Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 11:13   #4321
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

ja tez mam jutro wizyte
nie mozemy sie doczekac z TZ

martwi mnie ten brak ruchow - probuje cos tam wyczuc i cos tam bulgocze ale to nie to..
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 11:24   #4322
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
łaaaa na jednym z wątków pewna mamusia wrzuciła ten link z dedykacją dla mamuś Aż mi się łezka zakręciła w oku To jest cudowne

http://pl.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA

To ja to przekazuję dla Was mamusie
PIĘKNA PIOSENKA

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zdarza wam się wypić kawę?? Ja nie piję odkąd jestem w ciąży, ale mam jutro ważny egzamin , przede mną jeszcze duzo nauki, a zasypiam jak niemowlon
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja byłam mega kawoszką.Expres cisnieniowy sobie kupiłam i piłam kilka dziennie a to expresso, a to machiatto, a teraz nie mogę nawet patrzeć, inka dla mnie nawet nie istnieje
Ale siora w ciąży piła co dzień i nic jej nie było.
Mi się zdarzy wypić raz na 2-3 tygodnie, taką słabą. Przed ciążą też codziennie piłam z ekspresu ciśnieniowego... uwielbiałam ją, a teraz nie ciągnie mnie w ogole.
Mam niskie cisnienie 100/60 z reguły, albo cos kolo tego i ginka powiedziala za słabą mogę wypić sobie.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kupiłam w Leroy lampkę nocną, o której sobie zawsze marzyłam - może któraś z Was kojarzy Tiffany - taki klosz witrażowy ze szkiełek.
Też zawsze chciałam mieć taką lampkę. Pięknie wygląda.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-02-02 o 11:30
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 11:26   #4323
UnholyOne
Ola-Unhola

My mamy łóżko drewniane kupione w BRW, skrzypi tylko jak mój małż na nie wskakuje A tak to nie zauważyłam. Może to kwestia tego, że mamy je od niedawna - od czerwca i nie zdążyło się jeszcze porozchodzic.

A propos ruchów maluszka, to ja w pierwszej ciąży poczułam je po raz pierwszy ok 19 tyg. też było tak, że na początku były kilkudniowe przerwy, ale potem się dzidzia rozkręciła. Dr mnie uspokajał, że to normalne. Bąbelek jest jeszcze malutki i tak często nie udaje mu się trafic, aby nas kopnąc. Im bardziej rośnie, tym ruchy częstsze.
Stary 2009-02-02, 11:26   #4324
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie

jak sie miewacie mamusie?? i wasze dzidziusie:???

Odzywam sie abyscie o mnie nie zapomnialy....heheh

U mnie raczej nie jest lepiej ale najwazniejsze ze gorzej nie....Jutro ide do Gina znow na kontrole wsumie to bedzie juz jutro 14 dni od poronienia Wiec jzu troszke minelo...czasu....EHHHH nadla mam dni ze caly dzien rycze ale poowli staje sie czlowiekiem heheheh Pawel jak to meszczyzna za duzo nie daje znac po sobie ale wiem ze czasem i on placze z bezsilnosci.....ehhhh.... ..

Ps: jak by ktoras z was chcial pogadac naprzyklad na gg to ja chetnie je podam tylko nie tu bo to forum otwarte i kazdy moze czytac posty bez loginu....

Pozdraiwam
no my o Tobie nie zpaomnimy ciesze sie ze powoli wychodzicie na prosta
Cytat:
Cześc Mamuśki
Jaka ja dzisiaj nie wyspana jestem buu Ledwo wstałam.
Szkoda, że ten weekend tak krótko trwa. Znowu cały tydz. sama w domu do wieczora. Nudno tak bez małża. Ale mam zajęcie jakieś, bo muszę wybrac parę drobiazgów do sypialni, więc siedzenie na allegro mnie czeka i mysli trochę zajęte
Wczoraj w Black red white zamówiliśmy szafki nocne, biurko - mają niedługo dotrzec.
Kupiłam w Leroy lampkę nocną, o której sobie zawsze marzyłam - może któraś z Was kojarzy Tiffany - taki klosz witrażowy ze szkiełek.
Teraz oglądam narzuty na łóżko i zastanawiam się nad rozmiarem - pewnie zajmie mi to trooochę czasu znając mnie hehe

A dzisiaj jadę do ginka na 14, jestem ciekawa i trochę się denerwuję. Ale jestem dobrej myśli.

Odezwę się pewnie jeszcze przed wyjściem.
buziaki
oooniewyspana to tez bylam o 7 jak wstalam wiec stwierdzilam ze moze jeszcz epol godizny no i wstalam o 11 wyspana jak nowo narodzone dziecie
widze ze zajecie masz na cąły dzien ja dzis musze pranie wyprasowac no i moze kaszke manna na sniadanko wstrzachne bo jakos chodzi za mna od prau dni

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
jak znajdziesz jakąś fajną narzutę to wstaw linka ... ja już od dawna poszukuję i jakoś znaleźć nie mogę /kolory jakieś dziwne mają/ ...

A za wizytę trzymam kciuki
I ja też poroszę o trzymanie - tak ok 19
trzymamy trzymamy

Ps. czy ktoras z was ma odstep do hmm takiego kółka gdzie zawsze ginekolog sprawdza tydzien ciazy ? pytam sie bo mi z roznych stron rozny wiek ciązy wychodzi a jak bylam ostanio słuchac serduszka to bylo w zeszla środe to mi połozna powiedziala ze mam 15 tydzien a wedlug suwaczka dzis mam 15, wedlug jakies tam strony w sobote mialam itd . i Jestem ciekawa czy ktos ma dostep do tego "kołka"

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-02-02 o 11:28 Powód: dopisek
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 11:29   #4325
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja w pierwszej ciazy poczulam ruchy w 18 tyg czyli dwa tyg wczesniej niz ksiazkowo

teraz jestem w 17 czyli tak jak ksiazkowo powinnam poczuc i nie czuje
Stary 2009-02-02, 11:29   #4326
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

jak ja lubię te porównania ... moja mama ważyla w 9 miesiacu /ze mną w ciąży/ tyle co ja przed ciążą ale to chudzielec był

wiem, wiem... idąc dalej - moja koleżanka z pracy w całej ciaży przytyła 7 kg, a ja już mam osiem na plusie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
my sam materac tylko przejsciowo

co do lozka metalowego - no wlasnie moi znajomi maja i brzeczy na maksa wiec nie wiem co lepsze czy drewniane skrzypiace czy metalowe brzecace
my mamy skórzane łóżko na drewnianej ramie (takie wielkie łoże w stylu kolonialnym) - ani nie skrzypi, ani nie brzęczy... jak na razie

ale wiem, że taki ciężki styl nie każdemu odpowiada

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 11:31   #4327
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość

Ps. czy ktoras z was ma odstep do hmm takiego kółka gdzie zawsze ginekolog sprawdza tydzien ciazy ? pytam sie bo mi z roznych stron rozny wiek ciązy wychodzi a jak bylam ostanio słuchac serduszka to bylo w zeszla środe to mi połozna powiedziala ze mam 15 tydzien a wedlug suwaczka dzis mam 15, wedlug jakies tam strony w sobote mialam itd . i Jestem ciekawa czy ktos ma dostep do tego "kołka"
nie potrzebne Ci kolko - ciaze liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki
Stary 2009-02-02, 11:32   #4328
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
wiem, wiem... idąc dalej - moja koleżanka z pracy w całej ciaży przytyła 7 kg, a ja już mam osiem na plusie

my mamy skórzane łóżko na drewnianej ramie (takie wielkie łoże w stylu kolonialnym) - ani nie skrzypi, ani nie brzęczy... jak na razie

ale wiem, że taki ciężki styl nie każdemu odpowiada
no ja wlasnie wole cos nowoczesniejszego
nie wiem co wybrac
no ale narazie mamy inne wydatki
ale podoba mi sie metalowe - choc nie wiem czy TZtowi tez
Stary 2009-02-02, 11:37   #4329
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ja w pierwszej ciazy poczulam ruchy w 18 tyg czyli dwa tyg wczesniej niz ksiazkowo

nie denerwuj sie po prostu moze kopal ciebie w nocy i nie cuzlas ? bedziesz na badanu to ozabczysz ze wszytsko jest ok
Cytat:
nie potrzebne Ci kolko - ciaze liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki
wiem jak sie liczy ciąze, przeciez sama tu na forum pisalam ten cąły wzrór, tylko tak jak mowie zdziwiło mnie ze moje wiliczenia odbiegaja roche od wiliczyn z tego kółka o całe jakby nie było 4 dni

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-02, 11:43   #4330
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Pytanko Macie jakiś skuteczny sposób na chrapanie drugiej połówki?? Bo on doprowadza mnie już do szału... Dzisiaj już włożyłam sobie stopery do uszu a i tak go słyszałam i oczywiście spać nie mogłam...
Z tych propozycji, które wkleiła Unholy - moja mama przetestowała Snoreeze na tacie i działało
Cytat:
Wczoraj spędziłam 4 godziny na zakupach i tych spożywczych i ciuszkowych i jeszcze domowych
Jak przyszłam do domu to padłam jak zabita, do rana spałam bez przerwy i obudziłam się dopiero o 10.
Nakupowałam małemu 3 pary spodni, 2 bluzy i 2 koszulki w dł. rękaw i zapłaciłam 180zł
Jestem bardzo zadowolona, że jeszcze udało mi się znaleźc coś na wyprzedażach.
Sobie nic nie kupowałam, bo nie miałam już siły, a poza tym jadę z bratową w środę, więc wtedy coś może znajdę
Dzisiaj kolejna dawka zakupowa. Leroy merlin lub conforama, giełda komputerowa i black red white. A na koniec odwiedziny u mojego brata i jego żony. Pewnie znowu padnę jak wrócę.
Idę się malowac.
Dwa dni takiego maratonu, podziwiam Cię my tylko woczoraj spędziliśmy kilka godzin na zakupach, a ja juz nie wiedzialam jak się nazywam po powrocie i musiałam się położyć
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zdarza wam się wypić kawę?? Ja nie piję odkąd jestem w ciąży, ale mam jutro ważny egzamin , przede mną jeszcze duzo nauki, a zasypiam jak niemowlon
Ja się przerzuciłam na Ricore (czy jak mu tam) - jedna dziennie z mlekiem, nawet da się przełknąć. Chociaż czytałam, że np. jesli już kawa to lepiej z ekspresu niż instant-jedna/dwie dziennie to jeszcze nie dramat. Powyżej 3 już nu-nu
Cytat:
Mam coraz większego stresa ... byłam przed chwilą na herbatce w restauracji i koleżanka stwierdziła, że ja taka chuda i wcale nie mam brzucha ... bo ta druga co jest w ciąży /prawie ten sam tydzień co ja/ to już ma duuuzy brzuch i nawet siedzi jak ciężarna z rozszerzonymi nogami
No i tak mnie stresują wszyscy
Ale myśle pozytywnie!!!!!!
Niech nastepnym razem pomyśli ta koleżanka zanim coś ozorem nachlapie że niby co ma ten rozmiar brzucha sugerować? rozwój dziecka nie zależy od wielkości bębna. Żona mojego szwagra od samego początku miała dużo większy brzuch ode mnie, teraz ma naprawdę wielki, a poród dopiero w kwietniu i co - ja mam płakac z tego powodu? nie! bo dzięki temu ja będe mogła sobie dłużej sama buty wiązać czy skarpetki zakładać, no i mój kręgosłupo tez na pewno będzie ise cieszył. Wyslij koleżankę na drzewo następnym razem
Cytat:
A znasz dokładną datę ostatniej miesiączki? jeśli tak to kółko nie potrzebne
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 11:44   #4331
marysia_258
Zadomowienie

Witajcie po dłuższej nieobecności
W domu net mi tak słabo hula że nawet odpowiedzi nie mogę wysłać, a w piątek zrobiłam od pracy i miałam długi weekend
Nadrobienie zaległości w czytaniu zajmuje dużo czasu więc biorę się za czytanie.

Trzymam mocno kciuki za dziewczyny które mają dzisiaj wizytę u ginia

Ania 0104 nie martw się na pewno wszystko jest oki Powiem Ci, że jak my byliśmy w sobotę u znajomych w odwiedzinach to też dowiedziałam się że jakoś tak niezdrowo wyglądam, że schudłam i w ogóle nie wyglądam jak bym była w ciąży. Wkurzyło mnie to jak nie wiem co!

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2009-02-02 o 11:54
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 11:44   #4332
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nie denerwuj sie po prostu moze kopal ciebie w nocy i nie cuzlas ? bedziesz na badanu to ozabczysz ze wszytsko jest ok

wiem jak sie liczy ciąze, przeciez sama tu na forum pisalam ten cąły wzrór, tylko tak jak mowie zdziwiło mnie ze moje wiliczenia odbiegaja roche od wiliczyn z tego kółka o całe jakby nie było 4 dni
ale wg tego kolka wlasnie wylicza sie tak jak my liczymi

mi na wizycie z kolka dokladnie wychodzi co do dnia tak samo jak licze od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki

moze Twoj lekarz sie pomylil - albo Ty cos zle policzylas nie wiem
Stary 2009-02-02, 11:51   #4333
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Z tych propozycji, które wkleiła Unholy - moja mama przetestowała Snoreeze na tacie i działało

Dwa dni takiego maratonu, podziwiam Cię my tylko woczoraj spędziliśmy kilka godzin na zakupach, a ja juz nie wiedzialam jak się nazywam po powrocie i musiałam się położyć

Ja się przerzuciłam na Ricore (czy jak mu tam) - jedna dziennie z mlekiem, nawet da się przełknąć. Chociaż czytałam, że np. jesli już kawa to lepiej z ekspresu niż instant-jedna/dwie dziennie to jeszcze nie dramat. Powyżej 3 już nu-nu

Niech nastepnym razem pomyśli ta koleżanka zanim coś ozorem nachlapie że niby co ma ten rozmiar brzucha sugerować? rozwój dziecka nie zależy od wielkości bębna. Żona mojego szwagra od samego początku miała dużo większy brzuch ode mnie, teraz ma naprawdę wielki, a poród dopiero w kwietniu i co - ja mam płakac z tego powodu? nie! bo dzięki temu ja będe mogła sobie dłużej sama buty wiązać czy skarpetki zakładać, no i mój kręgosłupo tez na pewno będzie ise cieszył. Wyslij koleżankę na drzewo następnym razem

A znasz dokładną datę ostatniej miesiączki? jeśli tak to kółko nie potrzebne
tak znam 20.X
Cytat:
ale wg tego kolka wlasnie wylicza sie tak jak my liczymi

mi na wizycie z kolka dokladnie wychodzi co do dnia tak samo jak licze od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki

moze Twoj lekarz sie pomylil - albo Ty cos zle policzylas nie wiem
no wąłsnie nie wiem i chcialam sobie to sprawdzic stad mi kółko potrzebne bo nie wiem czy sie pomylil czy kurde ja cos pochrzanialam ale raczej watpie bo licxzylasm z 10 razy

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-02, 11:54   #4334
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Gizmiatko dzis skonczylas 15 tygodni i zaczynasz 16 tydzien

EDIT: dokladnie tak jak masz w suwaczku
Stary 2009-02-02, 11:59   #4335
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Gizmiatko dzis skonczylas 15 tygodni i zaczynasz 16 tydzien

EDIT: dokladnie tak jak masz w suwaczku
no wąłsnei to gin chyba sie walna ze tak powiem i to robi za kazdym razem ;]

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 11:59   #4336
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Gizmiątko napewno dobrze wyliczyłas, widzisz ja mialam ostatnią @ 24.X i termin mam na 1 sierpnia, wychodzi na to ze ja mam 4 dni pozniej niz ty!
jesli dobrze pamietam ty masz t.p na 27 lipca wiec wszystko sie zgadza

ja z ciekawosci weszlam na kalkulator terminu porodu i wyszlo na 30 lipca!!
a z tego kolka o ktorym mowisz wychodzi 1 sierpnia i lekarz tez powiedzial ze 1 sierpnia, wiec roznie to jest.......
pamietajmy ze termin porodu to jest tylko przewidywana data, moga byc 2 tygodnie roznicy od tej daty w tył lub do przodu!

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-02-02 o 12:06
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 12:15   #4337
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Gizmiątko napewno dobrze wyliczyłas, widzisz ja mialam ostatnią @ 24.X i termin mam na 1 sierpnia, wychodzi na to ze ja mam 4 dni pozniej niz ty!
jesli dobrze pamietam ty masz t.p na 27 lipca wiec wszystko sie zgadza

ja z ciekawosci weszlam na kalkulator terminu porodu i wyszlo na 30 lipca!!
a z tego kolka o ktorym mowisz wychodzi 1 sierpnia i lekarz tez powiedzial ze 1 sierpnia, wiec roznie to jest.......
pamietajmy ze termin porodu to jest tylko przewidywana data, moga byc 2 tygodnie roznicy od tej daty w tył lub do przodu!
wiem czekoladko wiem no wlasnie to jest to ze te daty sie zmieniaja zgodnie ze stronkami, wizytami u gina itd, ostanio mi na usg wyszlo ze termin to 26 lipiec choc gin powiedzial ze raczej na pocztaku lipca urodze z moimi jazdami na pocztaku ponoc to jakas regula ze jak kobiety sa na podtrzymaniu to dzidzie rodza sie 3 tydnie przed

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-02, 12:24   #4338
katarzynka00
Zakorzenienie

Ale numer, zapomniałam dodać, że sniły mi się dziś bliźniaki... 2 chłopaki...które się tłukły i ciągnęły za włosy. Muszę zajrzeć w sennik
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 12:27   #4339
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no wlasnie z tymi kalkulatorami to jest roznie, bylam chyba na 4 stronch i kazdy obliczyl mi inny termin.....ale trzymam sie tego co mowi lekarz, za tydzien w piatek mam wizyte , ciekawe co powie bo ostatnio mialam wizyte w 13 tygodniu a lekarzowi na usg pokazalo ze 12t i 4 dni, tazke nie wiem. Za tydzien bede w 16 tc...

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 12:32   #4340
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
no wlasnie z tymi kalkulatorami to jest roznie, bylam chyba na 4 stronch i kazdy obliczyl mi inny termin.....ale trzymam sie tego co mowi lekarz, za tydzien w piatek mam wizyte , ciekawe co powie bo ostatnio mialam wizyte w 13 tygodniu a lekarzowi na usg pokazalo ze 12t i 4 dni, tazke nie wiem. Za tydzien bede w 16 tc...
Jeżeli usg pokazało 12 t i 4 dni to jest to 13 tydzień. 12 tygodni się skończyło i 13 tydzien trwa juz 4 dni
Stary 2009-02-02, 12:52   #4341
truheart
Zakorzenienie

U mnie aktywował się ostatnio nałóg kosmetyczny oczywiście ciąża to dobry "pretekst", bo a to cera zrobiła się mieszana i trzeba dokupić stosowny krem i maseczkę, a to ciało bardziej wymagające.. najgorsze, że wciąż kusi mnie coś nowego
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 12:54   #4342
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
albo dzidzia urosnie i nadrobi te pare dni i bedziesz miala termin taki jak na pocztaku, u mnie jak mowilam dzien rożnicy jest choc jestem ciekawa jak dalej sie potoczy bo i ja i moj tz bylismy duzymi dziecmi

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-02, 15:51   #4343
UnholyOne
Ola-Unhola

Melduję się po wizycie.
Ogólnie wszystko ok. W końcu założył mi kartę ciąży - powpisywał wszystkie wyniki badań. Do powtórzenia mam badanie ogólne moczu, bo są jakieś bakterie.
USG nie było, badał ręcznie-macica twarda i wysoko, także jak powiedział "pięknie"
Następna wizyta 02.03 i jak stwierdził - powie mi co tam się ukrywa
Folik mam łykac dalej a dodatkowo feminatal 400

Także jestem zadowolona Aha i L4 na kolejny miesiąc.

A tutaj widzę małą ruchliwośc dziewczyny, obiadki gotujecie czy co?
Stary 2009-02-02, 15:56   #4344
Wojtusia
Zakorzenienie

Unholy ciesze sie ze wszystko ok u ciebie. Ja mam wizytę w środę, ale bez usg. Taka normalna kontrolna.
Moj mąż wraca za poltorej godziny, także mam troche czasu na obiadek ale i tak dzisiaj sie nie napracuje bo grzanki-zapiekanki na obiad. Wlasnej roboty oczywiscie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 16:08   #4345
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny
Dzisiaj pierwszy dzien w pracy po prawie 3 tyg. przerwie. Ale przyznam się, że tego mi było trzeba. Zasiedziałam sie w domu, rozleniwiłam na dobre mi to nie wychodzi. A w pracy najbardziej lubie kontakt z ludzmi, troszkę kości rozprostuje.
Narazie zamierzam 2 tyg. chodzic do pracy, do 16 lutego, bo bede miec wizyte u ginki i pewnie znow mi da zwolnienie.

A wiecie co sie dowiedziałam w Urzedzie pracy? Troche mnie to zdenerwowało...bo podobno od 1 lutego weszło rozporzadzenie, że jesli osoba bezrobotna będąca na stazu lub przygotowaniu zawodowym będzie ciągneła zwolnienie 90 dni to zostaje wyrzucona z pracy Prawdopodobnie maja być jakieś zmiany w tej ustawie ale jeszcze nic pewnego.

Byłam dzisiaj w szpitalu na pobraniu krwi. Miałam skierowanie na morfologie i toxo a także na mocz. Zobaczymy co wyjdzie, mama ma mi odebac wyniki.

Jesli chodzi o ruchy to codziennie czuje takie lekkie bulgotanie, szczegolnie jak sie juz poloze spac. Ale to są takie leciutkie uderzenia. Bardzo przyjemne... Czekam na mocniejsze kopniaki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 16:30   #4346
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale numer, zapomniałam dodać, że sniły mi się dziś bliźniaki... 2 chłopaki...które się tłukły i ciągnęły za włosy. Muszę zajrzeć w sennik
Bliźniaki mówisz

Cytat:
Melduję się po wizycie.
Ogólnie wszystko ok. W końcu założył mi kartę ciąży - powpisywał wszystkie wyniki badań. Do powtórzenia mam badanie ogólne moczu, bo są jakieś bakterie.
USG nie było, badał ręcznie-macica twarda i wysoko, także jak powiedział "pięknie"

oby tak dalej

Dzisiaj spotkałam znajomą, która tak jak ja leżała w szpitalu z powodu skurczy i powiedziała, że to na pewno na dziewczynkę bo przy chłopcach raczej takie skurcze nie występują
No i muszę się przyznać, że dziś zakupiłam pierwsze ciuszki dla mojego maleństwa później wkleję fotki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 16:46   #4347
katarzynka00
Zakorzenienie

Cóz ja dziś przeżyłam...laski... mówię wam
15tydzień i 3 dzień a mnie tak czosnek z nóg powalił, że myślałam,że zejdę z tego świata
Moje pierwsze mdłości w ciąży, ale skomasowany atak za wsze czasy, nie mogłam sobie poradzić z tym.
Nacierałam mięsko i potem ale cudowałam...żeby sobie pomóc
Położyłam się w bezruchu i przespałam popołudnie.
Czułam bąbelki w brzuchu i(leżąc na lewym boku) z prawej strony bardziej ku górze jakiś dziwne uczucie, ale na ruchy to u mnie za wcześnie. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie czułam.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 16:51   #4348
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Melduję się po wizycie.

ciesze sie ze wsyztsko w jak najlepszym porzadeczku
Cytat:
Cóz ja dziś przeżyłam...laski... mówię wam
15tydzień i 3 dzień a mnie tak czosnek z nóg powalił, że myślałam,że zejdę z tego świata
Moje pierwsze mdłości w ciąży, ale skomasowany atak za wsze czasy, nie mogłam sobie poradzić z tym.
Nacierałam mięsko i potem ale cudowałam...żeby sobie pomóc
Położyłam się w bezruchu i przespałam popołudnie.
Czułam bąbelki w brzuchu i(leżąc na lewym boku) z prawej strony bardziej ku górze jakiś dziwne uczucie, ale na ruchy to u mnie za wcześnie. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie czułam.
no to widze ze ciebie czosnek meczy, ja na szczescie kcoham czosnek i dzidzia chyba tez bo dziennie wypijam kieliszek czosnku zeby sie nie podziebic i skutkuje choc przyznac musze ze smak powala na nogi

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-02, 17:45   #4349
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie

jak sie miewacie mamusie?? i wasze dzidziusie:???

Odzywam sie abyscie o mnie nie zapomnialy....heheh

U mnie raczej nie jest lepiej ale najwazniejsze ze gorzej nie....Jutro ide do Gina znow na kontrole wsumie to bedzie juz jutro 14 dni od poronienia Wiec jzu troszke minelo...czasu....EHHHH nadla mam dni ze caly dzien rycze ale poowli staje sie czlowiekiem heheheh Pawel jak to meszczyzna za duzo nie daje znac po sobie ale wiem ze czasem i on placze z bezsilnosci.....ehhhh.... ..

Ps: jak by ktoras z was chcial pogadac naprzyklad na gg to ja chetnie je podam tylko nie tu bo to forum otwarte i kazdy moze czytac posty bez loginu....

Pozdraiwam
Jasne Malga że o Tobie nie zapomnimy..jesteś cały czas jedną z nas...tylko termin troszkę inny będzie...ale czekamy aż go ogłosisz... Napisz jak po wizycie... ściskam mocno

Cytat:
Ja już jutro mam wizytę i jestem ciekawa z jakimi wieściami wyjdę.Czy przykuta do łóżka, czy wycieczka na oddział, czy wszystko w porządku
Cytat:
ja tez mam jutro wizyte
nie mozemy sie doczekac z TZ

martwi mnie ten brak ruchow - probuje cos tam wyczuc i cos tam bulgocze ale to nie to..

Trzymamy kciuki za Wasze wizyty Dziewczyny Na pewno wszystko bedzie dobrze

Cytat:

Ja jutro zaczynam 20 tydzień i ruchów brak...czasami wieczorem jak leżę to mam wrażenie że brzuch żyje własnym życiem...jakby sobie falował...ale nie wiem czy to to na co czekamy

Cytat:
Melduję się po wizycie.

Unholyone piękne wieści Najważniejsze ze Dzidzia zdrowa i Mama zdrowa

Ja też mam bakterie w moczu, lekarz kazał ponownie zrobić badanie i znowu to samo, ale mówi że póki ja nie odczuwam dyskomfortu to nie będzie mnie faszerował niczym

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
dziewczyny moj maz zgrzyta zebami przez sen, to jest dopiero dziwne
Mój Tż też zgrzyta zębami...dzięki kropelkom przestał chrapać a tu nagle to zgrzytanie Masz jakiś na to sposób???

Mój Tż dzisiaj zrobił obiad ale jak zaczął smażyć kurczaka to tak mi się źle zrobiło jak nigdy...nie miałam jeszcze tak żeby mnie od jakiś zapachow odrzucało ale ten dzisiejszy kurczak wygonił mnie do drugiego pokoju gdzie otworzyłam okno i jakoś wytrzymałam

A wczoraj byliśmy w końcu w kinie Byliśmy na "Jestem na Tak"...no i się nieźle naśmiałam Potrzebowałam tego musze przyznać...a wcześniej wystroiłam się pięknie...aż Tż powiedział ze wyglądam jak piękna Mama i złapał za aparat...zrobił kilka zdjęć i aparat padł Czy to znak?
Stary 2009-02-02, 18:52   #4350
Malga19
BAN stały

Cytat:
dzien dobry
ja pierwszy dzień w pracy ... tak normalnie ... bez zwolnienia - ehhh ale mi się wstać nie chciało
TŻ pojechał w delegacje ... a ja z niecierpliwością czekam na 19.00

dzieki ... na pewno go zrobię ... a co do tyłka to masz rację - mój też rośnie
piersi w cieście francuskim nie robiłam, ale na pewno zrobie ... wygladają pycha!

dobrze, że przynajmniej owoce jesz! A tak ogólnie to jak się czujesz?

cześć Malga
jak mogłybysmy o Tobie zapomnieć nasze jedyne bliźniaki z wątku
Trzymaj sie cieplutko! Mam nadzieję ze po wizycie będzie wszystko w porządku!

No walsnie bylam mama blizniakow.....

Dziekuje za pocieszenie bylam dzis u GIna no i jutro to cholerne lyzeczkowanie kolejne....EJHHHH": ( nienawidze tego......
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości