Seks po ślubie - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-12, 22:06   #421
doloresd
Wtajemniczenie

Dot.: Seks po ślubie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Czyżby? A "białe małżeństwa"??

Jeśli ja nie chcę uprawiać seksu, to zawarcie małżeństwa mnie nawet do tego nie zmusi, takie jest moje zdanie i tyle.
Sakrament małżeństwa jest zawierany w kościele, a w myśl nauki katolickiej białe małżeństwa nie mogą istnieć ... wracając do tematu- seks po ślubie to byłoby dla mnie za duże ryzyko - nie brałabym kota w worku Seks może nie jest najważniejszy, ale jest ważną rzeczą w życiu człowieka.

Edytowane przez doloresd
Czas edycji: 2008-09-12 o 22:07 Powód: dodanie wyrazu
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 22:15   #422
Madaaa
Zakorzenienie

na tyle wazna, ze moze zadecydować o dalszym losie związku.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 22:47   #423
zaputka89
Przyczajenie

GG do zaputka89

a ja jestem 2,5 z moim TZ, i jakoś to on to zaproponował....nie żeby był impotentem czy cuś...no sprawdzałam...ale tak jakoś..i jakoś nam się udaje..i nie narzekam...a moim zdaniem chodzi o to, żeby to było wyjątkowe, niepowtarzalne...nawet jak raz w miesiącu..to z miłości...a nie z "chcicy"..bo moze sie to stać zbyt przedmiotowe...i można zapomnieć o tej drugiej osobie:P..takie jest moje zdanie i sie tego trzymam...ale też nie karce tych, którzy maja inne zdanie...niech sie KOCHAJĄ..a nie tylko uprawiają sex....i niech będą szczęsliwi powodzenia
zaputka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 23:16   #424
Madaaa
Zakorzenienie

Mozna sie seksic z milosci i chcicy jednoczesnie Wtedy emocje gwarantowane
Stary 2008-09-13, 00:08   #425
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżby? A "białe małżeństwa"??

Jeśli ja nie chcę uprawiać seksu, to zawarcie małżeństwa mnie nawet do tego nie zmusi, takie jest moje zdanie i tyle.
Jeśli "małżeństwo", to znaczy że NIE białe. Aby małżeństwo było ważne, musi zostać skonsumowane.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 08:58   #426
mysza007
Zakorzenienie

Jeśli mi wystarczy akurat samo uczucie, to musi być i sex? Ja uważam, że nie! Tak zyję i jest mi z tym dobrze! Jeśli inni uważają, że w małżeństwie czy tam w ogóle w życiu musi być sex, czy choćby powinien, to jest ich sprawa-chcą go uprawiać, proszę bardzo! Nie napisałam tu też konkretnie, że z seksem czekam do ślubu-po prostu go nie uprawiam i już. Może i seks jest ważny w życiu człowieka, ale u mnie akurat tak nie jest!
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 08:05   #427
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
eee dla mnie nie a czegos takiego zes seks po slubie to powinnosc. Pewnie ksiadz to wymyslil. Nawet jak bede mezatka to moj tz nie zmusi mnie jak nie bede chial ai juz.

A i w ten sposob wmawiano kobitom, ze muszza kiedy maz chce. Dobrze, ze czasy sie zmieniaja.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jeśli "małżeństwo", to znaczy że NIE białe. Aby małżeństwo było ważne, musi zostać skonsumowane.
Prawnie jest usnakcjonowane, że małżeństwo powinno być skonsumowane Jak nie będzie, to rozwód niemalże "od ręki"

Pisałam gdzieś też, że nawet Pani Sędzia (KOBIETA) w procesie przeciwko MĘŻOWI gwałcącemu ŻONĘ uznała, że rację ma MĄŻ, bo... jakby Żona wypełniała OBOWIĄZKI malżeńskie, to nie musiałby jej Mąż gwałcić...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 10:45   #428
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Seks po ślubie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Prawnie jest usnakcjonowane, że małżeństwo powinno być skonsumowane Jak nie będzie, to rozwód niemalże "od ręki"

Pisałam gdzieś też, że nawet Pani Sędzia (KOBIETA) w procesie przeciwko MĘŻOWI gwałcącemu ŻONĘ uznała, że rację ma MĄŻ, bo... jakby Żona wypełniała OBOWIĄZKI malżeńskie, to nie musiałby jej Mąż gwałcić...
To jest chore podejście. Pokutują jeszcze czasy, kiedy kobietom nie tylko wmawiano, że to ich obowiązek, ale do tego że przykry. Kobietę odczuwającą rozkosz z pożycia uważano za grzeszną...

Nie wyobrażam sobie czegoś takiego, że mąż mnie zmusza do seksu, albo ja jego. Jeśli nie chce z jakiegoś powodu, to nie chce i już. Gdybym była przymuszana do seksu wbrew mojej woli to bym wzięła rozwód i to bez zastanowienia.
Stary 2008-09-15, 10:54   #429
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
To jest chore podejście. Pokutują jeszcze czasy, kiedy kobietom nie tylko wmawiano, że to ich obowiązek, ale do tego że przykry. Kobietę odczuwającą rozkosz z pożycia uważano za grzeszną...

Nie wyobrażam sobie czegoś takiego, że mąż mnie zmusza do seksu, albo ja jego. Jeśli nie chce z jakiegoś powodu, to nie chce i już. Gdybym była przymuszana do seksu wbrew mojej woli to bym wzięła rozwód i to bez zastanowienia.
Ja wiem, że to jest chore podejście i jak najbardziej się z tym zgadzam, bo uprzedmiotowia ono kobietę i nie daje jej prawa do odczuwania emocji, uczuć, czegokolwiek, ale chciałam pokazać tylko jak to wygląda czasami ze strony prawnej... I tyle.

P.S.
Zdanie mam takie samo jak Ty - jakby (nie tylko w kwestii seksu zresztą) dochdoziło w małżeństwie do przymusu to rozwiązanie problemu widzę tylko w... rozwiązaniu małżeństwa
Stary 2008-09-15, 11:30   #430
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Seks po ślubie

Cytat:
Ja wiem, że to jest chore podejście i jak najbardziej się z tym zgadzam, bo uprzedmiotowia ono kobietę i nie daje jej prawa do odczuwania emocji, uczuć, czegokolwiek, ale chciałam pokazać tylko jak to wygląda czasami ze strony prawnej... I tyle.

P.S.
Zdanie mam takie samo jak Ty - jakby (nie tylko w kwestii seksu zresztą) dochdoziło w małżeństwie do przymusu to rozwiązanie problemu widzę tylko w... rozwiązaniu małżeństwa
Tak zauważyłam, że często mamy podobne zdanie w kwestiach związków
Stary 2008-09-15, 14:34   #431
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:

No tak, a gdzie tu prawa kobiet ?
Stary 2008-09-15, 15:23   #432
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli mi wystarczy akurat samo uczucie, to musi być i sex? Ja uważam, że nie! Tak zyję i jest mi z tym dobrze! Jeśli inni uważają, że w małżeństwie czy tam w ogóle w życiu musi być sex, czy choćby powinien, to jest ich sprawa-chcą go uprawiać, proszę bardzo! Nie napisałam tu też konkretnie, że z seksem czekam do ślubu-po prostu go nie uprawiam i już. Może i seks jest ważny w życiu człowieka, ale u mnie akurat tak nie jest!
To znowu ja Oczywiscie ze masz prawo nie uprawiac seksu i to tylko Twoja sprawa jaka role odgrywa on w Twoim zyciu. Z naszej poprzedniej wymiany postow zrozumialam ze masz partnera, ktory w pelni akceptuje Twoja postawe, wiec jest dobrze, bo obojgu Wam taki a nie inny zwiazek opdpowiada. Jak jednak oceniac sytuacje w ktorej roznica w temperamentach i potrzebach seksualnych partnerow jest ogromna? Czy wtedy nalezy szukac kompromisu, czy od razu rozejsc sie?

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Zgadzam sie ze nie wolno postrzegac seksu przez pryzmat "obowiazku". Juz samo wyrazenie kojarzy sie bardzo negatywnie, bo ktoz lubie swoje obowiazki? Nikt nie powinnien byc do seksu zmuszany, ale jak w takim razie rozwiazac problem roznicy potrzeb seksualnych tak by byl "wilk syty i owca cala"?
Wlasnie dlatego - wracajac do tamatu watku - uwazam ze osoby decydujace sie na wspolzycie po slubie wiele ryzykuja i nie maja szansy poznac siebie i swoich potrzeb seksualnych - nawet jesli by mialby byc one na poziomie zero, to napierw trzeba zdac sobie z tego sprawe...

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-21, 08:49   #433
kasia214
Raczkowanie

GG do kasia214

Cytat:
Fakt, mój facet ma większe potrzeby, ale ja mu powiedziałam, że ja takich nie mam i to zrozumiał! A jeśli coś mu się nie podoba to ja go nie trzymam! Dlaczego ja mam robić coś na co nie mam ochoty? Może i tu jestem okrutna, ale jeśli mu to nie przeszkadza to ok, ale jeśli tak to niech poszuka sobie kogoś innego!

Jesteś mężatką?
kasia214 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-21, 11:24   #434
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia214 Pokaż wiadomość
Jesteś mężatką?
Nie, nie jestem. Jestem w długim związku -7,5 roku.
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 12:50   #435
emilka15985
Przyczajenie

Seks dopiero po ślubie

Witam Drogie Panie, chciałabym się dowiedzieć co Wy o tym myślicie, ja jestem jak najbardziej ZA!
emilka15985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 12:53   #436
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: Seks dopiero po ślubie

Taki wątek juz chyba byl. Poszukaj.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 13:00   #437
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilka15985 Pokaż wiadomość
Witam Drogie Panie, chciałabym się dowiedzieć co Wy o tym myślicie, ja jestem jak najbardziej ZA!
A ja PRZECIW, ale co kto lubi. Jak ktoś ma taki pomysł na to, to pewnie tego potrzebuje. Ważne, żeby robił wszystko w zgodzie z samym sobą.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 13:03   #438
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Był już taki wątek, jeśli o mnie chodzi jestem na nie, jeśli chodzi o innych to niech robią, co chcą, to nie moja sprawa.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 13:17   #439
ukrycior
Zakorzenienie

Każdy robi co chce. Ja się nie stosuję.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-27, 13:19   #440
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja jestem ZA. Używaniem wyszukiwarki, rzecz jasna
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 13:45   #441
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Zamykam jako dubel, proszę użyć wyszukiwarki.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 16:52   #442
bubus900
Zakorzenienie

a ja uważam, ze jest to naprawdę bardzo dobra decyzja.
I także uważam, ze przed slubem powinno poznac sie partnera pod wzgledem charakteru, przekonan, ideii itp.
A na cała sfere seksualna przyjdzie czas ..
W ogole slyszłam, ze najbardziej sex smakuje właśnie po ślubie, coś musi w tym byc !
Stary 2008-12-27, 17:02   #443
Konto usunięte

Zakładam, że znasz to z własnego doświadczenia, te miody seksualne poślubne?

Uwielbiam, jak w takim temacie wypowiadają się osoby nie mające ani grama doświadczenia.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 19:52   #444
bubus900
Zakorzenienie

Napisałam, że coś musi w tym być , jeżeli tyle (dla mnie wartościowych ludzi o tym mi mówiło)
ii jednocześnie oznacza to, iż z własnego doświadczenia tego nie wiem.

Poza tym wyczuwam znaczną ironię w Twojej wypowiedzi i nie podoba mi się to. Każdy ma prawo do własnych poglądów i kierowania się własnymi zasadami.

Nie mam nic przeciwko temu, że ktoś rozpoczyna życie seksualne przed ślubem - to nie moja sprawa ! I liczę na to, że moje przekonania również zostaną uszanowane.

Edytowane przez bubus900
Czas edycji: 2008-12-27 o 19:58
bubus900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 20:07   #445
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
a ja uważam, ze jest to naprawdę bardzo dobra decyzja.
I także uważam, ze przed slubem powinno poznac sie partnera pod wzgledem charakteru, przekonan, ideii itp.
A na cała sfere seksualna przyjdzie czas ..
W ogole slyszłam, ze najbardziej sex smakuje właśnie po ślubie, coś musi w tym byc !
Każdemu wedle upodobań - ok. Tylko, że:
1. Jeśli ktoś nie uprawiał seksu nigdy, czeka do tej nocy poślubnej i łudzi się, że wtedy będzie cudnie, to najlepszy dowód na to, że nie ma pojęcia o czym mówi. Przykra prawda jest taka, że początki seksu nie są różowe, a naprawdę satysfakcjonujący seks (i nie chodzi mi wcale o powalające orgazmy) to LATA treningu. I to pod warunkiem, że oboje partnerzy chcą się tego uczyć. Warto to wiedzieć, aby się nie rozczarować.
2. Seksualność to składowa naszej osobowości i naszego życia. Warto więc ją poznać, a nie zasypywać kamieniami coś, co jest ważną częścią nas samych..
Swoją drogą to kobiety często kryją swoje zahamowania (wynikające z kompleksów, wiary w głupie mity etc.) pod postawą "anty" (często skierowaną przeciwko mężczyznom) i dorabiają do tego różne teorie. Nie mówię o was - żeby nie było- ale spotkałam w życiu kilka takich dziewczyn/kobiet.

Stary 2008-12-27, 20:09   #446
bubus900
Zakorzenienie

.

Edytowane przez bubus900
Czas edycji: 2008-12-27 o 20:12
bubus900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 20:12   #447
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
to jest forum i każdy ma prawo się wypowiedzieć. Nie podoba ci się to co ci pisze- okej , ale komentarze pozostaw dla siebie .
Forum bez komentarzy..?

Stary 2008-12-27, 20:32   #448
Konto usunięte

Bubus, nie wiem, czy Ci wiadomo, ale tu edycja postów grozi banem. Rozwalasz wątek.
Stary 2008-12-27, 21:05   #449
Edsonka
Rozeznanie

a mnie ostatnio zaczął sprowadzać na dobrą drogę (drogę cnoty ) kolega. I "dzięki(?) niemu" coraz bardziej chcę swój pierwszy raz po ślubie przeżyć ale w sumie, jeżeli już miałabym postępować "zgodnie z przykazaniami" nie mogłabym się zabezpieczać normalnie bo antykoncepcja jest zabroniona. Jedynie to : http://pl.wikipedia.org/wiki/Natural...owanie_rodziny tragedia, powiem szczerze. Ale cóż...
Musiałabym tylko znaleźć faceta ktory by chciał poczekać (nie sądze bym takiego znalazła...)

Ale w ogóle co ja gadam! Przecież ja nigdy nawet faceta nie będę miała a ja o mężu gadam
Stary 2008-12-28, 11:19   #450
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Edsonka Pokaż wiadomość
a mnie ostatnio zaczął sprowadzać na dobrą drogę (drogę cnoty ) kolega. I "dzięki(?) niemu" coraz bardziej chcę swój pierwszy raz po ślubie przeżyć ale w sumie, jeżeli już miałabym postępować "zgodnie z przykazaniami" nie mogłabym się zabezpieczać normalnie bo antykoncepcja jest zabroniona. Jedynie to : http://pl.wikipedia.org/wiki/Natural...owanie_rodziny tragedia, powiem szczerze. Ale cóż...
Musiałabym tylko znaleźć faceta ktory by chciał poczekać (nie sądze bym takiego znalazła...)

Ale w ogóle co ja gadam! Przecież ja nigdy nawet faceta nie będę miała a ja o mężu gadam

chyba zostanę entuzjastką tego wątku :P i połowa uzna mnie za idiotkę

otóż seks po ślubie TAK!

a dlaczego? jestem wierząca i hm. nie ukrym podoba mi się ten pomysł. nie wyobrazam sobie jakbym miala miec np 5 partnerow i kazdemu obiecywac siebie. seks jest tak silnie wiązacym przezyciem, że jakby mnie później ten ktoś zostawił nie wiem jakbym sobie poradziła. Przecież oddałabym mu wszystko co mam cała siebie i potem co? nic? jak dla mnie koszmar.

Uważam, że hm branie kota w worku akurat nie ma nic wspolnego z seksem. Jezeli TZ Cie kocha to jak moze nie akceptowac sfery seksualnej z ktora wchodzisz do waszego wspolnego zycia po slubie. NIe rozumiem stwierdzen a jak nie bedziemy zadowoleni? Jak nie bedzie nam przyjemnie jak sie nie dopasujemy? Jezeli Twoj maz decyduje sie Toba na sakrament w kosciele to decyduje sie wziac Ciebie ze wszystkim co masz, cala Ciebie. NIe wyobrazam sobie zebym mogla robic wyrzuty mojuemu mezowi ze jest mi nieprzyjemnie w lozku i ze z tego powodu chce rozwodu

i dalej. NPR nie jest taki zły ludzie często nic o nim nie wiedza i glupio myśla ze to kalendarzyk malzenski. jak ktoś chce dyskutowac zapraszm :P moge wszystko wyjasnic.

no i absolutnie nie oceniam nikogo poniewaz kazdy ma prawo do własnych decyzji ja jestem ze swojej zadowolona.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości