|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Blondynka, ja tak na 2 tygodnie przed ślubem przez kilka dni strasznie panikowałam
ale w dniu ślubu jakoś ten stres ze mnie opadł. W kościele chciało mi się raczej śmiać TŻ był spokojny i obyło się bez problemów. Za to w drodze na salę zdążyliśmy się już pokłócić kiedy na zdjęcia jechać bo pogoda się psuła i bałam się że zacznie padać
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Karola_82;10735829]
Cytat:
ale dzieki za informacje
|
|
#2673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki, od kilku dni was poczytuję w pracy, ale nie mam za barzo jak odpisać, bo mi stażystkę przydzielili, muszę ją wszystkiego nauczyć, bo będzie mnie zastępować.
Witam nowe mamusie My z maluszkiem między wtorkiem a piątkiem zaczęliśmy 7 miesiąc, nie wiem dokładnie kiedy, bo z 1 usg tp. mam na 27.04, z innego na 30,04. Ale trzymam się tej pierwszej wersji. Więc trzeci trymestr już nam mija. Pakusia, trzeci trymestr to miesiąc 7,8 i 9 a nie tak jak ty pisałaś, że od 6 m-ca. Bo trymestr to 3 miesiące. I ja obliczam miesiące metodą Kathi, po prostu każdego 27 kolejnego miesiąca zaczyna nam się kolejny miesiąc ciąży. 9 miesiąc zaczniemy 27 marca a skończymy 27 kwietnia, czyli wtedy kiedy nam termin porodu przewidzieli Magduchahahahha, jak czytałam o zachowaniu twojego tż wobec dzidzi to tak, jakbym o moim własnym tż czytała. Wiem, że też czeka na maleństwo, ale nie przeżywa wszystkiego tak jak ja, po prostu, kiedy ja mówię o naszym maleństwie, on słucha, mało komentuje. Czasem też sobie popłaczę, bo wydaje mi się, że w ogóle nie mogę na niego liczyć i że nasze maleństwo w ogóle go nie obchodzi. Na ciuszki też tylko rzucił okiem, miałam wrażenie, że boi się je wziąć do ręki i obejrzeć. Nie powiem, często głaszcze brzuch kiedy leżymy, lae to tak bardziej z chęci przytulenia się do mnie niż ze względu na maleństwo. Kiedy mały kopie ostro często go wołam, żeby przyszedł go postraszyć, bo nasz maluszek respekt przed nim czuje i kiedy tż przyłoży rękę zaraz się uspokaja . Ale w przygotowaniach na przyjęcie maluszka tż raczej nie uczestniczy, oststnio zmusiłam go, żeby usiadł do allegro ze mną pooglądać wózki i tak jakby sie troszkę zapalił, ale powiedziała,że kupimy taki jak ja chcę, bo on się nie zna. Pościel mu pokazywałam do łóżeczka, też popatrzył, ale zainteresowany zbytnio nie był. Niestety, są faceci, którzy bardzo się angażują, a nasi widocznie tacy nie są. We czwartek zaczynamy szkołę rodzenia, zaciągnę go tam trochę siłą, bo nie ma zbytniej ochoty iść, widzę, że już wymówek szuka, ale nie ma wyjścia, jakoś go zmuszę. Bo może tam się oswoi z tym wszystkim . Już sobie wyobrażam jak położna mu każe tej lalce zmieniać pieluchę .Gosikk, mi też brzuch barrdzo często twardnieje, chociaż mam Fenoterol przepisany, biore po pół tabletki 3*dziennie, ale mimo to i tak czasem twardnieje bardzo mocno na kilka minut. Tez się tym martwię, ale póki szyjak jest zamknięta i twarda, nie ma powodów do obaw. Gin na pewno ci powie co robić, może też ci zapisze ten Fenoterol. Musisz odpoczywać dużo, ja na razie pracuję, ale jak wracam z pracy oszczędzam się, leżę, a brzuch i tak twardnie. Myślę, że gdybym nie pracowała to wszystko by się uspokoiło, w weekendy jest oki, ale po całym dniu siedzenia przed kompem ma prawo w końcu twardnieć. Na razie jeszcze jakoś sobie z tym radzę, w poniedziałek ide do ginki, zobaczymy co z szyjką, jeśli już nie dam rady nie bedę pracować, ale chciałabym jeszcze do 8 m-ca, niestety nie ode mnie to zależy. Mam oststnio dość często kłujące bóle w pachwinie i jakieś takie bóle podobne do menstruacyjnych, nie wiem czy to jest normalne, biorę wtedy nospę. Trochę pomaga. |
|
|
|
#2675 |
|
Raczkowanie
|
brzucholki
|
|
#2676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Muszę szukać na miejscu niestety...Cytat:
|
|||
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam właśnie fotki swojego brzucha, już 3 tygodnie bez sesji
To my z Juniorem w 25 tygodniu |
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze masz te skurcze Braxtona czy jakos tak mi sie wydaje ze u mnie jest twardy bo bardziej miesnie pracuja![]() Ide do gina 16 lutego to sie wszystko dowiem na temat twardnienia brzucha. Gosikk a Ty rozmawialas z ginem na temat tego twardnienia ![]() Gosikk ale Ty szczuplutka jestes a brzusio jaki drobniutki hihi śliczny a mój to wielki kolos. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-01-30 o 12:34 |
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
oj was poczytac to masakra
ale po wielkich trudnach nadrobilam zaleglosci od wczoraj wieczora u nas noc nie przespana... znowu siusiu co 2 godziny i bol znowu przyszedl ehhhhw poniedzialek ide na kontrole wiec mam nadzieje ze bedzie okej i nie bede musiala juz tych antybiotykow lykac... gosikk_s niezle podejscie wiem ze faceta nie wolno zmuszac, ale tak jak mowisz... skoro my nie mamy wyjscia to czemu oni maja miec?? u mnie w szpitalu jest obowiazkiem ze kros z bliskich jest przy porodzie... a mam tylko tz albo tescia... a tescia nie wezme rzecz jasna wiec zostaje tz.... sama nie chce ![]() u nas w szpitalu podobno (tak dziewczyny juz rodzace tam mowily) podaja gaz rozweselajacy a przy wiekszych i silniejszych skurczach dopiero zoo... nie trzeba sie prosic tylko sami podaja jak widza ze rodzaca cierpi wiec pocieszajaca ta mysl jest ze nie musze sie prosic o to zeby mi bol usmirzyli ![]() Bercia2000 ciesze sie ze jestes pozamykana i nic ci sie nie rozwiera esti pewnie odpoczyaj, ale daj znac co i jak bo sie martwic bedziemy ![]() blondynkapoznan o jak ten czas leci juz jutro bedziesz wychodzic za maz powodzenia i upojnej nocy poslubnej nie pisze owocnej bo owocna juz byla noc "przedslubna" czekamy na fotki i relacje z uroczystosci katrin1 wiem wiem ze trymestr 3 zaczyna sie od 7 miesiaca... napisalam tak bo te 3 tygodnie do 7 zleca nawet sie nie ogladne... ja mojemy tak mowie zeby sie wystraszyl troszke ze tak malo czasu zostalo... nie napisalam ze sie zaczyna od 6 miesiaca... napisalam ze jestem w 6 miesiacu i mowie tz ze to juz 3 trymestr a my nie mamy mieszkania... chce zeby go teoche ruszylo i zaczal cos dzialac... ja zaczynam 3 trymestr 20 lutego czyli za jakies 3 tygodnie wiec chyba nie popelaniam wielkiego grzechu mowiac mojemy tz ze juz jestem w 3 on sie guzik zna... pewinie nawet nie wie ze tylko 3 trymestry sa
|
#2680 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
wiesz co będziesz miała, na kiedy masz termin porodu i który to już tydzień ![]() Cytat:
nie mam takiej pozycji, w której nie czuje bólu, ewentualnie tylko taki ból ćmiący zasypiam tak mniej więcej na 2 godziny, potem się budzę, bo mnie bolą kości w tyłku, idę siusiu, malutki się budzi i podpokuje mamusię i jakoś znowu zasypiam ![]() Cytat:
![]() moja mama powiedziała, że z tatą wpadną do nas tak w maju i zrobimy generalne porządki już nawet z myciem okien i takie tam, bo później jak już dzidzia bedzied w domku to ciężko bedzie czas znaleść na takie porządki Cytat:
mam nadzieję, że obejdzie sie bez szpitala i dieta okaże się skuteczna Cytat:
mam nadzieję, że jakoś dam radę Cytat:
![]() Cytat:
ad. 1 to gratuluję pozwolenia na lot i miłego szybowania ad. 2 też się pocieszam, ze czeka mnie potem nagroda i to jaka Cytat:
Zobaczysz u Ciebie tez wszystko bedzie dobrze No i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-01-30 o 12:28 |
||||||||
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj mi coraz bardziej przeszkadza w codziennych czynnosciach
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziekuje zeby nie zapeszac ![]() malutka u mnie cała rodzina bardziej sie denerwuje niz ja Tż zaczyna swirowac
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My również będziemy chodzić do szkoły rodzenia i mam nadzieję, że zmieni ona trocę podejście mojego TŻ do tego wszystkiego, zwłaszcza do porodu, który chciałabym żebyśmy jednak przeszli wspólnie. Ale powiem Ci szczerze, że on wcale nie jest chętny, żeby do tej szkoły chodzić, nawet niechęć wyczuwam, ale wie że teraz jestem na niego cięta to siedzi cicho i marudzi, żeby tylko blisko było!!
|
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny brzusio
|
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
gosikk- mnie tez twardnieje brzuch kilka , lub kilkanaście razy na dobę. Mam pobolewania dołem brzucha rozchodzace się do pachwin i mój gin stwierdził że czas na zwolnionko. Nie mam żadnych leków przepisanych. Mój gin twierdzi że jak szyja cała i zamknięta to ok. Tylko wypoczynek. Kazał mi jechać do szpitala jeśli zacznę krwawić, lub jeśli skurcze staną się regularne, np co 10,15 minut. I siedzę sobie w domku od miesiąca i się nudzę, a skurczami się nie przejmuje. Staram się tylko nie masować brzucha. Ewentualnie przykładam do niego ręce i trzymam nieruchomo( np. jak dzidzia kopie) Nie wyobrażam sobie nie dotykać go wogóle
Pierwsza ciąża pod tym względem jest gorsz bo wszystko wydaje się nieprawidłowością. Ja jestem już w 3 i dlatego do wszystkiego podchodzę z większym dystansem. A mówiłam wam że moja dzidzia waży już 540g? Podam wam jej wymiary w 22tygodniu i 4 dniu: BPD 57mm= 23t 4d (Wymiar dwuciemieniowy) HC 214mm=23t 3d (obwód główki) AC 182mm=23t 1d (obwód brzuszka) FL 38mm=22t 2d (kość udowa) HUM 38mm=23t 2d - a to to nie wiem co to ![]() CEREB 23mm=22t 6d (wielkość móżdzku) |
|
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje córeczka waży 410 g Nawet lekarz zmierzył jej długość stópki - 2,5cm
|
|
|
#2688 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja wytrzymam do 9 miesiąca to nie wiem
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy razem z Juniorem
![]() Blondynka, też mam wizytę na 16 ale planuję załapać się wcześniej. Jak ostatnio była u gina twardnienia były w normie, przez ostatnie kilka dni tak się nasiliły...Pakusia, oj biedactwo znowu boli To jak u Was przy porodzie musi byc ktoś bliski TŻ nie ma wyjścia, przecież nie będziesz rodzić z teściem Wow, gaz rozweselający, to działa? Pierwszy raz słyszę o takim sposobie...Malutka, to i tak dobrze że czujesz tylko ćmienie, gorzej gdyby to był rwący ból. Może Ci gin coś przepisze, przecież niemożliwe żebys miała sie męczyć do porodu Podejrzewam że samo nie przejdzie chociaż nie wiem, ja od razu leciałam do lekarza. Goo, no to pocieszające że Twój gin nie kazał się martwić tymi skurczami. Ja rano łyknęłam 2 nospy i odpukać, od tej pory ani razu nie poczułam. Oby tak dalej ![]() |
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Mamusie
![]() Dziewczyny fajowe macie brzusie ![]() Gosikk Twój jeszcze malusi, ale juz ciążowy ![]() Goo Twój natomiast baardzo przypomina mój i ja tez się zastanawiam jak wytrzymam do 9 m-ca, bo dzisiaj rano zakładając płaszcz, ledwie się dopiełam, a jeszcze we wtorek było ok ![]() Niech juz przyjdzie wiosna , bo nie usmiecha mi się kupowac kolejnego okrycia wierzchniego na okres ciąży. |
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Nie było mnie 1,5 dnia a wy tu tyle naszkryfałyście no szok . U mnie mała poprawa. Sprawa autka rozwiązana, jesteśmy bez, ale jak będzie takie jak chcemy to się kupi. Z mamą wczoraj spędziliśmy chyba z 4 godzinki w Rudzie Śląskiej u tego dentysty i całą drogę musiałam jej wałkować że nic jej nie będą teraz robili, tylko musi otworzyć buzie, i na szczęście pokazał, podyskutowali tam i jak załatwimy pwne orzeczenie z ZUSU to będzie miała cały zabieg refundowany 5 lutyego. Ale i tak będzie dramat bo do tej narkozy trzeba założyć welflon ale mam naszieję że jakoś się z tym uporamy, i mama nie będzie więcej cierpiała. Bo podczas tej narkozy mają jej porobić wszystko co możliwe kamień, ubytki i wyrwać co trzeba. A mi wczoraj mój maluszek fajnie buszował w brzuszku, aż cały podskakiwał. Przeczytałam wszystko co napisałycie ale już nie pamiętam co miałam której odpisać. |
|
|
|
#2692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ladniusi brzusio jak mowilam mojemu szwagrowi, w ktorym tygodniu jestem to on do mnie, ze mam mu mowic miesiacami, bo i tak tego nie kapuje ![]() brzusio miodzio ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Goo, fajny brzucholek
Manolita, pewnie że ciążowy, przecież to już połowa 25 tygodnia
|
|
|
|
#2695 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Jak narazie was nie przeczytalam, ale zabiore sie za czytanko. Tylko najpierw Wam zdam relacje W poniedzialek bylam na tej glukozie. Na szczescie cukier w porzadku Morfologia taka sobie.... mocz tragedia I wiecie co???? To siusiu to tego pojemnika zrobilam tak jak wy i ta polozna kazala. Czyli podmycie, tampon i srodkowe siuski. I co???? Wyniki wyszly o wiele gorzej niz poprzednie Bylam wczoraj u gina. Szyjka ladna, nic sie nie rozwiera, zadnego stanu zapalnego nie mam. Niestety na mocz musze brac antybiotyk i furagin Mialam usg. Dzidzius ladnie sie rozwija. Wszytsko jest ok. No i bede miala prawdopodobnie......SYNKA ![]() Wiecie co???? Moj gin mnie wczoraj zaskoczyl.... Zaprosil mnie do siebie do szpitala na usg. Mowil ze ma lepszy i dokladny sprzet usg i wtedy sie na 100% okaze czy chlopczyk. Mamy 14 lutego przyjechac z Tztem do niego jak bedzie mial dyzur. Moich kolezanek, ktorym prowadzil ciaze to nie zapraszal do siebie do szpitala Zaczelam sie martwic i wkrecac sobie, ze moze cos nie tak z dzidzia i zobaczyl to wczoraj przy tym usg i dlatego moze chce mi jeszcze raz zrobic Boze... Teraz bede sie martwic.... cala ja....Moja mama i Tz twierdza, ze nie mam sie martwic. Bo to wg nich podpucha. Specjalnie nas zaprosil do swojego szpitala, bo moze chce nam zaproponowac zebym rodzila u niego i z nim. Waidomo dodatkowa kaska dla niego A moich kolezanek nie zaprosil, bo chodzily do niego na NFZ. A ja chodze prywatnie i dlatego mam takie wzgledy. Kurcze... niewiem moze maja racje. Nie mowie gdyby nam to zapronowal napewno bym sie zgodzila No nic laseczki koniec pitolenia. Zabieram sie za czytanko, bo mam zaleglosci, ze hej.
|
#2696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nawet zaczęli w kolejkach przepuszczać, serio ![]() Chociaż to chyba zależy w co jestem ubrana, bo ostatnio jak kupowałam spodenki dla maluszka i zastanawiałam się czy nie będa za ciasne, to pani życzliwie poradziła mi zebym zadzwoniła do kogoś , kto mógłby go zmierzyć ... hehehe... nie zauważyła brzucha aż ciężko było mi w to uwierzyc , bo jest ogromny![]() Cytat:
Życzę powodzenia w dalszym rozw. problemów. Trzymam cały czas za Was kciuki ![]() |
||
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka, mnie jak pierwszy raz ten kręg sie przesunął to rwało potwornie przez cały wieczór i noc a potem było już nieco lepiej. Za drugim razem ogólnie było łagodniej. Więc pewnie różnie to może wyglądać ale dobrze że możesz się jakoś ułozyć. No i mąż będzie mógł Cię teraz rozpieszczać
![]() Sashka, gratuluję Synka Dobrze że przynajmniej cukier ok Na pewno z malutkim ok, gdyby miał jakieś wątpliwości powiedziałby Ci od razu. Oni nie mogą ukrywać złych informacji.
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka tylko pogratulowac takiego luzu i spokoju
3mam kciuki za to, zeby wszystko super wyszlo ![]() Cytat:
Ale u mnie niestety nie przejdzie, bo bedziemy w tych dniach rezydowac u moich rodzicow, wiec nie bedzie jak sie poprzytulac A szkoda ![]() ![]() Gosik brzusio super Masz swietna figurke ![]() Goo super brzuszek Mam nadzieje, ze tez niedlugo bede taki miec Sashka liczylam na to, ze bedziesz miec dziewczynke hihi bo cos malo ich na naszym watku Ale gratuluje Ci syneczka A co do gina... to mysle tak jak Twoja rodzinka...masz zapewne specjalne wzgledy z uwagi na to, ze placisz za wizyty I bardzo dobrze Wiec nie martw sie kochana
|
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja Was cały czas czytam, ale nie chce mi się pisać....
![]() Całe szczęście w pracy mam spokojny dzień, a nawet mi szybko zleciał. Zjedliśmy właśnie zapiekankę i banana. Małemu chyba ta kompozycja się wyjatkowo spodobała albo nie spodobała bo kopie jak szalony.... A wczoraj narzekałam że nic nie kopie. Mam dzisiaj wizytę o 21.00, więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok. Chyba najem się w poczekalni słodyczy żeby maluch kopał... ostatnio tak fajnie podczas usg najpierw spał, a potem sobie skakał... ![]() Sashka - ty się maluszkiem nie martw, pewnie wszystko ok, a może w ramach Twoich prywatnych wizyt lekarz dla Ciebie taki dobry... I oczywiście gratuluję SYNKA... pewnie tatuś dumny..
Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-30 o 14:25 |
|
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
malutka_24 dziękuję, i współczuję bólu!
![]() Wiem ze ten ból może zamęczyć.. zbawienna dla mnie jest kąpiel z bąbelkami.. Ale każdy ma inny gust (zwłaszcza, że teraz mamy wyczulony węch)..![]() Nehema, witaj Superzabula nie zna się i tyle! To, że miś na ubranku, to nie znaczy, że dla dziewuszki..A ja nie mogłam się opanować po przeglądnięciu Twoich zdjęć.. I buszowałam po lumpexie..Tez kupiłam ogrodniczki..Za 6 zł!! ![]() ![]() Kathi75 sprzątanie uspokaja na 100 % I wysprzątałam na błysk łazienkę..Szorowałam szczoteczką do zębów prysznic (choć wcale tego nie wymagał) i dopiero jak zaczęłam szorować podłogę, to się opamiętałam.. ![]() Bercia2000 mnie glukoza czeka za 2 tygodnie..brr.. Już się psychicznie nastawiam, bo poprzednim razem wytrzymałam 10 minut i fruu do kibelka.. Bo ja nawet herbaty nie słodzę, a tu mi tyle cukru na raz dali.. blee! Nie martw się! esti1984 odpoczywaj Kochana blondynkapoznan ty się smiej a ja zapomniałam obrączek! Poważnie! Mój tata się po nie wracał..a wszyscy mi mówili tak jak Tobie.. to się wkurzałam.. ze pamiętam, ze to mój ślub przecież.. no i się okazało ze zapomniałam..![]() gosikk_s brzusio jest cudny sashka20 gratuluję synka Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-01-30 o 14:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

ale w dniu ślubu jakoś ten stres ze mnie opadł. W kościele chciało mi się raczej śmiać
TŻ był spokojny i obyło się bez problemów. Za to w drodze na salę zdążyliśmy się już pokłócić kiedy na zdjęcia jechać bo pogoda się psuła i bałam się że zacznie padać 

ale dzieki za informacje

ale po wielkich trudnach nadrobilam zaleglosci od wczoraj wieczora
i bol znowu przyszedl ehhhh
mam nadzieję, że obejdzie sie bez szpitala i dieta okaże się skuteczna

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
A moich kolezanek nie zaprosil, bo chodzily do niego na NFZ. A ja chodze prywatnie i dlatego mam takie wzgledy. Kurcze... niewiem moze maja racje. 
Już się psychicznie nastawiam, bo poprzednim razem wytrzymałam 10 minut i fruu do kibelka..
Bo ja nawet herbaty nie słodzę, a tu mi tyle cukru na raz dali.. blee! Nie martw się!