![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks po ślubie
Kitosa, życzę Ci z całego serca wspaniałego ślubu i spełnienia marzeń o dziecku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, że seks jest ważny, i jakiegoś rodzaju porównania też. Ale na chwile obecną (nie twierdze że to się nie zmieni...) mam stałego partnera, uprawiamy seks i mimo młodego wieku myślimy o wspólnej przyszłości i nie wyobrażam sobie nie być z nim tylko dlatego, że jest on moim pierwszym i nie mam porównania z innymi. Wiem, ze wszystko się jeszcze może zmienić, ale nawet nie jestem ciekawa jakby to było z innym. Moze z czasem będę chciała zobaczyć jak to jest z kimś innym, ale na chwile obecna jestem zdania ze jak sie kogos kocha i nawet jak jest to pierwsza osoba z ktora sie kochalismy to nie mozna tego przekreslac z powodu braku porównania.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Fakt, mój facet ma większe potrzeby, ale ja mu powiedziałam, że ja takich nie mam i to zrozumiał! A jeśli coś mu się nie podoba to ja go nie trzymam! Dlaczego ja mam robić coś na co nie mam ochoty? Może i tu jestem okrutna, ale jeśli mu to nie przeszkadza to ok, ale jeśli tak to niech poszuka sobie kogoś innego!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Miałam kiedyś znajomego, około 25lat, który mówił, że z dziewicą wiązać na stałe by się nie chciał, bo wcześniej czy później by ją ciekawość zjadła i chciałaby spróbować z kims innym. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie neguję postaw czekających do ślubu, tak samo jak i tych nie czekających.
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
W moim przypadku to ja poczułam się potępiana, bo "nie żyłam tak jak większość", więc różnie to z tym bywa.. No, ale Dziewczyny uświadomiły mi co nieco i cieszę się z tego. Pozdrawiam!
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
lepiej bym tego nie ujęła ![]()
![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
Possiblymaybe dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc... na to wygląda.
![]() |
![]() |
#407 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To wytarty frazes kiedy mowi sie o zwiazku jako o wielkim kompromisie, ale taka jest prawda i ten kompromis powinien byc obustronny, na kazdej plaszczyznie. Uwazam ze podejscie autorki postu, do ktorego sie odnioslam sprawdza sie w momencie kiedy potrzeby potrzeby seksualne partnerow nie sa jakos diametralnie roznie. Ja rowniez odmawiam seksu mojemu mezowi jesli nie mam na to ochoty. Ale co zrobic wtedy kiedy temperamenty dwoch osob sa bardzo rozne??? czy wtedy postawa "jak Ci sie nie podoba to foraz ze dwora" nie doprowadzi do zdrad, albo rozpadu takiego zwiazku?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |||
Zakorzenienie
|
Jakis czas nie zaglądałam do tego wątku, ale widzę, ze pojawiło się kilka postów kierowanych do mnie (no ogólnie do wszystkich również), więc chętnie odpowiem...
Cytat:
Cytat:
Dla mnie seks jest przyjemnością, sposobem na okazywanie sobie bliskości, wzajemnego pragnienia siebie, ale nigdy nie był, nie jest i nie będzie dla mnie obowiązkiem. Jeśli ja mam być dla faceta "służącą" do spełniania jego seksualnych zachcianek to won...szanuję siebie, jestem kobietą, a nie maszynką czy zabawką do robienia mu dobrze... Cytat:
Dla mnie tak, tylko wystarczy powiedzieć to facetowi konkretnie i jeśli jemu to nie będzie przeszkadzało i będzie chciał zostać w takim związku to w czym problem? A jeśli powie, że jest mu źle to proszę bardzo idziemy swoimi ścieżkami...Dlaczego od razu zdrada...jeśli się powie krótko o swoim potrzebach, oczekiwaniach to nikt nikogo nie będzie musiał zdradzać. Jeśli się facetowi to nie podoba, że jego partnerka ma mały temperament, to niech sobie szuka kobiety o temperamencie takim jak swój - tylko trzeba o tym otwarcie powiedzieć...Właśnie nie podoba mi sie podejście wielu kobiet, które będą trwały w związku, będą trzymały się faceta i zmuszały się do seksu, żeby tylko ich nie zdradził lub nie odszedł...Po co? Dla mnie to jest właśnie brak szacunku dla samej siebie i przejaw niskiego poczucia własnej wartości! Jeśli ja w danym dniu nie mam ochoty na seks to jej nie nabiorę w ciągu kilku minut czy jakiegoś tam czasu... I właśnie tak jak pisałam: jestem jaka jestem, a jeśli się nie podoba...to nie musimy być razem...Ja zawsze informuję faceta jaki mam charakter, jakie są moje oczekiwania, wymagania itp. Spotkałam się z paroma facetami, którzy myśleli, że mnie urobią na swój sposób, a zaraz uciekali gdzie pieprz rośnie... Ja nie uznaje kompromisów, i nie uważam siebie za nie wiadomo kogo, ja siebie szanuje bo jestem kobietą...Nie będę się zmieniała dlatego bo facetowi trzeba dogodzić...Kochane Panie facetów trzeba trzymać krótko... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie obsolutnie nie twierdze ze kobieta ma spelniac zachcianki seksualne mezczyzny, ma byc ani zabawka, ani sluzaca, ale nie mozna stawiac sprawy tak na ostrzu noza - przynajmniej ja tak nie potrafie.. Czasami moj maz potrafi sprawic ze nabieram niesamowitej ochoty na seks (mimi ze wczesniej nie mialam), a po fantastycznym spelnieniu jakie potrafi mi dac nigdy nie zaluje ze mnie "namowil", nie czuje sie tez braku szacunku do siebie samej. A moze to poprostu zalezy od czlowieka i sytacji? Moj Maz zawsze stawia moja przyjemnosc na pierwszym miejscu, nigdy do niczego mnie nie zmusza, nie stosuje szantazu etc jak to bywa w niektorych zwiazkach. Jego chec na seks ze mna jest dla mnie komplementem i ciesze sie ze po 8 latach bycia w zwiazku podniecam go tak bardzo...
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Jest roznica miedzy kompromisem a rezygnowaniem z siebie.
Kompromis - alternatywne rozwiazanie, satysfakcjonujace obie strony. Temperamenty moga byc rozne - ale nie az tak drastycznie typu - ona chce codziennie, on raz na miesiac, pewne preferencje moga byc inne ale PODEJSCIE do seksu musi byc takie samo. Kompromis w takich sprawach jak - posiadanie dzieci, slub, stosunek do pracy, pasji, przyjaciol czy seksu musi byc podobny, bo innaczej "kompromis" zamienia sie w psychiczna katorge. np. dla mnie seks jest odzwierciedleniem zwiazku a ktos inny uwielbia wcielac sie w role, realizowac fantazje rodem z filmow i nie laczy zycia lozkowego ze zwiazkiem. Kompromis w takiej sytuacji jest niemozliwy. Dobrze, ze autorka watku stawia sprawe jasno juz na poczatku zwiazku. Przynajmniej uniknie wielu przykrych sytuacji.
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię że On ma iść ze mną do łóżka bo mi się chce, przecież On może w tym momencie nie mieć na nic ochoty tak samo jak ja...i ja to doskonale rozumiem...ja jestem wstanie się wstrzymać, nie ma żadnego problemu...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
Nie widzę powodu, dla którego miałabym sobie odmawiać przyjemności i czekać kilka lat - aż do śłubu z seksem. Ja z moim TZ (od roku po ślubie) byłam w związku 10 lat (nie mieszkaliśmy razem), nie czeklaiśmy z seksem do ślubu, a w noc poślubą, byliśmy tak wykończeni, że nawet nam się nie pomyślało o seksie....
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
teraz ślub i sex to dwie odmienne rzeczy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
i przynajmniej noc poslubna bedzie stayfakcjonujaca. Bo tak to zero przyjemnosci.
A co jak slubu nie bedzie. Dziewica na amen. Hehe. Taki zarcik. ![]()
![]() |
#415 |
Przyczajenie
|
A co jeśli okaże się że jego członek jest za duży? W tedy zamiast tej oczekiwanej tyle przez ciebie przyjemnosci bedzie ból i rozczarowanie. Z reszta nie spodziewaj sie za pierwszym razem czegoś szczególnego, przyjemność przychodzi z czasem. ;-)
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
A co w tym takiego? Mnie to absolutnie nie przeszkadza!
Widzę, że większość kobiet uważa, jakby seks musiał być w życiu każdego człowieka. Wiem, że seks to część życia, ale czy trzeba go koniecznie uprawiać?? Absolutnie nie! Ja nie uprawiam, jest mi z tym dobrze i tak może zostać. PS. Fakt, troszkę się zmieniło w moim życiu i na ślub to się raczej nie zanosi. Wcale się tym nie martwię! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inaczej można uznać sakrament za nieważny. i bądź tu człowieku mądry. najpierw nie możesz, a potem musisz. lol |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ja nie chcę uprawiać seksu, to zawarcie małżeństwa mnie nawet do tego nie zmusi, takie jest moje zdanie i tyle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
eee dla mnie nie a czegos takiego zes seks po slubie to powinnosc.
![]() A i w ten sposob wmawiano kobitom, ze muszza kiedy maz chce. Dobrze, ze czasy sie zmieniaja.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.