|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Do Cassandy 23
![]() czyli z tego co piszesz Cassandro, ![]() ![]() ![]() Edytowane przez liwlinea Czas edycji: 2008-12-05 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Przyczajenie
|
Witajcie! Jak sporo z Was do tej pory bylam cichym obserwatorem tego watku, az w koncu zdecydowalam sie dolaczyc do Waszego grona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() ja test wykonałam dwa dni przed spodziewaną miesiączką i w pierwszych pięciu minutach nie wyszło nic jednak podkusiło mnie i zajrzałam do testu po godzinie o ku mojemu zdziwieniu pojawiła się druga kerska ![]() powtórzyłam kolejnegpo dnia cały zabieg i efekt był dokładnie taki sam , więc zadzwoniłam do swojego Doktora i robiliśmy HCG ![]() jutro mam pierwszą wizytę i trochę się stresuję co mi doktor powie czy napewno jest ok. wspomnę ,że po 3 dniach powtarzałam HCG zgodnie z zaleceniem doktora i wzrosło 3- krotnie. trzymajcie kciuki jutro ![]() ja również trzymam za was Kciuki oby MIkołaj przyniósł najpięknieszy prezent jaki może być na świecie - Cud życia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://wiki.28dni.pl/wiki:szyjka
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Przyczajenie
|
![]() wiem ,że nie należy po takim czasie odczytywać winików testu, ale znam jeszcze parę osób, które miały identyczne sytuacje jak ja ![]() szczerze po terminie spodziewanej @ już testu nie robiłam ![]() ![]() dzękuję za gratulacje |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Przyczajenie
|
Gizmiatko,
![]() wiem ,że nie należy po takim czasie odczytywać winików testu, ale znam jeszcze parę osób, które miały identyczne sytuacje jak ja. ![]() po terminie spodziewanej@ już testu nie robiłam ![]() ![]() dziękuję za gratulacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Przyczajenie
|
dziekuje dziewczyny za odpowiedzi pomogłyscie mi bardzo bedę badała szyjke moze to coś pomoze
![]()
#3220 |
Przyczajenie
|
Polinka30 gratuluję!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Przyczajenie
|
Polinka30 ogromniaste gratulacje
![]() ![]() A u mnie 11 badz 13 dzien po owulacji (nie dokladnie wiem czy to bylo 11 czy 13 dni temu) i znowu mnie mdli. Poza tym troche kreci mi sie w glowie ![]() Mam nadzieje, ze to nie urojenie i ze @ nie nadciagnie. Szczerze mowiac juz powinna byc, ale obiecalam sobie poczekac do najblizszego piatku z testem. Pozdrawiam wszystkie starajace sie forumowiczki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja przed planowanym okresem miałam podwyższoną temperaturę do 37/4, poza tym przez cały czas chciało mi sie pić, a chwilami źle sie czułam. Miałam nadzieję , że są to objawy sugerujące ciążę... Okres powinnam dostać między zeszłym piątekiem a poniedziałkiem. Pojechaliśmy z moim mężczyzną nad morze i miałam głęboka nadzieję, ze będą mogła tam mu oznajmić tą wspaniałą wiadomość...tj jeśli do niedzieli by @ nie nadeszła to zrobiłabym test... Wobraźcie sobie, ze w niedzielę rano już wszystko było jasne ![]() ![]() ![]() Wyczytałam ostatnio, ze w szybkim zajściu w ciążę pomagają tabletki z wiesiołka, wiecie coś na ten temat ![]() A propos temperatury, to w związku z tym, ze dla mnie okazała isę ona zdradliwa, od dnia końca okresu postanowiłam mierzyć jaą reguralnie ![]() Powodzenia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Przyczajenie
|
liwlinea i Tupek129 3mam kciuki za Was żeby szybciutko Wam się udało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Pauliiinka20 Czas edycji: 2008-12-08 o 13:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 |
Przyczajenie
|
![]()
liwlinea - moje ogromne gratulacje z zareczyn
![]() ![]() ![]() Pauliiinka20 - tez trzymam ogromniaste kciuki za Ciebie. Tak patrzac to idziemy "leb w leb" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Raczkowanie
|
[quote=liwlinea;10007866]
![]() ![]() Ja przed planowanym okresem miałam podwyższoną temperaturę do 37/4, poza tym przez cały czas chciało mi sie pić, a chwilami źle sie czułam. Miałam nadzieję , że są to objawy sugerujące ciążę... Okres powinnam dostać między zeszłym piątekiem a poniedziałkiem. Pojechaliśmy z moim mężczyzną nad morze i miałam głęboka nadzieję, ze będą mogła tam mu oznajmić tą wspaniałą wiadomość...tj jeśli do niedzieli by @ nie nadeszła to zrobiłabym test... Wobraźcie sobie, ze w niedzielę rano już wszystko było jasne ![]() ![]() ![]() Wyczytałam ostatnio, ze w szybkim zajściu w ciążę pomagają tabletki z wiesiołka, wiecie coś na ten temat ![]() A propos temperatury, to w związku z tym, ze dla mnie okazała isę ona zdradliwa, od dnia końca okresu postanowiłam mierzyć jaą reguralnie ![]() Powodzenia dziewczyny ![]() witajcie Dziewczynki, odnośnie wiesiołka, ja jem go prawie regularnie, i nie wywiera na mnie "tego" działania, od lipca nie stosujemy żadnych zabezpieczeń, a od października to staramy sie starać ![]() ![]() całuski dla wszystkich, nie poddawajcie sie!! ![]() ![]() Edytowane przez Ellen26 Czas edycji: 2008-12-08 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Przyczajenie
|
Hehe rzeczywiście idziemy "łeb w łeb", moje biegania do wc nasilają się w wieczornych porach
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. wczoraj byłam na pierwszym usg i moje objawy mnie nie zawiodly. malenstwo jest w brzuszku juz 8 tygodni i 4 dni. to jest naprawde cudne uslyszec yakie malenkie serduszko. powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() paulina860130 - gratulacje fasolki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a z ciekawosci (i z faktu ze nie znalazlam Twoich wczesniejszych wiadomosci) jakie objawy mialas i od kiedy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Będę za Ciebie trzymać mocno kciuki, abś po zabiegu nie musiała za długo czekać na ta naszą- jakże wymarzoną fasolkę ![]() pozdrawiam Cię cieplutko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sama tego jeszcz nie miałam szczęścia słyszeć, ale mam głęboka nadzieję, ze juz niedługo ![]() To musi być naprawdę niesamowite uczucie, można powiedzieć że wręcz mistyczne, jak czujesz , ze w Tobie rośnie mały człowieczek... Jeszcze raz gratuluję i cieszę się razem z Toba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() mam pytanie dotyczące pierwszych dwóch tygodni od zapłodnienia - czy to prawda, że wtedy nie trzeba się jeszcze przejmować antybiotykami (np. przy zapaleniu pęcherza), bo jest za wcześnie,żeby w jakikolwiek sposób zaszkodzić zarodkowi? Z reguły do terminu następnego okresu nie wie się, co z tą ciążą - jest, czy jej nie ma.. Pewnie te z Was, które są w ciąży wypytały o wszystko swoich lekarzy i wiedzą jak to jest na początku.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Rozeznanie
|
Wiele kobiet nie wie, że jest w tak wczesnej wciąży, a zażywają antybiotyki, piją kawę, palą papierosy, spożywają alkohol....to raczej nie ma wpływu.
Słyszałam, że bardzo szkodliwe jest dźwiganie dosyć sporych ciężarów, powyżej 15 kg we wczesnej ciąży, a ściślej mówiąc 20-paro dniowej. Tak tylko słyszałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Wtajemniczenie
|
ale to też zależy, ja np nosiłam zakupy i to spore we wczesnej ciazy, jak rowniez biegałam po górach i takie tam
![]() brałam też różne lekarstwa typu laremid-tonami no i paliłam fajki ale to niestety do 2 mies ciązy;/;/ teraz juz nie pale 3 mies Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2008-12-10 o 05:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Raczkowanie
|
moje objawy zaczeły się tak ok. 5- 6 tc. pierwsze co to nie dostalam @ która pojawiała się równiutko co 28 dni. wiec jak tylko nie pojawila sie o czasie zrobilam test i wyszly dwie krechy tylko ze ta druga bardzo blada. wiec powtorzylam na drugi dzien i to samo.od dwoch tygodni mam straszne mdlosci calymi dniami. nie robie nieczego w kuchni bo to sie dobrze nie konczy. co jakis czas boli mnie dol brzucha, ale lekarz powiedzial ze to macica sie powieksza i tak musi byc. no i na usg wszystko sie na 100% wyjasnilo.
pozdrawiam i tez trzymam kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie wizażanki, które spodziewają się dziecka, bądź już je w sobie noszą pod serduszkiem
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.