jest niezbyt ładny, taki chemiczny. Isana jest o niebo lepsza, chociaż odkąd zaczęłam zauważać różnicę, to nie rozstaję się już z Gilette, bo to jednak najlepsza pianka. Byliśmy wczoraj z TŻ na tej 18-nastce u siostry mojej koleżanki, było sympatycznie, chociaż osiemnastolatkowie się odseparowali od nas. Ale ta dzisiejsza młodzież strasznie mało wódki pije.![]() A my byliśmy tacy zmęczeni, że po 23 zwinęliśmy się do domu. Dzisiaj idziemy na paintballa podobno.
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
![]() Ice a jakiejś konkretnie Gillette używasz?
|
#3854 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Najbardziej lubię tą zieloną do skóry wrażliwej i waniliową.
|
|
#3855 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dziękuję za ostrzeżenie, zrobię zapasy na pewno.Cytat:
Kurczę, czyli SVR wycofuje dobre kwasy i wprowadza na "pocieszenie" jakąś ściemę z endorfinami Cytat:
Ja jeszcze nie wiem, jakie wezmę OPIki Chcę jakiś bardzo jasny ciepły róż i coś ciemnego... chyba Lincoln Park After Dark\![]() Z mocnych kwasów jest jeszcze Glyco-A, ale nigdy go nie stosowałam... Cytat:
Ja to i tak jej rzadko używam i tylko na uda i nigdy się nie zacięłam, więc mi wystarcza![]() Cytat:
Mam tak samo, a te kropki to weekendowe szaleństwo. Normalnie nie robię wzorków, bo mam dwie lewe ręce no i wolę ciemne kolory, a one mi nie pasują do wzorków. Za to ostatnio się zachwyciłam konadem i czekam na paczkę.Ty weź przestań kusić tymi NT, bo ja jeszcze mam odżywkę i podkład od nich i chciałam zamówić dopiero jak się któreś skończy! No i mam też Insta-Dri i jeszcze ze cztery przezroczyste lakiery, naprawdę nie potrzebuję więcej... A Ty mnie kusisz ![]() I też nie wyobrażam sobie malowania paznokci bez utwardzaczy i wysuszaczy, po pół dnia miałabym lakier do zmycia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Phi, ja też mam czerwienie i fioletyCytat:
Ja też prawie nie mam już zapasów, tylko balsamów mam kilka więcej, ale właściwie wszystkich używam, każdy jest inny i potrzebuję tylu![]() dzięki ![]() Cytat:
Pisz, które chcesz, tylko najlepiej po kilka odcieni z koloru (kilka czerwieni itd.), bo wiesz, tam nie mają wszystkiego, co OPI wyprodukowało A jeśli chodzi o zniżkę na Orly, to ja nie wiem...ech, dzięki Nie wiem, co mi się stało, nigdy nie miałam czegoś takiego, żeby aż tak tęsknić. Przecież to tylko 5 dni, a ja całkiem świrowałam wczoraj, spać nie mogłam a dzisiaj też mnie coś napada... Co mi się porobiło na stare lata![]() Ach, wydepilowałam sobie łydki i mam taakie gładkie, że prawie zapomniałam o swojej kaprawej twarzy Mam nadzieję, że ta twarzowa masakra to tylko efekt oczyszczania po lysanelu i niedługo to zniknie I włosy jakieś paskudne się zrobiły, a dopiero za 2 tygodnie idę do fryzjera... Ech, mam dzień paszteta Dobrze, że paznokcie w świetnym stanie
|
|
#3856 |
|
Wtajemniczenie
|
O rety, nigdy w życiu nie poszłabym na paintballa, strasznie się boję że ktoś miałby do mnie strzelać, a sama też nie mam takiej potrzeby
![]() Edycja: przepraszam za post pod postem, za dużo minek chyba
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fiolet to fiolet, a czerwień to czerwień - przeczytaj sobie komentarze pod art. cienie dla niebieskookiej; ubawiłam się setnie ![]() Tych małych się nie opłaca, bo w promocyjnej cenie duże wychodzą jak mały w niepromocyjnej; ciekawe ile małe kosztują w promocyjnej ![]() Co do Orly to nie mam pojęcia, ale one chyba były po 18zł?!
|
|
|
#3858 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#3859 | |||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Bo często z małych problemów, takich do rozwiązania robiłam wielkie halo na miarę katastrofy. Wstyd mi. Ja sama też powysyłałabym trochę CV, ale biorąc pod uwagę moje 2x studia, aerobik, korepetycje, basen i TŻa to chyba niewiele mi czasu zostanie na pracę. Cytat:
A tak nie chciałaś iść. Cytat:
Byłabym wdzięczna, bo szukam czegoś fajnego na Mazurach. Paintball jest suuuper. Wprawdzie byłam tylko raz, ale świetna zabawa. Wróciłam z zakupów i nic mi się już nie chce. Kupiłam dziś kurtkę, jest idealna, dokładnie taką jak chciałam. W dodatku cena była niższa niż się spodziewałam. Bałam się, że przed wyjazdem nie uda mi się już upolować nic fajnego, ale jednak. Przymierzałam też rurki, dobrze leżały, ale muszę jeszcze trochę tłuszczu zrzucić. Przynajmniej motywację mam. Ale mam dziś fajne włosy, takie puszyste, lekkie fale. Nie wiem czy się chwaliłam, ale robię sobie odwyk od kawy, bo ostatnio bardzo z nią przesadzałam i chyba się uzależniłam- od 4 dni nie wypiłam ani filiżanki. Popijam za to sporo zielonej i czerwonej herbaty, ale to nic nadzwyczajnego bo robię tak codziennie.
|
|||
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Duże lakiery mają 15ml
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wreszcie mogę powiedzieć, że pokój zrobiony wreszcie się wyspałam, jednak duże łóżko robi swoje ![]() co do pianek do golenia, ja czekam na brzoskwiniową Gillette, widziałam w jakiejś francuskiej reklamie, może do nas dotrą tak samo jak cuś do depilacji Veet, wyglądało jak pasta cukrowa kuszące ![]() Cytat:
Isa , fajnie, że się dobrze bawiłaś ![]() a co to za promocja na OPI? Dostępna dla wszystkich, czy macie jakieś zniżki? może i ja bym się skusiła
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny ja po tym weselu chyba miesiąc nic nie będę jadła
![]() fuksjaa trzymam kciuki za odwyk kawowy Ja co prawda rzadko pijam kawę, ale przed urlopem w pracy pijałam przez ok. miesiąc codziennie nawet po 2 i tylko źle się po niej czułam. Wcale nie pomagała mi się rozbudzić a wręcz przeciwnie. Odkąd nie piję kawy czuję się lepiej.W pracy za to popijam zwykłą herbatę, ale słodzę tylko pół lub ćwierć łyżeczki Staram się ograniczyć cukier.Aha, wczoraj na weselu złamał mi się paznokieć, więc dziś obcięłam rano wszystkie na krótko. Ale dziwnie mi się teraz pisze na klawiaturze, bo znów stukam opuszkami palców
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No wiem, że czerwień to czerwień, ale z tego co kojarzę to chyba odróżniasz odcienie, bo po co by Ci było 10 (pewnie masz 50 ) takich samych brązowych cieni do powiek![]() Zaraz idę czytać te komentarze Ja po prostu jestem tchórzem! ![]() Też mam puszyste i wcale mnie to nie cieszy
|
|
#3864 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też chciałabym coś znaleźć, ale mam te praktyki, one jeszcze potrwają i wątpię czy pracodawcę będzie obchodziło to, że mam praktyki...
No i nie wiem czy umiałabym to pogodzić +jeszcze studia od końca września Cytat:
No i trzymam za rozmowę!Cytat:
To strasznie, bo jest na mojej kosmetycznej Wish! Tylko, że na tą jesień mam Effaclar K- pierwszy raz zaczynam się kwasić ale Lysanelu też chciałam spróbować...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I życzę udanego wyjazdu i miłego wypoczynku! Cytat:
![]() ja jeszcze nie byłam na paintball'u, ale TŻ chce mnie zabrać na moje urodziny ![]() Ja miałam waniliową, ale po 1 użyciu mnie nie zachwyciła, bo jakiś mały poślizg i skóra taka tępa była... Cytat:
![]() Gdzieś mi cytaty wcięło! Nosku, miałaś rację, trochę mi dziś przeszło z tym klikaniem na All, TŻ ma pod koniec października urodziny i chciałam mu kupić perfumy- chyba Chanel Egoiste platinum, także może się powstrzymam z zakupami, ale wysuszacz by się przydał, bo nie miałam nigdy, a to czekanie aż wyschnie lakier jest wkurzające...no i jak już mam płacić za przesyłkę, to wolałabym wziąć więcej niż 1 rzecz...
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Próbuję się doprowadzić do porządku, w poniedziałek lub wtorek dostanę leczenie, które może spowodować gorączkę nawet do 40 stopni przez kilka dni, wymioty i biegunkę. Potem kolejne, które może być jeszcze gorsze i na koniec leczenie na bakterie dziwne tetracykliną po której to już pół trup będę.
Trochę mocno do kitu. Średnio sobie z tym wszystkim radzę. Przynajmniej chcę jakoś się do porządku doprowadzić. I jeszcze pytanie, gdzie na barskiej jest sklep z lakierami to może odrobinę sobie humor poprawię. Niewiele mam pieniędzy, ale na jeden lakier wystarczy
|
|
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co to za okropne pomówienie - że niby ja mam tyle cieni brązowych? Ten Lincoln mi się podoba, ale na każdym zdjęciu w necie wygląda inaczej Cytat:
![]() Barska 3
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2009-09-13 o 11:56 |
||
|
|
|
#3867 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
W takim razie jak wykończę obecną to spróbuję którąś z tych, jakoś nigdy nie przywiązywałam wagi do pianki, ale może faktycznie zauważę różnicę.
Cytat:
Nie lubię sobie sama robić nic przy paznokciach, no ewentualnie mogę pomalować Skórki koniecznie muszę robić u manicurzystki, od wzorków mam koleżankę, taka jestem wygodna ![]() Chcemy sobie teraz ze współlokatorką zamówić taką panią do domu co to przyjedzie i zrobi nam dłonie i stópki, bo po salonach łazić mi się nie chce i czasu też nie mam a cenowo wychodzi korzystniej, przynajmniej jeśli chodzi o Wawę, bo u mnie mam fajny, przystępny cenowo salon, ale kiedy ja się tam zjawię ![]() Cytat:
Cytat:
Na Ciebie zawsze można liczyć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My akurat byliśmy w ośrodku Elemis, może nie jest najtańszy, ale za to jakie warunki. Link na pw Trochę się zagalopowałam z tą reklamą ![]() B.duże domki, świetnie wyposażone cały sprzęt wodny i nie tylko wodny w cenie domku tak jak i parking, czysto, schludnie. Byłam zachwycona Cytat:
Ja kawy wprawdzie nie piję wcale, bo zwyczajnie nie lubię, no poza latte czy frappe ,ale za to do niedawna b. dużo słodziłam. Teraz ograniczam cukier jak mogę, zdarza mi się wypić gorzką herbatę coraz częściej i myślę, że jeszcze trochę a uda mi się całkowicie zrezygnować ze słodzenia.
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2009-09-13 o 12:17 Powód: link ;) |
|||||||
|
|
|
#3868 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mnie nic więcej nie skusi, zresztą mam pieniądze tylko na te dwa duże i jeden mały,w ięc lepiej niczym więcej mnie nie kuście![]() Cytat:
) to jest w sam raz. Ale małych jest mały wybór kolorów.Zazdroszczę tych Mazur, mam nadzieję, że będziecie mieli fajną pogodę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dosłownie. Więc wolę nie ryzykować. Może uda mi sie namierzyć ten Lysanel jeszcze gdzieś na początku pażdziernika![]() Cytat:
no i pojemność dla mnie w sam raz.
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Udało mi się ograniczyć słodzone napoje i prawie w ogóle nie pijam pepsi(wczoraj na weselu trochę i dziś, bo dobrze działa u mnie na kaca ), więc myślę, że i z cukrem sobie dam radę.
|
|
#3870 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
I sprzedałam już trzy flaszeczki perfum, będzie akurat kasa na wyjazd. ![]() Cytat:
![]() isa, bardzo się cieszę, że tak dobrze się bawiłaś!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

I Kappus (?) robi takie mydełka i żele, tylko są drogie (jak na mydło
). No a poza tym, to Luskap ma rację - konwalie są trujące. Nie słyszałam o piciu wody po konwaliach, ale podobno z kilku kilogramów (
A turkusowy liner to kupujesz taki jak ja mam, czy jakiś nowy jest?
A wody po konwaliach nigdy nie piłam, ale dobrze wiedzieć, tak na wszelki wypadek
Mam nadzieję, że w poniedziałek przyjdą, bo zaczynam się martwić... Ale fajnie, że się zdecydowałaś na opiki
wycofują Lysanel
To ja w poniedziałek robię zapasy
Może dwie tubki w lodówce wytrzymają rok, co? Skąd to wiesz? No nie mogę, dla mnie to najlepsze kwasy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale może w końcu jutro przejrze kuferek i moje pudełka i może coś z nich wyfrunie. A wtedy trzeba będzie się już zebrać w sobie, porobić foty i opisy. Nienawidzę tego 
za kuszenie wysusaczem. Teraz chodzi mi po głowie. W Avonie w którymś katalogu pojawią sie takie kropelki wysuszające, ciekawe, co to warte będzie
Zastanawiałam się jak się obsługuje takie kropelki? Same rozpływają się po powierzchni??
Teraz właśnie prócz Quickena, który jest gęstym i śmierdzącym jak klej lakierem, mam kropelki z NT 10Speed. W duecie spisują się idealnie, wzajemnie się uzupełniając.

za rozmowę.
już ja bym jej dała jakby się miźnęła moim 

Dobrze, że paznokcie w świetnym stanie

,ale za to do niedawna b. dużo słodziłam. Teraz ograniczam cukier jak mogę, zdarza mi się wypić gorzką herbatę coraz częściej i myślę, że jeszcze trochę a uda mi się całkowicie zrezygnować ze słodzenia.