|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Poisone nam Lacido przepisał lekarz. A te bączki to widzę udręka prawie każdego dzieciątka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Za TZ-ta dalej trzymamy kciuki. Wlasnie gdzie znalesc emotikoonka z kciukami? Ja mam jakas ubozsza wersje wizazu bo nie mam ![]() A w Krakowie dzisiaj tez mgla.... Cytat:
![]() Z golenia nog tez sie wylamie, bo mam lenia, a TZ tak wygladnialy, ze nie bedzie na to zwracal uwagi ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mała mi kaszle, ma taki mokry kaszel i katar. Chyba muszę iść z nią do lekarza. Gorączki nie ma. Kiedyś któraś z Was pisała, że wezwie do siebie pediatrę. To chodzi o prywatnego pediatrę, czy do takich maluszków z przychodni też przychodzą czy trzeba iść?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja w razie czego zakladam ponczochy i tz nic nie czuje heheh Cytat:
tez nosze, czpke, szalik, rekawiczki, chodze jak eskimos a tutaj i tak sie paskudztwo przypaletalo ![]() Cytat:
w przychodni to dluzej trwa ubieranie pampersa i niz samo badanie ![]() dzis mgla w PL i jak na razie luton zmakniety - bo czekaja az u nas mgla opadnie - kurcze niech opada, bo rodzinka koczuje na lotnisku z 15 miesiecznym dzieciaczkiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas niestety nie przychodzą z przychodni tzn. może i przychodzą ale pewnie odpłatnie. Pisałyście kiedyś o światełku w nocy. Ja już kilka razy próbowałam wyłączyć ale jakoś mi wygodniej ze światłem. Mamy księżyc z IKEA i na noc nakrywam go ciemną poszewką na jaśka i jest w miarę ciemno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nam chyba zaszkodził tzn w dni które mala go dostawała (lekarz kazał 1 sazetke raz dziennie) dawalam jej na wieczór i z zasypianiem byla masakra 2-3 godziny noszenia..bo mala sie prezyla i plakała w pozycji poziomej..tylko w pionie sie uspokajala i puszczala bąki + beki.. wczoraj jej nie dalam tego specyfiku i zasnela w 10 min sama w łóżeczku.. co do kup to po lacido zmian nie odnotowalam..więc chyba se odpuścimy ![]() a moze ja je żle podaje? dawalście całą sazetke na raz? czy może dzieliłyście? bo ja mieszalam całą w swoim mleku i srzykawa do buźki.. dziewczynki kurować się!! ja wczoraj sprzatając natknelam sie na "język niemowląt" czytalam po trochu jak byylam w ciąży i jak mala sie urodziła..ale nie przeczytalam calej.. w ciązy mi sie podobala a jak mala sie urodzila to mnie wkurzala bo nic tak nie działało.. zaczelam wczoraj to przeglądać i jestem w szoku bo moje dziecko prosperuje wg jej łatwego planu... tzn je .. bawi sie godzinke i 40 min snu i od nowa.. śpi w łóżeczku całą noc 10-12h.. kurde nawet nie wiem kiedy sam sie tak zaprogramowała ![]() lampke mamy taka malutka na noc ale bardziej dla mnie niz malej ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-02-05 o 09:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 |
Zadomowienie
|
dziendoberek
ale mielismy noc,mlody jakis glodny bo sie zbudzil o 2 40 i jadl potem o 6,szok,znow skok ma? glodomorek,a juz bylo fajnie,wstawal o 5 ale co tam,jak gloda ma. co do swiatelka to ja juz nie umiem bez,jakos czuje sie lepeij i pewniej,moge uniesc delikatnie glowe i widze mlodego w loziu,lampa malo swiatla daje ale mi starcza,a mam taka lawowa,znaczy wiecie jaka,z glutami.Probowalam raz bez i mialam schiza i wstawalam non stop,wiec wole z lapmka.
#2049 |
Raczkowanie
|
Hej mamuski
Kurujcie sie, nie ma zartow. Ja sie mecze drugi tydzien i najpierw zarazilam tz teraz mala zaczyna kaszlec ![]() ![]() Co do wciskania sie w kolejke z dzieckiem to moj tz sie nie czail. Jak tylko ktos wyszedl ze srodka to od razu mysmy sie wpakowali ![]() Dziewczynki pomozcie bo juz sobie nie radze z odparzeniami (i glupia sie nie spytalam dzisiaj pediatry). Czym to zwalczylyscie? My pupke wietrzymy, smarujemy, czesto zmieniamy pieluche a i tak jest ![]() Niobe co z twoim macierzynskim? Dostalas juz to pismo z ZUSu? Bo ty pierwsza pismo powinnac otrzymac, a tu takie opoznienia ![]() A no wlasnie apropo Karoli to mi sie przypomnialo. Moja Lena tez po lozeczku wedruje i teraz klade ja na kocyku a druga polowka przykrywam dzieki czemu wedruje tylko na boki a nie pod przewijak np ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam problem i potrzebuję Waszej porady
![]() Maja robi teraz kupki co 2 dni. Wczoraj zrobiła dziwną bo rzadszą niż zwykle i z zielonymi glutkami. Później w ciągu 2 - 3 godz zrobiła jeszcze 2 razy takie same. Wieczorem przed kąpielą kolejna. Tym razem była już bardzo wodnista i nadal zielone glutki. Po pólnocy kolejne: o 1.00, 3.00 i 6.00 znowu wodniste i tym razem z białymi obiektami. Od tej pory na szczęście już nie zrobiła ani jednej. Czy któraś z Was tak miała bo nie wiem co mam myśleć i zaczynam się niepokoić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie,
skoro wczoraj było zbiorowe golenie to i ja się ogoliłam ![]() ![]() Ja robiłam ten pierwszy http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=175091 , podobno ten przepis z glukozą też działa. Cytat:
Cytat:
A wczoraj mała walnęła takie kupsko,że na plecach wylądowało. Sięgało aż po pachy, wiec ja jako "sprytna mama" rozciełam body, bo jakoś nie widziało mi się zmywac kupska z główki Martusi. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Chore mamusie kurujcie się ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zadomowienie
|
Molka86 - drama ma rację, ja też bym się obawiała, że Maja się odwodni. Może podaj jej trochę wody do picia.
edit: Nie zauważyłam że juz dopajałaś |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Raczkowanie
|
Zapadnięte ciemiączko świadczy o odwodnieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Rozeznanie
|
Salomea - już się umówilysmy do pediatry. Dzięki. Mala spi i kaszle. Szkoda mi jej. Az sie nocki boje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zakorzenienie
|
ja mam dziecko ktoremu sie nie ulewa i nie mialo jeszcze odparzenia. pewnie zapesze wiec
![]() ![]() a tz... dostal robote. ![]() boze mieszkam w uk od listopada 2006, czyli 2 lata i 3 miesiace i mam w tej chwili 5 adres. teraz bede miala 6. wszedzie z dobytkiem sie tulamy, bo jak cos nam sie nie podobalo w domu to sie przeprowadzalismy. a teraz ttyle gratow sie uzbieralo... boze, ciezarowke trzeba bedzie wynajac a nie vana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do golenia nóg-zaobserwowałam u siebie cos dziwnego.Po wyjściu ze szpitala (gdzie nie goliłam nóg od dwóch tygodni) włoski na nogach odrosły tylko w niektórych miejscach, mówiąc inaczej-miejscami wyłysiałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Zakorzenienie
|
hehe, mnie w czasie tych 9 miesiecy wlosy na glowie urosly z boba ledwo za ucho za ramiona
![]() wylaza mi garsciami, szczescie mam ich duzo, zreszta juz biore skrzyp ale dlugosc jest zabojcza, w sensie szybkiego porostu ale u mnie przelozylo sie to i na biikini (a depilacja jak sie nie widzi wiecie jaka jest kijowa) i na nogi. no i pachy |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
katakmba ja w ciązy miała super cere i włosy które zawsze szybko rosna ale w ciązy mogłam je myc raz w tyg bo wcale sie nie przetłuszczały i ciągle były blyszczące..
teraz niestety powróciło obowiązkowe mycie co 2 dzień..a i pryszcze sie pojawiają.. na szczęscie nie wypadaja ![]() co do innych częśći ciala to mam jak xanndra jakoś dziwnie mi odrastają ![]() molka86 dobrze zrobilas kontaktując się z lekarzem.. nam na rozwolnienie pomógł enterol.. dawałam po pół saszetki 2xdziennie w swoim mleku rozrobione i mal drożdzammi waniała ![]() a zapomnialam sie pochwalic ze wczoraj pierwszy raz prawie od roku wypiłam piwko.. co prawda KARMI ale zawsze... ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-02-05 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czy to znaczy, ze bedziecie mieszkali w Londynie? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to o ile w ciazy zauwazylam, ze mi sie owlosienie zmniejsza to teraz znowu szczecina na nogach, ech. No ale nie moze byc za pieknie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
kolo londynu alyiah, kolo. 30 min pociagiem .grays. bankowo jak sie cieplo zrobi to sie wyboerzemy na spacer
szamanka dziewczynko droga, moze poniedzialek? dasz mi znac, my sie tez przespacerowac musimy ide robic zurek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Buuu, 27 mil! ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-02-05 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny Maja ma temperaturę 37,2 i znowu była kupa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Raczkowanie
|
Katakumba gratulacje dla tż, trzymanie kciuków pomogło
![]() nelijka nam na odparzenia pomogła niestety dopiero maść z antybiotykiem przepisana przez pediatre i obmywanie pupci letnią przegotowaną wodą, nie używaj teraz chusteczek nawilżonych. aaliyah mnie też córcia wyleczyła z trądziku, ale na krótko i już się pojawia, za to stan włosów się poprawił i też nie wypadają, ale moja fryzjerka mnie "pocieszyła", że pewnie jeszcze zaczną wypadać. molka 86 i co poradził lekarz?? Moja mała zawsze lubiła spacery, najgorzej było ją ubrać w kombinezonik i czapkę, darła sie w niebogłosy, ale już gdy suwak był zapięty to się uspokajała i zasypiała zanim włozyłam ją do wózka, a na spacerku albo spała, albo sie rozglądała, dzisiaj masakra jakaś przy ubieraniu cisza - myślę sobie dziecko mi dorasta - ale ledwie wyszlysmy poza dom mała w ryk i się drze jakbym ją ze skóry obdzierała, nic jej nie uspokoiło(smokiem dalej pluje) więc spacer był dzis bardzoo krótki,jak nigdy... Oby to się nie powtórzyło, bo się w domu ukisimy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.