|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() Tak sobie jednak myślę, że chyba trochę za mało schudłam. Pisałam już, że 1-1,3 kg, 2 cm w pasie i biodrach i 1 cm w udach, ale jak na dietę (1-y tydz. SB), brzuszki, przysiady i basen to coś za mało. W ogóle nie spadła mi dolna część mięśnia brzucha ![]() Na obiad była ryba po grecku i 1 zawijas z piersi kuraka z plastrem sera żółtego light i szynką got. i surówką z pekinki, pomidora i sosu (jogurt naturalny+czosnek). Na kolację miał być drugi zawijas ale kicia spsociła i mi zeżarła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, mam pytanko..
Gdzie kupujecie mąke pp? Czy mozna ja ewentualnie czyms zastapic? czytalam na forum ze mozna zmielic platki owsiane.... (?). Nie moge w marketach znalezc tej maki. Szukalam na stoiskach ze zdrowa zywnoscia, ale ALTI, REAL i Kaufland niestety nie posiadaja w swojejofercie mąki pp. Czy np znacie siec marketow gdzie jest ona dostepna? Czy ta make to juz tylko w sklepach ze zdrowa zywnoscia ( do ktorego nie mam dostepu bo jest za daleko i troche mi sie nie chce jezdzic , shit happens)? Poradzcie mi cos, bo widze ze niektore panie bardzo alarmuja na forum zeby zwyklej maki nie uzywac absolutnie, a niektore przepisy sa takie fajne i az mi slinka leci jak czytam, tylko nie mam tej mąki. Nie moglam tez znalezc maki razowej zytniej. Znalazlam jedynie sojowa i kukurydziana.... poza tym widze same pszenne i tortowe. Masakra z tym zarciem... i produktami w polsce. Ahaaaa... ktory producent łaskawie robi galaretki bez cukru??? Bo tez sie nie natknelam. Ostatnio spedzilam 30 min przed polka z budyniami kislami i galaretkami dlugosci 15 m przegladajac sklad kazdej wystawionej galaretki... Co to sie podzialo... Kilka lat temu bez problemu moglam sie natknac na taka galaretke. Wtedy je przeklinalam bo czasami nie zauwazalam ze sa bez cukru i jak juz byla gotowa, to sie okazywalo ze nieslodka, teraz jak potrzebuje to na zlosc nie moge spotkac... :/ z gory serdeczne dzieki za odpowiedz
#1023 |
Wtajemniczenie
|
Majonez zwykly jest lepszy od light, bo ma mniej wegli, a ich unika sie na I fazie.
![]()
#1024 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzonksik ja mąkę kupuję w Bomi. Ale ostatnio zrobiłam większe zakupy (mąki, fruktoza, dżemiki z fruktozą albo bez dodatku cukru, mnóstwo przypraw itp) na www.bogutynmlyn.pl Ja już po śniadanku - domowy chlebek razowy z figurą i ogórkiem. I kawka ![]() Wszystkim plażowiczkom życzę miłego dnia ![]() Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2009-01-26 o 06:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
a u mnie pół kilo w górę, pół kilo w dół
![]() wczoraj teściowa poczęstowała nas deserem w postaci galaretki przykrytej śnieżką - jak spróbowałam tej śmietany to aż mi się niedobrze zrobiło, ależ to FUJ, to ja już wolę łyżkę kremówki ubitej bez cukru właśnie, dzonksik galaretki bez cukru na polskim rynku nie uświadczysz, ale są soki b/cukru Fortuny do tego żelatyna i już mąkę kupuję w BogutynMłyn, u nas w naziemnych sklepach się nie spotkałam, ale też i nie szukałam patrzyłam na majonezy w necie - znalazłam bez dodatku węgli tylko "sałatkowy Winiary" jest jeszcze jakiś? na śniadanko owsianka z jabłkami będzie niewyspana jestem, bo Oli ma katar i zapchany nosek, tylko patrzeć jak się coś z tego wykluje Bartek kaszle nadal, ale przynajmniej po inhalacjach już nie tak sucho e tam, samopoczucie do ![]() wczorajszy jadłospis: ś: pół bułki z żółtym serem i papryką, trójkąt tarty z avocado, pomidorkami suszonymi i krewetkami, latte IIś: ![]() o: pół dużego steku z łososia, pół talerza mixsu surówek - świeża marchewka, coleslaw, kapusta kiszona p: nieszczęsna galaretka ze śnieżką ![]() ![]() k: ciemna bułeczka z pastą makrelową, kawałek camemberta jak wróciliśmy do domu zjadłam łyżkę tiramisu [w ramach wylizania naczynia], kawałek kurczaka tandoori i mandarynkę i jeszcze whisky z colą i lodem |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() w tej chwili nie mam wagi, więc kg nawet nie kontroluję. ale myślę, że jak będę ważyć ok 57kg to będę zadowolona. ale zależy też od wyglądu, bo jeśli będę wiedziała, że ważę więcej, ale to są mięśnie, to będę chyba jeszcze bardziej zadowolona ![]() a czemu się zdecydowałam? hm, wcześniej kombinowałam z dietą niełączenia i w ogóle węgle jadłam tylko na śniadanie, więc jak się natknęłam na SB, to pomyślałam, że mogę spróbować, bo przynajmniej nie trzeba tyle myśleć, czy to mogę zjeść z tym itp. i byłam przygotowana, bo do węgli już i tak mnie nie ciągnęło. to było w wakacje, ale dopiero teraz mi naprawdę wychodzi ta I faza. no, mam nadzieję, że zaspokoiłam Twoją ciekawość ![]()
![]() |
#1027 |
Rozeznanie
|
czesc plażowiczki!
jak tam dietkowanie? u mnie rewelacja ![]()
#1028 |
Zakorzenienie
|
ja dziś pierwszy dzień na II fazie. Zjadłam swoją wymarzoną owsiankę z suszonymi morelami (omg rozkosz)
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale SB to raczej zdrowy styl życia, więc nie będę marudzić tylko nie omykaj, potrzebujesz energii, a jeśli Ci się marzy umięśnione ciałko to tym bardziej nareszcie jesteś zadowolona? to fajnie!!! ![]() a ja już sama nie wiem, może klucz tkwi w tym, że ja w stylu SB odżywiam się od kilku lat, więc dlatego nie chudnę ![]() na dodatek zjadłam owsiankę z mlekiem i jabłkami i boli mnie żołądek, zresztą od kilku dni już - i tak sobie myślę, czy ja aby nie mam nietolerancji laktozy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz jestem chora i w ogóle apetytu nie mam, dlatego tak wczoraj z tym jedzeniem. ale dzisiaj postaram się zjeść więcej.
![]() |
#1031 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do uczelnie to w szoku jestem i wydzial ten sam, i tez dziennie ach to były czasy nie dosc ze "kuzyki" to jeszce z jednej szkoły no i chciałam nadmienic ze olesnica lezy miedzy Twoimi miastami wieluniem a wrocławiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co outletu to bede wdzieczna ![]() hmm kusisz ta swa dietą kobieto Cytat:
![]() mi waga sie zapetliła i pokazuje wynik 59,6-60 od dwóch tygodni WHYYYYYY ![]() nie chce zmniejszac ilosci jedzenia ale chyba bedzie trzeba a oto wczorajsze menu *2 grzanki(jedna z serem zółtym pomidorkiem, druga z chudym twarogem i dzemem)+kawałek mango *sernik za zimno(ten ze zdjecia) *krewetki z patelni na sałacie(z pomidorkami, oliwkami) *pomidorki by bambi ![]() tylko 4 posiłki bo pobudka o 11.30 byla juz nie wiem co zle robie
![]() |
#1032 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u mnie tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() nie dosc ze pomiary-wymiary rewelka to jeszcze dzisiaj znow kg mniej! czyli w sumie przez 2 tygodnie spadlo 3 kg ![]() ![]() a w dodatku caly tydzien przelezalam w lozku ![]() ![]() milego dzionka laseczki ![]() no to teraz ide pochodzic sobie i porozgladac sie po Bogutynie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Rozeznanie
|
a jeszcze pozwole sobie zadac glupie pytanie...
jak rozpoznac jakis produkt po etykiecie czy to jest weglowodan czy bialko? tzn np wezmy ten majonez... ma on i bialko i weglowodany... to jakas proporcje sie bierze jako wyznacznik czy jak? przepraszam ze zadaje takie pytania ale ja jestem w tym zielona... |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
np TU najwięcej 20g jest protein czyli białka a TU ten sam ser w wersji normalnej, najwięcej jest tłuszczu. Cytat:
![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-26 o 10:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słyszałam przypadki, że dziewczyny chydły 1,5 na całe 2 tygodnie... albo naprawdę jakies znikome ilości i dopiero na 2 waga szybciej spadała. Czekaj cierpliwie ![]() A teraz ja sie muszę pochwalić Muszę bo pęknę ![]() ![]() Po 1 tygodniu fazy I mam 1,8 kg mniej ![]() ![]() ![]() No nie moge uwierzyc wręcz. Chyba sie jutro dla pewności znowu zważę ![]() Ale to kopa daje, no mówie wam. Aż sie chce te zdrowotności dalej jeść i ćwiczyc i wszystko. A mama dzisiaj kupiła drożdzówki i pączki - schowałam je wszystkie grzecznie do szuflady ![]()
![]() |
#1036 |
Rozeznanie
|
Hejka dziewczynki
![]() u mnie dzisiaj senny dzien, w nocy nie bardzo moglam spac, i taka wlasnie rozkojarzona jestem ![]() na sniadanko wciagnelam platki owsiane z jogurtem gruszkowym i dwa pomarancze na przekaske mam serek wiejski dziewczynki, a czy skrzydelka z kurczaka tez sa niewskazane?bo mam fajny przepisik, i chetnie bym skorzystala ![]() Telik, a wlasnie jak przejezdzam zawsze Olesnice to sobie o Tobie przypominam ![]()
#1037 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziekuje ![]() czyli na moim etapie najpierw patrze aby bylo to bialko (tzn jego najwiecej) a pozniej aby jeszcze nie mialo w skladzie cukru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() bambii niestety, ale skrzydeł nie można ![]()
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać ![]() ![]() W obwodach nie wiem, bo ciapa ze mnie i nie zmierzyłam się tydzień temu. Ale dzisiaj juz tak, więc za tydzień będę miała porównanie. Z brzuchola napewno mi zeszło ![]() Tak a propos.... strasznie dużo energii mam na tej diecie. Jakoś tak podbudowywuje psychicznie i to też działa na +. Mam więcej determinacji niz na takich swoich wymyślonych dietach. Ogólnie czuję się swietnie. Współczuje tym co maja dolegliwosci na I fazie.
![]() |
#1040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i oczywiscie GRATULUJE!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
Agee79 Dziękuję
![]()
#1042 |
Wtajemniczenie
|
Ilona ja zawsze jem ten majonez dekoracyjny Winiary, bo to moj ulubiony.
![]() U mnie dzien zaczal sie niedawno i do ![]() Niedosc, ze nie wyspana, glowa z okiem od kilku dni ani na minute nie daje spokoju, to jeszcze jak lezalam w lozku przyszedl hydraulik czy jak mu tam ponaprawiac kilka rzeczy w lazience i nie zdazylam isc nawet siusiu. ![]() ![]() A chcialam dzisiaj po kawie nawet zaczac znowu cwiczyc. No ale teraz motywacji to ja mam ponizej 0. ![]() Gdyby to nie bylo tak wkurzajace, to bym sie z tego smiala. ![]() Gdzie sa paprak i Cykada?
#1043 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyproś pana na chwilę - teraz to mądra jestem ale jak byłam nastolatką i pan nam malował drzwi w łazience, to poszłam do siostry, która mieszkała w bloku kilkaset metrów dalej ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie sobie poszedl..uff..juz myslalam, ze nie wytrzymam.
No to wiec delektuje sie najpierw kawka z mlekiem i pianka. ![]() A potem zobaczymy, czy bede miala ochote cwiczyc. ![]() Ilonko co zrobilas sama? Majonez? Co znaczy mocny? Ten facet wlasnie robil cos przy WC, wiec lipa. Agee zoltko? Tez jestem ciekawa co to znaczy. ![]() Ale dziekuje Wam! ![]() ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-26 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
ok, elfi wraca na plażę;p
#1047 |
Rozeznanie
|
hihihi nie znacie tego???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Rozeznanie
|
a taki domowy majonez lepszy niz kupny? tzn bezpieczniejszy dla SB?
bo w takim razie moze sama tez zrobie tylko przepisu mi brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żółtko, sól, pieprz i sok z cytryny lub ocet winny utrzeć a potem dodawać cienkim strumyczkiem 20-30ml oleju cały czas miksując do pożądanej gęstości, jak się zważy dodać zimnej wody i jeszcze raz zmiksować niestety proporcje przypraw trzeba dobrać samemu, co takie proste nie jest sól, pieprz i kwas mozna zastąpić musztardą dijon |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.