|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
ja tez mam jutro wizyte
nie mozemy sie doczekac z TZ martwi mnie ten brak ruchow - probuje cos tam wyczuc i cos tam bulgocze ale to nie to..
|
|
#4322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam niskie cisnienie 100/60 z reguły, albo cos kolo tego i ginka powiedziala za słabą mogę wypić sobie. Też zawsze chciałam mieć taką lampkę. Pięknie wygląda. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-02-02 o 11:30 |
|||
|
|
|
#4323 |
|
Ola-Unhola
|
My mamy łóżko drewniane kupione w BRW, skrzypi tylko jak mój małż na nie wskakuje
A tak to nie zauważyłam. Może to kwestia tego, że mamy je od niedawna - od czerwca i nie zdążyło się jeszcze porozchodzic.A propos ruchów maluszka, to ja w pierwszej ciąży poczułam je po raz pierwszy ok 19 tyg. też było tak, że na początku były kilkudniowe przerwy, ale potem się dzidzia rozkręciła. Dr mnie uspokajał, że to normalne. Bąbelek jest jeszcze malutki i tak często nie udaje mu się trafic, aby nas kopnąc. Im bardziej rośnie, tym ruchy częstsze.
|
#4324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze powoli wychodzicie na prosta Cytat:
![]() widze ze zajecie masz na cąły dzien ja dzis musze pranie wyprasowac no i moze kaszke manna na sniadanko wstrzachne bo jakos chodzi za mna od prau dni ![]() Cytat:
trzymamy trzymamy ![]() Ps. czy ktoras z was ma odstep do hmm takiego kółka gdzie zawsze ginekolog sprawdza tydzien ciazy ? pytam sie bo mi z roznych stron rozny wiek ciązy wychodzi a jak bylam ostanio słuchac serduszka to bylo w zeszla środe to mi połozna powiedziala ze mam 15 tydzien a wedlug suwaczka dzis mam 15, wedlug jakies tam strony w sobote mialam itd . i Jestem ciekawa czy ktos ma dostep do tego "kołka"
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-02 o 11:28 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#4325 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja w pierwszej ciazy poczulam ruchy w 18 tyg czyli dwa tyg wczesniej niz ksiazkowo
teraz jestem w 17 czyli tak jak ksiazkowo powinnam poczuc i nie czuje ![]() ![]() ![]()
|
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idąc dalej - moja koleżanka z pracy w całej ciaży przytyła 7 kg, a ja już mam osiem na plusie Cytat:
![]() ale wiem, że taki ciężki styl nie każdemu odpowiada
|
|
|
#4327 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#4328 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie wiem co wybrac no ale narazie mamy inne wydatki ale podoba mi sie metalowe - choc nie wiem czy TZtowi tez
|
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#4330 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my tylko woczoraj spędziliśmy kilka godzin na zakupach, a ja juz nie wiedzialam jak się nazywam po powrocie i musiałam się położyć![]() Cytat:
![]() Cytat:
że niby co ma ten rozmiar brzucha sugerować? rozwój dziecka nie zależy od wielkości bębna. Żona mojego szwagra od samego początku miała dużo większy brzuch ode mnie, teraz ma naprawdę wielki, a poród dopiero w kwietniu i co - ja mam płakac z tego powodu? nie! bo dzięki temu ja będe mogła sobie dłużej sama buty wiązać czy skarpetki zakładać, no i mój kręgosłupo tez na pewno będzie ise cieszył. Wyslij koleżankę na drzewo następnym razem ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4331 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po dłuższej nieobecności
W domu net mi tak słabo hula że nawet odpowiedzi nie mogę wysłać, a w piątek zrobiłam od pracy i miałam długi weekend Nadrobienie zaległości w czytaniu zajmuje dużo czasu Trzymam mocno kciuki za dziewczyny które mają dzisiaj wizytę u ginia ![]() Ania 0104 nie martw się na pewno wszystko jest oki Powiem Ci, że jak my byliśmy w sobotę u znajomych w odwiedzinach to też dowiedziałam się że jakoś tak niezdrowo wyglądam, że schudłam i w ogóle nie wyglądam jak bym była w ciąży. Wkurzyło mnie to jak nie wiem co!
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-02-02 o 11:54 |
|
|
|
#4332 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
mi na wizycie z kolka dokladnie wychodzi co do dnia tak samo jak licze od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki moze Twoj lekarz sie pomylil - albo Ty cos zle policzylas nie wiem
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
stad mi kółko potrzebne bo nie wiem czy sie pomylil czy kurde ja cos pochrzanialam ale raczej watpie bo licxzylasm z 10 razy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#4334 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Gizmiatko dzis skonczylas 15 tygodni i zaczynasz 16 tydzien
EDIT: dokladnie tak jak masz w suwaczku
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
no wąłsnei to gin chyba sie walna ze tak powiem i to robi za kazdym razem ;]
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiątko napewno dobrze wyliczyłas, widzisz ja mialam ostatnią @ 24.X i termin mam na 1 sierpnia, wychodzi na to ze ja mam 4 dni pozniej niz ty!
jesli dobrze pamietam ty masz t.p na 27 lipca wiec wszystko sie zgadza ja z ciekawosci weszlam na kalkulator terminu porodu i wyszlo na 30 lipca!! a z tego kolka o ktorym mowisz wychodzi 1 sierpnia i lekarz tez powiedzial ze 1 sierpnia, wiec roznie to jest....... pamietajmy ze termin porodu to jest tylko przewidywana data, moga byc 2 tygodnie roznicy od tej daty w tył lub do przodu!
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-02 o 12:06 |
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie to jest to ze te daty sie zmieniaja zgodnie ze stronkami, wizytami u gina itd, ostanio mi na usg wyszlo ze termin to 26 lipiec choc gin powiedzial ze raczej na pocztaku lipca urodze z moimi jazdami na pocztaku ponoc to jakas regula ze jak kobiety sa na podtrzymaniu to dzidzie rodza sie 3 tydnie przed
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Ale numer, zapomniałam dodać, że sniły mi się dziś bliźniaki... 2 chłopaki...które się tłukły i ciągnęły za włosy. Muszę zajrzeć w sennik
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie z tymi kalkulatorami to jest roznie, bylam chyba na 4 stronch i kazdy obliczyl mi inny termin.....ale trzymam sie tego co mowi lekarz, za tydzien w piatek mam wizyte , ciekawe co powie bo ostatnio mialam wizyte w 13 tygodniu a lekarzowi na usg pokazalo ze 12t i 4 dni, tazke nie wiem. Za tydzien bede w 16 tc...
|
#4340 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie aktywował się ostatnio nałóg kosmetyczny
oczywiście ciąża to dobry "pretekst", bo a to cera zrobiła się mieszana i trzeba dokupić stosowny krem i maseczkę, a to ciało bardziej wymagające.. najgorsze, że wciąż kusi mnie coś nowego
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4343 |
|
Ola-Unhola
|
Melduję się po wizycie.
Ogólnie wszystko ok. W końcu założył mi kartę ciąży - powpisywał wszystkie wyniki badań. Do powtórzenia mam badanie ogólne moczu, bo są jakieś bakterie. USG nie było, badał ręcznie-macica twarda i wysoko, także jak powiedział "pięknie" Następna wizyta 02.03 i jak stwierdził - powie mi co tam się ukrywa ![]() Folik mam łykac dalej a dodatkowo feminatal 400 Także jestem zadowolona A tutaj widzę małą ruchliwośc dziewczyny, obiadki gotujecie czy co?
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy ciesze sie ze wszystko ok u ciebie. Ja mam wizytę w środę, ale bez usg. Taka normalna kontrolna.
Moj mąż wraca za poltorej godziny, także mam troche czasu na obiadek ale i tak dzisiaj sie nie napracuje bo grzanki-zapiekanki na obiad. Wlasnej roboty oczywiscie
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Dzisiaj pierwszy dzien w pracy po prawie 3 tyg. przerwie. Ale przyznam się, że tego mi było trzeba. Zasiedziałam sie w domu, rozleniwiłam na dobre mi to nie wychodzi. A w pracy najbardziej lubie kontakt z ludzmi, troszkę kości rozprostuje. ![]() Narazie zamierzam 2 tyg. chodzic do pracy, do 16 lutego, bo bede miec wizyte u ginki i pewnie znow mi da zwolnienie. A wiecie co sie dowiedziałam w Urzedzie pracy? Troche mnie to zdenerwowało...bo podobno od 1 lutego weszło rozporzadzenie, że jesli osoba bezrobotna będąca na stazu lub przygotowaniu zawodowym będzie ciągneła zwolnienie 90 dni to zostaje wyrzucona z pracy Prawdopodobnie maja być jakieś zmiany w tej ustawie ale jeszcze nic pewnego. ![]() Byłam dzisiaj w szpitalu na pobraniu krwi. Miałam skierowanie na morfologie i toxo a także na mocz. Zobaczymy co wyjdzie, mama ma mi odebac wyniki. Jesli chodzi o ruchy to codziennie czuje takie lekkie bulgotanie, szczegolnie jak sie juz poloze spac. Ale to są takie leciutkie uderzenia. Bardzo przyjemne... Czekam na mocniejsze kopniaki
|
|
#4346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby tak dalej Dzisiaj spotkałam znajomą, która tak jak ja leżała w szpitalu z powodu skurczy i powiedziała, że to na pewno na dziewczynkę bo przy chłopcach raczej takie skurcze nie występują No i muszę się przyznać, że dziś zakupiłam pierwsze ciuszki dla mojego maleństwa później wkleję fotki
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Cóz ja dziś przeżyłam...laski... mówię wam
15tydzień i 3 dzień a mnie tak czosnek z nóg powalił, że myślałam,że zejdę z tego świata Moje pierwsze mdłości w ciąży, ale skomasowany atak za wsze czasy, nie mogłam sobie poradzić z tym. Nacierałam mięsko i potem ale cudowałam...żeby sobie pomóc Położyłam się w bezruchu i przespałam popołudnie. Czułam bąbelki w brzuchu i(leżąc na lewym boku) z prawej strony bardziej ku górze jakiś dziwne uczucie, ale na ruchy to u mnie za wcześnie. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie czułam. |
|
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz jak po wizycie... ściskam mocno![]() Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciuki za Wasze wizyty Dziewczyny Na pewno wszystko bedzie dobrze![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Najważniejsze ze Dzidzia zdrowa i Mama zdrowa Ja też mam bakterie w moczu, lekarz kazał ponownie zrobić badanie i znowu to samo, ale mówi że póki ja nie odczuwam dyskomfortu to nie będzie mnie faszerował niczym ![]() Mój Tż też zgrzyta zębami...dzięki kropelkom przestał chrapać a tu nagle to zgrzytanie Masz jakiś na to sposób???![]() Mój Tż dzisiaj zrobił obiad ale jak zaczął smażyć kurczaka to tak mi się źle zrobiło jak nigdy...nie miałam jeszcze tak żeby mnie od jakiś zapachow odrzucało ale ten dzisiejszy kurczak wygonił mnie do drugiego pokoju gdzie otworzyłam okno i jakoś wytrzymałam ![]() A wczoraj byliśmy w końcu w kinie Byliśmy na "Jestem na Tak"...no i się nieźle naśmiałam Potrzebowałam tego musze przyznać...a wcześniej wystroiłam się pięknie...aż Tż powiedział ze wyglądam jak piękna Mama i złapał za aparat...zrobił kilka zdjęć i aparat padł Czy to znak?
|
|
#4350 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No walsnie bylam mama blizniakow..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje za pocieszenie bylam dzis u GIna no i jutro to cholerne lyzeczkowanie kolejne....EJHHHH" ![]() ![]() : ( nienawidze tego......![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

A tak to nie zauważyłam. Może to kwestia tego, że mamy je od niedawna - od czerwca i nie zdążyło się jeszcze porozchodzic.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
... ja już od dawna poszukuję i jakoś znaleźć nie mogę /kolory jakieś dziwne mają/ ... 
... moja mama ważyla w 9 miesiacu /ze mną w ciąży/ tyle co ja przed ciążą

że niby co ma ten rozmiar brzucha sugerować? rozwój dziecka nie zależy od wielkości bębna. Żona mojego szwagra od samego początku miała dużo większy brzuch ode mnie, teraz ma naprawdę wielki, a poród dopiero w kwietniu i co - ja mam płakac z tego powodu? nie! bo dzięki temu ja będe mogła sobie dłużej sama buty wiązać czy skarpetki zakładać, no i mój kręgosłupo tez na pewno będzie ise cieszył. Wyslij koleżankę na drzewo następnym razem 

najgorsze, że wciąż kusi mnie coś nowego
oby tak dalej